Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArthurMiller

senior tag

3 éve használok mac-et, de ma gondoltam először komolyan egy win7 telepítésre a MBP-ra…....Több napja küzdök az alábbi problémával: D-Link DNS-320 NAS router-re kötve /airport extreme/. Első használatbavételkor a MBP látta a finder-ben bal oldalon a NAS-t (ugyan nem értettem miért látja 2 példányban…mac és win szerverként is..), működött a másolás (ugyan kicsit lassan, de azt betudtam a router gigabit port hiányának), írás, olvasás egy ideig jól ment. Jelenleg a mac-ről AFP-vel nem hajlandó kapcsolódni a nas-hoz, SMB-vel igen, de nem látja a rajta levő file-okat, ill. másolásnál lefagy egyszerűen…. A NAS jól van beállítva, engedélyeztem rajta az AFP protokollt, leírása szerint hivatalból OSX kompatibilis…..MI A PROBLÉMA??? Win gépről tökéletesen látható a NAS, minden kifogástalanul működik. Amit eddig megtettem: NAS-nak fix ip cím, a tartományon kívülről. File sharing-ben AFP, SMB beállítva…..és akkor a TIme machinet, ITunes szervert még ki sem próbáltam, holott támogatja őket…3 nap reménytelen guglizást követően kérném a segítségeteket, melyet előre köszönök :)

Új hozzászólás Aktív témák