Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz Zirowe #10186 üzenetére
Régebben volt linkelve CC-re forgatott mtk driver, amivel openwrt-n is jó volt a xiaomivel.
Esetleg nincs kedved letesztelni azt is? Alap CC 15.05.1 + az új driverek.
Én lementettem mindent ami kell, a specko configokat is (mondjuk ez a xiaomin elvileg ua). Ha kell felrakhatom a szerverre, hogy ne kelljen keresni.
Sőt még a csomagokat is megprobalhatom átvariálni, hogy csomagtelepitessel felrakhasd őket, ne csak a helyére másolgatással.
Az én 860-amról sok mindenki netezik, így nem merek vele ilyet tesztelni.... -
sgeza
veterán
-
Headless
őstag
Csinálhatsz az etc/config mappáról egy mentést, de vannak amiket nem másolhatsz ész nélkül. Pl a switch configját, ami ügye része mind a lan/wan interfésznek.wifi konfigot nem veheted át( az iface configok mehetnek) tűzfal talán ott nincs semmi ami változhat, úgy rémlik. Dhcp szintén másolható rögtön.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
-
sgeza
veterán
Ha másképp nem is lehet, /etc/config -ból esetleg a lényeges dolgokat átrakod kézzel szerkesztve? Nem tudom, hogy ez így van-e a hivatalos openwrt-nél, én a zyxel armor z1 gyári firmware-ében így csináltam, ami egyébként openwrt alapú. Egyszerűbb ott kitölteni például a static dhcp listát, mint egyesével végignyomkodni a webes felületen.
-
Hello,
Az kivitelezhető valahogy, hogy egy OpenWRT-ről a beállításokat átvigyem egy másikra? Sem a verzió, sem a platform nem ugyanaz. Generic Backup részben az Openwrt leírásnál nem egészen egyértelmű... Tehát nekem csak a szolgáltató, DHCP, bűzfal, stb. konfig költöztetése kéne.
Mutogatni való hater díszpinty
-
MrSealRD
veterán
válasz vargalex #10189 üzenetére
Lehet elnézek valamit, de neki csak 30 Mbps a netkapcsolata és azt mérte. Oda belefér a 25-26 mert akár a szolgáltató részéről is lehet ennyi az aktuális adás....
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Zirowe
nagyúr
válasz vargalex #10189 üzenetére
Pont ezért próbáltam teljesen azonos körülményeket biztosítani a két eszköznek a megfelelő összehasonlítás véget.
Na mindegy, próbálok vhogy reszelni ezen még egy kicsit.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
woodworm
veterán
válasz Zirowe #10186 üzenetére
Jobbára nálam telefonok lógnak rajta. Klasszikus parasztház elrendezés vályogfalakkal, a középsőhöz T-alakban egy kiugró plusz szoba téglából. A router középen, lefedi a teljes lakást. A 30 Mbites net teljes sávszélességgel rendelkezésre áll mindenhol. Az épület végén, húsz méterrel és 3 vályogfallal odébb is csorog még pár Megabit.
A toldott épület mellékhelyiségében, légvonalban egy vályog- és 2 téglafal, erősebb a jel, mint a mellette lévő 1043v1-esé. -
Zirowe
nagyúr
válasz vargalex #10187 üzenetére
A teszt miatt a csatorna es a helyzet is fix volt a 860l es a xiaominak, egymas mellett, de egyszerre csak egy uzemelt.
Az 5ghz teljesen rendben van barmelyik verzion, a 2,4ghz ami nem jo meg mindig, de mintha javult volna azert december ota.
A vegcel majd az lenne, hogy a 860l a xiaomit helyettesitse wifi klienskent, 2,4en fogja es 5on szorja.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
Zirowe
nagyúr
Vargalex volt olyan kedves megosztani velem az ő lede verzióját, amit ismételten köszi.
Csináltam pár tesztet, 2,4ghz-n és ac-n csatlakoztam egy két szobával arrébb lévő routerhez amin 30mbites net van.
860l-en volt alapból egy decemberi lede fw, azé az első mérés, utána vargalex fw-jével, majd a legfrissebb lede snapshot, utána legfrissebb dd snapshot, legalulra pedig összehasonlításképpen egy mérés a strangeorange féle openwrt/pandorabox verzióval szerelt xiaomi minivel 2,4ghz.Láthatóan javult a helyzet, dd továbbra is siralmas.
-
suste
veterán
válasz markussandor #10184 üzenetére
openwrt wiki -n látható hogy a switch0 vlan1 -be van rakva az összes port, amiket akár külön vlan-okra is szedhetsz
vendéghálót természetesen tudsz beállitani, ehhez is van többbféle config is a wikiben, meg nekünk van egy saját beállító felületünk is, max az eltérő wifi configot (ha van ilyen) kell megoldani majd
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Van egy Mikrotik RB493 routerem, sikerült rá felrakni az OpenWrt 15.05.1-et. Egy hete ismerkedem vele, nagyon tetszik!
Egy gondom van, a routerben csak a/b/g wifi van, ami elég soványka.
Vennék bele egy n-es wifi kártyát (ac-t felesleges, mert csak 100Mb/s-os a kütyü), az a kérdésem, hogy hol lehet azt kideríteni, hogy ez a kártya menni fog-e benne?
http://www.wireless-bolt.hu/7298-minipci-adapter/424039-r52nm-mini-pci-80211a-b-g-n-atheros-ar9220Másik kérdésem: lehet vendég wifit konfigurálni? Ami nem látja a lant, csak a nethez fér hozzá?
Harmadik kérdésem: a routernek elvileg 9 db külön programozható portja van, amit az openwrt alatt eddig csak 2 portként találtam meg (eth0 a wan, eth1 az összes többi portja). Lehet esetleg ezeket külön konfigurálni?
Köszi a válaszokat!
-
Headless
őstag
válasz baderoli #10178 üzenetére
Minek a routerre a hdd, ha van NAS? Amúgy samba megosztás felcsatolható cifs manager oldalon. Torrent ennyi lesz.DLNA ezzel is lejátszol kb mindent (kábelen).
Milyen portnyitással küzdesz? Online port checkert nézz. Amúgy nyitva van alapból a transmission portja. Publikus ip-d van-e?(online ip ellenőrző/router wan ip-je egyezik-e?)
-
baderoli
tag
Sorry, de már vagy két órája küzdök , hogy portot nyissak a transmission-nak.
Kaphatnék egy kis segítséget? -
Zirowe
nagyúr
válasz vargalex #10173 üzenetére
Azt nagyon szepen megkoszonnem.
Szokasos alap dolgokat szoktam csak hasznalni, ext4 csatolas, samba, transmission guival es minidlna.
-
baderoli
tag
Meg lehet oldani, hogy ntsf-ről ext4-re váltok adatvesztés nélkül?
-
vargalex
Topikgazda
válasz Zirowe #10172 üzenetére
Az mt76-ot. Ha gondolod, át tudom küldeni a firmware-t, de akkor minimálisan a kernel csomagokat szedd össze, amire szükséged van, különben azokat nem fogod tudni telepíteni a repo-ból.
Próbáltam a gyári MediaTek kernel modulokat is (szintén fordítottam), de igazából rosszabb volt.Alex
-
Zirowe
nagyúr
válasz Headless #10076 üzenetére
Egyebkent vargalex milyen drivert rakott bele?
Vajon lehet ezt a verziot tesztelni?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
suste
veterán
válasz baderoli #10167 üzenetére
1: miért ntfs? Ha marad a routeren (ez lenne a normális), akkor sokkal jobb az ext4.
2: rendesen felismerte, felcsatolja, de az sdd1 nagyon nem jó jel, ha csak ez van rajta, mert sda1 -gyel kezd, és ha leszakad, akkor kap másik betűt. Lehet pont az ntfs miatt.
3: minidlna-t beuzemelted? -
baderoli
tag
Win alatt formáztam ntfs-re
9092/status/mounts ezt:
/dev/sdd1 298.1G 24.3G 273.8G 8% /share/WD320
9092/setup/hdd ezt:Disk /dev/sdd: 298.1 GiB, 320072933376 bytes, 625142448 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x3d6a73bdDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdd1 2048 625139711 312568832 7 HPFS/NTFS/exFAT/dev/sdd1 mounted to /share/WD320 as fuseblk
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Suste BB-ert használok, egy WDR3600-on. Felcsatolja a külső hdd-t, de a rajta lévő adatokat nem látja, pedig követtem a leírásban lévő utasításokat.
Esetleg valakinek ötlete?
Köszi! -
pigster
senior tag
válasz pigster #10163 üzenetére
Forgalmi szabályok
Név Match Művelet Engedélyezés Sorbarendezés
-
IPv4-UDP
bármelyik gép felől wan-ben
To bármelyik router IP at port 68 on this device
Accept input
-
IPv4-ICMP type echo-request-el
To bármelyik router IP on this device
Accept input
-
IPv6-UDP
IP range FE80:0:0:0:0:0:0:0/10 felől wan-ben port 547 forrással
To IP range FE80:0:0:0:0:0:0:0/10 at port 546 on this device
Accept input
-
IPv6-ICMP types echo-request, destination-unreachable, packet-too-big, time-exceeded, bad-header, unknown-header-type, router-solicitation, neighbour-solicitation, router-advertisement, neighbour-advertisement-el
To bármelyik router IP on this device
Accept input és korlátozás 1000 csomag/second-re
-
IPv6-ICMP types echo-request, destination-unreachable, packet-too-big, time-exceeded, bad-header, unknown-header-type-el
To bármelyik gép in bármelyik zóna
Accept forward és korlátozás 1000 csomag/second-re
Enforce-ULA-Border-Src
IPv6-TCP+UDP
IP range FC00:0:0:0:0:0:0:0/7 felől bármelyik zóna-ben
To bármelyik gép in wan
Refuse forward
Enforce-ULA-Border-Dest
IPv6-TCP+UDP
bármelyik gép felől bármelyik zóna-ben
To IP range FC00:0:0:0:0:0:0:0/7 in wan
Refuse forward
transmission_web
Bármelyik TCP
To bármelyik router IP at port 9091 on this device
Accept input
ssh_WAN
Bármelyik TCP
To IP 192.168.1.1 at port 22 on this device
Accept input
ftp_WAN
Bármelyik TCP
To IP 192.168.1.1 at port 21 on this device
Accept input
Transmission
Bármelyik TCP, UDP
To bármelyik router IP at port 21234 on this device
Accept input
Luci_HTTPS
Bármelyik TCP
To bármelyik router IP at port 443 on this device
Accept input
block_internet_access_IP
Bármelyik TCP+UDP
IP 192.168.1.181 felől lan-ben
To bármelyik gép in wan
Discard forward -
pigster
senior tag
Sziasztok!
(TP-Link TL-WR2543N/ND v1 - OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655))
Cpanelt szeretnék elérni a 2083-as porton, de sehogy sem jön össze.
Pár hete még teljesen jól működött, de tegnap próbáltam és semmi. Ugyanakkor valószínű más portokkal is gond van (587). Folyamatosan időtúllépés, és nem lehet csatlakozni.
Próbáltam a Hálózat / Tűzfal / Forgalmi szabályoknál a "Port megnyitása routeren"
(Bármelyik TCP+UDP bármelyik gép felől wan-ben To bármelyik router IP at port 2083 on this device Accept input). Forrás-cél, oda-vissza több lehetőséget is próbáltam, de semmi változás. Régebben egészen biztosan nem állítgattam itt semmit, mégis ment minden.
Ha közvetlenül a modemre csatlakoztatok egy gépet, ott megy minden szépen, szóval nem hinném, hogy valamiféle szolgáltatói korlátozás van. A routerre kapcsolódva viszont az említett hiba áll fenn.
Mit kell tennem, hogy menjen minden rendben?[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz mumtaz #10158 üzenetére
Arra vagyok kiváncsi konkrétan, hogy mit küld el headerbe a böngésző...
chrome böngészővel jobbklikk vizsgálat felül megkeresed anetwork
fület rányomsz a gombra. ekkor megjelent a listában 1 vagy több minden. kattints rá arra ami a gomb megnyomásához köthető. valószínűleg a splash neve lesz. És annak a headerjét mutasd meg... esetleg püben írj rám, ránézek teamvieweren egyszerűbb...LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
mumtaz
senior tag
válasz Headless #10156 üzenetére
Nos igen. Sajnos nem működik. Kár, hogy ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Mert az egyszerűség alatt itt azt értem, hogy behívok egy oldalt és rákattintok az ott található gombra. Végső soron csak ennyi a történet. Nem értek az ilyen programozói dolgokhoz. Linuxhoz meg pláne nem. De csak van ennek valami egyszerű módja. Csak nem esik le, hogy mi az.
-
Headless
őstag
válasz mumtaz #10155 üzenetére
igen és azt berakod egy másik curlba? amit a script is csinálna? de igazából meg kéne nézni a header-t, paramétereket,cookie-t, amiket elküld/használ... lehet egy header paraméter kell, vagy átsiklottam egy post requesten.
\[CODE\]-ba nem tudsz és ne is akarj formázni szöveget...
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz mumtaz #10154 üzenetére
Sajnos nem. Nem működik.
Kipróbáltam csak a zárójelbe tett részt. Úgy dobott a végére egy másik címet:
url --insecure "https://n193.network-auth.com/splash/?mac=88%3A15%3A44%3A67%3A91%3AA0&client_ip=10.177.169.208&client_mac=00:25:86:DF:F3:FC&vap=0&a=0a57cb53ba59c46fc4b692527a38
a87c78d84028&b=86859&auth_version=5&key=36434a6a8b1549c201c6d65424a817386e088a4e&acl_ver=P2617050V2" |grep "button.*href" |sed "s/.*href=[\"']\([^'\"]*\).*/\1/"
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 19819 100 19819 0 0 52842 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 53420
[B]https://n193.network-auth.com/Stop-Shop-Free-W/hi/DKarLc4/grant?continue_url=http://google.com/[/B]A végén a vastagon szedett rész megegyezik azzal, ami a gomb hivatkozása lenne az oldalon.
-
Headless
őstag
válasz mumtaz #10152 üzenetére
felőlem beírhatod ezt a google helyett, de valószínűleg semmin nem változtat. Volt már ledobás azóta?
csa arra mindenképp figyelj hogy idézőjelek közé írd. nem tudom, hogy a google.com-nál raktam-e.
jelenleg is csak ennyit tesz... csak a google-t hívja be amire elvileg átirányítódik arra az oldalra amire kell, csak elírtam az --insecure-t.
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz Headless #10151 üzenetére
És ha url-hez a google helyett közvetlenül a
"https://n193.network-auth.com/splash/?mac=88%3A15%3A44%3A67%3A91%3AA0&client_ip=10.177.x.x&client_mac=xx:xx:xx:xx:xx:xx&vap=0&a=0a57cb53ba59c46fc4b692527a38a87c78d84028&b=86859&auth_version=5&key=36434a6a8b1549c201c6d65424a817386e088a4e&acl_ver=P2617050V2"
címet adom meg. Az nem gond neki, hogy az url-ben nincs átirányítási cím, ahogyan az sem, ha akkor hívom be a fenti oldalt és bökök a gombra, ha van internet.Tehát elég lenne egy parancs, ami behívja az oldalt és rábök a gombra. Max. cron-al beállítok egy ütemezést, hogy minden 5, vagy tíz percben futtassa le a parancsot.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz mumtaz #10150 üzenetére
Azért írtam google-t mert azt mondtad átirányít. De ahhoz ügye az kell, hogyne legyen engedélyezve a net, de ezt így nagyon nehéz kitalálni, hogy nem látja az ember…
Oké hibáztam.
Én csak a wgeteset próbáltam abból írtam át a curl-osat.
-insecure
helyett--insecure
vagy-k
kell.Most nézem csak az egyiknél írtam el…
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz Headless #10149 üzenetére
Curl telepítve van.
Látni nem látok semmit. Talán nem is tudom, hol kellene látnom és mit. Vagy, hogy hogyan is kellene használni. Gondolom, a 'https:\\google.com' címmel kellene futtatnom úgy, ahogyan megosztottad. Vagy azt a címet kellene kicserélnem arra, amit én itt megosztottam a fórumon? -
XanD3R
senior tag
válasz woodworm #10141 üzenetére
Kozben sikerult megoldani a problemat.
Eloszor a leirasban linkelt factory image-t probaltam feltenni de a gyari UIbol nem engedte igy kenytelen voltam TFTPn keresztul megoldani, viszont nem volt benne luci igy sshn voltam kenytelen bekonfigolni eloszor a netet(PPPOE) majd feltelepiteni a lucit.
Viszont eleg bugos volt a dolog, kidobalt mindig a luci pedig valtoztattam jelszot, meg csomagokat sem tudtam telepiteni, igy upgradeltem egy trunk buildre, azota jo minden sot erre mar az SQMet is sikerult feltelepiteni igy a Bufferbloat is csokkent 800+ msrol 20 msreAz 5Ghz wifi viszont ezzel a verzioval nem mukodik , most azzal szorakozok eppen. Package managerbe nem is latom az ath10k drivert, kezzel meg nem sikerult eddig feltelepiteni.
-
mumtaz
senior tag
válasz Headless #10145 üzenetére
Csak az a kérdés, hogy ez mikor adna eredményt? Mert most fel van csatlakozva erre a hotspotra és lefuttatva az általad adott sort kapok egy nulla méretű login.html-t.
Poén, hogy újra indítottam a routert és visszacsatlakozva ugyanúgy van internet, tehát az a bejelentkező oldal nem akar bejönni.
Fene a pofáját. Máskor meg változó időközönként (2-15 percenként) újra az említett oldal jön be.Gondolom a hotspoton lehet valami korlát, de eszerint akkor nem idő, hanem inkább adatmennyiségi korlát.
Most várom, hogy újra "ledobjon".
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz mumtaz #10144 üzenetére
Akkor csatlakozz a wifire és futtasd le ezt…
curl -insecure "$(curl --insecure "https://google.com" |grep "button.*href" |sed "s/.*href=[\"']\([^'\"]*\).*/\1/")" >/tmp/login.html
A letöltött oldal kimenete a tmp-ben lesz nyisd meg hogy megnézd mit szedett le.
-
mumtaz
senior tag
válasz Headless #10143 üzenetére
Az utóbbi két hétben teszteltem. Az oldal url-jét elmentettem a könyvjelzők közé és próbaként és - mikor nem volt kapcsolat - rákattintottam. Mindig működött ugyanazokkal az adatokkal.
Ugye ez olyan, mint az ingyenes hotspotok általában, hogy amikor éppen nem ad internet elérést, akkor bármilyen oldalt nyitok is meg, akkor ez az oldal jön be, majd ugye rákattintva a gombra megy tovább a kívánt oldalra (ugye a kívánt oldal url-je szerepel a végén).
Tehát ez a lent idézett url mindig működött. -
Headless
őstag
válasz mumtaz #10142 üzenetére
Mielőtt bejelentkezel GET request nélkül nem adja vissza az itt szereplő kulcsot? Vagy azt nézd meg, hogy ez az url mindig fix-e, de kétlem… legalábbis az a,b,key biztosan nem. Ip-t meg lehet oldani, mac az fix.p
https://n193.network-auth.com/splash/
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz Headless #10119 üzenetére
Üdv. A link ilyen/ez:
https://n193.network-auth.com/splash/?mac=88%3A15%3A44%3A67%3A91%3AA0&client_ip=10.177.[B]X.X[/B]&client_mac=[B]00:11:22:AA:BB:CC[/B]&vap=0&a=0a57cb53ba59c46fc4b692527a38a87c78d84028&b=86859&auth_version=5&key=36434a6a8b1549c201c6d65424a817386e088a4e&acl_ver=P2617050V2&continue_url=http%3A%2F%2Fgo.microsoft.com%2Ffwlink%2F%3FLinkID%3D219472%26clcid%3D0x409
Az a kérdés, hogy hogyan és mit és hol lőjek be, hogy egyrészt a router ezt az oldalt automatikusa megnyissa és "rákattintson" az oldal alján található gombra. A másik kérdőjel, hogy hogyan lőjem be az automatizálást és, hogy egyáltalán mire. Mert ugye lehetne arra, hogy automatikusan pingeljen egy adott címet X időközönként és, ha nincs válasz, akkor menjen erre az oldalra. De egyszerűbb lenne inkább az, hogy mondjuk 5 percenként elmegy a fenti linkre és "rákattint" a gombra.
-
XanD3R
senior tag
válasz woodworm #10139 üzenetére
Akkor a 15.05.1 verzióba van LuCi?
Mert az elvileg mar támogatja a gd25q128 flash chip-et ami a v2.1be van.Csak letöltöm a factory imaget frissítem a gyári router UI-ból, utána rákapcsolódok a frissített, immár openwrts routerre az 192.168.1.1 címen és onnan mar feltudom rakni a ath10k firmware-t es kernel modult amit írnak, hogy kell a v2.1hez?
Ha tényleg lesz luci akkor nem tűnik bonyolultnak. Ha mégse lenne akkor SSHn keresztül tudom telepíteni ahogy olvasom.
Varok valami megerősítést azért mielőtt nekiállok, hátha mar kipróbálta innen valaki.
-
XanD3R
senior tag
Sziasztok!
Ugy tunik a tesztek alapjan, hogy bufferbloat problemam van, ezert szeretnem az SQM beallitasok miatt OpenWRT-re frissiteni a Tplink Archer C7 v2.1 (s/n: 216...) routeremet.
Azt szeretnem kerdezni, hogy van-e valamelyikotoknek tapasztalata a firmware frissitessel, mert azt olvastam, hogy a 215C sorozatszam folotti C7 routereknel lehetnek problemak + utolag kell feltenni drivereket, es a webui-t is.
Mennyire problemas ezt megcsinalni? -
Headless
őstag
válasz drogery #10135 üzenetére
Hát ez nem a buildtől függ valamit rosszul csináltál abba a forwardba.
Nálam is suste build van és működik gond nélkül.
Suste: XSS-t persze nem tudnak végrehajtani, de azért mást szerintem tudnak, de nem vagyok ennyire tájékozott ebben a témában.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #10132 üzenetére
Megosztásra, nagyon más ötlet hiányában talán mehet a http dir list, egy olyan mappával amit kifejezetten megosztásra tervezel.
Saját magadnak pedig ott a webcommander. Ott elérsz mindent, képeket, zenéket,text fájlokat meg tudsz nyitni, valamint pdf-et is ha van a böngészőben pdf beépülő.
-
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #10129 üzenetére
Mire kell a cloud?
Hogy bárhonnan lásd arra ott az ftp vagy a html-es megosztás.
Ha a külső tárhelyre kell feltolni az adatot, akkor ott a ftpbackup. -
Neeem, direkt figyeltem Meg hát nem resgált a kezelőfelületeken lévő reboot parancsokra sem. Viszont most megjavult.
Valamelyik nap a miniDLNA nem akart az istenért se menni, kiirta, a szerver nem aktív, engedélyezve pipa bent. Nost hiába indítgattam, leállt. Rendszerindításnál Tiltás - Engedéylezés azóta jó.
Ezekkel együtt lehet élni, az a csoda egy router ennyit tud futtatni. Már csak egy jó personal cloud app kellene rá -
veterán
Szemezgetek ezzel a TP-link 1043-as routerrel. Ahogy nézem, van benne 64Mb ram. Elég ez arra, hogy az OpenWRT mellett egy cifs is felmenjen rá?
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #10126 üzenetére
nagyon hülye kérdés, de ugye nem nagybetűvel írtad? (Reboot)
mobilon ugye alapból nagybetűvel kezdi....... -
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #10124 üzenetére
Amíg 90 mb-ot gyorsítótárazhat, fizikai ramon miért használja a lassú elérésű swapot? Majd ha sql-t futtatsz akkor fogja használni. De az sem biztos nálam a 64mb mellett használ egy egy felhasználós kodi adatbázis van csak a mysql-ben.
Hát a rebootra nem tudok mit mondani. Ilyenkor pl putty nem érzékeli rögtön a szakadást, csak ha valamit próbálsz beírni akkor azt már nem tudod… biztos vagy benne, hogy nem indult újra? uptime értéket ellenőrizheted… pl
-
válasz Headless #10121 üzenetére
Semmi. Hibát nem ír, ugrik egy sort mint ha minden rendben lenne (igaz mobil ssh-val probaltam, de maskor sikerult)
Overlay egy külön tápos vinyón van. Nem szakadt le, mert minden elérhető volt az mnt mappában, a meghajtók fel voltak csatolva. Reboot sehonnan, csak ha fizikálisan megnyomtam a gombot, akkor ugye kikapcsolt.
Másik: Swapot miért nem használja, vagy ez nem gond? -
drogery
tag
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #10120 üzenetére
az érdekes... SSH-n kiadva mi történik? nem szakadt le az overlay pendrive? olyankor szokott olyat csinálni, hogy semmi nem megy... javarészt magától újraindul anélkül hogy észre vennéd.
[ Szerkesztve ]
-
-
Headless
őstag
válasz mumtaz #10118 üzenetére
nekem úgy tűnik alinkben el van rejtve maga az azonsító, get requestel tudod elküldeni, hogy hova továbbítson, bár az nem feltétlen szükséges szerintem. viszont mivel https ezért wget busyboxos verziója nem lesz, telepítened kell a wgetet, vagy curl-t...
valahogy így képzelném el...
curl -insecure "$(curl --insecure "https://192.168.111.1/login.html" |grep "button.*href" |sed "s/.*href=[\"']\([^'\"]*\).*/\1/")"
vagy wget-el
wget --no-check-certificate "$(wget --no-check-certificate "https://192.168.111.1/login.html" |grep "button.*href" |sed "s/.*href=[\"']\([^'\"]*\).*/\1/")"
természetesen a 192.168.111.1/login.html helyett azt a címet kell megadnod, ahol bejön ez a felület...
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
válasz Headless #10116 üzenetére
Feltöltöttem az oldal forrását
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #10111 üzenetére
"Transmission nem indul el"
Kapcsold ki az autostart/stop transmission-t abban van valami hiba (9092/Setup/HDD Manager).Megnézem majd.
Gondolom, hogy mi a hiba, megoldom majd, következő? repairben javítva lesz.
-
Headless
őstag
válasz mumtaz #10115 üzenetére
hát először derítsd ki mit csinálsz ilyenkor amikor "rákattintasz" arra a gombra...
Legegyszerűbb talán a forráskódját megnézni annak a weboldalnak, amire kattintani kell. és keresd a gombot.
ha megoldható, akkor wget/curl kéréssel kell meghívni azt az oldalt a megfelelő paraméterekkel. valószínűleg a formon belül lesz még valami egyedi azonosító, amit POST (GET kétlem) request-el kell elküldeni a szerver felé...
Ha nem tudod mit csinálsz a forráskódnak a <form....</form> teljes tartalmát másold be rakd fel valami olvasható helyre mondjuk pastebin-re. vagy drivera.
-
mumtaz
senior tag
Üdv. Lenne némi gondom, ha esetleg valaki tudna segíteni.
Van a közelemben egy ingyenes hotspot. Mivel a netem eléggé lassú, így ezt lehetne használni némi kiegészítésként. A baj csak az vele, hogy az internet használatához (mint mondjuk egy Burger King-ben), ha felcsatlakozok rá (nyitott hálózat), bármilyen oldalt akarok megnyitni, akkor előbb feldob egy oldalt, ahol el kell olvasni egy szabályzatot és a lap alján egy "gombra" (Connect to Internet) kell kattintani. Még ez sem lenne gond, ha egyébként ezt nem kellene 20 percenként megtenni. 20 percig van internet, majd újra ez az oldal jön fel, ha meg akarok nyitni egy oldalt.
Amikor van net rajta, akkor Openwrt-ben a hálózati diagnosztikánál lehet pingelni pl az openwrt.org-ot, ha viszont nincs net és újra el kellene fogadni a szabályzatot, akkor nem lehet pingelni semmit.
Azt szeretném, hogy a routerem (ami az ingyenes hotspotra csatlakozik) időnként ellenőrizze mondjuk a pinggel a kapcsolatot és, ha nincs, akkor automatikusan "kattintson rá" a fent nevezett oldalon a "Connect to Internet"-re. Ez gondolom megoldható. Csak én nem tudom, hogyan.
Tudnátok ötletet adni?
-
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #10111 üzenetére
Az a baj, hogy ellene mész a rendszernek.
Mi a baj a /share/LABEL csatolással?
Az automount intézi a csatolást, a samba és a dlna meg ennek megfelelően van beállítva.
Ha egyedi csatolást akarsz, akkor mindent neked kell beállítani, és az automountot leállítod. -
Lenne még egy kérdésem. Felcsatoltam a gépem egyik meghajtóját hálózati meghajtóként. A miniDLNA le is játsza a rajta lévő tartalmakat, jó is, de amikor ki van a gép kapcsolva, ugye folyamatosan keresi. A rendszer napló szerint kb fél percenkent. Lehet ebnől gond, leterheli a rendszert nagyon, vagy hagyjam, semmi gondja nem lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok. A rendszer egy Wdr4300, suste féle build, az utolsó (0106) repairral.
Felcsatoltam a második USB-re egy pendrivet, előszőr az mnt/mnt2 mappába, majd amikor az alábbi gond adódott, a rootba csináltam egy mnt2 mappát oda. A gondom az lenne mindkét esetben, hogy restart után a pendrivet nem oda csatolja, hanem a share mappába.
A másik, hogy restart után a transmissiont nem indítja újabban. Mi lehet a gond?
Az eredeti buildhez képest annyi a különbség, hogy a ftp és kopogtató szerverek automatikus indítása le van tiltva, továbbá valamilyen relayd nevű folyamat indítása van tiltva, de az nem én voltam, gondolom alapból ilyen.
Nekem az is jó lenne, ha megírnátok, a helyi indítóscript menübe mit írjak, hogy ez a kettő megvalósuljon boot után. -
keker
csendes tag
Sziasztok!
Induló projekthez keresek embert/embereket, olyat aki ért openwrt vagy hasonló embedded linux rendszer programozásához.
A projekt dióhéjban:
-Wifi routek (~50) működést kell konfigurálni programozottan.
-Azt, hogy egy router kit és mikor engedjen felcsatlakozni, egy központi szerverről kell lekérni.
-Azt, hogy ki mit érhet el a routeren keresztül a központi szervertől kell elkérni.
-A szerver megírása nem feladat, az architektúrát mi megtervezzük.További információ és részletek privátban.
Aki úgy érzi, hogy neki testhezálló ez a feladat kérem jelezze nekem.Üdv,
János -
ludnik
tag
válasz ludnik #10055 üzenetére
Ez alapján [link] megcsináltam a VPN kapcsolatot. Látom a távoli hálózaton a Samba megosztásokat, meg mindent, csak a PS4 gépemmel a PS4 Remote Play alkalmazás nem tud kommunikálni. Annyi hogy UDP helyett TCP TUN-t csináltam, mert a cégnél korlátozzák az UDP-t. Mobilneten a Remote Play megy a céges gépemmel, de a vezetékes kacsolattal, meg a VPN kapcsolaton nem. Mi lehet a gond? Próbálnék másik VPN receptet is mint ez: [link] de itt meg elvérzek amikor openvpn-openssl csomagot kéne telepíteni. A szokásos OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 szoftver van a routeren. Hogy kéne ezt megoldanom?
[ Szerkesztve ]
-
-
wigyori
tag
OK, egyetertek.
A merge-el kapcsolatban mondjuk ugy hogy a hwsw-s cikk kicsit hurraoptimista hangulatu volt (a register-es sztem jobb volt), amire csak reszben van ok. Ilyen aprosagokat kell me'g kitalalni/megbeszelni, hogy:
- a voting member-ek kerdeskore hogy lesz a merge utan (LEDE-ben van 18 dev, OpenWrt-ben most 3-4),
- az a "full demokracia es mindenki egyenlo"-hozzaallas, amit a LEDE visz most, szerintem/tunk alkalmatlan arra, hogy egy projektet vezetni lehessen legalabb nagyjabol egy iranyba, ezzel mi legyen,
- infrastrukturat hogyan fogjuk osszehozni, mindket projektnek megvan gyakorlatilag a teljes build/forum/wiki/lofutty infra,
... szoval nem lesz egyszeru.Az biztos, hogy akar lesz a vegen merge, akar nem, az elkepzeles most az, hogy mergeljuk a patcheinket a LEDE-be, majd egy adott commitnal visszaemeljuk OpenWrt-be a teljes tree-t. (Hogy utana mi lesz, az x, a LEDE ugy nez ki, hogy lassan ki fog adni egy release-t, sztem a FOSDEM korul.) Szoval elso korben nyugodtan epithetsz rajuk, ha meglesz a merge, ugyis lesz valamennyi visszhangja.
-w-
-
wigyori
tag
válasz dchard #10101 üzenetére
Mondanam, hogy a sysupgrade megoldja, de ez persze nem igaz...
Ha "production" routerrol van szo, akkor sztem egyebkent sem ezzel kene kezdeni, mivel egyaltalan nem tudtam tesztelni, azonkivul hogy sikerult a build, es az image ranezesre hasonlokepp nez ki, mint ami a LEDE-s
Amikor azt latod, hogy maxra ki van hajtva a CPU, akkor az iperf porog 100%-on, vagy mas processzt is latsz? (softirq, egyebek)
-w-
-
addikt
válasz wigyori #10099 üzenetére
Igen, én is úgy láttam hogy nincs driver, csak closed source qualcommos, ha jól láttam még licenceket is vizsgálnak a moduljaik.
https://www.dropbox.com/s/lfs5ly08p7810e0/Screenshot%202017-01-02%2020.06.53.png?dl=0
Innét engem nem érdekel, önálló működő eszközként tekintek rá, ha bridgeli a wifit akkor az már bőven elég, el lehet felejteni hogy mi fut rajta
OWRT/LEDE merge kapcsán hogy álltok amúgy, rengeteg a meló? Számít valamit, hogy a Zyxel Z1 port kapcsán melyiket választom? Perpill még olyan ponton járok ahol mindegy a dolog, bár a jelenleg LEDE alapon indultam el.
-
dchard
veterán
válasz wigyori #10100 üzenetére
Ezt én is mondhatnám
A teljesítmény probléma egyértelműen CPU limit, felkoppan mint a fene. Miután a V1-gyel mértem 140-et, szentül hittem, hogy a V4 ennyivel erősebb procival simán hozni fog legalább 200-at, amennyi nekem elég is lenne. Lehet az iperf3 nincs MIPS-re optimalizálva? Nem tudom, de rém bosszantó.
Egyelőre trunk lede-vel tolom, de lehet kipróbálom a tiédet is, csak túlságosan belaktam már a meglévőt. Egy kis DOCSIS provisioning szervert építettem rá, és ezt nem olyan könnyű újra kreálni firmware váltás után
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest