Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
camaro79
aktív tag
Sziasztok!
A napokban beüzemeltem egy Simrig SR2-es motion egységet.
Egyelőre állítgatás, finomhangolás van.
Ha érdekel titeket, akkor szívesen írok majd pár sort róla. -
acsati
aktív tag
válasz Kean_Sorbo #43284 üzenetére
Köszi! A 80%-ot kicsit erősnek éreztem elsőre, picit lehet lejjebb veszem majd. A firmware-t frissítettem igen, 33-as, ahogy a weblapon is látom. A ventilátor kapcsolás infót is köszi.
-
Krisz0418
őstag
-
Krisz0418
őstag
válasz GalaHU #43292 üzenetére
Tehat akkor a szoftverben allitom itt a dolgokat? Es az felulirja a jatek beallitasait? Csak hogy tisztaban legyek vele. Loginal csak 3 beallitasi lehetoseg volt, mindent jatekban kellett.
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
GalaHU
őstag
válasz Krisz0418 #43290 üzenetére
Mind a 10 ujjad megnyalod, olyan szoftver van hozzá! Külön-külön tudsz minden játékhoz profilt beállítani, amit magától aktivál az adott játék indításakor, és minden (is) paraméterezhető. Ehhez képest a Logi “szoftvere” egy abakusz…
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
nagyúr
válasz Krisz0418 #43290 üzenetére
Hogyne lenne. Fent a fana oldalán van. Driver nélkül hogy tudnád beállítani?!
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Krisz0418
őstag
Jovoheten jon a csl dd-m. Van ehhez szoftver mint a g920hoz? Ott miket erdemes majd allitani? Vagy itt is ugy van hogy csak szoget es erzekenyseget lehet allitani es a tobbit majd ingame?
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
PC-hez szeretnék egy valamire való kormányt. Régebben volt egy Driving Force GT-m, imádtam, bele lehet vágni most is? Win 11-gyel próbálta már valaki?
Esetleg vmi ehhez hasonló cuccot tudtok ajánlani?
ETS2-höz használnám.
Köszönöm -
arty
veterán
válasz Tibiajax #43273 üzenetére
ha majd ámblokk érzed kevésnek
pl elmész valahova, ahol mész pár kört egy DD kormánnyal, azonnal tudni fogod, hogy mennyire játékszer a szíjas th... pedig egy g27 után emez hasonló nagy ugrás, ahogyan a g27(25) is hatalmas ugrás volt - nekem - a momo után. ami meg a gumis logic3 topdrive után volt nagy ugrás(sajnos sosem ugrottam egyből ekkorákat: DD-m sincs, ill. a többi lépcsőfok közt pedig megannyi mellékvágányra ki-kisiklottam, szal folyamatos, de apró fejlődések voltak csak )
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
blountex
senior tag
Milyen igazad van
Én gondolkoztam rajta, de elvetettem, túl sok érte 280e.
Az elődje sokkal reálisabb áron mozgott valahol 190-210e között.
Nem ér annyit a TGT2 a T300al szemben, hogy megérje megvenni, és a TGT -> TGT2 között sincs akkora nagy difi mint ahogy beharangozták. -
Grazie
újonc
Visszaolvasgattam pár oldalt, viszont nem igazán találtam véleményeket az új Thrustmaster TGT2 bázisokról. Van esetleg valakinek, vagy volt szerencséje kipróbálni? Mekkora előrelépés az egy T300-hoz képest?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz acsati #43275 üzenetére
A kormány szoftverben nekem 100%, a játékban 80%. Így mindenhol kiadja klipping nélkül.
A firmware-t lefrissítetted?Még annyit szoktam, ha játszok bekapcsolom állandóra a ventilátort. MODE+ST (ezzel ki/be tudod kapcsolni)
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Revolit
senior tag
Thrustmaster T150
Bocs, xbox-os verziojat azt hiszem TMX-nek hivjakszerk.: Ja PC-hez igen, a Forza bezavart, en meg le vagyok maradva xbox exkluzivitasnal annal Akkor viszont T150, ha nem lesz xbox. Olcsobb (es en azt ismerem )
[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
PC-hez F1 és Forza játékokhoz keresek force feedback kormányt, hobbinak elviselhető áron (50-60). Mit javasoltok? -
Revolit
senior tag
Igen, a TM megerositette, hogy a PS4 kompatibilis eszkozei PS5-el is kompatibilisek lesznek. De ha rakeresel irjak is, hogy megy a T300 PS5-on is, talan a wrc rally (vagy mi) kellett updatelni, de utana ott is megy.
Szerintem eleg gaz lenne, ha pont a korabbi GT resz hivatalos kormanyat ne tamogatna a GT7
[ Szerkesztve ]
-
-
GalaHU
őstag
válasz Tibiajax #43273 üzenetére
Nem az erő szokott "kevés" lenni a Direkt Drive-os rendszerre váltóknál, hanem pontosabb irányíthatóságra, nagyobb részletességre, valósághűbb érzetre vágynak általában. Ezt egyetlen szíjjas kormánytól (TXSW-től) sem kaphatod meg. De ez jóval súlyosabb beruházás, egyelőre próbáld ki hogy mennyire jön be a kormányosdi, aztán ha meguntad a Forzákat, lehet programban és hardwerben is feljebb lépni. Addig fölösleges, és hidd el van itt közöttünk pár exForzás, ők (mi) is bejártuk az utat...
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Új T300 RS GT tulaj lettem, egy Logitech DFP után. Assetto Corsával játszom. Vannak tanácsok, ötletek a kezdeti beállításokhoz? FFB-t még kicsit gyengének érzem, ezt a kormány szoftverén vagy a játékban állítsam? Illetve ki milyen értékeken, erősségen használja? Bármit szívesen fogadok, mire figyeljek stb. -
fatal`
titán
válasz Tibiajax #43272 üzenetére
+1 a TX-re.
Vásárlás után PC-n frissítsd a firmwaret (ez a ts-xw-re is igaz). És kapcsold be a forced cooling mode-ot.
Egyetlen baja a TX-nek, hogy baromi hangos a ventillátor. A TS sorozatot nem ismerem ebből a szempontból.
De TX-ről ha upgradelsz, szerintem Fanatecre fogsz úgyis.
-
Tibiajax
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
köszönöm srácok. bár v2 megnehezítette kicsit a dolgomat , de.. hát akkor lesz TX
még egy dolog. lenne egy TX-SW egyébként. alig használt, viszont már nincs rá bolti gar. árban annyiban lenne, mint a TX. mit gondoltok, ha valóban csak pár órát ment, azóta dobozában pihent mert nem használták, de gari nélkül, meg merhetem-e venni azt az SW-t, mondjuk úgy h persze kipróbáljuk, megnézem minden oké-e, stb.. ?
köszi![ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
válasz Tibiajax #43267 üzenetére
Amit a Forza nyújtani tud XBoxhoz, ahoz elegendő a TX is, hidd el bőven mosolyt csal majd az arcodra. Megbízható helyről vedd garival, ha netán probléma van simán cserélik. Ha később feljebb akarsz lépni kevesebb bukóval tudsz kiszállni.
-
arty
veterán
kvázi nincs (lehet mókolni 30-40-50ezres átalakítókkal, csak nem érdemes)
#43267 Tibiajax
nekem TX-em van, szerintem 55 ezret nem ér a TXSW, HACSAK nem fér bele anyagilag nagyon könnyedén a +55 és(!) legszívesebben 150% erővel használtad a logitechet isha majd kevesled, úgyis Fanára lépsz feljebb, nem TXSW-re....
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok, segítsetek kérlek.
még mindig bázis-dilemmában vagyok, és most már nagyon akarok valamit, mert a sparco 310-kormány meg a T-LCM pedál ott várja, h végre beindulhassanak..xbox series x-hez lesznek. amit nem tudok egész egyszerűen eldönteni, hogy melyiket vegyem: TX, vagy a TX-SW.
egyik 95k, másik 150k. tudom pontosan, mik a különbségek paraméterben, de gyakorlati tapasztalatom az égvilágon semmi.ami segíthet a tanácsadásban: eddig csak egy logi g920-am volt, még régebben és most raknám össze az új rig-emet, amivel remélhetőleg, szintet fogok azért lépni..
de nagyon fontos, hogy nem vagyok hard szimulátor arc, inkább chill vezető. eleve ugye box (nem pc) és 80% forza horizon 4/5. maradék meg a motorsport lesz, kb.tudom, hogy mindennek megvan a jó meg rossz oldala, tudom, hogy a jobb mindig még jobb, de azt nem tudom eldönteni, kell-e nekem a TX-SW még több ereje, vagy elég a TX is.
ami tetszik nekem a nagyobb bázisban, hogy külön tápos, emiatt gondolom, azzal kevesebb gond is lehet mint az inbuild tápossal, talán halkabb is lehet, valamint a TX-re írják főleg azt, hogy eléggé betegágyasok...
segítsetek nekem. köszönöm szépen előre is, mert már kezdek belegolyózni lassan, itt már napok ótaps. ne azt írjátok majd kérlek, hogy jaj de hát horizon-hoz nem kell ilyen komoly cucc.. De, én szeretnék. vagy tx vagy tx-sw, ez lenne az eldöntendő kérdés. ha azt írjátok hogy mittomén, a tx nekem simán elég lesz higgyjem el, a nagyobb felesleges, azt is elfogadom. ha azt, hogy a nagyobbat vegyem ,mert hogy ne szarozzak, és igenis még jobb lesz, ott is, meg ez meg az.. azt is el fogom fogadni. de ti valószínűleg jártasabbak meg tapasztaltabbak vagytok, mint én.
köszi!![ Szerkesztve ]
-
Alps
csendes újonc
Sziasztok!
Van arra mód, hogy a PC-s Logitech Momo kormányom működésére bírjam X-Box One S-n?
Esetleg windowsrol streamelve x360ce-vel?
(Bocs, ha rossz ropicban vagyok)Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
Csak a fogaskerekes g920 ejjel ahogy jatszom meg a szomszed is felebred ra szerintem a dd-nek van hangja?
-
zsozsa74
őstag
válasz JulesTS #43259 üzenetére
Csak egy kis fókusz tévesztés van mindig ezzel kapcsolatban. Mindenki csak a Nm-eket hasonlítja. Pedig a lényeg a szíjas és DD rendszer közti különbségből adódik. Nekem is volt 6 évig CSW 2.0. Most az kb. pont ugyanaz, mint a 2.5. Imádtam, nagyon jó volt. De sehol sincs pontosságban, részletességben, gyorsaságban (már itt a kormánymozgásának gyorsaságára gondolok, meg ahogy emiatt reagálni lehet vele szituációkra) a DD-hez. És ez akkor is így van, ha kissebb erővel használom a DD-t, meg ha nagyobbal, akkor is. Szóval szerintem, nem, nem lehet vetélytársa. Főleg, ha hasonló árkategóriára lövik be. De hozzáteszem, hogy konkrétan a CSL DD-t még nem próbáltam, se 5, se 8 Nm-el. Persze én egy szimes youtubertől sem hallottam, hogy inkább a szíjasat választanák a CSL-el szemben. És persze ajánlják a plusz tápot is.
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
blountex
senior tag
válasz GalaHU #43252 üzenetére
Annak ellenére, hogy a gyártók többsége sorra a 28cm-res kománnyal jönnek ki lásd Logitech, Thrustmaster T300, T500, T248 még is ez a népszerű ez a méret a többség számára hiába "játékkormány érzés".
Jó hallani, hogy a Fana ennyire széles skálán mozog a universal hub miatt, ezáltal akár gyári versenykormány is tehető rá.
Egyébként gondolkodtam, hogy veszek még mellé egy 32cm-es Fana kormányt aztán amelyik jobban bejön azt tartom meg a másikat eladom. -
JulesTS
őstag
Azért 150-hez nincs olyan közel a 193 (szállítással ennyi a CSL DD 8Nm). Az 5Nm-esre meg eddig csak olyan véleményeket láttam, hogy jónak jó, de inkább a 8Nm-est kell venni. Ha 150-et már nem is ér egy CS WB V2.5, azért egy 5Nm-es CSL DD-nek még lehet vetélytársa. De ezt majd letesztelem úgyis...
-
gaborvezer18
tag
Most elgondolkodtam a dolgon . Lehet megpróbálom eladni aztán meglátjuk. Februári vásárlás .
-
zsozsa74
őstag
válasz gaborvezer18 #43254 üzenetére
Na akkor az örökre a tied marad. Árulni bármennyiért lehet, az könnyű, na de eladni!
-
kozmy
őstag
Azért érzésre finomságra és billenő Nm benn is elmarad a V2.5 a CSL DD-től. Én simán cserélném CSL DD-re. Nagyon patent a CSL DD hidd el. De felhívsz és mesélek róla
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kigston 32gb
-
addikt
Miert lenne kiforrottabb a szijas meghajtas? Jo regota letezik mar a DD is, csak nem volt olcso... Aki most veszi az elso komoly kormanyat, annak nagyon nem eri meg 150-et kolteni egy CSW-re, annyiert majdnem ott a 8Nm-es DD. Az mas kerdes, hogy most sokan szabadulnanak a CSW-tol, csak nem akarjak elfogadni, hogy az uj DD bizony behajitotta ezeknek az arat a foldbe. De hat ez van, igy mukodik a piac.
[ Szerkesztve ]
-
gaborvezer18
tag
válasz JulesTS #43253 üzenetére
Én a csl dd bejelentése után vettem a csw 2.5öt az utolsó darabok között. 150 alatt nem adnám oda semmiképp. Agyaltam a dd.n ,de szerintem azért a csw 2.5 kiforrottabb technika mint az új. Várok 1 évet biztos még a cserével bár kitudja hibátlanul üzemel és nem tudom mennyivel adna többet. Szívesen kipróbálnék egyet de hyperesknél is csw van csak sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
válasz blountex #43250 üzenetére
Szerintem a 28cm-es köralakú kormány abszolút játékkormány érzetet ad, nézhet az ki bárhogy. Fana vonalon az Universal HUB a Jolly-Joker, elegendő gomb és tekerentyű van rajta bármilyen játékhoz, kompatibilis az összes base-el és új fejlesztésekkel (pl magnetic shifter) és olyan perecet veszel rá amilyet akarsz, mert passzol rá szinte az összes utángyártott és gyári (verseny) kormány. Elballagsz egy autós/tunningboltba és végigtapogatod a teljes készletet és amelyik kényelmes elhozod. Nem pedig zsákbamacskát veszel 3-400 Euróért, amir aztán vagy bukóval eladsz, vagy majd csak porosodik.
-
blountex
senior tag
Tudom, hogy sok opció nincs, azonban mint írtam többszőr is, hogy a velejáró pedál azonnal cserélve lesz egy V3-ra.
A kormány az meg nos még nem tudom. Bazárinak bazári, de egyedi ilyet biztos nem lehet fanánál kapni külön
Kipróbálom azt ha tetszik marad, ha nem, akkor cserélve lesz. Elvégre a G25 is 28cm átmérővel rendelkezik, ehhez vagyok szokva.
Podium Hubos kormányból 4db választék van ami bundleba van csomagolva. Ezek között nincs nagyon universal hubos.
Szóval a megoldás egy Clubsportos kormány ez universal hubos + a podium hub vétel."Dual clutch"-ról most hallok először, még ezzel nem is találkoztam.
Miben jobb mint a sima clutch?
Ez lenne az?[ Szerkesztve ]
-
-
zsozsa74
őstag
válasz Tibiajax #43245 üzenetére
Miért? Kamuzni kéne? De nem olyan bonyolult ugye. Jobb és újabb tech kb. azonos áron. Én még pont kb. egy nappal azelőtt tudtam eladni az 5 éves CSW V2-em 160-ért, mielőtt bejelentették az CSL DD-t. Lehet, hogy a vevő anyázott is, de hát ki tudta? Csakhogy most már tudjuk, hogy van a CSL DD. Még ha pár hónapot esetleg várni is kell rá. Szóval én 170-ért biztos nem venném meg. Mondjuk 100, ha nagyon kellene éppen valami...
-
Tibiajax
nagyúr
....hirdető srác most imába foglalja a neveteket : D
-
v2
senior tag
Megér egy ClubSport Wheel Base V2.5 170k-t mikor itt a CLS DD? Egy TH TS-PC-t váltanék ha váltok.
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
addikt
válasz blountex #43240 üzenetére
Ha GT-re kell, akkor sok opciod nincs sajnos, en remenykedem, hogy jon majd nem bundle verzio is a bazisbol, de kitudja. En a kormanyt es a pedalt tuti cserelnem, mert a load cell igen sokat szamit, sot talan az szamit a legjobban. Esetleg a load cell upgrade a gyari pedalhoz, bar ezt meg nem probaltam, nem tudom mennyire lehet jo. A rim pedig azert gaz a bazari kinezeten kivul, mert 28 centis, ez maximum formula autokban lehet jo, de oda meg open wheel vennek. Amit linkeltel azt a kormanyt (RS) is elengednem, mert ez nem universal hubos. Az universal es a podium hub elonye, hogy barmikor barmilyen rim-et tudsz ra tenni, teljesen testreszabhato. Kesobb tudsz venni jobb valtot, dual clutch-ot, endurance module-t es stb. Illetve szinte barmilyen valodi rim-et is ra tudsz tenni, sparco es tarsai.
-
blountex
senior tag
"Mire lenne hasznalva a cucc?"
A priorítás a Gran Turismo 7-en lesz ezt tervezem versenyszerűen tolni magyar viszonylatban.Ami hobbi szinten menne többek közt Pc-n játszanék ezekkel (valószínű úgy se lenne esélyem verseny világ szinten itt), habár egy része Ps-en is elérhető:
Dirt Rally 1-2, esetleg Assetto Corsa és Forza Motorsport.Ezek azok a címek amikkel csak úgy teszek majd egy próbát hogy milyen is a játék:
Project Cars Rfactor, iRacing, AMS2, F1 2020-21GT bundle persze hogy sántit, mert ha úgy nézzük akkor csak egy CSL ELITE szint. Nem egy Clubsport vagy Podium.
Jelenleg csak és kizárólag itt érhető el a Ps CSL DD, kivétel a Podium DD ami horror áron van.
Kevesebből kijön az egész Fana szett mint a Podium DDKitudja, hogy elérhető lesz-e a Ps CSL DD önmagában.... Sony jóváhagyása kell amit vagy megkapnak vagy nem. Azt mondják ez hamarosan kiderül - coming soon
Tegyük fel:
Ez most a Pc CSL DD ára boost kittel - 480€ (PS DD Sony licenc miatt biztos több lesz)
Clubsport V3 és hozzá a kit - 390€
Clubsport Steering Wheel RS - 300 € - universal hub
Ez így kb: 1200 euróHa podium hubos wheel rimet nézzük akkor az ár ennyiben változik
Podium Steering Wheel Fanatec GT World Challenge
1500€GT Bundle - 850 euró
Clubsport V3 és hozzá a kit - 390€
Ez kb: 1240€
Ebből a CSL pedált eladom - 50€-értAnnyi hátrányom van, hogy egy bazári GT kormányom van a Clubsport vagy Podium helyett.
Előny, hogy a kormány későbbiekben eladható illetve cserélhető, mert a Ps base is támogatja az összes Fana kormányt....Melyikkel járnék jobban?
Akkor a Performance kit és a Damper között úgy látom nincs nagy különbség.
Kinek mi jön be. A Dampernek talán tényleg az az előnye, hogy a végén állítható.Saját vélemény::
Nyáron kijött a T-GT II, akkor úgy voltam jó lenne egy olyan, de a véleményeket olvasva inkább vártam vele és túlárazott is volt. Helyette a T300 RS GT + T-LCM ár/érték arányban ez nagyon megéri, erre kellett volna régen lecserélni már a G25-öt. Na, de ugye bejött idén az olcsó Direct Drive mindenki ezt várja, így gondoltam kivárom a Fanatecet.[ Szerkesztve ]
-
zsozsa74
őstag
Amúgy mára terveztem, a performance kit próbát, de áááá, inkább vezetnék. ACC, AMS2 is atom lett az új updatekkel, a Forza Horizon is tök élvezetes kormánnyal, nincs erre nekem időm... Jó kis időszak ez most szimulátorosnak lenni! (Az FH5-öt tekintsük csak bűnös élvezetnek.)
-
törölt tag
Sziasztok! Az unokaöcsémnek vadászunk kormányt karácsonyra X Box One-hoz, olyan kellene, ami megbízható és tartós. A Logitech G920-nak van esetleg valami emberibb árú alternatívája, amit jó szívvel ajánlotok? Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
zsozsa74
őstag
Az a helyzet, hogy 3 hónapja itt figyel nekem is egy doboz performance kit, de egyszerűen még nem volt lelkierőm kiszerelni a cockpitből és szétkapni a cuccot. Meg ha nagyon bejönne, akkor mit csinálok a damperrel? Ráteszem a gázra? Anno próbáltam és nekem nagyon perverz érzés volt...
-
zsozsa74
őstag
"damper kit nagyjabol semmire nem jo"
Azért remélem próbáltad egyáltalán. Én megjelenés óta használom és rohadt jó. A féken persze. Tényleg semmire nem jó, azon kívül, hogy fasza hidraulikus érzetet kölcsönöz a pedálnak és kb. végeredményben ugyanazt a hatást éred el vele, mint a performance kittel. Felkeményítheted a féket, na meg ha kell, fel is puhíthatod. Csak ehhez nem kell szétkapni az egész cuccot, hanem a damper végén lévő kis állítóval szabályozod... Arról nem beszélve, hogy van aki a gázon is használja, mert úgy jobb neki. (mondjuk én ezt mélyen elítélem... )
Természetesen vagy-vagy. Mindkettőt hülyeség használni egyszerre és akkor a Performance kit már jóval olcsóbb, bár a szerelés miatt küzdősebb is.
-
addikt
válasz blountex #43230 üzenetére
Mire lenne hasznalva a cucc? Nekem ez a GT bundle nagyon santit, csak akkor koltenek ra, ha nagyon fontos a GT. Regen nekem is volt PS kompatibilis kormanyom a GT miatt, de miota vettem PC-t elengedtem az egeszet, nem birom mar ezt az arcade mokat. En amugy ebben a bundle-ben kb. mindent lecserelnek, a wheel rim bazari, a pedalokat is talan hagyjuk. Igy viszont anyagilag csod.
Clubsport pedalhoz a performance kit kotelezo, a damper kit nagyjabol semmire nem jo. Az usb csak akkor kell, ha PC-n hasznalod a kormanyt es mas gyartotol van a bazis mint a pedal.
Ha uj wheel rim-et veszel, csak olyant ami universal vagy podium hub-os, a tobbit engedd el.
-
blountex
senior tag
Lassan kezd összeállni a kép, és úgy néz ki Fanatecre teszem le a voksot.
Ahogy látom a CSL széria legyen az pedál, motor, kormány stb. a belépő szintet képviseli, utána jön a clubsport széria ami egy jóval magasabb minőséget képvisel (itt ugye hiányzik a motor, cserébe minden más van a váltótól kezdve a kézifékig a kormányon át), és a csúcskategória a Podium.Decemberben tervezek rendelni és ahogy nézem mindegy hogy hány rendelést ad le az ember a végösszeg közel ugyan az lesz. Különböző variációkkal próbálkoztam.
A terv:
Külön venném meg a Clubsport Pedál V3-at (ez raktáron van és 1 hónapon belül csak ideér)
A pedálhoz mit érdemes venni?
Kettő kiegészítőt láttam amit a Fanatec felajánlottClubsport Pedál V3 Performance kit
Ehhez láttam adnak Lithium zsírt, azaz pl fél évente célszerű bezsírozni a rugókat?
Feltételezem mindegyik rugó más és más erősséggel bír.Clubsport Pedál V3 Dampert kit
Ennek a csillapító cuccnak mennyire van előnye/hátránya? Tud valaki erről többet mondani?
Ahogy néztem a fékhez és pedálhoz ajánlottFanatec Pc:
Clubsport USB Adapternek milyen esetekben van értelme?
Pl, ha Thrustmaster cuccod van és veszel hozzá egy Fanatecet?
Mert base-t felismeri a Pc.Gran Turismo DD Pro (8 Nm)
Ez bundleba jön azaz:
CSL DD motor,
Boost kit tápegység,
Kormány és hozzá a QR1 adapter - később tervezek egy QR2 adaptert, ha valóban megéri.
Pedál - load cell nélküli van ebben a változatban, amit tovább is adok, mert Clubsport V3 jóval minőségibb szerkezett.Egyéb vélemény:
A Fana GT kormánya nagyon hajaz mind minőségre mind egyéb funkciókra a T-GT kormányra, tehát nem sokat változtattak ezen.
Ha a Fanával akarom összehasonlítani akkor kb. a CSL Elite WRC kormány szintjén lehet minőségre..
A GT kormány a legkisebb (28cm) átmérővel rendelkezik utána ahogy látom a 30-32 cm méret a standard és afölött. Plusz úgy gondolom ez bizony egy egyedik kormány lesz, azaz nem teszi elérhetővé külön a Sony a rendelést.
Jó hír, hogy akármikor lecserélhető egy Clubsport Steering Wheel RS is ha nem elégedett az ember a kormánnyal, csupán a kérdés, hogy a Universal Hub mennyire kompatibilis a Ps-el.....Régebben volt egy vita hogy a LED a kormányon hasznos-e. Úgy gondolom a GT-nél a LED nem igazán számít, mert a képernyő alján közepén látod, de más játékoknál mint ACC, Dirt Rally, Rfactor stb. ott jól jön ha van a kormányon is, mert általában a jobb szélén van a képernyőnek a fordulatszámmérő.
Váltót és kéziféket vagy használtan tervezek venni (nem nagyon látni a neten) vagy egy akció alkalmával. Kitudja talán egyszer frissítik a szériát, elvégre lassan mind a két eszköz úgy tudom közel 10 éves.
A Podium Hub szerintetek mennyire előnyös?
Bár az elmúlt hónapokban sokat olvasgattam itt a fórumot, azért még mindig vannak kérdések (lásd fent), amikben nem vagyok biztos.
Újabb 10 évre tervezem lecserélni a rendszert, jelenleg egy G25 hajtok szóval nagy előrelépést várok.
Köszi a segítséget. -
Lac-coo
őstag
Használ itt valaki SLI Max Manager Pro-t ?
Hogy tudnám beállítani azt, hogy adott játék indításnsánál egy adott led-configot töltsön be automatikusan ?I love latte-avokado !
-
Tibiajax
nagyúr
nna másképp kérdezem akkor. úgy érthetőbb lesz
már megvan a pedál. meg hozzá a sparco wheel-em is. base még nincs megde kinéztem most egy xbox-os Fana DD-szettet, kompletten. (amiben ugye a wheel meg a base nagy szám, a pedál annyira már nem)
arra gondoltam, hogy ha menne a fana DD bázisával a T-LCM, akkor a pedál marad, a sparco el, és megveszem a Fana DD-szettet.
a fana pedálját meg persze majd eladommennyire lehet ez működőképes? nekem ez a pedál tetszik
de hát a DD, meg a fana.. hát azok isszerk. series x boxom van
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
a Thrustmaster T-LCM pedál kompatibilis lehet a fana DD-bázisával?.. működtetné?
köszi! -
GalaHU
őstag
válasz Pempasz #43207 üzenetére
Ez a technológiából adódik, ha bármelyik villanymotort kikapcsolt állapotban tekerni kezded érzed ezekek a mozgásokat. A klasszikus villanymotor palástján vannak mágnesek (eltérő darabszámban) ettől függ, hogy mekkora elfordulási szög után lehet érezni. De üzem közben gerjesztve már “eltűnik”
Konyhanyelven ennyi, de majd valamelyik műszerész pontosít…Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
JulesTS
őstag
Az a tengely nem sima műanyag, hanem szénszálas kompozit. Azt azért nem mondanám feltétlenül rosszabbnak egy acél tengelynél...
A marketing rizsa az, hogy a jobb visszacsatolás és gyorsulás miatt csökkentették a tengely súlyát ezzel az anyagválasztással. Persze az más kérdés, hogyha egy 33cm-es 2kg-os perec helyett egy 28cm-es 800grammosat használsz, akkor sokkal többet segítesz a dolgon, mint egy 2..3cm-es acél tengely lecserélésével szénszálas kompozitra... -
cenzor
tag
válasz Gigi01 #43214 üzenetére
A Logitech Gaming Software előtt feltelepítettem a G-Hubot is, de az nem látta a kormányt. Utánaolvastam és láttam, hogy más is kínlódott ezeknek a keverésével. Letöröltem mindent, feltelepítettem csak a G-Hubot, nyomtam szabályosan restartot és úgy dugtam be a kormányt a gépbe (másik usb portba, biztos, ami biztos). Láss csodát, most működik! Köszönöm a segítséget!
-
cenzor
tag
válasz Gigi01 #43214 üzenetére
Eszközkezelőben Logitech G29 Driving Force Racing Wheel USB jelenik meg, illetve felraktam a Logitech Gaming Software 9.02.65-öt, bár ez utóbbival túl sokra nem mentem. Próbáltam a kalibrálást a vezérlőpultban, de változást nem hozott. Kell külön valamilyen drivert telepíteni?
-
cenzor
tag
Sziasztok!
Megvettem életem első kormányát, egy használt Logitech G29-et. AC-vel és AMS2-vel tudtam egy gyors próbát ejteni. Azt szeretném kérdezni, hogy a FFB effektek között kellene lenni rázkódásnak is (pl. rázókövön, vagy kavicságyban), vagy a FFB csak a középállásba visszatekerő erőhatást jelenti és semmi mást? Nálam csak ez utóbbi jelentkezik és azt hittem lesz más is -
Pempasz
friss újonc
A rendszer önmagában nagyon tetszik. Szerintem nagyon király, Iracingben be is van már viszonylag jól állítva. Valójában menet közben semmi baja és hibátlanul teszi a dolgát, csak ezek a pici furcsa ugrások furcsák mikor tekerem a kormányt. Úgy tudnám még leírni mintha fokonként ugrana egyet, vagy mintha kikapcsolt állapotban minden egyes pici mozgatás után lenne egy kis ellenállása, akadása...
-
Krisz0418
őstag
válasz chris0000 #43210 üzenetére
Az biztos hogy sokkal jobb lesz. Viszont meg azt se tudom mik azok a jatekok amik valamilyen szinten tenyleg ugy mukodik mint a valosag. Most a project cars 2 es ams2 megy. Ac es acc is megvan, ott viszonz erezhetoen sokkal nehezebb vezetni a jarganyt. Rfactort es iracinget meg nem probaltam.
-
chris0000
őstag
válasz Krisz0418 #43182 üzenetére
hát a kattogó Logitectől "picit" talán jobb a minősége... azok is jók persze, csak ez egy teljesen más szintje a szimulátorozásnak, pláne ha cockpited is van ahol minden kézre áll, full beállítva minden apró részlet... ezt így nem tudom, h tudnának-e jobbat is összerakni Thrustmasterék, Logitecék, sok mindentől függ.. üzleti model stb... más tészta teljesen ez a Fanatec rendszer az biztos és játék függő is nagyon én úgy tapasztaltam..
jó is, h kipróbálhattam 3 teljesen különböző játékot..
iRacingel kezdtem, amin érezhető volt talán, h támogatott az ilyen rendszerrel.. tetszett az erőhatás, h tartani kell keményen a kormányt mikor az úton vagy nagy sebességnél.. hamar kicsavarja a kezed ha letérsz az utról és dobálja a kocsit..
az AC sima nah az döbbenet volt, mintha erre tervezték volna a Fanatecet, nagyon durván visszacsatolt tényleg mindent a tengelyre, félelmetes volt.. azt a játákot még először újra meg kell tanulni ezzel a rendszerrel használni/kezelni..
a DR2 meg kicsit csalódás volt, mintha nem lehetett volna normálisan beállítani a kormányt rá.. de lehet csak tökölösebb vmi jó profilt találni hozzá/tovább kellene finomhangolni... üdv.
ezt majd Te látod, h neked mi fog tetszeni, lehet, h teljesen eltérő véleményed lesz a játékokkal kapcsolatban...de biztos tetszeni fog a rendszer... üdv. -
Pempasz
friss újonc
Bekapcsolt állapotban is ilyen... Mikor megyek akkor annyira nem érzékelem, de alap helyzetbe igen és akkor olyan mintha full egyenesbe sem tudnám állítani mert mindig vagy balra, vagy jobbra egy ilyen kis fokot elugrik. Neked alapból nem ilyen? Ha kikapcsolt állapotban tekered nem érzel pici ugrásokat?
-
Pempasz
friss újonc
Sziasztok!
Tegnap szereltem össze a Fanatec CSL DD-basem. Olyat tapasztaltam, hogy kikapcsolt állapotban mikor lassan forgatom a kormányt akkor ilyen nagyon piciket ugrál. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor egy csapágy ,,rág" vagy talán, mintha két fogaskerék gördülne egymáson.
Vajon ez normális? Tapasztal más is hasonlót?
Előre is köszi a válaszokat.
-
kozmy
őstag
Aki CSL DD-t rendel arra az számoljon, hogy a motorból kikötő tengely műanyag, és abba van beltólva az alu QR csati, a rallyt, a feszegetést nem tudom meddig bírja. Ezért adták meg a 8Nm plafont. Maga a motor+elektronika 15Nm ig simán bírná. Amúgy minden más patent,stabilan összevont benne rakva. Feljebb valaki kérdezte a csapágyazás és annak a ház masszívitását, az is rendben van össze rakva. Sajna a tengely a leggyengébb pontja. Szerintem updat-en fog át esni és lecserélik félre, ha sűrűn törni fogja a nép a tengelyt.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kigston 32gb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest