- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bot1978
senior tag
-
Jinxb1rd
addikt
BeatSaberben már megoldottam múltkor, hogy látszódjanak a scoreboard-ok. Most az a problémám, hogy nem hol lehet a számokat letölteni. Külső appal próbáltam, de annak meg trágya a szűrője és egy csomó számot nem listáz ki, ami egyébként létezik egy előadótól.
Szóval appon belül hol tudok most keresni?
-
Dyingsoul
Topikgazda
Hát igen... Ráadásul évek óta itt van a 4K és nem csúszik le a monitorok között a megfizethető szegmensbe. Inkább midnenféle grafikai csilli-villit vezetnek be, mint a magasabb felbontást elérhető áron. Lassan már a 4K TV olcsóbb, mint a 4K monitor.
Talán ha a VR HMD-k olyanok lesznek, mint egy napszemcsi akkor elterjed annyira, hogy több háztartásba is bekerül és akkor lesz esély ekkora felbontásokra. De az Oculus Connecten jó dolgok voltak idén, én várom ezeket a fejlesztéseket is. Felismerték, hogy az ember egy limitáló tényező és merőben más megközelítésre van szükség a VR-hoz. Csak hát sajnálatos, hogy Carmack papa elhagyta a fedélzetet...
-
v2
senior tag
Tudtok nekem adni engine ini beállítást az acc 1.2.3-hoz? Szét túrtam a netet de nem találtam.
-
-
Raymond
titán
Nem csaloka, nalad egyertelmuen valami gond van. Mert volt mar olyan hogy jobban zavarta az SDE vagy homalyos volt mert a sweet spot-ot nem tudta beallitani stb. de az amit leirtal az nem tortenik meg 65mm IPD-vel es Rift S-el supersampling nelkul sem. Mondjuk meg egy CV1-el se. Az hogy 10m-rol nem tudod rendesen elolvasni a 100m jelzo tablat az problemara utal de nem a VR-al vagy a konkret HMD-vel. Valami beallitas lesz. Vagy meg az hogy szemuveget hordsz es felvetted VR-ozas alatt is?
-
barcalaci84
őstag
Én a post process effekteket kikapcsoltam AC-ban, elsimitas stb pedig maxra +1.5 supersampling
Így jóval élesebb a kép (és kevesebb gepigeny) és nem olyan elmosódott fos, mint a Tyriel Woodos videokban... -
-Solt-
veterán
Nem, nem az a valós kép amit a lencsén át videózva mutatnak. Annál jóval jobb az összkép, főleg ha rendesen be van állítva és a megfelelő gép is a rendelkezésre áll. Nem "kukáztam" volna egy 1440p-s 144Hz-s G-Sync monitort ha annyira szar lenne a Rift S képe mint amilyennek beállítod.
Itt egy összehasonlító videó amit lencsén át vettek fel: [link]
Van legalább ilyen minőségű a kép amit látsz?
(#25928): Annál jobbnak kell lennie a képnek mint ami a 2 linken van... felvéve jobb az összkép, ráadásul ezen nincs semmi SS.
-
slym_
csendes tag
válasz
-Solt- #25926 üzenetére
Igen elhiszem elmenyre nem rossz. Csak en felultem arra hogy mindenhol a monitor kepet veszik fel videokban es ahol a szemuveg szar kepet mutatjak azt a kamera felvetel hianyossaganak gondoltam, pedig az a valos kep. Nekem pedig ez szimezesre keves. 3d elmeny brutalis azt nem tagadom csak hianyerzetem marad. crt monitort sem akarok hasznalni lcd utan
-
-Solt-
veterán
A vizuális élménynél sokkal nagyobb élmény az, hogy ott vagy, ott ülsz az autóban és nem egy lapos monitort nézel. Nem tudom, hogy te mit látsz, de amit leírsz annál biztos, hogy jobb a vizuális látvány is... a leírásodnál már a CV1 is jobb volt 1.0-s SS-l.
Közel 20 éve szimulátorozom, átmentem már pár lépcsőfokon, de a VR adta a legnagyobb élvezeti faktort... nagyobb lépés a monitor után, mintha egy fogaskerekes kormányról váltanál DD-re.
-
-Solt-
veterán
Egyébként próbáld meg elengedni a látvány iránti igényed és csak élvezd azt, hogy ott vagy a történések közepében. Nekem már a CV1 is hozta azt a szintet, hogy eladtam a TrackIr-t és elengedtem a 27" + 144Hz + 1440p + G-Sync élményt. A Rift S 1.5-s SS-l simán nyújt olyan vizuális élményt, hogy a monitor már csak "dísznek" van. Mondom ezt úgy, hogy a repszimekhez egy fokkal fontosabb a "látvány" mint az autószimekhez.
Nem tudom milyen géped van, de egy AC-t simán be lehet lőni úgy hogy fix 80 FPS-l megy 1.5-s SS mellett... mész így pár versenyt és szerintem változni fog a véleményed.
-
szente
addikt
Lőjjèl már egy screenshotot az oculusmirror.exe-ről Oculus mappa valamelyik almappájában van)miközben megy a pCars, mert az tèny, hogy messze homályosabb lehet, de az 100+m, a grafika meg csak annyival roszabb, amennyire lejjebb veszed a menüben, de hogy nem ótvar fos ès főleg nem 50m belül az tuti.
Annyira homály nem lehet, ha simán tudok pl ph!-t olvasni rajta. :) -
slym_
csendes tag
Koszonom mindenki segitseget, nekem ennyi volt. Ahogy latom meg legalabb 5 ev mire egy fhd monitort kivalt
-
slym_
csendes tag
Le
Probaltam rengeteg jatekot Beat Saber meg hasonlok elvezetesek ,warthunder szar, filmnezesre szar
-
slym_
csendes tag
Showdown kiprobalasa sokkolt a 3d elmeny, de ha ezt tudja jelenleg grafikara vr az simhez nekem felejtos
-
-
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Sziszifeca #25914 üzenetére
A sima Assetto Corsa esetében nálad mit jelent az, hogy nem sikerült jól beállítani?
-
Sziszifeca
őstag
Nekem Hp Reverb van.
Az Iracing a legszebb,.legtisztább szimulátorban. Mindenki mondogatja a project cars2-t de az nálam is szörnyű. Sokmindent low-ra kell állitani, de nem a szaggatás miatt hanem mert ugy jobban néz ki. Az assetto corsa es az acc-t se sikerült jól beállitani. A dirt rally 2 elmegy még de az se olyan tiszta. A raceroom is egy f.s.
A Project Cars2 deluxe-ra viszont pályáztam de így hagyom a francba.
Az iracing hibátlan..de 95%-ban én azt használom. -
Dyingsoul
Topikgazda
Én a sima Assetto Corsa-hoz Content Managert használok, mert ezzel tudtam csak beállítani a glance left és right-ot egy gombra amivel recetert csinálok VR-ban. Azt hiszem azóta már van rá külön beállítás is, de megszoktam a Content Managert, kényelmes szerintem mivel amúgy sem lehet VR-ban menüzni ebben a játékban.
Szóval nekem CV1-hez és a profilomban szereplő géphez ezek a beállítások tartoznak:Nem lesz a legszebb ezekkel a beállításokkal a játék de én a fix 90 fps-re pályázok, most nem tudom miért 82 framet ír az előző session-re, valószínűleg csak konfigolgattam valamit és nem volt igazi játék közben mert egyébként 89.8-at szokott írni egy pár óra játék után.
Kiindulópontnak jók lehetnek ezek a beállítások is.Szerintem egy próbát megér a Content Manager ha eddig nem használtad adj neki egy esélyt.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Jövő nyáron jönnek az új NV VGA-k és az eddigi leakek alapján az Nvidia tanult az Intel CPU fronton elkövetett hibáiból, azaz nagyobb ugrásra számíthatunk - kb, mint mikor Maxwellről Pascalra váltottak. Aztán az Intel is a jövő évben hozza a diszkrét kártyákat, hacsak nem csúsznak. Következő generációs VR eszközök viszont 2021-ben várhatóak legkorábban.
-
tobias88888
őstag
válasz
szente #25895 üzenetére
Nálam CV1el is élesebb azért a kép, a 100as táblánál az 50 méterre lévő tábla is olvasható. (Assetto Corsa és Iracing). Assetto-nál a c:\Users\<username>\Documents\Assetto Corsa\cfg\oculus.ini -ben a PIXEL_PER_DISPLAY -t állitsd legalább 1.5re, de ha birja a géped akkor 2.0-ra. Ez mellett AF 16x és AA 4x
PC2-ben nem próbáltam mostanában, de régen sem volt rossz és azóta meg volt gpu upgrade is. ACC-vel még igy is szenved, nincs meg a 90fps ha a szép grafikát szeretnék.
-
Raymond
titán
OK, azt irod AC es PC. Ez most az eredeti AC vagy az ACC? Csak azert kerdem hogy biztos az Oculus SDK-val jatszol-e, az eredeti AC-nal nincs valasztas, de az ACC-nal es a PC/PC2-nel igen igy az is gond lehet hogy ha Steam alol inditod akkor SteamVR modban jatszod es a SteamVR szereti magatol beallitani a felbontast olyanra amit jonak gondol. Ezert ha SteamVR alatt jatszod es a SteamVR -> Settings -> Video allatt az Application Resolution nem 100% hanem alacsonyabb akkor lehet rossz es elmostt a kep.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fujifilm X
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- EAFC 25
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest