Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrM94
addikt
válasz
Malibutomi #28598 üzenetére
Viszont azok nem olyan szepek
Legalabbis nekem a magas Vengeance jon be,mindigis almodtam roluk,szamomra egy eletcel volt a birtoklasuk -
Malibutomi
nagyúr
Nekem meg a LP Corsairek szépen beférnek a K2 alá
-
Xirtam
veterán
Ennyire magasak:
-
Ribi
nagyúr
válasz
Akcok94 #28588 üzenetére
Az a 33 kicsit kevésnek tűnik hiába víz.
Xirtam: kérdés, hogy mennyire magas. Kicsit magastól még kb el szoktak férni. Esetleg macho jó lehet, mert az kissé el van tolva és befér a venti a ramok elé.
Mugenen nekem először csak egy venti volt, az is szívott. Hát igen csalódott voltam, mert nem hűtött valami jól. Aztán jött a másik oldalra is a venti és a hűtő oldalát betakartam, hogy ne menjen el a légnyomás oldalra, és így a terhelt 60+-ról lement 50 körülire. Szóval léghűtésnél is nagyon számít milyen kialakítású az egész.
(#28590) Akcok94: Nekem az akkor is kevés. Ha terhelem Prime 95-el, kb azonnal 30-ról 40-re ugrik. Ennyit akkor is ugrana, ha úgymond végtelen hőelvonású izé lenne rajta, mert a mag és a kupak nem tudja annyira hatékonyan leadni a hőt. Szerintem.
-
Ribi
nagyúr
-
Xirtam
veterán
Idle - 35 fok
Játék alatt - 60 - 65 fokEzek milyen értékek? Gyári hűtő van rajta. Csak a jól szellőző házam miatt nem melegebb a proci.
-
válasz
dorka16 #28577 üzenetére
bios, AI tuner fül, turbo core off.
Hafy75: elvileg W8 jobb a mem kezelés, meg sok helyen csiszoltak rajta. Cserébe ha nem vettél upgrade-t, akkor gyk. újra meg kell venned, nincs aero -ami az egyébként is retek ronda Win gui-t a W98 időkbe veti vissza a vizuális élmény tekintetében... Szal. nekem nem ér egyelőre egy Ft-ot sem.
-
Hafy75
aktív tag
Sziasztok.
AZ FX -ekhez (Vishera) melyik oprendszert ajánljátok?
Vagy érdemes a 8 -ast? Hoz vmi pluszt a 7 - el szemben?Köszi
Hafy -
K.Tamas89
aktív tag
A default/auto NB mhz mennyi az ASUS alaplapoknál, 2200mhz vagy 2400mhz? Nekem jelenleg 2200mhz-n fut, érdemes feljebb venni, ezt ugye a CPU vezérli?
-
-
Ga
tag
válasz
Gyurma23 #28564 üzenetére
1.70-es MoBo BIOS-on vagy?
Nekem majd uaz a lap (990Fx Xtreme3), és az új UEFI-s BIOSszal, LLC disabled beállítással megy a fenti órajelen (4500, 1.3375V), NB-t 2400-ra állítva, 1.175V-on. Esetleg csökkentsd az NB-t és a feszt, hogy több Power maradjon a core-oknak.
Hűtés bírja? Nem ugrik meg 1.4V / 6 magon túlságosan? (Célszerű inkább feszültségre lőni, mint frekvenciára - a VRM+hűtés inkább a feszültségre allergiás - utána hangolni a frekvenciát, akár futás közben)+1 dolog: nem tudom mi az oka, de már több kombóban is tapasztaltam, hogy a post/boot-hoz nagyobb fesz (NB, vcore) szükséges, mint ami az OS alatti stabilitáshoz (gondolom indulási feszültségek, sleep state miatt), szóval érdemes lehet szoftveres állítással is tesztelni.
Bye
Ga -
dorka16
aktív tag
Azt az asus alaplapomon, hogy tudom beállítani, hogy ne menjen az energiatakarékos funkció? Tehát hogy mindig azon a Mhz-en menjen amit én beállítok?
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #28558 üzenetére
Nekem anno még az előző gépemben az asus x1600pro csinált ilyet,egyes müveleteknél irtó cirippelést adott ki,nem hiszem hogy az alaplap csinálná neki.
-
-
Jól van, akkor nem vagyok full retard, h nem tudom behatárolni... Az a baj, h korábbi konfigommal nem volt ciripelés. Utána a másik deszkával volt ciripelés, a 990FX-el is ciripel, szal... nem tudom. Annyira lentről jön, h VGA vagy táp a tippem, azt nem tudom, h a VGA csinálta-e a másik lapban, de akkor nem is a fülem mellett volt a gép...
Szal. egyelőre a perifériákat kizártam... ezzel az alaplappal is ciripel. Havernak lehet odaadom a tápom vmi jelképes összegért és veszek XFX-et, csak nem ebben a hónapban
-
-
asdf2
tag
válasz
BPY-167 #28550 üzenetére
Figyelj mindenre kell gondolni.... Ez nálam szakmai ártalom. Motorszerelőnek készülök. És ugye az alapelv, hogy a legegyszerűbbtől egyre bonyolultabb dolgokra kell gondolni. Namost havernak is volt, hogy benzin nem volt a vasban én meg karbiszinkront akartam a mocin csinálni.... Ebből megtanultam egy életre a leckét!
-
BPY-167
tag
Malibutomi
ikapcsoltam a c1e-t C&Q-t és az EPU power saver-t meg letöröltem minden teljesítményszabályzó Asus progit de csak csinálja. Csak így nem egyfolytában hanem mikor az egeret mozgatom.(ez is megszűnik terhelésre)
GA:rajta van az oldal lap de nem jelent gondot a hangnak hogy kiszökjön a szellőzőkön.
Mit takar az a hiba amit te írtál? -
BPY-167
tag
Azért fájt hogy ennyire noob-nak nézel.
De nem a venti. Már csak azért is mert már kipróbáltam mindet. Nem a ventik a ludasak. Az alablapból jön valami idegesítő elektronikus zaj.Már külföldi oldalakon is kerestem megoldást ott is írtak a hibáról de ők se tudtak sok mindent a hibáról. valakinek a tápcsere segített valakinek a c1e kikapcsolása.Utóbbit én is próbáltam nem jött be. -
BPY-167
tag
válasz
dergander #28547 üzenetére
Hát valami elektronikus zaj ami bosszantó. Biosban és win betöltésnél nem csinálja csak azután mikor bejön az asztal. És amint a proci elkezd valamit dolgozni abba marad a zúgás.Amint nem dolgozik a cpu megint zúg.
[link] Olyan mint ha a dual intelligent-es borda alól jönne vagy legalábbis ott a leghangosabb. -
BPY-167
tag
Sziasztok!
Az Asus M5A fórumról küldtek ide hogy hátha ti tudtok nekem segíteni.A Asus M5A97 Evo R2.0 lapom idegesítően zúg.Ajánlották hogy a c1e-t kapcsoljam ki de nem segített.
Nincs még valami megoldás a zúgás megszüntetésére? -
Beast007
aktív tag
válasz
Malibutomi #28538 üzenetére
És igazad volt.
Amúgy pár fokot még nyernek ha visszaraknám a gyári ventiket max fordulaton de azok már zavaróan hangosak voltak.ezért vannak GT15-ök rajta -
Beast007
aktív tag
Végre meglett miért is nem tudta rendesen lehűteni a H70 az Fx-8320-at.
Természetesen én voltam figyelmetlen miközben összepakoltam az új rendszert, ugyanis a pumpát külön molex (12V) csatlakozóról kell hozni hogy rendesen működjön. Én természetesen a nagy sietségben ráköttöttem simán az alaplapi csatlakozóra.
Mindezidáig nem is jöttem volna rá a hibára ha nem kezdek el proci hűtő teszteket nézni.ui.: nem is megy 4Ghz-n a proci 48 fok fölé (LinX, Prime95 alatt)
-
dergander
addikt
az a vicc hogy még rev3as ud3 lapot se találtam sehol akkor ez az rev4es lap mikor lesz kapható,tény hogy igenkomoly hűtést raktak rá.
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS #28507 üzenetére
Vegyél egy UD7-est, az is épp nemrég frissült rev 3:0
(#28527) =WiNTeR= : Azok a Kaveri APU-k amikben először debütál majd az új CPU arch. De kis túlzással akármikor lehozhatják AMD-ék majd a szerverekbe szánt Steamrolleres FX-ekből az AM3+ra valót.
Csak annyi hogy nem ez az elsődleges platform, hanem az APU-k, és a szerverek. De ha már lesz elég SR chip, szerintem meglépik az új FX-eket itt is. -
válasz
Jester01 #28526 üzenetére
Ez a barkácsolás mindig benne van, ahogy a gyártók váltják le a foglalatokat, variálnak ezzel-azzal, hogy pár évente kidobhasd a géped
.
ASUS színek... nézegesd!
TUF és a ROG vállalható, AMD kék (ez mekkora képzavar bakker
) is elmegy, bár az AMD inkább vörös-fekete, esetleg zöld-fekete, de (intel)kék???
Mackótesó: nem nézegettem, csak linkeltem, h ilyesmi kellene lehet. De írtam is, nem azt gondoltam, h pont az kell, azt se tudom mi a bránert dugnál bele... sőt, el sem merem képzelni
-
-
=WiNTeR=
senior tag
Szép és jó ez az új Giga lap, de nem néhány hónap múlva jönnek a Steamrollerek új FM foglalattal együtt?
-
Jester01
veterán
válasz
ViZion #28525 üzenetére
Persze vannak ilyenek, csak akkor meg barkácsolhatsz a házon, hogy valahová be tudd szerelni (főleg ha kívülről bele is akarsz dugni valamit).
Lassan egyébként PCIe-PCI riserre lesz szükség ha végképp eltűnnek a PCI foglalatok az alaplapokról. Mármint ha nem akarja az ember lecserélni a régi de még teljesen jól működő hardverét.
Amúgy nem tudom mi a baj az Asus színekkel amit hirtelen néztem azok feketék kék meg fehér (szürke) cuccokkal.
-
mackosajt
addikt
válasz
ViZion #28523 üzenetére
Jah, szép, szép, csak a PCI-E x1 foglalatokból rahedli, míg az az 1 db PCI pont az értelmes CF-re alkalmas slot alatt van, így gyakorlatilag olyan, mintha nem is létezne, ha valaki CF-re adja a fejét.
Marha ritka az olyan lap, amin a min. x8-as CF esetén nem takaródik el a PCI slot.
Ez bosszant engemet
-
válasz
Malibutomi #28518 üzenetére
Tényleg szép.
ASUS miért ilyen "b.zis" színeket használ? Ilyen Asrock fekete, vagy mint ez a Giga, nagyon szép. Lehetne fekete-fehér mobo is, az menne a házamhoz... -
Whysperer
addikt
válasz
ez nagyon zsear! 8)
-
kungzi
veterán
válasz
kérdés mikor kerül a boltok polcaira itthon, mert lecserélném rá a mostani a lapomat
-
=HG=
addikt
válasz
És még jól is néz ki !
-
Malibutomi
nagyúr
Hát lányok ez így eléggé nyalánkság lett: [A gigabyte ga-990fxa-ud3 is frissult]
10 fázis, digi vezérlés, dual UEFI, erősen hűtött VRM+déli híd
-
Whysperer
addikt
válasz
Stonerice #28515 üzenetére
Vágom oda is írtam ,hogy Vizion : mivel az neki szólt! 8)
(#28516) ViZion: Az a baj nem tudom hogy csináljam meg ,hogy terhelés alatt legyen a táp ,de a vga ne pörögjön mert kb játék alatt van csak a vga meg cpu miatt nagy terhelés alatt,ha csak cput küldöm meg akkor meg se kottyan neki! Bár,ha mondasz megoldást akkor szívesen felveszem a hangját is
-
-
Stonerice
őstag
-
Whysperer
addikt
válasz
Stonerice #28511 üzenetére
A gep mogott volt keresztbe nem sokkal az aram eloszto es mindig ilyen idiota cicergos hangot adott mikor terhelve volt. Fogtam eltettem kb amennyire a tap kabel engedi de csak mert pakoltam veletlen
es megszunt csak a ventinek van hangja a tapon belul. Semmi cicerges.
Vision: Ez elott egy xfx 450 volt es annyira tokeletes volt szoval ezert vettem ezt es ujra ezt vennem,ha csak nem nagyobb kell de akkor is xfx-et. Jo anyaga,csendes(sz.tem nem hangos en legalabbis nem hallom soha). Kabelek is teljesen rendben vannak. Ha akarod csinalok par kepet ,ha haza ertem.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #28506 üzenetére
Komolyan a gigaval semmi gond nincs. Az Asrock-ot nem kedvelem, de a giga eleg jonak tunik. A leheto legolcsobb H61-es alaplap mukodik a gepemben teljesen hibatlanul, semmi gond vele. Rendesen kezeli a ventiket, normalisan mutatja a hofokokat meg minden. Nagyon kiprobalnek egy felsokategorias Giga lapot.
-
-
dergander
addikt
most a kiszemeltem egy biostar ta990fxa lesz... 4+1es az is de eddig csak jókat olvastam róla,jó tunningpotencia van benne,az a lap amilyen órajelet megtart stabilan azt az enyém rég összef*ssa magát.sajnálom hogy beleestem ebbe a hibába amilyen giga lapokat vettem mindeddig mind jó volt,ez sajna csalódás
nemsoká érkezik a bio lapom beszámolok mivel tud többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest