-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Tulajdonképpen én ezekre reagáltam.
"Nincs olyan, hogy PS4 kormány vs PS5 kormány. Playstation-licencelt kormány van, és a T300 egy ilyen kormány.
Egy PS szoftver fejlesztésekor el lehet dönteni, hogy ezek közül a PS lincenc-szel rendelkező kormányok közül támogatod-e valamelyiket (vagy akár mindegyiket), vagy sem. A támogatás kimerülhet egy alap "generic PS kormány" supportban (pl Mudrunner) vagy típusspecifikus beállításokban (pl GT Sports)
Ez kizárólag az eddig, és ezután kiadott játékokon, illetve a fejlesztőjükön fog múlni. A jelenlegi kompatibilitási lista változatlan bármelyik konzolon is indítod el őket."
Az evidens, hogy egy adott technika nem támogathat egy jövőben megjelenő platformot. Na de az hogy pl a PS4-et eleve úgy adták ki, hogy a PS3-as kormányokat nem támogatja az már azért érdekes. Na én erre gondoltam, amikor írtam neked.
-
GalaHU
addikt
Gala elment popcornért, de mire kipattogott úriemberek módjára rendezni tudtátok…
Ezért is szeretem ez a fórumot, teljesen normális arcok vannak itt.
A kérdésre visszatérve: amikor kijött a PS5 akkor írtam pár sort a dologról. A GTS-el és Dirt Rally 2.0-val tudtam kipróbálni Fana Podium DD-vel (PS edition) és teljesen jól működött. Persze, ez még csak kompatibilis mód, de azért reménykeltő.
XBoxon a 2 AC-t próbáltam, de fura módon csak az ACC-be tudtam életet lehelni.
De mindkét konzolon működött, és annyiban rosszabb konzolon szimezni PC helyett, hogy a finombeállításokra kevesebb lehetőséged van. Ez inkább Logi és TM vonalon húsbavágó, mert ott javarészt csak driverben tudsz állítani (T300-ig van személyes tapasztalat) Fanánál annyira nem gáz, mert ott a Base-en mindent be tudsz lőni, elmenthetsz 5db profilt, stb. Zsozsának valószínűleg ezért nem volt hiányérzete.
-
quint
aktív tag
Mármint hogy konzolos AC-n és ACC-n nincs FOV? Márpedig nálam PS4-en van.
-
En ereztem kulonbseget az FFB reszletessegben, AC es ACC eseteben is. Plussz a fanatec kormanyok nagyon jol testreszabhatoak a PC-s alkalmazassal minden tekintetben (FFB, ledek stb.), nekem az baromira sokat dobott az elmenyen. Aztan az AC magaban igen verszegeny a modok nelkul. Ehhez meg jon az, hogy AC es ACC eseteben nincs FOV beallitas konzolon ami nekem a gyalazat kategoria szinten. Amint sikerult PC-n jol belonom az FOV-t ami ugye konzolon nem opcio, rengeteget gyorsultam es sokkal konzisztensebb minden fektavom. Most a 3 monitor tamogatast mar nem is emlitem. Sokat jatszottam F1 2020-at is konzolon, na az az a jatek, ahol talan elmondhato, hogy keves kulonbseget erezni a PC es konzol kozott. De kiprobalok majd mindent az uj DD-vel is, de azon kivul, hogy neha leulok az uj GT ele, sokat nem hiszem hogy jatszom majd konzolon.
Fel evet toltam kb. csak PS4-PS5-t es valahogy mindig olyan erzesem volt, hogy itt valami nem stimmel es sose ereztem azt az elmenyt, amit annyian emlegettek mondjuk AC vagy ACC tekinteteben. Elovettem egy regi sarokban porosodo PC-t es kiprobaltam oket, egy hettel kesobb rendeltem az uj konfigot. Azota vissza se nezek. De egyebkent akarmennyi forumot olvastam el, mindenki pont ugyanide jutott, szoval ketlem, hogy en lennek a helikopter.
Abban igazad van, hogy kizarolag konzol felhasznalasra a ket kormanyt erdemes osszehasonlitani nem a platformot. Viszont azert emlitettem a PC dolgot, mert amikor en G27-rol valtottam Fana-ra, ami ugye nem volt egy olcso moka, valami oriasi csodat vartam. Es nyilvan nagy ugras volt, de nem akkora mint amire szamitottam. Azt nekem a PC hozta meg. De ez en vagyok, masnak mas tapasztalatai lehetnek. Csak gondoltam jelzem, hogy nem biztosan erdemes egy vagyont a Fana legdragabb cuccaiba olni, ha csak konzolon lesz hasznalva.
-
azt hiszem félreértettem a nem-sony által lehozott infókat, [link] - ez neked ad igazat
így természetesen én is!mindenkitől elnézést a dezinfóért... legjobb lenne valahogy törölni a hsz-em
EZEKUTÁN egy kérdésem van! Hol késik Gala tesztje ps5 kompatibilitás tekintetében?!
-
A borzalmas szót kissé erősnek érzem. A magam casual módján nem éreztem semmi difit, hogy az assettot xboxon vagy pécén játszottam a th tx-el. Lehetnek difik, pláne lehet h adott fana modell, adott fw, adott játék esetleg nagyon más (vagy épp bugos is), de semmi drámait nem tapasztaltam (+tény: pécén sztem már egy éve nem AC-ztem, míg xboxon pár hónapja próbáltam ki az AC-t, csak érdekességképpen, hogy milyen a konzolos, szal nem A/B teszt volt).
Plusz ugye neked megvan a pécés összehasonlítás - aki CSAK konzolon játszik/játszana, neki a G29 vs Fana a mérvadó, azt kell mérlegelnie, hogy megér-e plusz sokszázezret az a plusz - hogy pécén mégjobb/mégnagyobb a difi, irreleváns szerintem. Pláne, hogy valakinek a plusz párszázezer simán lehet h olyan, mint nekem mondjuk 7 forint.
-
-
Joshi
titán
Amit írsz a #41480 hsz-ben az PS4-ig nagyon nem így volt. Jó példa erre a Logitech DFGT, ugyanis az PS4-en már nem ment. Szerintem az, hogy a jelenlegi PS4-es kormányok mint pl Logitech G29, vagy Thrustmaster T150/T300 mennek PS5-ön is, csakis a felhasználók nyomására van így.
-
Neck
veterán
Leírom mégegyszer:
Nincs olyan, hogy PS4 kormány vs PS5 kormány. Playstation-licencelt kormány van, és a T300 egy ilyen kormány.
Egy PS szoftver fejlesztésekor el lehet dönteni, hogy ezek közül a PS lincenc-szel rendelkező kormányok közül támogatod-e valamelyiket (vagy akár mindegyiket), vagy sem. A támogatás kimerülhet egy alap "generic PS kormány" supportban (pl Mudrunner) vagy típusspecifikus beállításokban (pl GT Sports)
Ez kizárólag az eddig, és ezután kiadott játékokon, illetve a fejlesztőjükön fog múlni. A jelenlegi kompatibilitási lista változatlan bármelyik konzolon is indítod el őket.
Ha az adott játék stúdiója úgy dönt, úgy adja ki a játékot, hogy nem támogatja a T300-at, akkor nem fog T300-al menni, de ez nem azon múlik, hogy PS4 vagy PS5-re adta-e ki az adott játékot.
Mellesleg, látva, hogy mennyi T300-at adtak el eddig, szerintem eléggé lábon lőné magát az, aki kiadna egy AAA szintű autós játékot úgy, hogy nem támogatja a piacon lévő legelterjedtebb kormányokat. Emiatt én nem aggódom azon, hogy kijön egy PS5 nagy cím autós játék, ami nem megy majd T300-al. Még az olyan esetekben is, amikor egy adott stúdió szerződést köt egy adott kormány gyártójával (Pl. GT Sport és Thrustmaster) is ott a support a többi gyártó kormányához, még a régebbiekhez is.
De tudod mit? Ha kijön egy olyan játék, ami mégsem megy T300-al, majd nem veszem meg
Az egész téma egyébként ugyanígy működik Bill + Egér támogatás esetében is, csak ott jóval kevesebb fejlesztőcég dönt a támogatás mellett.
-
Laby
őstag
válasz
JulesTS #41486 üzenetére
Otthon a napokban kipróbálom. Köszönöm az infókat!
Próbáltam picit határozottabban is húzni-tolni a kart, de meg sem mozdult, nem mertem jobban. Felszerelem a végleges helyére, aztán lehet hogy akkor masszívabban tudom majd, mint kézben fogva.Benéztem a leírást, azt hittem hogy jár hozzá szekvenciális lap is, de akkor azt rajzolok egyet és 3d nyomtatóval megcsináltatom szerintem.
-
JulesTS
addikt
Leírás szerint nem jár hozzá a szekvenciális fedlap, csak azt írja hogy 7H vagy 6H fedlappal is lehet szekvenciálisban használni. Én rendeltem hozzá, szerintem jobb is, hogy van, mert azt írja az útmutató, hogy szekvenciális módban ne húzzuk oldalra mert tönkremehet...
De úgy kell állítani, le kell nyomni és 90 fokot fordítani rajta. Alap állaspotban eléggé elő van feszítve, úgy elég nehéz előre-hátra mozgatni. Próbáld úgy kitekerni a rugófeszítő csavarokat, hogy a nagy alátétet ne nyomják el, csak éppen érjenek hozzá. Lehet, hogy azért nem tudtad mozgatni, mert gyengén próbálkoztál... Az alsó kis pöcök, csak az elektronikát állítja a szekvenciális módhoz, hogy a 3-as 4-es helyett külön fel/le váltás gomb legyen. -
válasz
Lacielvtárs #41483 üzenetére
PONTOSAN ezért találta ki az ms az xinputot (konzolra), majd "portolta" vissza pécére - hogy tudja-tudhassa a játék, hogy az általa várt A gomb az a kontrolleren is az A feliratu gomb legyen. De ez csak a gamepadra lett igaz, a kormányos "részt" végül nem emelték át, pont a sokféleség miatt.
DirectInput esetén LEHET h a játék beállítja magának, hogy a Gomb3 a felfelé váltás, de neked az eszközöd a váltóját Gomb5-ként reportolja a Dinput/windows felé. Ezért neked kell megmondani a játéknak, hogy a Gomb5 a felfeléváltás, nem a Gomb3.
És ahogy mondtam: sajna lehet h a steam a Gomb5-öt GombA-ként (xinput) küldi a játéknak.... (ami autósjátékok esetén általában ignorálódik, hiszen tudja a játék, hogy az xinput az biztos gamepad, nem kormány, nem kell/szabad vele foglalkozni).
Sok sikert, menni fog ez
Ha van F1 játékod, ott pl biztosan tudom h jól konfigolható minden vezérlő.
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia, nagyon köszönöm a tanácsod
ami érdekes hogy a steam nem látja csak, vagyis én nem találom lehet a megfelelő helyen
de ahol én gondolom, ott nincsen csak az xbox vezérlő van, amit szoktam is használni játékhoz...
hazamegyek akkor több infót tudok majd közölni, de ki fogom próbálni hogy lehet be állítani , mert arra nem is gondoltam hogy nekem kell játékon belül konfigurálni az adott gombokat.
azt hittem ezek maguktól mennek, úgy mint az xbox kontroller beállításai -
Ez nem szőrszálhasogatás, nagyonis lényeges hogy értsük mi miért megy és miért nem. Így nem esik senki pofára ESETLEG majd ps5ön egy ps5 játékban a t300-al
(csak példa!)
Dirt5-nek TALÁN van nativ ps5 verziója, nem?
Illetve esetleg a WRC9-nek?
De ezek a korai játékok szinte kötelezően támogatnak "ps4 kormányokat", hiszen nem létezik ps5 kormány (nem létezett eddig). Mármint mára támogatGATnak... induláskor tudtommal rengeteg gond volt mindkettő "kormánykezelésével", nyilván nulláról kellett megírni minden kormányra a támogatást, ráadásul egy új rendszerre (ps5) -
válasz
Lacielvtárs #41472 üzenetére
Én nem adnám fel. Kábellel csatlakoztasd, ez fontos. Ezután nézd meg windowsba, játékvezérlőként megjelenik-e?
Ha igen, akkor van egy DirectInput eszközöd, amit egy adott játék vagy támogat vagy nem.
Ennek a DirectInput eszköznek vannak tengelyei (kormány, pedálok) és gombjai (x o stb), amiket adott játékban társíthatsz adott funkcióra: pl a gázpedálra teszed a gyorsítástEgy játék nem "steames játék" hanem "windowsos játék" a kormánykezelés szempontjából, a windowsba beépített DirectInput felületen keresztül lehet az eszközöddel kommunikálni. A steamnek van SAJÁT kontrolleremulátora, ez okozHAT sajnos kompatibilitási gondokat, tehát ott is meg kellene nézni, mit látsz! Steam kontrolleres kezelőjében ott a "kormány" ? (lehet gamepadként! azért van benne, mert sok játék már nem kezel DirectInputos eszközöket, hanem XInputost kezel - így a steam a te eszközöd a játék felé XInputosnak hazudja. Ez sokszor jó, de autósjáték általában DirectInput eszközt várna, ami ezesetben elveszik, el van rejtve, másnak látszik
indulásképpen: [link] )
Szóval kérdés, mikkel próbálkoztál eddig és meddig jutottál?
-
Neck
veterán
Jó, akkor hasogassunk szőrszált. PS platformon lényegében nem a konzol verziója határozza meg a kompatibilitást, hanem a játék. Az vagy támogatja a kormányokat, illetve különösen egy adott kormányt, vagy sem. Az általam eddig próbált PS4 játékok PS5-ön is tökéletesen működtek. Igazi PS5 autós játék tudtommal még nem jött ki, majd játékoknként kiderül, hogy melyikkel megy, és melyikkel nem, mindenesetre a PS5 mint "base" nem akadály.
-
Dehogy kompatibilis teljesen. A t300-ad a ps5ön futó "ps4"-el kompatibilis (amin/amiben a játékok futnak - visszakompatibilitás), kvázi ahoz csatlakozol.
A nativ ps5 játék vagy támogatja DIREKTBEN az adott modellt (esetedben a t300at), vagy támogatja általánosságban a "ps5 kormányokat". Vagy mindkettőt.
Egy normális világban mondanám, hogy nem merik meglépni, hogy arconköpjenek (sony+polyphoni) ennyi embert, de évek óta megteszik és megússzák......Szal miért ne tennék meg most, újra?
És ps5 esetén ez igaz minden perifériára. Arcade stick, joystick, egyéb kontrollerek. És a csúcszon ott ül a dualshock4... mint NEM támogatott eszköz. It's a Sony.
-
blountex
senior tag
válasz
GalaHU #41474 üzenetére
Valóban lehet szerződésük hisz a TM-en több mint 10 éve szerepel a GT logó, mint hivatalos kormány, ami ugyan szerintem nem baj...
Nem tartom kizártnak hogy lehetséges hogy lesz a GT7 startjára is valami kormány beütemezve más gyártótól is. Én még szerintem maradok a Ps4es verziónál.
Ha kategória sorrendet akarnék állítani akkor:
Logitech - Kezdésnek ez tökéletes
Thrustmaster - Ez egy középút, mondhatnám félprofi cucc még ha évek óta egy helyben is topognak.... de ez a Logitechre is igaz. Náluk se történt semmi egetrengető újítás. Ki tudja talán egyszer ők is áttérnek Direct Drive rendszerre, vagy nem, ha már ez a legjobb base mostanság.
Fanatec (ez inkább Pc-re való még ha van 1-1 ps szettjük is) -
Laby
őstag
SHH Shifter tulajok!
Ma megjött a Shifterem. A leírás szerint járnia kellett volna hozzá szekvenciális váltóhoz külön "fedlap".
Csak a listában kiválasztott 7 sebességes H shiftert kaptam hozzá. Jól gondolom hogy járnia kéne?
Bónusz kérdés, szekvenciális módot nem úgy kell állítani rajta, hogy lenyomom a váltókart és elforgatom 90°-al majd utána lezárom jobb alul a kis pöcökkel?
Ha én elforgatom bármelyik irányban 90°-ba, akkor nem engedi a fel-le mozgást. Ha tovább állítom 90°-al akkor ugyan úgy H váltóra visszavált. -
Patrick76496
őstag
#41399wolf033 Meg tudom érteni, néhány dolog már tényleg csak a kijelzőre fér ki, de az alap dolgoknak gombokon a helye.
í
#41400JulesTS Mondjuk az elég kellemetlen tud lenni, főleg játék közben. De írták, hogy az olcsóbb fajta playseat is el tud hajlani, viszont szerintem a váltóerőnél is megvan valahol az aranyközépút.
-
GalaHU
addikt
válasz
blountex #41465 üzenetére
Jól látod, valóban elég faramuci a helyzet PS-Fana relációban. Valószínűleg a Thrustmaster-ral van már a SONY-nak valami (fél)exkluzív szerződése, ezért megy ez a helybetopi már 3 generáció óta...
Azzal együtt mindig (!) volt a Fana kínálatában olyan base mi ment az adott PS-el, sőt a későbbi generációkkal is. Talán vannak akik emlékeznek, hogy spéci azonosító chip-ről volt szó, amiről kiderült, hogy nem is létezik.
De eddig az volt a gyakorlat, hogy a Base kompatibilis a PS-el, a Rim-ek meg XO-val, és minden megy PC-n.
Az hogy már be van jelentve hogy pedál és rim megy PS-el nem nagy szám, mert nem maga a pedál megy vele, hanem a Base, amire rákötöd. Ha direktbe kötsz egy Fana pedált a PS-ra (vagy XO-ra) az nem fog menni.
Az új miniDD bejelentésekor elejtett egy mondatot a Führer, hogy lesz belőle PS verzió, valószínűleg a GT7 startjára igazítják majd a launch-ot.
Nekem az elsőnek belinkelt Bundle-m van, de az F1-es perecet 20 percig se használtam még, egy XO-hub-al györtöm mindhárom platformom. Való igaz, nem olcsó, de nekem minden alkalommal óriási élményt ad!
Az meg már megint egy filozófiai kérdés, hogy kinek és mikor "éri meg". Attól, hogy keveset használod, még nem kell hogy gagyi legyen a szetted! Nyilván eltérő lehetőségei vannak mindenkinek, de ha megengedheted magadnak, akkor mindig érdemes a magasabban pozícionált terméket venni. Olyan ez, mintha ritkán jutnál el étterembe, úgyhogy ha ott vagy akkor csak krumplistésztát eszel, kell a fenének a steak arra a néhány alkalomra...
Ha meg nincs rá lehetőség, akkor sincs semmi tragédia, remekül el lehet versenyezgetni a Fana-szett töredékéből is egy TM kormánnyal, közülünk senki sem a német márkával kezdte...
-
blountex
senior tag
válasz
zsozsa74 #41467 üzenetére
Pl: Amikor volt a Micheliszes verseny akkor naponta nyúztam a G25-öt, bent is voltam a top 100ban többszőr, úgy hogy nem is szimeztem előtte sokáig. Bár a RaceRoom játék nem igazán jött be...
Emellett néha napján Dirt Rallyzok Pc-n hobbyból, de a többi simes játékkal nem igazán játszok, valahogy nem annyira jöttek be (project cars, és assettot próbáltam).... inkább ott a Forza Horizon futott sokat.
Állítólag más a fizika a pc és konzolos játékoknál legalábbis F1-nél ezt biztos forrásból tudom állítani.....GT6 óta nem játszottam komolyan, és mivel már kezd felkapott lenni az Esport ebben a játékban is, és itthon is rendeznek komolyabb versenyeket aminek van tétje, emiatt is gondolkoztam el egy jobb felszereltségen az érkező új Gran Turismo résznél.
Kiváncsi leszek Fanateces Ps verzióra, ezt szerintem mindenképp kivárom.
-
válasz
zsozsa74 #41468 üzenetére
En is konzolra vettem Fana-t, fel evig birtam kb. Azota csak PC. AC es ACC tutira biztosan kozel sem hozza azt konzolon, mint PC-n, az FFB eg es fold. Arrol nem beszelve, hogy a Fanatec cuccok a Fanalab es egyebek nelkul felkaru oriasok. Miota valtottam nem kapcsoltam be a PS5-t egyszer se.
-
ForRedGlory
félisten
A leendő cocpitemre (Next Level GTTrack lesz) szeretném rávarázsolni a székemet (Noblechairs Epic). "Sima" irodai széket hogy lehet ráhekkelni viszonylag kevés gyötrelemmel? Vannak ilyen univerzális sliderek, vagy hogy kellene nekiállni?
-
válasz
Lacielvtárs #41462 üzenetére
Nem lesz hozzá driver, mert ez csak konzolon (ps) működik.
Ha steamen akarsz játszani akkor egy Logitech minimum. -
zsozsa74
őstag
"en csak PS vonalra nem vennek Fana szintu cuccot,"
Ez megint a pc-s, elitista hozzáállás. A Fana cucc konzolon is minőséget nyújt. Ott van konzolon az AC, ACC, Dirt 1-2, pCars 1-2, ugyanolyan jó ffb-kkel, meg szimulációval, mint pc-n. Én korábban xboxon használtam a Fana cuccaimat és pont olyan jó volt, mint most pc-n használni őket. Nyilván pc-n több a lehetőség, rugalmasabb a platform, használhatsz custom ffb fájlokat, meg fanaled meg fanalab progit, meg modokat, meg nagyobb a szimes választék, de ettől még konzolon is jó szimezni velük.
Szóval ha én csak konzolon akarnék szimezni, akkor is simán vennék Fanát is, mint ahogy vettem is és nem bántam meg. Plusz ha valaki most ugrana bele a dolgokba, akkor 180-ért ott van egy újgenes konzol, a pc-t meg tudjuk, hogy mibe fáj manapság.
-
zsozsa74
őstag
válasz
"Csak akkor építenék komoly szettet ha tényleg megéri, amúgy meg hobbira elég lehet egy TM GT-II + load cell pedál T-LCM"
Hát itt a lényeg, neked kell tudni, hogy megéri-e, vagy nem! Ez mindig viszonylagos és egyéni. Mennyit használnád, van-e kidobni való pénzed, stb. Ezeket csak te tudod. Ha havi egyszer használod a szettet, akkor akár a TM-GT II is lehet, hogy overkill...
Én kétnaponta biztos beülök kicsit a cockpitbe és van, hogy csak "örömautózok", van, hogy szervezett versenyt nyomok. Szóval mondhatom, hogy kihasználom és élvezem azt a minőséget, amit a drága pénzért összevásárolt cuccaim nyújtanak. Egy fillért se bánok így utólag, amit a szimes cuccaimra költöttem. Szóval nekem pl. megérte.
-
válasz
Fana-nal a DD1-bol van bundle ami PS kompatibilis illetve a CSL Elite volt, csak megszunt. Helyette van most az olcso DD amibol lesz majd szinten PS verzio. Azt erdemes megvarni, ha a PS a cel. Bar az is hozzatartozik, hogy en csak PS vonalra nem vennek Fana szintu cuccot, nem tudod kihasznalni.
-
blountex
senior tag
válasz
GalaHU #41460 üzenetére
Körbenéztem a Fanatec oldalon, mivel nem vagyok járatos benne.... javítsatok ki ha tévedek, de
Tájékozódásom alapján nem létezik csak Base (motor) ami támogatja a Ps4-et.
Ugyan van base + kormány kombó ami Ps4 kompatibilis, de ezt csak kizárólag bundleba lehet megvenni méreg drágán.Valóban bejelentettek egy olcsó Direct Drive-os kormányt a Fanatecnél, ami NEM ps kompatibilis.
Ez sajnos nem túl jó hír.Tehát érdekesnek tartom azt, hogy csak base ps4 kompatibilitás olyan mint még nem létezik, de fékpedál és kormány viszont már igen, elég nagy választékban. WTF?
Fékpedálnál ez egész jól néz ki, minőségi cuccnak is tűnik.
Kormánynál meg nem is tudom, egyik se tetszik igazán.....
de legyen kerek, mert a szögletesek nem jönnek be.Csak ez a kettő kiegészítő (kormány és pedál) már 260e, és akkor ott lenne a fent említett CSL DD motor ami legyen mondjuk 120e és ez ugye a legalapabb. 400e járunk.
Csak akkor építenék komoly szettet ha tényleg megéri, amúgy meg hobbira elég lehet egy TM GT-II + load cell pedál T-LCM (ami az se lehet tökéletes, egy fanatechez viszonyítva....).
-
Segal
veterán
válasz
Lacielvtárs #41462 üzenetére
Szia
Nem kell beállítani semmit, a játékok maguktól felismerik a kormányokat, de ez nem azLehet hogy pár játékban manuálisan be fogod tudni állítani a kormányod, de pusztán csak jótanácsként szerintem inkább vegyél tőle érzékeny búcsút és vásárolj helyette valami életképesebbet.
Sok szenvedéstől fogod magad megkímélni -
Lacielvtárs
nagyúr
Srácok, nem tudom jó helyre írok (előre is elnézést kérek ha nem jó a topik) de egy ilyen kormányt szeretnék használni a steam fiókomban lévő játékokhoz.
[link]
próbáltam vezetékkel és bluetoos adapterrel is, de a gép felismeri de a játékok nem.
esetleg valamit valahol be kell állítani hogy felismerje a steam játék?
előre is köszönöm a segítséget, vagy ha megmondják melyik topikban kérjek segítséget -
GalaHU
addikt
válasz
blountex #41457 üzenetére
Nekem ennek a Podium PS4 változata van meg, röhögve megy PS5-ön a GTSport-al, szóval nem a TM csinálta meg az első PS5 komp. kormányt.
Mivel már bejelentették, lesz az “olcsó” DD-ből is dedikált PS5-ös kormánya a Fanának, a mellett ez a ráncfelvarrott csoda aligha rúg labdába.
Gyorsan ki kellene hozni egy olcsóbb modellt, kb a T300 szintjén hogy nagyobb darab jusson a tortából.
-
Skiz
csendes tag
válasz
blountex #41451 üzenetére
Amikor az első leak kijött és láttam hogy top TM átnevezés,meg is rendeltem 120-ért a T300 alcantarát.Első kormánynak jó lesz,és valóban az.
Ebben a kategóriában viszont ugyanezt a pedált adni,ha jól látom csak anyagában tér el...
Onnantól kezdve hogy a Fanatec is elérhető,már nem bankot játszik az ügyfélugyanennyiért DD 5nm + kormány + load cell.
TM-nek minimum LCM+TH8 váltót kell hogy adjanak ennyiért ha bármiféle versenyt akarnak. -
blountex
senior tag
Erre gondolsz?
[link]
A kompatibilis listában csak a CSL Elite szerepel tudtommal, de persze működhet mással is nem tartom kizártnak.
Official versenyeken attól még a TH lesz az elfogadott.
Még nincs kormányom csak egy régi G25 amit már nem támogat a Ps4, de mindenképp tervezek olyanra beruházni ami ps5 kompatibilis is. -
válasz
blountex #41454 üzenetére
Ma/most nem KELL kormányt venned, hiszen tegyük fel h anno vettél egy T-GT-t, GTSportal elvagy vele.
GT7-hez kell egy kormány - logikus döntés LENNE a T-GT II, ha ma kellene döntened.
De mire a GT7 jön (tipp: jövő év közepe-vége), simán lehet h lesz valami PS5-ös CSL DD bundle izé. Valami alap pereccel és pedállal a 799$ simán hozható, az pedig nem kérdés, melyik kormány lenne a jobb. A TH egyetlen előnye a "gétélogó" -
blountex
senior tag
Ha csak a konzolt nézzük akkor egyértelmű a TH a nyerő és mivel kijött a leendő GT7hez a hivatalos kormány így egy ideig tuti nem lesz a TH részéről új.
A Fanatec CSL Elitet nem tartom jobbnak, más komolyabb kormányt meg nem támogat a GT széria.Aki Pc-n játszik komolyan annak egyértelműen a Fanatec a legjobb választás, lásd,F1, AC Raceroom stb.
-
válasz
blountex #41451 üzenetére
logitechnél persze h jobb, kétszeres áron
(399$ vs 799$ msrp)
szerintem ez a marketinget leszámítva egy t-gt, ps5 kompatibilitással.... és a célközönsége is ez: a nem túl hozzáértő, de elkötelezett granturismo játékos...
ha ma kint lenne a GT7, konkurrencia nélkül biztos elmenne pár ebből a TH-ból... de ha a GT7 érkezésére lesz esetleg olcsó Fanatec DD bundle, akkor nagy sikerre én nem számítanék
-
blountex
senior tag
Thrustmaster hivatalosan is bejelentette a T-GT új szériáját, ami T-GT II néven fut.
Ezzel együtt megérkezett a Gran Turismo új hivatalos kormánya ami Ps5 kompatibilis is.
Az elődhöz képest úgy gondolom minimális változás történt, pár újabb technológia, és jobb anyaghasználat, de még ez sem direct drive-os kormány (azonban a Logitechtől biztos hogy jobb). A pedál is maradt a régi minimális változtatással.
A jó hír, hogy továbbra is kompatibilis az összes TM kiegészítőjével mint az elődje.
Jelenleg egyben, de idővel külön is meg lehet vásárolni a szettet, így akár eleve a gyári pedál helyett (T3PA) egy load celles pedált lehet venni.
A pedálról nem derült ki, hogy Ps5 kompatibilis-e, de feltételezhetően igen, ha már kompatibilis a kormánnyal. Nem is értem miért nem ezt tették bele alapból a csomagba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest