Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
unrealnoise
senior tag
Nekem az van, rF2-höz és iRacinghez használom elsősorban, de pCars-sal is szeretem tolni. Jó cucc. Igazából bőven el lehet vele lenni, nem olyan finom a mozgása, és az FFB sem olyan erős, mint a komolyabb kormányok (T300-tól felfelé), de teljesen jól működik, és lehet vele szimezni, nem is olyan veszett hangos.
Azért választottam én is ezt a kormányt, mert idővel majd valami komolyabbat szeretnék, de addig is szerettem volna szimezni. Egy Fanatec kormány lenne az álmom, majd talán idén Black Friday alkalmából.
Szóval ha nem csúcsminőséget vársz, akkor nem fog csalódás érni. Persze miért is várnál ilyen szintet ilyen áron. Használható, korrekt. Amúgy lehet maradok Thrustmasternél. Egyszer gariztatnom kellett náluk valamit (
Thrustmaster TX Racing Wheel Ferrari 458 behalt másfél év után), ehelyett adtak egy zsír újat, 2 év garival, szóval eddig maximálisan elégedett vagyok azzal, amit és ahogy a Thrustmaster a szimulátoros piacon művel. -
Marci112233
addikt
Gondoltam megírom hogy megrendeltem egy Thrustmaster T150RS kormányt. Remélem bírni fogja amire nekem kell, és nem nyúltam mellé. 53190-ért lett megrendelve. Első FFB-s kormányom így várom milyen lesz használni. NFS 2015-el biztos menni fog mert a támogatási listájában benne van,(Részben ez vezetett erre a kormányra.) de az ETS2 se lesz gond, elvégre a régi Trust GTX27 is ment vele. Szívem a Logitech G29 felé húzott először, de azért azt legolcsóbban 83-ért lehetett volna beszerezni.
Tudom először olcsón akartam megúszni, ami végül is nem úgy lett. Írtam és leveleztem több DFGT-s eladóval is, de szinte mind ami kedvező max 30k-s árral volt, azoknál már nem volt gari, ami engem picit aggaszt. 30 fölött meg már úgy voltam vele, hogy akkor már inkább egy új kormány. -
Amantius
senior tag
válasz
6absbulldog #28106 üzenetére
Ehhez hasonlókat használok évek óta, nekem bevált.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
kondik jobban "öregednek" áram alatt amúgy szerintem semmi baja nem lesz. Nekem a G25 évek óta be van dugva, hagyom kalibrálgatni is, mert ha ritkábban ülök oda legalább nem porosodik a motor olyan könnyen.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Igen van. Havi 10 forinttal több lesz a villanyszámlád.....
Ha a ps4-et kikapcsolod az nem ad jelet a kormány felé és viszont. Nekem a t300-asomnál direktre van állítva a ventillátor, ha kikapcsolom a ps4-et akkor leáll a kormány ffb és a venti is és konnektorban van állandóan.
-
6absbulldog
tag
Sziasztok,
T150-es kormányom van (igaz PS4-en használom), a kérdésem, hogy mennyire egészséges, ha bedugva hagyom?
Régen, mikor PC-n használtam régebbi kormányokat (Formula force ex, momo, g25, dfgt), mindig kihúztam a konnektorból éjszakára.
Van jelentőssége, ha bedugva hagyom?
Ppóbáltam rákeresni erre a témára és régebben feltette ezeket a kérdéseket 2-3 ember, de kb egyenlően megoszlottak a vélemények.
Köszönöm -
Marci112233
addikt
válasz
Danecay #28103 üzenetére
Továbbléptem. A 7 hónaposhoz hiába olyan fiatal, gari nincs mert külföldön vásárolt.
Erősen gondolkodok egy új saját névre vásárolt kormányon. Ugye nemrég linkeltem 53200-ért beszerezhető a Thrustmaster T150RS. Másik alternatívám a Logitech G29, de az meg jóval drágábban 83 ezerért a legolcsóbb a Mediamarkt-ban. Meg is ér annyival többet a Logitech G29 amennyivel többe kerül mint a T150? -
Kabum
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek véleménye a THRUSTMASTER TMX PRO kormányrol ?
-
Danecay
addikt
válasz
Marci112233 #28102 üzenetére
Azért én sem jártam el teljes körültekintéssel
-
Marci112233
addikt
válasz
Danecay #28101 üzenetére
Köszönöm a linkeket. A 25 ezres kb 7 hónapost elkerültem, de a másik kettőt láttam már előtte is.(Google a barátom.)
Rá is írtam, hogy van-e rá garancia, de a kb 7 hónap arra utal hogy még lennie kell.
A másik 25 ezerért hirdető meg már rég be sem lépett, így nem nagyon foglalkozok vele.
Mondjuk pár embernek már írtam, így várok a válaszokra, emiatt a 32k-st még hagyom. Egyenlőre elég az akinek írtam, ha nem jön össze így sem üzlet akkor keresek tovább. Na meg nem létfontosságú most rögtön vennem, így van időm mérlegelni, és várni egy jó ajánlatra. Addig is ahol működik ott használom a Trust GXT27-est. -
Danecay
addikt
válasz
Marci112233 #28100 üzenetére
-
Danecay
addikt
válasz
Marci112233 #28098 üzenetére
Van egy 30e-ért is de közben az már jegelve lett. Van viszont még ez valamennyivel drágábban, de meg kell belőle próbálni alkudni vagy legalább az elérni, hogy ennyiért legyen benne a posta/futár is
A képek alapján egész szép állapotúnak tűnik. -
Joshi
titán
válasz
Marci112233 #28096 üzenetére
A #28089 hsz-ben azt írtad minél olcsóbban. Az 53k dupla annyi mint a használt DFGT.
-
Joshi
titán
válasz
Marci112233 #28093 üzenetére
Én azt venném amit Danecay is linkelt. A T150 kicsit halkabb mint a DFGT, de a linkelt DFGT sokkal olcsóbb és kb azonos kategória a T150-el.
-
Danecay
addikt
válasz
Marci112233 #28093 üzenetére
"Amúgy ez a típus mennyire számít jónak?"
Kérdés akkor, hogy mi számít olcsónak?
Ezzel is biztosan menne mindkét játék, és ha még jótállás is van rá akkor ez sem rossz vétel, bár a magam részéről még nem próbáltam. Nyáron ha jól rémlik 50e Ft alá volt beakciózva a mall.hu-n.
-
Marci112233
addikt
válasz
Danecay #28092 üzenetére
Azt sejtettem, hogy a 2 játékhoz eltérő kéne, de gondoltam hátha van rá alternatíva.Nézegettem már a DFGT-ket is de nem tudok dönteni. Amúgy a mostani Trust GXT27 megy az ETS2-vel aránylag jól.
Amúgy ez a típus mennyire számít jónak? [link]
Ezt az NFS 2015 támogatja is tehát ezzel biztos menne. -
Danecay
addikt
válasz
Marci112233 #28089 üzenetére
Pont 2 olyan játékot hoztál fel amikhez eltérő tudású kormány van szükség vagy ajánlott. Természetesen a drágábbik alternatíva ami a Euro Truck Simulator 2-hoz ajánlott jó lesz az NFS-hez is, fordítva már nem biztos.
Ennek fényében én is a felettem szóló (#28091) flegga92 által leírt kormányt preferálnám, esetleg Driving Force Pro-t ha olcsóbban találsz.
EZ nem tudom megvan e még de egész jó ajánlatnak tűnik. -
flegga92
senior tag
válasz
Marci112233 #28089 üzenetére
Szia!
Én nem rég vettem ETS2-höz kormányt az itteni ajánlások miatt egy Logitech Driving Force GT-t vettem, mert ETS-hez kell a 900°-os kormány. Ezen kívül baromi sok gomb van rajta ami itt jól jön. Nekem 30-ért sikerült egy elég megkímélt darabot kifogni, az előző tulaj is ETS-ezett és a force feedback is ki volt rajta kapcsolva.
-
theballa32
tag
Sziasztok!Magyarországon van Thrustmaster kormányt javító cég?Sajnos ma beadta az unalmast.Köszönöm a válaszokat
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Konkrétan Need for Speed 2015-höz vadásznék minél olcsóbban kormányt. Ez az elsődleges, de ha veszek egy normális kormányt ami megy az NFS 2015-el akkor kipróbálnám az Euro Truck Simulator 2-vel is.Mi lenne a legjobb alternatíva számomra, és mint írtam minél alacsonyabb áron.
Van ugyan egy Trust GXT27-es kormányom, de az NFS 2015-el nem megy. -
-
macy
addikt
válasz
pruzsi #28080 üzenetére
Innen talán 1 db kormány van amire lehetne voksolni, a Thrustmasters Ferrari Red Legend. De nem ismerem a kormányt és arra is azt írja bontott a csomagolás. Tehát nagy valószínűséggel visszaküldte valaki vagy akár többször is visszaküldték már.
Assetto Corsahoz és Cars 2-höz minimum belépő szint a Logitech DFGT, akár használtan is, alatta nem érdemes pénzt kidobni.
-
pruzsi
őstag
válasz
rfjanika #28059 üzenetére
sajnos nem nyert felnőttnek és pc-hez.
Hama Thunder V5 hoztam el,nos a F1 és a American Truck Simulator jól működik vele.
Assetto Corsa,Project CARS 2,Forza Horizon 3 pedig nem találja/látja, hiába próbálom kézzel konfigurálni nem érzékeli, kivéve az asetto az a kormányt érzékeli a pedálokat pedig nem. Az első 2 játékkal gond nélkül megy.
(Windows 10)Magával a kormánnyal nincs problémám,mivel először próbálom kormánnyal a játékokat, úgy gondoltam elsőnek megteszi és ha belejövök akkor jöhet egy jobb 1-2 év mulva.
De akkor ha van valakinek egy kis ideje és tudna segíteni Innen vásároltam innen tudnék egy másikat választani, újfent szeretném hangsúlyozni hogy olcsótbár fogalmam sincs honnan lehetne eldönteni hogy egy másik garantálná e ezeknek a játékokkal való kompatibilitását. Igen a játékban ír pár 100ezer ft feletti kormányt amire van profil is létrehozva
-
endr88
újonc
Sziasztok! Lenne egy nagy problémám, a Thrustmaster TMX PRO kormányom folyamatosan forog mikor bekapcsolom, nem hagyja abba. MI lehet a gond? Eddig semmi gond nem volt vele, egyik percről a másikra jelentkezett a probléma.
-
v!ct0y
veterán
t300-nak elég nagy étvágya van már a második rögzítőcsavart fogyasztja
-
távcsőves
senior tag
válasz
shteer #28070 üzenetére
Ez a tutorial a potmeter teljes szétszerelését és a pálya tisztitását mutatja, ha nem tudnál szerezni új potmétert.
-
shteer
titán
hali!
G27 (kuplung) pedál potméterét tudja valaki mivel lehet helyettesíteni, mondjuk ebből a választékból?
-
Köszi a választ!
Egy ismerősnek segítek kormányt venni. Az Alcantara változattól kicsit tartok, mert kesztyű nélkül vezetne, úgy pedig gyorsan elhasználódna/kiérdesedne. Legalábbis a verseny alcantara kormányokat bizonyos idő után nem volt kellemes kesztyű nélkül megfogni. Valós ez a félelmem?
-
Sziasztok!
T300RS GT edition pedálja milyen? TX-hez képest jobb, vagy rosszabb? Árban nagyon hasonlók.
-
pruzsi
őstag
Welcome!
Szeretnék valamilyen kormányt venni!
Cél játékok: Project Cars 2, F1 2017, Forza Horizon 3Fontos megemlíteni csak alkalmi játékok tehát heti 1-szer egy óra,tehát egy belépő szintű kormány megfelelne ha pedál sincs az sem probléma(van ilyen egyáltalán) sem rezgés rásegítés azt amúgy is kikapcsolnám.
A belépő szint nálam a 16 ezer ft-ot jelent. Várom az ajánlatokat akár magyar akár külföldön rendelhetőkről egyaránt ebay,amazon lényeg hogy kihozzák ingyen -
Arni9010
aktív tag
válasz
VegyesTamás #28054 üzenetére
Szerintem már nem. Voltam nála párszor javíttatni, cserélődtek a kormányok nálam is
-
törölt tag
válasz
John_Deere #28055 üzenetére
Azért mert olcsóbb visszaadni a pénzt mint kinyomoztatni ezt a misztikus hibát, hogy 30 percenként valami történik... Nem utaztatják a dobozt, nem kell rá plusz erőforrást allokálni hogy adminisztráljon, bíznak benne hogy a felhasználó konfigjában van a hiba, majd az új vásárlónál hátha nem jelentkezik.
Az elektronikai cuccok -de mondhatnám a háztartási kisgépeket is- esetében gyakran csinálják hogy egyszerűen visszateszik a polcra.
A vásárló meg majd elkölti az összeget banánra a hiperben...
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok!
Haverom vett a helyi Auchan áruházban egy thrustmaster t80 kormányt. (utolsó darabként jelenlegi árakat nézve féláron: 15.000 Ft)
A gond az, hogy a kormány 30 perc játék után "meghülyült", és össze vissza érzékel mindent. (pl a kormány érzékelője ugrál a menüben anélkül, hogy hozzáérne, vagy balra tekeri, de jobbra érzékeli a fordítást stb)
Épp mához 2 napja vette, a thrustmaster garancialevél a dobozban volt/van, viszont az áruház nem pecsételte le, csak a blokkot, és ő (az áruház) vállalt 1 év garanciát a termékre.
A srác szeretné megtartani a kormányt (ennyiért másik újat nem kap) viszont ha visszaviszi, hogy hibás nagy valószínűséggel csak az árát kapja vissza.
Van esély rá szerintetek valamilyen úton-módon a gyártónál intéztetni a garanciát, hogy legyen rá esélye visszakapni ezt a kormányt működőképesen, vagy pedig egy cserét helyette?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest