Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
Astorian12
üzenetére
Valami csak xarul lett visszarakva, vagy esetleg probald a memoriamodulokat kivenni, hatha valamelyik bexart...
-
cigam
titán
-
Macika_MC
tag
válasz
Astorian12
üzenetére
A régi telepített SSD-t próbáld meg, külső házba tenni és onnan elindítani. USB-n keresztül.
-
Alex91
félisten
válasz
Astorian12
üzenetére
Ha a regivel se megy, akkor valami kimozdult, esetleg a memória, szerelés közben...
-
Astorian12
tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni...Már 2 napja szenvedek 1 iMac-el (2010, 27"), hátha valaki belefutott ilyenbe.
Tökéletesen működött, egy 250Gb-os SSD-vel, most menne bele egy 1TB-os, a probléma röviden:
Nincs internet recovery, sehogy és soha nem is jött elő, csak bootable pendriveval tudtam anno is telepíteni, most viszont úgy sem hajlandó, akármilyen macOS-el próbálkozom, mindig a megáll a telepítő betöltése a felénél és onnan soha tovább...(próbáltam sierraval, high sierraval, el capitannal, mavericksel....) mindegyiknél ugy ez volt, a pláne az egészben, visszatettem a régi telepített SSD-t, rendszer betöltés felénél fogja magát a gép és kikapcsol...
NVMRAM/PRAM reseten jópárszor túlesett már, minden változatlan, a sata adat/power csatikon kívűl semmi sem volt piszkálva a gépben, minden a helyén változatlanul, nem is melegszik át lefagyás után.
Órákon át olvasgattam már, hogy mit lehet még csinálni, mitől lehet ez, de nem találtam működőképes megoldást eddig.
Már próbáltam, ssd nélkül is, külső USB házba az ssd-t se a telepítő se a rendszer nem megy tovább a felénél..
Ha valakinek lenne valami tippje nagyon nagy örömmel fogadnám, mert kezdek már megorulni
-
Merthogy nincsenek itt a fájlok. Ja. Gondolom idővel ezt is lefejlesztik.
Ami bosszantó, hogy az oldalsáv megjelenítése nélkül nem számolja a szabad területet. Márpedig azt sosem jelenítem meg, nem kell, nem használom, vagy gyorsbillentyűvel ugrok mappához, vagy navigálok. Ilyenkor lehet bezárni, majd újra megnyitni az alkalmazást, hogy a valós értéket mutassa az állapotsoron és ne jelezzen hibát, mert szerinte nincs több hely a meghajtón. Rém idegesítő...
-
cigam
titán
válasz
Snoop-y
üzenetére
Nem a duplikációval van bajom, hanem hogy későn vettem észre. Az egy hónapos PhotosLibrary mentése is csak 2018-ig tartalmazza a fotókat. (Havonta másolatot készítek róla) a TM sajna nem játszik, lévén új gép. Szóval a fájlok meg vannak, de az összes métaadatot és kép javítást buktam.
Ill. meg mindég nem derült ki mikor/miért törlődött. -
cigam
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Van egy szörnyű gyanúm, ilyen véletlen elég valószínűtlen. 2018.07.10. készült egy teljes mentés az icloudról, az ID kezelés, adatok és adatvédelem menün keresztül. Meg is jött a letöltő link, és 1GB-os darabokban megvan minden. A legutolsó Fotókban még megmaradt fotó az 2018.08.27. Nem lehet hogy úgy archivált hogy egyúttal törölte is?
-
Alex91
félisten
válasz
crissprivat
üzenetére
Most akkor az a kerdes, hogy az usb olvasot nem komalja, vagy a rendszerben van a hiba...?
-
crissprivat
senior tag
válasz
crissprivat
üzenetére
3 napja nincs a miniben az usb olvasó és nincs is újraindulás. Valamiért nem jönnek ki ....
-
cigam
titán
Két Fotók könyvtárat hogyan lehet összefésülni? Ugyanis az történt, hogy az új gépemen beállítottam a fiókomat, minden szépen elkezdett szinkronizálódni, és azt hittem minden okés. Ma vettem észre, hogy a Fotókból hiányoznak a 2018 előtti képek. Van fájl szintű mentés is, de ugye a mostaniakat sem szeretném bukni, ill. a duplikátumok sem hiányoznak.
Mi a megoldás?
Mikor mitől tűntek el a régi fotók? -
kkp900
senior tag
Jó reggelt nektek! Lenne egy hatalmas problémám. Reggel azaz most bekapcsolom a 2018-as Minimet és nem kapcsolódik kábelen a netre. Semmit se állítottam el vagy ilyesmi este hagytam elment alvomódba és kész. Már 2 szer újra is indítottam de semmi. Wifi van csak kábelen ezt írja ki :
A(z) Ethernet egy önmaga által társított IP-címmel rendelkezik, és nem lesz képes az internethez kapcsolódni. És sárgán világít. DHCP használatával kapcsolódik . Vagyis csak szeretne de mondom semmihez se nyúltam és eddig semmi baja nem volt.
Mi lehet a bibi? Telekomos Sagecom vagy mi fekete lapos a Routerem. Ha esetleg ezzel lenne a baj.. -
Alex91
félisten
válasz
crissprivat
üzenetére
Szerintem Majove alatt is csinalta, de az nem volt sokaig a gepemen.
-
-
Alex91
félisten
válasz
crissprivat
üzenetére
Szerintem valami nem ok az usb kezelessel, nalam is altatva van, es elofordul, hogy ujraindul. Ilyenkor az egyik kulso hdd-m nem ismeri fel, ami usb-n log rajta. Igaz egy eSATA-usb 3.0 atalakitoval.
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Pár hete vettem egy ilyen usb/sd kártya olvasót a 2018as mac mini mellé.
Az a helyzet, hogy müködik vele szépen és gyorsan, de a gépem random újraindulgat pár naponta. Nem szokom kikapcsolni, csak altatni. Ma is azzal fogadott reggel, hogy újraindult.
Létezik, hogy ez az adapter bezavar neki valamit? Ma kihúztam belőle és kíváncsi vagyok, hogy majd ezek után lesz e újraindulás nála. Eddig nem volt ilyen gondom, már lassan 1,5 éve használom.
Szerintetek ez mitől lehet? Amúgy az oldalukon írják, hogy mac kompatibilis a kis cucc. Köszi a segítséget.
Erről van szó - [link] -
blakey
titán
-
oszy
veterán
Safarihoz létezik olyan fordító program, hogy ráviszem a szöveg fölé az kurzort és lefordítja? Az is jó, ha a kijelölt szöveget egy új ablakba fordítja le.

-
kkp900
senior tag
válasz
dzsémsz
üzenetére
Mivel 1 DB HDMI csatija van így előbb a TV -vel kell összekötni .Gondolom ahogy most is van.És a tv-t kötöd össze a 5.1-el. Olyat vegyél ,mert ezek szerint Erősítő plusz hangfalak lesznek ami tudja az Airplayt ha zenéz vagy bármi más hangot szeretnél vele lejátszani akkor közvetlenül tudod átvinni rá a hangot. De biztos vannak okosabbak akik tudnak ebben segíteni neked .Nekem csak egy [link] ilyenem van és nem is kell több.Én is 5.1-ben gondolkodtam de normális rendszer 250 alatt nem jön ki. Ennél meg nincsenek kábelek meg állványok így ez nyert és mindent a Teloról kell vezérelni . Nincs is fizikai távirányítója(Az 1 szériának legalább még volt)..
-
dzsémsz
kezdő
Sziasztok!! 5.1-es Házimozi vásárlás előtt állok de nem tudom hogy milyet vásároljak, amivel összetudnám kötni majd az apple tv 4ks lejátszómat. Ha esetleg valaki tudna tanácsot adni azt megköszönném.
-
rii
nagyúr
sziasztok
sikerült kirantanom a dock-ról a "downloads"-ot .... hogy lehet visszatenni?
( ja lehet h csak vissza kellett húzni ... mert tegnap visszahúztam, de nem úgy rendezett és nem úgy jelenitett meg mint a megszokott volt ... de most sort by modified meg view content as fan és minden olyan mint rég )
-
Macika_MC
tag
Rendszerindító telepítő létrehozása macOS rendszerhez
Én inkább ezt javaslom. -
Cold5
senior tag
Olyat tudok csinálni: hogy egy Mojave-s notebookról, készíteni egy El Capitan vagy Sierra rendszerű 2,5" SSD-t (persze egy külső házban), amit aztán beletennék egy Mac Minibe?!
Ha igen, hogyan? Mit kell tennem?

-
Zandrs123
friss újonc
Sziasztok!
uj vagyok gondolkodom egy 21 colos alman, ami nem pc akkor sem ha drágább...
kerdes
tenyleg olyan lassú az új alapgèp hdd je?
osszesegeben ha almara valtanek kép videó feldolgozás miatt melyik modellt ajánljatok?
nyilvan ha használt fontos milyen programok maradnak meg és a felbontás àr... mert egy 4-5 éves 4K s ugyanannyi mint et az új i3 as nettó
vagy jó egy 9 éves fullhd s mac 2 kiló alatt feléből?
szoval miben érdemes gondolkodni szerintetek?
koszonom a válaszokat -
oszy
veterán
A mac minin nem tudok bejelentkezni az Apple ID jelszavammal.
Az első hibaüzenet:

Majd ide beírom és kiírja, hogy Helytelen Apple ID vagy jelszó:

Ezutén közvetlen azt írja, hogy Ismeretlen hiba lépett fel.
2-3 próbálkozás után pedig csak forog a jel és nem jelentkezik be. A jelszó, mert weben sikerül bejelentkezni!Hol a hiba?

-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Lehet akkor az újak jók, hányas évjárattól? - konkrétan nem tudom, mert 7 év kimaradt nálam az iMac világából, a 2017-es már jó, az utolsó iMac-em egy 2011-es modell volt, ott elég zavaró volt a fényes kijelző illetve a fénylenyelő réteg sem volt olyan jó.
-
oszy
veterán
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Köszi!

-
-
oszy
veterán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Köszi! Mixre akarom.
Kipróbáltam ezt a Logic-ot. Még jó, hogy ki tudtam próbálni.
Jón az ableton. Köszi! -
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
28-as iMac nincs.

Nem csillan be. Én is meglepődtem, mert a két régi iMac-jeim eléggé zavaróak voltak erős fényben, a mostanit véletlenül "redöny nélkül használtam" és nem értettem, hogy miért nem zavar a napfény, aztán rájöttem, hogy brutálisan megszűri a fényt, tökéletes, hidd el. Előtte matt kijelzős Dell majd Lenovom volt ami nem a gagyi kategóriából származtak és kalibráltak voltak, de azokon a napfény sokkal zavaróbb tudott lenni, nem volt ilyen jó fényelnyelő rétegük. Tökéletesen munkára való.
Hackintosh-al meg nem itt kéne "bohóckodni", ne legyél ennyire lenéző, mert veled szemben is tudnának lenézőek lenni, tessék kulturáltan hozzáállni a dolgokhoz. -
Fryskitt
addikt
Felment nemrég valamilyen frissítés a MacBookra és a Minire, és most Random eldobálja az otthoni WiFi-t. De csúnyán. Valami tapasztalt ilyet?
-
kazsmerlaca
senior tag
-
blakey
titán
-
oszy
veterán
Talán jó lesz a Logic.
Kipróbálom!------
Fel volt telepítve egy program az El Capitan-on. Az AppCleaner-el letöröltem, de mégis maradt valami, mert újratelepítésnél nem az az ablak jön be, ami az első telepítésnél. Hogyan tudom kigyomlálni?

-
oszy
veterán
Régen használtam az Sony (MAGIX) Acid Pro programot windowson. Valami ilyesmi (nagyon hasonló) létezik Mac OS-re?
-
Alex91
félisten
Ha újra tudja indítani a számítógépét, hogy kiadja a lemezt: Válassza ki az Apple menü
> Újraindítás menüpontot, majd kattintson az Újraindítás gombra, és mindaddig tartsa lenyomva az egér, illetve trackpad gombját, amíg a számítógép ki nem adja a lemezt. Egy másik lehetőségként tartsa lenyomva az Alt billentyűt, miközben újraindítja a Mac gépet. Jelölje ki a képernyőn megjelenő CD-t vagy DVD-t, majd nyomja meg a Kiadás billentyűt.Lehet, hogy az nem fog menni, regi a gep, szerintem kell hozza egy optikai lemez.
-
-
Mattb
senior tag
Pontosabban most egy kis idő után be jött a kijelző. A következő dolgoknál akad el:
Nyelvválasztás jön be ugye az elején, nem nyomok semmilyen billentyűt az indításnál.1: [kép]
2: [kép]
3: [kép]
4: [kép]
5: [kép]
6: [kép]
7: [kép]Net van az utolsó kép szerint. Mi lehet a problémája? Nem lehet innen újra rakni? Csak lemezzel? Hogy lehet egyáltalán ki nyitni a lemez olvasót?

Előre is köszönöm a segítséget.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Van olyan vállalkozószellemű személy Budapesten aki életre tudna kelteni nekem egy 2008-as Mac Prot?
A gép bekapcsol, hallatszik a boot hang is, viszont nem latok képet.
Régebben már próbálkoztam vele, akkor volt kép, csak az újratelepítés nem ment. -
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Mac Mini és olyan monitort kötsz rá, amilyet akarsz.

-
blakey
titán
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Azért utalod mert fényes vagy azért mert azt hiszed, hogy ha fényes akkor erős fény mellett nem látod? Ha az utóbbi akkor megnyugtatlak, hogy olyan kiváló fényelnyelő réteg van rajta, hogy gyönyörűen látható verőfényes fény mellett is. Én sem hittem volna, hogy ennyit javult, korábbi iMac-ek esetében nem ilyen volt, 2101 2011-eseken én sem szerettem, ezen a 2017-esen nagyon jó illetve a panel minősége is kiváló.
-
Macika_MC
tag
válasz
kazsmerlaca
üzenetére
Le tudod venni a fényerőt , és abszorult nem fárassza a szemet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Esetleg tipp, olcsó 50-100GB-os tárhelyre, aminek nem gond a nagy fájlméret?