Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Egérpad topik
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Ereshkigal #3997 üzenetére
Most még a PC paneltápjáról kapja a delejt.
Korábban az volt az elképzelésem, hogy veszek idővel egy HD-Plex Hi-Fi panletápot és egy hozzá való belső adaptert, de a kettő együtt elég húzós árban (>160$) és az iFi ugye korábbról adott volt, és elég ha csak az USB kártyát tápolom külön, mert a kemény 10W-ot kérő géphez eléggé overkill lenne a 400W-os paneltáp, meg egy 160W vagy 300W tápkocka.
Nem mellesleg a HD-Plex táp tud 10 mV alatti áramingadozást (ripple) mindegyik feszültségen, míg az iFi neten talált mérések alapján 5-6 uV-ot tud!
Szóval bajnokpityu kollégánknak igaza volt, amikor azt hallottam tőle, hogy "inkább egy jobb kapcsi üzemű, mint egy feleslegesen drága (sok áramot elfűtő, alacsony hatékonyságú, stb.) lineáris táp".
-
Patice
Topikgazda
Folytatva a történetet:
Az előbb sikerült befejezni az újrarakott, triplaboot-os HTPC-met. OP rendszerek: Win10 CU (Creators Update, 1703), Ubuntu Server 16.04.2 EGL-es Kodival és Voyage MPD 0.9.5 (mert még ez a legjobb hangú).
Kipróbáltam és "sajnos" a Paul Pang V2 kártya marad a gépben. Nem rossz együtt a Bladelius USB DAC és az iFi nano iUSB3.0 táp, de marad még a páros hangjában egy jó adag idegesség és él, amit a PP kártyával sikerül "eltűntetni".
Ezzel a hármas kombóval nagyon kellemes, részletező, de nyugodt, hosszan hallgatható, zenei hangot kapok és szórakoztat. Élvezettel pakolom be a lejátszási listába a zenéket és király hallgatni a feszes, pontos, ugyanakkor kellő mennyiségű és elég mélyre menő mélyhangokat is.Most kb. úgy érzem megvan az a hang, amit szerettem volna elérni viszonylag alacsony költségvetéssel és a meglévő cuccok felhasználásával / kiegészítésével.
A kocka sajnos így kiesett a pixisből. --> következő feladat: találjam ki, mi legyen a kockával. Ötletek: az eSATA csatiját kihasználva csinálhetnék belőle egy zenei backup szervert, és egy (meglévő) külső eSATA-s rack-et rákötve használhatnám második tárhelynek, biztonsági mentésnek. Másik lehetőség: szerzek hozzá egy kis méretű aszinkron USB-s DAC-ot és megy a konyhába zenelejátszónak, az ottani Chromecast Audio meg megy el a háztól. Harmadik lehetőség: eladom.
Korábban írtam itt a fórumban is, hogy beszereztem az iFi iPower 5V-os, alacsony zajú tápját a kockához. Aztán gondoltam fel lehetne használni ezt a tápot is a HTPC-hez, mivel a PP kártyának is 5V kell és megláttam, hogy amúgy a honlapon is egy opció a kiegészítő kábel a kártya külső tápolásához.
Ötletelés ON: a 20$ nekem sok azért az egy szem kábeldarabkáért és inkább megcsinálom magamnak egy beépíthető DC aljzattal és egy kábeles dobozban túrt Molex végű adapter-kábel beáldozásával.
Ha kész a kábel, akkor kipróbálás és ha hoz még ez is a hangon, akkor ezt is beépítem a HTPC házának hátsó lemezére. A PP kártyának is akarok csinálni kivágást (Dremel készleten), ennek meg csak egy furat kell.Jövök majd, ha sikerül a projektet kiviteleznem.
-
Patice
Topikgazda
válasz
tsilver #3993 üzenetére
Ez igaz.
Csak a Pi3 önmagában még nem tud zenélni. Kell még bele microSD kártya, táp, esetleg egy minimál akril ház és akkor még mindig csak a vacak analóg kimenetét tudod használni "zenélésre".
Elnézést, de nekem ez nem üti meg a megfelelő minőségű mércét.
(#3992) Alabástrom:
Akkor az előbb ajánlott CCA tökéletes választás lehet neki ilyen felhasználáshoz. Én és a családom is használunk belóle kettőt itthon és iPad mini-ről vezéreljük, Spotify, netrádió TuneIn alkalmazással, Tidal-lal is kompatibilis.
(#3994) Alabástrom:
Rpi-re építhető DAC-ból nagyon sokféle van sokféle áron. Én eddig csak a HiFiBerry DIGI+ Pro-t használtam egy darabig. Az digitális kimenetet csinált rá, elég jól is szólt, de már nincs meg (más irányba mentem tovább).
Amúgy HiFiBerry DAC-jai általánosságban jók, de ugye ott vannak az Allo HAT-jei: Piano, Cheapo, Boss, Just Boom, Mamboberry LS, IQAudio, és akkor még az Audiophonics I-Sabre DAC-ok (minimum 5-féle). És még sorolhatnám.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Alabástrom #3990 üzenetére
Chromecast Audio a legolcsóbb, konyhakész megoldás.
Vagy milyen módon hallgat most zenét? Netről streamel, vagy NAS-ról, külső lemezről?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Bocs a nagyon láma kérdésért, nem vagyok nagy szaki a zenelejátszók világáben sem és sosem volt almás cuccom viszont egy barátom segítséget kért:
szeretne zenelejátszót, illetve jó lenne, ha az iphone-ján lévö anyagokat is ki tudná küldeni a hifijére. (van egy bluetooth-képes kompakt hifije, de az almás telefon csakazértsem isemei az aptx-et, és így borzasztóan szól...)
A kérdésem - össze lehet-e hozni pártízezer Ft-ból egy zenelegátszót, ami airplay-t is tud? Mondjuk rpi + allo + szoftver tud ilyet? Vagy egyéb ajánlott irány?Köszi!
Laci -
Patice
Topikgazda
Pár napja kipróbáltam az iFi nano iUSB3.0 tápot a FiiO E10 (első generációs) előtt. Igazából nem tudtam megítélni, hogy milyen hatással volt a hangra, mert folyton akadt a hang. Nem tudom pontosan mi volt a gond, próbáltam kikapcsolni a SoX resamplert a Foobarban (mert azt használom a 24/96 limit miatt), vagy növelni/csökeknteni a buffer méretét, WASAPI event/push mód külön bufferét is, de csak rosszabb lett a végeredmény (jobban szaggatott). Nem sikerült még rájönnöm, hogy ez ilyen és nem szereti egymást a két cucc, vagy beállításprobléma.
A másik érdekes dolog: médialejátszónak betettem a nappaliba ideiglenesen egy S905-ös boxot (Nexbox A95X), amíg a HTPC-t újrarakom multiboot rendszerben. A médiaboxszal (LibreELEC-kel) is szépen együttműködik az iFi, izgalmas, dinamikus hangja lett ezzel a kütyüvel is a filmeknek, de azért érezni, hogy nem túl tiszta, amiből kiindul: jóval idegesebb (jitteresebb?) hangú az egész és büntet, ha szar a forrás hangja (főleg ha MP3-ba tömörítve), elsőre meglepő volt, hogy milyen jól szól, aztán pár perc múlva már húztam a szám nagyobb hangerőn --> megnövekedett torzítás. Zenével is kipróbáltam és érdekes, hogy itt is folyton recsegéseket, mikroakadásokat hallottam, bármilyen felbontású zenével. Tippeltem arra, hogy a 48 kHz és többszörösei jobban fekszenek majd neki, de nem, azok is megreccsennek, de talán ritkábban, mint a 44,1 kHz és társai. Fura.
A HTPC-n a "Ping-Pong" kártyával semmi ilyesmit nem tapasztaltam se filmen, se zenén. Minden vaj sima, selymes, kellemes, lágy, hosszan hallgatható és ugyan akkor szórakoztató, figyelem fenntartó, részletes. --> Itt az ideje, hogy a HTPC házát moddingoljam és csináljak az extra USB kártyának kivágást a hátlapon.
-
dunkel
őstag
Ezt a megoldást én nem ismerem. Jó helyre mutat a boot bejegyzés? A daphileboot partícióra?
Nálam az a megoldás van, hogy felraktam egy grubot elébük mivel a daphile-é nem konfigolható. És akkor már az a grub akár lehet egy ap linuxban is. Voyage-ban grub (1) van, az APLinuxban grub2. Szerintem előbbivel könnyebb boldogulni.
-
mandju
senior tag
Addig eljutottam, hogy külön partíción van a win 10 és megvan a daphileboot és daphiledata partíció is.
Daphile telepítve is van.Viszont újraindítás után csak a win10 hajlandó indulni. easybcd progival megcsináltam a boot bejegyzést, meg is jelenik a daphile az indítási listában, de nem hajlandó bebootolni...
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
tudna valaki segíteni bootmanager témában
win10 és daphile között? -
Patice
Topikgazda
Eddigi tapasztalatok:
Bekötöttem itthon. A HTPC-ben van most egy Paul Pang V2 USB kártya, abba kötöttem be az iFit, és ebbe a Bladeliust AQ Carbon kábellel.
Hatás: GYÁáá...
Teresebb, részletesebb, dinamikusabb minden. Sok apró, kicsi finom hang tűnt fel, tényleg leviszi a zajszintet a csába és így hagyja érvényesülni azt, ami az anyagban még ott van.
Gyerkőcök meséivel is egész pöpec. Rajzfilmek szinkronja persze nem olyan minőségi, de még ott is érezhető a hatása.Ma sikerült a kockával kipróbálnom és sajnos nem olyan izgalmas és részletes, mint az előző esetben. Azaz kell az a tuning USB kártya a gépbe.
HTA-30 egész jól tolja...
-
Patice
Topikgazda
Ma esti próbálkozás eredménye: sikerült a Málna + HiFiberry Digi+ Pro kombón beüzemelni a Voyage MuBox-ot.
Egy régóta nem használt FiiO D3 DAC-ra kötöttem rá és egész jól szólt. Csak koaxon van alapzaj, amit nem tudom, hogy honnan szed össze a rendszer. Optikán ez nincs, viszont idegesítőbb a hangja. FiiO D3-nak saját kapcsi tápja van, Málna meg iFi iPower-ről megy. Digi kártya koax kimenete leválasztó trafóval elméletileg galvanikusan izolált, csak van egy megjegyzés a kártyánál. hogy ebben az esetben a DAC-nak földeltnek kell lennie. Hát lehet, hogy a kis D3-nál pont ez nem teljesül és ezért a zaj.
-
tsilver
aktív tag
Pi3 hoz valamelyik disztribúciót rá lehet venni valahogy hogy kezelje a külső usb cd meghajtót?
-
dunkel
őstag
válasz
Polllen #3972 üzenetére
Nem ízlésbeli kérdésen pörgök hanem értetlenkedek a hozzászólásodon mert nem látom hol és mikor nyilvánítottál véleményt a két lejátszó hangbéli különbségéről. Erre hivatkozol:
Nálam a pendrive-ról futtatás alap, mert így nem kell mókolni. Sok dolgot frissítettek rajta, de szerintem ez a hangra nincs hatással.Ebből hol derül ki, hogy neked a Daphile jobban tetszik? Miben hallottad jobbnak? Ebből tényleg látni kellene? Eskü elolvastam már több mint tízszer.
(Más is segíthet rajtam ha látja a vergődésemet és érti mit írt és akar mondani a kolléga, köszi.)
Na AVX-re is látom be merte írni valaki: [link]
-
Patice
Topikgazda
válasz
Polllen #3964 üzenetére
A költségeket (és a házfelújítást is) figyelembe véve most még maradok az USB-nél, bár nagyon érdekelne, hogy a Raspi + HiFi Berry Digi+ Pro mit tudna egy bkercso-féle Moment DAC MKII-vel.
Az erősítőm (HTA-30) végre kész, már csak a figyelős bejáratási időszakon kell túlesnem (~100 óra körül tartok, kell még kb. ennyi).
-
Polllen
nagyúr
válasz
pekariki93 #3961 üzenetére
Az a baj, hogy nem nagyon van gui hozzájuk így és ha nincs hálózat, alapértelmezetten létrehoznak maguknak egy hotspot-t. Az általam próbált disztrók mind úgy voltak kialakítva, hogy valamivel hálózaton csatlakozol hozzá és úgy irányítod.
dunkel
Nálam a pendrive-ról futtatás alap, mert így nem kell mókolni. Sok dolgot frissítettek rajta, de szerintem ez a hangra nincs hatással.
Patice
Maradsz az USB-nél vagy találtál jobb spdif forrást?
-
dunkel
őstag
-
pekariki93
újonc
Sziasztok!
Raspberry pi3-ra keresek valami hálózat nélkül is működő zenelejátszó rendszert. Hdmi-s monitorról szeretném használni. CM6631 usb receivert hajtana. Valami tippetek van, hogy mit lenne érdemes felrakni rá?
-
Patice
Topikgazda
Közben kiderült, hogy csak az USB-n rákötött 3TB GPT partíciós HDD-t nem komálja.
(Vinném ismerőshöz demózni a Málna + Hifiberry Digi+ Pro kombót, aztán gondoltam befogom a zenei adatbázisom biztonsági mentését. Vagy mégse.
)
(#3957) dunkel:
Köszi az infókat!
Kíváncsi leszek a véleményedre a Daphile vs. AP Linux meghallgatása után.
Én a multiboot-ot úgy szoktam elkövetni, hogy a szűz SSD-re először felmegy a Win10, ez megcsinálja magának a boot partíciót, egy recovery-t, meg a sajátját. Utána jön az Ubuntu Server, amiben a partícionáláskor meg lehet csinálni előre több partíciót is és a Win által létrehozott boot partícióba tudja rakni a GRUB2-őt is. Így a többi Linux, amikben sokszor nincs partíciókezelő, azokban csak listázni kell a partíciókat és megadni, hogy melyik melyik legyen.
Így nem hiszem, hogy sok gondom lesz majd telepítéskor, bár elsőre nem hiszem, hogy minden klappolni fog. Ezért akarok bevetni két SSD-t, mert a kisebbre a 3 rendszer elfér, mert használtam már így, a nagyra meg felférhet több is, csak idő, míg eljátszom ezeket a köröket.
Ez az adatbázis dolog érdekes. Voyage MuBox a kockán a szerveren lévő kb. 8 TB zenei halmazt feldolgozta egy majdnem 42 MB-os fájlba.
-
dunkel
őstag
A Daphile-ban valami bug volt anno, a DB felhízott durván, megette a diszket aztán elhasalt. 20G-vel már nem csinált ilyet. De azóta biztos javították ezt.
Daphile használ 78 MB-t (megabájtot) a data partíción (~5000 számos archívum)
APLinux használ 3GB-t, nem tudom miért kért 25G minimumot.Szerintem próbálkozhatsz kisebb partíciókkal is.
-
dunkel
őstag
Az előző verzió nekem valamivel jobban tetszett mint a w10 és jobban kézre is áll, így én már azt használom régóta.
Most erről az újról nyilván nem tudok mit mondani, 1 napos rendszerek és hardverek, DAC se volt 1 hónapja bekapcsolva. Ha majd döntés lesz, az max. a daphile-aplinux közt lehet, w10 nálam zenén nem játszik.Küzdeni a Daphile-lal nem kell, annak a telepítése és vezérlése sem nagy mutatvány. Van hozzá install guide, nem bonyolult. Bonyolultabbá akkor válik, ha multi boot konfigot akarsz mert ő nem ad boot managert, csak ha egyedül van a lemezen.
-
Polllen
nagyúr
A daphile megy pendrive-ról is telepítés nélkül, így egyszerűen tesztelhető.
Win10+foobar-hoz képest tisztább és nyugodtabb hangú. De a win10 CU óta sokat csökkent a különbség közöttük, a win10 szépen jön fel hangban. Ez az eggyel régebbi verzióra igaz, a legújabbat még nem próbáltam.
Patice
Szerintem ilyen nincs. Elég sokáig használtam, észre se vettem, hogy van belőle fizetős, amíg nem akartam allo boss támogatást.
-
Patice
Topikgazda
Tegnap este ismét rápróbáltam a Volumio 2-re Raspberry 2B-n. Épp tegnap adták ki rá a legfrissebb verziót.
Kezd már alakulni a rendszer, ha épp nem szkenneli befelé zenéket, akkor elég reszponzív már, de még úgy érzem van még mit reszelni rajta, hogy olyan stabil legyen, mint az első.
Ha így haladnak a fejlesztésekkel, akkor év végére talán már egész használható lesz. Az X86 verzióról még nem tudok nyilatkozni.
Viszont Málnán nekem valamiért szarakodott a MoOde 3.1. Lehet, hogy a fizetőssé vált rendszer korábbi verziói már nem is fognak működni?
-
Patice
Topikgazda
Bazz, kezdenek ezek is akkorára hízni (mint én
), mint a Win? Úgy érzem be kell majd vetnem a próbálkozásokhoz egy második SSD-t is.
Bár mostanában azt tapasztaltam, hogy a Win10 igen csak "lefogyott", korábban közel 30 gigát is megevett, de márciusban volt egy nagyobb frissítés, ami után le lehetett törölni egy csomó "Windows.old" szemetet, meg ideiglenes telepítési fájlokat, és lett kb. 12 GB a rendszer.
64 GB Samu 830-as SSD-re akkor megy a Win10, Ubuntu Server EGL-es Kodival és Voyage MPD 0.9.5.
256 GB Kingston SSD-re meg mehet a játék, második Win10-zel, Daphile-lal, AP Linuxszal, meg esetleg egy Voyage 11.0-val. -
dunkel
őstag
Aqua sikeresen legarizta az alaplapomat 1 hónap alatt. Így újra van gépem
Közben kipróbáltam egy hétig másik konfigot mozira így új telepítésnek kellett nekiugorjak.
Raktam fel egy Win-t a mozinak, mellé a Daphile (megjelent a 17.05 verzió!) és végül az AP-Linux v4. Utóbbival picit megküzdöttem, de igazából csak a grub2-vel (eddig grub1-et használtam).A folyamat dióhéjban:
1. Win install a saját lemezével
2. Linux partíciók létrehozása GParted lemezzel
3. Daphile install
4. AP-Linux install (+grub2 install)Daphile-hoz képest ez az AP-Linux install nagyon fapad.
-
Alu
senior tag
Megvan.
Egy kis segítséggel feltettem, holnap megosztom a lépéseket.
Kérdésem, hogy ha a HDD ketté van osztva:
- 100 GB Ezen van a Linux
- maradék ~ 830 GB -t pedig Windowsban particionáltam NTFS fájlrendszerre, viszont Linux hibát dob, ha a File Managerben be akarok lépni a partícióba:"Unable to access location
Not authorized to perform operation"Erre esetleg ötlet?
-
Patice
Topikgazda
Aha, kezd nekem is tisztulni a kép...
A hibaüzenet szerint a HDD, amire telepíteni akarod túl sok partíciót tartalmaz, ilyenre nem tud települni az AP Linux.
Ezt legegyszerűbben eg ymásik gépre kötve tudnád elintézni. Konkrétan formázni kellene az egész lemezt, vagyis törölni az összes partíciót (pl. Partition Magic MiniTool-lal).
A többit már jól csinálod.
-
Alu
senior tag
Ezt értem és szerintem jól csináltam. Link
dev/sda -> Ez maga a lemez (hdd),
dev/sda1 -> ez pedig a lemezen lévő partíció?Legelején, amikor a partíciót csinálom a vinyóra azt hogy érdemes? Csak egyet szeretnék linuxnak, ami 100GB, a maradék 900GB -nak lesz egy másik partíció, de azt Windows alól szeretném, hogy Windowsról is hozzáférjek... mindegy. Szóval a lényeg egymás után:
fdisk /dev/sda
n
(new)p
(partíció)1
(mert csak egyet akarok csak csinálni)first sector: 2048
last sector: 209717248
(2048+209715200 utóbbi ugye a 100GB bájtban)és talán ennyi kell.
Utána a "w" -vel mentem és formázom(?) az egyes (vagyis amilyen nevet ad a partíciónak, nálam sda1) partíciót azmkfs.ext4 /dev/sda1
paranccsal.Szerk.: Nem lehet, hogy valami hardveres, vagy biosos galiba okozza a fejfájást?
-
Patice
Topikgazda
Hmmm...
Lehet vissza kell menni a kályhához:
A képen a 3. sor: "Next steps you have to do manually".
Aztán kiírja a lépcsőket sorban. OK, hogy a vége az időzóna beállítása, de a képen a 3. sortól kell neked kézzel beírni a parancsokat, úgy ahogy a kommentelt sorokban vannak. Csak ugye itt-ott saját értéket kell megadnod.A hiba alapján arra következtetek, hogy egy előző lépés kimaradt, nevezetesen pont az, amivel a boot lemezt létrehozod.
Szóval, lehet, hogy az időzóna beállításainál vagy, de a parancsok sorban (ahogy a leírás végén is fel van sorolva):
grub-install --target=i386-pc /dev/sda
<-- itt a /dev/sda a lényeg.fdisk -l
paranccsal tudod ellenőrizni előtte.grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
passwd root
ln -s /usr/share/zoneinfo/Europe/Budapest /etc/localtime
hwclock --systohc --utc
./autologin.sh
exit
genfstab -U /mnt >> /mnt/etc/fstab
reboot -
Alu
senior tag
-
Alu
senior tag
-
Patice
Topikgazda
-
Alu
senior tag
Úgy csináltam, ahogy írtad. KÉP
Ne foglalkozzak ezzel és írjam tovább?Egyébként idáig már eljutottam. A "Configure boot loader...." alatti parancsokat nem kell neki megadnom? Leírásban szerepel, hogy meg kell adni, de nálam a telepítés után egyből belép a timezone beállításba.
-
Patice
Topikgazda
A kép és a leírás összenézése után szerintem az alábbi a probléma:
A "kikommentelt" sorok elején van a kettős kereszt "#", és írja, hogy miket csinálj, mit írj be, csak te nem írtad be, vagy nem írtad be helyesen az időzóna beállítást.A kép szerint ezeket kellene beírnod egymás után:
ln -s /usr/share/zoneinfo/Europe/Budapest /etc/localtime
hwclock --systohc --utc
./autologin.sh
exit
genfstab -U /mnt >> /mnt/etc/fstab
rebootÉs így kb. kész is vagy.
A warningok nem fontosak, amíg továbbmegy a telepítés.
-
Alu
senior tag
Sziasztok Urak!
Remélem elfér a topikban:
Használaton kívüli asztali gépemet úgy döntöttem befogom zenelejátszónak és szeretnék telepíteni rá ap-linuxot.
Pendrive híján kénytelen voltam kiírni az iso -t DVD -re, így most a DVD meghajtóról bootolja a gép. A leírás alapján próbáltam csinálni a dolgokat, de nem akar felmenni. Lehet, hogy én vagyok a hibás és előre elnézést az extra amatőr kérdésekért, kifejezésekért, de ez az első próbálkozásom Linuxxal.Az első furcsaság akkor ért, miután a # ./runme.sh parancs után szépen betöltögetnek a százalékok, majd "önmagától beírja" a # grub-install --target=i386-pc /dev/sda, a # grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg és a # passwd root parancsot (bár máshogy, mint a leírásban szerepel) és egyből az időzóna beállításához dob. KÉP
Próbáltam már mindent: begépelni az időzónát és tovább menni, begépelni a grubos parancsokat, de végül egyik se lett jó. Tudna esetleg valaki segíteni ebben?Egyébként a runme.sh parancs után is dob Warningokat (képen látszódnak), de fogalmam sincs azokat mivel tudnám orvosolni.
-
Satellite
tag
Aztán majd megjelennek az első fotók a belsejéről, és kiderül, hogy ebben is egy Raspberry Pi3 és XLR-kimentes DAC van...
-
Patice
Topikgazda
Hopsza...
Nem semmi speckók és tudás egybe zsúfolva. Ha már elindultam volna Münchenbe a High-End kiállításra, akkor lehet hallanám is holnap.
-
Satellite
tag
Ugyan nem őszültem bele, de majdnem...
Számtalan újraindítás, többszöri full reset és egyebek után működik!
Érdekes módon először a 2 lemezes NAS-ra USB-vel csatlakozó külső HDD-t tudtam felmount-olni, (hogy miért nem látta magát a NAS-t, amikor IP-cím és egyéb jellemzők azonosak, nem értem...) - de mára végre az összes könyvtárat látja.
Szuperül kezeli egyszerre a 2 Squeezebox-ot és a Málná-t is, - a hangja pedig minden tekintetben élmény.
Mai teríték:és
-
Satellite
tag
válasz
Polllen #3926 üzenetére
Még mindig nem volt "elég" időm végighallgatni a legfontosabb kedvenc zenéimet, - az elmúlt hétre visszatekintve a PiCorePlayer kiegyenlített hangzása jobban tetszett, de a Volumio is sokáig hallgatható volt. Tegnap végre végre volt időm, és végig tudtam hallgatni ezt a két, analóg lemezről készített 192k-s RIP-et (a futómű+PU+RIAA+A-D-konverter kb. 2,8 M Ft!):
és
Mivel a Folia az első, Hotel Cédrus-ban tartott HiFi-Show-óta a CD-gyűjteményem egyik legmuzikálisabb darabja, (a Messiás-t csak LP-n adták ki), érdekes volt összehasonlítani a Micromega hangját a Boss-szal. Írhatnám, hogy nem volt versenyben a két hangkép, de hát egy olyan analóg lánc konzervált hangját hallhattam, amiről (sokakkal egyetemben) nem is álmodhatok... -
Satellite
tag
Max2Play nálad rendben működött?
A Volumio és a PiCorePlayer után kipróbáltam (volna) ezt is, (Squeezebox után talán ez a legcélszerűbb), de sehogy sem tudom felmount-olni a NAS-t. Végignéztem már az összes ezzel kapcsolatos videót, próbáltam LAN-on és WIFI-n keresztül, de folyamatosan hibaüzeneteket kapok.
Fórumokban rákeresve láttam, hogy nagyon sok felhasználónak volt ugyanilyen problémája.
Mindent a Max2Play Súgójában megadott szintaxis szerint próbáltam, de nem működik... -
Ribi
nagyúr
-
Satellite
tag
válasz
Polllen #3919 üzenetére
A Moode nekem is nagyon tetszik, teszek majd egy próbát a próbaverziójával. A PiCorePlayer már csak azért is szimpatikus, mert a korábban megszokott SqueezeServer szolgáltatásait nyújtja, és tudná kezelni a meglévő Squeezebox-okat is.
Azt hiszem beruházok egy hivatalos 7"-es kijelzőbe, és akkor be lesz dobozolva az egyelőre csak "ruhátlanul" muzsikáló Pi3+Boss... -
Polllen
nagyúr
Csapattam kicsit a picoreplayer-rel, de csak airplay-spotify felállásban. Nem rossz, de elégé különbözik a moode hangjától. Mintha más dac-t hallgatnék.
-
Satellite
tag
válasz
Polllen #3916 üzenetére
Először természetesen az Audio-változatot töltöttem le.
Mivel hiába próbálkoztam a WiFi-kapcsolódással, (Ethernet tökéletesen működött), - arra gondoltam, hogy az Audio-változatban szándékosan csak a vezetékes átvitel a preferált, - és az ezzel kapcsolatos Slimdevices-fórumon be is igazolódott a gyanúm.
A 3.20-as "sima"-változat tökéletesen megy WiFi-vel.
(Egyszer majd talán összehasonlítom a hangminőségét a kábeles átvitellel, de nálam a zene élvezetében nem ez a "nüansz" a fő szempont...) -
Satellite
tag
válasz
Polllen #3913 üzenetére
Folytatódik a Boss bejáratása: eddig is folyamatosan ment a Volumio alól, de ma feltettem a PiCore 3.20-as új (05.01.) verzióját. Ez már ismeri az új Allo DAC-okat, - holnap este megpróbálom hosszabban is meghallgatni.
-
Satellite
tag
válasz
dgyuri0123 #3911 üzenetére
Bocsi, - az, hogy ki milyen zenére "használja" a berendezését, nem az én "felelősségem"...
- ez a videó volt a legelső, amit kidobott a kereső.
De talán EZ elviselhetőbb... -
Warter
addikt
Sajnos a teszt tolodik kicsit, mert a 3.1 nem tamogatja a Zero wifijet. Az usb-s network adapter meg az atalakitoval pont a tap fele fordul
szoval az se oldotta meg a dolgot. Mas usb-s wifi adapterem meg most nincs. Ha jol latom 3.5 kene, az mar talan tamogatja a Zero W-t.
-
Satellite
tag
válasz
Polllen #3909 üzenetére
Mivel pénteken megérkezett a Pi3 is a FASTTECH-től, gyorsan összeszereltem a Boss-szal, és elindítottam egy Volumio-t.
Mivel hosszú ideje a Squeezebox Classic (+ Micromega CD) volt a front, (a lánc további részei: A400 és SL6 valamint egy 3,95 m-es belmagasságú helyiség), - végre valós minőségükben tudtam meghallgatni a (2x3 TB-nyi) nagyfelbontású gyűjteményem "néhány" kedvenc darabját.
(A Squeezebox-ban egy - annak idején igen jónak számító - 24 bites Burr-Brown DAC van, de a 96k-s és 192k-s felbontást eddig csak a Squeezebox Server transzkódolásával tudtam hallgatni).Kb. 4 órán át nem tudtam fölállni a fotelből, - gondolom ez elárul valamit...
-
Polllen
nagyúr
Első vélemény a boss-ról.
Ott nem akartam részletezni, de a volumio-rune-moode triumvirátussal kaptam 3 teljesen eltérő hangot. A fenti véleménynél a moode szólt végig.
-
Polllen
nagyúr
Szia!
Ha rpi-re usb-n kötnéd a denon-t hellyel-közzel ugyanott lennél, mintha pc-re kötnéd. Ha már lesz pi, szerintem vegyél hozzá transzportot is, nagyon megéri.
Allo boss működik, szól, később írok róla.
A daphile egy pc-s oprendszer. Akkor érdemes használni, ha erre dugod a dac-t. Mondjuk szervernek sem utolsó, de ennyire kezdésnek ne bonyolítsd az életed.
Illetve, ha már biztos vagy a dac-ban, először azt szerezd be, hallgasd usb-n és később ráérsz pi-t venni. USB-ről sem rossz az a cucc, csak spdif-ről jobb.
envagyok
Most az új dac támogatása miatt megvettem. Nyilván meg lehetne oldani a kernel patch-t, de ennyire nem értek még hozzá. Szóval igaz, később nagy kérdés, hogy mit tud beletenni, ami miatt érdemes lehet megvenni.
És igen, volumio-t is rendszeresen fejlesztik, az első verzió pc-n tetszett, de aztán hallottam a moode-t és nem használom azóta. Patice írta szerintem, hogy kiemeli a közép tartományt és sajnos ez így van.
Illetve egy-két funkció valamiért nem olyan smooth, mint rune vagy moode alatt. Ettől még lehet, hogy valaki pont ezt a hangot keresi. -
Alu
senior tag
válasz
Polllen #3887 üzenetére
Elolvastam a hozzászólásaidat: úgy döntöttem a Denon Dac marad és inkább az elé veszek egy Rpi -t egy Hifiberry Digi+ Pro -val. (Egyébként a dacot usb -n rá tudnám kötni egyből rpi -re? Vagy mindenképpen kell ez az i2s -es megoldás és inkább koaxon menjen a jel?)
Allo bossal mi a helyzet? Megérkezett, sikerült kipróbálnod?
Daphileval kapcsolatban egy kis felvilágosítást hadd kérjek:
Rpi -ben a microsd -n fut egy op.rendszer, a daphile pedig egy külön pendriveon van rádugva az egyik usb -n keresztül? Vagy Daphile önmagában tartalmazza az op.rendszert? Tényleg bocs, de nagyon nem vágom ezt a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 2042
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Szemüveges topik
- Tesla topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest