- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
amd7870
tag
válasz
ricshard444 #29995 üzenetére
és amúgy ugye még semelyik játéknak sem elvárása a 6magos 3.50Ghz-es proci, de ha feltuningolnám mondjuk 4.5Ghz-re + vennék egy corsair 100h-t akkor javulhatna a játékok teljesitménye?
-
válasz
amd7870 #29994 üzenetére
Programfüggő mi hány szálát terhel le/használ, valószínűleg modernebb motorban meg elöbb fogy el a 7870 maxon, minthogy a 6 FX szál közel maxon pörögjön.
Ha erős szálankénti teljesítmény kell /értsd: 3-4 szálat kezel a motor és a VGA nem pörög maxon/ akkor csak az i5/i7 marad.
Az FX előnye a sok szálban rejlik, az meg játékokban még csak tavaly kezdett el kibontakozni. -
amd7870
tag
válasz
ViZion #29993 üzenetére
átdugtam VGA kávellre, azzal rendesen látszott, a turbo core auto-ra volt állitva, most kikapcsoltam de utána vagy normál modút vagy javitási inditást ajánlott fel :/ a normállra mentem...megnezem igy hogy teljesit, de a többit nem merem állitgatni mert nem értek hozzá....
-
ViZion
félisten
válasz
amd7870 #29992 üzenetére
Patch nélkül is terheli az összes magot, az nem ahhoz kell... Milyenek a hőfokok, mi az, ami nem terhel egyenletesen? Sok játék még nem tud mit kezdeni 6 maggal, szal. az normális is lehet - játéktól is függ. Prime95 és/vagy LinX kellene, Open HW monitorral megfigyelve. Biosban az alap dolgokat beállítottad? Turbo ki van kapcsolva? Mert így elég sok minden lehet.
Másolás lassú lehet a töredezettségtől is, ha nagyon tele van, de alaplap driver is lehet az oka.
Gondolom d-sub van a monitoron, lehet sz a baj? Majd erre mondanak vmit. -
amd7870
tag
sziasztok! az lenne a problémám hogy a FX6300-as procim nem 6maggal dolgozik, és játék közben is csak max. 50% valaki tudná linkelni az FX patch-eket windows 7-hez? köszi (én nem találom, de ezen a forumon, már valaki átlinkellte)
a total commanderben is 23gigát akarok másolni, és már vagy 40perce csinállja :/ amúgy kéne majd egy win reinstall is szóval...egyébként az mit lehet hogy a biosom fele kilóg a képernyőről?
-
Jester01
veterán
válasz
dergander #29968 üzenetére
Azért ez így túlzott általánosítás, én pl. nem tudom hűteni a 8 magot 4.8GHz-en de kettőt igen. Tehát nekem jól jön a turbó. Egyébként sem kapcsol le semmit, hanem csak akkor tolja fel a többit ha eleve unatkozik néhány mag.
Amit szintén sokan emlegetnek, az az esetleg magas feszültség, de nyilván az is csak az alapbeállítás, mert kézzel úgy lövöd be ahogy akarod.
-
Valkűr
addikt
-
válasz
Valkűr #29982 üzenetére
Ha munkára is használja az ember a gépet, akkor az általad említett terhelések messze elmaradnak a valós maximumtól, azért.
35 fokos szóbahőmérséklet mellett, 1.452V valós feszültséggel (a kis 8320-asomnak ennyi kell minimum a 4.5 GHZ-hez), zárt házzal erre a hőfokra áll be Small FFTs alatt. 2-3 óra folyamatos konvertálással pl ennél egy 3-5 fokkal lesz csak alacsonyabb a hőmérséklet, na ezért nem lényegtelen a Prime Small FFTs ...
-
ViZion
félisten
válasz
Malibutomi #29984 üzenetére
basszus. Volt ismerős, aki felhívott, h a gép oldalát levette, ventit ráfordította, de hülyék ezek a neten b.meg, semmivel nem lett jobb a hőfok, ugyan úgy túlmelegszik.
Mondom a zárt hátuljú íróasztalod alatt van a gép a bal lábadnál, ahogy volt? - Jah, ott hát, úgy fér el, stb... Mondom neki öcsém, a jobb oldalt vetted le a házról? - Aham, miért? -
dergander
addikt
Meg sokan azért csalnak hőfokkal,leveszik az oldalát ráeresztenek egy szobai ventit stb.
-
Valkűr
addikt
De minek futtassam 20 percet prime, mikor arra soha a büdös életben nem kerül sor, még proci igényesebb játék esetében sem?!!
Egyébként everesttel szoktam tesztelni, az is felszokta tolni 100 százalékra, eddig amit ott mért, bőven elég volt, bármelyik játék és tömörités, konvertálás esetében is...
-
Valkűr
addikt
válasz
ricshard444 #29977 üzenetére
Teszteltem terheléssel is 100%-on pörgött, ott is jó volt, nem ment 59-61 foknál feljebb, csak gondoltam kipróbálom játékon, ott kevesebb lett mivel nemigen mozgatta a procit..Léggel hűtöm én is...
-
válasz
Valkűr #29976 üzenetére
Az, hogy játék alatt oké /relatíve gyenge GPU-val/ az nem igazán mozgat meg, mert minden nap konvertálok páruzamosan 4-6-t /Full 100% Load/ így ott ha elszállnak a hőfokok buktam.
Holnap kapom a listát mit alkothatok, ha nem tetszik akkor kihagyom /+ most VGA-m sincs amivel tesztelhetném milyen játék alatt, arra várnom kell 1-1.5 hónapot/
-
Valkűr
addikt
válasz
ricshard444 #29960 üzenetére
-
Tigi
őstag
Köszi mindenkinek az infókat.
-
dergander
addikt
Elvileg azért csinálja a Giga lap az ocnál a 2 indítást,mert van ez a beépített figyelő ami ha bizonyos időn belül nem reagál a lap ( értsd jól túl alulfeszelsz és nemindul a lap) , restore-l.
-
-
Tigi
őstag
válasz
Alister71 #29967 üzenetére
Igen, világos.
Mióta összeraktam a gépet azóta megy a Turbo, alapban Auto-n volt.
Viszont azt veszem észre, hogy csak a feszt emeli mert Turbo-val és nélküle is ugyanannyi a freki, mondjuk a szorzót 17.5-re állítottam és lehet, hogy azért nem?dergander: Most 3500-on van a proci -0.125V offset-el persze gyári hűtővel.
Majd ha veszek rá egy jobb hűtőt akkor akarom belőni a procit.
Egyébként ár/érték arányban melyik hűtő éri meg az árát?
Ja, és nem lesz a gépnek semmi baja, hogy ki-be kapcsolva indul el? -
dergander
addikt
válasz
ricshard444 #29965 üzenetére
Lassan érik a csere? vagy még gyüjtesz?
-
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Kikapcsoltam a Turbo módot (CPU Performance Boost) az UEFI-ben és így nem is feszeli túl a procit, de azt vettem észre, hogy ilyenkor úgy indul a gép, hogy beindul, de rögtön ki is kapcsol és pár másodperc múlva bekapcsol rendesen.
Most visszakapcsoltam a Turbo módot és így indul rendesen elsőre.
Ezt miért csinálja?köszi
üdv. -
dergander
addikt
Azért az 5Ghz nem konvertálásra szánt órajel szerintem
Csak tesztelem a felújitott gépem,majd holnap nekiállok egy szobai Ventillátorral megcsapatom hogy jobb eredményt lássak
-
dergander
addikt
válasz
ricshard444 #29960 üzenetére
Nemtud füstölni hamarabb veszi el az órajelet,ez csak egy gyors húzás volt,alacsonyabb feszen is menne biztos vagyok benne csak nem kisérleteztem vele,majd ha lesz Noctua akkor jobban,amúgy CM 212 evoval ami nem éppen erre szánt darab
-
válasz
ricshard444 #29959 üzenetére
FPU teszt nélkül, az meg úgy kb semmi terhelés, el tudom elképzelni, mit művelne egy konvertálás során, ott már vigyázni kéne a füstre
-
-
dergander
addikt
-
-
dandy91
tag
válasz
- = Zk = - #29634 üzenetére
nekunk csak szimplan ahogy fel kell a nap mar pirit is befele semmi arnyek redony se sokat hasznal
-
malacka87
őstag
Nekem most a 6100 nem bírja! Ment 4.6 is de most 4.2 amit elbír 1.3v
32C a szobában igaz így is csak 60c pár óra Crysis 3 után.
-
pipo112
őstag
válasz
dergander #29945 üzenetére
az igazság most így nyáron nekem ez bőven elég meg nem nagyon akarom tuningolni a prime-ot nem ismerem , de hallottam több órás a tesztje a másik 2ről még nem is hallottam de köszi viszont ha kevés lenne neki a fesz akkor azt a 20 perc alatt kidobta volna az aida vagy nem ?
-
pipo112
őstag
Hi először is meg köszönöm mindenkinek aki segített be optimalizálni a configomat , igaz ma a rendszert újra raktam néha fagyott , mondjuk a friss winnel is csinált ilyet hogy indítok egy progit és meg áll az élet és utána megy minden tovább mintha mi se történt volna . Ha erre tud valaki megoldást vagy tudja mi ez pls help .
teszteltem aaida 64 el max cpu temp 55 c ami egy 28c -os lakásban szerintem nagyon pozitív
alaplap asus m5a78l-m/usb3
cpu fx 6350
mem. 6gb 1333mhz mushkin silver line stileto
vga 660 ti dc2o
psu 880 w g7 extremelinkelek képet szerintetek ezt hagyhatom így ? az over voltage fixre raktam bios-ba 1.308750 , turbo core off
és 5%-ot húztam a procin így 4.1 ghz-en pörög . a teszt 20 percig mentui: csak kíváncsi vagyok a szakértői véleményetekre
-
dergander
addikt
válasz
ricshard444 #29942 üzenetére
Mégis miért cserélnéd le ha van benne kraft?
-
-
dergander
addikt
válasz
ricshard444 #29938 üzenetére
azt tegyük hozzá hogy az az i7 már igencsak nem mai gyermek
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
ricshard444 #29936 üzenetére
Nem igazán hatná meg, nem a cpu volt gyenge a két vga-hoz, hanem a 64 fő + nagy pályához volt kevés. 32 főig vígan elment, nem volt jelentős fps drop, de az unalmas
Így lett cpu csere és maradt a 64 fős meccs. Jól testre szabható a fb2 egy vga-val is simán be lehetett lőni, se csúnya, se lassú ne legyen. Csak azt a krva fizikát, a milliónyi golyót, ect valaminek számolnia is kell.Elfogyott a craft a 6 hengeresből na..
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #29938 üzenetére
csak azért kérdeztem mert 1440p-ről láttam tesztet, ot a 3. kártyánál kezdett elfogyni az FX. de ott már csak a
3770 -47703770K - 3930K bírta azt hiszemMeg is van [link]
-
válasz
Malibutomi #29937 üzenetére
Nem tervezem megint, csak azért érdekelne, hogy hozna e mindenhol egy 60-s min fps-t
Természetesen 1920, a játékok 30%-nál CPU limites voltam i7 920 @ 4500MHz-nél.
BF3 64 fős Multihoz úgy 5GHz kéne minimum az i7-emnél
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #29936 üzenetére
Milyen felbontáson?
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
ricshard444 #29931 üzenetére
Simán van értelme a cpu húzásnak, nem kell oda bivaly kártya.Lásd az én példámat: Az fx 6100-at csak azért váltottam le, mert kevés volt a bf3-nak a "6" mag 4200mhz-en. Meg lett a 8320, 4200Mhz-en be van állva az fps-em 59-re, mint a cövek.Semmi drop, semmi lag. Hiába toltam át vga limites beállításra az fps dropok miatt nekem játszhatatlan volt. Pedig nem túl acélos a 2 7770, elhiheted. ~7870 szint alulról.
-
dergander
addikt
válasz
ricshard444 #29931 üzenetére
nah igen,egy 79xx-nél már igencsak sokat számít a dolog
De az is majd a GTA5be fog előjönni vagy a crysis
-
-
WP14
őstag
válasz
Malibutomi #29925 üzenetére
De viccnek azért nem volt rossz, lássuk be
-
Valkűr
addikt
válasz
ricshard444 #29928 üzenetére
Mondjuk ez az MSI is valami 50 körül van , ha jól tudom...ÉS ezt már vizzel hűti..Bár van ott 5-5100 léghűtéssel is...MOndjuk én még nem vettem észre, h lenne bármi jelentősége a proci húzásának
-
Valkűr
addikt
válasz
Ez is érdekes
-
Valkűr
addikt
válasz
Jaa azt hittem valahol irja milyen lapban van, mert ettől független érdekelnének a részletek...
-
WP14
őstag
válasz
Malibutomi #29921 üzenetére
Jól látom, 5,3 GHz egy 26 ezres lapban?
-
Valkűr
addikt
válasz
Malibutomi #29921 üzenetére
Gondolom ezt már nem léghűtéssel hűti
-
Malibutomi
nagyúr
-
Valkűr
addikt
válasz
Malibutomi #29917 üzenetére
Ettől alacsonyabb feszen is elmegy, de szoktam olyan játékkal is játszani ami CPU igényesebb, ott mondjuk még nem próbáltam, h viszi e az alacsonyabb fesszel..De elvileg mennie kell vele...Majd lecsekkolom egyszer
-
MiklosSaS
nagyúr
Emberek ! Mi a lofaxaert vitatkoztok ezen egesz nap ? Szimpla dolog !
1- alap hasznalat, alulfeszeles = fapados alaplap, minnel olcsobb legyen de hutese se legyen gane.
2- low/middle tuning = kozep alaplap, kozepre kell nyulni a zsebbe.
3- ultra tuning, kemeny OC (4.8-tol felfele) = kemeny alaplap, felsokategoriabol de ennek van egy bizonyos arcedulaja.Szerintem nemcsak jateknak meg villogasnak lettek ezek az alaplapok megtervezve. En sem adtam ki volna a $ egy ROG alaplapra ha nem lett volna extreme tuning.
-
Valkűr
addikt
Egyébként ha már tuning és külső, ez a lap miért nem jó? Még csak nem is drága...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest