- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
iMaverick #11897 üzenetére
Hogy érted hogy nem bootol be? 2 pendrive kell. Egy amivel telepíted, egy meg amire teszed. Működnie kell. Viszont a telepítő alatt húzd ki a többi hdd-t, mert legyalulja ami rajta van, ezt már egyszer megszívtam.
Lehet jobban jársz a 2.0-ával, lehet én is bepróbálom. Azzal nem voltak hangproblémák.Másnak kiküldi optikán a hangot az Openelec 3.x??
-
canniball
nagyúr
válasz
iMaverick #11897 üzenetére
Valamit rosszul csináltál, nekem ez alapján elsőre sikerült.
-
bigdady
nagyúr
Auto update-tel frissitettem 13-9 rol 13-12-re ami miatt elment a hdmi hang output. Hidd el van baj vele (nalam) (Beta sosem volt fent). Ugyanaz a problema jott elo mint amit anno 12-4-nél
Ujra kellett rakonom miatta a wint mert nem lehetett sehogy visszahozni a hangot. Az uj winre pedig 13-12-öt eszem agaban nem volt felrakni. Ment vissza a 13-9. Most ujra tokeletes, de rament fel napom -
válasz
mandju #11895 üzenetére
Szerintem semmivel sem lesz gyengébb a minősége.
#11894 Brogyi: Félreértetted! Nem az OpenElec nem akar bebootolni, hanem már maga a telepítője sem!
Leszedtem a Fusiom 64bites változatot. Kicsomagoltam egy mappába és a create_livestick.bat-tal készítettem egy elméletileg bootolos pendrive-ot. Gondolom erről kellene még magát az OpenElec-et telepíteni vagy egy másik pendrive-ra, vagy HDD-re...
Namost 2 gépben is próbáltam, de egyikben sem boot-olt. (Igaz, az egyik Intel-es, de a telepítőnek azért csak illene elindulnia, nem?)
-
raidx
őstag
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Volt már valaki köztetek, aki tesztelte az asrock e350 optikai illetve hdmi hang közti különbséget?
Lehet, hogy a denon 4310-em egy nem hdmi-s processzor végfok párosra cserélem és nem tudom, mire számíthatok... mennyivel lehet gyengébb az optikai hang, ha egyáltalán gyengébb... -
Brogyi
őstag
válasz
iMaverick #11893 üzenetére
Win-en az [unetbootin] egész jó. Biztos lesz működő pendrive.
-
-
syler123
veterán
válasz
iMaverick #11891 üzenetére
Nekem az Openelec 3-as verzió semmilyen hangot nem küld ki erősítőre. Csak valami generic hangtovábbítót lehet választani, optical output-on nem ad ki hangot. Ha az analog kimenetet választom, akkor ad ki hangot, de csak a tv-n. Pedig az is hdmi-vel kapcsolódik. Ez így nekem nem jó egyáltalán. Torrentre ott a Transmission. Felteszed kiegészítőként és másik gépen vezérelheted egy webes felületen. A 2.0-ás verzióval még jó volt a hang, szóval nem értem mit rontottak el.
-
válasz
syler123 #11890 üzenetére
Én folyamatosan játszom a gondolattal, hogy lecserélem a Win7-et egy ilyen Linux alapú játékra, csak két bajom van:
1, egy normális Linux disztrót nem merek bevállalni, mert nem vagyok annyira jártas Linux ügyben. (Ugye-ugye Ati driver... és társai.)
2, Openelec... Még talán ez lenne a leginkább megfelelő (van Fusion-ra out of the box verzió), csakhogy erre meg hogy teszek VNC-t... Azt láttam, hogy Transmission az van rá.)Tényleg, azt már megoldották, hogy a DTS-HD és a többi ilyen magas minőségű hangot kiadja a HDMI-n Linux alatt? (Ha jól rémlik, akkor ez volt még utóljára egy probléma.)
-
syler123
veterán
Nekem az Openelec játssza azt hogy nem ad ki hangot az erősítőn, optikai kimeneten. Windows alatt jó volt, csak sajna elszállt egy hdd és még nem vettem másikat, megvárom az ünnepek végét. Openelec ugye elfért pendrive-ra, de így használhatatlan.
-
válasz
bigdady #11887 üzenetére
Azt nézted, hogy a 12.4-es Catalyst-ról van szó több helyen. (Másiknál meg a dátum: 2013. szeptember...)
Amúgy az Ati-nak mindig is a driverek voltak a gyenge pontjai. Akárcsak a Creative Soundblaster hangkártyáinak... (Azért az szégyen volt, hogy az Audigy 2-semhez annó egy koreai srác sufni driver-ét kellett használnom. A végén meg még a Creative-nak állt feljebb, hogy a gyerek mókolja a drágalátos driver-üket. Pofám szakadt le. A másik vicc: a mostani X-Fi Titanium-nak is a PAX driver-t használom, a gyárit meg sem próbáltam a korábbi rossz tapasztalatok miatt.)
szerk: gondolom olyan alap dolgokat már próbáltál, hogy erősítő ki-be kapcsol, Brazos volt-e már újraindítva azóta. Ilyesmik.
-
válasz
bigdady #11885 üzenetére
Elvileg (?) felraktam és nincs baj.
(Azért elvileg, mert a múltkorjában törölgettem a Win7-ből kicsit és valószínűleg letöröltem olyasmit is, amit nem kellett volna: azóta nem tudok normálisan feltelepíteni olyan programot, ami már korábban is fent volt. Gondolom a régi fájlokat keresné, de nem találja, így nem fut le normálisan a telepítő... Amivel eddig szívtam: LibreOffice és most az új Catalyst. A vicc az egészben az az, hogy voltaképp a Catalyst felment: legalábbis az Eszközkezelőben a decemberi driver-t írja és a Control Central is az új változat.)
-
bigdady
nagyúr
Ti feltettétek már a catalyst "új" verzióját? 13-12? Nálam azóta azt irja a brazos-ra (e350m1)hogy amd hdmi hang nincs bedugva és valóban hang sincs. Másnál nincs gond?
-
raidx
őstag
Még esetleg a hálókártya beállításoknál szintén az energiagazdálkodásnál töröld az eszköz felébresztheti a számítógépet. Ezt csak akkor, ha távoli ébresztést nem használsz. Akkor meg legyen bepipálva a csak magic csomag ébresztheti fel.... Ha ez sem segít kifogytam az ötletekből. Lehet valami progi vagy akármi randalírozik.
-
szabieable
aktív tag
Sziasztok!
Próbálkozott valaki mindigTV-vel e350-en keresztül? Bírja az m1hd-t egy ilyen usb-s tunerrel vagy inkább felejtős? -
bigdady
nagyúr
Plex Home Theather-t próbálta valaki már?
Ez az xbmc elég fapados, nem mindig tűnik el az egér, külső távirányítót is néha rosszul érzékeli, no meg ez a hülye távoli elérés kapcsolat miatti fullscreen probléma
-
raidx
őstag
Ez érdekes. Mik függnek össze a Windowsba.
Korában nem tudtam billentyűzetről felébreszteni a gépet ami csak úgy egyik pillanatról a másikra következett be. Majd jött a rendszermentési probléma amit a beállításoknál a tizedes vessző átírása pontra megoldott (MS javaslat) viszont azóta a billentyűzetről ébresztés is szintén működik.
Ugyan azt is írja az MS okosítás, hogy a tizedes jelet bizonyos programok telepítéskor átírják de én nem telepítettem semmit, akkor mi írta át? Na meg ez mi mindennel függ még össze? -
-
-
-
bigdady
nagyúr
Kosz. Mert legutóbb próbáltam wmhc alatt szaggatott. Meglátjuk win alól indított xbmc mit kezd vele
-
bigdady
nagyúr
20 gigás 1080p bray remux-os filmet viszi a e350m1 Xbmc-vel?
-
raidx
őstag
Majdnem rendszert telepítettem szent karácsony napján!
Most jött rá, hogy frissítse a catalystot meg valami Windows frissítés is volt, ilyenkor szoktam egy rendszermentést csinálni ami nem sikerült. Hiába próbálkoztam bár mivel csak nem jött össze. Végül eszembe jutott, hogy régebben is volt hasonló gondom és akkor a megoldás az volt, hogy a tizedes jelet vesszőről pontra kellett változtatni a beállításoknál. Ez most is működött. Csak azt nem értem, mi a franc írja át mikor nem telepítek semmit!
-
-
raidx
őstag
Boldog Karácsonyt a fórumtársaknak!
-
-
-
sysrq
őstag
(#11758) AirBundy1 Igazad lett, nem fér bele az ODD helyére a 3.5-es HDD, két milliméteren múlik, de majd megszakértem, egy reszelővel sokat el lehet érni, bár Monte Cristo a lapátra esküszik.
-
raidx
őstag
Már megint átment bosszantóba a kis masina. Eddig hibernálásból enterrel tudtam ébreszteni, most csak a bekapcsoló gombbal. Volt egy Win frissítési pakk azóta csinálja. BIOS-ba minden beállítás, ahogy volt!
-
-
raidx
őstag
Állítólag 2014. 01. 14.-én rajtol az AMD Kaveri először asztali gépekhez. Talán húsvétra hozzánk is elér.
-
raidx
őstag
válasz
bigdady #11834 üzenetére
Nem kompatibilis a natív sata és a vegyes mód telepítése. Elvileg regisztri buherával korrigálható de jobb nem keverni. Én BIOS frissítés után szoktam sokszor szívni mert elfelejtem, hogy alapból a vegyes mód van beállítva én meg natív sata módba telepítettem. Volt, hogy ráhagytam, keressen drivert magának le is töltötte ami kell és a végén telepíthettem újra a rendszert mert megzuzult.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Biztos öregszem, mert nem emlékszem: Asrock E350 + W7 kombónál mit kell állítani, hogy hot-swap eSata legyen? A Biosban a merevlemez szekcióban az adott HDD eSata: enabled-re van téve, ezen kívül? Ha a gép bekapcsolása előtt indítom a dokkolót akkor "sima" vinyóként kezeli (nincs eltávolítás opció), ha pedig a gép indítása után akkor tudomást sem vesz róla, nem jelenik meg a rendszerben.
-
Brogyi
őstag
válasz
syler123 #11828 üzenetére
smartctl 6.1 2013-03-16 r3800 [i386-pc-solaris2.11] (local build)
Copyright (C) 2002-13, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org=== START OF INFORMATION SECTION ===
Model Family: SAMSUNG SpinPoint M7
Device Model: SAMSUNG HM320II
Serial Number: S1X4J9FSB00257
LU WWN Device Id: 5 0024e9 2016d3b66
Firmware Version: 2AC101C4
User Capacity: 320,072,933,376 bytes [320 GB]
Sector Size: 512 bytes logical/physical
Device is: In smartctl database [for details use: -P show]
ATA Version is: ATA8-ACS T13/1699-D revision 6
SATA Version is: SATA 2.6, 3.0 Gb/s
Local Time is: Mon Dec 16 20:59:11 2013 CET
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled -
Brogyi
őstag
válasz
syler123 #11818 üzenetére
"semmitérő 2,5"-os hdd-k"
Hát én nem így látom. Nézd az enyém milyen:9 Power_On_Hours 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 27843
Kikapcsolás nélkül pörög. Ez egy torrent szero. A fej megállás nélkül teker. Oszd vissza 24-gyel és utána 365-tel.
Nem olyan sz@r, és még nem is RED. -
hm15
senior tag
Körülbelül vicc kategória számomra, de kétféleképpen áll le a gép (Windows 8.1):
1: asztal/start gomb/leállítás vagy kijelentkezés/leállítás
2: egérrel jobb képernyő/beállítások/főkapcsoló/leállításElső esetben lekapcsolja az USB portokat, másodikban nem. A miértre kíváncsi lennék, de legalább a start gombos kikapcsolással az történik, amit szeretnék.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
raidx
őstag
HDD-ről készült rendszermentés vissza rakható e SSD-re vagy célszerűbb tiszta lappal indítani?
-
syler123
veterán
Kingston v300-al használja valaki a Brazos-t? Működik vele rendesen, gyors?
Meghalt egy hdd-m, ssd megy a helyére, meg nem fogok állandóan rendszert újratelepíteni a semmitérő 2,5"-os hdd-k miatt.
-
Digger
senior tag
válasz
radi8tor #11811 üzenetére
Nemcsak filmnézésre lenne, PS is futna rajta fotóretus céljából.
Hm15:
Mennyire nem vagyunk egyformák! Én meg Brazos USB-ről töltögetek tabletet meg telefont, úgy is, hogy áll a gép. Ez az alaplap külön ficsőrként hirdeti ezt a funkciót, van is az alaplaphoz kapott cd-n driver hozzá. Nézegesd meg, lehet, hogy azt telepítve már találsz on-off funkciót ha téged ez zavar! -
hm15
senior tag
Érdekes jelenséget produkál az Asrock E350 lapom. Win 8.1-re frissítettem 7-ről, ehhez feltoltam a laphoz kiadott legfrissebb, 2.0 BIOS-t. Minden rendben, kivéve hogy random módon kikapcsolás után feszültség alatt tartja az USB portokat. Látom ezt abból, hogy egy USB hub ledje világít kikapcsolás után. Furcsa, hogy körülbelelül az esetek felében kikapcsolja rendesen. Windows 7 esetén, 1.7 és 1.8 Bios-szal nem produkált hasonló jelenséget, mindig leállt rendesen, USB portokat is lekapcsolta. Tudtok ebben segíteni? UEFI-ben nem találtam semmit erre utaló beállítást.
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Új szerzemény egy UE32F6400 3D készülék!
Még éppen hogy csak kipróbáltam, szemüvegem és filmem sincs még hozzá.
Eddig egy HD filmmel próbáltam ki, az szuper volt!
A Brazos fogja bírni szusszal a 3D-t?
Mikor lesz már kaveri? -
csomi1977
aktív tag
Sziaszotok.Valaki használ ehhez a laphoz 3 Terrás vinyot? műkődik vele rendesen?
-
sysrq
őstag
Nekem volt belső Plextor Blu-ray írom, kölcsönbe kaptam lemezeket, és nem játszotta le a 3D-t. De mivel van két másik gépem ami meg igen, sokat nem vakaróztam az ügyön. De bosszantó, mert a Brazos elmegy ventilátor zaj nélkül.
Mióta le lettem torkolva azóta azon gondolkozom hogy tudnám elmagyarázni a külföldi partnereknek hogy amilyen formátumot feltöltenek a szervereikre hogy ne keljen postázni hanem majd letöltjük és kiírjuk ha kell arról itthon még csak írni sem szabad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest