Új hozzászólás Aktív témák

• zola79

csendes tag

Szóval a 2000A-ról pár szó.

A genius oldalán bukkantam rá értékcsökkent termékként. /11.250 Ft/ A tetején van egy halvány karcolás. Otthon még találtam hibát: a jobb hangszóró magasán a dóm be volt nyomódva. Azt nagy nehezen sikerült visszavarázsolnom cellux segítségével, de picit látszik, hogy be volt nyomva.
    A szoba ahol felállítottam az egy garzon lakás hálószobája... vagyis inkább fülkéje, tehát nem nagy.
    Terratec 6fire 96/24-es kártyán próbáltam ki ASIO outputtal.
    Mély az van, túl sok is. Vagy letekertem teljesen, vagy betömtem a hangfal hátoldalán a "kipuffogót". Betömve egész jó középre állított basszussal. Magas tiszta, azzal nincs gond. Én a középtartományt találom kevésnek, mintha elnyomná a mély és a magas, de ezen equalizerrel lehet segíteni.
    Sztereókép távolról is megvan, bár messzebb nem olyan, mint közelről. Szerintem ennek inkább a hangfal közelsége az oka. Ilyen hangszórókhoz igazán adhattak volna 1 méternél hosszabb összekötő kábelt. 2,5 méterre is lehetne rakni egymástól a hangfalakat, és szvsz akkor már messzebbről se változna a sztereókép. Egy toldás nálam be fog játszani mindenképp.
    Amikkel nyúztam: Loreena McKennitt, Nightwish, Epica, Queen, Hobo, Deák Bill, Vangelis, Apocalyptica, Hans Zimmer filmzenéi és még egy-két audiophill test records felvétel.
    A fejhallgatóm minőségét nem éri utol, és hiába a szoba kis mérete, egy jó erősítő és jó hangfalpár kombó hangzását se tudja visszaadni. Csak megjegyzem, hogy a jó erősítő és hangfalpár az minimum 120.000 Ft, ez meg 11 rugó volt.
    Összeraktam a régi 5.1-es hangrendszeremmel, lett belőle 7.1. Kipróbáltam filmekkel is, bőven jó. A régi rendszer mélyét kikapcsoltam, egyszerűen a genius hangfalainak a basszusa is sok volt. Robbanásnál azt vártam mikor jön át a szomszéd letépni a fejem. / A quenn flash c. számánál azt hittem valaki dörömből a szomszédból, de az a hangfal dobbantásai voltak/ Mivel a sztereokép sokkal jobb, mint a gagyi szatelit hangszórókkal, így a térhangzás is javult.
    Összességében az árát megéri, nem is kicsit. Csak a közép lehetne egy fokkal dinamikusabb, az kissé a háttérbe olvad. De ez lehet csak az én fülemnek tűnik így.

Új hozzászólás Aktív témák