Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38298 üzenetére
Van rá kötve több monitor? A másik GPU-t használod? Mert ha letiltod akkor eltűnik.
-
Pancsermeste
őstag
Sajnos csak alulról lehet szűkíteni az ablakot, így csak a középsőt nem tudom beállítani a keretbe.
Bár azért furi, hogy nem lehet kiválasztani. Az még furcsább, hogy miért van 3 GPU, amikor csak kettő van a gépben? Az alsó kettő az valószínűleg ugyan az, azonos fok és % értékeket mutat, csak nem értem, miért különbözik a VRAM használat.?
No mindegy, akkor ez ilyen, vagy megszokom, vagy nem használom! Azért köszi! -
marquuard
veterán
AMD FX6300 4GHz-hoz milyen értékre állítsam a feszültséget? Mert ASRock 970 Extreme3 2.0-m van aminek nem valami jó a tápellátása, nem akarom, hogy instabil legyen a CPU.
TurboCore kikapcsolva -
Xaels
félisten
válasz
Nxn908xxx #38295 üzenetére
[link] itt a szerelés videó amit mondtam. A M3-nál felrakod a bordára az AMD-s keretet és azt a hátlapról 4 csavarral rá kell húzni a CPU-ra.
Hát lehet nyomtak alá pasztát, de lehet valami olcsó vackot vagy levegős lett. Illetve ami vicces lehet ha elfelejtették lehúzni a fóliát a hűtő talpáról
-
Nxn908xxx
őstag
Tudom de a baj hogy olyan rohadt erősen ráhúzták. Elkezdtem csavarni és jött le a menet. Kiszedni teljesen a házból a lapot meg nem akarom. Ha ráérek bedobom a szervízbe(hülyének fognak nézni) az a biztos. De hogy lehet úgy felrakni egy hűtőt hogy nyom alá pasztát? Jó, nem adnak a mugenhez de akkor is. Bár lehet hogy van alatta de akkor meg miért nem hűt?
-
perfegor17
senior tag
Most felraktam 4ghz-re 1,32v-on.Terhelve 66c.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38292 üzenetére
Egyszerűen húzd az ablak keretét össze, hogy csak az látszódjon amelyiket látni akarod.
(#38289) Nxn908xxx: megnéztem videón a Mugen 4 felszerelését. Rendesen megbonyolították a 3-ashoz képest, de az a 2db csavar két oldalon elég masszív. Nem hiszem, hogy szét tudnád barmolni.
-
Xaels
félisten
válasz
Pancsermeste #38282 üzenetére
Elindítod. Overlays. Kiválasztod az adott dolgot és ott jobb oldalt "set appearence" gomb.
(#38286) luimapeiz: nekem a Mugen 3-al sem nagyon megy 60°C fölé a 4.2-re húzott 8320. Tuti szarul lett felrakva a hűtő vagy a pasztázás nem stimmel.
(#38284) perfegor17: hőmérséklet és fesz értékek nélkül nehezen tudunk bármit is mondani.
-
perfegor17
senior tag
Erre valami megoldás vagy tipp hogy mitől lehet?
-
Nxn908xxx
őstag
FÚÚÚ Ezt a csavart lehetetlen lecsavarni egyszerűen. Ez bizony így marad.
Azzal a rohadt ventillátorral egy fél órát baszakodtam mire felment. Ezen bizony nem lesz paszta csere... Mennyire vészes ez a hőmérséklet? Lejjebb veszem az órajelet 3.8Ghz-re és jólesz. Még egyszer nem fogom megpróbálni mert a csavar menete tönkremegy.
-
vakond5
őstag
Erre valaki valamit?
-
Sanyi19
őstag
Fx6100-nak mennyi az a fesz ami mehet 24\7-re? 4000 Mhz-et megy 1,3-on, 4200-al 1,4-en stabil, most 4,3-at nézem, hogy 1,4-en prime stabil-e még.
-
do3om
addikt
válasz
Nxn908xxx #38274 üzenetére
Terhelés alatt amikor azt írja 77 fokos nem meleg a borda? (sőt forró)
A hőcsövek végét is meglehet azok nagyon melegnek kel hogy érződjenek ekkora hőfokon.Ha van otthon paszta akkor szétszedheted, a pasztát minden szétszedésnél pótolni kel, vagy teljesen újrapásztázni.
-
-
Nxn908xxx
őstag
-
Xaels
félisten
válasz
banderasz77 #38258 üzenetére
Állítsd be. Ki kell húzni a CPU ablakot mert alapból csak 4sor fér bele
-
bozont
veterán
válasz
banderasz77 #38258 üzenetére
-
synthattik
aktív tag
válasz
banderasz77 #38254 üzenetére
Vagy vársz 1 kicsit,míg jön a 6.0-ás riva tuner,vagy javasolták itt a srácok a playclaw programot,bár arról nem tudok nyilatkozni,még nem használtam.De egyébként a monitorozást csinálja az ab csak nem látod a képernyőn,
Így széthúzod a sávot ami mtatja az értékeketUtánna meg tudod nézni mi történt.
De ez itt már nagyon off elnézést mindenkitől. -
bozont
veterán
válasz
banderasz77 #38254 üzenetére
Amit linkeltem Playclaw-t nem próbáltad?
(#38255) EnterR
Az igaz hogy energiatakarékos funkció és úgy működik, hogy terheléstől függően állítja az órajelet és feszültséget, de a teljesítményre nincs igazán hatással. Maradjon bekapcsolva. -
marquuard
veterán
FX6300 4,00GHZ-nál érdemes kikapcsolni a Cool 'n' Quiet-et? Nekem többen is mondták, hogy kapcsoljam ki, mert alulfeszel, meg energiatakarékosan működik a proci és csökken a teljesítmény játékoknál.
Ez igaz? -
banderasz77
addikt
válasz
synthattik #38253 üzenetére
Jaja, ezzel sem megy. Javaslat tehát? GPU és CPU usage 64bit alatt gémeknél OSD-n?
-
synthattik
aktív tag
válasz
banderasz77 #38251 üzenetére
Szntem a beta 17-el sem fog működni 64bit alatt a kiiratás,mert még asszem az 5.4-es riva tuner van hozzá,és csak a 6.0.-tól támogatja a 64bit-et.
-
tibee77
őstag
8+2es nyilvänvaloan jobb de a legjobb är/ertek aränyt az m5a97 evo r2.0 kepviseli.
-
soultrapp
senior tag
hy!egy 6+2 vagy egy 8+2 fázisú lapban hűvősebb lenne a proci??
milyet ajánlanátok?? -
bozont
veterán
válasz
banderasz77 #38248 üzenetére
Az MSI AB-ből meg a legfrissebb bétát próbáld ki, asszem csak azzal működik 64bites játékok alatt.
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #38239 üzenetére
Markok alatt előjön, BF4 alatt semmi. Mi lehet a gebasz?
Pontosítok, egyik játékban sem megy, csak markok alatt. -
do3om
addikt
válasz
perfegor17 #38244 üzenetére
Talán amit kihagytál: ram
Próbálj ezen is állítani (1333-ra hogy hátha ott stabilabb) -
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy asus m5a97 pro deszkám benne egy fx-8120-as 3,2ghz-n megy nekem bőven elég.
Az a probléma hogy nagyon instabil az alaplap.A procihűtő egy ALPENFOEHN Brocken a táp pedig egy adata HM-550-es.Vannak akadások,fagyások.
Előtte egy asus m5a78l-le volt az stabilabb volt ennél de az kicsi deszka volt.
Valami ötlet? -
Kroni1
veterán
A CPU/NB az sokat dob játékok alatt is a teljesítményen vagy inkább csak a tesztek alatt gyorsul? Mert engen az előbbi érdekelne csak.. Érdemes emelni azon is? Nekem az FX6300-assal alapból 2000MHz, és 1.163V on van, ha 2400-ra felviszem azt még bírhatja alapfeszen vagy ahhoz mindenképp emelni kell? Mi a tapasztalat, kinek mennyin van?
banderasz77: Bravó, tényleg szép eredmény az a 4.5GHz 1.25V-on! Látom neked a HT link is 2400-on van, ezzel is nyersz valahol? Mert korábban itt azt olvastam, hogy annak semmi hatása nincs állítólag a teljesítményre..
-
dudu5130
őstag
válasz
holapito #38230 üzenetére
AZt magadnak kell ktapasztalni, mivel minden proci és minden lap más. Tedd fel a kívánt GHz-re azt futtass prime-ot és figyeld a magokat. Legalább 20 percig futtasd a prime-ot, de ha ha leáll mag prime alatt, azaz nem 100%os a terhelhetőségi szintje akkor nagyobb fesz kell. Szépen apránként lépegess a fesszel, a lehető legalacsonyabbat kell elérni. Ha meg van az amin 20 alatt se áll akkor eresztheted tovább is neki, hogy kiderüljön jó-e.
-
synthattik
aktív tag
válasz
banderasz77 #38233 üzenetére
Az új msi ab-vel.a 17beta-val már ki lehet iratni a cpu használatot is.
-
tibee77
őstag
Hülye vagyok, hardware info 64-et akartam irni.Elinditod msi ab-t, osd engedelyezed, közbe elinditod hwinfo-t ott beällitäsokba kivälasztod hogy miket irassäl ki es jätek inditäs.
Közbe megelöztek.Amugy igen anno en is darky kollega blogja alapjän ällitottam be elöször.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
banderasz77 #38236 üzenetére
A blogomban van részletes leírás!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
banderasz77 #38233 üzenetére
Komplett leírás darky@ kolléga által készitett
[link]
L
-
Gyurma23
aktív tag
MSI 990FXA-GD65 Erről a lapról valakinek van véleménye?
-
HANDO88
senior tag
válasz
banderasz77 #38202 üzenetére
-
tibee77
őstag
Msi Afterburner + Hardware monitor es mindent ki tudsz iratni jätek közben.
-
tibee77
őstag
Azota a Far Cry 3 ota mär sok viz lefolyt a Dunän, jätszottam sok mindennel.Peldäul a bf4 full hd-ba high beällitäsokkal akadäs mentesen, szepen fut.De ugye itt mär jobban ki vannak hasznälva a magok mint a fc3-ban.Ja es persze azota win7-röl win8ra vältottam.Anno prime es linx hiba nelkül lefutott mikor a jätekban meg droppol-t a fesz.Most megprobältam ugyanugy beällitani ahogy te, es linx-ben mindig kidob a 6. körben, miközben bf4 es borderlands 2 hiba nelkül fut.Ki erti ezt?
-
do3om
addikt
válasz
Pancsermeste #38227 üzenetére
A bordában úgy meg be hogy elég sokat kel forgatni a házat hogy kiessen. (lapjával vízszintesen)
Meg nem kel nagyon meghajlítani hogy jól befeszüljön ahogy csináltad. -
holapito
tag
Valaki tudna esetleg segíteni hogy 8150 hez ASROCK 990FX EXTREME3 hez mennyi fesz kéne 4.2 höz ? köszi
-
soultrapp
senior tag
válasz
Pancsermeste #38227 üzenetére
Már láttam,mert megnéztem jobban a képet,hogy hajtásnál van betéve.
Hát nem tesz jót neki,ha fémet kap -
Pancsermeste
őstag
válasz
soultrapp #38226 üzenetére
Igen, ilyen régi házból kitört takaró lemezek.
Csak meghajlítottam középen, és belenyomtam a borda lamellái közé, megáll magától.
De ha valaki ilyesmire vállalkozik, akkor azt csak saját felelősségére, mert ha kipottyan, akkor kampeca... -
soultrapp
senior tag
válasz
Pancsermeste #38224 üzenetére
De ezek sima fémlapocskák?mivel rögzítetted oda??
-
Peaceliker
addikt
válasz
Pancsermeste #38224 üzenetére
Valszeg nekem is az lehet, mert most 4GHz et sem bírta, 1,3V olton. Hőmérséklet cpunak meg épp csak elérte a 63 fokot (előtte 1 perccel még 60 vt), aztán nyekk, fagyott is...asszem ezzel a lappal örülök, hogy a 3,5 megy 1,2V on...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
soultrapp #38220 üzenetére
Ez szerintem VRM Throttling.
Nálam 4,2GHz + VCore 1,35V-nál jelentkezett.
A lényeg, hogy jól meg kell hűteni a FET-eket, pl. egy ventit rá kell irányítani.
Én pl. így mókoltam meg. (nem elegáns, és lehetne jobb is, de így a 4,2GHz-et simán bírja) -
Buci21
addikt
válasz
Pancsermeste #38221 üzenetére
ez optimalizálatlanság, magasabb órajelen valsz jobb lenne, de a CoD csak simán fos
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Buci21 #38207 üzenetére
No megnéztem 3,5GHz-en is.
Hangyányit emelkedett a proc kihasználtsága (de még így is malmozik), és csökkent a VGA-é, de az FPS az kb. ugyan annyi maradt.
A piros vonal fölötti 60FPS az a pálya betöltésekor van, és ha nem mozdulok, akkor stabil 60 (a V-sinc-et elfelejtettem kikapcsolni, de ez most mindegy is)
Viszont amint csak elfordulok a csatamező irányába, egyből leesik az FPS, ez látható a piros vonal alatti résztől. Ami érdekes, hogy ekkor sem igazán változik a kihasználtság.
No mindegy, ez akkor nem CPU limit lesz... és egyben OFF téma is volt... bocsi! -
soultrapp
senior tag
38fokos a lap.
Viszont még 3.6ghz-en is leugrik.
komolyan mondom mindjárt kivágom.
Ezért volt akkor a bf4ben is az fps drop....csak akkor hiába futott a hwinfo nem mutatta olyan gyorsan amikor beesett az órajel..
prime alatt is szar ott meg az aida nem mutatta a kihasználtság vissza esését viszont a hwinfóval meg láttam,hogy 65foknál levette az órajelet..Nem lehet,hogy a lapon van valami bekapcsolva? amit ki kellene kapcsolni?
pl az a "c6" vagy mi az mire jó?
cnq pl tudom,hogy az veszi vissza az órajelet ha kell. -
tibee77
őstag
Banderasz nem vägom hogy nälad hogy tud olyan alacsony feszen menni 4.5-ön.
Nekem detto ugyanaz a lap van meg proci es throtting-ol jätekok alatt.
Lehet köze a täpomhoz?Hogy mondjuk csak 430as?
-
marquuard
veterán
Mennyi ideig és melyik tesztet futtassam Prime95-be, hogy kiderüljön, stabil-e alap fesszel 4,0GHz-n az FX6300?
-
soultrapp
senior tag
válasz
Pancsermeste #38211 üzenetére
Én is bios fesszen néztem,de nekem még 1.4v-on is leugrott a cpu kihasználtság 100%ról kb 3perc alatt és elérte a 63fokot is.lehet itt throttling is lett egyből,mert kisebb fesznél később ugrott le.lassabban melegedett.
De eddig minden fain volt 1.25v-al 3.8ghz-en,most vissza raktam 1.3vra 3.8ghz-ra kíváncsiságból,de 57foknál is leugrott fa.. kivan ezzel a szar lappal ......
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Buci21 #38207 üzenetére
Na jó, de az optimalizálatlanság az nem azt jelenti, hogy vagy a CPU-t vagy a VGA-t "eszi" nagyon vagy mindkettőt, de valamelyiknek közel 100%-on kellene dolgoznia?
Na jó, akkor kipróbálom alacsonyabb órajellel...(#38208) soultrapp: Nálam úgy tűnt, hogy 1,30V-al stabil, de egyszer bekaksizott, így emeltem 1,325V-ra. Így ment Prime stabilan és vagy 2 hétig így használtam, mikor megint puki... Ekkor biztonság kedvéért emeltem a tétet 1,35V-ra, így most már tényleg atom biztosnak néz ki. Ezen a feszen a 4,2GHz is megy neki Prime alatt. (Ja, és ezek BIOS feszek)
-
vakond5
őstag
Urak, hátha Ti tudtok segíteni..
Pár hete használok egy 2400MHz-es 2x4 gigás TeamGroup ram kitet. 8150-esemnek a memóriavezérlőjét (CPU-NB) 2800-on hajtom. Probléma pedig az, hogy csak akkor hajlandó stabil lenni a rendszer 2400-ra állított ramokkal, ha a memóriavezérlő maximum 2400-on megy. Ezzel csak annyi a bajom, hogy 2800-hoz képest eléggé gyász értékeket produkál, viszont 2133-on teljesen stabil minden esetben. 2133-on viszont azért nem "tetszenek" a ramok, mert nem azért szerváltam ezt a kitet, hogy ugyanúgy ennyin hajtsam, mint az előzőt.
Van bárkinek bármiféle tanácsa?
-
soultrapp
senior tag
Fx8320-at valaki használ 4.ghz-n?
Mennyi feszt kér kb?legyen valami viszonyítási alapom,mert nekem a 3.8hoz 1.25v kellett,de most megnézem 4.0ghz-n is. -
Buci21
addikt
válasz
Pancsermeste #38206 üzenetére
az hogy a COD egy optimalizálatlan foskupac >< (OFF)(/OFF)
najó, próbáld meg lejjebb venni a proci órajelét, ha romlik, akkor az egy magos teljesítménnyel van a baj, ha nem romlik, akkor vmi egyéb nyavajája van
-
Buci21
addikt
válasz
Pancsermeste #38203 üzenetére
FPS stabil? ha van V-sync, és mondjuk 60FPS-re, és a VGA tudna 80-t is, akkor simán malmozhat ennyit. Milyen játék?
-
marquuard
veterán
Felraktam x20.0-ra, feszen nem állítottam, alap hűtő, egy játéknál se volt kékhalál/kifagyás,stb.
Melyik stess test programmal tudnám tesztelni és mennyi ideig, hogy valóban stabil-e alap feszen 4GHz-n? -
Pancsermeste
őstag
Srácok, ez ugye nem lehet CPU limit?
Igaz nem használ 8 magot, csak 4-et, de így sem éri el az 50%-os kihasználtságot, viszont a VGA sem pörög 100%-on, sőt messze van még attól. -
HANDO88
senior tag
válasz
banderasz77 #38198 üzenetére
Dobhatnál fel pár képet a pontos beállításaidról.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest