-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias88888
őstag
válasz
Shodan #26993 üzenetére
Valamivel erősebb az FFB a Fanatec kormánynál, de pontosságra mindkettő nagyon jó, ki melyiket preferálja, nincs nagy különbség. A pedál az ég és föld a Fanatec javára még az alap pedálszettel is amit a bundle-höz kapsz, hát még ha megrendeled 140 euróért a load celles féket (bundle-höz kb kötelező). Load Celles fékkel egy amúgy 200 feletti szettet kapsz 150ért most, abszolút megéri.
-
Exelsior
őstag
Sziasztok. Adott egy G29 PS4 és PC mellé. Van ötletetek hogy lehetne XBOX ONE X-el majd össze varázsolni? Vagy esetleg One-al? Nyilván nem fogok +1 kormányt venni csak ez miatt.
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Hát úgy néz ki, hogy van még készleten a Fanatcnél a CSL Elite, ezért gyorsba rendeltem is egyet.
Sajnos a loadcell pedál nem fért bele a keretbe, majd később.
Remélem azért nem lesz csalódás a másikkal sem. -
Shodan
őstag
T300 vs Fanatec CSL összehasonlítási alapja van valakinek? Mi az amiben sokkal több a fana?
-
tome0001
Topikgazda
válasz
elnokur77 #26990 üzenetére
Kedd reggel 9-ig ez a best buy vétel most szerintem (300€+szállítás): Fanatec CSL Elite
-
elnokur77
csendes tag
Sziasztok!
Alkalmi szimulátorozó, vagy inkább hülyegyerekképzős vagyok dobozon. Kormány beszerzésében vagyok éppen. T300 lenne a kiszemelt, de a calibrációs hiba miatt nem merem megvenni. Mik a tapasztalataitok, mit javasoltok? T150 Pro, G29, T300? -
Gigi01
őstag
válasz
ForRedGlory #26988 üzenetére
Vagy ez.
Amúgy,ha jól tudom,az Assetto,Dirt a kedvence.Lehet engem is megtalálnátok iracing-ben,pedig nem sokat mentem ott.De persze ettől független bármi lehet .... -
ForRedGlory
félisten
válasz
tobias88888 #26984 üzenetére
Nem egeszen ertem az osszefuggest... Attol mert valaki lassabb, mint a masik, egybol hiteltelen? (Plane valami edzesen, amit lehet csak poenbol probalt ki). Nem csak a sebesseg a lenyeg, de demagog hulyesegbe ne menjunk bele. Szerint kicsit keress ra youtube-on, fel perc alatt talalni videot, amiben rallyzik, vagy F1-el jatszik.
Csak neked.
https://youtu.be/8Jq9EkK70no
-
Danecay
addikt
válasz
tobias88888 #26984 üzenetére
Szerintem még csak nem is Ő aki meglovagolja, Ő leginkább csak egy eszköz. Persze semmi konkrétumot nem tudok nem néztem vagy olvastam utána, csak a benyomásaim alapján írom ezt, aztán persze lehet, hogy egyáltalán nincs igazam
-
tobias88888
őstag
válasz
Danecay #26979 üzenetére
Már múltkor néztem, valószínű igazad van. Legalábbis a neve ugye Sinem Temur és elkövette azt a hibát hogy van iRacing acc-a amivel gyakorlatilag 1 versenyt sem ment. Van egy 1:25ös practice ideje egy olyan pályán ahol az élmenők 1:19et mennek
iRacingben amúgy van számtalan szép lány is, volt róla talán cikk is de ő valószínű csak meglovagolja a sim közösséget
-
DummyBoy
senior tag
válasz
koanla #26971 üzenetére
Ha van affinitásod az elektronikához, akkor lehet építeni átalakítót ... Ha nincs, akkor meg lehet venni:
BasherBoards FL2 Shifter adapter
@frelife: Van egy pár. Ott a linkelt Richmotech, vagy pl: az itt is sokat emlegetett PTR mod:PTR mod
Nekem AP Electrix van beszerelve: AP Electrix
@Remi : Nekem Playseat Challenge van, és imádom ... Az asszony is szereti, mert játék után csak berakom a szekrénybe, és nem zavarja a látvány xD
-
Danecay
addikt
válasz
ForRedGlory #26977 üzenetére
Nekem elég hiteltelenen a csaj, szinte biztos vagyok benne, hogy nem más mint egy kirakati baba. Csak egy pár videóját láttam, amibe éppen belebotlottam de gyanús, hogy egyikben sem látni ténylegesen vezetni. Szinte biztos vagyok, hogy egy tudatosan megkreált project, csatorna kirakatbábúja.
-
törölt tag
válasz
ForRedGlory #26977 üzenetére
Már írok is a Jézuskának!
-
ForRedGlory
félisten
-
frelife
aktív tag
válasz
h_benjamin #26974 üzenetére
Szia. Érdeklődési szinten vagyok..ha gondolod szivesen meghallgatom az ajánladod. Kérlek írj privátban.
-
Danecay
addikt
válasz
h_benjamin #26974 üzenetére
Hogy lehet valakinek egy 40e Ft-os alkatrésze feleslegesen?
Perszen me kötekedni akarok csak meglepődtem amikor megláttam mennyi az ára
-
frelife
aktív tag
Azt hiszem egy lépés vállasztja el a fejlesztőket attol hogy " normális" sim legyen box-ra vagy ps-re..és az nagyon nem a hardver. Egyszerüen csak fogyaszthatová teszik a játékokat... ha nem butitanák vissza..pl assetto akkor igenis lehetne normális szim. Ettől függetlenül így is esport meg minden kialakuloban van a dobozokon is.
-
JoinR
őstag
Ha valaki még rendelne a napokban a Fanatectől valamit Budapestre, írjon egy privátot, köszi
-
DummyBoy
senior tag
válasz
frelife #26958 üzenetére
Én is XBOX-on játszom.
Azokban a játékokban ahol rendesen lehet kalibrálni a kontrollert (pl: Dirt Rally, Dirt4) vagy ahol van lehetőség DeadZone-okat álítani (Forza) ott tökéletesen működik Xboxon is a loadcell-es pedál.
2 nagy csalódás volt, az Assetto Corsa, ahol SEMMIT nem lehet állítani és a Project Cars első része, ott sem lehetett állítani a féket. Bár azóta volt pár update, lehet meg is lesem őket délután...
Mondjuk azokat a szimulátor fejlesztőket, akik nem raknak a játékaikba olyan apróságot mint az irányítás tesztreszabása, azokat üres 2 literes teszkósásványvizes palackkal kellene agyonveretni ...
-
válasz
wollnerd #26959 üzenetére
a pc2ben nincs és nem is lesz vr (konzolon)
a gtsben van ugyan vr mód, de csak egy super-easy ellenfél ellen mehetsz 1 vs 1 versenyt, tét nélkül - szal egy semmitérő bemutató funkcio, mintha nem is lenneha szingliznél is, a pc2ben sokkal több a tartalom
ha csak multiznál, arra talán a gts jobb lehet -
wollnerd
aktív tag
Sziasztok! A kérdésem lehet hogy egy kicsit off:
Akik megvették a PC2-őt, azok megvették a Gran Turismo Sport-ot (vagy fordítva) is?
Nem tudok dönteni a két szim között... szívesen venném mind2-őt, csak majd' 20.000-be kerülnek.
A GTS a VR mód és a lokális multiplayer miatt szól nekem pozitívan. A PC2 pedig több + havas pályák megléte és nagyobb testreszabhatóság is miatt pozitív nekem. Viszont a PC2-nek nincs PSVR módja (lesz egyáltalán?) -
DummyBoy
senior tag
válasz
tome0001 #26947 üzenetére
A kézifék után az lesz a következő projektem, hogy ezt kiderítsem. Bár van egy G25-ös váltóm is, az tuti megy a Fanatec settel, de én is egy SHH-t terveztem végezetül.
@frelife: Dirt Rally és Dirt 4 megvan, WRC7-ről viszont pont hogy jókat olvastam ...
@barcalaci84: Nem akarom feltétlenül átalakítani, főleg hogy még sosem volt a kezemben, de kifejezetten szerettem a G920-as bőrkormányt, szóval majd kiderül milyen ahhoz képest ...
-
Danecay
addikt
válasz
ForRedGlory #26945 üzenetére
Az úgy már finom! Akkor ezek szerint nagyon résen kell lenni mert amikor már én néztem tegnap este 190£ volt, most meg már 214 és Magyarországra nem szállítanak.
-
frelife
aktív tag
G920-am van. Szerintem jo választás volt gyereknek,felnőtnek egyaránt. Dirt rally és forza amivel kinzom...nem hangos,illetve van amikor a fogaskerekek egymás ellen dolgoznak de az meg az erős ffb-nek köszönhető, lejebb kell venni az ffb-t. Ami engem néha zavar de utána olvastam és nem csak nálam hogy a kormány néha finonan cicereg... amugy semmi baja nincs..a fék pedál kemény!!! A gumibetét nagyon keménnyé teszi igy taposni kell. Ajánlom a fékpedál játékbani modositását hogy a fékerő ne a végén legyen. Amugy elégedett vagyok. Ugyhogy jo vétel..ennyiért meg főleg.
-
bigmasterg
addikt
-
Darko
senior tag
válasz
Forrest Gump #26946 üzenetére
Megrendeltem a G920-at, 55.700 Ft volt szállítással.
Gyorsan kellett dönteni remélem jól döntöttem, eredetileg Thrustmuster TMX-et akartam, azt írják a logitech hangos, meg műszakilag jobb a TM. Gyereknek lesz, remélem beválik és nem bánom meg.
-
tome0001
Topikgazda
SHH váltót Xbox-al működésre lehet bírni (átalakítóval vagy anélkül)?
-
Danecay
addikt
válasz
ForRedGlory #26920 üzenetére
Ez nekem sehogy nem jön ki
-
levberta
csendes tag
Sziasztok! Most olvasom, hogy a CSL ELITE motorja más az xboxos, meg más a ps4 verzióban?? Mi lehet a különbség, tudja valaki??
-
JoinR
őstag
Én is rendeltem egy Fanatec Elite szettet reggel vagy másfél óra frissítgetés után...kipróbálom majd a load cell-t, de tartok a visszalépéstől (hidraulikus G27 mod után). Viszont az Elite pedált átalakító nélkül nem tudom, mennyire könnyen tudnám majd eladni...
-
koanla
aktív tag
Hát, egyelőre nem szállok fel a DD-s vonatra. Csütörtökön próbáltam két olyan kormányt is és nem győztek meg. Pedig annyira írták iR-es fórumokon is, hogy ég és föld és nem Genius kormányhoz hasonlították...
Azt az árat nem vagyok hajlandó kifizetni egyetlen perifériáért, a Fanás BF akció is húzós azért; de mégis csak a harmada... -
koanla
aktív tag
Hát, eldőlt a kérdés, délelőtt tettem egy ellenállhatatlan ajánlatot* Fanatecéknek és take-eltem az Elite csomagot. Mivel a kétpedálos kombótól fázna a lábam, így mellécsaptam az LC kitet is. A régi szetet meg vagy eladom egyben, vagy külön-külön. Majd valami lesz szegénnyel. Sajnos a G27 erejét vesztette, ezért is kellett cserélnem. Mondjuk a PTR moddal nagyon jó lett a pedál, kíváncsi vagyok, a Fana hozza-e ezt a szintet.
* megrendeltem és kifizettem az árát
-
barcalaci84
őstag
válasz
DummyBoy #26935 üzenetére
azért ez a P1 Rim nem olyan rossz ha eddig nem Fanatecet használtatok... el lehet tekergetni átalakítás nélkül is...a konkurencia rimjeivel abszolút felveszi a versenyt, sőt ....
pozitívan kell hozzáálni: - nem clubsport , de legalább marha könnyű
- nincs hangos kattanás váltáskor , de legalább halk
- van villogó cucc is , amit a bár én nem látok a riftben , de a másfél éves gyerkőcöm
imádja -
izitom
tag
-
DummyBoy
senior tag
válasz
ZsoltR #26932 üzenetére
Én tartok tőle, hogy túlságosan megnőne a súlya és a vastagsága ...
Szerettem volna az Elite verziót, de egyelőre ez is tökéletes lesz, aztán körbenézek a neten, mit lehet vele kezdeni, láttam olyan képeket, hogy körbetekerték valamivel ...
Először érjen ide, lakjam be, aztán meglátjuk ... Gyorsan megveszem hozzá a Forza 7-et és a WRC07-et, aztán okosan betervezem rá a szabadságomat xD
-
Gigi01
őstag
Cockpit,kézifék akció valahol?Vagy valami idevágó?
-
ZsoltR
újonc
Szerintetek érdemes lehet a Fanatec P1 kormányt bőröztetni?
-
izitom
tag
Még ha Meki emblémás is, ez egy CSL szériás kormány, ha kapott is egy 2 dolláros kijelzőt, tiszta műanyag minden része, ez lesz az "olcsó" sorozat, a tekerők jónak tűnnek, de a váltó fülekben már nem vagyok biztos.
A QR adapteren meg látszik, hogy szélesebb a "talpa" mint az eddigieknek, a 6 rögzítési pont kijjebb van
szerintem mint eddig volt, ezt a Meki, meg az eljövendő kormányokat variálhatod majd vele szabadon. -
Shodan
őstag
Valaki vett esetleg v3 invertedet?
-
Amantius
senior tag
Hogy meg tudd hozzá venni egy százasért.
-
kozmy
őstag
Most sikerült jobban meg lesnem a Meclaren F1GT3 rimet a Fana oldalán, ugyan az a silány műanyag bajonat záras xar mint a CSL P1 ami korábban el is törött. Nem értem miért kell a minőséget kisporolni, miért nem tudták ugyan azt a fém rögzítést használni mint a többi rimjeinél.
-
DummyBoy
senior tag
válasz
atomeec #26924 üzenetére
A PS4-es és az XBOX-os CSL base más motorral volt felszerelve. Ezért gondolkodtam a PS4-esen, P1 Elite rimmel... De ez az akció meggyőzött, hogy jó lesz nekem a sima is, bőven jobb mint amire szükségem lenne xD
De ha esetleg ebben is az újabb CSL motor lenne, akkor azért nem pityeregnék sokat xD
-
atomeec
senior tag
válasz
tobias88888 #26923 üzenetére
Nem találom, kezdesz összezavarni
Hol írja? Mert a PS4 verziónál volt (anno meg is jegyeztem), hogy a motor és elektronika a v2.5-ből van, de az xbox-os CSL-nél nem látok ilyet sehol. -
tobias88888
őstag
válasz
tobias88888 #26922 üzenetére
Annyi plusz infó, hogy ez az akciós CSL nem az a CSL amit alapban lehet rendelni, hanem a motorja más. Hogy miért? Kisöprik a V2.5ös megmaradt motorokat mert valószínű hogy jön a V3. Vagy esetleg megszűnik az a széria, és a DirectDrive-os kormány veszi át a helyét.
Szóval a lényeg, az akcióban szereplő CSL az egy butított V2.5ös motorral van felszerelve. Nem hiszem hogy érdemi különbség lenne a két kormány között, de az újhoz ezt írja: New Brushless Servo Motor with improved electronics miközben a régi meg Brushless Servo Motor.
-
tobias88888
őstag
válasz
wollnerd #26915 üzenetére
Ezeknél a boltoknák úgy van, hogy van egy partnerük ahonnan veszik és amit az a partner mond aktuális beszerzési árra az alapján számolnak. Szóval lehet hogy most nincs nagyon eladó ilyen ezért a partner biztosra megy és magas árat mond hogy véletlenül se szívja meg. Alzán lehet látni olyant, hogy egyszerre több áron van kitéve egy termék (pl Oculus) mert több partnerük is van akiktől beszerezik a terméket.
-
Amantius
senior tag
Ja hogy nincs quick release a McLaren kormányon, de lehet venni hozzá. Mondjuk úgy sem rossz vétel. Végre mindkét oldalon lehet bármerre váltani, ezt sosem értettem miért nem így csinálták eddig is.
-
ForRedGlory
félisten
Logitech G29 árfolyamfüggően 46-50.000 Ft.
(Ide is hozzák)
-
kozmy
őstag
Jelen pillanatban sem tudok a fana oldalra belépni. De ez várható is volt. Viszont az F1-rim tetszetős.
-
ForRedGlory
félisten
Fanatecnél hogy a bánatba kell pre-ordert leadni?
Gondoltam beteszem a kosárba és vigigviszem a fizetési folyamatot, aztán küldik, ha megjelenik.
Erre fel mit látok? A "Delivery Method"-nál ezt írja: "Warning: Shipping method required!" (...de nyilván nem lehet kiválasztani semmit)
Tovább nem lép ez a szar.
-
Tom100
újonc
A Székesfehérvári Auchanban a playseat evolution alcantra 79 900.- Vettem is egyet gyorsan.
-
wollnerd
aktív tag
A Thrustmaster T300 RS GT Edition-nel kapcsolatban ma ismét megnéztem a kínálatot róla csak úgy.
És mit vettem észre?
A BestMarkt továbbra 109.000-ért kínálja a kormányt (előrendeltem már 3 napja.) ez eddig ok.
De: Bluechip tegnap(előtt) még csak kb. 120.000 HUF-ért árulta, ma pedig le esett az állam... (Náluk vettem meg a Playseat Challenge-t 59.000-ért...!)
Ők átírták az árát 165.440 Ft-ra.... Mi van??!! Ezek megbolondultak?
Amúgy pár napja is figyelmes lettem hogy sok áruház (pl. Aqua és társai is) megemelték pár-10 ezer ft-tal azT300-esek (is) árait... De amit a Bluechip-nél láttam... Elképesztő....Lenne magyarázat az ekkora árkülönbségre!?!?
-
Remi1234
aktív tag
Playseat-re talalt valaki valami jo ajanlatot? [Imseri valaki ezt az oldalt es a termekeit?]
-
-
tome0001
Topikgazda
válasz
tobias88888 #26901 üzenetére
Ezzel egyetértek! Viszont a weblap leállásról szerintem nem a fanatec hanem a domain szolgáltató tehet.
Mondjuk ekkora terhelést szerintem nem nagyon bír el egy domainszolgáltató sem ami nem google, Fb, Amazon szintű.Én jótanácsot nem tudok adni sajnos (talán annyit hogy nekem laptopról teljesen halott volt az oldalt, és végül telóról sikerült behúzni a cuccost). Tök random hogy mikor mukodik az oldal és mikor nem. Volt olyan hogy a rákattintottam a buy-ra és 20 percre rá magától továbblépett, viszont volt olyan is hogy 30mp-enkénti frissítéssel működött.
Én nem hinném hogy kifogynak a készletből, csak van nekik raktáron.
Érdekesség hogy tavaly ugyanez a szett volt 400 euró egy Assettoval kiegészítve ha jól tudom. Most ugyanez 300, tehát tényleg bestbuy
Türelem CSL Elitet terem. Sok sikert sorstársak!
UI: az teljesen abszurd hogy se FB-on sem sehol a fanatec munkatársai semmilyen kérdésre nem válaszoltak reggel óta. Még egy közleményt sem tettek ki sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest