Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

Nos akkor én is írkálok :D
    Balika: Noha nem vagyok MAX-os , de azért sztem tudok segíteni... Vagy legalábbis elmondom, hogy hogy van Maya-ban, és akkor meglátod, tudsz-e belőle profitálni :D
    Nos symmetry: Maya-ban egyszerű a megoldás. Egy felület akkor tangent (folyamatos tán a legjobb szó rá :D), ha az illesztésnél a végpont és az utolsó előtti pont (jelen esetben CV) egyvonalban van. Tehát adva van két vonal, amit egyesíteni szeretnél. ezt úgy teheted meg, hogy a két végpontot összehozod egy pontban, míg a két szomszédos CV-jét egyvonalba rendezed az előzővel. Tehát hogy a 3 pont egy képzeletbeli egyenesen helyezkedjen el. Ekkor lesz jó a vonal folytonossága. Felületek szimmetriájánál ugyanez a helyzet, csak ott a felezővonal (ami pont a fej közepénél húzódik), és a mellette lévő, vele párhuzamos vonalnak kell egyvonalba esnie. Ha ez megvan, akkor máris kidudorodás mentes lesz az illesztés (ha pedig ezzel csak szélesedne a kidudorodó rész, akkor a két vonal egyszerre való transzformálásával lehet segíteni). Huh, remélem érthető volt, ha nem, akkor írj, dobálok képet róla :D
    Gyűrődés: Nálam akkor szokott előjönni, ha a két vonal, ami közt ki kell feszíteni a nurbs surface-t, vagy nem azonos CV számból áll, vagy pedig nem ugyanott van a kezdő pontja. Mindkettőre figyelni kell, mert egy vonal minden CV-je rendelkezik egy sorszámmal, és ha két vonal közt kell felületet csinálni, akkor az 1. CV-t köti össze a másik vonal 1. CV-jével... Na nálad nem ez volt a gond, akkor ez van :(

PrinczA: Én is inkább mondjuk az Inventort ajánlanám, vagy ha nehezebbet akarsz, akkor az AutoCad-et. Azért ezeket, mert ezekkel valóban pontosan el lehet mindent tervezni, miliméterre pontosan, ami azért a MAX-ban és a Maya-ban körülményesebb...
    Semmilyen 3D-s programban nem egyszerű igazán jól és pontosan modellezni :D

3DS MAX rendere: Én anno főleg a Mental Ray-t használtam, de meg voltam elégedve a Scanline-nal is... Nem gondolom úgy, hogy csak prezentációra lenne jó. Jó anyagok és bevilágítás mellett gyönyörű eredményeket lehet elérni vele. Fotorealisztikusság meg nem csak ezen múlik.

Új hozzászólás Aktív témák