-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Én meg épp azt olvasom mindenütt, hogy a DAC HAT-ok azonos árkategórián belül jóval többet érnek az USB-s dongle-öknél. Van egy iBasso DC03-mom, amiről jobb review-öket olvastam, mint a Sonata HD-ről (azért biztos lehet sok szubjektív tényezőre is gondolni ebben), no ennél azért mindenképpen jobb minőséget akarok/várok el a DAC HAT-tól.
Amúgy a Pi3B+ már megvan régóta, aminek az USB portjai kapcsán viszont sok aggályoskodásról olvastam (valami tervezései, technikai sajátosság miatt). Egy új Pi4 beszerzése (aminél sokkal pozitívabb az USB portokról szóló véleményének java) meg most egyáltalán nem játszik. Szóval a lényeg, hogy a Pi3 board-okhoz még sokkal inkább ajánlják a DAC HAT-okat az USB-s DAC-ok helyett.
Amúgy már jelenleg is foglalt 2db USB port, egy légegres táv rádiós vevője és a tulajdonképpeni zenék tárolására szolgáló Pendrive figyel bennük. Szerintem pl. a Volumio fórumán már egyből riadóztatnának a hsz.-ekben, hogy erre már semmiképp ne kössek egy USB-s DAC-ot, ha jó hangminőséget akarok.
-
:AMF:
senior tag
Lineáris tápról persze, hogy szépen szól. A linkelt mod szerzője viszont a gyári Pi tápot használja. Emiatt kellett a szűrő.
Én abból a feltételezésből indultam ki, hogy a budget kategóriában nézelődő fórumtárs valószínűleg nem akar még külön lineáris tápra is költeni, mert abból egy normális darab többe kerül, mint maga a dac. -
SunMount3r
nagyúr
Szóval a sima DAC+ Pro-ról beszélsz, aminek ezek szerint még voltak további verzió szerinti változatai is? Ez esetben nem tudom, honnan tudjam melyik verzió, a shop-okban semmi verziószámra utaló dolog nincs feltüntetve, pl. itt sem. ??? Szek.: itt az adatlapja is, ezen sincs semmiféle verziószámról szó.
(A hivatalos gyártói weboldalon már nincs fent, mert mint írtam "lecserélték" a DAC2 Pro-val).
Vagy ezt a v.2.3-at hogy kell értelmezni?
Meg amúgy pl. a Sonata HD-hez képest hogy szól?
-
SunMount3r
nagyúr
És a HiFiBerry DAC2 Pro? Állítólag a DAC + Pro utódja (amit már nem gyártanak), tehát még jobb is? Az Allo Boss már kicsit drága lenne.
-
dugesz77
őstag
Eddig egy Rpi4+ Innomaker Hat szólt attól mindenképpen feljebb léptem. Elolvastam jópár tesztet róluk hol ezt hol azt ítélik jobbnak mivel mind a kettő AK4493-ra épül elég hasonlóak . Igazi az lett volna ha mind a kettőt ki tudtam volna próbálni én is és úgy döntöttem volna . Nálam igazából az döntött ,hogy ezt itthonról is meg tudtam venni.
erre a tápra én is kíváncsi lennék.. Egyedi építés vagy simán megvehető valahol?
-
Satellite
tag
Ezeket én is nézegettem korábban, végül ezt rendeltem meg.
Egyelőre tesztelem a Pi3B+ - Allo Boss - 7" gyári kijelző rendszeren a gyári 2,5 A-es táppal összehasonlítva. Terheletlenül 5,04 V-ot ad, ez boot-oláskor (max. 1,2 A fogyasztásnál) 4,98 V-ra esik le néhány mp-re, de utána működő kijelzőnél is 5 V felett marad. A tápegység háza úgy 40-45 C fok körül lehet, - alacsony feszültségre figyelmeztető jelzést eddig nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest