- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Mini-ITX
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoZoL
senior tag
Szétszedtem a vasat de nem találok hozzá bővítőkártyát így marad ami benne volt. Ubuntu servert raktam fel 14.04-et. Csomagot kézzel telepítettem az X11-et. Most raknám fel a fluxboxot de csomagproblémát ír ki. A szabad hely most 2,2 GB. Hogyan tovább? Remmina kellene grafikus felülettel. Köszi!
-
Üdv!
A help volt az első, de sajnos nincs neki... Azért a samutól többet vártam...
Konkrétan ezt szedtem le:
http://downloadcenter.samsung.com/content/DR/201512/20151210091120064/uld_v1.00.37_00.99.tar.gzSaneben alapból nincsen benne-e nyomtató támogatása, de ezzel mennie kéne. Megy is egy x86-os debianon szintén sanevel. Mert ott közvetlenül a / (azaz a root könyvtár) is írható. Itt csak egy read-only ramdisk van a / -ben, a lényeg (egy komplett linuxos mappaszerkezet), ami írható is, az a /ffp mappában (jobban mondva symlinkelt mappában) van.
Sane 100%-ig le van fordítva, arra ügyeltem!
Köszi!
-
-
Edorn
senior tag
Éles rendszer, több cég anyagával...
A legtöbb dolgot plesk admin felületen lehet vezérelni, de a roundcube beállításait sajnos nem. Azt csak ssl-en keresztül, amiben nincs akkora gyakorlatom. Ezért sem szeretném annyira próbálgatni, hanem remélem, hogy jár erre valaki, akinek volt már ezzel tapasztalata...
-
pakriksz
őstag
ubuntu 14.04 gui nélkül. csomagból.
Közben kiderült, hogy ez a bughalmaz azért írta át, mert a settings.json-ban a umask beállítás 777-en volt (aminek csak a letöltött fájlokra kéne vonatkoznia egyébként), de oda 10-es számrendszerben kellene írni a jogosultságokat, erre megkergült, és az összes config fájlját 200-ra állította. Most 0-ra van állítva a umask a settings-ben, ami elvileg a 777-nek felel meg a manual szerint, így most már 600-ra állítja a config fájlokat.
-
Nestor16
senior tag
nestor@Samsung-NP300-E5Z-S03HU:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM65 Express Chipset Family LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GF119M [GeForce GT 520MX] (rev a1)
02:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 130 (rev 34)
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 06)Parancsolj!
-
Az NVidia gyari driver otven evezreddel az AMD elott jar. Sajnos tudom, ezert van most GTX770 a 6950 helyett. Tenyleg, _papiron_ az AMD-vel nincs semmi gond, gyakorlatilag hihetetlenul remes (a free driver mindkettobol eleg problemas, a proprietary NVidia az tokjo -- kiveve a hibrid mod tamogatast, az fglrx egy rakas tragya).
-
Azota utananeztem, nincs ra jo megoldas sajnos, a bumblebee nem stabil es nincs is fejlesztes alatt, a nouveaunak meg a teljesitmenye se es az energiagazdalkodasa sem megfelelo (a fejlesztok szerint se). Sajnos (?) munkageprol van szo, 100%-osan mennie kell, dokkoloba be-ki (4K kulso monitorral).
Kar kicsit, mert Linuxra fejlesztenek, de ebbol megintcsak VM lesz
Persze vehettem volna Inteles gepet, de annak meg a 4K kijelzokkel van baja.
-
kagzer
aktív tag
Kicsit félreérthetően fogalmaztam, mert az nvidia sima pci-os.
Valamivel korábban már volt itt kérdés az opengl és az mesa.
Szerintem alaposan kiveséztük, most már majdnem teljesen bizonyos, hogy a videokártya lesz a ludas minden problémáért.
Ha sikerül cserélni, megosztom veletek az eredményt.Köszi mindenki, Vladi, CPT.Pirk.
-
kagzer
aktív tag
Most egy FX5200-as nvidia van benne.
Ennek driverét a 1.15-ös xorgtól nem támogatja az nvidia és csak a nouveau használható.
Azért kérdeztem így rá az atira, hátha az jobb ebben.
Sajnos fogalmam sincs, hogyan kompatibilisek a pcie eszközök, szerintem 8asban 16os nem működhet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most ott tart a nyílt RadeonSI driver, hogy Unigine Valey alatt kicsit több FPS-t csinál nálam, mint az aktuális Catalyst.
Mindemellett 2D-ben a nyílt driver tartja az 55-60 FPS-t még komoly effektek mellett is, a Catalyst meg képes leesni 60-ról 30 alá is. Ez azért elég gáz az AMD részéről...
-
törölt tag
Sejtettem, hogy lesz egy kis OFF topic, de kiemelném mégegyszer:
azt mondta hogy sajna nem tud segíteni, a szerződést nem találja (vagy csak nincs kedve vele foglalkozni, de ez a lényegen nem változtat).A tcpdump-al a csomagokat tudom megnézni? Olyan mint windows-on a wireshark?
-
Royalkrisz
csendes tag
Igyekszem sajnos a cég ba**** szervert cserélni nem ártana és ez nem csak a linux szerverre vonatkozik.Amikor beléptem a szerver terembe le eset az állam.Monitorok vannak minden egyes szerón ráadásul a jó öreg katód sugaras segges monitor.A gépek van 8 évesek foltozva vannak.Borzasztó.De 1 évet lehúzok s akkor lesz tapasztalatom hibák terén.Ja és a kliens gépekről ne is beszéljünk.
-
kagzer
aktív tag
Sajnos a böngésző teszt már megvolt, elég sokáig Chrome-ot használtam, pár hónapja megy csak az opera...
Az alaplapi atinak meg vagy 16MB memóriája van, azt inkább hanyagolom.
Az xfce talán még kaphat egy esélyt, bár az lxqt sem eszik sokat de meglátjuk.
Régen nagyon szerettem, rosszabb csak nem lett azóta -
kagzer
aktív tag
Ezekre a kérdésekre számítottam, kicsit nyers volt, de lehet csak én vagyok stresszes.
Az alaplapról itt le van írva minden:
[link]
CPU: 2db 4 magos Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.00GHz, 16GB 667MHz DDR2, a HDD egy 40GB-os SATAI, hdparm szerint ~600MB/s írással.
Azt láttam, hogy indításkor a process ~95%-on használja a CPU-t és az olvasás olyan ~20MB/sec (15-35 volt, ingadozó).
Miközben ezt írom, 20%-on hajtja a processzort az opera. -
Royalkrisz
csendes tag
Lehet h 10 es.Nincs nagy tapasztalatom linuxba 3 hete vagyok a cégnél.Linuxot is most tanulom
Csak terminál ablak van nincs grafikus felület.Úgy mondanám most szerzek tapasztalatotAzért kérdeztem h így meg csinálhatom e .De ha kaphatok valami egyszerű de nagyszerű segítséget amit én kezdőkén is eltudok végezni azt meg köszönném
-
Kössz, arról majd keresek leírást, hogy hogy és mit kell beállítani, hogy jó legyen az energia-management a a nyílt driverrel is.
Először olvasok, és utána kérdezek. De ha van ötledet a témában, akkor azt szívesen veszem.(#22188) attilav2: Kössz a tippet, de ez egy családi használatú laptop, amire se rolling disztrót, se KDE-t nem szeretnék tenni.
Egyébként ismerem, használtam egy ideig, de nem az én világom.
-
Kössz az infót!
Kipróbáltam a szabad driverrel, és elég jól működött minden, de valahogy nem akarja visszavenni az órajeleket automatikusan.
A CPU magok órajelét szépen visszaveszi, de a GPU maxon pörög a következő újraindításig.
Mindezt Arch linuxszal és 4.0 kernellel.Xubuntu + zárt driver kombinációval minden szép és jó, egyrészt kevésbé emelkedik meg a GPU órajele film lejátszáskor, másrészt az is visszaesik egyből, amikor bezárom a VLC-t. Egy játékkal is kipróbáltam, kilépéskor ott is visszavette az órajelet alapra.
Egyelőre ez a driver jobban műxik, bár még nem jöttem rá a hátrányaira, ha vannak - sokan szidják.
Viszont a Xubuntu elég lassúnak tűnik érzésre az Arch után (boot idő, progik megnyitása, bezárása, stb.).Tudtok valami gyors disztro-t, ami betonstabil, és megy vele a decemberi zárt AMD driver?
Peppermint OS-sel szemezem, csak nem tudom, hogy za mennyire stabil.Stabilitás szempontjából ismeretlenül a Debian-ra gondoltam, de nem tudom, hogy az mennyire gyors egy ilyen lassú vason - az ablakkezelő változatlanul az XFCE lenne.
-
Dilikutya
félisten
Utána egy | wc-vel meg is számolhatom? Mert oda kéne majd kilyukadni, csak ennyire direkten nem akartam kérdezni. Viszont a elvileg meghatározott parancsok állnak csak a rendelkezésemre, és a grep nincs köztük. Látni láttam, hogy az is kellhet, de ismerni nem ismerem a működését, 2 linuxos előadáson vagyok még csak túl, abból is csak a másodikon termináloztunk.
Azért kérdezem a wc-t, mert ráküldtem, de nem a várt számot hozta. -
lev258
veterán
Ennek épp az a lényege, hogy nem kell driver a nyomtatóhoz Linux-ra, a Windows-os gépre kell. Bonyolultabb, de ez legalább működőképes. Ahogy látom, a márkának semmiféle Linux support-ja nincs, néhány nyomtató támogatott talán, de az is egyéni munka eredménye valószínűleg.
-
bagyusz
őstag
Próbáltam úgy is, hogy fájlból olvastatom ki a dmesg denied stringeket, de sajnos nem jó.
cat asd.txt | audit2allow -m postgreylocal > postgreylocal.te
Ezt kapom válaszul:
libsepol.context_from_record: user u is not defined
libsepol.context_from_record: could not create context structure
libsepol.context_from_string: could not create context structure
libsepol.sepol_context_to_sid: could not convert u:r:location:s0 to sid
compilation failed:
postfixlocal.te:6:ERROR 'syntax error' at token '' on line 6:postgreylocal.te fájlba meg:
module postgreylocal 1.0;
/usr/bin/checkmodule: error(s) encountered while parsing configuration
/usr/bin/checkmodule: loading policy configuration from postfixlocal.tePróbáltam droid-ról közvetlenül, de így sem jó:
adb shell su -c dmesg | audit2allow
Ezt kapom kimenetként:
libsepol.sepol_context_to_sid: could not convert u:r:tee:s0 to sid
libsepol.sepol_context_to_sid: could not convert u:r:sdcardd:s0 to sid -
_NCT
addikt
Köszi a magyarázatot, gondoltam hogy nem a legfrissebb disztrót kellene felraknom, de mind1, nekem a lényeg a vmware fusson meg legyen vga driver és csókolom. Játszani w7-en szoktam néha-néha, meg max office miatt megyek át, de mostanában egyre ritkábban.
Debian-ról azért nyergeltem át, mert voltak hülyeségei a xubuntu-nak, de utána olvastam hogy másnál is (random crash).
Fedora meg Suse nekem jobban out of the box-nak tűnik mint az Ubuntu, de ez csak személyes tapasztalat, nincs nagy Linuxos múltam. Illetve _Ubuntu-n kívül az összes disztró jobban kezeli az ASUS Xonar DG hangkártyám.
PS: én is így vagyok vele, karácsonykor majdnem 2 hetet szabin voltam, felraktam vagy 4 játékot, játszottam összesen 2x 30 percet
Illetve mostanában mióta kicsit utánaolvastam IT Sec. témában az operációs rendszereknek, erősen megingott a bizalmam a Windows-ban. Nem azt mondom hogy nem biztonságos, de jóval több dolgot kell beállítani hogy biztonságos legyen, mint egy Linux esetében.
-
bagyusz
őstag
Igen, ami áldás és egyúttal átok is.
Tudomásom szerint teljesen a linux-ból emelték át, aminek az alapjait a 3.4.x.x kernel szolgáltatja.
Újracímkézés alatt mire gondolsz? Én még csak most ismerkedek a selinux rejtelmeivel, de már tele vagyok vele.
Nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető a sealer alkalmazása, de ennek utána járok.
-
PumpkinSeed
addikt
Megcsináltam ext4-re. Viszont most a torrent-ek nem indulnak el. Semmit nem változtattam a transmission konfigban, és a /dev/sda-t ugyan oda mountoltam. WinSCP-n másolom rá a régi állományokat, de ha elindítok egy új torrentet akkor a Remote Transmission-ben egy kis gondolkozás után x-re vált.
-
olivera88
veterán
Érdekes. Közben megpróbáltam még egyszer lefuttatni Win indítási javítást, és nem sikerült neki a javítás. De dobott hibakódot. Lehet h rossz driver lett felrakva? Azt írja Bad Driver.
[link] Na igen, erre gondoltam én is he felveszem vele a többi OS t.A sudo apt-update grubbal kell?
-
McSzaby
őstag
Igen, ezt értem, teljesen tisztában is voltam vele, de már a formázott partíción belül van 917 GB helyem, tehát addigra levette a maga adóját. Az adózás után 917 GB írhatnék, de a df -h már csak 871-t enged
Szóval ha azt mondom, ~900 Gb stabilan elérhető lenne, akkor nem nyavalyognék.
-
kispx
addikt
De. Viszont a KDE-nek és a Qt-nek külön csomagjai vannak, azaz, kde esetén a qt csomagokat _is_ felrakja.
Így amíg a KDE fent van addig a Qt-s csomagok is kellenek.Szerk.:
Milyen rendszered van? Valaki más akinek nincs fent a qbittorent, az megnézheti, hogy milyen csomagokat szeretne felrakni.Szerk2. Látom szerkesztetted, így nem szóltam.
-
Fritz Teufel
addikt
A kártya: AMD/ATI RV635/M86 (ATI Mobility Radeon HD 3650)
Természetesen nyilt driver, nincs zárt hozzá, ha az elmúlt pár évben megjelent disztrót teszek fel. Már a Debian 7.5 sem tartalmaz hozzá zártat.
A ventilátorokat a Radeon Power Profile Managerel szabályozom három üzemmódban: low, mid, high. high üzemmódban gyakorlatilag utánégetővel megy, és olyan mint egy hajszárító.Azt azért tudni kell, hogy új korában is hangos volt. Ez egy Sony Vaio VGN_FW21Z 2008 elejéről. Akkor ez bőven meghaladta a notebook kategóriát, majdnem játékgépnek számított. Blue-ray író, 4GB memória, Dualcore 2.53GHz-es procik, 1920×1080-as 16,4"-os kijelző. Ez akkoriban 350.000-ért ajándék, a bolti ára ~480.000 volt.
Korábban a Grub-ban engedélyeztem a dpm-et, de a Manjaro utolsó kiadása teljesen instabil volt vele. Terhelés nélkül lefagyott, majd problémásan indult újra. Az Ubuntu 14.04, Debian 7.5, openSUSE, és a Fedora is eldobott kanalat, lapátot. Az Ubuntu volt a leggyengébb, az a weblapba integrált videókkal is kiütötte a Xorgot. Érdekes, a 13.10 viszont stabil volt (a rohadt sok Ubuntu bug-gal nem számolva - elnézést, ez tény).
-
Jester01
veterán
-
lev258
veterán
Röviden annyi, hogy lesz egy közös alap, melyet mind a nyílt, mind a zárt használ, erre épülnek rá. A zártból lesz kettő, a fejlettebb a FirePro támogatást jelenti. Azért van továbbra is szükség a zártra, mert a jelenlegi nyílt OpenGL, OpenCL támogatás még nem tart ott, ahol a zárt. De egyértelműen olyan irányba mozdulnak, ami valamikor majd a zárt megszűnését eredményezheti (legalábbis a nem vállalati felhasználóknak).
-
Hat, oriasi otlet venni egy GPU-t, es manualisan levenni a sebesseget. En ezert csereltem most le a 6950-et GTX 770-re, mert a 6950 lenyegeben hasznalhatatlan (vagy leveszed a sebesseget, akkor minek az eros GPU; vagy nem, akkor meg folyamatosan fuj/fogyaszt). A GTX tokeletesen megy.
-
lev258
veterán
Phoronix-on olvastam a nagy bejelentésről. Az egyesített driver a legújabb kártyákkal indul, minden eddigihez megmarad a jelenlegi kettősség. Bízom benne, hogy ahogy a zárt teljesen eltűnik utóbbiaknál, úgy a nyílt maximálisan át tudja venni a helyét ezekben az esetekben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
pakriksz
őstag
dd-vel, az olvasást még hdparm-al is, ami ugye cache nélkül is teszteli.
Tehát fdisk:
Disk /dev/sda: 32.0 GB, 32017047552 bytes
255 fej, 63 szektor, 3892 cilinder, összesen 62533296 szektor
Egység: szektorok 1 * 512 = 512 bájt
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Lemezazonosító: 0x00000000Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sda1 1 62533295 31266647+ ee GPTblockdev --getalignoff /dev/<partition> pedig mindegyik particióra 0-t ír.
-
-
N0zer0
senior tag
Egyrészt nekem nem mp3 lejátszó kell, hanem minden audioformátumot lejátszó program, még a videók hangsávjának lejátszását is elvárom tőle. Többfüles lejátszási listák, médiatár, tagelés (akár netről), gain-állítás, konvertálás profilokkal (amelyekhez lehet külső encodert meghívni), emellett spektrum, spektrogramtámogatás, cue fájlok kezelése, kinézet testre szabása, a lejátszása listán és médiatárban duplikátumok kiszűrése, többféle kimenet támogatása (akár adatfolyam lemezre mentése, hálózati streamtípusok kezelése). Esetleg nem árt a minősítés, dalszövegkezelés, statisztikakezelés, tömörített fájlokon belüli audiofájlok lejátszása. Mondjuk ennek nagy részét a linuxos lejátszók is tudják, de nem mindet, míg a foobar2000 mindegyiket tudja, kivéve a minősítést és a statisztikát, ezt viszont pont egy-két linuxos program tudja.
Az uTorrent tud finomszemcsés prioritásállítást fájlok ÉS torrentek között, tud statisztikát (mennyit töltöttem fel/le, összesen, ebben a hónapban, ma, ebben a menetben, hány kapcsolat alakult ki, hány peer, hány kézfogás). Kézi trackerfrissítést, várakozási sor kezelését, a torrentek között keresést, seedelésre adott torrent ellenőrzésének mellőzését, superseedet, DHT használata csak bizonyos torrentek esetében. Persze ezek egy részét tudják a linuxos torrentkliensek is, de nem egy kliens, hanem csak elszórtan, nekem egy kliensbe gyúrva kéne. Statisztikát egyik linuxos torrentkliens sem tud, meg a prioritásállítással is hadilábon állnak, csak durva prioritási szinteket kezelnek, azt is csak egy torrenten belüli fájloknál, mappáknál, de torrentek között nem. Nem tudják a DHT-t csak bizonyos torrentekre korlátozni.
Két dolgot nem tud az uTorrent: trackerek kézi hozzáadása (ezt tudja némelyik linuxos torrentkliens), és seedelésre hozzáadott hiányos torrent (csak némely fájlok vannak meg) automatikusan részleges seedelése.
Sajnos ezek az extrák kellenek, aki nem csak letölt, hanem nagytételben seedel, több TB-tot, többszáz torrentet, ott előjönnek olyan szempontok, amik egyszeri Letölti Leventénél még nem fontosak. Nekem főleg a statisztikák fontosak (ezt egyébként nem is nehéz leprogramozni, csak néhány számláló, meg egy log file), és a prioritások normális kezelése, esetleg kézi trackerfrissítés és seedelésre hozzáadott torrent ellenőrzésének kikapcsolása.
-
Apollyon
Korrektor
Nem tudok mutatni, de én a cli verziót használom.
99%-ában magnet linkeket használok, szóval esélyem sincs. Magnet linkeket iceweasel-ből nyitok meg, és egyből hozzáadja (OK után) a letöltési listához. Továbbá a filelistában sajnos nincs csoportos kijelölés, csak a torrent listában. Legfrissebb verzió egyébként. -
Apollyon
Korrektor
Amikor még windózt használtam én is foobar2000 nevű progesszal csapattam a zenét. Zenelejátszók tekintetében ez viszi a pálmát.
Egyszerű, kis erőforrású, szénné konfigurálható, és ami legjobb benne, hogy néhány kattintással lehet konvertálni vele bármilyen zene formátumról bármilyen zene formátumra. Ez nálam pl. azért jött jól, mert a kb 400 gigányi metálzeném 90%-a mind lossless formátumban került a gépre, és néha azért kellett az mp3. Pluginek (amik kimerültek egy szál .dll fileban) segítségével olyan egzotikus fileokat is lejátszott amiről még az űristen sem hallott.
Ilyet és ilyen formában egy zenelejátszó program sem tud foobaron kívül egyik platformon sem.Linuxon én már terminálból hallgatok zenét, és ffmpeg-gel konvertálok, illetve puddletaggel tagelek mp3-at. Ezt a fb2k-val egy programban megoldottam. Jó nekem ez így, de azért az sem volt rossz.
Torrenttel kapcsolatban is félig-meddig egyetértek, de pl az utorrent ideje már a windóz platformon is lejárt. Ami nekem hiányzik a qbittorrentből az az, hogy ha több fileból áll az állomány, akkor nem tudom letöltés megkezdése előtt kiválasztani mi kell, hanem miután hozzáadtam a torrentet, egyenként pipálgathatom ki, ami nem kell...
Megvagyok enélkül is, csak nem nagyon erőltetik a témát. -
N0zer0
senior tag
Tudom, hogy van 4.3-as Skype Linuxra, azt is használom. Csak úgy megjegyeztem, hogy utálom a Skype-ot.
A qBittorrent meg nem rossz, de egyrészt nem tud mindent, amit az uTorrent. Ugyan most próbából Deluge-ot használok, de vissza fogok térni a qBittorrentre. A KTorrent sem rossz, de az sem tud annyit, mint az uTorrent és az nem jelentett jól a enMag trackere felé, úgyhogy nyugdíjaznom kellett.
Ezt a deadbeefet kipróbálom, amúgy Clementine-t használok, az sem rossz, de nem tud annyit, mint a foobar2000. Utóbbiból nekem a kényelmes gain-állítás és converter funkció hiányzik nagyon, kényelmes volt, hogy lehetett csinálni külső tömörítős converter profilokat, és lehetett vele tömegesen konvertálni. A konvertálást végül Linuxon az Arch wikiről szedett scriptekkel oldottam meg, de nem olyan kényelmes.
Meg még talán a windowsos sakk GUI-k hiányoznak egy kicsit, de ezt is megoldottam javás joséval. Meg mondjuk használhatnám az uTorrentet és a foobar2000-et Linux alatt, de akkor nem volt értelme Linuxra váltani, ha a progarmjaim továbbra is windowsosak.
-
N0zer0
senior tag
Én is már csak a Skype miatt, bár én a 4.3-assal is meg vagyok elégedve. Mondjuk nem használnám, nem szeretem, de néhány ismerős ragaszkodik hozzá, hogy ezen tartsuk a kapcsolatot. Amúgy nincs is fent nálam másik M$-tos program, talán csak a ms-core-fonts, de azt is a Wine tette fel automatikusan, nem én. Amúgy se Windows, se semmi nincs a gépemen, még csak másik partíción vagy virtuális gépen sem, és teljesen jól el lehet lenni nélküle. 1-2 windowsos program hiányzik (uTorrent, foobar2000), de meg tudtam oldani a hiányukat, még ha csak nehezen is.
-
törölt tag
Semmi.. minden nullán áll, közben nulla és 1M/sec között váltakozik lustán a Total DISK Write.
Total DISK READ: 0.00 B/s | Total DISK WRITE: 1016.31 K/s
TID PRIO USER DISK READ DISK WRITE SWAPIN IO> COMMAND
4096 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [kworker/0:0]
1 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % init [2]
2 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [kthreadd]
3 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [ksoftirqd/0]
6 rt/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [migration/0]
7 rt/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [watchdog/0]
8 rt/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [migration/1]
10 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [ksoftirqd/1]
12 rt/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [watchdog/1]
13 be/0 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [cpuset]
14 be/0 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [khelper]
15 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [kdevtmpfs]
16 be/0 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [netns]
17 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [sync_supers]
18 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [bdi-default]
19 be/0 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [kintegrityd]
20 be/0 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [kblockd]
21 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [khungtaskd]
22 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [kswapd0]
23 be/5 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [ksmd]
24 be/7 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [khugepaged]
25 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [fsnotify_mark]
26 be/0 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [crypto]
2652 be/4 Debian-e 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % exim4 -bd -q30m
4103 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [flush-8:0]
2604 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % mdadm --monitor --pid-file /run/mdadm/monitor.pid --daemonise --scan --syslog
4104 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % sshd: root@pts/0
2150 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % supervising syslog-ng
2625 be/4 messageb 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % dbus-daemon --system
2742 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % sshd
589 be/0 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % [kpsmoused]
4109 be/4 root 0.00 B/s 0.00 B/s 0.00 % 0.00 % -bash
.
.
. -
TAKÍÍ
tag
Na akkor újra neki futok. Ez elvileg nem "általános USB kreátor." hanem a Linux Live USB Creator [link] Amit én úgy olvastam LILI nek hívnak csak és mintha te is erre gondolnál.
[link]
A fentebb linkelt cikkben így hívták. Azt is onnan vettem, hogy elég bármivel kiírni. (win 7 sajátja, CDburner XP).Szerintem az USB live om jó lenne, csak a gép sz@r hozzá. kb 2002 alaplap (azzal reklámozták, hogy DDR1 400 mhz Ramot tud kezelni). Olyanok voltak a BIOS ban mint Zip vagy USB zip vagy még valami USB. Nem hiszem el hogy az ISOt felfogja ismerni. Ezért kéne a DVD ről Live CD. és olyan program kéne mint ez az USB kreátor csak "LInuxliveCD/DVD creator"
JA RAM ból 1 giga van (DDR 1 es 400 mhz 2x 512) és AMD 2500+ Barton 1,8 Ghz.. Biztos, hogy elfut ez minden processzoron?
-
-
hódmaci
senior tag
Nem tudom van-e jelentősége eddig 8 volt rajta de "most"(kb2-3hete) visszatettem a 7-est
Miközben telepítettem a linuxot ott emlékszek a partíció választás köz a /dev/sda volt rendszerbetöltőnek jelölve.
Majd miután nem sikerült próbáltam ez alapján de ebben olyan (számomra) mintha elakadna a dolog a chroot parancs után.
Vagy ezt kaptam vagy mintha nem is történne semmi
Majd végül rescatux vele sikerült elérnem,hogy elinduljon a telepített ubi de következő indításnál ismét a win indult -
hódmaci
senior tag
Nem,a pcben 1 db HDD van.
Amit több fele particionáltam illetve auto particio készült a telepítés közben.
Gondolom nem az msconfigban kell a wint rávenni?
-
Findzs
addikt
igen az ismerős szerint használták és egyszermár elkezdett ilyeneket kiírni
semmit se lehet már megnyitni vele teljesen rossz, mindenre hibaüzenet jön
meego -t letöltöttem de nem tudom elindítani a telpítőt mindig az indúl el ami fent van a gépen
próbáltam pen -ről illetve lemezről ismeguntam, most megy föl egy win7 starter ha nem lesz jó akkor meg egy lubuntut fogok kipróbálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest