Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
iMaverick #11098 üzenetére
Korábban egy ismerősnek kerestünk DVI-HDMI adaptert de feladta mert mindenhol az volt, hogy a DVI csak a képet adja. Nem akarta elhinni és egyet megvett, hang nem jött ki rajta. Valami kábeles megoldást javasoltak neki is de ahhoz már nem volt kedve. Ekkor váltott az E350 brazosra. A továbbiakat nem tudom mert azóta nem nyaggat, hogy keressünk valami megoldást. Találkoztam már olyan HDMI kábellel is amiből kispórolták a hangot, vagyis a vezetékeket.
-
MiZY
tag
Sziasztok!
Nem talaltam nagyon konkret valaszt ra, igy mindenki elnezeset kerem, hogy felteszem a kovetkezo bugyutanak tuno kerdest.
Minel kevesebb mozgoalkatreszt tartalmazo hazi szervert epitenek, es kovetkezo a kerdes. Kulso tapos megoldaskent vannak az LCPOWER Mini Itx hazai, mennyire jok, mennyire megbizhatoak?
Az Asus C60M1 lapot neztem, de sajnos lesporoltak rola a hdmi kimenetet, es adott esetben HTPCnek is hasznalnam. Megoldhato valahogy hogy megis menjen a hang DVI-HDMI atalakitoval?Elore is koszonom a segitseget!
-
raidx
őstag
Már megint megszívtam. Kipróbáltam a SafeIIP programot ami szép és jó de fórumokba vagy nem tudtam belépni vagy kidobott azonnal, vagy bot-nak nézett és Chapca kódot kért amit nem tudtam adni mert a SafeIP sok mindent blokkolt. Amúgy érdekes, hogy az egyik gépem Német IP-s a másik meg Legyel IP-s volt. Nem a router IP-jét látta a külvilág. Végül is leszedtem a progit mert kilőtt állapotba is megmaradtak a belépési gondok.
-
Brogyi
őstag
válasz
MZperX75 #11080 üzenetére
Ez érdekes info volt "Brazos 1.5 év alatt 2x 3x lett csak leállítva 1-2 napra,volt amikor 4-5 hét telt el egy két restert-ig !"
Nekem is azon jár az agyam, hogy a RAM hibázik magától is mivel nem ECC. Igen csak kevesen figyelünk erre. Sajnos nálam az áramszünet megakadályozza a hosszú tesztidőszakot. -
MZperX75
addikt
Amit egy E-350 hivatalosan támogat az DDR3-1066Mhz ram a 1333Mhz az OC-nek számít,amit nem minden alaplap támogatott,így bios frissítés után ez az érték beállítható volt E-350-en is!De az OC-nek számít.
AMD hivatalosan 1066Mhz-re optimalizálta az E-450 már hivatalosan is 1333Mhz-es ramokat támogat alapból!
Pl:[link]Például bios frissítés után max memóriasebességként az 1333Mhz-et adja meg a gyártó pl mint az én lapomnál,nálam még csak 1066Mhz volt írva memória sebességre,de itt maxot adják meg az az 1333Mhz-et.
[link]Bár tök mindegy mi mennyi,mert max 1333Mhz-et állíthatsz be a rendszernek az E-450-en (amelyik lap támogatja 1600Mhz-et)
-
MZperX75
addikt
-
MZperX75
addikt
Kingmax DDR3-1333-on alapon az az E-350-es 1066-ozt támogat,de csinálta a csíkozás kicsit vibrállt is egy pár óra elteltével,főleg ha 2-3 kijelző között váltogattam kijöttek ezek a furcsaságok.
1.5V-on emelt fesszel 1.55-1.6V-on nem nem tapasztaltam.OC: 1066@1333 1.55V@1.65V-ra hibamentesen ment
amúgy sem volt vele gond nem fagyott,csak a GPU csíkozott egy kicsit alapfesszel 1.5V@1066-on(ez lehetett ram hiba is 1 db 4Gigás DDR3-1333-as Kingmax) -
MZperX75
addikt
válasz
korcsi #11079 üzenetére
1500Ft/hó-t írtam
a részletekben ne vesszünk el......
Most is ennyi ,csak Llano A8-3820-X4 HD6550d-vel csak nem 24/7-ben hanem napi 12-14óra online-al.
Viszont teljesítménybenbivaly a Brazoshoz képest...,de jó lenne az az 24/7....
olykor olykor
Brazos 1.5 év alatt 2x 3x lett csak leállítva 1-2 napra,volt amikor 4-5 hét telt el egy két restert-ig !
Jól bírta stabil volt a rendszer ,persze Win7-64 ultimate .1.baj volt az elején a brazosnak, csíkozta a memória a képernyőt 1.5V@1333-on így 1.65V-ra emeltem a ram feszt 4 hetente 1x kellett újraindítanom....
-
-
zsola32
őstag
nem egészen idevágó a kérdésem, de azért bedobom...
annyira tetszik a kis asrock brazos, hogy elgondolkodtam egy brazos netbook beszerzésén.
tudtok ajánlani valamit,
szerintetek mennyit bír egy töltéssel?köszi
-
MZperX75
addikt
válasz
Dragon27 #11065 üzenetére
Ha a GPU gyorsítást szeretnéd a filmeknél akkor kell...Különben CPU-ból erőlködik,ez igaz a Brazosra is ha 1080p-s filmet szeretnél lejátszani akkor akad -e nélkül,a Llanók is kedvelik....
A Llanók és Trinity-k idle fogyasztása amúgy is kitűnő. Így "ártani nem használ "
Ha a blogomra rá klikk , van egy szép kis teszt erről,csak a load fogyasztás csökken drasztikusan,az Idle fogyi nem annyira 45-46W-ról 38W-ra max. Az az 5-7W spórolás az semmi,mivel ha ventik mennek csak azok bekajálnak vagy 3-8W-ot fordulatszám fügvényében,a tápon csak nálam elment vagy 10W veszteség+HDDvel is sok SSD helyett.
100W-ról 75-80W körülire az egész rendszernek alapórajel@1.2V (A8-3820 2.5Ghz@1.2V) -
MZperX75
addikt
válasz
Dragon27 #11062 üzenetére
Ez csak amolyan próba,nem ér semmit.
VLC-t töröld egy kalap fake.Saját rossz kodeket erőltet ,ami össze akad a többi playerrel így kuka.
Ha fennvan a kodek(shark) és DX11,xbmc-9.11.exe, ,ffdshow_rev4504,akkor a win média player is tökéletes,de amúgy én MP Classic-ot használom ,
3D filmre meg a Power DVD-t az még jó ,akár red-cián szemcsis 3D-re is
(amit amúgy a Brazosom E-350 is vitt 1080p gyári BD 3D lemezzel red-cián szemcsivel)Megy az alacsonyabb fesszel is 800Mhz-en nálam 0.775V stabilan. megy a 4 mag.
De nem sokat spórolsz vele elég ha Catalistben
Beállítod én 800-1900 között,megy ha kell de átlag 1600Mhz-en az mindenre elég 800Mhz-es akadós vele lassú már a net. Ez is visszaveszi a feszeket rendesen,ha kell ott hagyom a gépet akkol leszedem 800Mhz-re 1V-ra teszi autómatán az csók..... -
syler123
veterán
válasz
Dragon27 #11062 üzenetére
Igen a gyakorlatban mi is 5 full hd filmet nézünk a gépen, az megfogja szóval nem érdemes ilyet venned.
Amúgy nem értelek, az 1080p-s mkv-kat simán viszi, a legmagasabb bit rate-al. Direkt így néztem meg annó az Eredetet meg az Avatart. Mostanában mondjuk csak 720p anyagot nézek, mert nincs elég nagy megjelenítőm.
-
Dragon27
senior tag
válasz
radi8tor #11054 üzenetére
sysrq
A legundorítóbb progi QuickTime nagyon nemszeretem
én ezeket használom :VLC,MP,MP Classic, KMPlayer,
és nagyon ritkán PowerDVD ....
,
kevés lenne a 2x 1,65 GHz ? mert én attól félek hogy a mostani PC erejét megszoktam ... és áttérni gyengébb teljesítményre . Amit elvárok full hd felbontás 35-45 % procival ...mert most lecsökkentett CPU 4x800 MHz : 5 full hd felbontás kezd szaggatni ..
Alapjáraton 4x 3400MHz : 10 full hd felbontás szaggatásmentes + Firefox használat -
sysrq
őstag
válasz
S.Y.S. #11059 üzenetére
Nehéz behatárolni, talán úgy fogalmaznék hogy egy oldal megnyitása vagy torrent, az egy orron keresztül kifújt sóhaj ideje, az A4 meg a net tempója, már nem a gép hátráltat hanem a távoli hely elérési ideje.
Most csak a Brazos meg az A10 van napi használatban, a hálóban nem számít mikor indítja a filmet, de netezni nem szerettem rajta, az a sok pici várakozás összeadódott. Talán a memóriavezérlővel lőttek mellé, ha a Brazos is megkapta volna a dual-t, és a magasabb tempót, de nem. -
S.Y.S.
aktív tag
Amire nem használom, az az extrém játék és a munka. Így akár tökéletes is lehetne, de van néhány böngészős játék, amit igen nehézkesen kezel, hogy ez minek a gyengesége nem tudom. Az A4-eden, hogy mennek a dolgok a Brazos-hoz képest? Egy (viszonylag régi) C2D-s laptopon röccenés mentesen megy, de nincs optikái kimenete.
-
Pikari
addikt
1. az amdnél a linux drivert nem adták ki a közösségnek soha.
2. az az intel, ahol a drivert a közösséggel fejlesztetik.
3. az amd a hardverek regisztereinek dokumentációit adta át a közösségnek, és fizet 3-4 programozót, aki az
opensource drivereken dolgozik a közösséggel együtt.4. viszont a hivatalos (gyors (normális (igazi (használható(aka fglrx))))) driverek zárt forrásúak voltak mindig is, és most is azok, és azok is maradnak (és elég jó minőségűek imho)
5. akinek nem megy az fglrx, az meg használja a nyitott forrású drivereket. nyilván lasabb lesz, dehát kit érdekel? ha újabb a gép, akkor 1-2 hónapot kibír fglrx nélkül is, aztán ha megjelenik a frissítés/bugfix, akkor telepíti
6. téves gondolat, hogy hozzáállás beli kérdés lenne 1-1 feature, technológia, szoftver, miegymás implementálása. teljesen mindegy, hogy az intelről, az amdről, a microsoftról, vagy akár magáról a linux közösségről van -e szó, egy-egy adott szakterületnek világ szinten van 5-6 mestere, aki ért hozzá, és annyi. tehát hiába van az intelnek megszámlálhatatlanul sok pénze, nem képes beszerezni a szűkséges humán erőforrást ennek ellenére sem, mert ez a bizonyos ember vagy valami más cégnek dolgozik már, vagy valami tök más munkája van, vagy saját cége van, vagy egy buddhista kolostorban meditál, vagy indiában gyógyít napi 1 dollárért, és ezek az emberek egyszerűen elérhetetlenek.
-
Dragon27
senior tag
-
sysrq
őstag
válasz
S.Y.S. #11040 üzenetére
Valamelyik belepő A4 kétmagosat válaszd.
Értem mit kérdezel, én is ugyanebben a cipőben jártam, és pont azzal a kicsivel lesz gyorsabb ami hiányzik.
A fogyasztás alig nő, a médiatartalomra elég volt a Brazos is, játszani meg még az A10 is kevés.
Én Gigát vettem, már bánom, de akkor nem volt ASUS olcsón, a többi gyártóval nincs tapasztalatom. -
S.Y.S.
aktív tag
Üdv!
Szeretnék kicsit erősebb vasat, jelenleg E-350-em van. Bármelyik platform szóba jöhet, 1,5x-es gyorsulást szeretnék nagyjából (érzésre proci szinten van a lemaradás), lehetőleg a fogyasztás ne növekedjen drasztikusan. Lehet minden integrált. Merre nézelődjek? Konkrét tipus is érdekel. -
MZperX75
addikt
válasz
Dragon27 #11038 üzenetére
Phenom 2 X4-es sokat eszik,de nem csak a szorzót kell lejjebb venni hanem a CPU vid 1.45V-ról 1.3-1.2V ra.
Maga a platform eszik sokat ,az FM1-FM2-es széria ebben sokat javult.
[link]
Ez alulfeszelés nélkül
Ha alul feszelsz akkor az Idle fogyasztás csak egy picit csökkenhet pár W-ot viszont a max fogyasztás megterhelve sokat csökken, 90W-ról 50W-ra is is zuhanhatDe a Brazos verhetetlen ebben a műfajban.
Nálam Win7-64-el 3.5" HDD-vel MSI E-350IS E-45 4Giga ram DDR3-1333 idle 19.6W-load 29.6W
-
Dragon27
senior tag
-
MC Pite
veterán
Srácok, tudnátok abban segíteni hogy ha a biosban nincs opció a megosztott memória állítására, registryből vagy akárhonnan hogyan lehetne? A fix 1 giga elég sok, a rendszernek így 2gb marad
Google nem hozott számomra érdemi eredményt... -
MZperX75
addikt
válasz
Dragon27 #11035 üzenetére
"1,2 hónapot várok hátha jön valami érdekesség TDP 4-10 W"
Az asztaliba nem fog jönni4-10W-os TDP-s integrált lapossal,oda lesz 20-25W TDP-vel kaveri maximum.
De majd meglátjuk.4-10W Tablet vagy net-top kategóriában esetleg .......
Nekem van egy Llanóm A8-3820-as (2.5Ghz X4),le lehet úgy butítani hogy jól vigyen mindent,de kraft is maradjon(1.6Ghz-2Ghz@1V körül)
800Mhz@0.7V-on.
Egy jó táppal és SSD-vel maximum 40W alat marad az egész rendszer fogyasztása.
1.6Ghz-vagy 2 Ghz-en 1V-on 50-55W maximum amit bekajál.
2.5Ghz-en(az az alap órajelen +300Mhz turbó 2.8Ghz-en 1.2-1.25V-on szépen elpörög 70-75W körül max.
De az ritka,95%-ban idle megy a rendszer.dVGA nélkül szépen eljátszhatsz vele.
Tomb Raider 3 1280x720 medium 2X-4X élsimítással 30-45Fps-el megy. HD6550d @1866Mhz DDR3 -
Dragon27
senior tag
válasz
McSzaby #11031 üzenetére
Brazos jó és tetszik is .. FM2 is jó + később fejleszthető ... szerintem a Win7 64 bit fog rámenni Brazos-ra .
Mert FM2 esetén alaplap + processzort kell venni ami szerintem drágább de még nem is számítana ha TDP 65W alacsonyabb lenn pl. 15-20Mivel nemcsak netre ,filmnézésre +NAS kibővítésere is fogom használni ezért a fogyasztás a legfontosabb ..
1,2 hónapot várok hátha jön valami érdekesség TDP 4-10 W -
Dragon27
senior tag
válasz
iMaverick #11024 üzenetére
Az előző rossz döntésem végett óvatosabb és nem tudom mi lenne a legjobb ..
Rossz döntés: amikor a mostani PC mellé megvettem a MINI PC-t [link]
mondván a TV-n milyen jó lesz netezni ,filmet nézni ..... pár nap után rájöttem hogy sz@rt se ér ... //
linux image töltögetésre meg NAS-t használok ami nagyon jó és tetszik hogy a PC,mobilon ,TV-n keresztül elérem a filmeket ,zenéket .... [link]
Szerintem megvárom a új generációs Brazos lapokat és net, filmezésre használjam + Nas média tár kibővítésere használjam .... -
iMaverick
addikt
válasz
Dragon27 #11021 üzenetére
Az a baj az új generációs Brazos-sal, hogy szerintem aránytalanul drága lesz. (És nem csak az elején.) Amikor kijött az E450, azt hittem, hogy majd h@gyert-sz@rert fogják az E350-et adni és/vagy el is tűnik a piacról... Nem ez történt...
Az anyagi helyzetedet és egyéb lehetőségeidet nem ismerem, de azt fontolóra vehetnéd, hogy második gépnek összedobni a Brazos-t. Nálam is így van: a nagy "dög" (Corei5, 8GB, Ati HD5770) csak akkor van bekapcsolva, amikor játszom, amúgy meg a TV-re dugott Brazos megy.
Ha nincsenek nagy ígények, akkor viszonylag olcsón ki lehet hozni a Brazos-t: annó használtan vettem egy Asrock E350-et (20 ropi), 2x2GB Kingston DDR3 (újonnan 8000) és végül kerestem itt az Aprón egy viszonylag kicsi számítógépházat (tápostul) 3000 magyar pengőért. A HDD adott volt az előző masinából, DVD meg manapság már minek?
Azóta annyi extrát költöttem rá, hogy lecseréltem a "sima" tápot egy picoPSU-ra és a gyári Asrock hűtést egy Ötzi passzív hűtésre. (Ezek már amolyan flancolás jellegű dolgok, meg lehet nélkülük lenni.)
-
Dragon27
senior tag
válasz
iMaverick #11019 üzenetére
Néztem ezeket is ... de ha most 1,2 hónapon belül jönnek az új generációs APU-k akkor megvárom ....
Gondolkoztam azon is hogy a mostani AM3 lapot lecserélem FM2-re .. mert alapjáraton is megeszi a 115wattot jó játékra vettem de mostanában inkább netezek , lementett BluRay filmeket nézek .. , vagy ha kijön valami új játék pl. crysis 3 : végigjátszom utána már nem érdekel ....
De ha lecserélem ugrik a játékgép
Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás vagy a legolcsóbb : mert sokszor felesleges HD 6850 elegendő lenne csak a APU egység ...
Ha olcsó Brazos lapot is veszek ahhoz kell + memória ,táp,ház
FM2 esetén alaplap + proci ha AM3 lecserélése mellet döntenék ... de nem tudom mi lenne a legjobb megoldás.. -
apatyas
Korrektor
Hali!
Használ valaki ilyet?:
DVB-T AVerTV Volar Green HD
Leírása szerint:
... AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core 2.8GHz ...
...VGA card with support for DirectX 9.0c and HD DXVA*
Windows® 8 / 7 / Vista™ / XP(32/64-Bit)
* With VGA card supporting HD DXVA, the CPU requirement for MPEG-4 (H.264) HDTV viewing can be lowered to Intel® Pentium® 4 3.0GHz.Akkor ez együttműködik az UVD motorral a kis brazosban ugye?
-
-
Dragon27
senior tag
APU és SoC APU
A mostani gépem mellé szeretnék venni AMD Brazos gépet ... 2.0 ..... 3 ?
A júniusban induló új APU vagy ez már SoC APU ? mert már teljesen összezavar a sok infó -
raidx
őstag
válasz
zsola32 #11015 üzenetére
Az utolsó BIOS óta több furcsaság is van. Pl. A bekapcs led sosem világit csak a HDD, sípolás legtöbbször nincs, hibernálásból legtöbbször nem tud elindulni néha hardverváltozás hibát mond de legtöbbször csak annyit, hogy töröljem a helyre állítási adatokat és indítsam a Wint normálba. Próbáltam az Instant Bootot de ott is becsúszik néha a rendes indítás. Nem beszélve a leállításkori macerával. Még nem mértem de sokáig vacakol nagyon. Ideje lenne már egy normális BIOS-t kiadni ez helyett. Úgy látszik ezt nagyon a Win8-ra hegyezték ki. Bár nem tudom azzal, hogy viselkedik.
-
-
raidx
őstag
Véletlenül rányomtam ma az amddriverdownloader.exe progira és 13-4_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql frisítést talált.
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Egy újratelepítés után, milyen meghajtókat szoktatok felrakni? A kapott cd-t használjátok, vagy letöltitek a frisset a gyártó oldaláról? Ha már a cd-ről felpakoltátok a kapott drivert és frissíteni szeretnétek, akkor csak egyszerűen telepítitek a frisset, vagy előtte eltávolítjátok a régit? Az AllIn1 miket telepít? -
raidx
őstag
Bele botlottam egy vírusirtó tesztbe ami az alábbi szöveggel ér véget.
"Érdemes megjegyezni, hogy a támadások 90,3 százalékát a külön vírusvédelmi szoftverrel nem rendelkező Windows 7 eleve blokkolta."
-
syler123
veterán
Szerintem az lesz, adok egy keveset a procinak is, meg a gpunak is pluszba. Kicsit lehet túlzásba estem, és mivel csak alapjáraton csinálja, így a p2 értékével lehet baj. Film közben soha nem csinálta, pedig hallanám, mert ilyen idegesítő magas hangon sípol...
Brogyi: nem a villanyszámla miatt van levéve a feszültség, a hőfokok miatt, így alig kell hogy járjon rajta a venti. A jelenlegi fordulaton, amit alig hallani megfőne gyári értékkel, de tesztképpen a ventit feljebb viszem, a feszültséggel együtt.
-
Brogyi
őstag
válasz
syler123 #11002 üzenetére
"kisebb feszültség van beállítva"
Próbára azért én kipróbálna a normál feszültséggel is. Az a kis plusz villanyszámla talán nem vág a földhöz, és esetleg van rá esély, hogy megtalálod a hibát. Bár Te se, és én se hiszek benne, de nem hagynám ki.
Bármi is az eredmény előre léptél. -
syler123
veterán
Nekem csak integrált gpu van, szóval én videókártya alatt azt értettem. Annak is kisebb feszültség van beállítva, szóval én ilyesmire gondoltam. De a kábeleket átnézem, hdmi, meg az összes csatlakozót. Meg persze köszi, hogy segíteni próbálsz. Igazándiból nagyon érdekes, hogy nem produkál semmi hibát, jók a hőfokok, erre néha sípolásba kezd majd kattanással zárul
, de csak ritkán kapom rajta, mert nem ott ülök mellette.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 PRO 7945
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest