Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
Panthera #4999 üzenetére
Az RPi3b+ saját dacja is használható a jack kimenettel?
Sose dugtam még oda semmit. Lehet, hogy jönne onnan ki hang, de ahhoz a Volumiot kellene átállítanom, amit meg nem nagyon szeretnék.Vagy az előnyök kihasználása csak egy USB DAC segítségével lehetséges?
Konfigomban nincs semmilyen USB-s eszköz (sem DAC, sem Pendrive, sem semmi) , és nem is szeretnék hogy legyen.Építése előtt az volt a cél, hogy elkerüljem az Universal Serial Bus-t.
...az előnyök kihasználása
csakegyUSBI2S DAC segítségévellehetségescélszerű. Szerintem.
Az RPi a tápellátás (pl. kisebb tápzaj) miatt jobb egy pc-nél?"Pluralitas non est ponenda sine neccesitate" [link]
-
Panthera
őstag
válasz
alphamooncam #4998 üzenetére
Az RPi3b+ saját dacja is használható a jack kimenettel? Vagy az előnyök kihasználása csak egy USB DAC segítségével lehetséges?
Az RPi a tápellátás (pl. kisebb tápzaj) miatt jobb egy pc-nél? -
alphamooncam
őstag
válasz
Alabástrom #4995 üzenetére
Nekem volt Daphile is, dual boottal, Gigabyte Brix J1900 alapon, USB kijárattal. NAD D3020-at hajtott.
Most a lenti konfigom van.
RPi3b+ saját tápját, váltotta egy Ifi Ipower, azt meg a TMP 5 voltos külső tápja. Még nincs fent a honlapon.
Nagyjából így is skálázódik a hangzás.
-
Panthera
őstag
válasz
Szia!
Nekem laptopon fut a Daphile, ez volt kéznél, nincs külön eszközöm rá. Tud wifit is. (Az akku miatt így lehet tesztelni is, jobb-e a hang a táp nélkül.) DAC-om még nincs, de azt is kezel.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Szia!
Rpi3b+ a javaslatom. Powerbank-ről hajtható, legalább legyen 1,5-2 A-s.
Tápnak én ajánlom a nagyobb iPad töltőt, az Allo saját adapteret és az ifi cuccát.Egy jobb minőségű alap pc (itx integrált cpu-val vagy magadnak összerakott) kb az rpi jobb tápról. Már ha a lapok usb portját használod.
Amint szóbakerül a spdif, nyugodtan számolhatsz a pc-hez is egy usb-spdif transzportot, mert az alaplapi megoldásokat a hifiberry simán lenyomja és itt a digi one a teteje a mezőnynek.
Szerintem a digione ár/érték arányban veri a pc-s megoldásokat.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Elhunyt a rPi HifiBerry Digi+ lejátszóm, valami újat kell vennem. (Optikain kötöttem a dac-hoz, bár koax is lehet) Kicsit visszaolvasva az rPi + Allo DigiOne, illetve Linuxos PC + Daphile jött szóba. Pár kérdés:
Milyen hangtalan miniPC-t ajánlanátok a Daphil-hoz?
Melyik rPi verziót ajánlanátok, ha kizárólag zenehallgatás a cél, de wifi-vel?
RPi hajtható Power Bank-ról? Ha nem, milyen tápot ajánlanátok neki?
Egyébként egy Linuxos miniPC + Daphile hogyan viszonyulhat hangminőségben egy rPi+DigiOne-hoz? -
a.gabriel
tag
válasz
Panthera #4989 üzenetére
A helyzet a következő:
- ebben a dac list cards > /etc/mpd.conf látszik a DAC, csak nem tudom, hogyan kell átállítani benne a a lejjebb található értékre.A honlapon itt szerepel az információ
1. Select “List cards” from the menu
2. Put your card in /etc/mpd.conf. Select “Edit mpd.conf”
3. Change this line:
device “hw:0,0”
to:
device “hw:1,0”
if needed.
It’s better to put the name of your card in mpd.conf like this:
device “hw:PCH”
Because cards in Linux often switch numbers.
Restart mpd when you made changes to mpd.conf
Copy your music files in Music directory and launch “Play music” from the menuezt nem tudom megváltoztatni, mert nem tudom, hogyan kell
-
a.gabriel
tag
Saját kíváncsiságomra vmware alá feltettem próbaképpen az Audiophile linux v.5 legutolsó verzióját.
Sikerült a teljes install ( a honlapon lévő lépéseket követve), de mivel most csináltam először ilyent, el vagyok akadva, mert teljesen ismeretlen a linux világa számomra.
két dologban kérném a segítségeteket:
- a gépben van egy matrix audio usb3 kártya és a végén egy nuprime udsd dac, ezt nem tudom bekonfigurálni a DAC setup-ja alá, hogy meg is szólaljon
- a hálózatomon lévő synology nas-t sem látom bármit teszek, mert ott tárolom az audio gyűjteményemet (böngészőn van net, tehát lát kifele a gépből)Ha lehet, akkor szájbarágósan magyarázza el nekem, hogy mit és hogyan kell csinálnom.
-
tench
tag
Sziasztok,
BUÉK mindenkinek!
Van itt aki Linux alapon hallgat zenét ? Nem daphile- ról.
Olyan kérdésem lenne, hogy ISO file lejátszására, konverzió nélkül van e valamilyen lehetőség? -
matyi94
senior tag
Spotify connect nekem működik Volumio, moode és picore alól is.
-
matyi94
senior tag
válasz
Polllen #4975 üzenetére
Felhúztam a piCorePlayert és az LMS-t. Van jól működő saját tidal app a mysqueezeboxon.
Tanács annak, aki hasonlóra vállalkozik: kapcsolja ki az UPNP-t, különben összeütközhetnek.
Sajnos a vágyam, hogy a tidal mobil és asztali appal irányítani tudjam, így sem működik, de még mindig jobb, mint a fizetős volumio és a moode. Le is mondtam a myvolumiot. Játszom kicsit a picore-al közben pedig fohászkodom, hogy jöjjön valami jobb.
Köszi! -
Polllen
nagyúr
válasz
matyi94 #4974 üzenetére
Szerintem logitech media serverhez van tidal plugin.
Szóval az rpi-re pl. piCorePlayer és utána azon belül meg Tidal plugin.
(Nem próbáltam még.)
-
matyi94
senior tag
Sziasztok!
Kipróbáltam már a Tidalt moode+bubbleupnpvel, illetve nemrég elkezdtem a myvolumio próbaverziót is, de ezzel is marhára elégedetlen vagyok. Számos hibát fel tudnék sorolni, ami nálam odavágja a zenehallgatás élményét.
Létezik olyan megoldás, amivel a Tidal appból tudnék streamelni a pi-re?
Ha nem, tudtok ajánlani valamit, amivel a myvolumio-s Tidalt tudom úgy irányítani, hogy rendesen tudok keresni és listákat menedzselni?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Az Én nevem
csendes újonc
válasz
Az Én nevem #4972 üzenetére
Koszonom, de mar nem aktualis :) megoldodott a problema. Nem tudom hogyan de most megy, ujrakapcsolgattam mindent rajta. Valoszinu hogy az egyik gain kapcsolo (mert 2 van rajta, 2x mono erosito) volt a ludas. Nem volt elallitva es megeskudnek hogy en hozza se nyultam azert nem gondoltam erre.
-
Az Én nevem
csendes újonc
Sziasztok! Valami gond van a dac/erositommel. !!
Dac: Allo Boss v1.2 [link]
Amp: Volt+D [link]
( AZ EKEZETEKERT ELORE ELNEZEST KEREK, MOBILROL IROK ES NEM ADTAM HOZZA MAGYAR NYELVET A SZOTARHOZ )
A jobb csatornanak szinte semmi hangja sincs. Eloszor a dacra gyanakodtam mert telefonrol /laptoprol nem produkalta, aztan egy masik telefonrol megint, de annal mar kevesbe eszreveheto a hang kulombseg. Valaki irta itt a forumban hogy ezek a hangeroszabalyzok [link] hamar elromlanak. De akkor miert megy egy masik dac-al (telefon) tokeletesen? Kicsit probaltam utannajarni es lehet nem szeretik egymast, amit azert nem ertek mert senki sem panaszkodott emiatt, a dac es az erosito is egy gyartohoz (Allo) tartozik. A matek sem adja ki. Azt irjak [link] hogy a hangeroszabalyzoval 8.7k ohm a bemeneti ellenallas. Kerdes hogy a dac-nak mennyi a kimeneti, allitolag 50 ohm korul. Azt is irjak hogy ha kivennem a hageroszabalyzot akkor 60k ohm korul lenne az erositoe. Nem tudom hogy egy eloerosito (elofok?) megoldana-e a gondot, vagy kuldjem vissza az erositot, ami kicsit maceras mert franciaorszagbol (Audiophonics) rendeltem. Es mondom lehet naluk lehet nem is jelentkezne a problema egy masik forrasrol.Kerlek segitsetek mert tanacstalan vagyok, nemregiben vettem egy par uj hangfalat + egy melyladat es mar hetek ota csak porosodnak
Milyen ertekeket kell meg figyelembe venni ilyen esetekben? Ha jol ertettem a dac kimeneti feszultsege 2.1 Vrms. Valami szamitast is probaltam elvegezni, miszerint (ha jol emlekszem) az erositonek kb 1.1 Vrms szukseges a 60w elereshez. Ez szamit valamit? Gondolom ez okozza hogy a laptoprol sem tokeletes, vagyis hasznalhatatlan mert megjelent a clipping jelenseg amit ha jol tudom az okoz hogy nagy a gain, ami ha jol ertem osszefuggesben van ezzel a Vrms ertekkel, szoval mikor nagyobb ennel az 1.1 -nel, elmeletben akkor jelentkezik. Erre hivatott a hangeroszabalyzo, amit ha kivennek lehet megoldana a gondot de akkor kelleni fog az elofok hogy azon allitgassam. Nem szivesen veszek elofokot mert egy olcsobb csak rontana velemenyem szerint a hangzason. Erre gondoltam esetleg ha nem lenne mas valasztasom: [link] Jobban nem sikerult beleasnom magam a temaba szoval kerlek magyarazzatok el hogy is van ez. Halas koszonet elore is
-
Panthera
őstag
Üdv!
Dell laptop+Win10 alatt (analóg kimenetet használva) azt vettem észre, teljesen mindegy milyen lejátszót használok (Foobar is volt), idegesítően rossz minőségű a zene. Változik a zene hangereje, amikor több a mély, mintha leszabályozná (ez visszafelé is igaz). Pár zenét tesztelve, mindig kb. ugyanott jelentkeznek.
Ezen a laptopon, Daphile-t futtatva már nem tapasztalom (vagy mobil forrásról se, a többi hardver, kábel ugyanaz).
Windows alatt még a Fidelizert akarom kipróbálni, hátha letilt valamit. Találkoztatok már hasonlóval? -
Eugene Roe
őstag
Visszaélnek a nevükkel, mindent pont egy kicsit túláraznak :D
Ezt próbálta már valaki? Volumio Primo
-
Patice
Topikgazda
Allo-s DigiOne hat-et tudom most is ajánlani, ha valami komolyabb kell akkor a DigiOne Signature Player a következő lépcső, ami máris kb. 100k
Kicsit olcsóbban van USB Signature is, amiben szerintem előny, hogy az SBC az egy Raspberry Compute module.
Ha még tovább akarsz menni, akkor a Shanti lineáris táp is ajánlott részemről. -
Polllen
nagyúr
Én használtam rpi3-t spdif hat-tel és most a legutolsó rpi3-t használom usb-ről. Semmilyen probléma nincs moode alatt wifi-n még a flac-kel sem. Apple ipad töltőt használok (az alacsony tápjaz miatt), illetve majd tesztelek egy meanwhile tápot is, ha megjön.
Ez az alap és ügyesen legózva 15k-ból megvan.
A digione player már a teteje, amit ebből ki lehet hozni, szerényebb minőséget kaphatsz egyszerűbb spdif hat-kel.Szerintem hangminőség tekintetében egy alap htpc paneltáppal valahol az rpi + átlagos spdif hat szintjén van. Természetesen sok pénzzel fel lehet tuningolni a htpc-t usb kártyával, jobb táppal stb-stb, de lehet olcsóbb és "jobb" akkor már a digione-ra vagy az allo usb bridge-re lőni.
Kész streamereket soha sem próbáltam.
A bluray lejátszó spdif kimenetét én elengedném.
-
p76
senior tag
Hangtalan legyen, ventillátor, winyó kizárva.
1 Marantz PM7005 DAC-jába lehessen csatlakoztatni, koax SPDIF vagy USB.
A zenéket vagy lehessen rámásolni, de nekem ha USB pendrive-ról lejátssza az is jó. Mindig egy adott csomagot hallgatok, max 64GB hely is elég.
Egy 64 GB Xiaomi okostelót kellene kiváltani amin UAPP megy USB-vel -> a DAC-baPollen:
A keret az rugalmas, fogalmam sincs
Milyen alternatívák vannak? 1 éve ilyesmik voltak amiken gondolkoztam:
- raspberry pi + spdif hat (digione player)
- blu-ray player spdif kimenet (tv nélkül távírányítóval kijelzőn használható legyen)
- J5005 alapú PC
- network player (min 100e az ára de állítólag azok vackok) -
p76
senior tag
Hol tart a világ lejátszó területén manapság? Kellene megint valami lejátszó transportot vennem.
Sajnos amióta at Atom fejhallgató erősítőm elkezdett jól szólni, lehet hallani a különbséget a lejátszók között.
A legrosszabb a legnagyobb bánatomra az androidos UAPP amit használni szoktam - lehet hogy az OTG USB kábel teszi tönkre a hangot?
Mert ugyanazt a rendes USB A-B kábelt (filléres Hama) használva a PC-mről a Daphile meg a Volumio is szuperül szól. Viszont nincs kedvem a pc-t járatni zenehallgatásra meg a pendrájvokat dugdosni. Jó lenne valami dedikált cucc.
Az UAPP-nél még a DVD lejátszóm is jobb, koax kimeneten a DAC-ba dugva. CD-ket játszok le rajta. Bár egy kicsit magasba húz a hangja. Lehet kár volt SPC ezüstözött koaxot vennem -
Skipper
tag
Sziasztok!
Arra van esetleg valamilyen ötlet, hogy a MinimServert hogy tudnám rábírni a cue+flac lejátszásra?
(Az SACD ISO-t már elengedtem)
-
contaxg
veterán
Vettem egy Cisco Catalyst WS-C2960-8TC-L-t a gépek közé...Öreg mint a föld, de állítólag jobb hangja van mint a tömeg cuccoknak.
-
törölt tag
válasz
mickeyratt74 #4952 üzenetére
Igen.
"It manages bit-perfect and gapless playback."
-
Panthera
őstag
válasz
mickeyratt74 #4952 üzenetére
Szerintem van benne (pár napja használom csak).
-
törölt tag
válasz
mickeyratt74 #4950 üzenetére
Nem, hanem a lejátszási paramétereket. A komolyabb szoftverekben bekapcsolható a gapless lejátszás.
-
törölt tag
válasz
mickeyratt74 #4948 üzenetére
Egy jól beállított szoftvernél nem okoz gondot a gapless lejátszás.
-
mickeyratt74
újonc
válasz
#92251648 #4947 üzenetére
Igen, köszönöm, ezt tettem, csak így meg kell őrizni az eredeti ISO formátumot is, mert a kicsomagolás után minden track külön fájlba kerül és úgy olvastam, hogy ez probléma lehet a gapless műsoranyagoknál. (tehát dupla méretű háttértár szükséges ehhez a megoldáshoz)
-
törölt tag
válasz
mickeyratt74 #4946 üzenetére
Talán csomagold ki az ISO dobozt, a benne lévő file-ok már szimpatikusak lesznek a Daphile számára is.
-
mickeyratt74
újonc
válasz
mickeyratt74 #4945 üzenetére
Self-reply
A FAQ szerint sajnos nem tudja, kár érte, szimpatikus megoldás lenne egyébként:Q9. Does Daphile support SACD ISO files?
A9. No. I recommend to convert them to DSF format for example with "sacd_extract"-tool. The DST decoding should be removed also during the conversion. With "sacd_extract" you should use "--output-dsf" and "--convert-dst" options, and also "--2ch-tracks" because Daphile does not support multichannel audio. However it might be worth saving the original SACD ISO file. -
mickeyratt74
újonc
Szervusztok!
Új Daphile rajongó lettem és szeretném megkérdezni, hogy SACD iso fájlt sikerült-e valakinek használni vele?
DSDPlayer plugin-t telepítettem, de gondolom az már "csak" a dff, dsf fájlokat játszaná le.
Köszönöm! -
Panthera
őstag
válasz
Frogged #4942 üzenetére
Az már tegnap is sikerült / megmaradt a beállítás. Most még tettem egy pipát a screen blanking elé is. A laptop power gombra pedig megadtam, hogy suspend legyen (ezt más okbó). Amikor felélesztettem, akkor nem volt kép, de egy reset után már igen. Nem az a baja, hogy usb-ről futtatom?
Egyébként valószínűleg fel fogom telepíteni a Windows 10 mellé, majd az SSD-ből levágok egy partíciót neki. -
Frogged
aktív tag
válasz
Panthera #4939 üzenetére
Igen ott mutatja pl a külsőhangkarit vagy ha van csatlakoztatva a géphez pendrive vagy külső vinyó.
Amelyik lista neked fontos az a : Enable PCI Device Runtime Power Management: nálam ott a 3ik a sorban az Intel Corporation HD Graphics 630
Én mondjuk a beépítet hangkarit is kipipáltam mert addig azt vette elsődlegesnek az meg nem tett jót a hangnak. -
törölt tag
válasz
funkmester #4932 üzenetére
A felsoroltakon túl pl. a Daphile.
-
funkmester
aktív tag
Üdv. Mely programokban van lehetoseg kikapcsolni a szuroket es az oversamplinget? aimp, foobar, jriver, audirvana esetleg mas?
aimpet hasznalok, itt nem tetszik, hogy nincs bitperfect -
Melorin
addikt
Szerintetek mi lehet a baj ha az Auremo indítás után 2mp-el kilép magától Win10-en?
-
Frogged
aktív tag
válasz
funkmester #4928 üzenetére
Inkább hozzá állás kérdése hogy kinek melyik az ideálisabb.
Ha valakinek az kell hogy meg veszi beüzemeli és többet nem nyúlhozzá csak használja akkor hálózati lejátszó.
Ha az ember Hifizős kütyüzös típus akkor az Audio Pc ad lehetőséget hogy kiélje magát.
Akár késöbbi alaktrész cserékkel, és a nem kevés software lehetőséggel amikel lehet kisérletezgetni, a hangzáson alakítani.
A Linux hangra szerintem nem jobb mint pl a Windowos rendszerek csak más meg persze jóval olcsóbb.
Én nem a hang miatt váltottam Win10-ről Daphilera hanem az egyszerüsége miatt. -
törölt tag
válasz
funkmester #4928 üzenetére
Erre így nem lehet válaszolni. Audio PC-ből és hálózati lejátszóból is létezik nagyszerű és gagyi verzió, árban sem nagyon térnek el egymástól.
-
funkmester
aktív tag
htpc vagy ujonnan vasarolt halozati zenelejatszoknak van altalaban jobb hangzasuk azonos aron?
linux abszolut befuto android rendszerrel szemben?
-
tsilver
aktív tag
ezt próbálta már valaki mondjuk Pi3-on?
-
sicc33
aktív tag
Volumio Spotify beépülő modullal kapcsolatban kérnék segítséget. Már jó ideje playlist-et nem tudok lejátszani. Spotify Connect-en keresztül jó. Van erre valami megoldás? Raspberry Pi3 a hardver.
Google barátom használtam, de megoldást nem találtam, amit még meg is értenék ...
Köszönöm!
-
Frogged
aktív tag
Köszönöm a válaszokat
Megoldódott az okozta a problémát hogy addig amíg a Teac rá volt csatlakoztatva koaxon a gamer gépemhez addig nem látta usb-n a zene pc-t.
Most próbaképpen kihuztam a koaxkábelt csak az usb maradt így már látta és kitudtam választani.Nem gondoltam volna mert Windows alatt simán ment így szépen tudtam váltogatni kábel dugdosás nélkül a 2 pc között ha zenélésről játékra váltottam.
A tároló ssd-t nem tudom miért nem látja a zene pc, de veszek egy USB dokkolót és azon keresztül megoldom, addig pendriveról zenélek.
-
Frogged
aktív tag
válasz
Frogged #4912 üzenetére
Ujjra én a win10 pro-s buli nem jött össze, ezért a Daphile-al próbálkozok.
Leformáztam a windows-os ssd-t arra ment a Daphile, szépen csatlakozik a másik pc-mhez
csak 2 baj van vele nem látja a Teac UD503-as dacomat usb-n keresztűl és a tároló ssd-t sem amin a zenék vannak.
Viszont a dacom össze van kötve a másik pc-vel is koaxon keresztűl, furcsa módon ott látja.
Van valami tippetek mivel leheten rábírni hogy ésszre vegye a dac a zene pc-n keresztűl is
Nézegettem a leírást meg a biosban turkáltam de nem sikerült semmit okoznom ami javított volna a helyzeten. -
adodaniel
őstag
Sziasztok!
1,5 hete hozzám került egy rpi2 + pifi digi+ kombó, volumio-val használom. Az tiszta, hogy a digi HAT cserés (Digione), ha előre akarok lépni, viszont az rpi-nál hoznak valami újat hangban az újabb kiadások? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Remélem Ti tudtok segíteni...
Volumio-t használok már jónéhány éve RPi2+Hifiberry kombóval. Eddig egy régi verziót használtam (v1.xxx) nagy megelégedéssel. De most frissítettem a legújabb (V2.6xx) verzióra, mert láttam, hogy van már Youtube is benne. A zenéim NAS-on vannak, onnan játsza le hálózaton keresztül (DLNA). Az új verzióval olyan bajom van, hogy az egyes zene fájlokat nem tudom hozzáadni a lejátszási listához, csak akkor, ha van hozzá m3u fájl is. A régebbi verziónál nem volt ezzel gondom.
Más tapasztalt hasonlót? Van rá valamilyen megoldás?Köszi előre is mindenki segítségét!
-
contaxg
veterán
Szinte kizárólag jókat írtak róla kedvenc angol fórumokon. PL. Naim. Nekem régóta fekszik az a vonal.
Videó a felületről
pkaresz
Szobabringa?
Mobilnet és fejhallgató az utcán
Ha azt nem egy kb 28 éves JVC mikrotornyot hallgattam most hónapokig. -
contaxg
veterán
Eladtam a lelkemet
A szeretett Pi+Moode+Sbooster triómat leváltottam egy Innuos Zen Mini Mk3-ra. Custom firmware, saját oprendszer (linux), stb... hát nem volt olcsó, de mióta meg van végre nem csak webrádiókat hallgatok bringázás közben. -
Frogged
aktív tag
Sziasztok
Egy Audio PC-t használok forrásnak, softwares oldalról win10 home, audirvana+ és Audiophile Optimizer van rajta.
Jelenleg egy 7colos érintő képernyőről vezérlem de kicsit körülményes.
Nem vagyok othon a hálózati dolgokban, az működhet hogy teszek rá egy win10 prot és úgy vezérelném monitor nélkül a gépet a másik gépemről a távoli asztal alkalmazással? -
törölt tag
A zenelejátszó szoftverek divathullámokban érkeznek hozzánk. Többségük rövid tündöklés után feledésbe is merül, de némelyiknek sikerül tartós népszerűséget elérni. Nálam az egyik ilyen időtálló megoldás a Daphile, amiről bátorkodtam egy cikket írni.
-
DonCosta
tag
Sziasztok!
Keresgélek de nem igazán találok tapasztalatokat házi építésű multiroom audio megoldásokra. Többféle lejátszó eszközöm van: RPi1 B+ Cirrus Logic kártyával picorePlayer -el, RPi2 Libreelec-el HDMI-n, Intel NUC win10, Asztali PC win10 (utóbbiak softsqueeze lejátszóval) és egy Logitech Media Server telepítve egy Synology NAS-ra.
Telefonról irányítva (Squeezer -el) szépen működnek is külön-külön. De ha azt szeretném, hogy egyszerre mindenütt ugyan az szóljon akkor megbukik a mutatvány.
Hiába van olyan opció, hogy tudna szinkronban működni, pár másodperc után szétcsúsznak a lejátszók és nem egyszerre szól bennük az adott zene.
Van tapasztalatotok abban, mivel lehetne/hogyan lehetne ezeket szinkronban tartani?
Próbálkoztam a Synology NAS saját média lejátszójával + Airplay-el is, de azzal is szétesik.
Valahogy csak meglehet oldani ezt a szinkronizálást nem? (legalábbis remélem)
-
Skipper
tag
Köszi ismét a választ; a Syno a lakás másik felében van, ezért a közvetlen összeköttetés nem lehetséges, csak hálózaton.
Azért 400 euróért szerintem nem építek magamnak "audiofil" PC-t - ráadásul pont a laptopot akarnám kiszedni a láncból. No meg eredetileg némi pénzmagot, de már látom, ez nem fog sikerülnitsilver: neked is köszi a választ
A Tinker Board hardvere már nem tűnik mainak, no meg a 35k sem annyira olcsó már (és az csak a board ára). De a Volumio mozgaja a fantáziámat -
Patice
Topikgazda
válasz
Skipper #4905 üzenetére
MicroRendu:
Androidos tableten pl. BubbleUPnP-vel vezérelhető és DLNA megosztásból táplálkozhat, amit a Syno szolgáltat.
Vagy MPD-t is tud futtatni, amihez fölcsatolható a Syno SMB megosztása és a fájlok átnézése után megfelelő MPD vezérlő klienssel irányítható.
Tud Roon Endpoint lenni, de ehhez kellene egy Roon szerver, ami plusz költség, de nagyon kényelmes és jó a felülete.
Vagy szerintem még lehetne vezérelni a Syno saját DS Audio alkalmazásán keresztül, mivel DLNA renderer-ként is tud működni, azaz a Syno DS Audio-ban kiválasztható kimenetként. Ez utóbbi eléggé elméleti, de mivel szabványos megoldásokat használ, ezért könnyen integrálható.Ez a kütyü árban már közel ott van, mintha csinálnál magadnak egy kis PC-t dedikált USB kártyával és Roon szerverrel.... Amúgy.
-
Skipper
tag
Köszönöm a választ.
A Pi4 pont azért vonz, mert új
Sonore microRendut már nézegettem, nem tűnik rossznak (az ára sem vészes) - de pl ezt milyen appal lehetne vezérelni tableten? Bármilyen MPD-vel?
Sajnos az Allo DigiOne nem játszik, mert nekem mindenképpen USB kell kimenetnek (DAC és DSD miatt).Lehet, októberben összerakok egy pi4+Volumio kombót - s meglátjuk, mi sül ki belőle
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skipper #4903 üzenetére
Pi 4 szerintem még túl új (nem túl optimalizált még egy alap Raspbian sem rajta) és erre a célra feleslegesen erős.
Pi 3+ vagy a sima 3-as wifin keresztül elég, de ekkor is lineáris táp, vagy iFi iPower tápegységet én ajánlom hozzá.
Vagy ha van egy kicsivel több a tarsolyodban egy ilyen forrásra, akkor egy digit kártyát javasolnék rá, pl. sima SPDIF kimenet, vagy ami a csúcs most Rasberry-ben az az Allo DigiOne Siganture.Sonore microRendu lehet már kiüti nálad a biztosítékot az ára miatt, úghogy mondok jobbat:
ha össze tudod kötni a Synology NAS-t a TEAC DAC-kal USB-n, akkor a Synology DS Audio alkalmazása is ellátja a zenelejátszás feladatát, bár nem lesz valszeg túl tiszta. Valamilyen USB jelkondícionálót raknék közéjük. -
Skipper
tag
válasz
Polllen #4902 üzenetére
Köszi, igen, én is valami ilyesmit olvastam.
További tanácsot szeretnék kérni, ezért picit bővebben körbeírom magam.
A mostani "PC-alapú" forrásom így néz ki: zenék (FLAC, WAVE, DSD, OGG, APE) egy Synology NAS-on csücsülnek (sima SMB megosztás), melyet egy MacbookAir továbbít USB-n jRiver segítségével egy TEAC UD-501-es DAC-nak (Gizmót használok tableten vezérléshez).Szeretném kiváltani (és elfelejteni) a Macet, és egy praktikusabb, dedikáltabb, kényelmesebb (pl távirányítóról lehessen bakapcsolni vagy legalább bekapcsolás után intézzen mindent el hozzányúlás nélkül) - és esetleg hangminőségben is feljebb lépni.
Erre szemeltem ki a Raspberry Pi 4-et Volumióval: hálózaton leszívja a NAS-ról a muszikát (Minimserver segítségével?) és USB-n továbbítja a DAC felé.
Mi erről a véleményetek? Működőképes lehet? Hangminőségben mennyire lehet jó a Pi4 USB-je? Mivel tudnám azt vezérelni? A Volumiónak van hasonló felülete, mint a Gizmónak? -
Polllen
nagyúr
válasz
Skipper #4901 üzenetére
Usb-n akadhat, pattoghat a hang a 3-s szériáig. Nem a legjobb konstrukció, mert az usb osztozik más erőforrásokon.
De egy jó táppal usb-n is korrekt az eredmény, ha szerencsés vagy és nem pattog.
Nálam pl. most a legújabb 3-s pi van, wifi-n kapja a zenét, usb-n megy ki belőle a hang és nincs vele gond. Az eggyel régebbinél 192kHz/24-bit már akadozott.Nyilván ha a legjobb minőségre törekszel, akkor jelenleg Pi-nél ez a spdif kimenet lesz. I2S->SPDIF kiegészítővel.
USB bridge csak sparky board-hoz van.A 4-nél ezt újratervezték, nem lenne szabad, hogy ilyen gond legyen, de tapasztalat kevés van még.
-
Skipper
tag
válasz
alphamooncam #4787 üzenetére
Szia!
Miért nem ajánlott az USB kimenet ezzel a konfiggal?
A Volumio+Pi4 páros már jobb lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Plazma TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest