- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ZIDOO médialejátszók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
KingBradley
csendes tag
Sziasztok!
Chrome on belül a youtube videok szaggatnak
720p n vagy felett. Mi lehet a gond?
-
McSzaby
őstag
Virtualizálni mennyire próbáltatok már ezen a kis Brazoson? ESXi alatt egy linux és egy Win szerver esetleg? Szerintetek mennyire bírna el egy CLI linuxot és egy win szervert? (ram megvan hozzá.)
-
Pool_
tag
Félreérted, neki az a baja hogy a zoomolás után (ctrl + "+") szétesik a képnézegető.
Ez azért van mert a chrome szarul kezeli a frameseteket zoomoláskor, konkrétan nem csinál vele semmit. Ezért csak a benne lévő tartalom zoomolódik.
Ezzel nem igen lehet mit kezdeni, normális weboldalak nem használnak frameseteket csak az ilyen ezeréves putri oldalak. (nekem már a főoldaltól is kifagy a chrome)
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
radi8tor #11285 üzenetére
Ez a beállítás amúgy hol van és hogy néz ki?
Csak azért hoztam fel, mert a VGA memory-m 1024MB-on volt, és visszaállítottam 256MB-ra, mert elég, és akkor találtam a Cool and Quiet-et a BIOS-ban böngészve. Na, mindegy!
Érdekesség: a gépen csak Chrome van, annak ellenére, h a Firefox volt a kedvencem régen, párom gépén igazából még mindig azt használom. De Brazoson nem jött be, youtube se szuperált.
Viszont szoktam nézni a használtautót gyakrabban, de IE-ben. Mert egyedül a Chrome-nál van olyan gond, h az alap oldal nagyítva van, és ha egy autót megnézek, külön ablakban felugrik, a képek ott is nagyítottak, de akármit csinálok, a kép nagyított verziójának csak a sarka van az ablakban. Kicsinyítve jó, de értelmetlen.
Na, feltettem a Firefoxot, hogy hátha a 21-es verzió jó, nem akad a youtube stb, és használtautózhatok kedvemre. Nem... Szól, h a Flash elavult és emiatt le van tiltva, telepítsek frisset, linkeli is. Katt rá, feltelepíti a 11.7-est, hát jobb nem lett. DE. Megyek a Chrome-ba, Adobe a fasorban sem, csak a Pepperflash él és az az aktív, de ugye fos is egyben.
Úh letöröltem a FF-ot, Adobe-okat is, visszatettem a 11.3-as Flash-t és így jó. Max megint IE-ben használtautózok. -
Brogyi
őstag
válasz
toth87 #11282 üzenetére
Nem idetartozik, de itt a válaszod:
& UMA Frame Buffer Size
This item is configurable only when Integrated Graphics is set to Force. Frame buffer size is the total
amount of system memory allocated solely for the onboard graphics controller. MS-DOS, for example, will
use only this memory for display. Options are: Auto (default), 256M, 512M, 1G, 2G. -
válasz
radi8tor #11283 üzenetére
Ez azért fura, mert az Intel-es masinán nem állítgattam az Energiagazdálkodást (legalábbis a procis részt), mégis állítgatja az órajelet a Speedstep. (Amikor veszek egy új procit, elkezdem tuningolni és a CPU-Z-vel lesem az órajeleket.)
A Brazosnál ilyesmi fel sem merült.
-
toth87
tag
GIGABYTE GA-F2A55M-DS2 ez lenne az alaplap,de sehol nem találom hol tudnék memoriát hozzá adni
vagy ebben nem is lehet és le kell cserélnem ?
-
-
zolikaDB
veterán
Az E350 BIOS-ában mi az a Cool and Quiet mód?
-
toth87
tag
válasz
KingBradley #11274 üzenetére
értem de ott elég sok minden van mit keressek ? ez egy gigabyte fm2-es alaplap
-
toth87
tag
hello most vettem egy a4 5300-as cpu-t meg hozzá való deszkát+ramot,,nem játékra vettem,mert van egy fx6100-as konstrukcióm és azt szoktam terhelni gémekkel,,,,,,,
a kérdésem az lenne hogy láttam pár videot az a4-röl ahogy modern warfare 3-aznak rajta,én is fel telepitettem,de nagyon kockás a kép és nem tudom mitöl,pedig elvinné,és a játék grafikai beállitásait is néztem már
valahol olvastam hogy kell hozzá adni memoriát a proci vga-jához de hol ??
köszi elöre is
-
sysrq
őstag
válasz
KingBradley #11270 üzenetére
-
KingBradley
csendes tag
-
raidx
őstag
válasz
KingBradley #11268 üzenetére
Igen, max. annyit kezel egy régebbi UEFI frissítés óta. Bár a doksijába nem módosították a blablát.
-
KingBradley
csendes tag
válasz
MZperX75 #11262 üzenetére
Volt már egy Llano konfigom. 3870K + Scythe Shuriken rev 2 b
Sajnáltam is hogy túl adtam rajta.Tetszik a 12 cm es venti megoldás. Codegen Mx 31 es házam van, bár ezt még cserélem jövő héten egy jóval kisebb paneltápos megoldásra. ha meg lesz a végsőü megoldás,akkor meglássuk merre jutunk ez ügyben.
-
MZperX75
addikt
válasz
KingBradley #11260 üzenetére
"Játékkal kapcsolatban, inkább bevárom a Kaverit (vagy netán addig egy Richland..)"
Egy Llanót kapsz olcsón (nekem most A8-3820-am van dVGA nélkül kevés az olyan játék amit nem visz el)
25-30ezer lappal együtt......
kicsit alulfeszelve 60-70W maxból elvan.....
idle 30W-35W a Llano a Brazos 20W-25W körül elvan....
[ Módosította: radi8tor ]
-
MZperX75
addikt
válasz
KingBradley #11260 üzenetére
10-12cm-es ventit rápattintasz(kötöző vagy 1 csavar elég neki) Biosba 25% állítod a sebességét ,szinte nem hallod,és jobban hűt,mint a gyári,nekem így volt,és még az egész lapodat is hűti szépen.....
-
MZperX75
addikt
válasz
KingBradley #11257 üzenetére
Modern warfare2-nek modernizált Half life motorja, így az biztosan profitál a dVGA-ból....
de a többi nem!!! Az az semmi értelme kártyát venni bele a CS 1.6 E-350-en tökéletesen fut. -
MZperX75
addikt
válasz
KingBradley #11256 üzenetére
A Half life némileg gyorsul a Stalkernek kevés proci,bár az is HD5570 elég.
Single csatornás memó vezérlő miatt Brazos játék képessége is gyér.
(olcsó HD4670 vagy HD6570) itt az aprón...néz körbe....
-
KingBradley
csendes tag
válasz
radi8tor #11254 üzenetére
Jatekokhoz kellene, de nincsen irreális elvarasom. A lényeg hogy menjen egy 2 kedvenc úgy hogy ne kelljen a létminimum beallitasokkal, szaggatva jatszanom. Pl.: stalker, amnesia, half life orange, tehát tudom mik az épeszu határok. A fogyasztás nem zavar ha megugugrik, a tál birja. Csak ha ramjon tudják egy kicsit bátorkodom ha kell.
-
MZperX75
addikt
válasz
KingBradley #11252 üzenetére
Kártyát ne vegyél,ehhez nem kell felesleges fogyasztás miatt.
Hi, kis segítség:
Ezek legyenek fent:
AMD Catalist a legújabb
Directx11
[link].Net4.
[link]FFDshow
[link]
Download [ FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2011-09-22 MMX - Mirror ]
------------------------------------------
Majd:VLC mindig legfrissebb változata:
[link]
vlc-1.2.0-git-20110924-0003-win32.exe 24-Sep-2011 00:34 20M
mindig ezt a sort kell tölteni.
Eszközök/beállítások/bemenet és kódekek:
use Gpu acceleration pipa
És a video quality post processing -et pedig 0-ra állítsd. MAjd mentés.
Ez viszi a HD filmek 99%-át. Ha kockás a kép akkor a fenti 0-át állítsd 3-ra mondjuk..
------------------------Nekem ezekkel ment minden!!! Én ez Tomix kollégától kaptam ezeket a tippeket.... !
Media plyer classic,és a Cyber link Power DVD 10-11 BD filmekre kiváló,még a BD 3D is megy red-cián beállítással.
Tunning meg annyi ,hogy alap DDR3-1066@1333Mhz max! 1.5V@1.55-1.65V-ra satabilan.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mihez szeretnél javítani a VGA teljesítményén?
Játékokhoz vagy filmnézéshez? -
syler123
veterán
válasz
Nem érdemes próbálkozni vele. A proci nem hajtaná ki, 10-30%-al mennének jobban a játékok, szóval a játszható kategóriába nem jutna
Itt többen próbálkoztak vele, csak a fogyasztás ugrik meg szépen, ami egy htpc-nél nem túl nagy előny.
-
KingBradley
csendes tag
Amúgy ha szeretnék egy kicsit javítani a vga teljesitmenyen, milyen kártyát vegyek bele amit ki is tudok hajtani?
-
syler123
veterán
válasz
KingBradley #11249 üzenetére
Szedd le a dx web setupot, ez felteszi neked a legfrissebb directx-et. Lejátszónak a media player home cinemát és az xbmc-t javaslom.
Amúgy érdekes ez az akadás. Annó mikor megvettem nálam is akadt minden, pedig minden driver fent volt. Nekem az akadást a windows frissítések okozták, háttérben mentek és lefogták a procit.
-
KingBradley
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy kis HTPC e350 alapon.
Sorra olvastam, hogy a BR és 1080p mkv filmeket viszi gond nélkül.
Nálam is megy de kb 18 Fps sel... lehet ezen valahogy szoftveresen (hardveresen (+6310) gyorsítani?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
syler123
veterán
válasz
radi8tor #11243 üzenetére
Nem ssd-vel
Persze azzal gyorsabb lenne, de a világot nem váltaná meg. Mondjuk lehet hogy a noti hdd lassít sokat a Brazoson. Bár igyekeztem azokból relatíve gyorsat választani, ahol nagy az adatsűrűség. Egyszer letesztelem ssd-vel, hogy milyen az általános használat vele. Az a baj, hogy már így is gyorskötözővel van felfogatva az egyik hdd
Epc3-ban nem sok hely van.
szabi__memo: 4gb Kingmax 1333mhz.
Amúgy félreértés ne essék, nagyon jó gép szerintem a Brazos, valószínűleg nem is cserélem le, csak ha jó áron túl adhatok rajta, vagyis kevés ráfizetéssel kapom meg az újat, amire kicsi esély van. Amire én használom arra tökéletesen megfelel
-
syler123
veterán
Nem elég, ahhoz is lassú... Rendszeres netezésre alkalmatlan, tudom, hiszen én is tulajdonosa vagyok egy e350-nek
Arra jó hogy pár oldalt megnézzek stb.. Filmnézésre viszont kiváló
Szóval jó lenne ha az általános teljesítmény növekedne, akkor szerintem lecserélem a Brazost.
-
szabi__memo
nagyúr
Netezesre elvileg a C60 is eleg
-
zolikaDB
veterán
Mire is elég ez a proci + vga páros? Azaz ezeknek hol vannak a pontos specifikációi?
-
raidx
őstag
Tetszik az ASUS megoldása, hogy aránylag lapos kuckóba pakolható de az ASROCK szimpibb.
Már csak kedvező árak kellenek. -
válasz
bigdady #11225 üzenetére
? Amit onboard audio-nak hívsz, az az alaplapra integrált csoda Realtek hangkari. A HDMI sound out meg a 6310-es Radeon "hangkimenete". Természetes hogy a TV-n továbbra is van (lesz) hangja a filmeknek.
Nálad az a baj, hogy valamiért nem 2.0-ra konvertálva küldi ki. Az 5.1-gyel érthető okokból a TV-d nem tud mit kezdeni, lévén 2.0-s "hangrendszer".
szerk: egész pontosan Realtek ALC892 Audio Codec van (legalábbis az Asrock-on) rajt. Ezen viszont már annó behaltam: Premium Blu-ray audio support. Whoaaa! (Amúgy Michael Knight-osan. Úristen de öreg vagyok.
)
-
syler123
veterán
Elvileg S/PDIF-en nem küldi ki win alatt sem a hd hangokat vagy igen? Legalábbis az erősítőm még soha nem írta ki, hogy hd dts meg hasonló
csak annyit, hogy dts, meg dolby digital. Hang hd dts alatt is van, szóval nem tudom, hogy az tényleg hd-e, vagy az csak dhmi-n keresztül lehetséges.
-
-
BaliJack
aktív tag
válasz
syler123 #11219 üzenetére
Nem, mert nem akartam venni még egy Win8at ehhez a géphez
.
Kipróbálni sem próbáltam.
Egyből linux-al kezdtem, ez volt a célom úgyis.Ubuntut nem próbáltam, mert azt ismerem, az kemény dió lenne a Brazosnak a Unity nevű kezelőfelület effektjei miatt.
Ezért válsztottam a Lubuntut, ami az LXDE asztali környezetet használja, de az Ubuntu-n alapszik.
Az LXDE egy minimalista és kevés erőforrást igénylő felület, így ez is tökéletes Brazosra.
(Amit fentebb a kolléga említett, az XFCE4 egy másik asztali környezet)Win mellé telepítve is jó bármelyik, de amikor rendesen fel van telepítve (akár úgy is, hogy megmarad a Win és egy boot-menüből indítható marad), akkor mutatja meg valójában az igazi sebességét.
Szerk.: azért választottam a Lubuntut a Xubuntu helyett (utóbbi használja az XFCE4-et), mert picivel kisebb a gépigénye, legalábbis a leírások szerint
.
-
MiZY
tag
válasz
syler123 #11219 üzenetére
Felhasznaloi felulettol fugg. XFCE4 vagy inkabb LXDE gyorsithat valamennyit a rendszeren. En XFCE4et pakoltam fel Arch Linuxra, mindenfele plusz sallang nelkul, es egesz hasznalhato.
Ubuntunal az jelenthet plusz pontot, hogy a Unity a Compizra epul, es az meg a videokartyat terheli az ablakok es effektek rajzolasakor. Persze gyakorlatilag barmelyik disztribucional megoldhato... es persze a Windowsnal az Aero is hasonlo modon mukodik.
Egyebkent nem kerul semmibe kiprobalni, mert Wubival felrakod az Ubuntut a Windowsra, es megnezed, hogy milyen sebesseget produkal. Jo esellyel az Ubuntu gyorsabb lesz, mint a Windows. -
syler123
veterán
-
BaliJack
aktív tag
válasz
iMaverick #11217 üzenetére
Igen, van egy kevés gyakorlatom, kipróbáltam és használtam is pár linux disztribúciót (OpenSuse, Ubuntu, LinuxMint)
.
DE!A mostani verziók messze felülmúlják a korábbiakat, pláne ha Ubuntu alapú kiadást használ az ember: ezeknél nulla utóállítás kell az azonnali használathoz.
A 2 órában benne van az a 25-30 perc is, amíg a telepítés lefut.
Telepítés alatt a legnagyobb időt a partícionálás teszi ki: mindig 3db partíciót hozok létre (rendszer, swap, home), és ez eltart egy ideig (míg kitalálom).
Nem tudom, hogy a HD5450-el mi a helyzet, mert a leírás Brazosra vonatkozik.
De lehet, hogy találsz azon az oldalon leírást dedikált kártyához is.Használatról csak annyit, hogy amióta újra feltettem a Lubuntut, a (teljesítményben) nagyobb gépet egyszer kapcsoltam be.
Office, netezés megy alóla, és ha átváltok XBMC-re, akkor meg filmek.Ja, és a végére a legfontosabb: ha rászánod magad (vagy bárki más), biztosan akad valaki, aki szívesen segít
.
-
válasz
BaliJack #11216 üzenetére
Hi!
Azért annyit hozzátennék, hogy gondolom neked van már gyakorlatod Linux téren. Így el is hiszem, hogy max. 2 óra alatt feldobsz egy ilyet. Nekem jóval kevesebb tapasztalatom van ezen a téren, így lehet rámenne a napom...
Amúgy jó kis leírásnak tűnik! (Megj: azt furálom, hogy pár hónapja, amikor rászántam magamat és próbálgattam egy Intel-es PC+HD5450-es kártyán az Ubuntu-t, akkor olyasmit olvastam, hogy az Ati driver-e nem tud mit kezdeni a HDMI-s hang kiadásával. A linkelt leírásban nem látom nyomát, hogy ilyen jellegű baj lenne. ?)
-
BaliJack
aktív tag
válasz
iMaverick #11196 üzenetére
Szia!
Nem beleszólásképpen, de ebben a hsz-ben linkeltem egy leírást Ubuntu mini/Lubuntu/Xubuntu telepítésről, amiben lépésről-lépésre leírnak mindent.
Ha nulláról telepítem, akkor maximum 1,5 óra az egész, de legyen 2
.
Továbbá az XBMC fórumban összeraktak egy automata telepítőt Ubuntu minihez, amivel XBMC-t is felteszi és kész is - ez utóbbit nem teszteltem.
Lubuntut tettem fel majd a fenti leírás alapján tettem "fölé" az XBMC-t.
Mindkét rendszer jól megy, csak a tömörített állományok könyvtárba (library) rendezésekor indul újra az XBMC - ezt majd rar-talanítással megoldom.
A bootidő elhanyagolható sima WD RED vinyót használva.
Egyszóval, nekem nagyon tetszik ez a Brazos, feleségem is könnyen tudja használni - linuxot nem szereti, mert Win-hez van szokva
.
-
raidx
őstag
Ezt mondják gépigénynek.
64-bit processor is required. Intel® Core 2 Duo and later.
4 GB RAM is required, 8 GB RAM or more is recommended for complex models.
Hard Drive: 5 GB free disk space required for a full installation of ArchiCAD.
Additional 10 GB hard disk space required per project for work with complex models and 3D visualization.
Display: Resolution of 1024 x 768 is required. Resolution of 1280 x 1024 or higher is recommended.
Video Card: OpenGL 2.0 compatible graphics card with on-board memory of 256 MB is required, 512 MB or more is recommended to fully exploit hardware acceleration capabilities.Ebből kiindulva a proci a szűk keresztmetszete a Brazosnak és arra értelmes tuning nincs!
-
Szia!
Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy a Brazos platformot gyakorlatilag tartalomfogyasztásra csinálták (net, HD videók), már játékokra is igencsak korlátozottan alkalmas (nem túl új címek, viszonylag szolid felbontásban). Ezek után az ArchiCAD-re nem tudom, hogy tud-e itt neked bármi érdembelit írni...
Azt már párszor megállapítottuk, hogy a tuning nem hoz gyakorlatilag semmit a konyhára (mármint a Brazos-nál).
-
ruan
tag
Sziasztok,
Egy barátom Asus K53U (AMD E350 1,6 Ghz) laptopja kicsit gyengén muzsikál, ArchiCAD tekintetében, főleg.
Kérdésem az lenne, hogy egy kis plusz teljesítmény reményében, mit érdemes,
a proci órajelét, vagy RAM/FSB-t magasabbra állítani, vannak gyakorlati tapasztalatok?
(Cpu limit lenne, vagy lehet hogy a RAM tuning vállna be?)Szerencsére alig melegszik, így szerintem nem menne az élettartam rovására sem.
Köszönöm a válaszokat.
-
fenergie84
addikt
Na, csak megvettem az Asus C60M1-I + 4gb DDR3 kombót ismerőstől, még nem volt időm kipróbálni tüzetesen (csak OpenElec-et néztem SSD-ről).
Kíváncsi vagyok mit fog mutatni... -
-
sysrq
őstag
válasz
iMaverick #11207 üzenetére
Rosszul esik ez a bizalmatlanság
Nálam a gép - hdmi - erösitő - hdmi - tv a vonal.
Amikor be volt kapcsolva az integrált hang akkor észlelte hogy 5.1 (ez csak egy példa) és felbontotta 5.1-é, átküldte az erősítőbe, az érzékelte hogy feldolgozott jel jön, kiírta hogy PCM és szólt.
Az MPC-HC-ban meg lehet adni hogy ne dolgozza fel a jelet, kiküldi az erősítőbe, ő feldolgozza és kiírja hogy DTS, DD, vagy stereo.
De rájöttem hogy ha le van tiltva a hang akkor is működik. Ki megy a hang a HDMI-n. De nem működnek a jack és az optikai kimenetek.Ha neki csak a HDMI van használatban akkor gyorsabb lehet letiltani mint megtalálni a beállítást a programban.
-
válasz
bigdady #11206 üzenetére
Szerintem már fáradt lehetett. (szerk: hajnali 2-kor írta a hsz-t)
A Win amúgyis az alapértelmezett kártyára küldi a hangot (gondolom nálad ez az Ati VGA HDMI kimenete lesz). Viszont azért sem hiszem, hogy ez lenne a baj, hisz azt te magad is írtad, hogy végülis a hang megjelenik a TV-n, tehát a hangkimenet az OK, csak valahogy erre a 5.1->2.0 downmix-re kellene rávenni.
-
sysrq
őstag
válasz
bigdady #11164 üzenetére
Ha HD tartalom megy akkor sokszor az effektek hangosabbak a beszédek meg halkabbak. Mit kéne átállítanom és hol hogy jó legyen? köszi
Tehát egy hdmi kábel megy a TV-be, más nincs? Biosba
(UEFI)tiltsd le a hangkártyát ha még nincs, úgy kiküldi a lejátszott fájl hangsávját, a többit elintézi a TV. Valószínűleg 5.1-van beállítva, és a beszédet ilyenkor a center próbálná kiadni, de hát az nincs.Nem találom, remélem nem Linux, mert ott nem ez a módszer.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest