Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• engedo

csendes tag

válasz vcsabika #17684 üzenetére

Szia!

Leginkább az NBR fórum, és egyéb német fórumok nyújtottak segítséget. A német fórumokon a 430M+HD5650 modellekről olvashatsz, mivel ezek kb 2 hónapja már előrendelhetőek, kb 3 hete raktárkészletről értékesíthetőek voltak, vettek is a német userek, és persze írták véleményeiket a fórumokba.

Az NBR-en a szingapúri modellekről olvashattál, ott első körben diákakcióban vagy wireless előfizetés promócióval lehetett hozzájutni a 620M+HD5650 modellekhez.

Nagy segítség volt egy kedves kínai felhasználó is, aki a 4820-as modelljén azonnal kicserélte a hűtőközeget (thermal paste – ezt sem tudom magyarul ), felrakott kb 30 képet a szerelés lépéseiről, akkor csalódtam, mikor láttam, hogy a CPU és a GPU hűtését ugyanaz a hőelvezető hivatott megoldani egy ventillátorral (képet még nem láttam a 3820 belsejéről, de már március elején volt egy orosz videó-bemutató a kütyüről, ott láttam, hogy két köhögője van, ezt megerősítették a német tulajok is, egyébként maga a Timeline X is márciusban ütötte fel a fejét, jóval a hivatalos megjelenés előtt, valaki a bejelentés előtt feltette a modellismertetőket az európai honlapra, egy fórumtag postolta az NBR-re, és beindult az őrület.

Magam is az 540M-re gyúrtam, de be kell látni, hogy a 430M teljesen kihoz mindent, amit a HD5650 GPU tud, még CPU intennzív játékok, mint pl. GTA4 sem fog jobban futni egy 520M-en mint ahogy tenné azt a 430M alatt (egyébként a GTA 4 kihasználja mind a 2 magot – sőt a hyperthreading technológiának köszönhetően még a további kettő virtuális szálat is – turboboost meg csak 1 mag üzemmódban van, szóval az 540M 290 MHz előnyt jelentene több kétszálas progiknál, érdemes lenne?

Különbség még, hogy a 520/540/620M támogatja az AES és a Trusted Execution technológiát, idővel lehet tudnám mondani, hogy mire jók, ha valaki birtokában van a tudásnak, lenne kedves megosztaná velünk?

Németország május 27.-re várja a 4820 SSD-vel és 620M-mel szerelt szépségét, egyik fórumon találtam egy cikket, amely szerint június közepére várhatja Európa (szerintem leghamarabb Németország) a további modelleket, persze ez nem okvetlen tuti info.

A magyar kereskedők május első felére várják a modelleket, speciel ma is frissült az előrendelhető konfigurációk arzenálja, ha alapul vesszük, hogy a németeknél kb 3 hete lehet raktárról vinni a Timeline X-et, mi jó 5-6 hetes késésben vagyunk, mire az 540M - nem okvetlen tuti info szerint a németekhez, majd onnan – ideér, bőven augusztusra fordul a naptár, kérdés tudsz e várni olyan dologra, ami nem biztos, hogy teljesítményben annyival többet ad, és a hűtéséről sincsen infó. Megjegyzem, Kínában van 3820/4820 520m processzorral, de az importról hamar letesz az ember egy rövid számolgatás után.

Örülök, ha segíthettem!

Üdv:

engedo

Új hozzászólás Aktív témák