Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
koháry
tag
Nemrégen vettem egy 2017-es iMac-et. A gép tökéletesen megy, csak a Magic Keyboard 2 kerget az őrületbe. A Magic mouse tökéletesen megy soha nincsen vele baj, de a keyuboard állandóan szórakozik. Van amikor a mássalhangzókat nem írja be van amikor a magánhangzókat van amikor csupán az o betű nem tetszik neki. Mit lehet ilyenkor csinálni? próbáltam már újrapárosítani nvram eset stb.
-
Snoop-y
veterán
válasz
üzenetére
Mac cheat sheet kell neked. Meg ha hozza tudsz jutni macworld ujsagokhoz azokban is mindig van tippek trukkok rovat. Apple sajat oldalan is van egy csomo shortcut.
-
rii
nagyúr
nehéz ... őszintén szólva egy textedit-et szeretnék rich text formatumban ...
dehat mar az adium-nak is örülök
úgyis régi ismerős a zöld hapikacsa ... csak aztan az fb miatt mindenki csak ott van mar hosszú évek óta ... és végre egy haver mar kilépett a fb-ól és végreeee lehet valakivel communicalni fb-on kívül is ...köszönöm!
-
cigam
titán
Viszont aki még a W95-öt sem ismeri? Ártani nem használ, de nincs frissebb magyar könyv a macOS-ről. Talán az online tartalmak, bevezetők célravezetőbbek. Plusz a súgó is le van fordítva, ott is talál hasznos tippeket a programok használatáról.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Kezdő Mac-esként mennyire lehet hasznoz ez a könyv?
Mennyire aktuális a mostani Mac OS-ben? -
rii
nagyúr
sziasztok!
tudtok OSX-re olyan chat programot, ami kb. minden sallangtól mentes?
-
oszy
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Sajnos a Pethfinder jóval drágább. :/
Én nagyon bírtam a TC-t. Szerettem és tudtam is használni
-
oszy
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Ez hasonlít jobban a Total Commanderre?
Kinézet, működés... -
-
-
bmwk1200s
őstag
Remek tavaszi akció a Forklift 3-ra.
[link] -
-
Dani82
senior tag
Apple iMac 21.5" QC Intel®Core i3 3.6GHz, Retina 4K, 8GB, 1TB, Radeon Pro 555X w 2GB, Magyar billentyűzet, 2019-es modell (mrt32mg/a_hu) - 459.000 Ft
Apple iMac 21.5" 4K i5 3.0GHz/8GB/1TB Fusion Drive/560X (2019-es modell) - 539.000 Ft
Segitsetek pls, a ketto kozott vacillalok, uzletbe, kassza program fog futni rajta, kb ennyi. Megeri a 80k kulondbseget?
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
"Amit pluszba elkérnek érte azért 500GB-os külső SSD-t veszel és ugyan olyan gyors és még a rendszer is futhat róla."
Ez igy ebben a formaban nem igaz. Az uj macik belso SSD-je joval gyorsabb mint egy sima kulso korabban linkeltem a tesztet. Lehet venni bivaly kulso SSD-t de az ugyanannyiba kerul mint megvenni a gyarit.
-
Macika_MC
tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Én meg 500e-ért inkább [ezt] venném, 4K retina kijelző a legújabb igaz nem SSD hanem Fusion Drive tároló, de az se rossz.
3,0 GHz-es, 6 magos, nyolcadik generációs Intel Core i5 processzor
(Turbo Boost gyorsítással akár 4,1 GHz)
8 GB 2666 MHz-es DDR4 memória
Radeon Pro 560X grafikus processzor 4 GB GDDR5 memóriával
1 TB-os Fusion Drive tároló
Magic Mouse 2
Magic Keyboard – magyarEZ jobban megéri
-
cigam
titán
válasz
Dani82
üzenetére
Ha Java, akkor az mindenen elfut. Nem csak Apple gyárt elegáns AIO gépeket. Persze ha a vevők/te értékelik/igénylik az Alma logót a gépen ....
-
moleculez
veterán
-
Dani82
senior tag
válasz
moleculez
üzenetére
Pontosan így van
Fontos a design es a minoseg, ezert szeretnenk apple-t, mert jol neznek ki hatulrol is, a vevok szemszogebol. Es valoban semmit nem ertek hozza, a szlovakiaban levo uzletunkben ezeket hasznaljuk egy java app-pal (ne kerdezzetek, most kerdeztem meg az ottani uzletvezetot) Szoval ugyanez lenne a koncepcio 
Divinity: a regiek vastagok, nekunk ilyen ujabb vekony kell. Hasznalt nem johet szoba, szamlasan szeretnenk, ujat
-
Divinity
őstag
válasz
Dani82
üzenetére
Ha csak 6-7 évesek akkor vélhetően semmiben nem lesz jobb az új csak jó drága lesz mellé

Plusz ahogy írták lehetnek buktatói az ujabb mac-ecnek az ilyen cél felhasználásban. Viszont ha tényleg macOs és kell akkor haszánlt 2013-asok felé kacsingatnék inkább, max 2017.
Vagy pl mac mini valami jó monitorral is elég lehet szvsz és akkor megvan a rendszer, megvan a sebesség és olcsobban jött ki vélhetően -
moleculez
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Igen, de azt is írta, hogy nem ért hozzá, meg azt is hogy üzlethelyiségbe lesz. Tehát nem biztos, hogy szeretne külső ssd-re rendszer telepítéssel szenvedni (tudom egyszerű, mint a faék, nekünk, neki lehet nem), meg azt sem, hogy egy külső meghajtó lógjon a gépből. (Írta, hogy legyen álom, szerintem fontos hogy néz ki az a desk)
-
cigam
titán
válasz
Dani82
üzenetére
Ezt értem, de macOS fut rajtuk? Mert ha Windows, akkor 1db iMac árából 2db mezei AIO megoldást kapsz.
Amúgy meg a 21,5-es középső verzó + SSD az "alap". Még vásárlás elött nézz utánna, kérdezz rá a kasszaprogram készítőinél annak is, hogy az a program elfut-e az új macOS rendszereken is (pl. csak 64bit-es programokat futtat, stb...) -
Dani82
senior tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
21-est szeretnék

-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
moleculez
üzenetére
Szerintem nem szabad venni gyári SSD-vel. Amit pluszba elkérnek érte azért 500GB-os külső SSD-t veszel és ugyan olyan gyors és még a rendszer is futhat róla.
Tehát a legalapabb verziót vegye HDD-vel és vegyen hozzá gyors külsőt. Bármikor ki tudja cserélni ha szükség van rá és még megmarad a belső tárhely is biztonsági mentésnek.
Árban ugyan ott lesz.Nem írta, hogy 27-es vagy 21-es verzát szeretne.
-
Dani82
senior tag
Ezek közül melyik az alap?
-
Dani82
senior tag
Sziasztok,
Uzlethelysegbe szeretnek vasarolni 2db imac-et, de nem igazan ertek hozza. Kasszarendszer fog futni rajta, szoval nem kell nagyon erosnek lennie. Nezegettem az arukeresto, ahol 399.000-500.000ig találtam verziókat, de nem ertek hozza, hogy mi a kulonbseg koztuk.
Sima, vekony designu, gepre lenne szukseg, tudnatok segiteni melyik a megfelelo verzio?
Koszi elore is -
törölt tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Pokerstars megy már?
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
SharePoint Designer vagy InfoPath nincs Mac-re. Ezert tartok windowst en is.
-
Mikika
aktív tag
Nos mondok ellenpéldát: cnc vezérléshez szinte csak windowsos programok vannak
Egyébként tényleg majdnem minden van macOS-re -
istvan170
aktív tag
Tudnátok ajánlani valami viszonylag egyszerű megoldást arra, hogy a 2014-es mac mini képét vezeték nélkül áttükrözzem egy projektor hdmi bemenetére? 720p, 1080p videókat szeretnék nézni.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Pedig van, de ez már nem ide tartozik.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Azért a Plex kliensnél vannak jobb alternatívák, Infuse, MrMC, ezek ismerik az SMB-t, NFS-t és a Plex szervert is jobban kezelik valamint minden formátummal elboldogulnak.
-
kazsmerlaca
senior tag
-
dzsémsz
kezdő
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Kicsit laikus vagyok hozzá, ezt elmagyarázod.
-
dzsémsz
kezdő
Sziasztok!! Apple tv 4k esetében ha nincs elég nettem hogy streamen nézek filmeket, akkor arra lenne valami megoldás vagy általakító amivel egy külső winchestert rátudnák csatlakoztatni az eszközre.
-
moleculez
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
i5 vagy afelett már rendben van, de ez a belépő... Szavazás rezeg a léc eléggé. Jó, a nullkilometeres tesztpéldányok persze szépen muzsikálnak, de belakva rendesen, fél év múlva azért változik a szitu.
-
Digital
addikt
Sziasztok!
A 2020-as alap Air mennyire használható? Az asztali gép mellé gondolkodom egy hordozható masina beszerzésén. Felhasználás semmi extra, böngészés, kommunikáció...stb
A T-nél most 320-ért megkaphatnám. -
válasz
moleculez
üzenetére
Szerintem sokat nem fog segíteni, de egy próbát megér. Viszont előtte jelentkezz ki (összefoglalóban leírtak szerint) és gyalulj mindent, hogy ne tegyél vissza semmi vackot. Egyébként a pendrive azért nem árt, mert ha nincs neted, vagy nehezen jön le, nem kell várnod. Amúgy mindenben megegyezik az online telepítővel.
-
moleculez
veterán
Sziasztok! 2018-as MBA még sosem volt újratelepítve, mostanában elég sokszor strandlabdázik, gondolkozik, amikor egyébként nem tette. Szóval a sima saját újra telepítés (Cmd-R) elég, és helyrerúgja, vagy reszeljem nullára és pendriveról? Van különbség?
-
sad_Vamp
őstag
Mojave, bootcamp
MBP13" -mid2012 (ram16GBra bővítve, HDD a ROM helyén, SDD pedig a HDD helyén)
nem akar működni, azt mondja nincs elég hely az USB-n ha netán el is indul, akkor pedig meg akad a download windows tool software-nél (vagy mi az)ha terminálból nyitom a bootcamp-ot akkor sikerült ezt kinyerni:
Vamps-MacBook-Pro:~ vamp$ sudo /Applications/Utilities/Boot\ Camp\ Assistant.app/Contents/MacOS/Boot\ Camp\ Assistant
2020-05-07 17:56:58.603 Boot Camp Assistant[1178:53164] Failed to connect (optionContinue) outlet from (DAWindowController) to (NSButton): missing setter or instance variable
2020-05-07 17:56:58.603 Boot Camp Assistant[1178:53164] Failed to connect (quitItem) outlet from (DAWindowController) to (NSMenuItem): missing setter or instance variable
2020-05-07 17:56:58.759 Boot Camp Assistant[1178:53181] Startup Policy = 1
2020-05-07 17:56:58.783 Boot Camp Assistant[1178:53181] Startup Policy = 1
objc[1178]: Class FIFinderSyncExtensionHost is implemented in both
/System/Library/PrivateFrameworks/FinderKit.framework/Versions/A/FinderKit
(0x7fff8f60d3d8) and /System/Library/PrivateFrameworks/FileProvider.framework/OverrideBundles/FinderSyncCollaborationFileProviderOverride.bundle/Contents/MacOS/FinderSyncCollaborationFileProviderOverride (0x1099fcf50).
One of the two will be used. Which one is undefined.
2020-05-07 17:57:18.319 Boot Camp Assistant[1178:53164] Windows 10 Consumer ISOMond ez valakinek valamit?
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Akkor nincs más, "húzd újra" a rendszert, valamelyik program nem frankó. Esetleg összeszedett valamilyen vírust.
-
Macika_MC
tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
-
-
Snoop-y
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
APFS cache is lehet. Ha csinalsz egy restartot akkor a benne levo fileokat eldobja. Illetve lehetnek temp file-ok is.
-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Pedig valami be van állítva ami virtuális helyet foglal magának, mert nálam ilyen nincs és nincs beállítva semmilyen "okosság".
-
Ear001
addikt
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Time Machine mentés esetleg?
-
oszy
veterán
Ez az SSD jó vétel lehet egy Minihez? A gépben van egy HDD illetve egy SSD, amin a rendszer van. A HDD-t szeretném már kiiktatni belőle. Vagy mi az ajánlott?
-
Divinity
őstag
válasz
canadaa
üzenetére
Szia!
Én Java (Spring), Android (Kotlin - Flutter) fejlesztő vagyok és a személyes gépem cseréltem egy 21-es 2017-esre iMac-re. Docker engine külön szerveren fut így jelenleg a 8 giga ram is tökéletesen elég, a beépített HDD lett lecserélve egy (jelenleg külső) SSD-re és megy mint az álom. A HDD-vel elég élvezhetetlen volt a fejlesztés de így nagyon gördülékeny.
Alapvetően Linux user voltam nagyon rég óta, céges gépen viszont Windows-t kaptam és egyáltalán nem hajlottak a Linux felé így egy Mac Mini-t kaptam helyette amin nagyon megszerettem a macOS-t.
Amire kiakartam lyukadni az az, hogy egy Mac Mini avgy egy iMac szerintem nagyon jó irány, legalábbis jobb mint a kuka pró. Ha van rá keret én helyedben 27-es 2017-es iMac felé kacsingatnék. -
tm5
tag
Ez lehet egyéni beakadás, de én nem tudok egy nyelvet úgy megtanulni, hogy majd jó lesz valamire. Tehát, ha nem kezdek el valami konkrét dolgot megoldani vele, akkor hamar feladom. Elismerem, hogy ez így sok, -lehet, hogy hiábavaló- szenvedéssel jár, de számomra biztosabb tudással jár. De elismerem, hogy Swift/iOS esetén ez egy drága próbálkozás. De Swarci megmondta: Ha sikert akarsz elérni, akkor ne legyen B terved
(#32401) canadaa
Én is kétlen, hogy lenne iOS szimulátor a Github-on
Amúgy a 250k-t az Árukeresőn néztem... itt 260k a 2018-as, 8GB RAM-mal bőven el lehet indulni. -
canadaa
tag
Igen, ennek utána kell járnom. Elsőnek csak reddit-en olvasgattam, hogy "kell-e mac az iOS fejlesztéshez", de egyértelműen azt találtam, hogy igen. Pl. tök jó hogy írok swift-en linux-on, de kellene egy virtuális iOS is, amiben futtatom (vagyis gondolom, eddig csak androidoztam).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobilhasználat külföldön
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- Gamer PC-AMD Ryzen 5 7500X3D/ Asus RX 9060 XT 16GB/ B650M / DDR5 / Gen4 M.2 NVMe SSD - Garanciás
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

AppCleaner-rel kellett levakarnom az előző verzió vackait

TigerCat