- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Drága lesz a terméktámogatáson túl használni Windows 10-et
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
mAtThEw0319 #13999 üzenetére
Fedora, linux mint, debian.
A kinézetre meg gnoome-looks, vagy kde-looks, attól függően, hogy milyen ablakozó van rajta, de ha csilli-villi os kell akkor (b)ubuntu. -
mAtThEw0319
senior tag
Üdv!
Ajánlanátok nekem egy Linux verziót notebookra? (MSI CR600)
Amire használnám: internetezés (flash oldalak is), torrent és néha néznék rajta filmet.
Ami fontos: gyors legyen (win 7nél gyorsabb), magyar nyelv is legyen benne és a kinézetet lehessen változtatni rajta, hogy pofásabban nézzen ki, mert ismereteim szerint elég fapadosan néznek ki a linuxok, de engem ez nem érdekel ha 10 perc alatt megváltoztatom a kinézetet.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
kenny123
addikt
Ha a hülyeség fájna.. Esküszöm ordítanék!
Amikor rámentem hogy xp telepítése, végigtöltött valamit, és azután pár másodpercig kiírta hogy cd-romról való indításhoz nyomjon meg egy gombot.. Én meg mindig kinnvoltam konyhában, amikor ez ment, azért nem láttam.Most már XP-ről írok, köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
MacCaine
őstag
válasz
kenny123 #13986 üzenetére
Valami gebasz van a pendrive-ommal, úgyhogy emlékezetből: szóval valamit le kell tölteni, hogy fel tudd rakni a pendrive-ra a windowst. Amikor megpróbálod, kiírja, hogy mi hiányzik neki, és az egyik fülön van is letöltési lehetőség. Ha az megvan, akkor felmegy a windows iso. Újraindításkor meg valami Grub4DOS szöveget keress, azzal indít egy almenüt, és onnan megy a windows telepítés. Amikor meg újraindul, ugyanígy a Grub4DOS-t kell választani, és az almenüben kell valami másik menüpontot választani. Talán windows installation restart, vagy second restart vagy valami ilyesmi...
-
Lenry
félisten
adott egy xml, amiből ki kellene szűrni azokat a részeket, amik idézőjelek közt vannak. egy sorban akár több is.
hogyan lehetne ezt megcsinálni?
-
cashback
őstag
Közben... azt hittem hogy minden ok a 2-sel, de sztem nem.
kczikora-desktop lcdproc # sudo apt-get install lcdproc
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
lcdproc már a legújabb verzió.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 10 nem frissített.kczikora-desktop lcdproc # ./configure -enable-drivers=hd44780
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking whether to enable debugging... no
checking for gcc... gcc
checking whether the C compiler works... no
configure: error: in `/home/kczikora/Desktop/lcdproc':
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details3-as lépés:
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
make: *** No rule to make target `install'. Stop. -
cashback
őstag
Üdv... ismét.
Kérnék egy kis segítséget (mivel linuxnoob vagyok)
Szeretnék életet lehelni egy vfd kijelzőbe.
Találtam programot, leírást... de megakadtam. [link]2. lépésig minden rendben zajlott...
3. lépéstől viszont nem jutok tovább.Előre is köszönöm.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogyan tudnék ubunturól winxp-t telepíteni? Multisystemben megcsináltam a pendriveot, de bootmenüben nem találok semmit sem a telepítéssel kapcsolatban.
Köszi
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #13976 üzenetére
A tune2fs bináris nem kompatibilis a telepített libext2fs könyvtárral.
-
Speeedfire
félisten
Ez mit jelent?
root@OpenWrt:~# tune2fs -m 1 /dev/sda3
tune2fs 1.42 (29-Nov-2011)
tune2fs: can't resolve symbol 'ext2fs_blocks_count'Nem akarja az igazságot...
-
Vladi
nagyúr
válasz
ballington #13973 üzenetére
Régi gépnél nem valószínű. Ha mégis - bár erre kicsi az esély - akkor viszont nagy.
De nézd meg google-ben, hogy a fontosabb részek jól mennek -e linux alatt. Lehet más is tett már rá linuxot, akkor meg tudsz bizonyosodni róla, hogy minden rendben lesz -e.
-
MacCaine
őstag
válasz
ballington #13973 üzenetére
A driverek jó része a kernelben van, csak speciális esetben kell külön meghajtót telepíteni. Az ubuntuk kipróbálhatóak pendriveról (CD-ről) live módban, a többit még nem telepítettem, így nem tudom.
-
MacCaine
őstag
válasz
ballington #13971 üzenetére
Slitaz, TurboPuppy, Lubuntu, Xubuntu, Damn Small Linux.
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Adott egy Albacomp laptop a következő hardverekkel:
Intel Celeron M 430 @1.7GHz
60GB Winyó
VIA S3 Graphic Chrome9 HC IGP
384MB
Realtek RTL802.11g 54Mbps Wireless és VIA Rhine II Fast Ethernet AdapterA gép XP alatt is eléggé nyűglődik, tudtok ajánlani egy olyan disztrót és desktop rendszert, amivel nyerhetek egy kis gyorsaságot? Viszonylag kezdő vagyok linux-ban, ubit próbálgattam és használtam is már párszor, de mindig abbamaradt.
-
válasz
Sweet Lou 6 #13964 üzenetére
Ööö, nekem nincs szünetmentesem de van ssd-m és az fstab-ba a nobarrier. Most azt vegyem ki? Vagy mit csinál az pontosan? Kell az nekem?
-
Lenry
félisten
válasz
CPT.Pirk #13962 üzenetére
"A tune2fs itt mit csinál?"
idézek a saját cikkemből:
fontos azt is megjegyeznünk, hogy az ext4 naplózó fájlrendszer, és a naplózás, mint írási művelet, növeli a flash elhasználódását. Betonbiztosan kialakult álláspont híján a felhasználónak kell eldöntenie, hogy mi a fontosabb neki: az adatok nagyobb biztonsága, amit a naplózás garantál, vagy az SSD élettartama. Különböző fórumokon eltér a szakértők véleménye a témáról, egyesek szerint nem koptatja annyira a naplózás a flash-t, hogy az veszélyes méreteket öltsön, van aki szerint jobb, ha ki van kapcsolva, akad aki szerint jelentősen gyorsult a gép, mióta nem naplóz.
Ki ki döntse el maga, hogy kikapcsolja-e a naplózást vagy sem, én nem tettem, de aki mégis ki akarja kapcsolni, annak a tune2fs nevű programra lesz szüksége, és a következő parancsra:
# tune2fs -O ^has_journal /dev/sdXY - ahol sdXY a megfelelő partíció."Am. ha csak úgy simán egy modern, SSD támogatásos kerneles Linuxot felrak valaki SSD-re, attól még a rendszer semmi SSD tweak-et nem kapcsol be magától?"
nem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6 #13960 üzenetére
Nincs ssd-m, csak érdekel a dolog. A nobarrier opcióval vigyáznék, azt csak ott adnám ki, ahol szünetmentes áramforrása van a gépnek, mert az nélkül egy áramkimaradáskor kínos problémák jöhetnek elő.
A tune2fs itt mit csinál?
Am. ha csak úgy simán egy modern, SSD támogatásos kerneles Linuxot felrak valaki SSD-re, attól még a rendszer semmi SSD tweak-et nem kapcsol be magától?
cashback: melyik asztalkörnyezetet használod és melyik disztrót?
-
cashback
őstag
Hali.
Noobságom...
Valamit, valahol elállítottam (szoktam ilyet... össze-vissza kattintgatok és ki tudja mi lesz belőle
)... és most az asztalon a helyi menü nem a szokásos Új fájl létrehozása és miegymás, hanem Terminal emulator, Web browser stb. ad ki.
Hol tudom vissza állítani?
Előre is köszi.
CB
-
Lenry
félisten
válasz
bambano #13957 üzenetére
mint bármelyik ablakkezelőben: ha otthagyom a gépet, egy bill.kombóval (jelen esetben paranccsal) kivágom az egészet a loginképernyőre, aztán amikor visszajelentkezek, pixelre ugyanaz a kép fogad, mint zárolás előtt.
ez a screen viszont már másodszorra oldaná meg valami hülye problémámat, úgyhogy lehet, hogy átszokok rá, köszi
-
Lenry
félisten
hogy tudom lockolni a cli-t?
a vlock nem jó, mert amikor feloldom, akkor ugyanúgy üres a képernyő, mintha most jelentkeztem volna be.
-
Siriusb
veterán
válasz
MoneyHunter #13950 üzenetére
Cserélhető lemezeket általában a /media könyvtárban csatolunk fel. Hozz létre egy könyvtárat pl. /media/kulsohdd és adj magadnak jogosultságot írásra (ne csak a root-nak legyen), pl. chmod a+w /media/kulsohdd vagy chmod 777 /media/kulsohdd. Persze mindezt rootként.
Mindezek után az előbb létrehozott könyvtárba csatold a szóban forgó merevlemezt, akár mount -a paranccsal.Szerk: lekéstem.
-
Jester01
veterán
válasz
MoneyHunter #13950 üzenetére
uid, gid paraméterekkel megadhatod a tulajdonost és/vagy umask, dmask, fmask paraméterekkel a jogosultságokat.
Például umask=000 mindenre mindenkinek minden jogot ad. dmask=000,fmask=111 ugyanezt teszi, de a fájlokról leveszi a végrehajtást (execute).
-
MoneyHunter
csendes tag
válasz
MacCaine #13949 üzenetére
Köszi! sikerült módosítani a fájlt, de még mindig nem tudok írni a vinyóra. :-(
Most így néz ki az fstab fájl:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0
# / was on /dev/sda3 during installation
UUID=73dced8c-e3d4-477d-9529-a3fbb4c77a86 / ext3 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda4 during installation
UUID=e4282348-e975-4706-ab1b-15337de3591e none swap sw 0 0
UUID=17E5-0A33 /mnt vfat defaults,noauto,users,noatime 0 0Nem kell vmi más még bele?
-
MacCaine
őstag
válasz
MoneyHunter #13948 üzenetére
Terminálban:
sudo <parancsneve>
Grafikus felületnél meg:
kdesudo <parancsneve>
-
MoneyHunter
csendes tag
-
MacCaine
őstag
válasz
MoneyHunter #13946 üzenetére
Milyen linux? Elvileg a "jobb" grafikus felülettel rendelkezők automatikusan mountolják a külső hdd-ket, meg a CD/DVD-ket. Ubuntu / Gnome -nál van egy olyan, hogy Helyek, és ott kell rákattintani a XXX GB Fájlrendszerre, akkor éred el.
Egyébként meg:
UUID=17E5-0A33 /mnt vfat defaults,noauto,users,noatime 0 0
Viszont nekem gyanús, hogy az nem a hdd id-ja. Az sokkal hosszabb szokott lenni.
-
MoneyHunter
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszi!
Az etc/fstab fájlt kell szerkesztenem, de nekem ez kínai.
A http://wiki.hup.hu/index.php/Fstab lapot elolvasva is fura nekem az egész, sajna még erősen noob vagyok.
A Kate nekem így nyitotta meg a fájlt:# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0
# / was on /dev/sda3 during installation
UUID=73dced8c-e3d4-477d-9529-a3fbb4c77a86 / ext3 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda4 during installation
UUID=e4282348-e975-4706-ab1b-15337de3591e none swap sw 0 0A linkelt oldalon más az fstab fájl tartalma, mint nekem ezért is vagyok gondban.
Egy külső winchestert szeretnék beszúrni melynek uuid-ja: 17E5-0A33
A winchesteren Fat32 partíció van ezért szükséges szerkeszteni a fájlt, mert nem tudok írni rá.
Légyszi írjátok meg, mit kell beszúrnom és hova ebbe a fájlba, hogy tudjam használni a külső vinyót! Ha szükséges még bármi infó írjátok meg és megkeresem. :-)
Köszi előre is mindenkinek! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A mai kerneleknél már van trim támogatás az SSD-k számára. Ilyen kernelnél szükség van az fstab fájlban az opciókhoz hozzáadni a "discard" opciót, vagy esetleg megy magától?
Valamint rc.d-t használó Linuxoknál van egy ilyen az RC.CONF fájlban, hogy NETWORK_PRESIST, értéke lehet yes / no, a leírás szerint életben tartja a hálózati kapcsolatot, valamint csak akkor van rá szükség, ha NFS megosztás van a gépen. Ez a két dolog hogy jön össze?
Valami vacakol nálam, a wifi szereti eldobni a kapcsolatot, aztán baromi nehezen kapcsolódik újra, valamint ha hosszabb időre magára hagyom a gépet, a wifi akkor is bont... Segítene ez nekem? -
cashback
őstag
Sajnos nem sikerült magyarnyelvű usb-s megoldást találni... live mod nem volt nyerő, mert ugye nem tárolja a beállításokat és nem lehetett FP-t ráhúzni.
Viszont annyira megtetszett a sok tesztelés közben a Mint12, hogy most az megy a "netezős" gépemen (azért idézőjel, mert XP-vel még netezni sem lehetett
)...
Rendesen hasít a gép.
P3 800Mhz@900Mhz
512Mb SDRam 133Mhz@100Mhz CL2,5
13Gb HDD (100/25 - szóval badsectoros)
16Mb vgaFilmet nem nézek, de youtube-ot (kis FP butítással) egészen kényelmesen viszi.
Illetve nem elhanyagolható pozitívum... TP-Link WN422G wi-fi adaptert automatikusan felismerte.
-
zoli62
addikt
Hogy lehet a Gnome-ot teljesen minden programjával együtt együtt eltávolítani?
-
zoli62
addikt
Április 1. ?
A linuxos közösség mindig is híres volt a tréfáiról.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Van egy ilyen hibaüzenet, amit nem tudok hová tenni pdf2ps és ps2pdf programoknál:
GPL Ghostscript 9.05: Error: Font Renderer Plugin ( FreeType )
return code = -1
Mit jelent?
Google-lel találtam pár eredményt, bár konkrétan erre a hibaüzenetre semmit, csak a "Ghostscript error freetype return code -1" kifejezésre, -1-es hibakódra semmit, de a találatok szerint bizonyos betűtípusokat nem kezel, nálam viszont a kimeneti fájlokban minden ok, sehol egy hiba, mégis ezt a hibaüzenetet kapom, ahogy nézem oldalanként egyet.
A PDF tartalma: egy halom szöveg AquilineTwo, Angel és URW Chancery L betűtípusokkal, valamint egy vízjel, pontosabban egy háttérkép. -
bambano
titán
-
Vladi
nagyúr
Gyerekek szarság van.
Hát én nem is tudom mit mondjak, de felröppent a hír, hogy az MS megveszi a Red Hatot. Erre az 1 milliárdos hír után egyre komolyabb jelek mutatkoztak. A fedora irc csatornákon már szólt pár illetékes, hogy Robyn Bergeron nemsokára bejelentést tesz.
Mod: itt már olvasható is.
Nem tudom mi lesz így.
-
-
makoj
tag
válasz
CPT.Pirk #13930 üzenetére
Nekem is lassú 2GB-vel a W7,azért valtottam linuxra (Ubuntu 10.04.4LTS)
Februárban vettem a HD4850-et. (A Skyrim miatt. Most megy max grafikán 1440x900-on).
Tegnap felraktam az Ubuntu 10.04.4LTS,és az AMD Drivert nem tudom felrakni mert azt a hibát írja ki hogy a telepítő meghiusúlt.
A Mostani játékok nem kötnek le.
-
nos skacok a zenelejátszóprogis cachelős problémám úgy néz ki, hogy maradni fog amig nem váltok merevlemez típust vagy munkahelyet
hiába állítok be a programokban több 10 megát illetve több percet a pufferelésnél, sajnos 5-10 másodpercenként akad a lejátszás ha dolgozik a hdaps.
a corestore-os megoldáson már gondolkoztam korábban én is. viszont akkor nálam bejátszik egy fél magasságú wifi kártya beszerzés is, mert a 3g modemre szükségem van sajnos. addig is marad a pendrive vagy az sd kártyás megoldás. ezekről lejátszva a zenét, akár napokig is parkolhat a vinyó akkor sem akad a lejátszás. ezzel csak az a baj, hogy az összegyűjtött zenék és rádióműsorok kb 40 GB körül mocorognak méretüket tekintve.. -
makoj
tag
Nagyon szépen köszönőm a válaszokat!!!
Sokat segítetettek!!
Az Ubuntu 10.04.4 LTS fogom kiprobálni.
-
Jester01
veterán
válasz
CPT.Pirk #13923 üzenetére
Némi méretnövekedés várható mert a live image általában tömörített. Persze senki nem mondta, hogy nem használhatod tovább a tömörített image-t merevlemezről de ez leginkább csak addig célszerű amíg nem akarsz sokmindent frissítgetni.
Akárhogyis, az én debianom mindenféle földi jóval megtömve is éppencsak átlépte a 4 gigát (nem számítva a saját cuccaimat meg a /var alatt felgyűlt szemetet).
-
aag
őstag
Én első próbálkozásra az Ubuntu 10.04.4 LTS verzióját ajánlom neked. Abból is a 32bitest. Letöltheted innen.
Ebből nekem van egy minden igényt kielégítő összeállításom, ami elfér egy gyors 4GB-os pendrájvon (úgy, hogy még marad majdnem 1GB üres hely, ha esetleg valamit le akarnék tölteni.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pont most írta ViZion nem rég egy kvázi bemutató cikket a témában: [link] és annak a folytatását [link]
1 - Ilyesmivel Ubuntunál találkoztam, más Linuxoknál nem kellett letölteni semmit. De ha jól rémlik, Ubuntunál is csak egy frissítés volt.
2 - a gépeden bármelyik Linux disztró gyors lesz. 384Mb ram és ez alatt szokott felmerülni az igény kisebb rendszerigényű, pl. LXDE vagy XFCE felületet használó Linuxra.
3 - ez azért már necces. Fejből nem tudok erre mit mondani, a GUI-s Linuxok szerintem nem nagyon állnak meg 4G alatt. Igaz sokkal többet sem esznek.
4 - csomagkezelője minden disztrónak van, felteszed belőle azt, ami kell. Alapból ált. van böngésző, film néző, Libre Office, ilyesmik. -
makoj
tag
Sziasztok
Ki szeretném próbálni a Linuxot,csak a sokfajta közül nem tudom hogy melyik legyen.
Egy olyan Linuxot keresek amiben:
1. Van benne alapból Magyar Nyelv (Nem kell a telepítés után letölteni a magyar nyelvet)
2. Alacsony gépigényű legyen.
3. Keveset telepítsen fel ( 4GB-nál kevesebbet)
4.Alapprogramok legyenek rajta. (Firefox,videolejátszó,skype,msn,és valami csomagkezelő mint ami az Ubuntuba van)Köszönöm a választ!!!
UI: Remélem jó helyre írtam.
A gépem adatai: Core 2 Duo E6420 (2,13GHZ) 2GB DDR2 800MHZ RAM,Radeon HD4850 1GB DDR3 VGA Kártya.
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Tudtok nekem olyan magyar nyelvű Linux-ot ajánlani mint a LinuxMint12... (azért ez példa, mert minden különösebb mókuskodás nélkül kezel minden hardvert - főleg a wifi adapter a lényeg)
A lényeg hogy usb-ről kellene futnia (1Gb)... szóval perzisztens módban (hogy pár apróságot meg is jegyezzen - illetve flashplayer-t tudjak rátenni - játék miatt).
Angol verziót találtam, de az nem az igazi (nem nekem kell).Előre is köszönöm.
CB
-
jtaggerX
tag
válasz
bambano #13915 üzenetére
a wifi nem ment, és mobilnetre voltam ítélve, viszont hotspot lehetőségem volt.
Képzelheted mit szenvedtem ubuntu 8:04 alatt hogy menjen az internet bloetooth-on keresztül.az lesz a befutó, a legfrissebb debian, (testing).
így elsőre jól nézett ez ki, meg bárkinek ajánlanám is mindennapi használatra, de nálam nem nyert.
-
jtaggerX
tag
-
Sziasztok!
Már majdnem mindent betettem a ram-ba még a /var-t nem.
root@fedorka store# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs 9,8G 6,0G 3,8G 62% /
devtmpfs 5,9G 0 5,9G 0% /dev
tmpfs 5,9G 2,8M 5,9G 1% /dev/shm
/dev/sda1 9,8G 6,0G 3,8G 62% /
tmpfs 5,9G 50M 5,9G 1% /run
tmpfs 5,9G 0 5,9G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 5,9G 0 5,9G 0% /media
tmpfs 5,9G 312M 5,6G 6% /tmp
/dev/sdb1 1,4T 905G 402G 70% /media/store
/dev/sda2 5,2G 2,7G 2,3G 54% /home
/dev/sdc2 4,9G 558M 4,1G 12% /var
tmpfs 5,9G 91M 5,8G 2% /var/tmp
tmpfs 5,9G 5,0M 5,9G 1% /var/log
tmpfs 5,9G 0 5,9G 0% /var/log/aptMuszáj megtartani? Úgy értem, h nem gond ha nem mentem le restart-kor? Boot-nál meg vissza...
-
jtaggerX
tag
válasz
pschio #13906 üzenetére
Sziasztok.
dell d430. Novatel eu 870D wwan mini pci modem.
A rendszer pár napja romlott el, linuxot szeretnék használni, viszont elég sokáig keresgéltem, de nem találtam olyan disztrót, ami támogatná a mobile broadband wwan kártyámat. Van valakinek bármi ötlete? Nagyon hálás lennék. a wifi broadcom, debian és ubuntu install dvd-m van pár, de azok nem támogatják, (8.04 ubuntu a legfrissebb) Most a kényelmes megoldás érdekelne, vagyis a legegyszerűbb. Köszönöm!
-
pschio
őstag
hi all!
scenneltem a debianos gépemet. mi ez a 48067-es port? és miért van nyitva?
tcp 0 0 *:48067 *:* LISTEN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest