Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #3199 üzenetére
Ha nagyon windows feelinget akarsz, akkor ubuntu studio. Ha kicsit bátrabb vagy, akkor mehetnek azok, amit korábban ajánlottak.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #3197 üzenetére
El fog futni rajta a windows, de zenére szerintem egy átalakított linux rendszerrel jobban járnál.
-
Szabikaa20
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Tamoo: Az nagyon távol áll tőlem én inkább valami Windows félét szeretnék ahoz értek.
Esetleg Windows 7 starter? Vagy a Win10-re is azt mondják mindenre van,nincs nagy gépigénye.Sajátját,de csak indeiglenesen.Szeretnék egy Denon DA300-is majd később.
Patice: Windows 7 Ultimate ment rajta évekig!
Haver vett új komplett belsőt ezt meg megkaptam szervízdíjként!
Van otthon egy kihasználatlan Sata2-es Seagete 500gb 2,5" HDD-m vadi új azt pakolnám bele.Akkor azért mégse veszett ügy annyira!
Igen D-Sub van csak rajta sajnos,de a TV-n is van szóval nem gond,de jobb lett volna HDMI vagy legalább DVI kimenet.
Mezga aladár: Épp most írtam feljebb,hogy Win7 ultimate futott rajta évekig.
Maradnék valami Windows-nál inkább...
Smiley:Valami kis dobozt szeretnék hozzá,tv alá szeretném,mert ott van az erősítő is.Most 2gb memória van benne a manual szerint 4-et támogat úgyhogy majd még 2gb-ot teszek mellé.
-
Smiley
addikt
válasz
Szabikaa20 #3192 üzenetére
Szerintem siman lehet belole jo lejatszot csinalni... "potom" penzert. Kell ala valami normalis hasznalt tap, tele kell rakni memoriaval, meg guberalni kell hozza valami fasza studio hangkartyat, es kesz is.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Winhez gyenge, parancssoros telepítés macerás.
Próbáld a Daphile-t. Van gui és a beépített hangkártyához tökéletes. -
Patice
Topikgazda
válasz
Ezzel az alaplappal szerintem felejtsd el a Windows-t.
Linux még jó lesz rá, azzal egész használható lap.
Ha zenelejátszónak szeretnéd befogni, akkor első sorban Voyage MPD-t ajánlanék ((#3193) Tamoo
), másod sorban más, grafikus felülettel rendelkező disztrót (pl. Audiophile Linux), de ahogy látom csak D-Sub monitor kimenete van, erre figyelj!
Vagy akár egy sima asztali Linuxot felraksz és különböző zenelejátszó programokat próbálsz ki rajta.
Amúgy kétlemezes NAS-nak is befogható, bár csak 100Mbit-es rajta a hálókártya, így inkább zenelejátszónak lesz jó mégis.
Megfelelő házzal raksz mellé akár két 3,5-es HDD-t és egy jó kis egyedileg épített lejátszót faraghatsz belőle, sok háttértárral, amire csak át kell másolnod a zenét hálózaton keresztül és akár ezt meg is oszthatod helyi hálón, hogy más kliens eszköz is elérje, lejátszhassa róla. Szóval egy lejátszó + zeneszerver csinálható belőle.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Voyage MPD-t fognak ajánlani.
De ne fogj hozzá ha távol áll tőled a parancssoros telepítés, mivel grafikus felülete az nincs.
Ha a saját "hangkártyáját" fogod használni, akkor igazából mindegy mit raksz rá. -
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Tegnap faszoltam egy ilyen alaplapot Asrock AD2550B-ITX. [link]Eredetileg egy [ilyet] terveztem venni,de ez ingyen jött szóval felhasználnám,ha édemes vele valamit kezdeni.Szerintetek? Haver azt mondta mar nagyon öreg,de az adatlapja szerint azért annyira nem rossz intel atom két magos,sata,usb 2.0,van benne 2gb ram ddr3l-es stb...
Kezdhetnék vele valamit?DAC-om egyenlőre nincsen csak a hangkártya jack dugóját használnám egyelöre!
Milyen windows ajánlott rá?
Köszi! -
Cool Face
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #3190 üzenetére
Végül is 2 hétig elállhatok a vásárlástól ha neten veszem...
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #3182 üzenetére
Hülye kérdés de, hogy lehet kideríteni, hogy kompatibilis-e?
btw: az intel gpuk között nincs képbeli különbség? Vagy csak driver függő a dolog?
-
Polllen
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #3186 üzenetére
Én az asrockra gondoltam, mint nem rossz vásár. Olcsóbban akkor sem ússza meg az ember, ha magának rakja össze ITX-ben. Max használtan.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #3186 üzenetére
Asrock Beebox N3000
-
Polllen
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #3184 üzenetére
Mit?
-
Polllen
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #3182 üzenetére
40k-ért ezekkel a szolgáltatásokkal nem is annyira rossz vétel.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Cool Face #3181 üzenetére
Jó lehet csak drága.
Asrock beebox, + kell ram, lemez. Csak usb 3 portjai vannak, ez kérdéseket vethet fel a dac kompatibilitással kapcsolatba. -
Cool Face
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #3177 üzenetére
Egy ilyen pl? [link]
Bár szerintem ezért az összegért jobbat össze lehet tenni.
-
Cool Face
aktív tag
Az egyik legnagyobb gondom a málna usb portjával van. A Pi egyszerűen nem arra lett kitalálva, hogy DAC-ot kössünk rá. Több sebből vérzik a dolog. Pattog a hang, késik, a minőség sokszor gyalázatos. Mivel a Lan és az USB egy vezérlőn van minél nagyobb a forgalom rajtuk annál rosszabb a helyzet.
[link] Itt egy komplett lista az usb-t érintő problémákról, aminek a nagy része hardveres eredetű.
A többi már kisebb probléma, ezt előbb vagy utóbb valahogy úgy is megoldanám, vagy lemondanák pár szolgáltatásról, de egy disztribúció alatt sem tudtam megoldani, a számomra szükséges összes alkalmazás futtatását. Nem igazán járható út, hogy 3 oprendszert folyamatosan cserélgetek ha pl zenét hallgatni, filmet nézni vagy éppen Transmission, miniDLNA airplay szolgáltatásokra van szükségem, de legfájóbb ez a nyavalyás USB-s mizéria.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Gyere!
Május utolsó hétvégéje van kiszemelve. Remélem nem jön közbe semmi.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csak egész nyugodtan.
(#3176) Polllen: Az a baj ez most valami HW-es "zavar".
Picopsu helyett vissza kellett raknom az fsp tápot, csak így meg relatíve hangos a gép.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Cool Face #3172 üzenetére
Én két különböző gépet ajánlok, most. Lehet Patice tesztje után már nem
. Szerintem egy csöpp pc kevés hardverrel és voyage-mpd-vel adja a legjobb minőséget.
(#3173) Patice Kíváncsi vagyok az eredményre. Ha belefér az időmbe akkor mennék a saját pc-mel és a dac/xlr párossal.
(#3160) Tamoo: Engedelmeddel, ezt vga ram problémát beszerkeszteném a voyage telepítési leírásába.
-
Polllen
nagyúr
Én az ilyen jellegű gondokat mindig úgy oldottam meg, hogy felraktam egy másik disztrót, ami elindult. Így kötöttem ki az ubuntu studiónál. Bár lassan össze kellene hallgatni win10-zel, hogy van-e még értelme. Mióta teljesen újratelepítettem a win10-t, egész kellemesen szól. A 8.1-re frissítés után kb. nem változott semmi.
-
Patice
Topikgazda
Az én gépem is már vagy két hete szét van szedve és úgy használom, úgy próbálkoztam az UEFI-vel, meg mindennel, de az IGP memóriája nem is jutott volna eszembe.
512 MB-tal megint nem indul el, 32-re visszavéve meg igen.
Az a vicces, hogy az N3150-es lapon ugyan úgy a rendszermemóriából vesz el az IGP és ott simán felment a Voyage MPD a "szokásos" UEFI módosítások után, hogy megegye a nem UEFI-s telepítőt.
Utána meg úgy is a Grub intézi a rendszerbetöltést, így nem kell a későbbiekben állítgatni semmit.
Szvsz. az N3150 pont jó átmenet egy gyenge ARM-os gép és egy erős asztali CPU között, így filmezésre (alap igényekkel persze) és zenelejátszásra is optimális választás. Ismétlem szerintem.
Május végén lesz pár szabad napom. Akkor akarom megcsinálni a tesztet.
Érdeklődőket szívesen vendégül látok majd.
-
Tamoo
nagyúr
Jó nagy szívatás volt ez a memória dolog. Eltartott egy darabig mire rájöttem.
De nincs szerencsém, megint beszívtam. Beleraktam a picopsu-t a gépbe, de folyamatosan ledobálja az xmos konvertert usb-ről, pedig a fesz értékek elvileg rendben vannak meg a tápnak is kb. kétszer el kellene bírnia ezt a konfigot.
Előbb utóbb én is veszek vagy egy kockát vagy egy pi3-at, már kezd a tököm tele lenni. Ennyire nem unatkozom...
-
Patice
Topikgazda
válasz
Cool Face #3172 üzenetére
A Pi3-ban mi nem jött be? Milyen OP rendszerrel próbáltad ki? Volumio? Rune? Moode?
Épített géphez szvsz. elég egy N3150/N3700 vagy J3160/J3710 lap is (+ megfelelő körítés), de ez csak a saját szubjektív véleményem.
Más:
(#3160) Tamoo:
Megerősítem. Nekem is sikerült 32 MB-re levett IGP memóriával felrakni a Voyage MPD-t a HTPC1-re.
Köszönöm az infót!
Így nemsokára tudok csinálni majd egy "csoport-tesztet"...
Résztvevők:Cubox-i2eX + Voyage MuBox
HTPC1 + Voyage MPD 0.9.5
HTPC2 + Voyage MPD 0.9.5DAC: egyelőre Bladelius USB DAC, de ki akarom próbálni M2Tech Evo DAC Two Plus + Evo Clock Two + Evo Supply Two hármassal (link) is.
Aztán kiegészítésként jöhet az MPD Ubuntu Serveren vs. Voyage MPD kipróbálás ugyan azon a vason.
Ha hangilag nincs különbség, akkor egy elég jó kis mindenest lehet csinálni pl. N3150 alapon. -
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Zenelejátszó építéséhez milyen forrást javasoltok? A cél 1080p filmek és zene lejátszása. A keret 100k körül, vagy indokolt esetben kicsit több. A DAC Teac 503 vagy Audio-Gd master 7.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #3170 üzenetére
Igen, 10.0-át raktam fel.
Annyi a "szépséghiba", hogy a DAC-om koaxon csak 96kHz-et tud max. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #3168 üzenetére
fstab-om jó, a parancs után csatolja amit kell.
Nem értem mi a baj.rc.local megoldás működik, köszi!
Én is ilyenre gondoltam, csak nem tudtam melyik fájlba kell beírni.
Na, elvileg kész vagyok. Már csak a picopsu kell bele, hogy halk is legyen és HW-esen is kész. Mondjuk a 8GB RAM kicsit túlzás, de vagy itt van vagy a fiókban.
-
Mezga Aladár
veterán
Mennie kellene.
Fstab-ba irtad a mount-ot?
//192.168.1.250/Zene /mnt/Szerver cifs username=mpd,password=voyage,file_mode=0644,dir_mode=0755,iocharset=utf8 0 0
Gondolom valahogy így, mert müxik a mount -a command.
Próbáld az /etc/rc.local fájlba beírni.#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.
mount -a
exit 0 -
Tamoo
nagyúr
Tegnap elég döcögősen, de eljutottam a végére.
[link] ezt a telepítési videót zongoráztam végig + Mezga Aladár írását.
mount -o loop /lib/live/mount/medium/live/filesystem.squashfs /tmp/root
Telepítéskor azt hiszem ennél a sornál tértem el a videótól egyedül.Elvileg működik a dolog, annyi nyűgöm van, hogy rendszerindítás után nem csatolja fel a samba megosztásom csak ha kiadom a mount -a parancsot.
Elvileg ennek le kellene futni magától is, nem? Mi lehet a gond? Vagy valami fájlba még be kellene írnom? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #3164 üzenetére
Ez egy Asrock H81M-HDS lap Celeron G1820 cpu-val.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #3161 üzenetére
Ja... de hogy miért azt ne kérdezd. Kínomban már mindennel próbálkoztam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #3158 üzenetére
Win32DiskImager-el felírtam pendrivera a voyage honlapjáról letöltött 10.0-ás iso-t, de nem akar bebootolni. vagy megáll GRUP és villogó promptnál vagy csak szimplán újraindulgat a gép. Ha bedugok egy openelec-es pendrive-ot az meg simán bejön.
Próbálkoztam két pendrive-al is és többször felírtam... Nem tudom mi a gond, múltkor ez a rész simán ment.Gép ugyanaz, ami változott, hogy 4GB helyett 8GB RAM van benne illetve ki lett szedve a HDD és ODD. Biosban beállítást próbáltam úgy belőni ahogy múltkor volt. Letiltottam egy csomó dolgot... Lehet van eltérés, de fogalmam sincs mi kavarhat be, de valószínűleg itt lehet valami.
Héten beraktam a korábban használt voyage-os vinyót, mert hagytam rajta feltelepítve, de már az is megakadt a grub+prompt-nál. Pedig mennie kellett volna, de akkor betudtam annak, hogy régi 80GBos cucc, biztos beadta a kulcsot, de most ugyanitt megakadok pendrive-al. -
Mezga Aladár
veterán
Igen, ráadásul van készen.
-
Tamoo
nagyúr
Amatőr kérdés.
x86-os gépen voyage mpd feltelepül pendrive-ra is? -
contaxg
veterán
válasz
liszi70 #3155 üzenetére
Igen értem...de tényleg így van... a szaggatás a Windows könyvtárból történő kijátszásnál volt csak tapasztalható. Ez lehet a Windows hülyesége is. Nincs NAS-om így nem tudtam kipróbálni más hálózatos könyvtárból a lejátszást. Még a DLNA kapcsolatos zenélésre kíváncsi vagyok, mert az egy picit más mint NAS kapcsolat.
-
contaxg
veterán
válasz
liszi70 #3153 üzenetére
Ez a Rune... ha a Volumio-val teszem ezt nincs gond, egészen addig míg valamiért el kezd molyolni és onnan vagy reset vagy pár óra várakozás a megoldás. A Rune-nál nem tapasztaltam ilyet. A hálózatos DLNA kapcsolatot még nem próbáltam ki.
Az is lényeges, hogy a Pi3 belső wifi-je sokkal jobb, stabilabb, mint a külső USB-s TP-Link adapteres megoldás a Pi2-vel -
contaxg
veterán
Pi3+ Volumio 2.0 egy idő után elkezdett hülyeségeket csinálni. Megoldáskánt feltettem helyette a Rune-t és megdöbbentően stabilabb a Volumihoz képest. Érdekes, hogy ha a PC megosztott könyvtárából játszok ki zenét elég szépen szaggat a lejátszás. De ha webrádiót hallgatok és közben a belső memóriába zenét másolok gond nélkül működik minden. Hangilag most jobb mint a Volumio.
-
-
Mathiask
senior tag
válasz
tamasgal #3145 üzenetére
Én is keresek valami hasonlót.
Csak jobb lenne itthonról kipróbálható esetleg garis cuccot venni.
Amúgy hallottam már olyat hogy valaki rendelt hasonló(nem ezt hanem a nagyobb saját tápos cuccot 50k környékén) breeze audios cuccot és nem működött, utána ment a levelezés meg mondták hogy küldenek másikat. Végül nem tudom mi lett, de hetekig húzódott a story.Nem igazán értem itthon miért nem kapni akár 50k környékén is valami normális USB-SPDIF átalakítót.
Egyedül talán a HiFace van, de azon nincs optikai kimenet, amit meg szeretnék.
Vagy van itthon is ilyesmi? -
tamasgal
senior tag
válasz
Mezga Aladár #3139 üzenetére
Sajnos nem jot össze a Hiface vásárlás, valahogy elbeszéltünk egymás mellet az eladóval!
Erről mi a véleményetek, most 24.000Ft-ért tudnék hozzá jutni kinából:
Köszönöm
Tomi -
Mezga Aladár
veterán
Végre kiszedtem a fitpc2-böl a wifi kártyát. Az a vicces, nem tudom objektíven tesztelni, igen macerás a kártya ki/be rakása.
Elfogadom h., biztos jobb, egy zajgenerátorral kevesebb.
-
Mezga Aladár
veterán
Srácok, nem tudja valaki, ha nem használom (ki kommentezem) a
audio_buffer_size "2048"
buffer_before_play "30%"sorokat, akkor az mpd kliens milyen értékekkel fut? Van valami parancs ami megmutatja az éppen aktuális beállításukat?
-
tamasgal
senior tag
válasz
Mezga Aladár #3141 üzenetére
Köszönöm még egyszer, megkérdem az eladót, hogy otthon kipróbálható e és ha tetszik megveszem. Szuper vagy!
-
tamasgal
senior tag
válasz
Mezga Aladár #3139 üzenetére
Köszönöm szépen, van is avx-en 26 ért egy. Ez az ár korrekt érte?
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok! 30 ezerért milyen usb-spdif átalakítót ajánlanátok? Van valami tuti befutó ezen az árszinten? Használt ellen sincs kifogásom. Köszönöm szépen
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #3133 üzenetére
Nem is kezdtük el forgatni a dugót.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #3131 üzenetére
Akkor és ott a torkom volt begyulladva, nem a fülem.
Te voltál a kontoll.
Wadia elég jól össze van rakva táp oldalról is. Te is ezt mondtad.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Ereshkigal #3130 üzenetére
És Patice.
A lin. táp a kockára volt dugva. Tehát ennek függvényében nézd amit írtam. Hogy miért nem hallottunk változást? Lehet h., a mögé dugott lánc (olyan 5 m forint értékben) nem volt elég jó hangú hozzá, vagy a fülünk volt kevés (bocs Patice)? Vagy a wadia saját táp+galvanikus leválasztás ennyire jól dolgozik, és ezen a láncon nem hallottuk meg a tápcserét?
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Mezga Aladár #3128 üzenetére
Mondjuk mert az egyikben igényesebben történik a tápfeszek előállítása?
Nézzük pl. a Denon DA-300USB-t, ami egy közkedvelt (legalábbis itt a fórumon) DAC:
"As for the power, the symmetrical voltages (+ 11V and -11V) coming from the switched mode power supply have their own LM7809 and LM7909 linear regulators which provide a regulated current of + or - 9V for the analogue part of the circuit. "
"The positive current of 11V also provides the necessary power for the logic circuits and the digital to analogue convertor, namely +5V with a LM7805 integrated regulator, which in turn feeds an AP1117-3.3 regulator which provides 3.3V."
Mindezt ugye a betáplált 15 V-ból állítja elő. Többen lin. tápra váltottak, pozitív javulásról számoltak be, de látszik, hogy ez magában nem minden.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #3128 üzenetére
Azért mert a Bladi USB-s táplálású és a kockától kapja a tápot. És mivel az USB-n is 5V megy ki, ezért nagyon valószínűsítem, hogy a kocka 5V-os tápja közvetlenül táplálja az USB kijáratokat, ezért volt jó hatással a jobb táp a hangra.
Wadia-nak van saját tápja, ezért neki nincs szüksége az USB-s tápáramra, nem is csinál vele semmit.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #3125 üzenetére
Az a baj, hogy még a kockában is 2-3 féle feszültség szint kell a működéshez. És ezt a bemenő 5V-ból a belső fesz. szabályozók "állítják elő", így a kockánál limitált egy kicsit a lineáris táp hatása.
De pl. az USB-s DAC-oknak jól jön a "közvetlen" "sima" 5V.
(Ezt minap tapasztaltam egy Hiface Evo Two-val és a hozzá való táppal, no meg Sbooster-rel.)
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #3125 üzenetére
Jó kis nagyfrekis "zajgenerátorok"
-
Primary92
senior tag
Contaxg-rol nem tud valaki valamit?
-
krechl
csendes tag
válasz
Honkydoo #3109 üzenetére
A max2play csak egy felület, ahonnan vezérled, mikor, mire szeretnéd használni. Persze, futhat több alkalmazás is egyszerre, ha nem ugyanarra a hangkinetre vannak beállítva. Pl. ha a KODI HDMI-n küldi a hangot tv-re, vagy házimozi erősítőre, akkor simán futhat mellette az mpd, ha azt USB-n kötötted egy DAC-ra. Nem lasstják egymást. Ez nem windows
-
Patice
Topikgazda
"Koczkázatos" DAC teszt.
-
ZooLee
senior tag
válasz
toroB86 #3038 üzenetére
már elég régóta volumio-zok egy Raspberry Pi 1 Model B-n, egy Behringer UCA 222 DAC-cal. csak ez van ...
Ti melyik úton indulnátok el?Szia / Sziasztok,
Már egy ideje olvasom a topicot (ill pár másikat is) és már én is építésben vagyok. Párhuzamosan egy PC-t és egy RPi-t építgetek, elsősorban az otthon "talált" anyagokból, aztán lépegetek előre.
Az RPi már működik nekem is Volumio-val igaz, csak alapkiépítésben (egyelőre, mert már jönnek hozzá a kiegészítők
) Sima kapcsolóüzemű táp, saját műanyag háza.
Szóval nekem is egy sima RPi B muzsikál, gondolkodtam a cserén, de csak akkor, ha majd a RPi lesz a gátja a továbblépésnek. Egyelőre nem az. DAC-ként nekem egy X-Fi HD volt, most egy Denon DA-300USB van, de az RPi ismert USB-gyengesége miatt nem vagyok biztos benne, hogy ez a legjobb megoldás. Ezért kipróbálásként rendeltem egy PiFi Digi-t, hogy Coax-on is kipróbáljam majd. Lassacskán meg kell, hogy érkezzen, majd jelentkezem. Van direkt DAC kártya is, nem tudom milyen minőségű, de pl a HifiBerry-s DAC Burr-Brown alapú, gondolom annyira rossz nem lehet...
Lináris tápot én építek, egy nagyon jó cikket találtam, ez alapján próbálok menni. Toroid trafót és fém műszerdobozt itthonról, bármely elektronikai áruházból tudsz rendelni, a regulátort a cikkben lévőt rendeltem meg, meg is érkezett, eléggé bizalomgerjesztő
Ha lesz időm, akkor lassan össze is építem majd.
E mellett még van egy Adafruit GPIO-s LCD panelem, ezt is megpróbálom majd beépíteni, webrádióra nagyszerűen üzemelt MPD-vel, vagyis Volumio alá is megoldható lesz. Remélem
PC-s vonslon is mozgolódok, ott van egy régebbi Atomos integrált mini-ITX lapom, fel is ment rá az AP-Linux, de egyelőre bott után, mikor indítaná a grafikus felületet eldobja magát, resetel az egész cucc.
Ide nem akarok egyelőre invesztálni, jó lenne kipróbálni majd az RPi ellen, és utána tovább menni.
Z.
-
tsilver
aktív tag
Pi3 és SynoNAS-t (DSM6) szeretnék párosítani RuneAudioval de hiába adom meg a webes felületen a SMB vagy NFS-t, az útvonalat és a NAS-on az NFS hozzáférést nem látja a NAS-t. Ha jól emlékszem ugyanez volt a baj a Volumio-al is. Van valakinek ötlete, vagy parancssorból valahogy fel tudom mountolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest