Aktív témák

• vhw

addikt

válasz Arpee78 #27931 üzenetére

Statisztikám nincs, sose éreztem szükségét, hogy ilyesmit csináljak...

A felhozott példa pedig arról szól, hogy megy a lemming train egyik irányba, és ilyenkor gyakran az esik meg, hogy az "üresen" hagyott oldalra az értelmesebb játékosok indulnak el. Csináltam ezt én is (amennyire értelmes játékosnak számítok), és gyakran nem értem, hogy ha az én (/mi) oldalunkon jön az ellen fő ereje, a top tankok, és helyzettől függően sikerül őket leszedni, vagy legalább valameddig lassítani az előrejutásukat, akkor a másik oldalon a nagy támadóék miben akad meg?

"Hányszor volt Lake ville-en, hogy elrohantak 10-en a városba, a mocsarat és azt az ösvényt pedig 5-en megvédték? Szerinted ezen a pályán is a szimmetrikus támadás a nyerő."

Igen Lakevillen ezt kell csinálni, mert szűkkeresztmetszet, mocsár van, egyszerre 2-3 tanknál több nem tud lőni, a többi meg csak torlódik mögöttük. Ha meg még az arty is segít... De hülye is az az ellenség aki a völgyön keresztül akar bejönni...

Sosem mondtam, hogy mindenfelé támadni kéne randomban. Az egyik oldalon védekezésre kell berendezkeni a másikon igyekezni támadni. De mivel randomról van szó, nincs sok összejátszás, így szerintem, ha nem totál hülyékről van szó, azok járnak jól, akik minden lehetséged ütközőzónába "küldenek" pár tankot. Valamelyik szárnyon találkoznak az ellenség támadóival (többen vannak), de mivel a fentebb említett összhang nincs meg, így nem tudják olyan gyorsan legyalulni az itt lévőket mint egy CW/TC csatán. Ezért az itt lévőknek a cél, hogy időt nyerjenek (ha győzni nem tudnak), DE ekkor a másik oldalon lévő csapattársaknak kell kapcsolni és támadni, mert a minimapen felvillanó piros foltokból könnyen ki lehet számolni, hogy ezen az oldalon előttük (lényegesen) kevesebb tank van (és sokszor nem is top tier), amit nekik meg kell enni.

Ez az elmélet, de ehhez jó helyzetfelismerő képesség kell, az meg a többségnek nincs. Lehet itt jönni az ilyen-olyan szituációkkal, ha itt vannak többen, ha amott kevesen, vagy senki sem. Az egészet ott eszi meg a kutya, ha a szerencsétlenek nem ismerik fel időben mit kell csinálni.
    Hányszor esett már meg, hogy a hátul álló tank az istennek nem mozdul meg, hiába kérik, hiába a pittyegés, de mikor kihúnynak a segítséget kérő zöld pöttyök, akkor hirtelen megindul az illető, kérdem; már minek?
    Hányszor indul meg hirtelen a beragadt oldal, ami előtt 2-3 tank áll csak, mikor már a másik szárnyon a szerencsétlen csapattársak meghalnak, nem bírják tovább húzni az időt...
    Megszámlálhatatlanul sokszor tapasztaltam ezt, hogy akkor indulnak meg ezek a töketlenek az ellen bázisa felé, mikor már a sajátunk elveszett. Esetleg visszafordulni védeni? Az már nem jut eszükbe...

Aktív témák