- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fujifilm X
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASUS notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Melorin
addikt
válasz
Fleto93 #4791 üzenetére
Kipróbáltam a Moode-ot. Ugyanolyan hulladék.
Ráadásul mivel meguntam a Spotify folytonos leállását, kiakartam próbálni a saját zenéim lejátszását, de akárhogy próbálom, nem sikerül helyi zenetárból egy egész albumot vagy mappát lejátszani, mert nincs olyan, hogy az összes dal hozzáadása a playlisthez vagy hasonló, mindíg csak azt játsza le amire rákattintok. -
Melorin
addikt
Összeraktam a Pi B+, Digi+, Volumio triót, de olyan problémám van, hogy a Spotify sokszor nem észleli, hogy van Volumio Spotify Connect a hálózaton, nem lehet kiválasztani az eszközt a kliensekben. Van úgy, hogy fél nap inaktivitás után történik ez de van, hogy egyik percről a másikra leáll a zene ezért.
Plusz amikor a Spotify kliensen, pl telefonon elindítom Volumióra a zenét, 1-2mp-ig szól, majd pause történik, rányomok a Play gombra, megint szól 1-2mp-ig, megint megáll és a harmadik Play-re indul el folyamatosan a zene.
Ez mitől lehet szerintetek? -
tsilver
aktív tag
válasz
alphamooncam #4787 üzenetére
USB DAC van
-
tsilver
aktív tag
lecseréltem a Volumio+Pi3 párost és asus tinker board S lett belőle.Soha nem gondoltam, volna hogy ennyit javul a hangzás, élethűbb tisztább elkülönülő, hangszerek teresebb helyszínen éneklő énekhang.
-
envagyok
veterán
Bocs, nem trollkodni akarok, de a legfeleslegesebb dolog sztem ez a kijelzőzés, kell hozzá webszerver böngésző stb.
De ha mindenképp ilyet akarsz, vegyél egy tabletet, használtan van 5-10k körül már egész jó, pl nexus7, aztán építsd be azt a dobozba, vagy vegyél hozzá asztali dokkolót, és tedd mellé, aztán chrome-on keresztül irányíthatod a lejátszót, sőt még sokminden másra is használhatod.
-
Narancsíz
csendes tag
Szia!
Én előtted tettem fel képeket, Kínából rendeltem a DAC- ot is, asszem. 27$-ért, ott a leírás szerint Allo Boss- ként kell használni, így is használom, szép a hangja, olyasmi mint az erősítőm (Onkyo A-9010) DAC- ja.
Ez nem pont az amit te akarsz, csak gondoltam megosztom veled. -
jengab
tag
Sziasztok!
Nézegettem megoldásokat, van egy Raspberry Pi 3-am. Ezen működik tök jól az AirPlay, megy a Tidal, és mostmár rádiózni is lehet vele (mopidy-t használok böngészőből). Viszont sajnos a kínai 3000Ft-os hangkártya csak egy fokkal jobb, mint a gyári. Nézegettem, hogy mi lenne a megoldás. Sokan ajánlották a HiFiBerry komponenseket, de ezeket csak a Raspberryhez tudom kapcsolni (GPIO interfész, ha jól mondom). Viszont nekem jobban tetszene az a megoldás, hogy veszek egy külön DAC-ot (akár valami régi nagynevű HiFis DAC), és arra rákötöm a Pi-t. Így tudnám pl. a CD játszót is ide kötni, vagy asztali gépet, stb. szóval jobban ki tudnám használni, hogy van egy minőségi DAC-om. Kérdésem, hogy melyik DAC-ot ajánlanátok? Nézegettem a Cambridge Audio DACMagic-jét, erről megoszlanak a vélemények. Bár célnak biztosan megfelel
Illetve egy Denon DA-500-as DAC-ot néztem, ez a maga idejében nagyon jó darab volt, most is jókat mondanak róla. Viszont csak SPDIF, vagy coax bemenete van, ami kicsit problémás, mert a Pi-n egyik sincs (esetleg megérné a mostani külső hangkártya SPDIF kimenetét ide kötni?). Egyébként ezt a problémát át tudom hidalni valahogy? Pl. tudnék valahogy a pi-re legalább egy digitális hangkimenetet varázsolni?
-
Narancsíz
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Elkészült a lejátszó, még kell hozzá azért egy pár alkatrész,és az LCD sem él még, de már hallgatható, Volumioval, nagyon tetszik a hangja, de volna két kérdésem.
Mekkora lehet a háttártár mérete usb csatlakozáson? Illetve valakinek van tapasztalata 3,5"-os lcd feltelepítéséről Volumio alatt?
Teszek fel képeket milyen lett a lejátszó.https://prohardver.hu/dl/upc/2018-12/28/654151_lc0o4sxox1jprlyb_img_20181215_164115.jpghttps://prohardver.hu/dl/upc/2018-12/28/654151_pwtemu5yzoxlat8k_img_20181220_213617.jpghttps://prohardver.hu/dl/upc/2018-12/28/654151_kji5onq6wpqnfqzd_img_20181222_224805.jpg -
Advent
tag
Érdemes-e egy külön zenelejátszót építeni ha nagyrészt 16bit/44Khz Flac formátumú elektronikus zenét hallgat az ember ? Tud-e még többet kihozni egy dedikált lejátszó mintha egy grafikus kártya hdmi kimenetén házimozi erősítőre küldött hanganyag? Tudod tudom a hm erősítő eleve nem egy sztereo álom ,de ha nem egy alapmodelről van szó hanem pl egy marantz sr8012 ami már sokak szerint elfogadható sztereo. Fontos még számomra amit már említettem hogy elektronikus zenéről van szó nem hangszeres.
Várom a véleményeket! -
Polllen
nagyúr
válasz
Melorin #4769 üzenetére
Támogatottság miatt én pi2 v pi 3-t ajánlanám.
A volumio ingyenes, extra szolgáltatásra lehet előfizetni. (Spotify megy az ingyenessel)
Én a moode-t ajánlanám, de igazából ezeket kb. 5 perc telepíteni, szóval szerintem próbáld ki mindkettőt és amelyik jobban bejön az maradjon.
A bővítőkártyákat - szerintem - érdemes a gyártótól rendelni.
-
Melorin
addikt
Sima RPi B+-al próbálta valaki a Moode vagy Volumio-t? Jó lesz az nekem vagy érdemesebb a Pi3-al megcsinálnom?
A Volumio ingyenes? Mintha azt látnám a weblapjukon, hogy van valami havidíj, csak nem egészen értem, hogy ez most mire vonatkozik, az OS használatára vagy valami plusz szolgáltatásra.
Nekem a legfontosabb a Spotify Connect lenne, arra melyik a legtutibb OS?Hifiberry Digi+ vagy hasonló, Pi-hez csatlakoztatható minőségi SPDIF lapot honnan tudok jó áron beszerezni?
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
Melorin #4766 üzenetére
Ha csak tényleg ennyit kell tudnia ennek az eszköznek, akkor Chromecast Audio is jó (ezen van optikai digit kimenet a jack-ben). Hasonló cucc az iEast M5, de ennek nincs digitális kimenete, cserébe több szolgáltatást tud.
Amúgy milyen erősítőt kellene kiegészítenie, milyen SPDIF bemenet (optika/koax)?
-
Melorin
addikt
Üdv.
Akinek volt már Chromecast Audio és egy Hifiberry vagy hasonló lejátszója, hallani nagy különbséget a kettő között, hogy itt inkább az utóbbi eszközre hajt majdnem mindenki?
Én is szeretnék valami hasonló rendszert itthonra de nem tudom merre induljak el. Egy spdif bemenetű erősítőt kellene meghajtanom, hogy ne kelljen járatnom a TV-t ahhoz, hogy zenét hallgassak. Spotify Connect, NAS-on tárolt FLAC-ek lennének lejátszva. Szerintetek melyik a jobb eszköz erre? -
tsilver
aktív tag
vajon mi van benne
http://hangzasvilag.hu/lindemann-audio-limetree-network-halozati-streamer/
-
sicc33
aktív tag
Aktiváltam a spotify prémium előfizetést. Ez most szépen fut. Viszont a youtube kliens továbbra sem akaródzik. Telepítettem majd újraindítottam semmi. Látszólag kapcsolja a fiókomhoz, de ha megnézem az engedélyezett alkalmazások között a google fiókomban nincs megjelenitve. Ötlet?
-
sicc33
aktív tag
Szervusztok! A topik segítségével sikerült a volumio + Pi3 + külső DAC házasitasa. Egy gondom van csupán. A spotify és a yuotube bővítményeket nem tudom szóra bírni. Ötlete, tanácsa valakinek esetleg?
-
Narancsíz
csendes tag
Köszönet Nektek!
Egyszerűen ment az egész, nem bonyolult, könnyen kezelhető program. -Magamtól soha nem jöttem volna rá!
Megszólalt a DAC, most telepítettem volna az érintőképernyőt, de a driver nem jó a Raspberry B+ hoz.
Még csak a házimozival próbáltam ki a hangját, de már itt is meggyőző!Még egyszer köszönöm mindenkinek!
-
Narancsíz
csendes tag
válasz
ilovedigweed #4754 üzenetére
Köszi!
Hamarosan próbálkozok, remélem menni fog,
Üdv: Attila
-
Narancsíz
csendes tag
-
Narancsíz
csendes tag
Ezt nem értem, másik számítógépről hálózaton kell a beállításokat elvégezni?
Mert nekem valamiért nem jött be semmilyen felület egyik zenelejátszó programmal se, hogy elkezdtem volna a beállításokat.
(Feltelepíteni csak az OSMC-t és a Raspbiant sikerült, azzal elboldogultam, hang is lett a DAC-ról.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest