-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sosperecek18
őstag
Hali nekem igaz 2000A-m van. Logitech Z-2300 elhalálozása után vettem, azt a mélyet azért nem tudja, azonban volt nekem Thompson 2*70W (legalább is ez volt ráírva) hi-fim, na attól sokkal jobb, mind mélyben mind hangerőben. Ahhoz hogy kellő mélyet érjek el én beraktam a szerkrény polcára így kb. a hátlaptól 10 cm-re helyezkedik el, így a mélyek igazán jól kijönnek a "doboz" környezet hatására.
3000A-nak egy 1"-al nagyobb a hangszórója, így még kellemesebb mélyeket lehet kihozni belőle, azonban magas és középtartományban a 2000A vhogy jobban szól...
Remélem segítettem!
-
No-kia
addikt
Hello ! végig nyálaztam a topikot, de azért rákérdezek, csak nem haragszotok meg.
Egy 16nm2 -es szobában a jelenlegi(samsung max-b420 hifi+4*20W-os hangfal kombót) lecserélném vmi jobbra. Első körben 5.1-re gondoltam, de elsősorban zenehallgatásra lenne(aztán néha filmezés) (elektronikus/house/dnb/meg úg ymindenféle
) aztán így olvasgatva lehet, hog yemiatt 2.0 lenne a megfelelő. 3000A-t néztem, gondolom amostani "rendszernél azért érezhetően szebben szólna(saját hülyeség, de szeretem a mély, erőteljes basszust), nem tudom hogy hog yállna helyt a genius. szerintetek elég lenne az igényeimnek?
-
sosperecek18
őstag
Mindenféleképpen egy használt stereo erősítő ill. egy front hangfalpár lesz a te megfelelő választásod. (nekem is ilyen van Sony erősítő (90-es) szép full fekete + Jamo 406-os frontok. .a.era illetve ..ib.ásár honlapjain megtalálhatóak...hasonló audió eszközök, sztem ennél jobbat ugysem lehet venni...
-
Dondom
tag
Hangcuccost szeretnék venni. (hi-fit vagy pc-hez valamit, jobb lenne a hi-fi a rádió meg a CD miatt, de nem ez a fő szempont)
Szempontok:
Zene:
Trance, Disco, Handsup, Dubstep, DnB (mai zenék, jó sok bass-al)
Filmet nézek, de lényegtelen, mert 5.1et nem tudok elhelyezni, zenén van a hangsúly. Játékra se kell, hogy jó legyen, arra ott a füles, F1-es vagy autós játékhoz meg jó lesz bármilyen, ami jó zenére is.
A szobám kb. 6x4m-es.
A keret kb. 50k.
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Lecserélem a Klipsch ProMedia Ultra 2.0-ám,mert nem használom ki és úgy gondolom,hogy ez a szépség ne álljon feleslegesen a gépem mellett.(aláírásomban megtekinthető)
A páros helyett egy olcsóbb,de minőségi szettet néztem ki,mégpedig a Logitech Z130-at.Mi a véleményetek?
Köszönöm!
-
dudika10
veterán
De ha a fejhallgató kimenetbe dugod, akkor mindig ott szól nem?
Én a TV-khez nem értek, de ha a fejhallgató kimenetbe dugsz valamit akkor a TV-nek mindenképp el kell némulni, a TV hiányosságai miatt nem tudod állítani a távirányítóval a hangerőt, ezzel túl sok mindent nem fogsz tudni kezdeni.szerk.: TV adások hangminősége nem kíván túl jó minőségű kimenetet szerintem.
monaliba: menj át a HiFi-s topikba inkább, ott többet tudnak segíteni.
Mit kezdjen egyébként egy DAC-al? -
popp
aktív tag
A hétvégén én is összekötöttem a geniusom egy pana crt tv-vel a fejhallgató kimeneten keresztül, és tudtam szabályozni a hangerőt minden probléma nékül. Az audio kimenetet kábel hiánya miatt nem próbáltam, bár annak lett volna jobb a minősége.
Pár hónapja volt itt szó a set top box-os összekötésről, fusd át az előtte lévő pár tíz hozzászólást is, hátha segít. -
monaliba
csendes tag
Sziasztok!
Van egy jungson ja-66c erősítőm és hangfalat szeretnék venni hozzá használtan ~30e körül tudna valaki ajánlani valami jót? Elektronikus zenét hallgatok többnyire
Chop: A white fülüek azt mondanák ég és föld a különbség
20 ezer körül találsz DAC(Digital-to-analog converter) azzal a tuti
-
chop
őstag
válasz
dudika10 #6684 üzenetére
A fejhallgatós megoldás jó lenne, csak kérdéses, hogy mennyire rosszabb a jack kimenet hangminősége az RCA-énál - ha rosszabb egyáltalán, nem értek hozzá. Nem vagyok vájtfülű egyébként.
Amit nem értek, az a hangerőállítás: ha benyomom a fejhallgatóra, akkor mi a fenéért nem lehet a távirányítóval szabályozni a hangerőt? Nem értem. Vegyek passzív hangfalakat, vagy mi?...
A mindenhol az szóljon alatt azt értem, hogy analóg TV-nél, digitális TV-nél, HDMI-nél, szóval minden fajta kimeneten a hangfal szóljon és ne a TV-é.
-
dudika10
veterán
Ha nincs olyan kimenet a TV-n aminek állítható a távirányítóval a hangereje akkor esélytelen.
Esetleg vehetsz egy minihifit aminek van távirányítója.
Az, hogy mindenhol az szóljon ez mit jelent?
Rákötöd a fejhallgató kimenetre és akkor mindenképp az szól, nem?
Vagy nem értem mikkel szeretnéd összekötni. -
chop
őstag
Sziasztok!
Van egy Philips LCD TV-m, amihez vettem egy Genius hangfalpárt, azzal a céllal, hogy teljesen kiváltsam a TV hangszóróit. Teljesen, azaz TV adás, filmezés, illetve játék közben is csak az új hangszórók szóljanak. Sikerült összekötni először a fejhallgató kimenettel a TV-t és a hangfalat, de ekkor jött a probléma: a távirányítóval nem tudom vezérelni a hangerőt, ami eléggé kellemetlen. Aztán átkötöttem a SCART átalakítóval az RCA kábeleket az egyik kimenetre, aminek az lett az eredménye, hogy a Set top box kivételével mindenhol szól a hangszóró, azonban természetesen továbbra sem lehet a hangerejét állítani (mivel aktív hangfalakról van szó, gyanítom, hogy ez nem is lehetséges - azaz a TV távirányítójával szabályozni a hangfalakhoz kerülő jel erősségét).
A kérdés az, hogy mit ajánlotok, ha szeretném a TV hangszórókat kiváltani, de úgy, hogy a hangerő továbbra is vezérelhető legyen a távirányítóval és ha lehet, akkor mindenhol az új hangfalak szóljanak?
Van erre egyáltalán normális és megfizethető megoldás?
-
Deelay
csendes tag
Hali!
Most tervezek új 2.1 et venni. 2 lehetséges settet néztem ki, mindegyik nagyjábból egyforma árban van.
1. Logitech 523
2. Philips SPA 5300Ha valakinek van személyes tapasztalata akármelyikkel kapcsolatba annak várom segítsét.
ui.: hogyha valaki ebbe az árkategóriába tud ezeknél [ 20000 alatt ] jobbat azt is megfontolom
thx
-
PuMbA
titán
válasz
benvolio #6676 üzenetére
[Genius SP-HF 1255A]
Amit linkeltél hangfalat annak nagyon halovány szatelitjei vannak ( 2"-os 5W-os hangszórók vannak benne - ami azt jelenti, hogy sok mindenre nem jók) -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Hangfal vásárlás előtt állok, és 2.0 vagy 2.1 hangfalba gondolkodok. Ami számít, hogy a kezelőgombok /ki-be kapcsoló, hangszínszabályzó/ és a fejhallgató kimenet "kéznél legyen", tehát pl. az asztali hangfal front részén ne a mélynyomón vagy a hátulján. Eddig ezt néztem ki: Genius SW-J 2.1 1200 . Itt elég jót írnak róla. Van valakinek saját tapasztalata? Vagy ajánlhatnátok bármilyen más alternatívát is, hasonló árba csak feleljen meg a fentieknek.
Előre is köszi! -
kkrisi
senior tag
(#6668) pls
-
Sebi00
csendes tag
Sajnos 3000A-t még csak filmel hallgattam, és azt is elég régen.
Ez volt az első genius hangfal, amit hallottam, bár már vagy 5 éve ennek is.
Viszont arra tisztán emlékszem, hogy meglepődtem, milyen jól szólt, és arra is, hogy fölösleges lenne .FLAC-el terhelni a vinyót, ha 3000A-m lenne.
Talán csak annyi a különbség, hogy az egyik cég kifejezetten hangtechnikára lett megalapítva, a másik meg pc kiegészítőkre.
Ez sztem jelentős különbség.A mélyládáról még én sem tudok mondani, még nem volt időm rendesen utána járni, de az a fontos, hogy ne keljen bömböltetnem ahhoz, hogy megszólaljanak és úgy kb 150-160 Hz-ig felmenjen a spectrumja Akkor talán szépen kisegítheti az sztereót.
Ha esetlg van valakinek tippje szívesen olvasnám. -
kkrisi
senior tag
Hello!
Ez a hangfal egész jónak tűnik...! 35k-t nem tudom h nagyon lenne rá zsém, mert én bátyjámnak néztem ki az lőző hsz-ben írt genius hangfalakat, az jó lesz neki! De kíváncsi lennék rá h ez mennyivel szól szebben mint a geniusok! Neked mi a véleményed? tudnál segíteni a döntésben?bár ahogy nézem videon a mélye nem vmi sok! milyen subbal egészítenéd ki?
-
kkrisi
senior tag
És még annyi kérdésem volna, hogy a 1250A 2000A és a 3000A közül az utóbbi a legjobb teljesítményben és hangtisztaságában? mert haveromnak van mind3om és kérdezte h nem e kell az egyik ingyé akkor szerintetek melyiket célszerű választanom? (bátyjámnak kell géphez játékra meg zenére! bőven jó az oda?)
-
Sebi00
csendes tag
Nekem egy M-audio AV/40-em van, ami egyébként a pixmanian ( http://www.pixmania.hu/hu/hu/00181128/art/m-audio/studiophile-av40-hifi-hangfalak.html ) 35611 Ft.
Ezt az árat szerintem ez a hangfal bőven megéri!
Nyílván meg vannak a hibái, de nem is lehet elvárni, hogy ne legyenek meg, mivel valahol itt, kezdődik egy hallgatható hangfal.Sajnos nem vagyok úgy eleresztve, hogy többre legyen pénzem, de azthiszem, hogy ezt a 6 év egyetemet kifogom bírni vele, kiváltképp, ha sikerül beruháznom, egy mélyládára, ami BESEGÍT, KIEGÉSZÍT az alsóbb tartományokban.
Nem minden zenénél hiányzik, csak azoknál amire mondjuk a 2.1-es rendszereket kitalálták, ahol gyakorlatilag nincs közép hangzás, csak basszus ezerrel, és csiripelő szinti.
Aki csak ilyen zenét hallgat, annak nem ajánlom az AV/40 et, mert ezeket az igényeket még egy szutyok Logitech X230-is kielégíti, ha nem zavarja az embert a rettenetes doboz hang és egyéb nem valós hangok.Akik esetleg szeretik az énekhangot, vagy akármilyen természetes hangszert, és nem engedhetnek meg maguknak egy 100-200 ezres rendszert azoknak igenis kifejezetten ajánlom.
Nincs alapzaj, a hangok ott vannak, ahol lenniük kell, nem keverednek. TISZTA!Egy orgona zene kellőképpen robosztusan megszólal rajta, és nem utolsó sorban: kivállóan lehet hallkan hallgatni rajta bármit! Nem lesz zaj, hanem zene marad!
Ezt mondjuk nem tudom, melyik Logiteh csuda 2.1 mondhatná el magáról.Ennyi.
-
kkrisi
senior tag
Hello!
Azzal fordulok felétek h egy Logitech Z Cinémat szeretnék venni! Erről mik a vélemények mennyire jó...stb Nekem egy olyan elképzelésem lenne, hogy van a gépem és a gépemhez van egy monitor.De a géphez van még kötve egy lcd tv egy hdmi kábellal, h ha filmet belökök a gépen akkor ott szoktam rajta nézni! Namármost mivel csak simán össze van kötve így megfelel egy másodlagos monitornak is. És h működne úgy a dolog, h a tv-re szeretném rákötni a hangfalat, h ugye pl filmnél az szóljon, meg pl ha zenét hallgatok a gépen akkor is ott szóljon, de ha csak tv-ni támad kedvem akkor is szóljon!
esetleg kéne vmi audio kábel h meg lehessen oldani? és h is működik enenk a távirányítója? adnak hozzá vmi usb-s jelvevőt?a válaszokat előre is köszi!
-
dudika10
veterán
válasz
Zubrowka #6665 üzenetére
Nem az egész hangfalat szoktam kitömni, csak a reflexnyílást.
A hangfal belsejét is ki lehet bélelni, de csak az oldalakat ragasztó segítségével, nem kell az egész belsőt vattával megtölteni.
Fogj gézt, és tekerd össze lazán, akkorára, hogy beférjen a lyukba. Kettévághatsz egy tekercset, akkor fele annyi is elég a két hangszóróhoz. Ez csak egy ötlet, most éppen így van a hangfal így az asztalomon. De rakhatsz bele vattát is, akusztikai szivacsot vagy akár fél pár zoknit is, nem kell hogy tömör legyen, de azért fogja meg a levegőt.
Ez a reflexnyílás hangra gyakorolt hatásait enyhíti. Próbáld ki és döntsd el, hogy neked jobban tetszik-e vagy sem. Reflexnyílással az a baj, hogy a faltól való távolságtól sok függ, és "búgóssá" teheti a mélyebb hangokat. Ez ízlés kérdése, nekem általában nem tetszik. -
Zubrowka
csendes tag
válasz
dudika10 #6661 üzenetére
Szia Dudika!
Újból feltennék pár amatőr kérdést. Kifejtenéd kicsit részletesebben, miért lesz jobb a kibélelt hangfal hangzása? Az én 2000A-mal így is teljesen elégedett vagyok, de ha lehet jobbá tenni, miért ne
. A hangszóró hosszabb távon nem károsodik-e a kitöméssel, ill. nem tűzveszélyes-e így használni? Azt se tudom, hogy lazán vagy sűrűn álljon benne a vatta
.
Üdv, Tamás
-
dudika10
veterán
válasz
CoolBoy323 #6662 üzenetére
Ha van egy kis időd akkor nyugodtan írj véleményt róla. Biztos szívesen olvasnák rajtam kívül még páran.
-
dudika10
veterán
Dugj bele egy fél pár zoknit, vagy vattát, gézt, akusztikai szivacsot, én is ezt szoktam tenni.
A sok basszuson a refelxnyílás faltól való távolságának változtatásával is tudsz finomítani még. Próbáld meg, hogy távolabb húzod, gondolom teljesen rátoltad a falra. (Ez az előnye a felső vagy első reflexnyílásos hangfalaknak, hogy ezzel nem kell foglalkozni.)
Egyébként járasd még egy kicsit, szokd és olyan 20-40-60 óra után próbáld megfogalmazni újra, hogy milyen a hangja.
Sokat számít, hogy mit hallgattál előtte, ha más hangképhez szoktál (ami nem kizárt, sőt valószínű) akkor szokni kell egy kicsit, valamint járatódni is kell a hangszóróknak.
Nekem is furcsa szokott lenni a T20 után egy erőteljesebb basszussal rendelkező hangszóró, kis megszokás mindig kell.Jah és a színpad: akkor ideális ha a két hangszóró olyan távol van egymástól mint tőled. Szabályos háromszöget kell, hogy alkossatok.
És még1: az ideális ha a magas hangszóró fülmagasságban van, de ez már csak szőrszálhasogatás... -
zola79
csendes tag
Szóval a 2000A-ról pár szó.
A genius oldalán bukkantam rá értékcsökkent termékként. /11.250 Ft/ A tetején van egy halvány karcolás. Otthon még találtam hibát: a jobb hangszóró magasán a dóm be volt nyomódva. Azt nagy nehezen sikerült visszavarázsolnom cellux segítségével, de picit látszik, hogy be volt nyomva.
A szoba ahol felállítottam az egy garzon lakás hálószobája... vagyis inkább fülkéje, tehát nem nagy.
Terratec 6fire 96/24-es kártyán próbáltam ki ASIO outputtal.
Mély az van, túl sok is. Vagy letekertem teljesen, vagy betömtem a hangfal hátoldalán a "kipuffogót". Betömve egész jó középre állított basszussal. Magas tiszta, azzal nincs gond. Én a középtartományt találom kevésnek, mintha elnyomná a mély és a magas, de ezen equalizerrel lehet segíteni.
Sztereókép távolról is megvan, bár messzebb nem olyan, mint közelről. Szerintem ennek inkább a hangfal közelsége az oka. Ilyen hangszórókhoz igazán adhattak volna 1 méternél hosszabb összekötő kábelt. 2,5 méterre is lehetne rakni egymástól a hangfalakat, és szvsz akkor már messzebbről se változna a sztereókép. Egy toldás nálam be fog játszani mindenképp.
Amikkel nyúztam: Loreena McKennitt, Nightwish, Epica, Queen, Hobo, Deák Bill, Vangelis, Apocalyptica, Hans Zimmer filmzenéi és még egy-két audiophill test records felvétel.
A fejhallgatóm minőségét nem éri utol, és hiába a szoba kis mérete, egy jó erősítő és jó hangfalpár kombó hangzását se tudja visszaadni. Csak megjegyzem, hogy a jó erősítő és hangfalpár az minimum 120.000 Ft, ez meg 11 rugó volt.
Összeraktam a régi 5.1-es hangrendszeremmel, lett belőle 7.1. Kipróbáltam filmekkel is, bőven jó. A régi rendszer mélyét kikapcsoltam, egyszerűen a genius hangfalainak a basszusa is sok volt. Robbanásnál azt vártam mikor jön át a szomszéd letépni a fejem. / A quenn flash c. számánál azt hittem valaki dörömből a szomszédból, de az a hangfal dobbantásai voltak/ Mivel a sztereokép sokkal jobb, mint a gagyi szatelit hangszórókkal, így a térhangzás is javult.
Összességében az árát megéri, nem is kicsit. Csak a közép lehetne egy fokkal dinamikusabb, az kissé a háttérbe olvad. De ez lehet csak az én fülemnek tűnik így. -
flash-
veterán
hali
2000A hangszórót vennék.
vagy várjak kicsit?
valaki emlitette hogy lesznek új genius hangfalak 3 hónap mulva.
vajon ebben a kategóriában is lesz vérfrissités? -
dudika10
veterán
A tűimpulzust a hálózaton (amit pl a lámpakapcsolás okoz) ha nincs szűrés akkor elég sok hangfalszett egy pattanással honorálja. Ne kapcsolgasd sűrűn a lámpát és meg van oldva.
Nem lesz tőle semmi probléma, ignorálni kell azt a pár pattanást lámpakapcsolgatáskor és kész.Egyébként sztereo geniusok. Ha nem sürgős akkor rövidesen jönnie kell az új szériáknak.
Most az 1250A-t és 1255A-t lehet kapni. Ha kifogsz egy 2000A-t vagy 3000A-t a helyi boltban raktáron akkor azzal jársz a legjobban.
1250A egyébként a Geniusnál értékcsökkent termékként nagyon jó áron beszerezhető (vagy javított, vagy dobozsérült vagy kiállított darab, de nincs semmi bajuk, és 1 év garancia van rájuk, aprón vagy a hivatalos honlapon megtalálod).
De a sztereo rendszereknek nincs olyan eltúlzott basszusuk mint a 2.1-eknek. Nem kevés, de nem is sok.
Ha eltúlzott basszus kell akkor jó választás a z323.
A geniusok egyébként még halkan búghatnak is ha nincsenek áramtalanítva. A működést ez nem befolyásolja, de éjszaka pl zavaró lehet ha nem áramtalanítja az ember. -
tommyx
tag
Sziasztok!
Hangfalvásárlás előtt állok. Eddig Logitech X-530-am volt, de sajnos meghalt egy villámcsapás következtében (azt mondták, táphiba, ezt nem tudom, hogy lehet-e javíttatni/cserélni). Szóval egy 10-12k körüli hangfalszett kéne, preferáltan 2.1, de lehet egy jobb minőségű 2.0 is adott esetben (nem tudom, hogy jelent-e érdemben vmi pluszt a .1
).
A leendő használók szeretik a basszust, így nem probléma, ha esetleg egy kicsit sok van belőle. Az előző pár hozzászólásban meglátott Z-323-ast nézegettem, az egész szimpatikus, de várom a további ötleteketAmúgy ezek is produkálják azt, hogy ha mondjuk a budiban lekapcsolom a villanyt, akkor van egy zörej/pattanás hang?
Az X530-as hajlamos volt erre...
Köszönettel: Tamás
-
-
AMDFan
addikt
Semmiképpen se vegyél 2,5 vagy 3 utas sztereót Geniusból. A Logoutra írtam 1800A vs 3000A összehasonlítást, katt a nevem alá és akkor el tudod olvasni. 1250A-t még nem hallottam, de szerintem az nagyon kicsi... Ha nem túl sürgős a dolog, akkor én várnék a helyedben az új 2 utasokra, esetleg megpróbálni levadászni helyi számtechboltokban raktáron maradt 3000A-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Bluetooth hangszórók
- Nyaralás topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest