- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jester01
veterán
A démonokat általában az /etc/init.d alatti scriptek indítják, rootként. A szükséges tennivalók elvégzése után átváltanak a megfelelő felhasználóra. Tehát létrehozhatja a /var/run alatt amit kell. Például az xrdp így csinálja:
# Tasks that can only be run as root
if [ "$(id -u)" = "0" ]; then
# Check for pid dir
if [ ! -d $PIDDIR ] ; then
mkdir $PIDDIR
fi
chown $USERID:$USERID $PIDDIRTipikus rendszeren egyébként a /var/run alatti directoryk nem törlődnek, hacsak nem ramdisken vannak. Nekem van még 2004-es is.
-
Sziasztok!
Lenne egy problémám, kérlek segítsetek:LMDE Gnome
Telepítettem a szoftvercenterből a mint-mate-gnome (vagy mint-mate-debian) csomagot, de most nincs login képernyőm. Nagy feketeség az egérkurzorral. Hiába kattintgatok bárhova, jobb klikk se segít.
Először volt login, de ott alul nem volt kiválasztható grafikus felület. Semmi.
Maga az a kis ablak sem volt sehol. Gondolom letörlődött a GUI.
Újraindítottam, azóta fekete halál.
Mit tehetek?
Grub van, azon tovább lép, de utána a fentiek.Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
és kovaax
A powernowd csak a szorzókkal variál itt Arch alapokon, a legnagyobb és legkisebb között ugrál. A cpufreq-utils is elvileg csak ennyit csinál, csak más logika (govenorok) szerint. A leírás azt mondja, hogy a powernowd a felxiblisebb megoldás, mert meg lehet adni, milyen terheltségek mellett ugráljon.
A powernowd hatása igen kellemes, jóval kevésbé teker a laptop ventije. Azt nem tudtam kideríteni, hogy mi történik a feszültségekkel, az lm_szenzor cuccot kipróbáltam, kiolvas sok mindent, de a feszültségeket nem.
-
lapa
veterán
válasz
CPT.Pirk #13884 üzenetére
ubuntun magától megy a freki (ondemand a governor), lucidon jobb klikk --> add to panel --> cpu freq monitor mutatja, illetve hagyja állítani. kétmagoson két ilyen kell a panelra ha manuálban akarja az ember állítgatni (cpu 0 és 1). persze én nem akarom, magától teljesen jól nyomja.
a feszültség minden esetben szabályozódik, de a bedrótozott (gyárban tesztelés szerinti) értékekre. az alulfeszelés ezekhez képest veszi lejjebb, amennyire én láttam a powernowd erre nem alkalmas.
-
kovaax
őstag
válasz
CPT.Pirk #13880 üzenetére
Nekem a cpufrequtils szépen kapcsolgatja az AMD Athlon 64 X2-m frekvenciáját 1 és 2 GHz között. Bár ez azt hiszem, hogy csak a Cool 'n' Quiet funkció (nemrég kapcsoltam csak be Debian alatt, de már elfelejtettem a hozzá tartozó mesét...). Fedora alatt alapból kapcsolgatta, de gondolom ott is ugyanez csinálja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Harcoltam kicsit a cpufrequtils cuccal, de nem jutottam vele semmire. Igazából per pill azt sem tudnám megnézni, hogy ha menne, működne-e, mert csak proci terheltség nézésére alkalmas eszközt találtam. Sebesség nézésére nem.
Feszültségekről nem is beszélve.
Kellene valami Aida64 féleség Linuxra. Valamelyik disztrón volt egy telepíthető eszköz erre a célra, talán Ubuntun láttam, az minden HW-t részletesen kiírt Gnome alatt.
-
lapa
veterán
előbb csináltam /var/runba egy könytárat, de elmúlik restartkor.
lenne egy szellemem, ami saját uid alatt fut, és nem tud csinálni a /var/run -ba pid-et. mi erre az épeszű megoldás? köszi.
az egyetlen tervem eddig, hogy rc.local megcsinálja az mkdirt meg a chown-t, aztán ezt csak utána indítom (bár ahogy néztem az rc.local már eleve a legvégén van a sorrendnek.
-
lapa
veterán
nem igazán tudom hogy megy ez. gondolom valami oka csak van, hogy backportos ppa-ból nem elérhető a 3.2 lucidra. legalábbis mikor néztem nem volt ilyen, csak 3.0. az újabb ubuntukra emellett volt már... különösebben nem zavar amúgy, én megtaláltam a szerelmem.
már párszor nekifutottam, hogy kikarcolom a precise-t egy usb-re és megnézem mit alakít fogyasztásban, csak még sose lett belőle semmi.
-
-
lapa
veterán
nekem a 3.2-n rendszeresen leállt az usb. mondjuk én csak ráengedtem a deb-eket a 10.04-re, szóval nem egy supported dolog volt. nemtom ennek lehet-e köze hozzá. meg a benne levő driverek se győztek meg, szóval ennyiben maradt a nagy hw-gyorsítás-megcsinálásom, maradtam a 2.6.32-n.
-
Ubuntu usereknél is előjött, úgyhogy óvatosan a kernel upgradekkel
-
lapa
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Olyasmire tudtok valami egyszerű megoldást, hogy a CoreDuo-s laptopomon visszavegye a proci feszültségét a rendszer? XP-n egy progival ezt simán megcsináltam, szóval tudom a stabil feszültség értékeket.
Azt gondolom az órajel visszavétel terheletlen állapotban alapból is megy a mai Linuxokon. -
lapa
veterán
válasz
vicces #13866 üzenetére
x200-ba tudsz tenni corestore mv-t. bár nem olcsó, de nagyon jó ha azon van a rencör meg eszerint kényelmesebb lenne neked a zenéket is odapakolni. a vinyó akkor mehet aludni. esetleg ramdrive, ha csak altatgatod. meg kicsit hekkelni is kell, ha arról akarsz bootolni, de szerintem nagyon megéri. nekem most mindkét x200s-ben van 1tb + 32gb mlc corestore. az 1tb tükrözve van a két gép között, a corestore-ok meg tükrözve vannak a hdd-re. gyors és nagy. vagy momentus hibrid.
-
túlságosan nem akarom lecsavarni az érzékenységet. már most is 54-en van. windowson a legnagyobb fokozaton is még használható volt. autóban használom a gépet, néha elég szépeket nyikkan a műszerfalon
találtam egy xmms kliens-t a gépemen. lxde környezettel mászhatottfel a gépre. ez elég fapad, de úgy tűnik jó lesz. és még a fájlok sorrendjét is képes normálisan rendezni.
nem tudom miért a vlc-nek nem megy, ha egy könyvtárban a fájlok 01. 02. 03 stb névvel kezdődnek, ő valami rejtélyes módon rendezi őket ha nincs .m3u lista..
átírtam a 300ms-ot a 100x-osára.
ma jól le is tesztelem melyik működik a legjobban.
eddig mindig úgy ment a zenelejátszás, hogy amit hallgatni akartam átmásoltam egy pendrivra és igy csak nagy ritkán állt meg a lejátszás. csak akkor amikor már tényleg nagyon akart valamit irni-olvasni a rendszer a winyóra.elég macerás mindig másolgatni, és a pendrive is gyorsabban használódik a sok másolgatástól. -
rt06
veterán
akad itt olyan, aki hasznal xen domU-ban grsec-es kernelt?
-
cashback
őstag
Estét...
Feltettem egy pendrive-ra egy Mint12-t.
Első indulásnál gond nélkül indult...kattintgattam párat... majd újraindítottam.
Viszont felhasználó nevet és jelszót kér.
Van valami default erre a célra?
Mert nem állítottam be semmit.Illetve ki lehet offolni ezt valahol belőle?
Előre is köszönöm.
-
lapa
veterán
-
tudnátok ajánlani egy olyan mp3 lejátszó progit, aminek van olyan opciója, hogy a lejátszandó számból szépen buffereljen be a memoriába akár több percet is , de legalább 30 másodpercet? nálam a hdapsd elég gyakral parkoltatja a winyot és ilyenkor a lejátszás is megszakad ami elég zavaró ha már épp a zene okozta eufória kiteljesülésének közelében járok..
winamppal ez megoldható volt anno a rendmondi rendszeren, de a vlc-ben sajnos nem megy ez a funkció, illetve nem találtam meg. a banshee-t viszont eleve ellenszenvesnek találom, nem szeretném használni ha egy mód van rá.. -
válasz
Jester01 #13844 üzenetére
nem, még így se volt jó, de úgy látom, hogy más Sandy Bridge-es konfigok is belefutottak ugyanebben a hibába, és kernel bugnak tűnik.
szerencsére pcie_aspm=force paraméterrel elindítható a rendszer
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezek nélkül guest userként már be tudtam menni, ha a security = share opció van a globalban. Viszont ez így nem valami nyerő megoldás.
A security = user opció mellett kellene kérni a jelszavat felhasználónévhez, de arra nem jöttem még rá, hogy itt a felhasználóm jelszava kell, vagy egy külön fájlban definiált felhasználónév - jelszó páros...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Passz, kipróbáltam ezeket, meg még pár beállítást, de semmi hatás...
Most kap egy friss, 32 bites telepítést a gép, aztán megpróbálom újra.
Btw, milyen program az, aminél a csomagkezelős telepítés után először át kell írni a config fájl nevét, hogy egyáltalán el tudjon indulni?
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csináltam egy Samba megosztást a gépen, követve az itt leírtakat: [link] Igaz nem debian alapon, de mennek a dolgok. Viszont andoridos CifsManager progival sehogy nem tudok kapcsolódni, mindig Premission Denied van.
Abban sem vagyok biztos, hogy mi a pontos elérés címe. Belső hálón akarom a szomszéd gépet elérni, 192.168.1.100/Guest Share elvileg, de így sem jó.
Próbáltam a KDE-ben Dolphinból is, de az ottani "beépült" Samba modul nem igazán működik. Amit ott beállítok, az nem igazán módosul.
-
ngabor2
nagyúr
ebben tudna valaki segíteni? nem disztró-specifikus, de ha egy mód van rá, linux alatt szeretném megoldani.
a méret-ellenőrzésre a dd, vagy sima másolások a jobb megoldás? mittudomain, 4 GB-os file-okat másolgatni könyvtárakba, vagy átnevezgetve.
-
lapa
veterán
ez lehet, hogy triviális, de inkább megkérdem. mi fogyaszt több áramot:
1. 1.2mb ppm file elmentése ramdriveba
2. ugyanabból a forrásból jpg konvertálás után 60kb file mentése ramdrivebagondolnám, hogy a ramból ramba pakolás jobb, de nemtom az i/o hogy aránylik. ha ramon belül egyátalán van i/o vagymi.
illetve féloff, hogy van-e erőforrás-használatban különbség a két lehetséges paletta között:
[1] Supported palettes:
[1] 0: UYVY (uyvy)
[1] 1: YUYV (yuy2)
[1] Selected palette YUYV
[1] index_format 6 Test palette YUYV (720x576)
[1] Using palette YUYV (720x576) bytesperlines 2880 sizeimage 1658880 colorspace 00000006ez történik vele utána:
# Despeckle motion image using (e)rode or (d)ilate or (l)abel (Default: not defined)
# Recommended value is EedDl. Any combination (and number of) of E, e, d, and D is valid.
# (l)abeling must only be used once and the 'l' must be the last letter.
# Comment out to disable
despeckle EedDlnemtom ebből lehet-e valami értelmeset mondani.
-
klambi
addikt
Burgot hogy szerkesztek, mármint egyedi témát hogy tudok csinálni?
-
válasz
Jester01 #13841 üzenetére
végigpróbáltam mindent ebből a topik végében lévő listából
csak az acpi=off bootolt
-
-
lapa
veterán
válasz
Rickazoid #13835 üzenetére
nem értem: most te a notebookon indítottad újra az sshd-t? attól még a pc-n nem lesz sshd.
ha világít az link, akkor a kábel jó kéne legyen, nem?
ha terminálszerver kéne (azaz többen akarnak egyszerre), akkor nekem a neatx-server sokkal jobb volt, mint ezek a vnc-s 1.0-k. oké, ahhoz zárt nomachine kliens kell, de nagyon kultúrált (printing, audio stb). sajnos smartcard nincs. mindez ssh felett. vagy ltsp.
x11vnc-re volt valami ssh-s parancs, hogy indítsa el a vnc szervert mikor ssh-val beléjelépsz. az ubuntunál volt valami ilyen:
ssh -f -L 5900:localhost:5900 rebecca@rebeccas-pc.dyndns.org \
x11vnc -safer -localhost -nopw -once -display :0 \
&& sleep 5 \
&& vncviewer localhost:0amúgy meg ssvnc / tsvnc forevö, az is ssh tunnelt csinál, csak nem ilyen barkács mint az előző parancs.
env VNCVIEWERCMD_EXTRA_OPTS='-use64 -grey' SSVNC_ONCE_ONLY=1, SSVNC_FINISH_SLEEP=0, SSVNC_SCALE='0.93' /usr/lib/tsvnc y@x
-
Rickazoid
addikt
Crossover kábelt használok, igen. Amivel nincs gond, mert notebook-notebook közt létrejön a direkt kapcsolat ugyanígy ifconfiggal beállítva. Igaz azt Samba megosztásra használom.
(#13837) Jester01: ez eszembe se jutott, hogy a logok a HDD-re kerülnek, amit meg tudok nézni.
-
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Hogy lehet elérni egy VNC szerveres gépet SSH-val direkt kapcsolaton keresztül?
Szóval.. van két Arch Linux, egyik notebookon, másik headless PC-n. A PC winchesterét rákötöttem a notebookra, telepítettem az Arch-ot, meg mindent, ami kellett és beállítottam a TightVNC-vel a szervert, követve a leírást. Beállítottam, hogy az egyik gép, mivel nincs monitora, automatikusan indítsa a VNC szervert és konfigurálja az eth0 kapcsolatot:
ifconfig eth0 192.168.0.35 netmask 255.255.255.0 up
A notebookon pedig:
ifconfig eth0 192.168.0.36 netmask 255.255.255.0 upPróbáltam kapcsolódni a Wiki leírása szerint, de nem sikerült.
Az SSH hibaüzenet: "No route to host"
A ping hibaüzenet: "Destination Host Unreachable".Az egyértelmű, hogy nincs kapcsolat a két gép között, pedig csatlakoztatás után indítottam a PC-t, majd 2 perc múlva konfiguráltam a notebook ethernet csatlakozóját, aztán újraindítottam az sshd-t.
A notebook csatlakozik WLAN-ra is, azt lekapcsolva és újra próbálva sem működött, nem látja a notebookom a PC-t.ui.: nem, nem szeretnék switch-et vagy routert venni ezért, csak még egy eszköz, még egy foglalt konnektor, még több vezeték.
-
-
lapa
veterán
válasz
Jester01 #13828 üzenetére
nem emlékszem már hogy volt és melyik volt, mert nekem egyszerre volt több ilyen gondom (mert se a grub, se az fstab, se a könytárak nem voltak jók - nem aprózom el egy hibával). de az tuti, hogy az egyiknél kábe ez lett, és csak sokadszorra vettem észre, hogy ez előtt két oldallal villan a file not found. gondolom akkor nálam a könyvtárak hiánya volt ilyesmi, és így a leírásod alapján a többi is nagyjából úgy nézett ki. akkor én is csináltam róla fotót, de már nincs meg. az világos, hogy még n+1 dolog okozhatja, és hogy elég valószínűtlen hogy pont valami könyvtár hiányzik.
-
-
v-paci
aktív tag
Sziasztok!
Ajánljatok legyetek szívesek valamilyen rpm alapú, magyarul tökéletesen tudó, kis rendszerigényű (K7 3000+, 512mb ram, 64mb vram) disztrit. Jah és igen, cd-re férjen rá...
Köszi
-
Jester01
veterán
Ez valami kernel panic/bug a kép alapján.
Ha nincs root azt kifejezetten ki szokta írni valami olyasmi üzenettel, hogy "Cannot find root device". Ha pedig initramfs van és nincs meg az igazi root, akkor emlékeim szerint ott megáll és nincs panic.Lenry: bambano mondta, hogy kapcsold ki az acpi-t. Amikor ezt megtetted, nem változott a hibaüzenet? Mert ha sikerült kikapcsolni, akkor nem lenne szabad továbbra is az acpi-nak szerepelnie benne...
-
lapa
veterán
de a grub mondja meg melyik legyen a root. ez akkor is kajak úgy néz ki, mintha az initramfs kernele elhalna mert nem tudna továbbmenni (vagy ugyanez a rendes kernellel, ha a root ugyan megvan, de valami apróság (mnt dev tmp sys akármi) hiányozna. azért csak megnézném azt a grub bejegyzést meg az fstabot.
-
-
Siriusb
veterán
-
-
-
-
-
-
-
-
lapa
veterán
másik topikból ide: szóval extra energiagazdálkodási beállítások úgy gondolom általánosan c2d / centrino platformra (jórészt powertop alapján).
először érdemes megnézni mi a default helyzet: apt-get install powertop , majd táp kihúz, minden futó program bezár, minden szirszar kihúz, wifi, ethernet ki, terminál --> sudo powertop . egeret nem mozgat, vár 1-2 percig mire egy reális eredmény lesz. közben nem nyomogat semmit. ebből indulunk, megjegyezzük a számot, hogy látható legyen az esetleges különbség. ha valami x program (daemon) kóstolja a cpu-t, azt célszerű leállítani míg a mérés megy, és a fényerőt is ismert pozícióba (célszerűen minimum) pakolni.
előre mondom, hogy az alábbiak közül semminek nem szabad(na) látható-érezhető károkat okoznia. tehát attól, hogy elaltatod a sata-t, még nem fog leállni a lemez menet közben vagy takarékosságból leszakadni a wifi. ha bármi változás van, az rossz.
minden az "exit 0" elé kerül.
sudo nano /etc/rc.local
# ez a hangchipet nyugtatja
echo 1 > /sys/module/snd_hda_intel/parameters/power_save
echo Y > /sys/module/snd_hda_intel/parameters/power_save_controller
# ez a satát - előtte mindenképp nézd meg, hogy vannak-e és milyen "/hostx/" könytárak. csak az maradjon, ami eleve van és tud írni bele.
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host1/link_power_management_policy
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host2/link_power_management_policy
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host3/link_power_management_policy
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host4/link_power_management_policy
# ez ritkábban írja ki a lemezre a kiírandót (annyival nem ritkábban)
echo 1500 > /proc/sys/vm/dirty_writeback_centisecs
# ez a cpu-t izélgeti, hogy takarékosabb legyen
echo 1 > /sys/devices/system/cpu/sched_mc_power_savings
# ez meg mindent beállít automatán elalvósra, amit csak tud
for i in `find /sys -name autosuspend -exec echo {} \;` ; do echo "1" > $i ; do$aztán van egy külön script, ami akkor indul mikor bekapcsolod az akármilyen hálózatot:
sudo nano /etc/network/if-up.d/power
# ez altatlja a wlan-t (előtte iwconfig -gal nézd meg wlan0-d van-e, vagy máshogy híjják)
iwconfig wlan0 power on
iwconfig wlan0 power timeout 500ms
chmod +x /etc/network/if-up.d/powervinyó parkoltatásához (előtte nézd meg mi mit jelent. az y és Y egyből altat, a B meg 1-255 a takarékosságot próbálja állítani (1 a legtakarékosabb). 255-tel elvileg örökké pörög. nekem a wd amúgy ebből az 1-et meg a 255-öt ismeri, azaz vagy mindig peder, vagy öli magát 5mp-ként...
hdparm -B 1 /dev/sdc
hdparm -y /dev/sdcha nem baj most a phc-t nem írom le elég részletesen, de linux-phc repo felvesz, frissít, 2.6.32-38-phc vagy hanyas végű kernel + headers + headers-generic telepít, linux-phc.org-ról kis patch izé letölt, parancs futtat. utána teszt:
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/phc_default_vids
ki kéne adjon valamit. ha nem, akkor vagy a patch nem sikerült, vagy nem phc-s kernel fut (uname -r végén -phc kell legyen) utána meg undervolt-bash nevű script segít a minimum fesz megtalálásában. végén az eredményt szintén az rc.local -ba rak, pl:
echo "31 4 4 4" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/phc_vids
echo "31 4 4 4" > /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/phc_vidstudni kell, hogy az eredeti értékek (cat .../default_vids) legkisebbje alá az intel nem engedi feszelni a cput, ez lv cpu-nál pl 17-es vid. akármi is van beleírva ő minimum 17-et fog berakni. más téma, hogy a bal oldali, legmagasabb számmal is érdemes óvatosan bánni, mert már c2d-n is van turbo (aka ida), és a tesztnél jó ideje stresszelt cpu-t nem fogja felküldeni olyan magasra, mint mondjuk szó szerinti hidegindításkor. ilyenkor az egyébként stressztesztelt legbaloldalibb szám kevés lehet.
-
-
Hello!
Napi hülye kérdés.
Hogy lehet megoldani, hogy a sudo egy bizonyos programhoz ne kérjen jelszót?
Konkrétan asszonynak kellene, wondershaperrel korlátozza a sávszélt, amikor kell, erre van neki 2 ikonja az asztalon (korlátozás bekapcs-kikapcs), de zavarja, hogy a sudo miatt mindig jelszót kér a cucc.
Láttam megoldást /etc/sudoers -el, de van-e rá más mód (akár csak arra, hogy a wondershapernek ne kelljen mindenképp rootként mennie)?
(Amúgy Lubuntun megy a móka.)
-
-
MacCaine
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- iPhone topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest