Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrM94
addikt
válasz Malibutomi #28598 üzenetére
Viszont azok nem olyan szepek
Legalabbis nekem a magas Vengeance jon be,mindigis almodtam roluk,szamomra egy eletcel volt a birtoklasukAz alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem meg a LP Corsairek szépen beférnek a K2 alá
-
Xirtam
veterán
Ennyire magasak:
-
Ribi
nagyúr
válasz Akcok94 #28588 üzenetére
Az a 33 kicsit kevésnek tűnik hiába víz.
Xirtam: kérdés, hogy mennyire magas. Kicsit magastól még kb el szoktak férni. Esetleg macho jó lehet, mert az kissé el van tolva és befér a venti a ramok elé.
Mugenen nekem először csak egy venti volt, az is szívott. Hát igen csalódott voltam, mert nem hűtött valami jól. Aztán jött a másik oldalra is a venti és a hűtő oldalát betakartam, hogy ne menjen el a légnyomás oldalra, és így a terhelt 60+-ról lement 50 körülire. Szóval léghűtésnél is nagyon számít milyen kialakítású az egész.
(#28590) Akcok94: Nekem az akkor is kevés. Ha terhelem Prime 95-el, kb azonnal 30-ról 40-re ugrik. Ennyit akkor is ugrana, ha úgymond végtelen hőelvonású izé lenne rajta, mert a mag és a kupak nem tudja annyira hatékonyan leadni a hőt. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Akcok94
senior tag
válasz Xirtam #28585 üzenetére
hát magas, nekem a gyári hűtővel se ment 55C fölé a fx8320 4,2ghz alul feszelve, bár a hűtő majdnem 5000rpm járt, most nekem 4,5 ghz 28C idle-ben és játék alatt se megy 33C fölé, de víz van rajta.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
Ribi
nagyúr
válasz Xirtam #28585 üzenetére
Mugen 3-al játék alatt nem megy 50 fölé, idle 30 és alatta. Bár nekem is igen jól szellőző házam van.
Amíg nincs tuning jól kordában lehet tartani.+Játékok nem nagyon használják ki 50%nál jobban a procit, szóval egy render alatt lehet igen megugrana a hőmérséklet.
[ Szerkesztve ]
-
Xirtam
veterán
Idle - 35 fok
Játék alatt - 60 - 65 fokEzek milyen értékek? Gyári hűtő van rajta. Csak a jól szellőző házam miatt nem melegebb a proci.
-
edeleny
őstag
Mennyit hült a proci?
Nekem is CM Hype TX2 van, és most nézek hozzá valami mást!
Thermalright Macho 120 a kiszemelet, mert az még épp elfér a házban a maga 150 mm-es magasságával.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
ViZion
félisten
válasz dorka16 #28577 üzenetére
bios, AI tuner fül, turbo core off.
Hafy75: elvileg W8 jobb a mem kezelés, meg sok helyen csiszoltak rajta. Cserébe ha nem vettél upgrade-t, akkor gyk. újra meg kell venned, nincs aero -ami az egyébként is retek ronda Win gui-t a W98 időkbe veti vissza a vizuális élmény tekintetében... Szal. nekem nem ér egyelőre egy Ft-ot sem.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Hafy75
aktív tag
Sziasztok.
AZ FX -ekhez (Vishera) melyik oprendszert ajánljátok?
Vagy érdemes a 8 -ast? Hoz vmi pluszt a 7 - el szemben?Köszi
HafyNa!!!
-
K.Tamas89
aktív tag
A default/auto NB mhz mennyi az ASUS alaplapoknál, 2200mhz vagy 2400mhz? Nekem jelenleg 2200mhz-n fut, érdemes feljebb venni, ezt ugye a CPU vezérli?
-
ViZion
félisten
válasz dorka16 #28566 üzenetére
C'n'Q-t kapcsold ki és kész...
De azt nem tudom miért nem jó Neked, ha a proci kevesebbet fogyaszt és gyorsabban hűl leHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ga
tag
válasz Gyurma23 #28564 üzenetére
1.70-es MoBo BIOS-on vagy?
Nekem majd uaz a lap (990Fx Xtreme3), és az új UEFI-s BIOSszal, LLC disabled beállítással megy a fenti órajelen (4500, 1.3375V), NB-t 2400-ra állítva, 1.175V-on. Esetleg csökkentsd az NB-t és a feszt, hogy több Power maradjon a core-oknak.
Hűtés bírja? Nem ugrik meg 1.4V / 6 magon túlságosan? (Célszerű inkább feszültségre lőni, mint frekvenciára - a VRM+hűtés inkább a feszültségre allergiás - utána hangolni a frekvenciát, akár futás közben)+1 dolog: nem tudom mi az oka, de már több kombóban is tapasztaltam, hogy a post/boot-hoz nagyobb fesz (NB, vcore) szükséges, mint ami az OS alatti stabilitáshoz (gondolom indulási feszültségek, sleep state miatt), szóval érdemes lehet szoftveres állítással is tesztelni.
Bye
Ga[ Szerkesztve ]
-
dorka16
aktív tag
Azt az asus alaplapomon, hogy tudom beállítani, hogy ne menjen az energiatakarékos funkció? Tehát hogy mindig azon a Mhz-en menjen amit én beállítok?
-
dergander
addikt
válasz Malibutomi #28558 üzenetére
Nekem anno még az előző gépemben az asus x1600pro csinált ilyet,egyes müveleteknél irtó cirippelést adott ki,nem hiszem hogy az alaplap csinálná neki.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
Jól van, akkor nem vagyok full retard, h nem tudom behatárolni... Az a baj, h korábbi konfigommal nem volt ciripelés. Utána a másik deszkával volt ciripelés, a 990FX-el is ciripel, szal... nem tudom. Annyira lentről jön, h VGA vagy táp a tippem, azt nem tudom, h a VGA csinálta-e a másik lapban, de akkor nem is a fülem mellett volt a gép... Szal. egyelőre a perifériákat kizártam... ezzel az alaplappal is ciripel. Havernak lehet odaadom a tápom vmi jelképes összegért és veszek XFX-et, csak nem ebben a hónapban
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
=HG=
addikt
-
asdf2
tag
válasz BPY-167 #28550 üzenetére
Figyelj mindenre kell gondolni.... Ez nálam szakmai ártalom. Motorszerelőnek készülök. És ugye az alapelv, hogy a legegyszerűbbtől egyre bonyolultabb dolgokra kell gondolni. Namost havernak is volt, hogy benzin nem volt a vasban én meg karbiszinkront akartam a mocin csinálni.... Ebből megtanultam egy életre a leckét!
-
BPY-167
tag
Malibutomiikapcsoltam a c1e-t C&Q-t és az EPU power saver-t meg letöröltem minden teljesítményszabályzó Asus progit de csak csinálja. Csak így nem egyfolytában hanem mikor az egeret mozgatom.(ez is megszűnik terhelésre)
GA:rajta van az oldal lap de nem jelent gondot a hangnak hogy kiszökjön a szellőzőkön.
Mit takar az a hiba amit te írtál? -
BPY-167
tag
Azért fájt hogy ennyire noob-nak nézel.
De nem a venti. Már csak azért is mert már kipróbáltam mindet. Nem a ventik a ludasak. Az alablapból jön valami idegesítő elektronikus zaj.Már külföldi oldalakon is kerestem megoldást ott is írtak a hibáról de ők se tudtak sok mindent a hibáról. valakinek a tápcsere segített valakinek a c1e kikapcsolása.Utóbbit én is próbáltam nem jött be. -
BPY-167
tag
válasz dergander #28547 üzenetére
Hát valami elektronikus zaj ami bosszantó. Biosban és win betöltésnél nem csinálja csak azután mikor bejön az asztal. És amint a proci elkezd valamit dolgozni abba marad a zúgás.Amint nem dolgozik a cpu megint zúg.
[link] Olyan mint ha a dual intelligent-es borda alól jönne vagy legalábbis ott a leghangosabb.[ Szerkesztve ]
-
BPY-167
tag
Sziasztok!
Az Asus M5A fórumról küldtek ide hogy hátha ti tudtok nekem segíteni.A Asus M5A97 Evo R2.0 lapom idegesítően zúg.Ajánlották hogy a c1e-t kapcsoljam ki de nem segített.
Nincs még valami megoldás a zúgás megszüntetésére? -
Beast007
aktív tag
válasz Malibutomi #28538 üzenetére
És igazad volt.
Amúgy pár fokot még nyernek ha visszaraknám a gyári ventiket max fordulaton de azok már zavaróan hangosak voltak.ezért vannak GT15-ök rajta -
Beast007
aktív tag
Végre meglett miért is nem tudta rendesen lehűteni a H70 az Fx-8320-at.
Természetesen én voltam figyelmetlen miközben összepakoltam az új rendszert, ugyanis a pumpát külön molex (12V) csatlakozóról kell hozni hogy rendesen működjön. Én természetesen a nagy sietségben ráköttöttem simán az alaplapi csatlakozóra.
Mindezidáig nem is jöttem volna rá a hibára ha nem kezdek el proci hűtő teszteket nézni.ui.: nem is megy 4Ghz-n a proci 48 fok fölé (LinX, Prime95 alatt)
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
az a vicc hogy még rev3as ud3 lapot se találtam sehol akkor ez az rev4es lap mikor lesz kapható,tény hogy igenkomoly hűtést raktak rá.
-
lee56
őstag
válasz MiklosSaS #28507 üzenetére
Vegyél egy UD7-est, az is épp nemrég frissült rev 3:0
(#28527) =WiNTeR= : Azok a Kaveri APU-k amikben először debütál majd az új CPU arch. De kis túlzással akármikor lehozhatják AMD-ék majd a szerverekbe szánt Steamrolleres FX-ekből az AM3+ra valót.
Csak annyi hogy nem ez az elsődleges platform, hanem az APU-k, és a szerverek. De ha már lesz elég SR chip, szerintem meglépik az új FX-eket itt is.No Comment
-
ViZion
félisten
válasz Jester01 #28526 üzenetére
Ez a barkácsolás mindig benne van, ahogy a gyártók váltják le a foglalatokat, variálnak ezzel-azzal, hogy pár évente kidobhasd a géped .
ASUS színek... nézegesd! TUF és a ROG vállalható, AMD kék (ez mekkora képzavar bakker ) is elmegy, bár az AMD inkább vörös-fekete, esetleg zöld-fekete, de (intel)kék???
Mackótesó: nem nézegettem, csak linkeltem, h ilyesmi kellene lehet. De írtam is, nem azt gondoltam, h pont az kell, azt se tudom mi a bránert dugnál bele... sőt, el sem merem képzelni
-
mackosajt
addikt
válasz ViZion #28525 üzenetére
Nekem ne PCI-E -> PCI-E risert mutass
Amiket mutattál, azok x1-ből x16-ra fordítók.
Jó lenne ilyen flexibilisből a sima PCI-ra fordító cucc, mert a házon van egy hely, ami mondjuk ilyen lan party egér-bill kábel hely lenne, de az pont vízszinteshttp://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
=WiNTeR=
senior tag
Szép és jó ez az új Giga lap, de nem néhány hónap múlva jönnek a Steamrollerek új FM foglalattal együtt?
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
Jester01
veterán
válasz ViZion #28525 üzenetére
Persze vannak ilyenek, csak akkor meg barkácsolhatsz a házon, hogy valahová be tudd szerelni (főleg ha kívülről bele is akarsz dugni valamit).
Lassan egyébként PCIe-PCI riserre lesz szükség ha végképp eltűnnek a PCI foglalatok az alaplapokról. Mármint ha nem akarja az ember lecserélni a régi de még teljesen jól működő hardverét.
Amúgy nem tudom mi a baj az Asus színekkel amit hirtelen néztem azok feketék kék meg fehér (szürke) cuccokkal.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
ViZion
félisten
válasz mackosajt #28524 üzenetére
Őszintén: ennyire nem néztem, a bordákat és a sata cstikat lestem csak. Vmi riser vagy ilyesmi nincs hozzá? Voltak ilyen szalagkábeles fordítók régen.
Csakazértis "meggugliztam" TessékHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
mackosajt
addikt
válasz ViZion #28523 üzenetére
Jah, szép, szép, csak a PCI-E x1 foglalatokból rahedli, míg az az 1 db PCI pont az értelmes CF-re alkalmas slot alatt van, így gyakorlatilag olyan, mintha nem is létezne, ha valaki CF-re adja a fejét.
Marha ritka az olyan lap, amin a min. x8-as CF esetén nem takaródik el a PCI slot.
Ez bosszant engemet
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
ViZion
félisten
válasz Malibutomi #28518 üzenetére
Tényleg szép.
ASUS miért ilyen "b.zis" színeket használ? Ilyen Asrock fekete, vagy mint ez a Giga, nagyon szép. Lehetne fekete-fehér mobo is, az menne a házamhoz...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Whysperer
addikt
ez nagyon zsear! 8)
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
kungzi
veterán
kérdés mikor kerül a boltok polcaira itthon, mert lecserélném rá a mostani a lapomat
-
=HG=
addikt
És még jól is néz ki !
-
Malibutomi
nagyúr
Hát lányok ez így eléggé nyalánkság lett: [A gigabyte ga-990fxa-ud3 is frissult]
10 fázis, digi vezérlés, dual UEFI, erősen hűtött VRM+déli híd
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz Stonerice #28515 üzenetére
Vágom oda is írtam ,hogy Vizion : mivel az neki szólt! 8)
(#28516) ViZion: Az a baj nem tudom hogy csináljam meg ,hogy terhelés alatt legyen a táp ,de a vga ne pörögjön mert kb játék alatt van csak a vga meg cpu miatt nagy terhelés alatt,ha csak cput küldöm meg akkor meg se kottyan neki! Bár,ha mondasz megoldást akkor szívesen felveszem a hangját is
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
ViZion
félisten
válasz Whysperer #28514 üzenetére
Köszi az infókat! Nálam is felette az elosztó, de korábban is így volt, viszont nem emlékszem cicergésre. Ezt a tápot ajánlották az FSP SAGA II leváltására. Jelenlegi is jó, csak cicereg terhelve -bár lehet, h a VGA az, nem tudom biztosra mondani.
-
Stonerice
őstag
válasz Whysperer #28514 üzenetére
Nem szükséges képeket csinálnod. Csak érdekelt, hogyan szűnt meg a cicergés .
Nekem egész mély hangon cicereg. Inkább recsegésnek mondanám. Nálam is közelvan az elosztó, szóval majd kipróbálom. De szerintem már egyszer elpakoltam én is. És nem javult megPénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Whysperer
addikt
válasz Stonerice #28511 üzenetére
A gep mogott volt keresztbe nem sokkal az aram eloszto es mindig ilyen idiota cicergos hangot adott mikor terhelve volt. Fogtam eltettem kb amennyire a tap kabel engedi de csak mert pakoltam veletlen es megszunt csak a ventinek van hangja a tapon belul. Semmi cicerges.
Vision: Ez elott egy xfx 450 volt es annyira tokeletes volt szoval ezert vettem ezt es ujra ezt vennem,ha csak nem nagyobb kell de akkor is xfx-et. Jo anyaga,csendes(sz.tem nem hangos en legalabbis nem hallom soha). Kabelek is teljesen rendben vannak. Ha akarod csinalok par kepet ,ha haza ertem.
[ Szerkesztve ]
-
-
ViZion
félisten
válasz Whysperer #28508 üzenetére
Kifejtenéd azt a közel volt az elosztó dolgot? Hogy volt közel? A 230 V-os?
Nekem cicereg a SAGA II, szvsz a korábbi gépben nem cicergett szerintem.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Whysperer
addikt
válasz ViZion #28504 üzenetére
Csucs tap nagyon szeretem nem cicereg tok halk terhelesnel is. cicergett de En voltam a tudatlan . Kozel volt hozza a energia kabel eloszto es azert csinalta. Valami miatt zavarta. siman viszi a gepet.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #28506 üzenetére
Komolyan a gigaval semmi gond nincs. Az Asrock-ot nem kedvelem, de a giga eleg jonak tunik. A leheto legolcsobb H61-es alaplap mukodik a gepemben teljesen hibatlanul, semmi gond vele. Rendesen kezeli a ventiket, normalisan mutatja a hofokokat meg minden. Nagyon kiprobalnek egy felsokategorias Giga lapot.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
ViZion
félisten
válasz Whysperer #28503 üzenetére
Inkább az XFX tápodról mesélj: cicereg? Milyen a vélemény? Csatik igényes műanyag, vagy ilyen "bili-műanyag" anyagú?
-
laca000
őstag
válasz dergander #28501 üzenetére
Csodálkozom, hogy a Giga tulajdonosok most nem rohannak ki, hoznak ellenpéldákat, mint teljesen hiábavalóan az Asrock esetében szoktak
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
dergander
addikt
most a kiszemeltem egy biostar ta990fxa lesz... 4+1es az is de eddig csak jókat olvastam róla,jó tunningpotencia van benne,az a lap amilyen órajelet megtart stabilan azt az enyém rég összef*ssa magát.sajnálom hogy beleestem ebbe a hibába amilyen giga lapokat vettem mindeddig mind jó volt,ez sajna csalódás nemsoká érkezik a bio lapom beszámolok mivel tud többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest