Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen processzort vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
Hát most cseréltem és nálam az este meg nézett Halási iramban 8-nál semmi változást nem észlelek a fekete sávokat megfigyelve. A BT2020 színnél nem tudom mert ennyire mélyen nem foglalkozok a szín összetétellel. habár már volt róla szó de már nem tudom melyik filmnél volt ez.
-
szasanyi
félisten
Kész is az update. Egyszerű ez, bár hosszabb idejű a folyamat mint vártam. Első ránézésre semmi különbséget nem látok, de később filmekkel is megnézem. Bár bízom benne, hogy nem azért adnak ki újabb verziót, hogy rosszabb legyen mint az előző.
-
tomp
félisten
Nálam ezzel a frissítéssel mintha az egyik filmnél a "fekete sáv" a tv-n szürkülne. BT2020 a szín.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
MCGaiwer #1191 üzenetére
Sajnos az X8-m is néha napján csinálja. Tegnap igen ma nem. Biztos nőnemű és megjött neki.
Viccet félre téve ezt már írtam több hete is de senki nem reagált mert nem tudni, hogy adat hiba vagy box hiba. Volt amikor film közben 2x is csinálta és volt, hogy semmi mint ma a 135 perces film alatt. -
MCGaiwer
addikt
sziasztok. Egy napja csinálja azt az X9, hogy film közben 1-2 másodpercre megakad vagy kihagy a hang, közben a film megy tovább. Ez mi lehet?
-
Beni2360
Topikgazda
Te rátetted az X9S változatot az X8-ra? Pedig ott a fórum oldalán a fejlesztő azt írta, hogy nem szabad.
-----------------------
X8fan said: ↑
Can I install this on the X8?
No, you can't. Wait until the X8 version is released. Never cross-flash a firmware for a different model (X9S or X10).
------------------------
Látom közben megérkezett az X8-ra is. -
szasanyi
félisten
válasz
Beni2360 #1183 üzenetére
Mi az a ZDMC és hol lelem meg?
MOD - eddig egy RPi2-t használtam KODI-val, ezért ez az Android alapú lejátszó teljesen ismeretlen számomra. Ami még gond, hogy nem is úgy működik az egér sem (KODI alatt sem) mint a RPi2 esetén, így pölö még KODI alatt sem tudom médiatárazni a Filmek mappámat, mint ez előtt.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
szasanyi #1182 üzenetére
Hát mivel a sorozatokra én sem tudom a választ és őszintén a kérdés feltevése volt nekem teljesen érthető, így nem tudtam válaszolni pedig kerestem a megoldást. Én kikölcsönzöm aztán megnézem őket a:
ZDMC-VIDEÓK-FÁJLOK- betallózott mappa- és ott megvan minden kikölcsönzött film. Amelyiket tudta média tározta. Amelyiket nem azt is ott látod és Pl BD25 filmre kattintva elindul a lejátszás, ugyan így mint az MKV filmeknél és a dvd isoknál is. DVD vob már nem nagyon kezes bárány, ha nagyon kell akkor csinálni kell egy ISO-t belőle oszt jó napot.
Remélem tudtam segíteni -
szasanyi
félisten
Sajnos nem kaptam a választ az előző kérdésemre, így a probléma továbbra is fenn áll. De mást kérdezek, hátha ezt meg tudja válaszolni vki:
- azokat a videófájlokat (BD ISO, MKV, DVD VOB) amik nincsenek médiatérazva hogyan érem el és hogyan tudom lejátszani? -
szasanyi
félisten
Üdv srácok! Z8 esetén mit kell(ene) tennem, hogy pölö a Gyilkos elmék 11. évadát normálisan betegye a sorozatokzoh és lással a részeket?
Két kép van, 2. rész összesen (teljesen már néven). A többi nem is látom, meg sem tudom nézni. Miért, mi lehet a probléma oka?
A filmek könyvtárban minden OK, azzal semmi hasonló nincs. Azokat helyesen látja, tárazza, lejátsza. -
hami85
tag
Sziasztok!
Ezt a lejátszót néztem ki, ehhez kellene segítség:
http://www.geekbuying.com/item/ZIDOO-X9S-Realtek-RTD1295-Android-6-0-OpenWRT-NAS--TV-BOX-380607.html
Amire nekem szükség volna: tudjon lejátszani 1080p, 4K, 3D nem fontos, NAS-al össze tudjam kötni, KODI van rajt alapból? Tudja a 7.1-et, és a főbb hangformátumokat, az erősítővel optikaival lenne összekötve.
Erre jó volna a fent említett lejátszó?
Köszi előre is
-
Gabesz87
veterán
Vettem végre bill+egér kombót a lejátszóhoz. Egy Trust Veza-t. Ezzel kapcsolatosan volna egy kérdésem. Szuperül működik, de szerintetek be lehet állítani, hogy alapból, alapértelmezettként az F billentyűk (F1-F12) a másodlagos funkcióként működjenek (ami az FN-el működne).
-
LógaGéza
veterán
válasz
Gabesz87 #1171 üzenetére
Én Yatse-val irányítom. Bekapcsoltad amiket be kell?
-
Gabesz87
veterán
válasz
Beni2360 #1170 üzenetére
A Zidoo-t lehet valahogy Yatse-val irányítani telóról? Mert van egy Raspberry Pi 3-am a hálóban, az gond nélkül megy így. Próbáltam beállítani az X8-at is, de valamiért nem megy. Mit kell beállítani, le tudnátok írni? Vagy esetleg ha nem a Yatse, valami jó kis használható alkalmazás esetleg? Fogok venni hozzá bill.+egér kombót, de addig is jó volna valami, ami nem a gyári távirányítója.
(#1170) Beni2360: bocsi, nem válaszként akartam írni.
-
eddhunter
tag
Sziasztok!
Mától (remélem boldog) tulaja vagyok egy x9s-nek. A komplett rendszerem csak 1-2 hónap múlva lesz meg addig egy Samsung 40"os tv-t meg egy Logitech z680 at fog kiszolgálni. Egyelőre csak kibontani volt időm, majd 1-2 óra múlva tudom beüzemelni. Van valami "kezdő instrukciók" szerű tanácsotok, cikk, vagy bármi, ami fontos lehet?
Köszi! -
nyakec
tag
válasz
Beni2360 #1161 üzenetére
A ZDMC kodi 17.3 és a kodiapp-armeabi kodi 17.3 még mindig nem lehet feltolteni eggyes skineket,viszont nekem a kodi 18-alfa felment ,de beállitásokkal vannak problemak ,visszatanném ZDMC 16.1 de nem találom......ja még van 1 gondom eltolodik a hang vagy 3-4 msc elore vagy hátrább van....sziaztok
-
sazo
tag
Kinn van a 17.3 Beta ZDMC. Egy gondom volt vele, frissítésként nem telepítette.
Üdv:
Z
-
pontyos
senior tag
Helló!
Sikerült az anomáliákat megoldani az X10 esetében. Esetleges most vásárlóknak leírnám a tapasztalatom.
1.4.6 os firmware telepítése után működik az összes formátummal, hibamentesen. Hang kép egyaránt beleértve, az UHD tartalmakat is 5000 kbps es 7,.1 es hangg és közel 60 Mbps-mos képet is simán viszi, reccenés menetesen a belső lejátszóval!!
A beállításokat érdemes a Beállitások - Other - Advanced útvonalon elérni. Itt az Androidos felület jön be, de gyorsabb mint a felső menüsorban, a setup ugyanúgy beállítható.
A hang kimeneteken RAW mód
Display HDMI mode: a tv max felbontása, vagy 3840x2160/60Hz / 16/9 (1.78:1)
Deep Color Mode : Auto
Deep Space Mode : Auto
A távirányító két alsó színes gombjára kiraktam a felirat és hangváltás opciót, nem kell menüben ugrálni.Kizárólag media player-nek használom, merevlemezről, így a hálózat és egyéb funkciók felfedezése egyenlőre elmaradt.
Aki Zidoo-t venne, annak ajánlani tudom, nekem a Dune Smart D1 et váltotta. -
pontyos
senior tag
válasz
Beni2360 #1152 üzenetére
Szép volt fiuk
Már szedem is, holnap felrakom. Sajnos a hang probléma még sem oldódott meg, nagyobb formátumoknál DTS HD pl többször megakad, ill a 4K tartalmakat pl Passanger rosszul tölti be, 1080p felbontásban.
Ki kell lépnem és újra vissza akkor már 4K ban indul, kijelzőn is látni. Remélem a frissítés megoldja ezeket is, kicsit bosszantó ez a sok bug.
Dune D1 em van mellette, ami soha egy hibát nem vétett.... -
Beni2360
Topikgazda
válasz
pontyos #1146 üzenetére
Nos a beépített zene lejátszó nekem se működik, úgy hogy kihagyom vacak.Felejtős.
A ZDMC-vel vagy valamit letöltesz hozzá a Playról.
A ZDMC-ben van a Beállítások-VIDEO -lejátszás és ott a legfelső sorban kell a pipát be vagy ki venni. Ennek függvényében indítja a zdmc-t vagy a sajátját.(Külsőt)
De a sajátja a kadencia helyes lejátszó.
Nekem két profilom van elmentve és az indításnál választom ki mivel szeretnék lejátszani. -
-
pontyos
senior tag
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
pontyos #1142 üzenetére
Na ez már egészen más mint az előző felvetés volt.
Ott az avr-nél lesz a bibi. nekem a Piom csinálta ezt a tv boxnál amikor ide oda kapcsoltam a HDM bemeneteknél. Valami miatt elveszti a jelet és nem tudja beadni a képet. Nekem csak az avr ki-be kapcsolása oldotta meg. Nálad még valami beállítási gond is lehet a boxodon valami lekapcsoltál. Át kellene böngészni a beállításokat hátha valamit lekapcsoltál. Nem tudom talán a léptetések közötti késleltetés 750 ms? Böngészem a beállításokat de még nem találtam arra utaló beállításokat. Egyenlőre nincs ötletem,hátha valakinek még lesz. Még az avr területén kellene érdeklődnöd. -
pontyos
senior tag
kikapcsolom a filmet, hogy egy másikat indítsak el, villan a kép és nem jön vissza. no signal a tv-n
ki be kell kapcsolni az avr-t hogy újra legyen kép és lássam a menüt vagy bármit.
Az X10 távirányítóján a Return gombra dupla katt a Stop. Vissza kerülsz a film listához, de nálam nem jön vissza. Erősítőn villog a hdmi és jelet keres. Onkyo TX RZ 810 es -
Beni2360
Topikgazda
válasz
pontyos #1140 üzenetére
Milyen stoppal? milyen menübe lépsz ki?
Ha vissza térsz a kezdő képernyőre akkor a középen levő kis gombot amin dupla ablak van megnyomod és elő ugranak az ablakok és ott lépkedve kiválasztva a galéria ablakot és máris a filmnél vagy, ha pedig csak a filmek választásához léptél ki akkor ott még a videólejátszó is szerepel. -
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám az X10 essel. Bármilyen anyagot nézek, majd stoppal kikapcsolom, majd kilép a menübe, nem jön vissza kép. Un hdmi handshake hiba, ami a Dune Smart D1 el nem jött elő soha. -
Beni2360
Topikgazda
Hát igen arról van szó.
Most telepítettem és az elmúlt fél órában beállította, teszteltem és nincs egyelőre vele semmi baj.
Minden cércó nélkül felment a ZDMC mellé és el is indult a betöltése mivel tudtam beállítani és a zidoo saját lejátszóját itt is be lehet kapcsolni a lejátszásra.
Nálad lehet valami gond. -
Beni2360
Topikgazda
Én még nem foglalkoztam vele de állítólag ez is a gyári lejátszót hívja meg lejátszásra. Ott is be kellene állítani a külső lejátszást.
I don't know if anyone is interested in getting latest KODI 18 with integrated external player (ZidooPlayer) - you have option to enable it by default as in ZDMC, without need of XMBCWrapper app but as being open source I'm sharing it here.
Nálad nem avval indul a film? -
Bubukain
senior tag
-
Bubukain
senior tag
hátha érdekel valakit
-
Beni2360
Topikgazda
Rendszer-Beállítások-Videó-Lejátszás és ott a legfelső sor ez alap beállítás volt ha jól emlékszem.
És akkor a profilokban elmentettem egy olyan beállítást ahol ki volt kapcsolva ez az opció és a hangkimenet meg bluetooth volt állítva. és további lehetőségek az elmentésre. De akkor egy belépő menü fogad, hogy melyiket szeretnéd indítani. Saját elnevezéssel mentheted. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
MCGaiwer #1110 üzenetére
Melyik verziót raktad fel, nekem a legújabb van az X8-n de semmi minőségbeli romlást nem tapasztaltam. Esetleg a TV beállításokon nem változtattál vagy kapcsoltad át másik módozatra,
Ha a ZDMC-ben a videó beállításoknál a legfelső sort kipipálod akkor indítja a beépített lejátszót. De pont az a legjobb része a boxnak.
Nálam kétféle beállítás van elmentve egyiken a ZDMC indul a másikon meg a gyári. -
MCGaiwer
addikt
frissítettem az X9set a legújabb verzióra, és azóta mintha rosszabb lenne a filmek minősége. más nem vett észre vmi ilyet? (és zdmc indításakor a régi zdmc lejátszó helyett a media playerrel indulnak el a filmek). Elméletileg a beállítások azonosak mint korábban.
-
Gabesz87
veterán
Lehet, hogy sok lehetőséget nyújt ez a lejátszó, és számomra a lényeg, hogy mindent vigyen, de néha hiányzik az Asus HDP-R1 lejátszóm. Frusztráló, hogy néha apró problémákba botlik az ember, amit vagy megoldanak fw-el, vagy nem. Az Asus lejátszón semmit nem kellett babrálni, ment minden gond nélkül. De hát ez az Android világa
Ha következőleg médialejátszót veszek, azt hiszem, beruházok HTPC-be inkább. Na az sem holnap lesz mondjuk.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Bubukain #1101 üzenetére
De hát ez mekkora baromság már!? Félre ne érts, úgy értem, nyilván így van, ahogy mondod, csak az elvet, logikát nem értem benne. Hogy ha már egyszer adott egy 4K képes lejátszó, akkor Auto HDMI-re állított beállítással miért nem képes önállóan eldönteni, hogy milyen felbontású a forrás, és aszerint kezelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Hisense LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Synology NAS
- iPhone topik
- Horgász topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló