Hirdetés
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Már ne is haragudj, de ez egy 2009-es passzus a programok jogvédelméről. 2013-ban amnéziásak voltak a jogtudorok, hogy nem tudták megfelelően alkalmazni a citált irányelvet?
A számítógépi program másolatát megjelenítő kód jogosulatlan többszörözése, fordítása, feldolgozása vagy megváltoztatása a szerző kizárólagos jogának megsértését jelenti. Azonban kétségtelenül előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a kód ilyen többszörözése és lefordí tása elengedhetetlen az olyan információ megszerzéséhez, amely szükséges ahhoz, hogy az önállóan megalkotott program más programokkal együttesen működtethetőlegyen. Ezért figyelembe kell venni, hogy kizárólag ezen kivételes esetekben a számítógépi program példányát jogszerűen felhasználó személy által vagy e személy megbízásából végzett többszörözés és fordítás jogszerű, a tisztességes gyakorlattal összeegyeztethető, és ezért ahhoz a jogosult engedélye nem szükséges. E kivétel egyik célja, hogy lehetővé tegye a számítógépes rendszer elemeinek összekapcsolását, beleértve a különböző gyár tóktól származó elemeket is, annak érdekében, hogy azok együttesen tudjanak működni. A kizárólagos szerzői jog alóli ezen kivétel nem alkalmazható oly módon, hogy az indokolatlanul károsítsa a jogosult jogos érdekeit, vagy akadályozza a számítógépi program rendes felhaszná lását.
A fenti passzus a számítógépi programok jogi védelméről szól, nem az operációs rendszerekről. De legyen igazad, tekintsük az operációs rendszert is csak egy programnak. Az utolsó mondat fényében, tehát az Apple-nek nem jogos érdeke a gépeinek eladása, vagy az operációs rendszer megítélésének, image-ének a védelme.
Amúgy a hackintost használók hogyan válnak "a számítógépi program példányát jogszerűen felhasználó személy"é?!
Ha ez nem lenne elég, akkor a 2013 értelmezés annuálja ill. pontosítja a 2009-es irányelvet, ráadásul pont az Apple operációs rendszerének más gépeken történő futtathatóságának kérdésében.
Ja, és az operációs rendszer _soha_ nem kerül a "birtokodba", kizárólag a használati jogát kapod meg. Legalábbis a macOS ill. Windows esetén.
-
r4z
nagyúr
-
cigam
titán
Amit találtam a témában, az egy 2013-as, az EU parlamentben feltett kérdés felelet:
Subject: Restrictions in the end-user licence agreement (EULA) for Apple OS X
In the end-user licence agreement (EULA) for its OS X operating system, Apple Inc. prohibits the installation of the system on non‐Apple hardware. Therefore, it is not legally possible to install the system in non‐proprietary hardware which could, nevertheless, physically support the OS X system. Furthermore, by dint of such a provision the EULA essentially prevents the creation of OS X-compatible hardware by third-party hardware producers, given that potential end users have no way of legally installing of the OS X system on such hardware.
Are such practices compatible with the EU acquis, especially taking into consideration internal market rules and rules governing competition?Answer given by Mr Almunia on behalf of the Commission:
In general EU competition law does not prevent companies from contractually limiting the use of licensed software to specific hardware. EU competition law could however be infringed if companies abuse a dominant position in the market (Article 102 TFEU). On the basis of the information available to the Commission, it appears that Apple does not hold a dominant position on the PC operating system market. It therefore seems unlikely that Apple's behaviour with regard to its OS X infringes EU competition law.Az azóta eltelt 7 évben pontosan mi és mikor változott?
-
-
-
r4z
nagyúr
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Én nem vagyok ennyire PC...
A fórumszabályzat pedig egyértelműen megtiltja a warez-t és annak kitárgyalását:Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
„Warez”: a szerzői jog (vagy más jogszabályok) által védett bárminemű szoftver, adat, képanyag, hanganyag, filmanyag, stb. jogosulatlan használatának elősegítése, ehhez való segítségkérés, használatra buzdítás (például: szoftver illegális regisztrációjához, működéséhez szükséges kód vagy azt kijátszó eljárás; elektronikus készülék szoftverének jogellenes megváltoztatása, kijátszása, megváltoztatása a szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívói).Igaz szembeköpik saját magukat ezzel, és még ara sem képesek, hogy az összefoglaló első mondatát kivegyék, amikor jól tudják hogy _HAZUGSÁG_! Ennyit PH!-ról...
Ja és amit senki nem olvas el:
The grants set forth in this License do not permit you to, and you agree not to, install, use or run the Apple Software on any non-Apple-branded computer, or to enable others to do so.
Ez elég egyértelműen fogalmaz, nincs csiki-csuki. -
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van egy Catarina hackintosoml,és nem ismeri fel a telefonom ha rádugom usb-n.( iPhone xs max) Tölteni tölti, de adat kapcsolat nincs. próbáltam más kábellal, más usb proton,de semmi. Ujra raktam a telefont,semmi. Az érdekesség az hogy a párom xs-jét felismeri! Van valakinek valami ötletet?A rendszerjelentésben is ott van az usb-proton hogy iPhone.
-
-
-
-
válasz
Snoop-y
üzenetére
Semmi iClouddal kapcsolatos cucc nem fut, és egyébként is, ki van kapcsolva a power nap. [kép] Mellesleg ugyanez volt a bajom anno a MBP-val is - az is folyton felébredt (bekapcsolt a rákötött monitor). De az legalább pár másodperc után visszaaludt, a Mini nem. Felébred és utána ott áll, mint tehén a lucernásban...
-
-
skoos
őstag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Laptopnál ugyan ezt tapasztaltam. Ellenben a Win lehetetlen energiabeállításival a Macos mindig faján működött.
De nem tudom VMware-re fel tud -e ébredni.
-
És mondjuk azt sem értem, miért veri tele a logot 5-10 másodpercenkénti bejegyzéssel a mdworker?
Sokezer ilyen van naponta:com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.mdworker.shared.08000000-0000-0000-0000-000000000000[7156]): Service exited due to SIGKILL | sent by mds[153]
[kép]Másnál is jelen van ez az őrület: https://discussions.apple.com/thread/251433748
-
cigam
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Lehet csak miniket érinti? Úgy rémlik iMac-en nekem sem volt gondom, igaz visszajelzés sem volt mint a régi miniken a pulzáló LED.
-
Én is, ha belegebedek, akkor is folyton felébred a Minim és persze utána már nem alszik vissza.
Minden vacak kikapcsolva, hibernatemode 25 meg mifene és mégis, este lealtatom, reggel megy a gép. Nézem a logot, hajnal 1 órakor valamiért felébredt (általában a ASL Sender Statistics mogyorózza a gépet) és utána már nem aludt vissza... Ezért le is szoktam a sleepről. Napközben megy a gép állandóan, este meg shutdown, és ha valaki előttem dicséri a macos energiagazdálkodását, azt péklapáttal verem laposra!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
skoos
őstag
Sziasztok,
Lehetőségem nyílt, hogy mac mini-re tegyek szert (jelenlegi windows laptopom helyett). Minden tekintetben tetszik a váltás, volt is már mac eszközöm, sőt, igazából csak a céges környezet taszít a Win világba.
Kérdésem az lenne, hogy a Mac, mint asztali gépecske, használaton kívüli sleep módból, fel tud-e állni távolról, hogy a VM kliensen távoltól dolgozzam?
Tehát otthon szépen ül és alszik a gépecske, de távolról az iPademről megszólítom a rátelepített VMware szervert és belenézek az azon levő win fájlokba. Utána szépen csücsüljön vissza és sleepeljen amíg haza nem érek

Működik ez szerintetek?
Üdv,
Sanyi -
_flamer
aktív tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Na végül sikerült megnyitni. Letöltöttem a The Unarchiver nevezetű programot, az könnyedén megnyitotta.
-
_flamer
aktív tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Sajnos nem jutok el odáig, hogy beírjam a jelszót mert nem nyitja meg a dokumentumot.
-
_flamer
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy jelszóval védett dokumentum amit szeretnék megnyitni Macen de sajnos valamiért nem engedi a Mac, hogy kicsomagoljam és megnyissam. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy mi a probléma?
-
cigam
titán
válasz
nylontacsko
üzenetére
Nem normális. Pár pillanat az egész.
-
cigam
titán
válasz
nylontacsko
üzenetére
Újratelepítés megvolt.
Kérdésem az lenne, hogy az admin usert amit az eladó beállított,
Ha újratelepítetted, akkor Te hoztad létre az első user-t aki admin lesz. Hogy lehet hogy még mindég ott az eladó által beállított user?Rendszerbeállítások -» Felhasználók és csoportok.
Itt készítesz egy admin típusú fiókot a barátnődnek. Leellenőrzöd, hogy rendben be tud-e lépni, majd ezután törölheted az eladó által készített admin fiókot. -
nylontacsko
senior tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem a páromnak egy használt gépet.
Catalina van rajta.
Az eladó, teljesen normális módon rakott rá egy rendszert, hogy azonnal be tudjuk üzemelni.
Ezzel semmi gond.
Beállítások menüben be is tudott lépni a saját ID-jével a párom.
De alaból a létrehozott felhasználó van és ezt látom mindenhol (pl. eszköz keresése esetén).
Újratelepítés megvolt.
Kérdésem az lenne, hogy az admin usert amit az eladó beállított, miként tudnám beállítani a párom IDjéhez, tehát, hogy más felhasználó ne látszódjon?
Köszönöm -
cigam
titán
válasz
feddel
üzenetére
Az új gépen hozzáadod a régi fiókot mint egy új felhasználót. Azon megcsinálod a megosztást, és visszalépsz az új fiókos felhasználódra. Enni nem kér helyet sem foglal túl sokat (Pár MB?) Viszont bármikor kellene a régi profil/fiók, az mindég kéznél lesz. De akár törölheted is ha annyira zavar (mármint a régi felhasználós fiókot az új gépről).
-
cigam
titán
-
feddel
senior tag
Igen látom hogy van 64 bit meg családi megosztás, már csak azt kellene tudni hogy kell csinálni. Várjam meg vele az új gépet, vagy a megosztást már most is megcsinálhatom? Hogyan?
-
feddel
senior tag
Üdv! Egy kérdésem lenne.. Van egy 13 éves iMac-em, amit már évek óta alig használok, ahhoz egy apple ID. Fél éve lett egy iphone-om, amihez másik apple ID-t csináltam (nem akartam a régi gmail-eset). Mindjárt megjön az új iMac, amihez azt az ID-t akarom, ami a telómhoz van (nyilván). De a régi gépen van egy 17 ezres progi ami kellene az újra. Azt újra meg kell vennem, vagy arról az Apple ID-s fiókomról "át lehet tenni"?
-
general
addikt
válasz
Snoop-y
üzenetére
Ha be tudod műszerrel kalibrálni (Spyder 5 vagy Xrite i1 Display Pro..), a színtér volumen és lefedettség érdekelne, illetve a kontraszt (1:1100 pl..). Sajnos ezeket nem lehet, csak szoftveresen kalibrálni, tehát nincs ugye lehetőség rgb színcsatornákat állítani, se kontrasztot, stb. Mint egy laptop.
-
general
addikt
válasz
adnoctum18
üzenetére
Jó minőségű, fotószerkesztésre is alkalmas monitort 100k körül nagyon max 24"-ban kapsz, FHD, esetleg 1440p, de az is inkább belépő kategória. 4K-ban kb. 300ezernél kezdődik az élet.
Én pont a legfrissebb iMac kijelzője felől akarnék érdeklődni, tud valaki mondani megbízható specifikációkat? Esetleg kalibrálás utáni eredményeket színtérlefedettségről, kontrasztról, fényerőről? Nem igazán találok sehol konkrétumokat. Tudom, hogy egyre jobbak, már a pár évvel ezelőtti modell is olyan 95% AdobeRGB színteret tudott, legnagyobb meglepetésemre. (kalibráltam ismerősnek egyet). Az, hogy P3 színteret tud, az semmit nem mond. Ez a marketingszövege.
-
Alex91
félisten
Most vettem egy Tp-link UH720-as USB 3.0-as HUB-ot. A rendszer USB2-0-nak ismeri fel. Van olyan külső HDD, pendrive, amit a HUB-ra kötve nem csatolodik fel, közvetlenül a gépbe dugva működnek, Valaki tapasztalt hasonlót? OS bug lehet? (Mondjuk szerintem az USB-t a kezdetek ota elég szerul kezelik az Apple gépek...)
-
Divinity
őstag
válasz
birorichard
üzenetére
Nagyon szeretem
Az elején kicsit féltem tőle, hogy vajon kidobott pénz lesz e belőle mert nagyon hepciás vagyok a billentyűzetekre, megvan az a profil amit szeretek kész. Na ez pont olyan lett. Nem csúszkál az asztalon mert azért van egy súlya neki, a nyomás pont is tökéletes számomra, hangja se sok van mégis megvan az a visszacsatolás, hogy igen lenyomtam, nem tudnék belekötnikkp900
Valamikor március elején vettem ha jól emlékszem, tudtommal tavaly ősszel adták ki
Direktbe a Logitechtől vettem mindent -
kkp900
senior tag
válasz
Divinity
üzenetére
Szia Divinity!Köszi a válaszokat. Olyan régen vetted már,hogy azt is tesztelted,hogy mennyit bír? Ez nem új cucc idén jelent meg valamikor április körül nem de? A kiosztás miatt kérdeztem a nyelvet amúgy azt mondják azért kell a UK angol mert azon az Enter is ugyan olyan kinézetű. Sajnálom , hogy nem Mac minid van az új ,mert így nem derül ki , hogy jók e egymáshoz vagy nem. Állítólag a Mac Minikben elbaszva valami ezért nem jó minden Billentyűzet nekik sajnos. Amit meg is tapasztaltam... Na akkor majd egyszer berendelem a Logitechtől ,és kiderül. Te amúgy honnan vetted ha megkérdezhetem?
-
-
Divinity
őstag
válasz
kkp900
üzenetére
Nekem iMac 21.5 2017 late mellé vannak és semmi problémát nem tapasztalok
Alapvetően angolul gépelek mindenhol így nekem a UK kiosztás a nyerő de a magyar kiosztás is fejben van így ha kell akkor bemeneti nyelvet váltók és gépelek magyarul
Háttérvilágítás ritkán megy nálam és akkor is minimumon, napi max 1-2 órát így olyan 6 hetet megy el napi 6-8 óra használattal. Szerencsére van egy vezetéknélküli töltő az asztalomon ami szintén C-n kapja a magtár így ha már jelez, hogy merül akkor éjszakára arra dugom rá akkor úgyse tölti a telefonom -
kkp900
senior tag
válasz
Divinity
üzenetére
Adnoctum18 !! Én egy 32" - es Omen HP monitorral használoma Mac Minit 2018-as aminek a felbontása 1440p , és tökéletes nekem legalábbis otthoni felhasználásra. A 4K -s monitorral nem sokra mentem így vissza is küldtem, mindig megakasztotta a gépet mivel a video kártya alaplapi kakifütty sajnos erre legalábbis, hogy állandóan konvertáljon oda vissza.pedig nekem az I5-ös procis van jelenleg 32 GB Rammal . Szia Divinity ! Nekem a Logitech MX Keys-ről lenne egy két kérdésem. elsősorban nekem egy 2018-as Mac Minim van neked is olyan? Vagy a régebbi modell? Mert sajnos nem mindegyik billentyűzettel kommunikál sajnos ezért a jól árazott Satechi -ről le is kellett mondanom ,mert nem működtek együtt. Nekem MX2 van jelenleg egérből.Azzal semmi baj nincsen . És plusz meddig üzemel ha világítást is kapcsolsz neki? Plusz melyik kiosztást vetted meg mivel sajnos magyar nincsen ...Az angolt ajánlják akkor nálad ,hogy alakul a üóőúéáű betűk ? Előre is ksözi a válaszokat.

-
Divinity
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Jó egy kicsit túloztam de pont az ilyenre gondoltam vele, most lehet nem éri meg 1 Milla körül gépet venni 10 évre mert lehet 5 év múlva hiába lesz alatta a vas szoftveres támogatás már nem lesz. Szóval szerintem most a legokosabb a kivárás nagyobb beruházáshoz mert ha már idén lesz ARM-es Mac akkor valószínű hamar beindul a biznisz
-
Divinity
őstag
Én meg pont a kábelektől fázom
Wifin is teker egy jó 350-et ami nekem tökéletes mindenre, nagyrészt csak git-re mozgatok kódot ami külső hálózaton van. Perifériának meg Logitech MX Keys meg MX Master 3 nálam a befutó, nem tapasztalok lagot sem, még a fülem is BT-s JBL
Szóval kinek mi
-
válasz
adnoctum18
üzenetére
Ha kirakat gépet keresel, villogni az ügyfelek előtt, nem nagyon találhatsz szebbet az iMac-nél (esetleg a Macrosoft Surface Studio). Ha pedig mobil kirakat kell, akkor MBP, lehetőleg 2015, mert azon még világít az alma

A 21.5" kijelző az nekem egérmozi. A másodlagos monitorom is 24-es, a fő pedig 32 (és néha még ezt kis kicsinylem), így aztán iMac nálam nem focizik.
A vezeték nélküli perifériától meg kiráz a hideg. Főleg a többszáz millisec-es lagoktól. Vagyis billentyűzet, egér, csakis tyúkbeles jöhet számításba. Ahogy a LAN is. Szép és jó az AC Wifi, csak amikor egy nagyobb fájlt mozgatok smb/afp-n keresztül, akkor kiderül, hogy az is csak a kirakatba való.
De mivel a Mini a fő monitorom mögött van, az összes vezeték meg az állítható magasságú asztalom alatt egy kábelrendező vályúban (bill/egér a monitorba van dugva, amin még található szabad usb és sd lyuk is), egy iMac-et sem lehetne "letisztultabbnak" összehozni nálam. -
Divinity
őstag
válasz
adnoctum18
üzenetére
Az általad linkelt oldalról:
" Ha egy ilyen számítógép memóriamoduljait szeretné kicserélni, forduljon egy Apple Store üzlethez vagy egy hivatalos Apple-szervizhez. "Tehát cserélhető csak hivatalosan otthon nem megoldható, ha bár megtudod csinálni.
Plusz ahogy fentebb is megjelent külső SSD-ről is elfut a rendszer ideiglenes, nekem is jó ideje úgy fut mert még nem vettem rá magam az upgrade-re
Nekem 2017-es FHD 21.5-es van, erre az iStyle-ban ha én viszek ramot meg ssd-t akkor egy takarítással együtt olyan 20 és 30e között belerakják szóval végülis nem olyan vészes -
Macika_MC
tag
válasz
adnoctum18
üzenetére
Én is a iMac-ra szavazok, nekem 4K 2017-es gépem van és otthon saját magam cseréltem ki a ram-ot meg a SSD-t, de szervizbe kicserélik, ha kell.
Amúgy egy külső ssd-ről is tudod futtatni a rendszert, ha hirtelen elég a 8GB ram. -
adnoctum18
senior tag
válasz
Divinity
üzenetére
Köszönöm a választ!
A 2019-es 21.5"-os Retina Imacben ezek szerint van utólagos, szervizben történő RAM és háttértár bővítési lehetőség? Úgy értelmeztem az Apple [útmutatását] , hogy a RAM nem bővíthető bennük, valahol úgy láttam, hogy utólag a háttértár sem, de lehet, hogy tévedtem.
-
dud998
őstag
válasz
Divinity
üzenetére
"Plusz az iMacek szerintem irdatlan jól mutatnak, a dolgozó asztalom éke
"
Óriási +1.
Nekem is 21,5"-os iMac van és egyszerűen nem tudok betelni vele, pedig lassan 4 éves lesz.
Gyönyörű szép és időtlen a dizájn. De azért az újakra kíváncsi vagyok. Majd egy új ARM csippes és SSD-s lehet jó lenne.
-
Divinity
őstag
válasz
adnoctum18
üzenetére
Az alap Mac Mini ugyebár ~330 ezer HUF, egy értelmes 4K-s monitor pedig azért megnyomja az árát, a linkelt aoc-t még nem láttam de nekem az a tapasztalatom, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlni az embernek ha iMac minőséget akar. A link miatt viszont számoljunk azzal a 110 ezer könyvekkel, ergo egyben mondjuk durván 450 ezer HUF.
Ezért kapsz egy alap i3 4x3.6 GHz az Intel grafikus chippel, 8 GB ddr4 RAM és 256 SSD és egy valamilyen monitort.
Ha az iMac-et nézzük akkor 21.5 biztosan szuper 21.5-es 4K kijelzőt, egy i3 4x3.6 GHz procit, 8 GB DDR4 RAM-ot, egy Radeon Pro 500X grafikus kártyát és mondjuk a tárhely upgradet 256 GB SSD-re akkor 579 ezerben jössz ki.
Egyébként utólag is bővíthető az iMac is csak (hivatalosan) nem otthon hanem hivatalos szervizben. Így ha először mondjuk rámész a HDD variánsra akkor máris beesik 500e alá, elleben mondjuk egy Fusion Drive-al is megfogja a 540.Én a helyedben az utolsó variánsra mennék rá de a kérdés az neked ki a fontos, inkább a gyors, otthoni upgrade, kérdőjeles minőségű kijelzők vagy a biztos minőség és beépített grafikus kártya de persze felárért.
Plusz az iMacek szerintem irdatlan jól mutatnak, a dolgozó asztalom éke

Az ARM meg hát egy jó kérdés, lehet már idén beindul a buli és akkor elkezdenek appokat is portolni amint lehet, aztán majd ugye megáll a támogatás az inteles gépekre és seggébe ülünk pár éven belül. Vagy nem.
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
A következő dilemmám lenne, amiben kérném a fórum segítségét.
Felmerült bennem, hogy valamilyen kevés helyet foglaló, igényes megoldással helyettesítsem az asztalomon a mostani, régóta használt PC-met. Hobbi szinten foglalkozom fotózással, ezért fontos lenne, hogy jó minőségű monitort tudjak mellé társítani.
Az első megoldás egy 2020-as alap Mac Mini lenne, plusz 100-110k körül egy jobb 4k monitor és a wireless egér, billentyűzet (kb 68k plusz az Apple.hu árai alapján). A Mini mellett szólna, hogy SSD-vel érkezik, és a RAM-ja később is viszonylag könnyen bővíthető.
A második megoldás az Imac, itt a 21.5"-os Retinás gépet preferálnám, azonban az alapkiépítést legalább +8 giga rammal és 256 giga SSD-vel kellene bővíteni, ami plusz kb. 160 ezres többletet jelent az alapárhoz képest, mert ha jól látom, később nem bővíthető. Előnye, hogy gyárilag járnak hozzá a perifériák és a jó minőségű monitor, valamint a dedikált VGA hasznos lehet.
A kérdés az lenne, hogy egy 110k körüli 4k IPS monitor (mondjuk egy ilyen [AOC U2777PQU]) eléri e az Imac 4k retina kijelzőjének a minőségét. Nyilván az AOC sokkal nagyobb, mint a 21.5"-os Imac, a pixelsűrűségben látható eltérés gondolom egyértelmű, inkább a színhűség érdekel.
Nézegettem Intel NUC gépeket is, de szerintem náluk ár-érték arányban jobb a Mini.
Azt olvastam, hogy ősszel jöhetnek az ARM-os gépek (24"-os Imac?), kérdés, hogy érdemesebb e megvárni őket. A Miniben nagyon tetszik , hogy bővíthető (esetleg külső eGPU-val is, ha szükség lenne rá), az 21.5"-os Retina Imac-nek nagy hátránya, hogy háttértár és RAM tekintetében nem az... -
blakey
titán
-
blakey
titán
Indítsd újra a gépeket, a DNS-szervernél töröld a 192.168.1.1-et, azt nem értem, hogy ott miért van az, beragadt vagy manuálisan adtad meg? Az IPv6 címet is törölheted. Természetesen egyéni DNS-szervereket is beállíthatsz, de az a router (192.168.0.1) lehet vagy Google DNS (8.8.8.8, 8.8.4.4), Cloudflare (1.1.1.1, 1.0.0.1), OpenDNS (208.67.222.222, 208.67.220.220), stb.
-
Divinity
őstag
válasz
Snoop-y
üzenetére
Én is ettől félek.
Ellenben pont e miatt van tervben, hogy az (eddigi androidos) tabletemet egy iPad Pro-ra cseréljem, az UTM már elvileg elég jól megoldja a virtualizációt iOS-en, most meg hátha még jobb lesz a Macera változások miatt és akkor megvan mentve a seggem és maradhatok még évekig az inteles iMac-emen
-
blakey
titán
Nem értem, hogy miért kell titkolni egy belső IP-t, azt senki nem fogja feltörni, mert kb. mindenkinél hasonló vagy ugyanaz a belső IP. Légyszi tegyél be képet arról, higy mot látsz, suerintem rossz csatlakozás van kiválasztva, gondolom eth5 a vége ami nem az a vezetékes csatlakozás.
-
qty78
csendes tag
Sziasztok!
Nemtudom, hogy jó helyen vagyok e itt, de az a kérdésem lenne... kábelen nemtudok netet varázsolni a gépen...
Azt irja ki nekem, hogy.
Állapot: Kapcsolódik
Ethernet jelenleg aktiv és 192.... IP-cimmel rendelkezik.
Wifin van netem csak igy nincs
. macOS Catalina van ujratelepitve rajta. Wifi routerröl jön ki a kábel.
Elöre is köszönöm nagy segitseg lenne, egy kezdö felhasználó. -
Ez a négyzetes formába igazított ikon nekem is kicsit bénának tűnik. 3D is meg nem is, konzisztens akar lenni, de ettől még nem lesz az. Na mindegy, ez legyen a legnagyobb probléma... Menjen stabilan és ne kelljen állandóan kinyomkodnom a kijelzőt, mert átvált neon színekre az elcseszett HDR kezelés miatt. Mást nagyon nem várok, az igényeim rohamosan apadnak.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A Hackintosh magában nem Warez, mivel beszerezhető és telepíthető. Úgy volt még, hogy megvásárolni is lehetett az OS-eket CD-n, azt is oda raktad fel ahová akartad
A fórumszabályzat pedig egyértelműen megtiltja a warez-t és annak kitárgyalását:

Ha újratelepítetted, akkor Te hoztad létre az első user-t aki admin lesz. Hogy lehet hogy még mindég ott az eladó által beállított user?