- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nikon DSLR topik
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zek47
csendes tag
Üdv!
Egy elég misztikus weblassulási problémához kérném a segítségeteket.
Erős gép (i3), Slackware Linux, gyors, vezetékes net (Digi).
Rendszeresen előfordul, hogy bizonyos weblapok iszonyú lassan töltődnek be (több perc), pl. a google vagy a hup. Ugyanakkor más lapok jönnek, mint a villám, pl. a prohardver vagy a vatera. Ha megpingelem a lassú lapokat, jó eredményt kapok (5 ms), szóval nem a szerver a ludas. Reboot megoldja a problémát, a böngésző, vagy az X újraindítása nem. Tipikusan mindig ugyanazok a lapok lassulnak be, és a probléma mindig csak éjszaka jelentkezik, úgy 2 és 6 között. Nem vicc! Merre keresgéljek?
Köszi. -
-
kispx
addikt
válasz
ViZion #15293 üzenetére
Halmozás alatt mit értesz? A konténerfájl a lényegében egy normális fájl (lehet másolni penre, külső vinyóra, kiírni CD-re). Lehet egyszerre több is belőle (akár mountolva is). Viszont ezt a fájl a TrueCrypt fogja megnyitni, és felmountolja a /media mappába (vagy X: Y: ... meghajtónak).
Házi használatra jó az AES.
-
ViZion
félisten
Bocsánat! Nem vok nagy guru ebben, inkább itt offolok, mint win topikba kérdezzek
1. lehet-e "halmozni" a dolgokat: külső vinyón konténer, pendrájv konténer (ez nem fontos), adat HDD-n konténer, win rendszer titkosítás is működne együtt? Win elvileg SSD.n van, ami amúgy is tud vmi titkosítást, de nem merültem el benne...
2. AES-t találta a benchmark a leggyorsabbnak. Ez mennyire biztonságos? Illetve mi a javaslat? Házilag mit érdemes használni? -
-
ViZion
félisten
Meghajtó titkosítására mit használtok, mit ajánlotok? TrueCrypt esetleg? Csak ilyen "általános" csomagja van, nincs direkt Fedorás... ötleteket várok, köszönöm!
-
lakisoft
veterán
Kedves Kollégák,
Akadt egy problémám.
Adott a szerverem 2x500Gb SATA WD vinyóval.Oprendszer: Debian 6.
névszerint: sda, sdb
sda1(200mb), sda2(16Gb), sda3(483Gb). sdb1(200mb), sdb2(16Gb), sdb3(483Gb) partíciók lettek létrehozva.
md0 az sda1, sdb1 raid1-ben van. Ez a /boot
md1 az sda2, sdb2 raid0-ben van. Ez a /swap
md2 az sda3, sdb3 raid1-ben van. Ez a /.Következő történt.
az sdb vinyóra azt mondja hogy hibás. (Egyenlőre nem tűnik annak.) és eltávolította a raidtömbből./proc/mdstat
Personalities : [raid0] [raid1]
md2 : active raid1 sdb3[2](F) sda3[0]
471796800 blocks [2/1] [U_]
md1 : active raid0 sda2[0] sdb2[1]
32772096 blocks 256k chunks
md0 : active raid1 sdb1[1] sda1[0]
200704 blocks [2/2] [UU]
unused devices: <none>mdadm --detail /dev/md0
/dev/md0:
Version : 0.90
Creation Time : Sun Sep 18 23:02:05 2011
Raid Level : raid1
Array Size : 200704 (196.03 MiB 205.52 MB)
Used Dev Size : 200704 (196.03 MiB 205.52 MB)
Raid Devices : 2
Total Devices : 1
Preferred Minor : 0
Persistence : Superblock is persistent
Update Time : Thu Sep 27 10:24:07 2012
State : clean, degraded
Active Devices : 1
Working Devices : 1
Failed Devices : 0
Spare Devices : 0
UUID : 48c461f8:a009ead6:d96575aa:67f209be
Events : 0.520
Number Major Minor RaidDevice State
0 8 1 0 active sync /dev/sda1
1 0 0 1 removed
mdadm --detail /dev/md1
/dev/md1:
Creation Time : Sun Sep 18 22:58:44 2011
Raid Level : raid0
Array Size : 32772096 (31.25 GiB 33.56 GB)
Total Devices : 2
Preferred Minor : 1
Update Time : Sun Sep 18 22:58:44 2011
State : clean
Active Devices : 2
Working Devices : 2
Chunk Size : 256K
UUID : 0c3ccd7d:26cdbc99:6eaf5c7f:c75ce7d3
Events : 0.1
0 8 2 0 active sync /dev/sda2
1 8 18 1 active sync /dev/sdb2
mdadm --detail /dev/md2
/dev/md2:
Creation Time : Sun Sep 18 22:58:45 2011
Array Size : 471796800 (449.94 GiB 483.12 GB)
Used Dev Size : 471796800 (449.94 GiB 483.12 GB)
Total Devices : 1
Preferred Minor : 2
Update Time : Thu Sep 27 11:30:54 2012
State : clean, degraded
UUID : 2dc8b14f:87d97aff:aecdfcd3:9a6a9723
Events : 0.1944080
0 8 3 0 active sync /dev/sda3
1 0 0 1 removedMegpróbáltuk újra hozzá adni az sdb vinyót a tömhöz:
mdadm /dev/md0 --add /dev/sdb1
mdadm /dev/md1 --add /dev/sdb2
mdadm /dev/md2 --add /dev/sdb3mdadm -D /dev/md2
/dev/md2:
Creation Time : Sun Sep 18 22:58:45 2011
Array Size : 471796800 (449.94 GiB 483.12 GB)
Used Dev Size : 471796800 (449.94 GiB 483.12 GB)
Total Devices : 2
Preferred Minor : 2
Update Time : Sat Sep 29 11:17:34 2012
State : active, degraded
Failed Devices : 1
UUID : 2dc8b14f:87d97aff:aecdfcd3:9a6a9723
Events : 0.2141377
0 8 3 0 active sync /dev/sda3
1 0 0 1 removed
2 8 19 - faulty spare /dev/sdb3A kérdésem az lenne hogy hogyan tudjuk megoldani a dolgot?
Elvileg most az sdb vinyón nincs semmi.
Ha újrapartícionálnánk és újra hozzáadnánk vajon megjavítaná?Előre is köszönöm a segítséget.
üdv, lakisoft -
CaNNa3IS
senior tag
Sziasztok
Használ valaki ppolicy-t openldap alatt?
Zentyallal kéne összelőni de valahogy nem megy. -
válasz
bambano #15283 üzenetére
leszedni le tudom, még a kibontás is megy, de áll egy csomó fájlból, azt meg nem merem csak úgy kézzel a helyére dobálni.
plusz úgy látom, hogy ennek a csomagnak kellene létrehoznia a /lib symlinket is.
-
-
-
-
-
a frissítés lefutott, de a glibc-t az Istenért nem tudom frissíteni, mert továbbra is az a baja, hogy a /lib létezik a rendszerben.
van ott egy csomó fájlja a glibc-nek, meg egy csomó másik, ami látszólag senkié, de ha kiveszem onnan őket, akkor vége a világnak.
ugyanígy a kernel is onnan szedi a moduljait, hiába vannak benne a /usr/lib-ben is.mit lehet ezzel kezdeni?
-
Vladi
nagyúr
válasz
szemmelver #15272 üzenetére
Miért ne mtudod megnyitni? hozzáférés, vagy mi törétnik?
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, de van egy VPS szerverem, ahova fölszeretném rakni a Nano szövegszerkesztőt, és hiába rakom föl nem tudom megnyitni a server.cfg-t
OS típusa: CentOS 6 32bit
Köszönöm a segítséget!
-
altare
tag
hali valakinek megvan az andromeda linux?
-
Hát ez egy vacak...
Egy magot terhelve ( stress --cpu 1 --timeout 100s ) fogja magát és váltogatja a magokat elosztva a terheléstDe az istenért se kapcsol turbóba, hát normális ez az intel proci?
-
-
Sziasztok!
Van nekem egy újkeletű notim i5 520m procival.
Namost az intel szerint (meg nem csak ö szerint) ez a proci 1,2 - 2,4 Ghz-n üzemel de van neki egy turbó módja ami 2,9 Ghz lenne... Ezt az órajelet, h tudom előcsalni? Mert akárhogy nézem a proci órajelét 2,4 felé nem igen megy. Ez a turbó mód os specifikus? Gondolom nem...body@fedorka ~$ cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 37
model name : Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 520 @ 2.40GHz
stepping : 2
microcode : 0xd
cpu MHz : 1199.000
cache size : 3072 KB
physical id : 0
siblings : 4
core id : 0
cpu cores : 2
apicid : 0
initial apicid : 0
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 11
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 sse4_2 popcnt aes lahf_lm ida arat dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid
bogomips : 4788.08
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:Sosem volt még intel-es masinám azért vagyok ilyen noob
-
válasz
bambano #15251 üzenetére
azt nézem, hogy gyakorlatilag van CAPT driver, mert be tudtam neki adagolni a Canontól letöltött ppd-t.
mégse nyomtat.ha megszakítom a nyomtatást, akkor utána a nyomtató státusza "ccp send_data error" lesz, tehát valahol a ccpd-vel lehet probléma.
(frissíteni még mindig nem frissítettem, úgyhogy ez maradhatott a hiba gyökere, de amíg lehet, próbálom frissítés nélkül megoldani)
-
válasz
bambano #15256 üzenetére
most már csak 1 megosztást akarnék csatolni nfs-en: /home/body
ez csatolódik is ahogy kell, de!
ez alá becsatoltam azt a vinyót amit látni szeretnék a: /home/body/store alá
a szerveren a helyén van a kliens csak egy üres könyvtárat lát! Újra is indítottam már mindent. Ez miért van? Mit csinálok rosszul? -
Ez nekem is eszembe jutott, de egy üres könyvtár jelenik meg a kliensen, áááá....
Az lehet gond, h mind2 gépen body nevű user garázdálkodik?
kliensen, ott van a csatolás:
root@fedorka body# df
Fájlrendszer 1K-blokk Fogl. Szabad Fo.% Csatol. pont
rootfs 15117312 5518088 9445652 37% /
devtmpfs 1941992 0 1941992 0% /dev
tmpfs 1952932 96 1952836 1% /dev/shm
tmpfs 1952932 1172 1951760 1% /run
/dev/sda1 15117312 5518088 9445652 37% /
tmpfs 1952932 0 1952932 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1952932 0 1952932 0% /media
/dev/sda2 225246700 437140 213367692 1% /home
192.168.1.100:/home/body 5313536 2644992 2399232 53% /mnt/bodyde üres:
root@fedorka body# ls /mnt/body/store/ -a
. .. -
Sziasztok!
Miért nem tudom a /media/store alá csatolt vinyómat megosztani nfs-en??? A /home/body tökéletesen osztható de én egy "külső" tároló vinyót szeretnék megosztani de az istenért se akarja...
Mind2 megosztás teljesen egyformán van megadva, az egyik mount-olható a másik nem... Gondolom azért mert az egyik a / -ből indul a másik meg a saját mappámból. De ezt, h tudom kijátszani? Symbolic link nem működik mert azon a gépen keresi a link célját ahol megnyitom a megosztást.
Köszi -
válasz
bambano #15251 üzenetére
féltem, hogy eljutunk idáig...
van. csak nem tudom használni, mert olyan függősége van, amit csak akkor tudok felrakni, ha előtte elvégzem ezt a frissítést, ehhez meg nem annyira van sok kedvem, mert 3-ból háromszor problémás volt, céges gépen meg nem szeretem a problémákat.
ezért lesz a következő rendszerem Debian
-
itthonról terminálból kiküldtem egy nyomtatást. látszólag hiba nélkül lefutott, de én biztosra veszem, hogy nem lesz holnap kinyomtatva semmi
-
válasz
Siriusb #15248 üzenetére
most épp ül csöndben a sötét irodában
amúgy meg semmit. az égegyadta világon semmit.
a CUPS-ban az látszik, hogy "Processing", amíg meg nem unom, és nem nyomok neki egy megszakítást
hálózati nyomtatásra, lokális nyomtatásra de még a tesztoldalra is csak ennyit reagál, hardverszinten, egy nyekkenés, annyi se.itt az error_log, de sajnos nulla releváns információval rendelkezik, legalábbis én semmit nem találtam benne.
ezért nem szeretem a CUPS-t: jó Apple-s felfogás szerint a júzernek nem kell tudnia semmiről. akkor se ő a rendszergazda...
-
-
hurrá, főnökék vettek új nyomtatót.
hogy minek, azt nem tudom, cserébe b*szik nyomtatni, engem meg már szétver az ideg.
Canon LBP6000ez alapján csináltam, csak a típus más, a metódus ugyanaz (gondolom én)
egész addig a pontig eljutottam, hogy
# /usr/sbin/lpadmin -p LBP2900 -m CNCUPSLBP2900CAPTK.ppd -v ccp://localhost:59787 -Etermészetesen a megfelelő névvel és PPD fájllal, mégis csak annyit kapok, hogy
Unable to copy PPD file.
'szt csókolom.
minden leírás totál evidensnek találja, hogy itt nem lesz hiba.
semmi használhatót nem találtam sehol, nem írja, hogy miért nem tudja másolni, hogy hova nem tudja másolni.egyszer igazán fölhúz ez az Arch és olyan Debiant telepítek a helyére, hogy megnézheti magát
-
bucsupeti
senior tag
válasz
bambano #15243 üzenetére
ja látom hogy egy ős-szkriptről van szó. A fájlnév ellenőrzés dobta el a leveleket, mert ha egynél több pont van a fájlnévben akkor azt veszélyesnek ítéli meg és nem küldi el.
Kikapcsolni hol kell? Gondolom a postfix-nek van megadva hogy adja át ellenőrzésre. Hol keressem ezt a beállítást? -
bucsupeti
senior tag
Ismeri valaki az Inflex nevű email scannert?
Van egy örökölt rendszerem és bizonyos esetekben ez az Inflex nem küldi el a levelet, hanem egy tájékoztató levelet küld tovább a címzettnek, hogy emailt szerettek volna küldeni, de probléma volt vele (vírusos) és nem lett továbbítva.
Ezt kellene belőnöm és jól jönne ha valaki már tapasztalt ezen a téren. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na most ugyanazzal a disztróval nálam így vannak ntfs-es partíciók felcsatolva:
UUID=603CFD3E3CFD1030 /win/c ntfs defaults 0 0
UUID=440C0B9A0C0B8660 /win/d ntfs defaults 0 0és így tök jó minden. Nála ugyanez volt ( /cuccos -ként felcsatolva az adat partíciója), csak EXT4-el, ott meg kéri a jelszót. A fájlrendszernek lehet ehhez köze?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Haverom gépében egy ext4-es / és egy ext4-es adat partíció van. Hogyan kellene úgy felcsatolni az adat partíciót, hogy egyszeri userként tudjon írni az adat meghajtóra root jelszó nélkül?
Defaults opcióval nem megy. User opció-val sem.
-
Kup986
csendes tag
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Kinek mennyi a winyóról winyóra másolás sebessége linux alatt??
Nekem Ubi 11.10 alatt 2db WD 2TB winyók
sata2 2TB NTFS -> sata2 2TB EXT4 -re 60-80 MB/sec
Kicsit lassúnak tűnik, vagy csak nekm???? -
Tv
senior tag
Köszi a válaszokat. Régebben Debiant, Ubuntut használtam hosszabb ideig, úgyhogy a Lubuntuval teszek egy próbát, ahogy nézem ez is egyszerű/felhasználóbarát mint a sima Ubuntu.
-
Tv
senior tag
Sziasztok
Fujitsu Siemens Lifebook e7010 notebookra szeretnék linuxot rakni. Mit ajánlotok errre a gyengécske gépre? Leginkább böngészésre lenne használva. Sebesség tekintetében a Youtube jó lenne ha nem szaggatna legalább.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
ViZion #15224 üzenetére
Csak formázni kell, ezen a gépen már nem valószínű, hogy lesz linux futtatva. Köszi a tanácsot, biztos én vagyok a gyík, de win7 alatt egyszerűen nem találom a lemezkezelőt, win xp-nél emlékszem, hogy valahogy úgy volt, ahogy írod, de itt win7-ben már nehezebb előcsalogatni. Valami ötlet esetleg?
-
ViZion
félisten
válasz
Babetta-X #15223 üzenetére
Backup és formázás is mehet Live disztróval. Ha csak formázni kell, azt tudja a win beépített lemezkezelője (sajátgép, jobb klikk, kezelés, lemezkezelés). Itt kijelöl az ext2 partíciót ("látja" hogy ott van, de olvasni nem tudja), partíció törlése. Utána lehet formázni vagy ilyesmi. Remélhetőleg boot flag nem azon van
(ha nem Grub-al indul, akkor minden OK lesz) , ööm bódottság.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
BigManus #15216 üzenetére
Köszi, végül szerencsére találtam megoldást.
Viszont van egy újabb kérdésem, igaz ez egy másik gép. Adott egy rendszer amin win7 fut és egy 300gb-s winyó három partícióval, amiből az egyik ext2-es, így a win7 nem látja. Namármost ezt szeretném visszaalakítani ntfs file rendszerben lehetőleg windows alatt. Van rá valami mód?
-
Siriusb
veterán
A recently-used.xbel fájlt használom openbox menüjében a legutóbbi fájlok megnyitására. A gond ott van, hogy a magyar ékezetek nem jelennek meg helyesen.
A fájlt első sora:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>És így látja a rendszer:
$ file -bi ~/.local/share/recently-used.xbel
application/xml; charset=us-asciiLocale:
$ locale
LANG=en_US.UTF-8
LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
LC_NUMERIC=hu_HU.UTF-8
LC_TIME=en_DK.UTF-8
LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY=hu_HU.UTF-8
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_PAPER=hu_HU.UTF-8
LC_NAME="en_US.UTF-8"
LC_ADDRESS="en_US.UTF-8"
LC_TELEPHONE=hu_HU.UTF-8
LC_MEASUREMENT=hu_HU.UTF-8
LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8"
LC_ALL=Nézelődtem a freedesktop.org-on, és a guglin, de nem találtam, miként lehetne megoldani, hogy a bookmark-ok UTF-8-ban legyenek. Valaki tud segíteni?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok újra! A sok minimal disztró közül több sikertelen próbálkozás után végül feltelepítettem a little susie-t, ez magyar is, szép is jó is, fel is települt (600mhz, 3GB winchester, 256MB ram, alaplapi VGA, Intel alaplap)
Viszont a nagy problémám, hogy a képernyő folyamatosan remeg, rezeg, elcsúszik, szóval nagyon nem az igazi, hol jobban hol kevésbé de mindenütt rossz. Sajnos a beállítások fül alatt ennyit látok: Your X server is using RandR extension at version 1.2 an operate wich doesnt't have any configuration yet.
Más minimal linux ami live módban ment teljesen szép volt, szóval nem hinném, hogy a VGA-val lenne valami.
Hol érdemes keresgélnem, mit kéne tennem, hogy működjön, és beállítható legyen?
Válaszotokat ismét előre is nagyon köszönöm!
-
altare
tag
hello hogyan és mivel tudnám szabályozni linux mint 13-on a vga-m veentilátor sebességét? ati HD4870x2-ről kenne szó
-
bucsupeti
senior tag
Sziasztok!
Lehetséges az hogy a Samba jelszó más mint a Linux user jelszó? Ha igen akkor hogy lehet szinkronra bírni? Azaz ha az egyik megváltozik, változzon meg a másik is.
-
Siriusb
veterán
válasz
Siriusb #15207 üzenetére
Megoldódott udev rule segítségével:
# This file is a part of package samsung-unified-driver
# Rules to allow low level USB device access for smfpautoconf
SUBSYSTEM!="usb|usb_device", GOTO="label_end"
ACTION!="add", GOTO="label_end"
ATTRS{idVendor}=="0419", MODE="0666"
ATTRS{idVendor}=="04e8", MODE="0666"
ATTRS{idVendor}=="0924", MODE="0666"
ATTRS{idVendor}=="413c", MODE="0666"
LABEL="label_end" -
atesss
addikt
Üdv !
Linux Mint 13 alá keresnénk valamilyen video-megjelenítő(-megfigyelő) programot, amit könnyebb beállítani mint a ZoneMinder-t, de többet tud mint mondjuk egy VLC.Egy 4 csatornás USB-s EasyCAP videó digitalizálót szeretnénk vele "használható módban" beüzemelni.
Driver oké (natívan benne van már a 13-asban), egy csatorna tökéletesen működik VLC-vel is, de úgy néz ki a több csatornát csak multiplexelve tudja (valószínűleg ilyen a hardver, bár a vaterás eladóhoz lesz még egy pár nem túl szép szavam, mert ezt sehol sem említette...).
A hozzá adott Windows-os program viszont csak olyat tud, hogy másodpercenként váltja a megjelenítendő kamera képét, ami így használhatatlan.
Bízunk benne, hogy Linux alatt be tudjuk úgy állítani, hogy két kamerával a 30fps-t 2x15 fps-re bontsa le. -
altare
tag
Hello hogyan/mivel lehet linuxon a vga ventilátorának a sebességét változtatni? ccc-ben nem lehet és új vagyok linuxban. ati HD4870x2 vga-m van ami igen forrófejű alap ventilátor sebességgel.
-
Siriusb
veterán
Egy kis segítségre lenne szükségem: cups 1.6.1. USB printert nem ismeri fel, de ha kiadom a következő parancsot, ott látja:
# /usr/lib/cups/backend/usb
DEBUG: list_devices
DEBUG: libusb_get_device_list=10
DEBUG2: Printer found with device ID: MFG:Samsung;CMD:PCL5E,SPL,FWV,EXT;MDL:SCX-3200 Series;CLS:PRINTER;MODE:SCN;STATUS:BUSY; Device URI: usb://Samsung/SCX-3200%20Series?serial=Z509BFEB902638M&interface=1
direct usb://Samsung/SCX-3200%20Series?serial=Z509BFEB902638M&interface=1 "Samsung SCX-3200 Series" "Samsung SCX-3200 Series" "MFG:Samsung;CMD:PCL5E,SPL,FWV,EXT;MDL:SCX-3200 Series;CLS:PRINTER;MODE:SCN;STATUS:BUSY;" ""
root ~ # lpinfo -vl
network http
network lpd
network socket
network smb
network https
network ipp
network ippsValami ötlet? Másik gépen friss cups telepítéssel működik.
-
rt06
veterán
ha valaki hasznal openrc-vel reszelt rendszer, esetleg raero idejeben legyen szives nezzen be ide
-
ko9
addikt
válasz
Jester01 #15199 üzenetére
Na hogyha már ennyire benne vagytok nekem is van egy kérdésem. Gondoltam bashba lehetne megoldani, vagy awk-val csak ahhoz nem értek.
Van egy szöveg, felépítése: üres sor - 4sor adat - üres sor - 4sor - üres sor stbstb.
Na az üres sorokba kéne beszúrni számokat 1-től kezdve, szögletes zárójelben, pl:[1]
adat
adat
adat
adat
[2]
adat
adat
adat
[3]
adat...Van erre is valami egyszerű megoldás a kézi bevitelen kívül? Kb 400ig kell elmenni...
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Minden, ami JAZZ
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Jövedelem
- Nikon DSLR topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest