- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
perge666 #21222 üzenetére
Ezek közül bármelyiket választhatod: DistroWatch Old Computers
Remélem, hogy nem a target gépről írod a lemezt
A disztrók letöltését mindig a disztribúcó oldalán megadott címekről vagy módon KELL beszerezni.
-
-
perge666
veterán
válasz
perge666 #21197 üzenetére
Na végül nem linux hanem Win98 lett felrakva a gépre.
Puppynak jobban örültem volna,de újraìrhatò lemezt nem kaptam,ìgy nem tudtam pròbàlkozni.
Még van 1db lemezem,esetleg ha valaki tud egy biztos forràst,akkor lehet azzal még megpròbàlkozok.
A lényeg hogy magyar nyelv legyen benne.
Ha màs nem,akkor marad a 98,màr az is fényévekkel jobb a 95-nél. -
rt06
veterán
-
válasz
perge666 #21178 üzenetére
TinyCore Linux, Slitaz, meg van pár ilyen mini disztró, ami pár tíz mega
Simán megy majd rajta.
Én egy K6/350-re tettem 64Mb RAM-mal Debiant, de azon ezek a mini cuccok már szakítanak. 100Mhz+96Mb RAM-nál megnézném
@lionhearted : Igen, én is így voltam vele, de valamiért nem akarja. Azért az durva lett volna, ha az mencoder tud videót írni rá
De hogy képfileokat se lehet...
-
Vladi
nagyúr
válasz
perge666 #21175 üzenetére
Egy ilyen gépet még mire akarsz használni? Egy p3-at már össze lehet hozni 5000 forintért.
Én említeném még a tiny core-t is és a slitazt. Ezek talán még elfutnak. De már nekik is szűkös lesz, főleg a proc.
Mondjuk abból csokiért kapsz 300 megásat.
Ezek amúgy nem éppen felhasználó barát cuccok, könyékig kell majd nyúlnod beléjük. Modern os-t felejts el azon a gépen, a sok kényelmi bizbaszt esélytelen futtatni.Talán még deli linuxot tudnál rá rakni, na az gyors lenne.
de azt már nem fejlesztik.
-
Obi-1
őstag
válasz
perge666 #19384 üzenetére
Előzmény:
Szüleim gépére Linux Mint 16 KDE-t tettem fel a hétvégén, Windows XP leváltás miatt. Otthon klasszikus Ubuntu-Unity van fent a gépemen, tehát nekem is szokatlan a KDE. A KDE maradt csak megoldásként, mert Apám a Firefox File dialog-ban mindenképpen Tile Preview opciót akar. A Gnome Preview egyszerre csak egy képet mutat.A probléma:
Fénykép letöltés SD kártyáról - a tálcán feljönnek pár pillanatra a lehetőségek (importálás GwenView, importálás DigiKam, megnyitás Dolphin), de ez túl gyors Apámnak. Hogy tudom beállítani, hogy a DigiKam induljon el, és rögtön töltse is le a képeket? A DigiKam indítását mutattam neki, de túl sok lépés letölteni a képeket.Lehetséges megoldás:
1. külön script, parancsikon az asztalon
2. módosított parancsikon a Digikamhoz, hogy rögtön a letöltéssel indítson
3. Rapid Photo Downloader vagy Shotwell használata a KDE-ben?
4. valamilyen szinkronizáló program, rsync alapon?A 2-es tűnik talán a legjobbnak, de nem találom, milyen paramétereket kellene megadni.
-
-
Cyber_Bird
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nyaralás előtti hardverszemle
- iPhone topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest