Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sazo
tag
-
Tufa_
aktív tag
Nem tudom hogy ez lejatszo hiba-e?
Optikai kabelen egy z906 van rakotve es amikor hangosabb es tobb hang szolal meg egyszerre, kb 2mpenkent egy pattanas hallhato... Passthrough nem valtoztat semmit. Van esetleg valami tippetek mi lehet a bibi? -
Beni2360
Topikgazda
Alakul a hiba leírása.
Érdekes jelenség. Ezt inkább késleltetett megjelenésnek mondanám.
Ilyet még nem tapasztaltam az eddigi fw-k alatt.
Próbálj az elején egy pauset hát ha addig megkeresi-betölti.
Beépített (MKV-ban) fi?
majd utána megy minden rendben - és ha vissza pörgeted a filmet ilyenkor meg vannak a fi? -
Beni2360
Topikgazda
válasz
MCGaiwer #2794 üzenetére
Hátha csak csúszás van akkor ott van az időeltolás akár - vagy + ban. De ha más az fps a feliratnak mint a filmnek akkor igazából a fi-t kell átkonvertálni a kívánt filmhez. Valami subtitle editor vagy micsoda , vagy már 10 éve nem foglalkozom vele. Ott betőltve és a kimenet választás után máris menti.
-
Beni2360
Topikgazda
A beépített (MKV) fájlban levőket módosították? Abban levők is csúsznak?
Azok a feliratok csúsznak amik előtte nem?
Nálam most is van fi csúszás külső fi-knél. Az sok mindentől lehet, nincs időzítve,nem hozzá való vagy más az fps-e. Most szívok a Grimm 5. évadjával mert egyszerűen nincs jó felirat, még a másik lejátszónál is 4-5-6- mp csúszások vannak, ez valószínű az fps végett van. De már nincs kedvem vele vacakolni, évekkel ezelőtt még ment sorozatban ez a dolog. -
TIT
veterán
Hiába megyek a nas service/bittorent-re nem indul el a transmission.
-
levior
csendes tag
Jelenegi ZDMC-vel, az opensubtitles kieg. jól működik nálatok? Nálam az utóbbi időben nem hozza előre a magyar feliratokat, ha downloadot választok.
-
TIT
veterán
Az openwrt-hez milyen jelszó kell?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
MCGaiwer #2782 üzenetére
Ha a videó mappában vagy ahol tartod a filmeket, nem találja meg a BDMV film tartalmát akkor azt egyenként kell megcsinálni.
A ZDMC-ben a fő oldalon lejjebb - Videók - jobbra látod a betallózott mappádat - arra klikk - és ott fogod látni a filmeket és köztük lesz amit nem tudott beolvasni.
Arra rámész és menü klikkel el fogod érni az átvizsgálás média tárban menüt.
Ott nem fogja találni, hanem fogja kérni, hogy változtasd meg a film címét.
Na akkor itt ( /www.themoviedb.org) megkeresd a keresett filmet és az ott levő filmcímet írod be. (ez nem változtatja meg a vinyón az eredeti filmcímet.)
Ezt le OK-va már elvileg meg kel, hogy találja az adatbázisban.
-----------
Van egy másik megoldás is amit a sorozatoknál is használok.
A linkelt oldalon megkeresve a filmet vagy sorozatot
1 - jegyzet tömb nyitása
2 - A weboldal link másolása- és a jegyzettömbbe való bele másolása.
3 - mentés a film pontos címével.
4 - Majd a fájl kiterjesztését átnevezni nfo-ra és bemásolni a fő mappába.
E szerint is megtalálja a kívánt tartalmat és menti a média tárban.
----------------
Remélem érthető volt sok sikert. (Volt egy két sorozattal amivel még így is megküzdöttem, ha több évad volt és nem egy fő mappában voltak.) -
-
djnice
veterán
válasz
eric.cartman #2779 üzenetére
Interlace-t is úgy küldi ahogy kell? Pl 576i-t 576i-n vagy 576p-n?
-
válasz
trophylaci #2778 üzenetére
A legjobb minőség: YCbCr 444 (és legalább színenként 10 biten)
Ami nagyon jó az új 1.5.0 firmware-ben, hogy a filmnek megfelelően állítja be a felbontást, így a FullHD anyag 1920x1080-on, a 4K pedig 2160p-n megy ki. Ez nálam nagyon előnyös újítás - imádom
Inkább a TV / Projektor konvertáljon fel... -
Beni2360
Topikgazda
válasz
MCGaiwer #2771 üzenetére
A Home Theather nekem nem jött be, főleg a sorozatoknál.
A ZDMC használom média tárnak és ott van a TMDB mindkét filmcsoportra. Igaz ott is akadnak sajnos nehéz esetek de megoldhatóak. Mivel mindkét tározó abból dolgozik elképzelhető, hogy amit módosítani kell a ZDMC-hez az ott is segítség lenne. Keress vissza rám már 2x leírtam a megoldást.
----------------------
szasanyi - nálam ilyen kimaradások nem fordultak elő az 1.4.12-nél. -
MCGaiwer
addikt
hogy lehet beállítani a video párosításhoz használt oldalt? (Név, Poster, Leírás)
TMDB-re akarom átállítani, de nem találom, és a HomeTheather alapból elég szarul párosít.
Vagy mit használtok erre? (ZDMC és a Home Theather van telepítve Z9S-re) -
szasanyi
félisten
Nemtom pontosan mi okozza, de HD hangsáv esetén előfordul 1-1 pillanatnyi hang kimaradás. Az előző FW-rel ilyet nem vettem észre. Esetleg ilyen irányú tapasztalat esetleg új FW megjelenéssel kapcsolatban infó van-e?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
trophylaci #2766 üzenetére
Na most tudtam megnézni, sajnos ez a 0 gomb nem járható út csak %-ban lehet ott léptetni.
De a fentebb írt navigációs gyűrű jobbra vagy balra nyomása megmutatja és nem áll le a film
--------------
Petie - nem neked szólt az előző, kevertem a csapatot. -
trophylaci
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, hazaérek ki is próbálom! :-)
-
cujo69
tag
válasz
trophylaci #2759 üzenetére
Lejátszás közben,jobbra nyíl,és mutatja az infókat.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
Most sajna nem tudom megnézni de valamit változtattak és a nullás gombra lehet valami állítani a menüben ha jól emlékszem.
-------------------------
(#2760) pontyos - az is egy megoldás de olyan picik a számok, hogy nagyon jó szem kell hozzá, vagy egy szobai látcső. -
pontyos
senior tag
válasz
menüben állítsd be, hogy a kijelzőn az eltelt idő helyett, a hátralevőt mutassa
-
trophylaci
csendes tag
Sziasztok!
X9S-nél a gyári médialejátszón nézve a filmeket csak úgy tudom megjeleníteni a filminfokat ha megnyomom a távirányitón a play/pause gombot. Nincs erre valami más megoldás, hogy a film ne álljon meg ha csak azt akarom megnézni hogy mennyi van még belőle hátra?
-
Beni2360
Topikgazda
Mivel film lejátszás közben a gombok a ZDMC-ben nem élnek, így minden 0-9 gombhoz lehet rendelni valami működési eljárást. Esetleg ez a videó segíthet.
Azt a középső gombot ilyenkor felejtsd el. -
tomp
félisten
1.5-ös bug: HDR film esetén olykor a teljes kijelzőt program kód lepi el. Ha ez a hiba előjön kizárólag rendszer újraindítás hozza helyre.
SDR film esetén nincs hiba azaz a HDR-SDR átalakítás bugos. -
Beni2360
Topikgazda
Ok, ZDMC.
Ha csak a ZDMC-ben nézel filmet és nem a ZIDOO lejátszójával akkor a megoldás a keymap editor felrakása és ott bármelyik gombot- nálam az 1 pause, a 2 stopp.- hozzá rendelni. De ez csak a ZDMC lejátszójával működik. Ezt a zdmc-ben az adonoknál kell megkerestetni és feltelepíteni.A neten keress rá a működésre mert én is csak mások segítségével és a PH kapott tanácsokkal tudtam megcsinálni.
A KODI topikban hamar kapsz segítséget szerintem. -
zarew
senior tag
Köszi! Tehát az x9 optical kimenetén jön az 5.1 .( 7.1 nincs ) és már csak olyan fülest kell találni,amit ebbe be lehet dugni.. De hát a linkelt füles kissé drága nekem...
-
nyakec
tag
@ Zarew....Én ezt a fejhalgatos dolgot megoldottam ugy ,hogy vettem jo áron használt fejhalgatot wifi /Sony MDR -DS 6500// stereo,DD 5.1,DTS/majd 1 SPDIF elosztoval az egyiket a fejhalgatoba másikat pedig az Onkyoba .Nappal halgatom a hangfalakkal éjjel pedig a fejhalgato.Persze a szomszéd nagyon elégedett......
-
Bigmasterl
tag
Sziasztok!
x7 típussal van valakinek tapasztalata? Ha igen akkor mennyire elégedett vele? -
-
pontyos
senior tag
Helló, hát én bárhogy bármit próbálok nem megy a net az X10 en. Csatlakozik a wi fi re, mert a menüben látni, de a netre nem tudok felmenni vele... Online update nél próbálgatom a beállításokat, de pár másodperc után írja, hogy nincs net.. Adtam neki fix ip-t stb.. semmi, 2,4 ről routert 5 re állítom akkor sem
-
Beni2360
Topikgazda
Hát a sok ponty halászlé után ez egy fogas kérdés.
Létezik toslink to 5.1 ARC átalakító. Ezután már csak rajtad múlik.
Állítólag mindkét kimeneten megy a hang kifele. De ezt meg kell nézni.
Én ritkán de szoktam az avr-re sztereó fejhallgatót dugni úgy is elég szép a hangzása. -
zarew
senior tag
Az X9S - ből fejhallgatóra lehet valahogy sokcsatornás hangot varázsolni.?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
amtibacsi #2735 üzenetére
A ZDMC beállításban van a hiba. részletezem
1 - Rendszer beáll-hang-csatornák számánál állítottad 5.1-re, de ez nem a film lejátszásra szól. Hagyd úgy az analóg kimenetre van. vagy valami más is már nem emlékszem de ez minket most nem érint.
2 - Tehát hang - jobbra és lejjebb lépve -hangtovábbítás engedélyezése- ott kell klikk és alatta amit a te erősítőd tud azokat bejelölöd.
3 - Na akkor a gép átengedi az erősítőnek a hangot és ő dolgozza fel és máris meg lesz az 5.1 és stb.Ui: Egyébként ha magyarra van állítva minden egyes sorra amikor rá mész alul le van írva mi a funkció.
A hanglejátszás eszköze android, audiotrack és szürke. - azt meg a droid beállításokban a hang és értesítésnél kell HDMI-re állítani. -
amtibacsi
aktív tag
válasz
Beni2360 #2734 üzenetére
ZDMC-t akartam írni, bocsi. V17.6 verzió. X9s V1.4.16 Erősítő Denon 2313. HDMI-vel összekötve, majd az erősítőből szintén HdMI kábellel az LG LF652 tévére. Külső lejátszót választva a filmek szépen adnak 5.1-es hangot, az erősítő átkapcsol rá. Ugyan az a film a zdmc saját lejátszójával csak 2.0, nem kapcsol át az erősítő sem. Beállításokban 5.1 van megadva. Talán a Rendszer/hangok beállításnál lehet a gond ? A hanglejátszás eszköze android, audiotrack és szürke.
-
amtibacsi
aktív tag
XBMC miért nem tud 5.1-es hangot kiadni ? Külső lejátszóval minden rendben. Beállításoknál is 5.1 van beállítva, de a sajátja max 2.0. Másnál működik ?
-
Tufa_
aktív tag
válasz
Beni2360 #2730 üzenetére
1080 anyaggal probaltam. TV-n is ugyanugy esik szet a kep szoval valami a lejatszonal kell hogy legyen. Laptoprol ugyanaz a file projectoron vagy TVn lejatszva hibatlan. A szinek itt nem lenyegesek, mert nem azzal van a baj hanem olyan mintha egy gyenge minosegu felvetelt jatszanek le
Ma jatszok vele egy kicsit(megprobalok kepet csinalni a hibarol is, hatha csak rosszul fogalmazok..), lattam hogy vannak opciok mindenfele kep kezelesre -
Beni2360
Topikgazda
Hát én 1x próbáltam bele nyúlni a box szín világába, gyorsan vissza tettem alapra vagyis natív lejátszásra.
A kép hibánál a a projektor topikban és a beállításában kell keresni a hibát. Vég-fokoztad a projit? A TV-nél is meg lehet ezt csinálni.
Azt sem írtad, hogy milyen anyaggal és milyen projektorral történt a lejátszás.
Azért ajánlott egy FHD TV-n minimum a beállítása de mivel a színvilághoz nem kell nyúlni a TV-nél és a projinál is a kalibrálás hoz megfelelő képvilágot. -
Tufa_
aktív tag
Kepminoseg javitasara van valami ami alapbol ki van love es bekell kapcsolni? Tegnap volt az elso nagy filmes proba, a feher es vilagos reszeknel olyan mintha szetesne a kep projectoron..
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje szemezgetek a Zidoo X9S-el! A forumot folyamatosan követem!
Hol érdemes megvenni jelenleg a készüléket? Légegér nélkül is használható?
Szigorúan csak 4K filmnézés NAS-ról... -
Sziasztok!
Először is boldog új évet mindenkinekKérdésem a következő lenne
X9S lejátszóm van. lehet találni olyan beállítást hogy a play/pause gomb milyen programokhoz legyen dedikálva? mert letöltöttem a soundcloud-ot zenehallgatáshoz, de pl ha xbmc-ben nézünk filmet és pause-t nyomok akkor beindul a soundcloud a háttérben
ezt szeretném valamilyen módon kiküszöbölni
Köszönöm
-
blakey
titán
válasz
Beni2360 #2715 üzenetére
Ha a AC only-ra teszed akkor lesz olyan eszközöd ami bár 5GHz-es de nem támogatja az AC-t így nem is tud csatlakozni, nálam Auto-ra van állítva így minden eszközömön jól működik az 5GHz és maximális a sebesség. DFS-t nem biztos hogy minden eszközöd támogat, természetesen próbáld ki, mert ha az eszközeid támogatják akkor maradhat.
SSID-t is változtatnék valami egyénire és nem kell ennyire hosszú legyen valamint angol ABC betűi legyenek és írásjeleket ne tartalmazzon ahogy a jelszó sem. -
blakey
titán
válasz
Beni2360 #2710 üzenetére
A Wifid nincs túl jó beállítva, először is nem használljuk Auto álláson a csatornákat, előfordulhat hogy 100-as felettieket fog választani vagy olyan csatornát amit a Zidoo vagy más eszköz nem szeret, a 36-48 közötti csatornákat minden eszköz kezeli. Az automatikus módot nyugodtan használhatod, úgyis a frekvencián múlik, hogy a környezeti viszonyokat figyelembevéve melyiket fogja használni, tehát lehet, hogy a 80MHz-en nem lesz jobb sebességed mint 40MHz-en. Hasonló 2,4 GHz-en is, ott 1-11 között kéne választani egy kevésbé zavart csatornát és ha az Auto mód nem működik megfelelően akkor úgyis 20MHz fog működni.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
pontyos #2704 üzenetére
Mint lejjebb írtam nekem se akaródzott kapcsolódni
Na a próbálgatás után így sikeredett az 5 GHz elérnem.
1 - Előbb a sima wifit engedtem fel kapcsolatnak
2 - Aztán váltottam az 5 GHz-re és így már sikerült kapcsolódnia. A sebessége 230.88 Mbps -14.34 Mbps.
Most megy egy 75.24 Gb film a 3:10 To Yuma 2160p. remux az 5 GHz-s wifin gyönyörűen megy.
--------------
Tufa_ ok -
Beni2360
Topikgazda
BUÉK MINDENKINEK.
Hát a play áruházból vagy innen letöltöd a mobilra és otthon beállítod, majd akárhonnan akár mobil netről is eléred (nekem a nas van beállítva) és tudsz létöltést adni neki vagy ránézni. A feltöltés meg wifin a gépen keresztül usb porton nálam se megy jobban, igaz nekem csak a laptopon sima wifi van.
-
pontyos
senior tag
Jó reggelt BUÉK! Volt már olyan valakinek, hogy sehogy sem akar wifi re csatlakozni a berendezés? X10 em van, természetesen minden más rendesen csatlakozik, pl a tv is a szobában, de ő nem akar. Látja, jelszót el is fogadja, aztán csak pörög-pörög... Hmmm
-
Tufa_
aktív tag
idokozben megoldottam, bar a sebesseggel nem vagyok kibekulve.. 7MB/s fole nem megy 5Ghzen.
Sikerult belonom hogy a transmission torrentel toltsek, viszont nem lenne rossz valami olyan megoldas amit akar mobilrol tudok iranyitani, halozaton kivul is. erre letezik esetleg valamilyen megoldas?
-
Tufa_
aktív tag
Ma atvettem az X9S-t de nem boldogulok vele..
A hozza csatlakoztatott merevlemezt nem latom PCrol, nagynehezen FTProl osszejon de akkor borzaszto lassu. (Routerre csatlakoztatott merevlemezt latja, indexeli is a boritokat, leirasokat, de arra is ha masolni akarok, ilyen 1-2 MByte/s, pedig 5ghzen megy..)
Network Locationsnel csak OpenWRT DLNA Server van, amibol megnyitni tudom csupan, masolni ra nem tudok.
Tomp es Ben2360 leirasat kovettem de egyszeruen nem akar mukodni. Van esetleg egy reszletes leiras az ajanlott beallitasokra, lepesrol lepesre?
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia