- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
-
whbear
senior tag
Nem teljesen Linux, de hátha tud valamelyik mester segíteni. Openvpn esetén a tun eszköz IP layer 3-on működik. A tap eszköz layer 2-n. Windows csak tap működik, Linux alapértelmezett a tun. Elvileg a tap jobb ugye mert közelebb van a fizikai réteghez. Melyiket érdemes használni inkább?
-
whbear
senior tag
Hogy tűnne már el az a Flash örökre. Első dolgom Chrome-ban kikapcsolni a Flash playert. Van élet Flash nélkül is.
-
whbear
senior tag
válasz
N0zer0 #21706 üzenetére
Köszi ez kell nekem! Neked is spammer. Kde van és Linuxos gépet kell távsegíteni majd. Szülőknél XP helyett lesz Linux, de még nem tiszta melyik. KDE és Arch alap ez biztos. Antergost gondoltam, azt esetleg tudják majd frissíteni, kezelni. Amúgy a teamviewer fent van az AUR-ban.
-
whbear
senior tag
Tud valaki egy jó távoli asztal (remote desktop) appot? Vagy próbálkozzak a Chrome remote desktoppal? Esetleg teamviewer? Ki mit ajánl?
-
whbear
senior tag
válasz
Ice&Lime #21587 üzenetére
De most Fedorát vagy Debiant akarsz telepíteni? Debiánnál a netinstall kér netet és ha nincs vezetékes neted akkor be kell adni neki penen a drivert. A Fedoránál a villogás nem hiba hanem feature.
Megnyitod a terminált. Beírod hogy top. Enter. Ennyi. Q a kilépés. Érdemes rootként (su) nézni mert akkor listázza az összes processzt.
Fedora telepítés után érdemes megnézni a Fedy-t. Kötelező kezdő Fedorásnak
-
whbear
senior tag
válasz
Ice&Lime #21572 üzenetére
Ha hiszed ha nem, teljesen másképp viselkedik egy rendszer rendesen telepítve. Főleg a Fedora. Nálam Live rendszerként 100 % tekeri az egyik magot. Telepítve tudod az Intel ucodot is betölteni ami a 64 bites gépemen igencsak megdobta a teljesítményt. 32 bites gépemen nem éreztem semmi változást. De a Fedora GNOME 3 telepítve 3% körül viszi a procit.
-
whbear
senior tag
Szerintem meg a KDE alig eszik procit. RAM - ot annál inkább. Nálam 0.3%-0.7% a vanilla KDE Archon. A GNOME 3-tól jobban eszi a Cinnamon, mivel az egy GNOME 3 telepakolva minden vacakkal és buggal. Meg aminek köze van a Linux Minthez az jó nem lehet soha. Amúgy a top - al érdemes nézni a proci terhelést. A Windows meg 0 %? Azt sem szabad elhinni amit a Windows kérdez.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #21142 üzenetére
Jobban tetszett az ördög...
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #21140 üzenetére
Amúgy ez az állandó fagyás miatt próbáltam ki szinte az összes Linux disztrót. Aztán kiderült, hogy nem fagy se a Manjaro se a Fedora ☺
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #21136 üzenetére
Szia! Erről jut eszembe, hogy januárban szenvedtem egy géppel, terhelésre fagyott, a végén már a biosban matatás közben is lefagyott. RAM csere, újratelepítés, ami közben szintén fagyott, pörgött a venti mint a porszívó. Hdd csere. Ugyanaz. Kínomban vettem 300 forintért pasztát és leszedtem a prociról a hűtőt. Hát a megkövesedett paszta eltartotta a bordát és gyakorlatilag nem volt hűtés. Tisztítás, kenés, azóta egyszer sem fagyott, venti alig megy és max 45-50 fokos a proci. 2010 - es használtan vásárolt gép volt.
-
whbear
senior tag
válasz
Speeedfire #20866 üzenetére
Új verziós böngészőkkel nem megy mert régi a psd és nem frissítik. Egyébként az egész profil ramdiskre helyezése nem sokat dob a sebességen. A cachet tedd ki a /tmp be. Az egy ramdisk egyébként is. Igaz, nem menti el de szvsz nem is kell. Így paraméterezd az indító ikont : google-chrome-stable --disk-cache-dir="/tmp/chromecache/"
-
whbear
senior tag
Feltettem pár kérdést Fedorás fórumban, tudom járnak ide Fedorások is, légyszi nézzétek meg hátha lenne rá megoldás.
-
whbear
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield V
- Mozilla Firefox
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS routerek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest