- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Patrick76496 #41195 üzenetére
Utcai autóban én is a H váltót preferálom egyelőre (bár a rahedli dugó miatt a következő már lehet, hogy automata lesz), de szimulátorban valahogy nem tudom megszokni. Bár rallyzni néha szoktam.
Most már szerintem bárki előrendelheti (vagy majdnem bárki) a CSL DD-t, én is kaptam levelet, pedig sosem vettem Fanatec cuccot (kifogyott a CSL Elite addigra), csak fiókot regisztráltam, de most kaptam levelet.
-
válasz
wolf033 #41196 üzenetére
En se vennek manualis valtoval autot, egy elavult felesleges vacak. Mellesleg sokkal biztonsagosabb ugy vezetni, ha mindket kezed a kormanyon van mindig. Sajnos nalunk meg mindig felaras az automata, USA-ban ezer millio eve a manualis retro a felar. Csak hat mi meg nem tartunk ott...
-
Ciccuka
veterán
Szimulátor vagy valóság
-
wolf033
senior tag
válasz
Patrick76496 #41195 üzenetére
Hidd el, hogy eljön az a kor az embernél amikor már kívánja az automata váltót. Én már pl. ott járok, hogy kezdem utálni a kuplungot.
A következő autónk biztos, hogy automata lesz ha rajtam múlik.
-
Patrick76496
őstag
válasz
fatal` #41185 üzenetére
Azt meg tudom érteni, hogy pályán vagy játékban sokkal jobb, mert gyorsabb, de hogy az egyre több átlag autóban vagy ténylegesen vezetésre kitalált sportautóban automata van, az eléggé elszomorít engem. Élményben szerintem sokkal többet ad a kézi, ott nem a számok adják az élvezetet. Ha meg nagyon köridőre hajtok, akkor ezen ott lesz a paddle shifter is.
Köszi a tippet, jó tudni, hogy van ilyen megoldás is.
#41187mmdms Ha nagyon nem kattog, akkor szerintem nincs vele gáz, csak néztem róla videót, hogy a srác elősebb rugót tett bele, hogy minimalizálja a motorok tengelyeinek ilyen irányú mozgását.
És a fék ennél mennyire kemény? G29-nél elvileg javítottak rajta valamit, de ennél is erősebb a másik 2 pedálnál az ellenállása?Hű az elég szép session, még azt hittem én vagyok beteg az 5-10 körös Nürburgring versenyekkel.
És valami nyílás van a kormány házán, hogy legalább annyira szellőzzön?
Az ACC-t meg megnézem, ha elfut, köszi a tippet.
Eddig a kontroller, meg a szűkös, nem túl változatos autólista tartott vissza a legkomolyabb simektől, de kormánnyal így lehet új világ lesz. Írtam PM-et amúgy.
#41194iceman007 Igaz, hogy más kaliber, bár én már azt is elfogadhatónak tartom, ha az autó viselkedése kiszámítható kb, pl ez a brake-to-drift árkádokban egyáltalán nincs meg, ezért is húzok inkább a simesebb fizika felé, még ha nem is teljesen az. A mozgás alatt meg azt értem, hogy kanyarban oldalirányban mozog a kamera és nem csak elfordul egy kicsit, mint a legtöbb játékban. És hasonlóan zavaró szerintem, mint FM7-ben az "új" rázós kamera, amit kb senkit nem látok használni.
A tapasztalatot pedig köszönöm szépen.Egyébként fura kérdés, de panelházban az alattunk felettünk lévők mennyire érzik meg az FFB-t? Néha szoktak fúrni 3-4 házzal arrébb és még az is áthallatszik, de ez azért annyira erős gondolom.
-
iceman007
aktív tag
válasz
Patrick76496 #41184 üzenetére
Azért a BeamNG eléggé komoly a fizika szimuláció terén a másik kettőt hagyjuk. Mire gondolsz, hogy nem izeg-mozog a kamera?
Én a G25-öt 10 évig nyúztam sztem nem lesz baj...
-
Rico33
aktív tag
Fanáéknál sold out a DD2. Amennyire megy most náluk a palettafrissités, tippelek 3 hónapon belül egy DD CSW bejelentést, 15Nm, 500 euro.
-
mmdms
addikt
Van lehetőség a fék és a kuplung felcserélésére G27-en? Kormányváltóval játszok, indulásnál használom csak a kuplungot, sokkal kényelmesebb lenne bal oldalt a fék.
-
mmdms
addikt
válasz
Akkor örülök neki, hogy tűrhető, legrosszabb esetben napirendet váltok. Egyébként ha régebbóta megvan találkoztál olyannak, hogy a motorok kis tengelyei kicsit mozognak ki-be a fogaskerekekre merőlegesen?
Karácsonykor vettem már én is használtan, de a váltó és a kormány szürke részén még a fólia is rajta volt. A váltón rajt is hagytam. Sokat nem használhatták, de nemigazán tudom hogy kellene észrevennem, ha mozog belül a szerkezet.
Maga a ffb sima, nagyjából lineárisan adja le az erőt (a középállásban tapasztalható lukat leszámítva), fogaskerekekből adódó darabossága engem nagyon zavar, de ez tuti egyénfüggő. A pedálok szerintem egész tűrhetőek, sensitivity-vel 1-3 %-ot eljátszva egész jól beállítható a fék.
Tegnap gurultam 79 kört zolderen, nem is tudom olyan 1,5 óra lehetett talán, azért ennyi idő alatt az egész műanyag ház teljesen átmelegedett, de nem gyengült el a ffb, igaz még nincs 35 fok. (driverbe 105%, ACC-ben 75% erősség mellett)
Tartósságról nem tudok nyilatkozni, remélem addig semmi gond nem lesz míg megrendelem a DD-t. Utána amúgy eladó egy G27!
Ha valaki nem professzionális szinten akar autózni annak jó választás, vagy aki úgy volt pölö mint én, nem volt még kormánya és kezdésnek nem akar százezreket beleölni és az se biztos h leköti annyira amennyire ilyen összegért le kellene hogy kösse.ACC-engem brutál megfogott, nagyon ajánlom h próbáld ki, iszonyatjól sikerült sztem a ffb.
-
fatal`
titán
válasz
Pedig a legtöbb modern autóban paddle shifter van (igaz rallyban nem épp olyan, mint a kormányon), én a bot-szekit nem nagyon tudom megszokni.
Ha csak H shifter kell, akkor a legolcsóbb megoldás (ha nem Logi kormány) PC-n továbbra is egy Logitech shifter és hozzá az átalakító.
-
Patrick76496
őstag
#41092fatal` Nem is konkrétan a szeki lenne fontos, hanem hogy ne paddle shiftereket kelljen használni, de mióta nem DFGT-ben gondolkodok a H váltót nézegettem. #SaveTheManuals
Az új Logitech kormányok külön árult shiftere működne egy Thrustmaster kormánnyal is, ha vennék hozzá átalakítót? Egyébként ez az SHH olyan jó aranyközépútnak tűnik, köszi.
#41094JulesTS Hosszú távon korrekt dolognak tűnik, de annyit én már nem tudok várni.
#41126mmdms Akkor örülök neki, hogy tűrhető, legrosszabb esetben napirendet váltok. Egyébként ha régebbóta megvan találkoztál olyannak, hogy a motorok kis tengelyei kicsit mozognak ki-be a fogaskerekekre merőlegesen?
Azt hallottam, hogy nem olyan sima érzésre, mint egy rendes autóban a feedback, de első komoly kormánynak szerintem jó lesz, a hibái ellenére is nagyon dicsérik YouTube-on. Amúgy a váltó ahogy néztem egész jól modolható 3D nyomtatott bolt-on kiegészítőkkel, vagy amitől ~2kg ellenállása lesz az egy kis alkatrész, ami csak időigényes de egyszerűen betehető szétszerelés után.
Nagyon komoly simekre egyelőre amúgy sem használnám (nálam ez BeamNG, SnowRunner, vagy FM7-ben kimerül), max az Assetto Corsára lennék kíváncsi, ha van hozzá olyan kamera, ami nem izeg-mozog annyit.Tudnál még róla mondani valamit esetleg? Leginkább a tartósságától félek, bár ha könnyen cserélhető dolgot kell benne cserélni, azt még megoldom.
-
-FLY->
őstag
Nekem az élég, ha egy kijelző kiírja hányadikba vagyok, most az, hogy egy poti nem csinál semmit, hát ez van. Amúgy még simán lehet, hogy pc lesz belőle, de ez a része szerencsére rugalmas a dolognak és nem jár extra kiadással, mivel van. Az már más kérdés, hogy egy RTX 2060 super vga-m van, ami nem túl acélos.
-
Met
nagyúr
Megjött a T3PA.
Szokni kell ezt a fék mod-ot.
Tegnap mentem egy iRacing versenyt a régi pedállal, ma mentem ugyan ott ezzel a pedállal.
A köridő átlagom nagyjából 2, a leggyorsabb köröm 1 mp-el lett jobb.
Viszont azt vettem észre hogy a szűkebb kanyaroknál jobban belassulok. -
fatal`
titán
válasz
adrian360 #41180 üzenetére
Pedig a TM elmenti, mert a kormányon tárolja az utolsó fordulási szöget (pl.). Ezért van az, hogy a WRC játékokat indítva 540 fokra lövi a kormányszöget és úgy is marad, mikor kilépsz (USB-n keresztül küld adatot a basenek).
Persze ez PS-en lehet, hogy nem működik.
#41179: A játékokban kell beállítani a kormányt. Nincs PS-em, de PC-n is sok simben kalibrálni kell (Dirt Rally 2.0 pl.).
-
dadabu
csendes tag
ps en hol tudom beallitani a kormanyt? semmi programot nem talalok. pc-n meg hiaba allitom be nem menti el... vicc az egesz
-
dadabu
csendes tag
500ra van allitva. most ra kotottem szamitoveprea g hubon bealitotam hogy ne ugorjon vissza a kormany kozepre magatol csak ha en akarom de ha ra dugom a playstationra akkor elvesznek a beallitasaim..
-
válasz
-FLY-> #41172 üzenetére
Mukodik minden, de jatekfuggo es nyilvan nem konfiguralhato ugy mint PC-n. En sokat jatszottam konzolon kormannyal, miota van ujra PC-m, hozza se nyulok. Eg es fold a kulonbseg, nem a konzol javara. Olyan szintu cuccot mint a Fanatec, csak PC-n lehet igazan kihasznalni.
"The functionality of this product on Xbox or PlayStation can be limited by the capabilities of the console (subject to firmware/OS changes and developer support). The full functionality can only be guaranteed on PC; this is also game-dependent."
-
dadabu
csendes tag
wreckfest, granturismo, forma1, colin dirt2
-
dadabu
csendes tag
Hali vettem egy g29 et, sose volt meg normalisabb kormanyom, ps5 on hasznalnam de egy kanyart nem tudok vele bevenni egyik jatekban sem kb. annyira durvan rangat vissza kozepre, hogy eselytelen ossze vissza rangat. gondolom csak valami beallitasi problema lenne de hol?
-
-FLY->
őstag
Valaki meg tudja azt erősíteni, hogy azoknál a fanatec kormánykerekeknél, ahol oda van írva pl az xbxox support, ott működik a kormány kijelző, gombok konzolról is? Vagy ezek a realisztikus visszajelzések, beállíthatóságok pc specifikusak?
-
JulesTS
addikt
válasz
-FLY-> #41154 üzenetére
Már visszakerült szinte az összes eltünt kormány QR2-re upgradelhető verziója. Persze nem 200euro az áruk...
A régi CSL Elite loadcellel meg teljesen korrekt pedál. Ha azzal együtt tudsz élni, hogy nem lehet a taposó lapokat cserélni/átcsavarozni máshova, és potenciométeres a kuplung, meg a gáz, akkornem csalódsz benne. Az új CSL pedálhoz még nincs loadcell. Azt majd csak akkor érdemes venni, ha lesz LC bundle... -
fatal`
titán
válasz
-FLY-> #41154 üzenetére
Várd meg az új CSL pedált szerintem (nincs hozzá load cell még). Én T-LCM-et vettem nemrég a hall szenzorok miatt, de a Fana valószínűleg jobb lesz (a régi még potméteres, illetve nem tudom az újon hova teszik a load cellt, mert a régen nem éppen optimális helyen van).
-
-
-FLY->
őstag
válasz
JulesTS #41146 üzenetére
Ezt is lehet. Ahogy olvasom az olcsó dd első körben xbox/pc komp lesz, ami pont jó lenne nekem, mert a két platform valamelyikén fog kikötni. Mondjuk gt és rally kormányból van náluk, ami tetszik, 200eur/db ért, ami még éppen lemegy a torkomon. CSL Elite pedál nem igazán tetszik (jó ez egyáltalán?
), anyagilag viszont ettől többet tuti nem szánnék erre a komponensre.
-
Van mar 2 eleg komoly csapattol teszt, nekem az boven eleg. Az meg a masik dolog, hogy aki szeptemberben akarja megrendelni szerintem az jo esetben majd jovore kap belole.
Sim Racing Garage teszt majd csak akkor lesz ha kezdik gyartani, mert a pre-prod verziot nem akarta tesztelni Barry.
-
Joshi
titán
Látom itt sokan rácuppantak a Fanatec CSL DD kormányra anélkül, hogy lenne róla egy átfogó teszt. Én azért megvárnék egy Sim Racing Garage tesztet mielőtt megvenném. Vagy ennyire biztosak vagytok benne hogy jó lesz?
-
JulesTS
addikt
Nagyon valószínű, hogy az nagyobb táp csak a plusz teljesítményt fogja adni, a korlátozás feloldásához a táp vásárlásakor a bázis sorozatszámának megadása is szükséges lesz, plusz firmware frissítés a bázison. Azért annyira ők sem hülyék, hogy egy 5eFt tápcserével ki lehessen cselezni az árpolitikájukat...
-
JulesTS
addikt
Nem a táp kerül sokba, hanem a szoftveres korlátozás felodása... Egyszerűbb gyártaniuk ugyanolyan bázist amit olcsóbban és drágábban is el tudnak adni, amihez ráadásul utólag is tudnak teljesítmény növelést eladni.
Ez a modell sok helyen előfordul autóba kérsz tempomatot? Párszáz ezer forint, pedig csak egy pár tízezer forintos bajuszkapcsolót kel felcsavarozni a kormányoszlopra, meg bepipálni a szolgáltatást a diagnosztikai műszeren. Tesla autók kényelmi szolgáltatásainak megvásárlása... Vagy egy játékprogramot veszel , akkor a DLC-kért miért kell egyáltalán fizetni, ha már a játékot kifizetem adják hozzá azokat is... -
Segal
veterán
Ha ragaszkodsz a házas hasonlatodhoz akkor a leginkább úgy ültethetád hogy megveheted a házat berendezve 15 millióért vagy üresen 10 millióért.
A házad ugyanúgy meglesz a kisebb árért, csak a nagyobb összegért a fullosabb kivitelben kapod.
Na kezdődik az F1 így kiszállok a vitából -
macy
addikt
Van arról infó, hogy mihez kötötte a Fana az új DD vásárlást? Pl. valami összeghatár az eddigi vásárlásokról.
-
Van valami infó hogy később várható e PS5 comp. verzió? PC mellé nekem kellene nem akarok 2 kormányt tartani...
-
zsozsa74
őstag
Én aztán nem vagyok fanboy. Azért veszem a minőségi cuccok közül a fanát, mert a többi jóval nehezebben elérhető Európában, nem tudok semmit a szervízükről, itt sem nagyon ír más minőségibb brandről senki és nem is olcsóbbak. Szerintem embernek még nem volt annyi szívása a Fanateccel, mint nekem egyébként meg... Ezzel meg nehéz mit csinálni, hogy se 360 euróért, sem 500 euróért nem árul senki DD kormányt, csak a Fanatec. És a következő szint meg 1200. Ehhez képest kell nézni a dolgokat.
-
-FLY->
őstag
válasz
ForRedGlory #41120 üzenetére
Félreérted, nem szőrszál hasogattam, értettem, hogy mire gondolsz. Csak reflektáltam, hogy amiről beszéltek, hogy mennyire bestbuy, az igazából nincs. Így nem nehéz eldönteni, hogy megveszem-e.
-
GalaHU
addikt
válasz
Tibiajax #41106 üzenetére
A szövegértés még angolul is megy, hallás alapján:
A Fana-Führer azt mondta hogy 2 verzióban jelenik majd meg, mindenki eldöntheti melyiket szeretné. De bölcsen válassz, mert utólag is vehetsz hozzá erősebb tápot, de úgy (még) drágább lesz.
Szóval semmi sem kötelező, de a legdrágább pakk is olcsóbb mint a kifutó legjobb szíj-hajtású, szóval megintcsak savanyú a szőlő... -
ImAxRap
csendes tag
OFF.
Sziasztok, szerintem off, de azert batorkodom itt feltenni a kerdest. Lenne esetleg valakinek elado CSL Base, barmelyik formula pereccel? Csak perec is erdekelne. -
mmdms
addikt
válasz
Tibiajax #41100 üzenetére
Nézd a jó oldalát, minden pénzt keresni akaró elektroműszerész felvásárolja az állandóan peak teljesítményen üzemelő megfőtt tápot, és akármilyen másik nagyobb tápra átdobja a kábelt.
Lesz olcsó/ és talán egy kicsit még jobb minőségű és combosabb tápod.
Mire mezei első vásárló megrendelheti és kézhez kapja, sztem tele lesz a net dd-khez való tápokkal. Mivel ebbe a csoportba tartozok én is, annyira nem aggódok h csak ez a 150€-s opció lesz.#41091 Patrick76496 :
G27 tulajként a hangjára annyira nincs panaszom, csak akkor hangos nagyon ha rázóköveken vagy a pálya szélén mész, de a rázóköves "darálást" egy értelmesebb ffb beállítással teljesen eltüntetheted. Rally-s játékokkal nem játszok, erről nincs tapasztalatom.
Váltó miatt döntöttem én is főleg emellett, de bár ne tettem volna. Sztem egy gagyi műanyag vacak, sose használom. Lehet h ennyi pénzért tényleg jó, se szarabbal se jobbal nem játszottam még.
Ezekkel még ki is békülnék, de ami a legjobban zavar, 720 fokos kormányszöggel játszok, és tampós kanyarokban ahol azért a ffb rendesen ellentart, nem tudok olyan pontosan kormányozni ahogy szeretnék, darabos, mert egyet minimálisan "ugrik" a kormány, gondolom ahogy "fog a fogra ül" a szerkezetben, érezni is. Mindenképp ha újra választanom kellene hibridet vagy szíjast. Még váltó nélkül is. -
Akkor veszel egy házat ahol axx 19 fok a fűtés 5 milla tök jó! fizetsz még 2.5 mullát és 21 fok lesz
Aránytalan a dolog, persze az ő cégük úgy áraznak ahogy akarnak de ezt lehetett volna okosabban . Mert alapvetően tök jó árban az eddigiekhez csak a szájízt elrontja ez a faszság.
-
RubbishBin
senior tag
Amúgy mi értelme van annak, ha olyan erős a kormány? 100%-ra állítva kezelhetetlen, ahogy nézem a jutubon. Vagy ez olyan, mint a kinek van több pontja egy benchmarkban f@szság?
-
JulesTS
addikt
-
válasz
zsozsa74 #41116 üzenetére
Ez is "nagyon hülye" duma ám hogy ha nem tetszik csinálj jobbat
Nem is firtatnám tovább.
Nekem a tálalással van a problémám, tök jó ez 500 euróért is csak ez a ugyan az de vegyél hozzá egy tápot arany árban akkor mégjobb vicces..
Veszek egy házat 5 milláért de a kulkcs 10 milla hozzá -
zsozsa74
őstag
válasz
Tibiajax #41110 üzenetére
Ezek nagyon hülye dumák ám, hogy "szegény gyártó", meg "nem rokkan bele", meg "megvédtük a gyártót". Egyrészt semmi nem kötelező senkinek. Nem muszáj Fana terméket, vagy DD-t vagy egyáltalán kormányt venni. Másrészt a világ szerencsésebb felén eddig sem taszított a nyomorba egy családot egy 1200 eurós/dolláros bázis megvétele. Harmadrészt, ha már úgyis érted a fizikát, akkor nosza neki lehet ugrani, megtervezni, legyártani és egy vásárlóbarátabb üzleti modellel árulni egy hasonszőrű cuccot.
-
otamas
csendes tag
Hirdetem a Thrustmaster T300 RS-sel együtt vásárolt pedált. Van egy vevő jelölt, aki azt kérdezi, hogy kompatibilis-e TX Leather Edition-nel? Gondolom tartaléknak vagy átmeneti megoldásnak venné.
Erre direkt választ nem találtam a neten, de mintha a TM cuccok házon belül nagyjából szabadon felcserélhetőek. Jól tudom?
-
-FLY->
őstag
válasz
ForRedGlory #41113 üzenetére
"475/500 euróért van egy 8 Nm-es DD kormányod"
Igazából nincs, a legolcsóbb base náluk jelenleg 1200euro. Vagy e-bay és lehet válogatni a világ másik feléről éveket futott daraból. Nekem ez jön le, így nekem az egész fana kiesik.
-
válasz
Tibiajax #41110 üzenetére
Megveheted 350-ert is, csak akkor 5nm lesz a teljesitmeny, ami egyebkent boven jo, foleg azoknak akik mondjuk Logitech es tarsairol valtanak. Ez a verzio a nep DD-je, mert annyiba kerul mint a CSL Elite korabban. A nagyobb tapos verzio a Clubsport szint, az ara is ezert ennyi. Pont az benne a szep, hogy van lehetoseged valasztani. Nem erdemes ugy nezni, hogy egy tapert adsz X euroval tobbet, a teljes csomagert fizetsz X-et vagy Y-t, attol fuggoen, hogy milyen teljesitmenyt szeretnel.
Valojaban megtehettek volna azt is, hogy ket kulon neven aruljak a ket bazist, akar mas burkolattal, hogy kulonbozo termekeknek tunjenek.
-
Tibiajax
nagyúr
nekem ez totál úgy jött le amikor láttam a képet, hogy igen, ott van végre elérhető áron (bagatel~120ezer huf) a DD, de! hát meg kell venni még azért -szintén bagatel- 50ezerért - még egy tápot is hozzá. így a nép DD-je megáll majd valami 170ezerbe, ami hát, jah. ahhoz képest, hogy eddig majdnem félmilláért vesztegette ez a szegény gyártó a DD-t, ahhoz képest persze még mindig aprópénz.. és persze biztos így kell nézni a dolgokat
kár, hogy nem 1milláért adta a DD-t eddig, most meg adhatnák akkor mondjuk 300k-ért és az is úgy akkor bomba vétel lenne
persze fullos táppal együtt -
válasz
Tibiajax #41106 üzenetére
"Megvedjuk", mert jo aron, jo termeket hoztak ki. Lehet, hogy neked nem eri meg, de ezek tenyek. Lehet probalkozni mas gyartoknal uezt megkapni ugyanennyiert, nem lesz egyszeru. Ez tudod olyan dolog, mint ha en odamennek a haverjaimhoz, hogy figyu sracok, miert adtok 5-10 millat egy oraert? Hat csak fem van benne, aztan az en 20 ezer forintos cuccomban is az van. Amig valamire van kereslet, addig teljesen felesleges azon elmelkedni, hogy miert kerul X petakba. Ha majd tul draga, gagyi lesz, akkor vagy csodbe mennek, vagy olcsobban fogjak adni.
-
válasz
GalaHU #41105 üzenetére
Ha meg az lett volna a vegeredmeny, hogy sracok ezt dragabb gyartani mint gondoltuk, 500 ejronal indul a DD, akkor az lett volna a baj, hogy juj meg jaj, de a CSL olcsobb volt. Most, hogy kb. minden igenyt lefednek ezzel a megoldassal, most ez se jo.
Furcsak az emberek.
En a magam reszerol CSW-re akartam valtani, de az Elite-rol nem nagyon erte volna meg. A DD-t mindig is szivesen kiprobaltam volna, de az en kis benazasomhoz sokalltam erte az arat. Most 500 ejroert ami kb egy jobb kormanyuk ara, CSW teljesitmenyt kapok es kiprobalhatom milyen egy DD. Nem tudom, hogy lehet erre azt mondani, hogy benak meg gagyi. Szivesen megneznem a fejeket a Logitech es Thrustmaster megbeszeleseim mostanaban, szerintem nem eppen az hangzik el, hogy milyen gagyi meg bena lett a Fanatec DD.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
GalaHU #41105 üzenetére
beszélt itt valaki arról hogy nem értem, mit jelent az erősebb táp? szövegértés már nem megy annyira látom, mint az első éves fizika
tetszik amúgy, hogy hogy megvéditek a gyártót, szegényt... hogy hát de ne vicceljek már, miről beszélek, hát így is alig van haszna szegénynek rajta, meg hát nem is drága ez, sőt.. még fizetnétek többet is szívesen, hiszen a szimezés az nem olcsó, hát nem vicceljek már.....kabaré, komolyan
-
GalaHU
addikt
válasz
Tibiajax #41096 üzenetére
Azért az első éves fizika hogy a villamos teljesítmény az a feszültség és az áramerősség szorzata. Ha a feszültség a rendszeren belül állandó, akkor nagyobb villamos teljesítményed (ebből adódóan nagyobb nyomatékod) csak nagyobb áramerősség esetén lesz. Az "erősebb" táp, nagyobb áramerősséget jelent. Nyilván drágább valamivel az előállítása, a mértékről már vitatkozhatunk, de úgy tűnik szegény Fanateken már megint nincs füstszűrős sapka...
-
válasz
zsozsa74 #41102 üzenetére
Szerintem akarhogy nezzuk, ez olcso lett most, meg a nagyobb tappal is. Ha csak azt nezem, hogy a pedalert fizettem 350ejrot, a 918-as kormany volt 400 ejro es stb. egy DD bazis 500 alatt az nagyon jo deal. Nyilvan nem ahhoz nezem, hogy mennyi kenyeret meg tejet vehettem volna az arabol, de ahogy te is irtad, nem olcso hobbi, el kell fogadni.
-
-
zsozsa74
őstag
válasz
5 nm-el is működik és akkor is jobb, mint egy szíjas. Halkabb (néma), részletesebb. És csak annyiba fáj, amennyibe. Ha még húzni akarsz rajta, akkor az kerül egy kis pénzbe. Még részletesebb, még erősebb lesz. Ha kell, kell, akkor fizetsz, ha nem kell, "olcsón" megúsztad. Ez biznisz. A következő lépcső 1200 eurótól kezdődik, akármelyik DD-t is nézed, Fanán kívül is. Eddig simán megvették 540 vagy mennyi euróért a CSW V2.5-öt, ami a szíjasok csúcsa volt, most meg egy DD-t kapsz 480-ért. Igaziból mi a probléma? Most azt hagyjuk, hogy mi a sok vagy kevés, a szimezés alapvetően sokban van, ezt itt mind tudjuk.
-
válasz
Azert adjak gyarilag a kisebb tappal, hogy a CSL Elite araban legyen egy DD, errol szol. Meg az is lehet, hogy ennyiert mar majdnem rafizetes nekik, de a hype miatt megeri. Akinek meg CSW teljesitmeny kell, az megveszi a tappal. Nem kell megvenni, ha nem tetszik, ez ennyi.
Engem pont nem erdekel melyik resze mennyibe kerul, megrendeltem 500ejroert es kesz.
Egyebkent az jobb lenne, ha szoftveresen vagy akar egy USB tokennel lehetne nagyobb teljesitmenyu 200 ejro extra penzert? Mert ez teljesen bevett szokas mar teruleten. Es kit zavar? Senkit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 9100f / Radeon RX 570 4GB / 8GB DDR4 RAM / 120GB M.2 SSD + 500GB HDD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900XTX 24GB / 64GB DDR5 RAM / 1TB SSD konfig eladó normális áron
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB magyarított vbill ujjlolv IR kam gar
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest