- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
laychi #26509 üzenetére
Többször említettem már több helyen, hogy nem egy bolttól kaptam azt a választ, hogy vegyem meg, és ha nem tetszik küldjem vissza, amikor az iránt érdeklődtem, hogy ki lehet-e próbálni a terméket.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem megoldás sok esetben ez sem.
Fejhallgatóknál van ilyen lehetőség, egységnyi felületen 100x annyi fejhallgatót lehet bemutatni (több elfér a polcon, nem zavarják egymást a tesztelő ügyfelek, stb...). Hangfalaknál is van ilyen, csak nem ebben a kategóriában (a 100 000 forint körüli szetteket már mind ki lehet próbálni).Honnan tudod, hogy mást hallanál, mint mi? A fül remekül alkalmazkodik viszonylag gyorsan az újhoz. A jó irányba könnyen formázható az ízlés.
Hidd el, engem nem érdekel, hogy Te mit hallgatsz (amíg nem vagy a szomszédom). De pont az ilyen tévedéseket próbálom kigyomlálni legalább ebből a topikból, hogy filmhez vagy játékhoz 2.1 kell, mert akkor van jóóó basszus. Ezt nagyon nem könnyíti meg, ha a betévedők azt olvassák, hogy "csak filmet nézek ezért 2.1 lett".
Ízlésről kisarkítva:
A hangfalnak az a dolga, hogy az eredeti anyagot a lehető legnagyobb hűséggel adja vissza. Ez nem ízlés kérdése, a sztereo rendszerek ebben nagyságrendekkel jobbak ebben a kategóriában.
Természetesen ebben a kategóriában minden csal, csak minden máshogy. Egy ideális világban mindenki a legkisebbet hazudók közül próbálná kiválasztani az ízlésének leginkább megfelelőt. Ha valaki a leghazudósabbat szeretné, annak az ízlésével van baj.Hülye példa: képzeld, hogy nő vagy és mellplasztikát szeretnél csináltatni, mert nem vagy elégedett önmagaddal. Választhatsz a méretek közül. Na van aki a természetes méretűt választja mert normális ízlése van, és van, aki 1.5m^3 szilikont rakat be magának.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest