Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- Akciókamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
válasz
Beni2360 #1699 üzenetére
Ilyet nem csináltam, de már kezd alakulni.
Azt hogy lehet beállítani, hogy HDMI-n egyáltalán ne küldjön hangot?
Mert zavaró, hogy megy a házimozi, de a TV-re is küld hangot és visszhangzik....Ill. a ZDMC-ben ha rámegyek a filmre, ott nektek ha 30 filmetek van, akkor mind a 30 ott van?
Nekem csak akkor, ha felül rámegyek hogy A-tól Z-ig, akkor látom csak mindet. Ez így okés? -
nyakec
tag
válasz
Beni2360 #1682 üzenetére
Végul is sikerult.Az volt a hiba hogy a ZDMC 16.1.4 -ben valami galiba volt nem lehetett skint letolteni és kise lehetett torolni.Megprobaltam Ares Wizardal feltolteni 1 buildot ott valami lefagyott és restartolta a ZDMC-ét utanna már mukodott minden. Neked most a 17.1 vagy a 17.3 van fent? mert vlahol olvastam hogy a 17.4 -ben hibák vannak...
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
SunMount3r #1693 üzenetére
akkor ott van a Zidoo saját gyári Media Center-e. - na ahhoz kívánok sok türelmet. Én már vagy 3x nekifutottam de egy borzadály. Részemről felejtős, nincs variálhatósági lehetőség úgy mint a kodiban.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #1692 üzenetére
De mondom, Kodi-ban szinte majdnem mindegyik sorozatot látta Mivel nekem van egy S912 gépem is és ott LE fut KODI-val ugyan ezek a hibák jöttek elő, amint megcsináltam az nfo fájlt mindent megtalált. Gondolom az újabb alap KODI-ban lehet még hiba amire a ZDMC is épül.
Ugyan az a verzió volt a KODI?
Ha az első évadnál megcsinálod az nfo-t és a többi is ugyan oda meg mát frissítésnél hozzá fogja adni ha az adatbázisban szerepelenek az epizódok.
Ja és ha több évad van benne akkor mindenképpen kivenni a pipát a beállításoknál a sorozat egy évadot tartalmaz-nál. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
modflow #1689 üzenetére
A tvdb scrapper van beállítva a Sorozatok mappára? Lehet, hogy újra be kell scrap-elni, a legújabb KODI-ban nem tudom hogy kell, de nekem "oldalt" van a Context menü, ahol az "Update Library"-ra kell kattintani. Vagy ráállsz a mappára, Menu gomb és "Scan for new content", ahogy nekem működik.
De ezek már mind KODI specifikus dolgok (a ZDMC is KODI), ha továbbra se megy, akkor szerintem inkább a KODI Topic-ban folytasd, több eséllyel kapsz konkrét megoldást. És ez tök független attól, hogy milyen maga a lejátszó, a ZDMC is csak egy plusz (aminek én örülnék), ha nem tetszik, vagy túl kemény dió, akkor ott van a Zidoo saját gyári Media Center-e... De szerintem ne add fel és türelmetlenkedni sem érdemes, 1 napja sincs meg még a lejátszód, nekem több mint 1 hét is beletelt mire valamennyire belaktam, személyre szabtam, stb. a KODI-t...
-
modflow
veterán
válasz
Beni2360 #1690 üzenetére
De mondom, Kodi-ban szinte majdnem mindegyik sorozatot látta. A ZDMC a kodi-ra épül és az mégsem látja? Akkor nem az adatbázisban van a hiba, hanem a ZDMC-ben, nem?
Nekem nincs arra se időm, se kedvem, hogy én ezzel napokat küszködjek. A Mede8er X8003D-met azért adtam el, mert a kis borítók nem működtek automatikusan, csak manuálisan. Azért vettem ezt, hogy a sorozatot / filmet bemásolom és az megcsinál majd mindent, hiszen a MED-en is ennyi volt.
Na erre tessék.... -
modflow
veterán
válasz
modflow #1689 üzenetére
Ja és még azt hozzátenném, hogy ha az "Alkalmi" az jó, márpedig az is ugyan úgy van mappa stuktúrát illetően, ráadásul abban van Season 2 és 3 is és az mint jó, akkor könyörgöm a többi miért nem jó?
Ha az jó, akkor nyilván jól csináltam. Szóval azért nem sanszos, hogy nem nálam van a gond???
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #1688 üzenetére
Volt nálam is egy ilyen sorozat, House of Cards Amikor kiválasztotta a volt több választási lehetőség. Az egyik sima eng, a másik usa eng. Az elsőben 4 db film míg a másikban a teljes sorozatok benne voltak. Anno feltöltött valaki 4 részt és nem folytatta. Te is tudsz feltölteni sorozatot vagy filmeket és azt más is elfogja érni.
Itt az oldal amiről leszedi az adatokat és itt tudsz keresni, majd nfo fájlt készíteni amiben csak a film vagy sorozat web címét kell megadnod, (https://www.themoviedb.org/tv/21720-the-house-of-cards) majd elmenteni a film címével-képen, aztán majd ő kiválogatja az összes évadot is ha benne van a fő mappában.
hátha jobb lesz bízom benne...- neked kell jobbnak lenni, ha az adatbázis nem jó.
Kitartás
----------------------------
ODAÁT
Na evvel a belső tartalommal: https://www.themoviedb.org/tv/1622-supernatural csinálj a jegyzett tömben egy tex nevezetü mentést a neve legyendaát (2005)
Majd elmentés után nevezd át a tex végződést nfo-ra, majd másold a főmappába és indítsd el a keresését. -
modflow
veterán
válasz
SunMount3r #1685 üzenetére
De ezzel a mappaszerkezettel mi a baj:
És pl. a Season 10-ben vannak a The Renamer -el elnevezett fájlok.
-
modflow
veterán
válasz
SunMount3r #1687 üzenetére
Csak érted, ott van 30 fájl ugyan úgy a program nevezte el. És 1 db-ot lát.
Míg ugyan ez a HDD ha Kodi-t indítom több sorozatot lát...
Érted nem csináltam semmit, csak nem KODI, hanem ZDMC és az kevesebbet lát...
Nos ez az, ami felfoghatatlan számomra és kicsit unszimpatikussá teszi ezt a lejátszót, bár ugye még csak tegnap délután érkezett,, hátha jobb lesz bízom benne... -
modflow
veterán
válasz
SunMount3r #1685 üzenetére
A "theRenamer" programmal nevezem át őket. Az nem jó?
-
modflow
veterán
válasz
Beni2360 #1683 üzenetére
Felraktam a ZDMC-t 17.4-et.
Így néz ki:
Nos ez amúgy mi?
Ott van min. 15 sorozat, de abből 4 db-ot rak ki. A Kavin can't wait -ben ott van az összes rész, de ő csak 1 db-ot lát? Ez a legdurvább. Ha abból 1 -et lát, a többit miért nem??????
Ill. a többi sorozatot miért nem látja, rakja ki? És azt írja nulla fájl van benne, pedig nem. -
-
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #1676 üzenetére
Kérdeztem de nem válaszoltál:
KODI tettél fel a ZDMC helyett mert az nem fog tökéletesen dolgozni a géppel?
El lehet azt érni, hogy legyen borítókép és rendesen menjen a film is? - nálam és másoknál is megy.
Mivel az eredeti ZDMC a beépített lejátszót indítja és ott minden megy flottul.
A ZDMC is akadás mentesen kadencia helyesen játszik már de nem minden sorozatnál, legalább is nálam néha megbolondul és akkor át kell mennem a másik lejátszóra. Ez mostanság a 25 fps filmeknél fordul elő.
Ja és a beállításokban el kell merülni mert elég sokrétű. Mint írtam a VIDEÓ-nál nem szabad bepipálni a képernyőhöz igazítást, amit a filmben bekapcsolt az illető. Lassan 2 éve (kodizok) és még most is van tanulni valóm. -
Beni2360
Topikgazda
Nem kell vagyis már nem emlékszem rá pedig nem volt olyan régen.
A Factory Resetettel elmegy olyan program amit utólag telepítettek fel.
Ha megy az angol akkor ott minden le van írva. Nehezen ment de megcsináltam akkortájt. Web fordítás volt csak számomra meg amit itt leírtak. A ZDMC utolsó verziója csak a legutolsó fw hez jó arra is figyelj. A mentett média tárat pedig nekem nem fogadta el az előző ZDMC. -
modflow
veterán
Most sikerült Kodiban azt elérni, hogy a sorozatoknak van szép kis borítója, leírása.
Viszont akadozva megy a film. Ez normális???El lehet azt érni, hogy legyen borítókép és rendesen menjen a film is?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
modflow #1670 üzenetére
A KODI egyik legnagyobb előnye sokszor a hátránya is, ez pedig az alapos testre szabhatóság és a sok beállítási lehetőség, ezért nincs alapból minden "készre-lőve" benne. Csak türelem kell hozzá és a netes infók tanulmányozása és meg lesz a gyümölcse.
Szerk.: Persze tudom, hogy nem tökéletes, én pl. a régebbi tartalmakkal szenvedtem vele, ott nekem is csak a kézi Scrap-elés ment, de ez az userek 90% általában nem érinti...
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #1670 üzenetére
KODI tettél fel a ZDMC helyett mert az nem fog tökéletesen dolgozni a géppel.
Ajánlatos külön mappát: Sorozatok és Filmek létre hozni.
Beállítani, hogy honnan töltse le az adatokat Amit már fentebb leírtak.
Pl: A sorozatok mappára menve jobb klikk (menü gomb) és ott lehet választani a média tár frissítését, majd a kérdésekre válaszolva végig megy és betallózza a sorozatokat. Amit ne talál ott már sajnos kézi beállításira csinálja meg. Keressél rá a részletes keresőben a nevemre már leírtam vagy 2x. Én is elég nehezen jöttem rá. Néhol saját magunknak kell .nfo fájlt csinálni és a fő mappába másolni ahhoz, hogy megtalálja és néha a címekből meg a sallangot ki kell törölni a keresés alatt ahhoz, hogy megtalálja. Az elmúlt hetekben sokat írtam erről a témáról lenne mit olvasni.Majd ha lesz egy kis időm készítek egy videót az egészről. Látom már nem kell csinálnom.
De azért azt elfelejteném: szinkronizálás a képernyőhöz, hang elcsúszásokhoz vezethet. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
modflow #1670 üzenetére
Ha nincs gond az IT-vel, akkor miért nem jut eszedbe pl., hogy rákeress a google-ban, vagy a YT-on?! Itt is van egy, csak skippeld a skin-ezős részt.
-
modflow
veterán
válasz
SunMount3r #1669 üzenetére
Köszi szépen.
Kicsit felhúztam magam ezen, mert pl. Amit linkeltél is videót, na nekem pont nem úgy néz ki a kodi, ha elindul..
Szerintem elég jó vagyok IT-ben, de ezt full nem értem....
Előzőn tök egyszerű volt. Fix mappaszerkezet HDD-n, majd scan és kész.Itt meg gondolom 25 millió lépést kell mindehhez tenni....
Ha még lenne egy leírás.... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
modflow #1668 üzenetére
Oldalt az OK-ra kell menni a mappa megadásánál (miután beleléptél). Az add-onok között be kell még állítani a Scaper-eket (ZDMC-ben nem tudom kell e külön), mdb-t a filmekhez, tvdb-t a sorozatokhoz, vagy az universal scaper-t. De ez már KODI specifikus dolog, erről a KODI-s Topic-ban érdeklődj, de találsz ezernyi tutoriált is róla a neten, pl.. Tényleg nem túl logikus elsőre, de ha egyszer beállítasz mindent, akkor már túl nagy gondod nem lesz vele utána, csak egy kis technikai affinitás kell hozzá.
A Zidoo saját Media Center-éről nem tudok nyilatkozni...
-
modflow
veterán
válasz
SunMount3r #1667 üzenetére
A Kodi-t ha elindítom oldalt a filmekre lépve azt írja, a médiatár jelenleg üres.
Nos már ide se sikerül semmit se betenni, mert ha rámegyek a fájlok megadása szakaszra ott csak belép a mappába, nem pedig hozzáadja. Miért?Kodin belül a beállításoknál is rámegyek, hog médiaforrás kezelése, de itt se lehet mappát kijelölni, csak fájlt....
Ez kicsit frusztráló..... Tök nem logikus ez az egész lejátszó... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
modflow #1666 üzenetére
Írd be utána az évszámot pl. The X-Files 1993 ->ez nálam működik, de, ha Season almappákra is akarod akkor azok elé is oda kell írni a nevükben.
Jah.: mindez Himedia Q10 Pro-n és KODI-ban, azt hittem a KODI-t (ZDMC-t) kérdezed, ha igen akkor ott is hasonló kell hogy legyen.
-
modflow
veterán
Ma megérkezett az én X9S-em.
Próbálom beállítani de amit szeretnék, sehogy sem sikerül.
Azt szeretném, hogy pl. a sorozataimnak a mappáján legyen kis kép.A HDD így néz ki:
TV Series\Supernatural\Season 1\xy.mkvÍgy épül fel az összes. Hogy lehet ezt bescanneltetni? A régi Mede8er -emen annyi volt az egész, hogy legyen meg a fenti mappaszerkezet, indítottam rajta egy scannt és letöltött a netről mindent.
De itt nem megy.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #1663 üzenetére
Mivel nekem NAS-ról jönnek a filmek csak azt tudom mondani, hogy valószínű mellé fogja tallózni mert amikor rádugtam egy usb külsőt és lefuttattam a keresést megjelentek a többi közt. Szvsz ez menni fog.
--------------------------------
nyakec - erre később tudok visszatérni mert pont ebédelni megyek de ha rám keresel itt nekem is leírták, hogyan miképpen kell. -
nyakec
tag
válasz
Beni2360 #1662 üzenetére
Igen az appok kozott szerepel a clenmanager,Task killer és Cache cleaner mukodik Az APK files és APP uninstal az nem.
Igen váltottam mát tobszor rendszert most vissza akartam váltani 1.4.6 -ra de pirossal a kovetkezot irja ki: Verifying failed,please check you package..ugyhogy nem tudok img sem valtani.. -
Gabesz87
veterán
Beni te már nagy szakértője vagy a témának, lenne egy kérdésem. Gépen kifogytam a tárhelyből, ezért vettem még egy 2 TB-os HDD-t a meglévő mellé. A kérdés az, hogy a meglévő médiatárba (ZDMC-n, és Kodi-ban is LE alatt) az új vinyóra letöltött filmeket, sorozatokat a korábbiak mellé be tudom importálni? Gondolom igen, csak még nem néztem meg. Újra kell építenem az egész médiatárat, vagy csak simán a mostani mellé betallózom az új mappákat?
-
martinkeet
aktív tag
...bocsánat, rossz helyre ment....
-
Beni2360
Topikgazda
-illetve nagy ritkán youtube videót? - Ha nagy ritkán akkor egy rádiós 2.4 egér is megteszi. Bedugod a gépbe az usb részit, felismeri aztán mint az asztali gépen használod. Könnyebb kezelni mint a légegeret legalább is nekem, ha van előtted asztal amin az egér fut. nekem van mindkettő.
-
webb04
csendes tag
Szervusztok!
X9s.Érdemes-e légegeret vásárolni ha:
- csak filmet nézek rajta
-illetve nagy ritkán youtube videót?
Köszi -
sirály69
őstag
Ilyen irányítót használ valaki?
-
-
Antonio
senior tag
Sziasztok, lehet már korábban elhangzott a kérdés de nem tudtam rákeresni.
Aprócska nem igazán zavaró dologra kérdeznék rá, kíváncsiság képpen:
Csak pár hete hónapja használom zidoo x9s-t, NAS ról mennek a filmek. Azt vettem észre filmek elindításánál az elején 1-2 másodpercre "kihagy a kép"*, ez normális? én annak teszem be a dolgot hogy ilyenkor "kalibrálja" magát a lejátszó az adott film video/video formátumához
... vagy ez valami finombeállítással eltüntethető?
* pláne sorozatnál ahol a film rögtön az adott stúdió/forgalmazó jellegzetes "brand/videójával indít elég feltűnő ...
-
DVlad
őstag
válasz
pataslogeza #1641 üzenetére
Értem, és köszönöm a reagálást!
Megrendeltem. Nekem nagyon hiányzik az egér (touchscreen) funkció, anélkül nem tudom használni, mint androidos eszközt, nekem pedig nem csupán lejátszóként kell a zidoo, hanem szórakoztató eszközként. Rendeltem egy ilyet is, a játékokhoz: GameSir G4s Android Gamepad. Ráadásul ez ps3 kontrollernek is jó.
Kíváncsi vagyok. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
SunMount3r #1644 üzenetére
Igen így néz ki.
Szürke a fí és fekete körvonal és árnyék -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Beni2360 #1643 üzenetére
Szürke körvonal?! Elvileg így néznének ki: [link] A betű testnek kellene egy kicsit szürkésnek lennie, nem a körvonalnak.
Mi a "megoldás" konkrétan?! - mire gondolsz?-> Az egésznek a lényege az (is) lett volna, hogy megtudjam, hogy ezeket a formátumokat külső feliratként is felismeri és rendesen kezeli e. De jó, akkor majd megkérdezem a hivatalos fórumon...
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
SunMount3r #1642 üzenetére
Azt az egyet nem ismerte fel de nem tudom, hogy az külső vagy beágyazott volt mert arra nem figyeltem.
Szürkés kőrvonala volt. A többit is felismerte csak azt az 1 nem.Mi a "megoldás" konkrétan?! - mire gondolsz?
Megoldási kérdések az angol fúrumban vannak és válaszok is.
Mint írtam a dőlt betűk amik hiányoznak, erre még nem tudta megoldást találni pedig már megjelenés óta így van és többen jelezték nekik. Nem értem mert a KODI-ban megoldott. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Beni2360 #1636 üzenetére
Akkor a beágyazott .ass-t rendesen megette?
A színe milyen volt a betűknek, teljesen hó fehér vagy egy kicsit szürkés (elvileg szürkésnek kellene lenniük)?
A külsőkre már van megoldás ez ügyben.-> Ebből gyanítom, hogy akkor alapból nem ismeri föl ezeket a formátumokat külső feliratban, csak az .srt-t. Mi a "megoldás" konkrétan?!
Köszi a csekket!
-
pataslogeza
aktív tag
Nekem van egy ilyenem. Nincs rajta stop, hang és felirat gomb, plusz én nem tudtam betanitani a tanítható gombokat arra, hogy bekapcsolja a tévét, és a hangerőt a tv-n szabályozza, így a tv távja is kell mozizáshoz. Emiatt én nem használom egyáltalan, és nem is ajánlom senkinek. Számomra a gyári távja jobb. Azon betanítottam a szürke gombokat arra, hogy a hangerőt a tévén szabályozza, és a tv bekapcsolására,plusz a szines gombokat hang és felirat váltásra. Így elég a lejátszó távja mozizáshoz. Viszont nagy ritkán jól jönne a légegér meg a billentyűzet, ezért úgy döntöttem nem szarakodok többet ilyen univerzális vackokkal, és megrendeltem a gyári zidoo v5 távkapcsolót. Ha megérkezik majd beszámolok róla.
Ja, vettem egy ilyen joystick szerű távot is, de számomra az sem ér semmit.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #1638 üzenetére
Itt tudsz keresgélni az árak után.
---------------
Mintha erről már beszéltünk volna: A hsz-idNos én az Aliexpress-ről rendeltem, remélem nem lesz gáz vele.
Bár egy tizessel olcsóbb is volt, mint az amazon.Onnan minden úgy érkezik.
Már eredetileg kiírják az oldalon, hogy úgy adják postára, hogy ajándék és 25 dollár.
MX3 air mouse -al volt 36k.Ennyi lesz kb a vége: 36,000+ 9720+2500= 48,220 FT.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #1635 üzenetére
A ráírt összeg meg az ajándék smafu, ilyen nem játszik.
Majd jön az E-mail és ott fogják kérni a paypal és a banki másolatok adatait. Itt nincs semmi mellé duma mert már szabálysértés alá tartozik. Szállítással együtt számolják és arra az Ft-ra 27% ÁFA + ha posta hozza akkor csak 2500 Ft kezelési költséget kell majd fizetned. Itt tudsz pontos infót kapni mindenről.
Nem véletlenül az Amazon.de-ről rendeltük.
Honnan rendelted?
Sajnálom. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
SunMount3r #1634 üzenetére
Na akor a Fi-k.
Az MKV fájlba beépített fi-kat nem lehet nagyon alakítani- pozició-méret-kódolás-szín ok. Vastagság árnyék körvonal nuku.
A külsőkre már van megoldás ez ügyben.
A beépített fi-nál mint írtam nincs dőlt szöveg hanem a fi előtt és után levő karakterek jelennek meg. Megszokható.
A .ssa nem jelenik meg.
A többi meg olyan amilyennek kell lennie.
Betű típus nem választható.
-----------------------------
KODI-t nem akarjuk csak Ő.
Nekem nem kell a KODI csak reagáltam a felvetésére.
Igaz most csináltam egy profilt a ZDMC lejátszásra és amikor vissza tekerek vagy előre akkor elcsúszik a hang. Ki kell lépnem a filmből és vissza akkor rendeződik, ez egy kicsit bosszantó, mivel a ZDMC-ben tudom a Fi-kat jobban kezelni. -
modflow
veterán
válasz
Beni2360 #1529 üzenetére
Nos nem lett szerencsém. Ma jött az SMS, hogy vámeljárás alá vonták a csomagot.
Most mit csináljak? A csomagon van egy kis összeg megadva, gőzöm nincs mennyi, mert ugye nem látom a csomagot, ill. az van ráírva, hogy ajándék.
Nekem meg most ki kell töltenem a postai vám nyilatkozatot....
-
Beni2360
Topikgazda
SunMount3r -folyamatban van a tesztelés csak nagyon rövid a szöveg ahhoz, hogy mindent tudja rajta látni.
--------------------------------------------------------------
Honnan töltötted le a KODI-t?
Mert van erre a boxra "készített" KODI.
Maga a program jól működik, ott nincs lassulás - Milyen lassulásról van szó? -
ripo05
tag
17.1 Kodi van fennt a gépen (X9S) és valamiért miután rákattintottam a kilépés gombra csak 10-12 másodperc múlva lép ki. Tapasztalt más is ilyet? Mit nézzek meg esetleg, mi lehet az oka? Maga a program jól működik, ott nincs lassulás.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Beni2360 #1629 üzenetére
Itt egy kis teszt pack a felirat tesztelésre, .ssa, .ass, .sup, és .srt külsőként és beágyazottként is.
Az ssa-nak és az ass-nek hasonlóan kellene kinéznie, mint a sup-nak.
Az utolsó sor a feliratban dőlt betűs.
Néztem videókat a Zidoo-s lejátszó felirat beállításairól és ahogy látom ez is csak az alap .ttf betűtípusokat ismeri és ez sem tud olyat, ami nekem kellene. A beágyazott .sup-ban látni fogod, milyenre gondolok.
Köszi!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
SunMount3r #1628 üzenetére
Azért ha itt körül nézel találsz a kérdéseidre válaszokat.Elég sok mindent tárgyalnak, éppen én is most olvasgatom.
Nálam is elő fordúl, hogy a gyári lejátszót indítva a ZDMC kilép és nem a legújabb fw van fent de a ZDMC az a legutolsó verzió.
A legújabb Fw nekem nem jött be pont a feliratok kezelését elszúrták vagyis szinte nincs semmi opció. Ezért ennek a telepítését én nem ajánlom, de ezeket ha vissza olvasol mindet itt is megtalálod.
Más. Nálam alkalmanként egy 2 ó film lejátszása közben 1-1x egy pillanatra megáll a kép. Más még nem panaszkodott lehet, hogy csak nálam fordul elő.
----------------------------
Külső feliratként az .srt-n kívül milyen formátumokat ismer még fel a gyári lejátszója?! - eddig nálam nem voltak gondok a feliratok megjelenítésével, csak egy valami még nem megoldott a beágyazott Fi-nál a dőlt betűs részek nem dőlt ként jelennek meg hanem karakterek közé teszi.
A többi igényedet meg meg bevallom nem tudom - .sup feliratokat (PNG) rendes (eredeti) karakterszettel jeleníti meg, vagy csak a lejátszó sajátjával? - pl ai ISO fájlokban levő Fi-ket nem lehet korrigálni és ott jelenik meg ahol az a képfájlban meg van írva. Most néztem éjjel egy ilyen filmet és a dupla soros Fi felső sora a képen az alsó a fekete sávban helyezkedik el. Nagyobb méret fehéres szín és körvonal. Hogy milyen a eredeti karakter és milyen a boxé hát ezt nem igazából tudom. Ha tudsz linkelj egy Fi fájlt és megnézem de írd azt is le, hogy milyennek kellene látnom. Én pedig minden filmet Fi-vel nézek a hallásom végett.
Én nem láttam különbséget a két lejátszó közt. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #1617 üzenetére
Hát erre ugyan nem kaptam választ, de azért tovább érdeklődöm.
Külső feliratként az .srt-n kívül milyen formátumokat ismer még fel a gyári lejátszója?! Pl. a .sup megy neki, vagy csak beágyazottan?! Illetve a külső vagy beágyazott .sup feliratokat (PNG) rendes (eredeti) karakterszettel jeleníti meg, vagy csak a lejátszó sajátjával?
Illetve még azt olvastam, hogy a ZBMC-s lejátszás elmarad képminőségileg a gyári lejátszójától, ez mennyire igaz?!
Az X8, X9s, X10 érdekel (de igazából csak az X8)...
Köszi!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
modflow #1626 üzenetére
Mindenki tudja miről beszélek de ha te akadékoskodni akarsz akkor megkapod a választ.
A boxon található a forgalmazó által készített média lejátszóról van szó.
Ez MP. tudja kadencia helyesen lejátszani a filmeket. Igen a ZDMC is tud ilyesmit. De 3D ISO-t menüvel nem tud tudtommal. -
Beni2360
Topikgazda
Akkor nekem jó az X8 - igen.
FW-kel jól el van látva az eszköz? - igen, de az utolsó fw nekem nem jött be és vissza raktam az előzőt.
Apró bugok vannak de folyamatos a fejlesztés.
Nekem is ez van és mellette 3 másik ami csak olyan változatosság véget használom. 90%-ben a ZIDOO X8 megy. -
Beni2360
Topikgazda
Nekem egy régebbi változat van, (MXIII & T3 2.4G) nincs háttér világítása.
Ezt nagyon ajánlották, de mivel ritkán használom az enyémet is ezért nem vettem meg. Volt akcióban 16 $ körül.
A zidoo v5-öt? meg 28 $ de találtam 20 is valahol. Drágálltam a 28 dodot még a 20 is mert univerzálisat kapunk ennyiért.
Játék gépem soha sem volt az én időmben kerékpároztunk, fociztunk, stb. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
bigacsiga962 #1621 üzenetére
Na akkor a kereső és olvad át a hsz-ket és mindenre megtalálod a választ. A vége fele keresd éppen pár napja írtam erről.
-
bigacsiga962
tag
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
bigacsiga962 #1618 üzenetére
Jól értelmezed, arra ott van a beépített lejátszója és a kadencia helyesen fogja lejátszani a 3D ISO-t.
Ha a sima KODI lejátszaná akkor minek kellene a drága gépek?
A ZDMC-ből is indulhat a külső lejátszó ha úgy van beállítva (alap) . A ZDMC én általában média tárnak használom és max a sorozatokat nézem vele. Két profil van elmentve egyiknél a külső indul a másiknál a ZDMC, és abba lépek be amit éppen használni szeretnék.Kicsit játszadozzál vele én is órákat gyakoroltam mire kiismertem.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van a Zidoo-nak valami bug-listája valamelyik fórumon?! A hivatalost néztem, ott nincs... Érdekelne mik a hiányosságai a jelenlegi fw-ekkel.
Köszi!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
bigacsiga962 #1615 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni mert a box beépített lejátszója jó (kadencia helyes) 3 D ISO lejátszásra, a ZDMC nem jó. Egyébként minden KODI-ban, LE-nél tiltva van és indulásnál kérdez rá.
És ott ha magától nem indul el a rossz kódolás végett, akkor lejátszás közben lehet kiválasztani a helyes formát a menü gomb megnyomása után.
Pl. ezeknél az egyiket magától indítja a másikat nekem kell beállítani mert valamit elszúrtak.
Hotel.Transylvania.1.3D.BD25.iso
Hotel.Transylvania.2.3D.BD25.iso -
bigacsiga962
tag
ZBMC-be hogy lehet beállítani hogy ne tiltsa a 3d lejátszást
-
DVlad
őstag
Használ valaki ps3 vagy ps4 kontrollert x9s-hez, egyáltalán kompatibilis valamelyik hozzá? Ki milyen kontrollert használ?
-
Beni2360
Topikgazda
Most találtam AKCIÓS! - Zidoo X9S TV Box - EU PLUG
-
Beni2360
Topikgazda
Elindítok egy videót, és onnan nincs tovább - ne éppen nem a youtube videóra gondoltam a reagálásodnál.
Mint írtam be kell szerezni egy rádiós egeret ha a vezetékes rövid és onnan ugyan úgy megy mint egy laptopon.
A távja egy kicsit cél irányos, fentebb találsz képet amit csináltam a kezelésére ott az egyszerűbb dolgok vannak. Nálam nem zavar bele semmibe. -
bigacsiga962
tag
Sziasztok 3D-t hogy lehet beállitani hogy ne tiltsa le?
-
DVlad
őstag
válasz
Beni2360 #1607 üzenetére
Értem. Ezek régebbi telefonos videók, amik nem 16:9 arányúak. Akkor ezeket lejátszás közben állítom, köszönöm (nem csak ezt).
Tehát, kikeresek egy videót a youtube-on, elindítom, és azután már csak annak a képében (teljes képernyő, felbontás, stb.) tudok navigálni, illetve néha kikerül a kijelölés mellé is, olyankor az automatikus lejátszás ki/be kapcsolóját tudom váltani, de le vagy fel görgetni, böngészni a feldobott videók között nem tudok. (A upc egységem a szekrény alatt van, messzebb a tv-től, mert nem lehetett távvezérelni tőle, de itt ugye nem infra a táv?)
-
Beni2360
Topikgazda
Más, miért nem tudom kiküszöbölni, hogy ne torzítsa a 4/3 videókat teljes képernyőre? A ZDMC beállítás nagy részben a ZDMC lejátszóra vonatkozik. Hangok az egész gépre is.
A beépített lejátszót lejátszás közben tudod állítani - menü gomb és ott vannak a lehetőségek. teljes képernyő vagy a másik, sajnos van, hogy rossz kódolás végett át kell állítani 1-1 filmnél.
A Qucksettinget meg nézd át és állítsd be a szükséges dolgokat.
Türelem játék sokat lehet vele "szórakozni" mire kiismered.
--------
Elindítok egy videót, és onnan nincs tovább - ezt egy kicsit bővebben? -
DVlad
őstag
válasz
Beni2360 #1598 üzenetére
Gondoltam, rendelek is mindjárt egyet (linkelek majd pár kinézettet, hogy véleményezzétek), de most nem rossz, hanem egyszerűen nem működik. Elindítok egy videót, és onnan nincs tovább. Ez így borzasztó buta. Egy kontroller is kell. Ki milyet használ? Nekem egy jó minőségű kellene, ami közelít egy ps3-hoz tudásban, minőségben.
Más, miért nem tudom kiküszöbölni, hogy ne torzítsa a 4/3 videókat teljes képernyöre? Zdmc-ben beállítottam szerintem, de mégis. Alapból egyébként az externált indítja lejátszásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Motoros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest