Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
És ezzel a tudással mire megy az ember? Ha valamilyen (viszonylag pontos) módon meg tudná mondani mennyit fogyaszt az egész gép az még rendben lenne, de ennyi adattal szvsz semmivel leszünk okosabbak...
-
MZperX75
addikt
Ilyesmire gondolok én is de nem a monitorra hanem a projektorra ami a mennyezeten van....
Mennyezetre szerelhető állapotban,de lehet csak bonyolítom az életem......radi8tor1
Ilyesmi nem rossz!Bár AMD Brazos C-60 vagy C70-esben ,úgy 50-60ezer maximalizálva az ár,mert csak torrent+filmre menne FHD nem érdekel max HD-s a Projektorom.
Hát egyébként egy olcsó kis médialejátszó még játszhat de VGA kimenettel....
Mert ez drága 88ezerért....... ennyiért jó kis net toppot kapok...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MZperX75
üzenetére
Sapphire Edge HD3 88e Ft
-
MZperX75
addikt
Most már sajnálom ,hogy eladtam a Brazosom,hiányzik ez a fórum meg él,mint az a bizonyos Marci Hevesen.
Kellene vennem egy ilyen kis konfiget......de valami projektor mellé szerelhetőt....
Ötlet? -
raidx
őstag
válasz
AirBundy1
üzenetére
Milyen lapnál találkoztál fogyasztási értékkel? Nekem még nem volt szerencsém hozzá.
Igaz jelenleg Atomos lapom van de nem emlékszem az E350M1 lapnál sem fogyasztás kijelzésére.
Hőmérsékletek, Ventik fordulata, Feszültség értékek.
@canniball
Az MS csinált valami szoftvert ami azt figyelte, mikor mi dolgozik a gépbe és a gyári fogyasztási adatok alapján kiírt valamit. Vagy egy jó drága speciális mérő kütyüt csatlakoztattál és akkor pontosabb eredményt kaptál. Valamikor régen be is linkeltem mert kipróbáltam de nem volt sok értelme.
Lehet, a Feszültség értékekre gondolt? Azokat meg a beállításoknál lehet ki/be kapcsolni. Mármint, hogy mutassa e az Aida64.
Már nagyon hiányzik a kis Brazos pedig még csak tegnap postáztam el.

-
AirBundy1
tag
(#10186) raidx: Köszönöm. Egyre több az infó, ez alapján azért csak-csak megtaláljuk majd az ideális megoldást.
Más: ha nem látok fogyasztási értéket az Aida64 érzékelő oldalán, az azt jelenti, hogy az Asrock E350M1 lap ezt nem tudja mérni?
-
raidx
őstag
válasz
syler123
üzenetére
Kérdés a lakás szerkezete és terjedelme. Panelba felejtős az USB Stick. Régebben volt egy szerverem amit az előszobába helyeztem el. Egy-egy fal a dolgozó és háló között napi szinten nyitott ajtóval. délután, este felé mikor beindult a házba a csúcs bizony nem ment zökkenőmentesen a filmnézés. Inkább lekábeleztem.
-
AirBundy1
tag
válasz
bigdady
üzenetére
Tökéletes megoldás lenne, de árban egy kicsit más ligában versenyez. Ahogy elnézem, még egy A6-ossal sem nagyon állna meg 40 alatt.
syler123 #10176: Nem a net a lényeg, hanem a tartalmak megosztása wifin. Azt gondoltam, itt lehet szűk keresztmetszet az usb-s wifi stick.
canniball #10173: Mindkettőnk asszonya ipaddel rohangál a lakásban és élvezi, hogy live convert mellett folyamatosan lejátszik 720p-ig bármit. Cserébe mi nyugodtan nézhetünk filmeket 1080p-ben a tv-n.

raidx #10172: Hatékonynak tűnik, csak elsőre nem tudom elképzelni, hogy helyezem úgy el a házban, hogy az antenna normálisan kívül legyen. Tudom, szegényes a fantáziám

[ Módosította: radi8tor ]
-
syler123
veterán
-
bigdady
nagyúr
-
-
Paci.
tag
válasz
AirBundy1
üzenetére
Beszéld rá egy sima deszkára, az alaplapi helyett meg vegyen usb-set. Ránézésre zafírék is így oldották meg a bluetooth-t. Íme egy remek példa, ha nem kell antenna és egy másik, ha kell.
-
AirBundy1
tag
válasz
canniball
üzenetére
(#10168) canniball
(#10169) raidxKöszönöm. Ez esetben ésszerű az usb-s megoldás. Ha wifi-n keresztül szeretne filmet streamelni tabletre (nálam kiválóan működik, csak ott közvetlen a routerre van kötve a gép), akkor ahhoz lehet/érdemes USB 3.0-s wifi sticket venni, vagy USB 2.0-n is bőven elegendő?
-
raidx
őstag
Talán még a Saphire lapocskáján lehetett mini PCI-E kártyával megoldani de az is drága volt meg nem is találni.
-
AirBundy1
tag
Egy ismerősömnek megtetszett az Asrock E350M1 alapú htcp-m, valami hasonló teljesítményűt szeretne ő is azzal a különbséggel, hogy legyen wifi az alaplapon. Tudom, lehet USB-s wifit is csatlakoztatni, de ő alaplapit szeretne. Van egyáltalán ilyesmi a Brazosok között?
-
canniball
nagyúr
-
raidx
őstag
Nem tudja valaki, az E350M1 csomagnak egy vagy két SATA kábel a tartozéka? Küldöm vissza gariba a lapot és mondták, minden legyen a csomagba ami volt de már nem emlékszem a kábelek darabszámára.
-
raidx
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Kösz. Közbe sikerült kiguglizni, zöld ha van betáp (készenlét) és piros is ha be van kapcsolva a gép. Akkor a fene se tudja mi a gubanc. Ventilátor megy, ha bekapcsolom de egyéb nem történik. A régebbi lapokon volt egy led ami jelezte és kivillogta a hibát ha már a BIOS haldoklott de ezen nem láttam már a kis ledet. Érdekes, hogy az ASROCK oldalán eltűnt az 1.7-es BIOS. 1.00-1.6-1.8. Az 1.6-ot raktam vissza, a végén rebootot kért de már nem éledt fel.
A szimpla nyákosokon nincs led, legalább is amikkel találkoztam.
-
raidx
őstag
Úgy néz ki, ennek gariztatás lessz a vége! Valami nagyon meghalt!
Próbálom az USB-s játékot de valami nem stimmel. Az olvasást jelző led a kütyün őrült sebességgel villog, hol ott szép komótosan szokott fel villanni.
Szerencs, hogy e hónap 21.-ig garanciális. Várom a PCland válaszát. -
canniball
nagyúr
válasz
SCHERWOODY
üzenetére
Nálam egy 70(vagy 75?)W-os példány van, ezzel és egy SSD-vel (vinyó nincs) fullHD alatt 23W-ot mértem.
Ha hozzáadjuk a 2x3,5" HDD-det akkor is elég lesz a 60W. -
SCHERWOODY
csendes tag
Sziasztok
Asrock M350M1-ben gondolkodok és szeretnék egy kis infót kérni tőletek.
1333-as ram megy benne max?
Ram időzítése számít a gpu nak?
Érdemes alacsonyabb cl-es ramot használni?
Illetve Cannibal kolléga mondta hogy 20 pines psu val is megy.
Az érdekelne hogy mekkorét vegyek?
60-90w?
Üdv:Ervin
-
canniball
nagyúr
válasz
mandju
üzenetére
Sata kábel lesz a lap dobozában, hogy a tápon van-e két sata csati azt a ház weboldaláról tudod meg.
-
raidx
őstag
Felraktam F6-al az 1.5-ös BIOST majd reboot és azóta se kép-se hang.

-
Brogyi
őstag
Sajnos nagyhangú barátunknak igaza lett,mert csak win alól tudtam megcsinálni az update-t.Viszont eddig úgy látszik megérte vele kínlódni,mert két fontos dolog már működik.Az egyik az AHCI, és a másik a CPU ventilátor sebességét nullára lehet venni.Mint egy laptop,tök jó.Élvezem.

Biztos sok más új dolog is van benne ,de most csak ezt látom.A BIOS grafikája változott. Ízlés dolga,szerintem jobb.Röviden ennyi. -
mandju
senior tag
Még egyet kérdezek, aztán befejeztem... kell vásárolnom még valami adaptert, hogy az ssd-t és a hdd-t rá tudjam kötni az alaplapra, vagy minden benne lesz az alaplap dobozában?
-
mandju
senior tag
Sziasztok Brazososok!
Végül én is úgy döntöttem, hogy a Brazos mellett teszem le a voksomat.
A megálmodott konfig a következő lett:
Modecom Feel 302
ASROCK E350M1/USB3
KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300
KINGMAX 4GB DDR3 1333Mhz
HDD 2,5" Scorpion Blue 5400 rpm 8Mb Sata2Szeretnék rendelni még hozzá 2 darab folyadékcsapágyas ventit. Egyet a házba, a másikat pedig a processzorra szeretném felaplikálni...ezekre gondoltam:
2xCoolink swif2 800Jók lesznek ezek nekem? A processzorra fel lehet tenni, azt láttam... de a házba is el fog férni?
A kiválasztott összetevőkről vélemény? -
< CyberBob >
őstag
válasz
pakriksz
üzenetére
Nem akarom védeni, de az utóbbi bő 10 évben csak ASUS alaplapokat használtam Intel-AMD vegyesen és semmi gond nem volt velük. Persze ez nem reprezentatív adat.
A hibás ram meg tipikusan nem rossz csak nem kompatibilis az alaplappal és azért egyszerűbb/olcsóbb ramot cserélni. A táp hiba meg jobb esetben instabil működést/fagyást újraindulást okozhat, rosszabb esetben az egész gépet magával viszi. Konkrétan hibás alaplappal még nem találkoztam, de biztos van olyan is valahol. 
-
iMaverick
addikt
Én ezen vagyok meglepve: az utóbbi 15 évben, olyat még senkinél sem láttam hogy hibás ram(sem proci), nem is nagyon van benne minek meghibásodni, ha csak nem tuninghuszárkodnak (értelmetlenul) vele, és szét nem égetik.
Kb. én is ennyi ideje vagyok ebben a szakmában, de ennyi idő alatt pont hogy nem láttam olyan PC-t, ami elindult volna memó nélkül... Az megint más kérdés, hogy ramot a tuninggal nekem még nem sikerült tönkrevernem (pedig volt ám fesz. emelés is, ha kellett)... Szerintem pont a proci az, ami nem szereti a tuning-ot (azt is akkor, ha feszültséget is emel hozzá a user. (Az megint más kérdés, hogy procit sem láttam így elhalálozni. Pedig volt itt már kisebb-nagyobb tuning az évek folyamán.)
-
sysrq
őstag
válasz
pakriksz
üzenetére
...Különben is a gépeknek el kell indulnia memória nélkül is, a bootképernyőig...
Te egyszerűen fantasztikus vagy!
Kérdezel valamit, válasz érkezik és nem fogadod el de még le is szidod a segítőket.
A fent idézet mondatod meg álom, rég nevettem ilyen sokat a képernyő előtt. -
raidx
őstag
válasz
Brogyi
üzenetére
Két lehetőséged is van. Bootolás közben szorgalmasan nyomod az F6 billentyűt és bejön az Instant Flash menű, gondolom ott már eligazodsz. A másik meg, belépsz a BIOS-ba és ott megkeresed az Instant Flash menűt. Ne feledd! Letölteni az oldalon első Instant Flash verziót kell és azt kicsomagolod valahova.
A BIOS letöltési oldalon az adott típusnál van egy How To Update rublika. Az ott található "+" jelre kattintva feljön egy ablak ahol elmutogatják a teendőket.@iMaverick
Bizony, a tuningot nem díjazza! 1600-as memonál lehet egy picit játszani és ezzel ki is fulladt a tuning lehetőség. Ha jól emlékszem, talán az ASUS lapot lehet nagyon picit macerálni.
-
iMaverick
addikt
válasz
pakriksz
üzenetére
az utóbbi 15 évben, olyat még senkinél sem láttam hogy hibás ram(sem proci), nem is nagyon van benne minek meghibásodni, ha csak nem tuninghuszárkodnak (értelmetlenul) vele, és szét nem égetik.
Akkor biztos már "körökben" mozgunk, mert már jónéhány ram-ot dobtam ki... Pl. irodai gépből, aminél már a bootsorrend beállítás extrának számít...
-
iMaverick
addikt
válasz
pakriksz
üzenetére
Ugyan eredetileg nem Neked írtam, de gondoltam elolvasod... Korábbi hsz.-om.
Biztos stimmel a ház speaker csatlakozója és az alaplap frontpanel kivezetésének a tüskéje?
Amúgy meg osztom a többiek véleményét: nem olyan rossz márka ez az Asrock. Most már a másik (Intel-es) gépbe is Asrock alaplap van: igazándiból annyi a bajom vele, hogy ugyan a BIOS-ban van Overclock rész, de instabil az egész, ha csak egy kicsit is tunningolok... (A legfőbb bajom ezzel, hogy pontosan tudom, hogy mit bír a QC 9300-am, mert az előző alaplapban atomstabilan ment tuningolva.)
Persze ezt is meg lehet magyarázni: ennyi pénzért miért várok igazi tuning alaplapot? (Valami 15eFt volt...
A felszereltsége alapján inkább irodai gépbe valónak tűnik.) -
pakriksz
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
na az asus a másik "világmárka" nagy neve van de miért? Amolyan hypemárka az is. Amit tőlük láttam az csak hulladék volt, alaplap, noti, tablet, videokártya is).
"A ram-ról még csak annyit, hogy az alaplap után a legfontosabb alkatrész "holtversenyben" a táppal. A hardveres hibák többségét az utóbbi kettő okozza."
legalább is a hiedelmek szerint. A tapasztalatok szerint, pedig a legtöbbször az alaplap a ludas.
Én jópár géppel találkoztam az utóbbi 15 évben, olyat még senkinél sem láttam hogy hibás ram(sem proci), nem is nagyon van benne minek meghibásodni, ha csak nem tuninghuszárkodnak (értelmetlenul) vele, és szét nem égetik. Tápnál is csak a "vargáné és tsa" és hasonlóakkal volt gond. Minden gép vége amit láttam az alaplap volt, és ezekből láttam a legtöbbet már gyári hibásként is. -
Brogyi
őstag
Látom nagy a felfordulás.Egy picit elakadtam én is, bár nem olyan fontos,csak nem találom a megoldást.
Hogy lehet windows nélkül frissíteni a biost?Most elmegyek levegőzni,hátha lesz valami ötletem. -
< CyberBob >
őstag
válasz
pakriksz
üzenetére
Az Asrock tényleg nem egy világmárka, de sógornál egy mezei 1333-as Kingston memóriával elsőre indult és azóta is 24/7-ben megy. Persze ez csak egy vélemény/tapasztalat. Én is inkább Asus-t vettem volna a helyébe, de sokkal többe került. Ha rossz ki kell cseréltetni és kész. A ram-ról még csak annyit, hogy az alaplap után a legfontosabb alkatrész "holtversenyben" a táppal. A hardveres hibák többségét az utóbbi kettő okozza.
-
pakriksz
őstag
"Ha megnézed a fórumot látogatók számát azok a te kivételeddel mind elégedetten használják a lapot."
jaaj ez olyan unalmas, mindig ezt mondják amikor lila gőzük nincs a hibáról, de egy halvány fanboyság már kialakult. Rákerestem azért a hibára, és nem 1 oldalnyi hozzászólást dobott ki csak ebből a topikból, hanem többet. Szóval ennyit arról hogy az én kivételemmel mindenki elégedetten használja.
-
pakriksz
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
akkor egy szar konstrukció az egész lap, és idióták alkották meg, én pedig visszaadom hogy adják el valakinek akinek jó ez a hulladék is és szeretne szenvedni vele(filozofálni hogy mi lehet a baja, amikor a legalapvetőbb hibajelzés hiányzik)
Ennyi.Egyébként nem a brazos a szar, hanem a fosrock. Tudnillik az amd-nél tesztelik a chipeket, a fosrock viszont nem teszteli az összegányolt hulladékát.
-
raidx
őstag
-
pakriksz
őstag
végül is csak 5x írtam le, hogy a speaker kezdetektől rá van kötve, de nem gond. Szép csöndben van. Ha pedig ezt sem tudná ez a hulladék már alapon sem, 8 napon belül vagyok, szóval szépen visszakérem a pénzt. Mert még ha adnak egy működőt is, és ilyen alapvető dolgokra nem képes (tehát egy ipari hulladék úgy alapból) azzal én nem fogok küzdeni, keresek mást. De úgy sem a memória lesz a probléma(mint mondtam ez a joker arra amikor az embernek lila gőze sincs róla hogy mi baj, és sajnos jópár embert meg is szivattak ezzel, mert vett másik ramot aztán volt nézés hogy azzal sem megy), ez még soha sem jött be

-
raidx
őstag
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Pláne az nem fog képet mutatni aminek a videomemóriája a gép memóriájából van kicsípve.
Egy jó alaplap szépen hosszan csipog memória nélkül! Persze, ha van speakere!
-
pakriksz
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
dehogy az lesz. Különben is a gépeknek el kell indulnia memória nélkül is, a bootképernyőig.
Egyébként pár éve a neten elterjedt ez hogy mindenhol minden hibára memórahibát mondanak, pedig a hibás memória olyan ritka mint a fehér holló. Hányszor hallottam ezt már... egyszer sem volt így. A másik "joker" kártya a "táp kevés" az sem szokott bejönni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

persze fogyasztásban azért nem brazos szint, de teljesítményben sem 

A felszereltsége alapján inkább irodai gépbe valónak tűnik.)

Ennyi.