-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Hogy lehet elérni egy VNC szerveres gépet SSH-val direkt kapcsolaton keresztül?
Szóval.. van két Arch Linux, egyik notebookon, másik headless PC-n. A PC winchesterét rákötöttem a notebookra, telepítettem az Arch-ot, meg mindent, ami kellett és beállítottam a TightVNC-vel a szervert, követve a leírást. Beállítottam, hogy az egyik gép, mivel nincs monitora, automatikusan indítsa a VNC szervert és konfigurálja az eth0 kapcsolatot:
ifconfig eth0 192.168.0.35 netmask 255.255.255.0 up
A notebookon pedig:
ifconfig eth0 192.168.0.36 netmask 255.255.255.0 upPróbáltam kapcsolódni a Wiki leírása szerint, de nem sikerült.
Az SSH hibaüzenet: "No route to host"
A ping hibaüzenet: "Destination Host Unreachable".Az egyértelmű, hogy nincs kapcsolat a két gép között, pedig csatlakoztatás után indítottam a PC-t, majd 2 perc múlva konfiguráltam a notebook ethernet csatlakozóját, aztán újraindítottam az sshd-t.
A notebook csatlakozik WLAN-ra is, azt lekapcsolva és újra próbálva sem működött, nem látja a notebookom a PC-t.ui.: nem, nem szeretnék switch-et vagy routert venni ezért, csak még egy eszköz, még egy foglalt konnektor, még több vezeték.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Renault, Dacia topik
- Anime filmek és sorozatok
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest