Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dudika10

veterán

válasz laychi #26509 üzenetére

Többször említettem már több helyen, hogy nem egy bolttól kaptam azt a választ, hogy vegyem meg, és ha nem tetszik küldjem vissza, amikor az iránt érdeklődtem, hogy ki lehet-e próbálni a terméket.
    Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem megoldás sok esetben ez sem.
    Fejhallgatóknál van ilyen lehetőség, egységnyi felületen 100x annyi fejhallgatót lehet bemutatni (több elfér a polcon, nem zavarják egymást a tesztelő ügyfelek, stb...). Hangfalaknál is van ilyen, csak nem ebben a kategóriában (a 100 000 forint körüli szetteket már mind ki lehet próbálni).

Honnan tudod, hogy mást hallanál, mint mi? A fül remekül alkalmazkodik viszonylag gyorsan az újhoz. A jó irányba könnyen formázható az ízlés.

Hidd el, engem nem érdekel, hogy Te mit hallgatsz (amíg nem vagy a szomszédom). De pont az ilyen tévedéseket próbálom kigyomlálni legalább ebből a topikból, hogy filmhez vagy játékhoz 2.1 kell, mert akkor van jóóó basszus. Ezt nagyon nem könnyíti meg, ha a betévedők azt olvassák, hogy "csak filmet nézek ezért 2.1 lett".

Ízlésről kisarkítva:
    A hangfalnak az a dolga, hogy az eredeti anyagot a lehető legnagyobb hűséggel adja vissza. Ez nem ízlés kérdése, a sztereo rendszerek ebben nagyságrendekkel jobbak ebben a kategóriában.
    Természetesen ebben a kategóriában minden csal, csak minden máshogy. Egy ideális világban mindenki a legkisebbet hazudók közül próbálná kiválasztani az ízlésének leginkább megfelelőt. Ha valaki a leghazudósabbat szeretné, annak az ízlésével van baj.
    Hülye példa: képzeld, hogy nő vagy és mellplasztikát szeretnél csináltatni, mert nem vagy elégedett önmagaddal. Választhatsz a méretek közül. Na van aki a természetes méretűt választja mert normális ízlése van, és van, aki 1.5m^3 szilikont rakat be magának.

Új hozzászólás Aktív témák