- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
- Steam Deck
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
válasz
bigdady #12055 üzenetére
Cyberlink Power DVD 10-11 ultra Red-cián beállítással 3D-ben, hardver gyorsítás
n
#12057) syler123
red-cián beállítással lejátssza,tudom rengeteg 3d-s tartalmat próbáltam,és 10-ből 10x ment....
BD 3D 50Gigás gyári ISO is Power DVD-vel E-350-en....(csak red-cián szemcsivel)
-
raidx
őstag
-
válasz
bigdady #11887 üzenetére
Azt nézted, hogy a 12.4-es Catalyst-ról van szó több helyen. (Másiknál meg a dátum: 2013. szeptember...)
Amúgy az Ati-nak mindig is a driverek voltak a gyenge pontjai. Akárcsak a Creative Soundblaster hangkártyáinak... (Azért az szégyen volt, hogy az Audigy 2-semhez annó egy koreai srác sufni driver-ét kellett használnom. A végén meg még a Creative-nak állt feljebb, hogy a gyerek mókolja a drágalátos driver-üket. Pofám szakadt le. A másik vicc: a mostani X-Fi Titanium-nak is a PAX driver-t használom, a gyárit meg sem próbáltam a korábbi rossz tapasztalatok miatt.)
szerk: gondolom olyan alap dolgokat már próbáltál, hogy erősítő ki-be kapcsol, Brazos volt-e már újraindítva azóta. Ilyesmik.
-
válasz
bigdady #11885 üzenetére
Elvileg (?) felraktam és nincs baj.
(Azért elvileg, mert a múltkorjában törölgettem a Win7-ből kicsit és valószínűleg letöröltem olyasmit is, amit nem kellett volna: azóta nem tudok normálisan feltelepíteni olyan programot, ami már korábban is fent volt. Gondolom a régi fájlokat keresné, de nem találja, így nem fut le normálisan a telepítő... Amivel eddig szívtam: LibreOffice és most az új Catalyst. A vicc az egészben az az, hogy voltaképp a Catalyst felment: legalábbis az Eszközkezelőben a decemberi driver-t írja és a Control Central is az új változat.)
-
-
-
-
raidx
őstag
válasz
bigdady #11834 üzenetére
Nem kompatibilis a natív sata és a vegyes mód telepítése. Elvileg regisztri buherával korrigálható de jobb nem keverni. Én BIOS frissítés után szoktam sokszor szívni mert elfelejtem, hogy alapból a vegyes mód van beállítva én meg natív sata módba telepítettem. Volt, hogy ráhagytam, keressen drivert magának le is töltötte ami kell és a végén telepíthettem újra a rendszert mert megzuzult.
-
canniball
nagyúr
-
törölt tag
válasz
bigdady #11792 üzenetére
Megkérdezhetem milyen böngészőt használsz? WIn7 64 bit?
Persze állítása szerint van, hogy bekapcsolás után is rögtön lassú. Én mikor ott voltam ezt nem tapasztaltam. Arra gondoltam a FLASH játék idővel telenyomja a memóriáját és behalasztja a gépet. De elmondása szerint akkor is ez történik ha egyáltalán nem játszik. Nehéz ügy. Azért is zavar a dolog mert kedves ismerösöm és mivel anyukám is ilyen gépet használ továbbá egy kedves könyvelő ismerősöm is (ő konkrétan dolgozik rajta nap mint nap) ezért bátorkodtam ezt ajánlani. Annyi a különbség, hogy Gigabyte az alaplap tipusa.
-
syler123
veterán
válasz
bigdady #11732 üzenetére
Hát ezt még nem használtam, ki kell próbálni. Nem egyértelmű teljesen. Meg kell nézni, hogy milyen hz-re állítja a tv-t. Az a forrásváltó gombbal, vagy infó gombbal ki kell írnia a tv-nek. Elindítasz egy 24hz-es filmet, ha annyin megy a tv, akkor okés.
De mindenképpen javaslom az xbmc-t, szép borítókat szed, nagyon jó a formátum támogatása. Meg persze távirányítóval könnyebb kezelni , mint a MPHC-át. Meg persze ez is ingyenes.
-
MZperX75
addikt
válasz
bigdady #11689 üzenetére
Sajnos az E-350 nem tudja a 3D-t (aktív) átküldeni ,sem lejátszani,átjátszani TV-re.
A teheted akkor FM2+ lap(mini ITX)+A4-5300 X2-esre cseréld.
Ez a rendszer (alaplap, processzor, memória) ~30.000 forintért megkapható újonnan,ez viszont tudja.
A félkonfigod eladod,nem kerül olyan sokba az új. Ha a fogyasztás érdekel le tudod venni a Mhz-et is és a feszültséget is.
Idle 25-30W load max 40-50W ig. Én éppen ezért cseréltel egy A8-3870K-ra az az Llano-ra
X4 3 Ghz@3.7Ghz ha kell teljesítmény,és ha a fogyasztás kell nézni 1.2V@3Ghz 30% kevesebb a fogyasztásom.
2-2.2Ghz@1V , 800Mhz@0.75V-on max 45W az egész komplett rendszer. -
raidx
őstag
válasz
bigdady #11557 üzenetére
Igen Win7 alól.
@iMaverick
Csak az IDE áll alapra a többi beállítást megtartja. Érdekes volt ahogy a Wines progi dolgozott. Először elől lett egy sor rendbetéve majd a végén kettő utánna komoly gondolkodás következett és úgy a közbenső rész. Korábban első blokk utánna folyamatosan a középső nagy blokk és a végén az utolsó két blokk volt a sorrend.
-
-
válasz
bigdady #11225 üzenetére
? Amit onboard audio-nak hívsz, az az alaplapra integrált csoda Realtek hangkari. A HDMI sound out meg a 6310-es Radeon "hangkimenete". Természetes hogy a TV-n továbbra is van (lesz) hangja a filmeknek.
Nálad az a baj, hogy valamiért nem 2.0-ra konvertálva küldi ki. Az 5.1-gyel érthető okokból a TV-d nem tud mit kezdeni, lévén 2.0-s "hangrendszer".
szerk: egész pontosan Realtek ALC892 Audio Codec van (legalábbis az Asrock-on) rajt. Ezen viszont már annó behaltam: Premium Blu-ray audio support. Whoaaa! (Amúgy Michael Knight-osan. Úristen de öreg vagyok.
)
-
válasz
bigdady #11206 üzenetére
Szerintem már fáradt lehetett. (szerk: hajnali 2-kor írta a hsz-t)
A Win amúgyis az alapértelmezett kártyára küldi a hangot (gondolom nálad ez az Ati VGA HDMI kimenete lesz). Viszont azért sem hiszem, hogy ez lenne a baj, hisz azt te magad is írtad, hogy végülis a hang megjelenik a TV-n, tehát a hangkimenet az OK, csak valahogy erre a 5.1->2.0 downmix-re kellene rávenni.
-
sysrq
őstag
válasz
bigdady #11164 üzenetére
Ha HD tartalom megy akkor sokszor az effektek hangosabbak a beszédek meg halkabbak. Mit kéne átállítanom és hol hogy jó legyen? köszi
Tehát egy hdmi kábel megy a TV-be, más nincs? Biosba
(UEFI)tiltsd le a hangkártyát ha még nincs, úgy kiküldi a lejátszott fájl hangsávját, a többit elintézi a TV. Valószínűleg 5.1-van beállítva, és a beszédet ilyenkor a center próbálná kiadni, de hát az nincs.Nem találom, remélem nem Linux, mert ott nem ez a módszer.
-
-
válasz
bigdady #11198 üzenetére
Nálam be vannak kapcsolva. A Passtrough meg mindegyikre ki van pipálva. Így tökéletesen működik a digitális erősítővel. Annyi extra van, hogy 5.1-re raktam az output speakers-t. Szerintem neked a 2.0 kellene, így "lekeveri" az 5.1-et 2.0-ra és a center-t is kiadja a TV-d hangszóróin. Legalábbis elvben.
-
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
bigdady #11190 üzenetére
Mphc-t nem ismerem ilyen szinten. Amikor megvettem a Brazos-t, azzal próbálkoztam, de túl bonyolult volt a konfigurálása. Ahogy megjelent a VLC-ben a GPU gyorsítás, nem volt kérdés mit használjak. Egy próbát neked is megérne, már csak a hiba detektálása szempontjából is.
-
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
bigdady #11164 üzenetére
Csak egy ötlet. Nekem ugyan a házimoziba van kötve a hang és SPDIF-en keresztül, de a kimeneti hangot a VLC-n belül tudom kiválasztani, mint forrást. Lehet 5.1, sztereó, monó, SPDIF. Ha a film DTS, de a progiba sztereóba állitom, nincs semmilyen effekt, szól a két első hangszóró, ha átállítom, SPDIF-re akkor írja ki a házimozi, hogy DTS és dobja szét a hangot a megfelelő csatornákra. Elképzelhető, hogy a TV-dre kimenő hang 5.1, de a sztereó hangszórókon csak a front csatornák fognak megszólalni, a center nem, lehet ezért hallkabb a beszéd.
-
-
válasz
bigdady #11182 üzenetére
Szerintem ott nem nagyon van mit beállítani. A digitális jelen mit állítasz? A lejátszó program kilöki a HDMI kimeneten és onnantól kezdve a digitális erősítődön kell állítgatni.
A számítógépen gyakorlatilag a lejátszó programban lehet állítgatni pár dolgot, és esetleg ha fel van rakva az AC3Filter... De ez utóbbi pl. teljesen felesleges egy ilyen digit rendszer esetében.
Az erősítődet meg neked kell tudni állítani.
-
-
-
Brogyi
őstag
válasz
bigdady #10772 üzenetére
A fő memóriából hasít(share) a VGA-nak. Az auto opció nem szerencsés, mert kevés. A tapasztalat szerint ha a BIOS-od engedi akkor 512M-re állítsd. Ennyiről tudok. A beállítás helyét meg megtalálod a BIOS-ban. Aki jól emlékszik, vagy mindennap kikapcsolja a gépét, az megnézi neked a pontos helyét.
-
-
batagy
őstag
válasz
bigdady #10510 üzenetére
De valami olyasmi, valami kompatibilitást kapcsol be, de tudomásom szerint csak a BIOS-ra érvényes a hatása. Ha már elindult az OS, onnan nem számít. Tehát hogy a BIOS alatt menjenek USB-s eszközök.
Mindenesetre ha az USB3 Legacy-t nem kapcsoltam be, nem tudott USB-ről bootolni, és a Boot menüben sem lehetett kiválasztani USB-s eszközt. Ez egy USB3-as pendrive volt.
-
raidx
őstag
válasz
bigdady #10407 üzenetére
Írod, hogy a BIOS nem látja Nem szabályozza. Ez csak két vezetékes, ha jól látom. A sárga hiányzik pedig az a vezérlő szál.
"Connector:
2-pin (3-pin adaptor included)
Note: The 2-pin connector comes with this fan is set to be 6mm width. 3-pin connection is not compatible to read the pulse." -
raidx
őstag
válasz
bigdady #10257 üzenetére
Elég az 1100-is. Úgy is kevesebbet prörög. Sajnos, ugyan elvileg létezik belőle 4 cm-es is de még csak olvastam róla. Az eredetit rakd el, ha gariztatni kell véletlen akkor vissza kell rakni. A csavarjait is őrizd meg mert nem könnyen pótolható. Én abból használtam fel egyet oldalról az alsó furatba téve és felülről banyúlva a csavarhúzóval. Vigyázz! Nem lehet nagyon meghúzni mert a bordák engednek!
@rigo88
Keress valami csendes Slim ventit és rakd rá. Régebben adtak is a lappal egyet ha jól tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest