- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egér probléma
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Milyen videókártyát?
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
Látod, én pont ezért nem váltottam még optikai egérről és ezért lehet kiforratlan a lézeres szenzor. A lézeres szenzor biztosan drágább, mint a kiforrott optikai, tehát nem is kerülhet igazán jó lézeres szenzor egy ilyen árú egérbe. Optikain 1000 Hz is vígan megy haláli pontossággal, pl. X-718BK Oscar, X-710BFS (mind2 tapasztalat).
-
Shad0w
senior tag
Na, rajzoltam még egyet
Ha megnyitod paintben, akkor kilehet nagyítani a pixeleket.Hát ööö, izé. Most vmért jó az asztalon. Ha esetleg nem tűnne fel vkinek a különbség akkor az csak annyi, hogy 125 Hz-en az oldalra mozgásnál átlósan mozog a kurzor, 1000 Hz-nél pedig egyet oldalra egyet le. Nem tudom, hogy melyiknek kéne jónak lennie, de 1000 Hz-nél ez sztm már nem az érzékelő hibája.
-
Shad0w
senior tag
Igen, de a DPI-nek nincs hatása. Viszont az USB frissítési frekvenciájának igen. 125 Hz-en ugyanúgy viselkedik, mint az optikás egér. 1000 Hz-en pedig a képen látható. Továbbá kiszedtem alóla a fekete egérpadot és letettem az asztalra (grafitszürke, fekete/szürke pöttyös) és mérséklődött a dolog, de 1000 Hz-en továbbra is szar, 500 Hz-en tűrhető már-már hibátlan, de néha így is hibázik. Tehát elmondható, hogy nagyon érzékeny a felületre.
A másik idegesítő, amit most vettem észre, hogy 1000 Hz-en (igazából 125 Hz felett) az alaplap nagyon hangosan sípol, amikor húzom az egeret, a hangerő arányos a frekvenciával. Gigabyte P35-DS3 rev2.0 alaplapom van
-
Shad0w
senior tag
Vettem egy Sharkoon FireGlider egeret. Elvileg ugyanaz, mint az A4Tech XL-740K. Gondoltam leírom röviden az első benyomásokat.
Eddig egy X-718F egerem volt, ahhoz képest nagyobb, de főleg magasabb. Az előző egéren mindig lelógtak az ujjaim, de most végre elfér az egész kezem a rajta és nem is állnak olyan meredeken az ujjaim, így kényelmesebbnek tűnik, de eközben nagyon furcsa is, biztos meg fogom szokni idővel. A másik, hogy az X-718F-et általában az ujjaimmal mozgattam, de ezt már könnyedén lehet tenyérrel is terelgetni de majd kiderül, hogy ez mennyire lesz fárasztó, mert így most a csuklóm sokkal többet mozog.
A lézer érzékelő felbontása 600 és 3600 DPI között állítható 1-es léptékekben. 6 db előre beállított DPI értékek között lehet váltani a választó gombbal és az X,Y értékek tetszés szerint állíthatóak. Nem kell végigpörgetni a DPI-ket, ugyanis kilehet választani, hogy melyikek között váltson és hogy milyen színnel világítson/villogjon a led. Az USB-n akár 1000 Hz-en is képes kommunikálni.
A beállítások azután érvényesülnek, hogy rátöltjük az egérre cserébe ha ezek után akárhova visszük az egeret a beállítások megmaradnak (talán az USB frissítési frekvenciája nem, de az alapból is 500 Hz, szal az nem is baj)És a legeslegfontosabb, hogy hosszú idő után - az első A4Tech egerem óta - ez az első egér ami végre megint úgy működik, hogy a görgetés abban az ablakban megy ahol az egérkurzor áll és nem az aktív ablakban. Végre!!
Ja és persze ott vannak az aljában a súlyok. Még nem játszottam velük, de elsőre úgy tűnik, hogy az összes súllyal egy picit hátul van a súlyközéppontja. Majd később játszok vele, egyelőre jó így is.
Ha esetleg van kérdés, óhaj-sóhaj, akkor szívesen válaszolok.
-
c41r0^
őstag
A Steelpad QcK az egyik, hanem a legjobb textil egérpad (ár/értékben főleg), igen, nagyon jó választás, nekem kb. másfél évig bírta 1 db. pad, és 2 éve csak A4tech X7 egereim vannak (x-718, X-718BK, X-710BFS), kipróbáltam párat.
-
ThaBoss
senior tag
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek ez a kettő jó párosítás?http://www.pcx.hu/termek/a4-tech-xl-750bf-13958
http://www.pcx.hu/termek/steelseries-qck-eg-233-rpad-steelpad-24294
-
G@ß!
őstag
válasz
FireKeeper #954 üzenetére
Nekem hamarabb ment tönkre a gomb, mint hogy lekopott volna a felirat...
Néha csak duplán tud a bal gombbal kattintani. -
ThaBoss
senior tag
Köszi
Egy régi Samsung SMOP5000WX-et szeretnék vele nyugdíjazni, már kiszolgált bőven -
CHIPman
nagyúr
Én 7.5k-ért vettem anno, eddig semmi kopás vagy egyéb hiba nem észlelhető rajta. Az a baj vele, hogy FPS közben akarva-akaratlanul megnyomom a 4irányú navibillentyű valamelyik gombját. Így utólag nézve elég lett volna az XL-750BF is, talán a programozható bal egérgomb melletti kis gomb, és a nagy piros az oldalán(ami szintén programozható) válhat hasznomra. Ha csak a játékban lévő dolgokat akarsz beállítani a navibillentyűre, akkor felesleges ezt venni, mert ugyanúgy csak 5 gombot lehet használni valós gombként, a többit az Oscar programmal lehet beprogramozni(pl. CS-ben: 180°-os hirtelen fordulat, folyamatos lövés pisztollyal is és hasonlók).
-
ThaBoss
senior tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata az A4Tech XL-755K rágcsálóról? Érdemes kiadni rá 6K-t?
-
c41r0^
őstag
válasz
djbahool #982 üzenetére
de, az X7 egerek hivatalos honlapja a daa-raa által linkelt weblap
A Win7 többségében meg fogja enni a Vistás drivereket is, ez a hardverek többségénél így van/lesz, mert a driver model egy alapon nyugszik.
mellesleg ez a weblap nem ment kb. 4-5 napig kb. 1 hónappal ezelőtt, pont mikor drivert akartam rajta keresni
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
A4Tech X-710FS egérhez (smart-x7) ill.tudtatok Win7 x64-es drivert szerezni valahonnan?
Lécci linkeljétek be van vmi róla!
Köszi
-
zippofcy
senior tag
Razer Deathadder 8-10 ezer HUF
Logitech G9 13-17 ezer HUFEzeket érdemes most venni ... akinek meg jó a 125 mhzes polling az nyilvánvalóan nem játszott még 500as értéken.
Jók az A4tech egerek ... csak nem játékra.
-
Manitou
veterán
Nekem 710BF van semi ilyen nincs a görgőjével, mint amiket írsz, úgyhogy nem feltétlen kell leírni az összes A4 tech-et. Cégnél is elég sok A4 tech van, ott mondjuk van egy egér aminek elég szar a görgője szerintem is. Az enyém pl ugyanolyan jó mint az itthoni 710-esnek, pedig az egy egyszerűbb A4 tech.
-
Ermi11
csendes tag
Csak azért kérdeztem h biztos jól látok-e
Sajnos vettem egy Canyon feliratut. Gondolom ez is A4Tech gyártmány. Görgője kemény műanyagbol van, nem éppen a legtapadósabb. A "racsni" sem tetszik pár óra egerészés után. Scrollozása bizonytalan. Szétszedtem, meglazítottam a laprugót v mit, valamivel jobb, nem lett annyira kemény.
Nem veszek A4Tech egeret ezután, nekem nem jönnek be. Másnak sem aki ezeket forgalmazza. Nem jó a görgője. Csak vesződség van velük.
Érdekes is ennyi pénzért "szuper egeret" kapni.
Kövezzetek, akkor sem kell
Inkább Gigabyte GM-M6880. Meg is van a kicsike -
Ermi11
csendes tag
Ez a kettő ugyanaz lehet?
http://www.canyon-tech.com/products/companions/mice/CNR-MSL4#pr-switcher
http://a4tech.com/ennew/product.asp?cid=1&scid=124&id=366 -
Ermi11
csendes tag
Tegnap vettem egy A4Tech X-755FS X7 egeret. Ma gyorsan vissza is vittem. Mivel először volt ilyen masinám (eddig egyszerűbbek voltak) tetszett a DPI állítgatása, kényelme. Nagyon jó a gombok programozhatósága, az egérkurzor stabilan a helyén van. Az oldalsó gombok nekem rossz helyen voltak, de gondoltam, majd megszokom.
Úgyhogy nagyon örültem neki.... az első játékig!
Már előtte is éreztem, hogy a görgő valahogy furcsa. Tekerésnél nem volt stabil, hol egyet, hol többet pattant, kb. minden második fordulatnál különösen előre megszorult.
Nyomattam egyet Crysissel. Fegyver kiválasztásánál gyakran volt, hogy nem a következőt, hanem másodikat vette elő a muki.Ez volt az első A4Tech egerem, nem vonom le a következtetést a gyártóval szemben. Szerintem hibást fogtam ki. Most visszatettem a 6. éve használt egerem. Ütött kopott, de legalább rendesen működik. Sőt! Teszkóban brahiból vásárolt (1700 ft) Technika vezeték nélküli egeremnek jobb a görgője.
Talán majd választok típust, fogalmam sincs melyiket.Az egér szolgáltatásai jók lennének, de a kivitelezés...
Nem tudom melyiket válasszam ezek után. -
pckownz
őstag
Hali.
En kaptam hozza egy lemezt, amin fent van a kezelo progi hozza. Ebben csak megnyitok egy script editor ablakot, ahol szepen beallitom neki, vagy megirom, az elkepzelesemet, majd beallitom melyik gombra rendelje, es lementem a program segitsegevel az eger beepitett tarolojaba. -
pckownz
őstag
válasz
Pttypang #965 üzenetére
Kenyelmes. A programozhato gombokat nagyon konnyu okosan kihasznalni, par ugyes scripttel. ;)
A sulyozas csak elony, mert ha kicsit ragad az asztal akk csak kikapom a sulyokat.
Az allithato dpi miatt 1 gombbal tudok valtani ha eppen photoshopozni akarok vagy valami jatekot jatszani. ^^, -
RobÚr
csendes tag
Sziasztok!
Hol lehet kipróbálni vagy legalábbis kézbe venni A4Tech egereket?
Jó lenne vásárlás előtt megtudni, hogy milyen a klikkelése, hogyan illeszkedik a kézbe, stb.
A Saturn-ban és a M. Markt-ban érdekes módon nem lehet kapni A4Tech egereket, legalábbis amelyikben én voltam ott nem volt (Bp.). -
djbahool
senior tag
Nos, megérkezett az X-710FS egerem.
Amire nem jöttem rá, hogy a narancs gombot, ami ha jól gondolom 3x kattintást végez alapból, hogy lehet átkonfigolni másra, vagy mire tudnám én azt használni, ha nem nagyon FPS-ezek?
Valamint hogy a configvan van vmi X7-jump. Na az mi és mire használható? -
johniee
senior tag
Sziasztok! Egeret akarok cserélni, 755FS - Logi MX400 - Logi MX518 között gondolkodok. Elég meggyőző az X7 széria. Ti melyiket javasoljátok a 3 egér közül?
-
ati2
őstag
válasz
djbahool #955 üzenetére
X-718F, X-718BF és X-750BF -et használtam:
A fényes fekete széria nagyon rossz fogású, mert nyáron szinte elviselhetetlenül izzad rakta a kezed. A BF szériánál mindkettőben mikrokapcsolót kellet cserélni, mert az 1x lenyomott bal gombra is dupla kattintást csinált, pár windows alkalmazásnál nagyon idegesítő tudott lenni.Az optikai vs laser:
Az optikai a nagyon kicsi mozdításra nem mozdul (kb 0.5 mm alatt), ez ha sniper-el célzol még jól is jön, "kézremegés gátlós"
A mindkét 718-as szériánál 1 év alatt kicsit csökkent a pontosság, gondolom mert állandóan megy a LED benne, vagy érzékenyebb a koszra az optika
A laser ugyanolyan pontos maradt, mint új korában, most kb 2 éves.Mod:
A 3x-os tüzgomb szart sem ér, mert fix a sebessége.
A körkörös DPI állítás kicsit zavaró, mert én csak az 1200 / 2000 DPI módot szeretem és figyelni kell hányszor kattintottál. -
danati
senior tag
Én már több mint egy éve használok X750F-et és semmi bajom nincs vele. A sensor nagyon jó minőségű. Csak FPS játékokkal játszom és nem panaszkodhatom az egérre. Az igaz hogy az "F" szériának kopik a krómozott része de a "BF" nem. A 3200dpi pedig tényleg hülyeség mivel még a 2000 is túl gyors. Szerintem.
-
c41r0^
őstag
válasz
djbahool #955 üzenetére
Én maradnék az optikai érzékelőnél ennél a kategóriánál. Nem hiszem, hogy ebben a kategóriában olyan minőségű lenne a lézeres szenzor, mint az optikai (értsd azonos áron optikai vs. lézeres érzékelő,most csak a szenzorra vonatkozik, a gyártó költsége szempontjából a mondandóm).
Az első lézeres egerek tudtak hülyeségeket produkálni, pl. az asztaltól 3-4 cm-ről is érzékelte a mozgást, vagy adott esetben akadozott a nem megfelelő felület miatt. Ezek a gyermekbetegségek már javítva vannak, de nem hinném, hogy egy X-750-ben egy Roccat Kone minőségű szenzor lenne, éppen ezért az optikait javaslom.
A DPI low-sens esetében nagyon fontos, de egy 800 DPI-s egér is tökéletesen veszi a "20centit-húztam-az-egeret-de-FPS-ben-fordultam-90fokot" sensit is (sőt, a 400 DPI-s 1.1A is megfelelő még erre), az alább olvashatóak pedig mind tudják az 1000 DPI-t, ami untig elég, hiába a marketingbullshit és a > 3200 DPI-s szenzorok.
Tehát,
ha fontos a 125Hz-nél nagyobb frissítés, akkor X-710FS (tapadós, "homokfútt" felület), X-710BFS (kígyóbőrös gumis felület), X-718BK Oscar (tapadós, "homokfútt" felület), ezek mennek 500-1000 Hz-en.
Ha nem fontos és elég a 125 Hz, akkor X-710BF vagy X-718BF (hőn áhított álmom lenne, de nem kapni égen-földön). Előnye és hátránya egyben a vezetéke: hajszálvékony (mintha nem is lenne), ezért nem olyan strapabíró (és emiatt csak 125Hz).
szerk: u.i.: ja és a sima "F" szériát nem ajánlom, azok a kopós felületűek, tehát az X-750F, amit írtál, olyan. Bár ez ilyen hibrid, mert a kábele is a vékonyabbik ahogy a Gugli képeken látom, emiatt gondolom ez is 125 Hz-es. Inkább a X-710FS-t javaslom.
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Egér vásárlás előtt állok, és nem tudok dönteni a 710FS optikai és a 750F lézeres közt.
Tudnátok ebben segíteni?
Esetleg egy-két link is jól jönne, ami a lézer Vs. optikai témát vesézi ki.Előre is kösz!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Zoleee89 #952 üzenetére
az érzékenységekben és a felületben van kölünbség. a csillogó felületűek kerülendők, mert izzad rajtuk a kéz, csak akkor érdemes olyat venni, ha mindenképpen lesz rá rakva csúszásgátló anyag. ha olcsón akarsz jót, én az x710 fs-t ajánlom, nem csillogós a felülete, és akár 2000dpi-t tud. arra azért számíts, hogy az X7 felirat a legtöbbnél idővel lekopik.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Egeret szeretnék vásárolni kb 7eFt értékben.
Cod 4 és cs 1.6hoz kellene.
Néztem az x7-es sorozatot de nem tudom h mi a különbség a megnevezések közt(F,2xF,B,BF,BK,MK,FS......)valaki letudná nekem írni?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee89 -
Daert
őstag
Üdv.
Ha a 740..,730..-as sorozatú egerekről van szó,az oldalsó gombjaikat be lehet állítani FPS játékok alatt?
Csak mert találkoztam olyan egerekkel amelyek gombjai meg sem nyikkantak ha hozzájuk akartam rendelni. -
c41r0^
őstag
hát ezt egy kicsit megjártam...az iPonban rendeltem meg az X-710BF-et (a listájukon ez van), de kézhez egy X-710BFS-t kaptam és sajnos csak itthon vettem észre...kicsit b@sszáztam, de evvan...gondolom az X-710BF-et már nem is kapni, az "S" a second edition rövidítése lehet (az X-710FS is az X-710F second editionje)
ez annyiban más, mint a a BF, hogy sajnos vastag a kábele, 500 Hz-es frissítést tud USB-n és 2000 DPI-s, szemben a 710BF-el, aminek vékony kábele van (pedig ugye főleg emiatt vettem volna ezt...), 125 Hz-es frissítést tud USB-n és 1000 DPI-s...ja és a méretei is megegyeznek az X-718BK-éval, tehát még azzal is "megjártam", mert a sima X-718 méretáre vágyakoztam volna...
az X-718BK-t így már nem annyira volt értelme lecserélni, de szerencsére nem annyira keserű a szájíz, mert egy kicsit jobban tetszik ez az X-710BFS egér, úgyhogy annyira nem bántam meg! hogy miért? a gombjait könnyebb benyomni, halkabb a középső gombja és a görgője, valamint a "homokfútt" felület helyett nekem jobban bejön ez a kígyóbőrös gumi és a kábele sem olyan merev, hiába ugyanolyan vastag
most nem tudom, mi legyen az X-718BK-val, még fél éves sincs...
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, leváltom az X-718BK Oscart, mégpedig egy X-710BF Snake-re
Mikor anno megvettem az X-718 (triplagomb nélküli, kék-ezüst)-as 2000 DPI-s egerem, már akkor tudtam, hogy ez a méret, forma és kábel nekem a favorit. Aztán ezt a kis X-718-at lecseréltem az X-718BK Oscar-ra (3200 DPI optikai szenzor, belső memória), de a pici negatívumok mára már idegesítenek az Oscaron, és az okok, ami miatt váltok a "csupán" 1000 DPI-s kígyóbőrmintás csodára:
- a vastagabb kábel zavar az X-718BK-n...OK, hogy így megy akár az Oscar 1000 Hz-en is, de a sima X-718 is tökéletes volt 125 Hzen, és az X-710BK is az lesz
- más méret! az X-718BK púposabb, és minden méretét tekintve kb. 5%-kal nagyobb az X-718-asomhoz képest, az X-718 viszont pont akkora, amekkora kell nekem...azt hittem, hogy ez nem lesz hátrány, de az lett
- hiába a fejlettebb optika, az egér kicsit labilisabb, álló helyzetben balra-jobbra lehet ingatni
Ha minden igaz, az X-710BF pont ugyanolyan méretekkel és kábellel rendelkezik, mint a régi X-718-am, ma kiderül
A 125 Hz és 1000 DPI nem tart vissza, úgyis mindig 1200 DPI-n játszottam, majd kicsit meg kell emelnem a sensit és kész
Ennél az egérnél már csak a X-718BF lenne jobb szerintem (a különbség csak a nagyobb DPI), de azt már nem nagyon lehet kapni és nem kutattam fel érte a netet.
-
Bluegene
addikt
srácok ilyen típusú egeret újonnan lehet kapni? azért mert mikor megláttam a neten ilyet akartam, ilyen színbe beleestem, de újonnan csak a ronda szürke volt
nagy nehezen ph-n használtba szereztem egy ugyanilyet, pedig újonnan kellett volna, ilyen színbe(asszem 3500ftomba fájt, 1 éves sajnos picit lekopott a króm, de csak picit)
szal kérdésem van még ilyen újonnan?
-
bandiie
aktív tag
Hi,
Most vettem egy X-710FS-t és nyikorog a görgője.
Nem folyamatosan, csak sűrűn "benyikorog" és rohadt idegesítő. "Fáj" mikor csinálja, tudjátok, mint mikor a kréta a táblán azt a hülye hangot adja, olyan érzés.
Ez általános probléma ennél a modellnél? Valaki találkozott már ilyennel?
Mit tudok vele kezdeni? Vagy cseréltessem ki? -
melkah
tag
up? :S
-
melkah
tag
Udv , vegig scrolloztam a topic utolso 300 hozzaszolasat es kivalasztottam ket egeret ami tetszik es velemenyeteket kernem , hogy melyiket miert erdemes megvenni.
Az egyik a a4tech 718bk a masik az a4tech 750bk.
Igazabol nem vagyok benne biztos de ha jol ertelmezem mind a ketto ugyanazt tudja, mind a ketto tudja az 1000Hz-et a 3200dpi-t a +16k mentesre alkalmas memoriat, csak a 718 az optikai a 750 meg lezer. Nekem mind a kettobol ez a fekete ("picit smirglis") boritas jon be amitol nem izzad a kez es kenyelmes. Nem tudom igy melyiket erdemes megvenni, sok helyen olvastam a lazer vs optika-rol pro es kontra ellen ervek + pozitiv velemenyek.
Logitech g5-ot mar fogtam a kezembe, annak baromira bejon a merete, ezek mennyivel kisebbek ? Valaki probalta mar esetleg mac osx-en , van e vele kapcsolatban tapasztalata? Esetleg tipp , hogy hol erdemes most legolcsobban megvenni (ha videkre nagyon olcso lenne a posta jo lenne (pecs) ? ) vagy hasznaljam a baratomat (google) es nincs jobb tippetek ?Ja majdnem lemaradt , hogy mind a kettobol az OSCAR valtozatrol beszelek.
Valaszokat segitseget elore is koszi.
groop -
Loha
veterán
válasz
LordDarkness #940 üzenetére
Logitech Internet 350 -hez tudok most hasonlítani, ha nem püfölöm a gombokat, akkor az A4tech általánosságban picit halkabb, viszont a gombok nyomáspontja jobb a Logitech esetében, tehát jobb rajta gépelni.
Játékok terén az A4tech gombjainak érdesített felülete, meg persze a négy gumigomb sokkal jobb, mert nem csúszik rajta az ujjad, ha izzad.Az egérnek normál hagja van, olyan hangerőn kattog mint az összes többi x7.
-
Shad0w
senior tag
Van nekem egy X-718F egerem, és mint sokan másoknak nekem is halódik a görgő. Szal szétszedtem és láttam, hogy nem a megszokott (vagy csak én vagyok lemaradva) inkrementális jeladó van benne megvalósítva, hanem egy zárt rendszerű, ezért tisztítása majdhogynem lehetetlen. Jobb híján így csak beledugtam egy megfelelően apró csavarhúzót, ami pont illeszkedik a lyukba és olyan gyorsan csavargattam, ahogy bírtam. Az eredmény pedig az, hogy most már csak nagyon ritkán ugrik meg a görgő, talán kibír ilyen állapotban még pár hónapot.
Egyébként van a tenyér résznél egy 18 g-os súlyocska, hát most kiszedtem, de nagyon orr nehéz most az egér, sztm visszafogom rakni.
-
Loha
veterán
Én most vettem egy Game Master Desktopot és x710FS-egeret adtak hozzá, igaz nem 5400 volt hanem 6000, de így is nagyon megérte, remek egér az x710FS!
Ha érdekel, priviben tudok küldeni linket a bolthoz.je$us: Még nem próbáltam, de sztem nem olyan nagy tragédia az, ha egyelőre nincs hozzá megfelő driver, 125Hz-en is teljesen jól szuperál.
-
je$us
csendes tag
hello
probalta mar vki az a4tech x-es egeret win7en? egyelore semmilyen 64bites drivert nem nyel le, 32bites felment ugyan, de igy nem ismeri fel az egeret es csak 125hz-en megy
ha vkinek van tapasztalata akkor pls help
-
ANT
őstag
Ha nem a talpak alá van rejtve a csavar (amit kétlek), akkor ez pattintós változat lesz.
Ezexerint ez az egér ma is ugyanolyan sz@r, mint kb. két éve. Akkor volt nekem ugyanilyen rágcsálóm, ugyanezzel a hibával. Kicserélték a paneljét is, de a dupla(-tripla!) kattintós hiba megmaradt stabilan.
-
Hulot
tag
Van egy NB-90 battery free egerem. A bal gomb gyakran duplán kattint. Tudnátok segíteni, hogyan kell szétszedni?
Nem látok rajta csavart. -
Déve
tag
Üdv all!
Azt szeretném kérdezni, hogy láttam egy bolt internetes árlistáján, hogy A4-tech Gamer billyentyűzet+710FS egeret adnak szettben 5400 HUF-ért, viszont mindenhol máshol ezzel a billentyűzettel kapcsolatban x710-est adnak. (A4 Tech Gamer billentyűzet + Swox710 van másutt, még oda is írják hogy max 1000dpi, az FS pedig max 2000, szal....)
Szóval kérdés:
Valószínűbb hogy elírás, vagy létezhet?
(Hozzákell hogy tegyem, vidéki bolt, szal picit drágább minden mint pl pesten ) -
SriverFX
csendes tag
"felbontást akarok váltani"..ilyet hol írtam?
Ez az x-jump mindig bejön (ha nincs driver, akkor nem), desktopon is. Elvileg külön lehet vele szabályozni a függőleges és vizszintes DPI-t (800ig), nem volt eddig szükségem rá.
és igen, a világítós DPI gombot nyomogatom. Sárgán használom (1200), de zöldsárgán is szeretném néha (2500)
Ha nálad nincs ilyen gond a driverrel (szavaidból úgy vettem ki h neked is ilyen egered van), akkor megtennéd h elküldöd nekem? peterblack1@freemail.hu
köszi szépen
-
válasz
SriverFX #930 üzenetére
Passz.. esetleg a beállításaiban néz körbe, ha be van kapcsolva ez az x-jump menü, vagy a gomboknál valami ilyesmi.. nekem nincs ilyen gondom... asszem.. de majd ma kipróbálom...
ui: csak játék közben jön be, vagy símán deskotop-nál is...?Illetve a "felbontást akarok váltani", az gondolom azt jelenti,hogy a világítós DPI gombot nyomogatod...
-
SriverFX
csendes tag
Upper!
-
SriverFX
csendes tag
Heló!
XL-750F-em van.
Az a problémám vele, hogyha játék közben szeretnék DPI-t váltani, akkor a játékot leteszi tálcára, és felugrik egy X-jump nevü menü. Mire visszaérek játékba eltelik 4-5 mp, ami egy-két game-nél kifejezetten qrvasok időnek tűnik
Ha a drivert nem teszem fel, akkor a DPI váltás simán megy, viszont nemtom a gombokat programozni, ami megin egy szr helyzet...
Megoldás? Ötlet? Javaslat?
-
Méret passz.. bár ránézésre hasonló mint az XL-750F-em.(hosz: 12cm, szélesség hátúl 7,5, elöl 5,5, magasság 4cm) ezek csak "sacc per kábé" méretek. (vonalzót nagyjábol oda odatettem és ennyi)
Ha a két oldalsó gomb alatt kérdezed, az a 750-esen gumi.. nem hinném hogy a "komolyabbról" lehagyták volna...
-
Daert
őstag
Valaki meg tudná mondani mekkorák lehetnek a méretei ennek az egérnek?:
A4Tech XL-740K
Valamint az oldalán a gombok alatti barázda gumi vagy műanyag?? -
Daert
őstag
Mi történt??
Nagyon kihalódott a totyik???? -
Daert
őstag
Hali.
Vkinek van esetleg tapasztalata az X738-740K-val.Ezek tetszenek,szemezgetek velük,de nem nagyon dobott ki a gugli találatot ahol meg lehetne venni.Mellesleg az ára is érdekelne.
Nagyobbak lehetnek mint az x710? -
CHIPman
nagyúr
Jeeeeee
Most elhoztam az XL-755K-t, de nincs fenn driver, ezért nem minden gomb jó. Mindjárt feltolom a drivert. Amúgy elsőre nagyon szokatlan. És az miért van, hogy azonos DPI-n az optikai gyorsabb volt?
-
alien_
őstag
Hivatalosan is beléptem az X7 Klubba =) Lassan egy órája nyúzom az egeret, még nagyon szokatlan az MX1000 után..
-
-
alien_
őstag
Nem Magyarországról rendeltem, de ha valakit érdekel, nyáron vihetek haza párat..
De hogy miért nincs sehol rendes review?? Fórumokban ahol szóba került, ott szuperlatívuszokban beszéltek róla.Utolsó alkalommal, amikor egeret vettem, elég furcsán néztek rám az eladók, amikor kibontattam velük
Ezért vagyok bajban mindig egér/fülhallgató -vételnél, mert ugye kipróbálás nélkül gáz... Mind1, 3 napig visszaküldhetem indoklás nélkül, ha kényelmetlen lenne, de valami azt súgja, hogy az MX1000 után egy álom lesz ezzel Q3-azni
-
alien_
őstag
Most rendeltem egy Oscar X-748K -t... Élménybeszámoló hamarosan
(Csodálkozok, hogy nem esett még róla szó a fórumon.)
-
CHIPman
nagyúr
A halott X-718F sikertelen újraélszetése után használtam egy X5-3D-t, majd most egy X6-10D-t. De sikeresen megrendeltem a méltó utódot az XL-755K OSCAR személyében
Csütörtök délután már a kezemben is lesz
Alig várom. Az XL-750BF és az XL-755K között vacilláltam, de miután 800ft van a kettő között(6700 vs. 7500), így a nagyobbat választottam. -
Móci
addikt
Tegnap előtt sikerült kipucolni az X7-et.
A görgő valamivel jobb lett, de sajna nem az igazi, valóban csere lesz a dologból.
Lehet a nemrég ajánlott Oscar lesz a nyerő, még kiderül.
Ha lehet hű maradok az X7-hez, formára tökéletes, na meg a mostani is nagyon tetszik. -
Loha
veterán
Laci4 már írta ahogy látom, hogy egy tisztítás nagy valószínűséggel megoldaná a problémát, a kosz márkafüggetlenül rossz hatással van az egerekre
A görgő általában úgy működik, hogy van egy kerék rajta résekkel, amin átvilágít egy optikai szenzor, a túloldalt meg felfogja egy másik. A görgő melletti résen be tud jutni a por és ha eltömíti a kerék lyukait vagy vmelyik szenzort belepi, akkor az a jelenség következik be mint nálad.
A duplaklikk oka is hasonló lehet. Egyrészt a kosztól megszorulhat a műanyag burkolat a gombok flett, másrészt a mikrokapcsolóba is bejuthat a kosz.
Ha nem akarsz új egeret venni, akkor szét kell kapni, alaposan kitisztítani belülről az egészet, a mikrokapcsolónak adhatsz egy kis WD40-et is, és utána szinte olyan lesz mint az új. A szétszedéshez 2 csavart kell kicsavarni általában, amik vagy a hátsó teflontalpak vagy az egér alján lévő címke alatt vannak. Nem egy bonyolult dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- BMW topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Mobil flották
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest