Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Iron Funeral #33999 üzenetére
Nekem úgy rémlik, a 12 évnyi katonai múltammal, hogy a miliméter ebben az esetben a lőszer űrméretét jelöli.
Pl. 122 mm - ami 12,2 cm-es átmérőjű skúló (mint a pörköltes konzervdoboz). -
Iron Funeral
őstag
válasz
Bad Pritt #33968 üzenetére
Van különbség, mindegyik lövegnek/lőszernek van egy külön modulsebző értéke, ami annak fényében fog modulsérülést mennyi HP-ja van az adott modulnak és, hogy milyen "saving throw"-ot dob a gép a modulra.
Alapvetően, minél nagyobb a kaliber annál nagyobb modul HP sérülés okoz, illetve az is a kalibertől függ, hogy milyen mélyen tud kárt okozni a tankban (120mm kaliber 1,2méter mélyen fog aljaskodni maximum, 155mm kaliber 1,55méter és így tovább), bár ez talán inkább csak AP/APCR lőszereknél fontos.
-
Bingisz
addikt
Az tény, hogy a 8.10 nagyon jól néz ki full grafikán. A motion blur-t szépen eltalálták, a szovjet lánctalpak pedig gyönyörűek. Így tovább!
-
scyllarus
veterán
válasz
mefistofeles #33987 üzenetére
Nekem "sima" 8 alatt tűnt fel, hogy a bezárás után még szól egy darabig a zene, tehát fut a wot. De pár másodperc után leáll magától.
A 8.10-ről egyébként jók a tesztszerós tapasztalataim. Nekem gyenge gépem van, egy régi monitorral, ezért élesben fejlesztett, de lebutított grafikával játszom alacsony felbontásban (pl. árnyékok, lánctalpnyomok kikapcsolva, 1024*768-on.)
Ehhez képest a teszten simábban fut a játék, nem néztem meg, milyenek a beállítások (otthon majd ránézek), de van füst, porfelhő, árnyék minden. Szebb és sokkal simábban fut, fps kb. ugyanannyi vagy picit magasabb is. Remélem, így marad élesben is. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Simulacrum #33964 üzenetére
Nekem csak "nagy" TD-im vannak.
Szerintem a középút a legjobb, pl. JagdTiger és Obj. 704., Obj. 268
Ezek 10 és 15 mp alatti töltésidővel rendelkeznek, 550 és 800-as átlagsebzés mellett. Az E-100-nál az a gond, hogy hiába a nagy alfa, ha hosszú az utántöltés.
Két eset van, az egyik amikor szárnysegédnek használod és osztod az ellenek az ezres sebzéseket, szigorúan csak magas HP-val rendelkező tankoknak. Viszont ezt ritkán lehet megoldani. A gyakoribb a befejező lövés, ami ritkán sebez a maximum közelében. Sokszor van találatom 4-800 HP-val. Utána várhatod a betöltést ami 22 mp, ha meg nincs sebzés akkor 44 mp. Viszont elrettentésnek nagyon jó, főleg ha a maximális sebzéseket adja be, vagy ammorack a végeredmény. A túloldalról csak hallanak egy nagy dörrenést, és -1 tank. Ez kb. fél percenként elég frusztráló lehet, és ilyenkor megtorpan a nagy lendülettel támadók többsége..
A Jagdtigerrel viszont nincs ilyen gond 10 mp alatt tölt, és ritka ha nem sikerül a teljes DMG odatenni valakinek.
Tapasztalatom szerint a gyorsabb, kisebb alfa a nyerő ha a kiosztott sebzés a cél. -
csapee
őstag
Tegnap olyan buszke voltam magamra/vagy akkora noobot talaltam
(inkabb a masodik). A T29-el egy full hp-s IS8-at szedtem ki face to face. Mindig a tornyot akarta atloni
0 sebzessel ment a garazsba
6-os szazadrol volt szo tudtommal. -
Jolet
őstag
válasz
mefistofeles #33983 üzenetére
ezt nekem is csinálja... win 8.1 rendszeren
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #33987 üzenetére
Akkor a szükséges és megbízható progik valamelyikét nem csípi a wot.
-
mefistofeles
veterán
válasz
#43783936 #33986 üzenetére
A win nem lehet (vagy ha igen akkor miért csak nálam?)... Írtam előfordult 7, 8 és 8.1 alatt is. Most egy tök csupasz, jogtiszta 8.1 van fent és ugyanúgy csinálja mint 7 alatt. kb. egy hete telepítettem, előtte formáztam a meghajtót, és a wot on kívül tényleg csak pár darab szükséges és megbízható progi van a gépemen.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #33985 üzenetére
Akkor a vagy a win vagy egy program a hunyó.
-
mefistofeles
veterán
válasz
#43783936 #33984 üzenetére
Természetesen kipróbáltam modokkal és azok nélkül is, egyébként most cleverland modpackjával nyomom, ott tudtommal másnak nincs ilyen gondja.
Futó progi meg nálam csak a leg szükségesebbek... nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat.
Most már nincs új tippem, egyedül abban reménykedek, hogy 8.10 alatt nem lesz már gond..... -
törölt tag
válasz
mefistofeles #33983 üzenetére
Valami mod esetleg?
Ha nem mod, akkor fut valamilyen folyamat vagy alkalmazás, amivel összeakad. -
mefistofeles
veterán
Érdekes ez a játék technikai szempontból is.
Sokakat hallok panaszkodni az fps-re, általában olyanokat akiknek 3x olyan jó a gépük mint az enyém. Én játszottam a wot-ot 7, 8, és 8.1 win alatt is, és sosem volt gondom az fps-el (átlag 40-60 között, 30 alatt gyakorlatilag soha). Persze nyilván néha kompromisszumot is kell hozni és a real time bogarakat dinamikus árnyékkal ki kell kapcsolni, meg levenni a felbontást csiliószor milliórol valami kisebbre (nem bántásból mondom, biztos sokan megtették) esetleg megvizsgálni a háttérben futó folyamatokat de nyilván jobb és élvezetesebb a játék alacsonyabb felbontásban, de folyamatos mozgásban, mint full HD-ben diavetítés közben.
Nálam egész más jellegű probléma van, ezzel pl. nem sokat találkoztam a fórumokon. A játékot az esetek talán felében nem tudom bezárni! A normál kilépés után a háttérben tovább fut a wot. Csak feladatkezelőben lehet kilőni. Gyakorlatilag mindent kipróbáltam már de semmi sem segít. ...ja és ezt csak 8.9 óta csinálja. Tudom nem tűnik nagy problémának de elképesztően bosszant! -
Bad Pritt
félisten
A noobmeter ugye írja recent results néven az utóbbi pár nap eredményét. Amit ott nem ír, azokat a napokat ki is hagyja az elemzésből? Csak mert az azért fasza, mert nekem kihagyta hatodikát meg hetedikét, pont amikor kiirtottam mindenkit E 25-tel. Cserébe a tegnapi szar nap eredménye ott van, jellemző
-
törölt tag
válasz
Patrick76496 #33969 üzenetére
A nagymacsek annyira jó, hogy a 8-as heavykkel is simán le lehet állni városba egy az egyben harcra.
Mire újratöltenek általában benyelnek három találatot, a nagyedik újratöltést pedig már kevesen élik meg közülük.
A kedvencem az volt, amikor siegfriden egy t-29 - is-2 duót szivattam egyedül.
Sajna a végén megjelent egy táras, és elvitte előlem mindkét killt, pedig már 100 hp alatt volt mindkettő.
Azóta már beletörődtem, hogy nem a topgun plecsniket hozza, hanem a szárnysegédeket. -
Angel1981
veterán
válasz
diegho #33972 üzenetére
Upsz! Hát igen.....
Igen, egyik videójában mondta QB, hogy "I prefer passive scouting, and active fighting" - és tényleg ahol csak lehet, belemászik az ellenfél arcába.
Ez valahol nagyon becsülendő, semmiképp sem lehet ráaggatni a "noob camper" jelzőt, másfelől meg ha egy kicsit "óvatosabb" lenne, szerintem mehetnének feljebb az értékei.
Persze így is irigylem, de igyekszem fejlődni! -
Simulacrum
senior tag
válasz
diegho #33972 üzenetére
Múltkor szóba hoztam a sakkot. Ott pl. egyáltalán nem ritka, hogy esetleg élőben gyengébb játékos segít a papíron jobbnak. Egy 2500-as és egy 2200-as WIN6-os játékos között biztos van különbség, de az valószínűleg tagadhatatlan, hogy a 2200-asnak is vannak nagyon jó meglátásai, helyei, illetve trükkjei. QB is szerintem elég jól elemzi a replayeket, de lehet nála jobb játékos meg nem tudná szépen elmondani mit miért, mert csak belülről érzi és ösztönösen tudja és csinálja, de megmagyarázni már nem biztos, hogy ugyanilyen szinten menne neki.
A 8.10-es pálya gyönyörű, de nekem nem igazán fog tetszeni. Sajnos nagyon jó kempelő helyek vannak az egyes bázisoknál, ahonnan akár a városra is rá lehet látni, már előre látom az 1000-es sebzéseket onnan a városból kijövő medek számára. Illetve baja még, hogy 3 útvonal van összesen, kettő a hegyen, egy a városban és ilyen Lakeville völgyérzésem volt rajta sajnos, ezért mindig városba mentem, ott meg a korábban írt TD veszély fogadott az ellen bázisánál.
-
diegho
nagyúr
válasz
Patrick76496 #33969 üzenetére
Dél:
Heavy: F8-9 attól függően mennyi TD van az ellenfélnél, értelemszerűen ha van nagy TD, akkor nem állok ki az utcára
Med: E6-7 vagy F3-4Észak:
Heavy: E8, D8
Med: E4-5-6-7Ezek az általános pozíciók, de minden az ellenfél és a saját csapat összetételétől függ.
-
munnergep
senior tag
Leszarom, hogy nyerek/vesztek, lefosom, ha hülye a csapat és 15:0-ra vesztünk, de hogy az egy bites random generátoron múlik az én saját meccsem, az mindig felbassza az agyam.
Dühöngés off. -
diegho
nagyúr
válasz
Angel1981 #33965 üzenetére
Láttam ahogy élőben játszik és ő tipikusan az a játékos, aki szerintem lebecsüli az ellenfelet. Többször volt igen jó pozícióban és flegmázta el a győzelmet. Jól lát a pályán, meg minden, de a könnyelműsége miatt sosem lesz egy Humbart szintű player (ő a legjobb, akivel eddig sok platoon-t nyomtam a másik accon).
A replayeimet is azért lett volna célszerű vele elemeztetni, mert én nem akarok ilyesmit csinálni, de az vicc, hogy fizetnem kéne érte... Ez kb olyan, mintha Alonso fizetne Massa-nak, hogy adjon már neki pár tippet.
-
Angel1981
veterán
válasz
Szerintem harcmodor függő.
Természetesen vannak átfedések, de ha mindenáron valahogy el kell különíteni a kettőt, én e szerint tenném:Az olyan tankok, amik inkább közelharcra termettek (pl. orosz), nagy alfával vannak ellátva, mert tereptárgy mögül kibújik, odaküld egy nagyot, aztán visszamegy tölteni - peek a boo.
Ezek az ágyúk általában pontatlanabbak és hosszabban is céloznak, ezért sem ajánlatos velük messziről harcolni.A sniper beállítottságú tankok esetében (pl. angol) viszonylag nagy a tűzgyorsaság, mert arra valók, hogy második vonalból lődözd viszonylag "folyamatosan" azt, akit spottolnak.
Ebből adódóan pontosak is, és gyorsan céloznak.
Az ilyen tankokkal ha lehet kerülni kell a városi harcot, mert pl. sarokharcnál egy nagy alfással szemben valszeg te húzod a rövidebbet; mondjuk mindketten meglövitek egymást, csak ő kétszer akkorát sebez, és hiába a nagy RoF, ha visszabújt tölteni.És ahogy más is írta, az átütés egy nagyon fontos érték, igazából én azt nézem meg elsőnek egy adott tankon, amikor azon gondolkodom, hogy merre tovább?
-
szallasi007
őstag
válasz
Patrick76496 #33961 üzenetére
Régebbi patch-eknél (gondolok itt a 8.0 utániakra) 50-60 fps-sel játszottam improved grafikán, a látótávon kívül mindent a leggyengébb értékre állítva, tweaker-rel, de mostanában nem ritka, hogy 30 alá is leesik az fps. Ugyan olyan beállításokon játszom. Rajtam kívül valaki tapasztalta?
Felraktam a 25%-os textúracsomagot, de nem segített semmit. Gépem a cuccoknál.Hasonló, bár én az oprendszerre gyanakszok, mert mióta áttértem 8.1-re azóta van olyan hogy egyszerűen beáll 8! fps-re és felugrál 20-ra majd megint 8. Ha mindent low-ra rakok és nem csinálja ezt akkor 80-100 fps között van egyébként a történet. Ezt azóta csinálja csak a WoT mióta 8.1-re van telepítve.
Viszont WarThunder 1920x1200-on High beállítások mellett átlagosan 45-50 fps között megy ugyanezen a gépen, viszont ha a WoT-ot teszem High-ra akkor meg max 20-30 de itt még nem vártam meg az előzőekben írt "szaggatást".
-
Patrick76496
őstag
válasz
diegho #33962 üzenetére
Konkrét szektorokat tudnál mondani? Pl E-F8-at mennyire tartod jónak? Előre is kösz!
(#33963) Mogyesz75: Épp ezért írtam eredetileg, hogy elég lenne, ha csak 10 pályát ki lehetne kapcsolni.
Én folyamatosan próbálkozok új helyekkel az utált pályákon. Van, hogy bejön, bár nem mindig. Néhány pályából már kezd elegem lenni, mert akármivel megyek, nem találom a helyeket, ahonnan sokat lehetne sebezni. Ez a 8.10-es pálya is egy hulladék (kinézetre szép, ezzel nem is szokott gond lenni), és folyamatosan hozzák be az ilyeneket.
(#33964) Simulacrum: Játékstílusfüggő. Én általában a pontosabb, gyorsabban célzó gépeket preferálom. Szerintem sokkal könnyebb egy Leo 1-el játszani, mint egy FV 183-al, és élvezetesebb is. Pl a KV-1S-el valszeg azért játszik a gyengébb játékosok nagy része, mert olyan a játékstílusok. Szerintem egy ARL 44, egy M6 vagy egy Churchill VII sokkal jobb T6-ban.
(#33967) Mogyesz75: Ennek kifejezettem örülök, nálam a Panther a következő a német med ágon. Sokan szidják azt a gépet, bár én sok lehetőséget látok benne a jó lövege miatt. Ugyan így volt a Lorraine-nél is és nem csalódtam benne.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Ha már témánál vagyunk: van különbség a különféle lövedékek azon képessége között, hogy milyen valószínűséggel gyullaszt ha megfelelő helyre lősz? Tehát pl az IS3 122mm-es lövedéke és a T-34 57-ese között van különbség vagy ugyanakkora az esély?
-
törölt tag
válasz
Én a nagy átütést helyezem előtérbe.
Pl: a Panther cerkaágyúja.
Szinte mindent visz amivel összefuthat, csak sokszor kell betalálni, hogy ki is nyírja az ember az ellent.
Az eredmény általában kevés kill, mert valaki a legvégén úgyis kiszedi előled, de hatalmas mennyiségű sebzés.Ugyanezen okokból még a brit ágyúk is jók. Jó átütés, kis alfa, de nagy tűzgyorsaság.
-
Bingisz
addikt
válasz
Az E 50M-nél például zavar a kicsi RoF, mert nem tudok vele senkit se láncon tartani. Ilyen szempontból jobban bejönnek a szovjet medek.
Amúgy RoF és DPM-ben nézve szvsz az IS7 és az egérke a legrosszabb tier10 heavy. Nekik nincsen se nagy RoF se nagy DPM...
-
Simulacrum
senior tag
Úgy, hogy van pár pálya, amit kifejezetten utálok, teljesen egyetértek veled, szerintem is kellenek és jó megoldás a random pálya. Kellenek tényleg olyan pályák is, amin nem megy igazán az embernek és így tényleg rá van kényszerítve, hogy megtanulja, próbálkozzon jó stratégiákat találni. Én szeretem, hogy minden patchban jön új pálya. Ez teljesen rendben van.
Napi kérdés: Nagyobb alfa vagy kisebb, de több lövés percenként. Ki melyiket favorizálja általában? Egyértelmű-e, hogy meden inkább többször lőni, TD-vel inkább nagyobb alfa a jobb? Érezte-e valaki azt, hogy neki az egyik tulajdonság bármilyen tankkal is van jobban fekszik?
Nagy hülyeség, ha azt gondolom, hogy gyengébb játékosnak alapvetően a többszöri lövés, jobb játékos kezében a nagyobb alfa a jobb, abból kiindulva, hogy a gyengébb játékos sokszor lő rossz helyre így a többször lövő ágyúval jobban tud korrigálni, míg a jobb játékos nagyon kevésszer hibázik így neki jobban fekszik a nagyobb alfa, azzal tud jobb teljesítményt nyújtani? -
törölt tag
válasz
Egy választható pályás rendszerben lehet hogy jobban haladna a tankfejlesztésben az ember, de még lejjebb esne az amúgy se túl magas játékosszínvonal.
A véletlenszerű pályáknál rászorul arra, hogy valamiféle teljesítményt is felmutasson, ha haladni akar a fejlesztésekkel
Kellenek a nemszeretem pályák.
Erlenberg sokáig a mumusom volt, de megszerettem.
Nem volt más választásom, olyan sűrűn tesz be oda a játék, -
diegho
nagyúr
válasz
Medium közép, vagy város széle. Heavy város.
-
Patrick76496
őstag
válasz
#43783936 #33785 üzenetére
Nem azt írtam, hogy melyik pályán játszhatnak, hanem azt, hogy melyik pályán nem, ami alatt azt értem, hogy konkrétan lehetne az általános beállításoknál pl egy 10-es lista, ahol kiválaszthatja a júzer az utált pályákat.
"Az összes töketlen statvadász betanulna egy-két pályát, és azon brillírozna."
Ha belegondolsz, nem csak azért fontos, hogy sokat sebezz körönként, mert beleszámít az adott tankkal az átlagsebzésbe, hanem azért is, mert több XP és kredit, ergo jobban haladsz. Más dolog az, hogy most nincs meg az esélyed, hogy jól betanulj egy pályát randomban (vagy ha körbenézel gyakorlóban)?
Egyébként tetszik az "ötleted", tényleg tök poén lenne, ha csak azon a pályán mennél, amit kiválasztasz. Kb egész nap Himmelsdorf-on, Mines-on, Redshire-en, Ensk-en és Cliff-en játszanék.(#33787) Bingisz: Erlenberg tényleg egy foch, viszont ezzel ellentétben Redshire-t azért szeretem, mert ha van spot, akkor akármelyik oldalon is vagy, a középső dombról rengeteg sebzést lehet kiosztani.
(#33791) diegho: Fisherman's Bay-en mit szoktál csinálni medium-mal, TD-vel és olyan heavy-vel, amivel nem lehet sidescraper-ezni?
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Régebbi patch-eknél (gondolok itt a 8.0 utániakra) 50-60 fps-sel játszottam improved grafikán, a látótávon kívül mindent a leggyengébb értékre állítva, tweaker-rel, de mostanában nem ritka, hogy 30 alá is leesik az fps. Ugyan olyan beállításokon játszom. Rajtam kívül valaki tapasztalta?Felraktam a 25%-os textúracsomagot, de nem segített semmit. Gépem a cuccoknál.
-
skopy
tag
Láttátok már a Lengyelek PL-01 saját fejlesztésű tankját ?
Elég jól néz ki. -
aDamker
aktív tag
Sziasztok. A Team WD csapata ezuttal egy ESL csatat mutat be nektek. Remeljuk tetszeni fog.
Team WD - Gyors ESL csata 7vs7 Mines -
diegho
nagyúr
Csak forgó tornyos TD-im vannak: Hellcat, T30, E4. Van már fent replay mindegyikről. Mivel minden tankot megszereztem, amit akartam, sőt teljesen felesleges elindultam az E5 felé és már az is ott a garázsban, nem várható, hogy újabb ágakat húzok ki. Japán esetleg, de igazából nem izgat már egyik tank sem, inkább az olyan helyzeteket keresem, amiket egy nem autoloaderes tankkal tudok ésszel megoldani, így ezek a tankok vannak a garázsomban: Hellcat, T25AT (ezzel csak a 105-ös löveget húztam ki a prototype-hoz, plusz rátoltam az ace-t), 110, WZ132 (nem játszok vele), T30, 113, 121, T110E4, T110E5.
-
diegho
nagyúr
válasz
Simulacrum #33940 üzenetére
Havi 5$-t kell fizetni és akkor lehet replay-t küldeni, amit ő elemez... biztos nem fogok fizetni azért, hogy elemezze a replayemet, mert nekem semmi újat nem tudna mondani. Tegnap volt pár jó csatám egyik klántársammal platoonban, azokat feldobom majd. Mindegyik M103-ban.
-
Chris0321
veterán
válasz
SSJmeszes #33943 üzenetére
Én is sok free xp-t felhasználtam rá, nem volt kedvem szenvedni. Nagyon vártam, hogy kipróbáljam és nagyon nem ment vele. Amint meg lett rá minden már sokkal jobb lett. Az aljára vigyázni kell, be kell forgatni és úgy csak a parancsnoki bebúvónyílást tudják lőni szemből arra vigyázni kell.
-
CHaooSS
őstag
Lol, mi ez
Vereség!
Map: El Halluf
Date: 2013.12.08. 20:42:18
Jármű T34
Szerzett tapasztalat 1 692 Szerzett kredit: 110 020
Csatában elért Achievement: Mesterlövész -
SSJmeszes
senior tag
Nem tudom, hogy csak viccel velem a játék vagy sem..
Megvettem ugye az E75 öt rá a IX ágyút... Ami a tiger II is van azt hiszem..
Na eddig kb 10-15 meccset mentem vele. És szinte mind vesztés, és ebből kb 7-10 meccs minuszba is mentem kreditben..
Nem tudom elhinni. Egyetlen egy jó köröm volt. Vagyis a többihez képest, jó kör. volt
Volt 100.000 kreditem. amit összeszedtem még a su100Y al, hogy megtudjam rá venni a IX es ágyút.. Ebből már csak kb: 60.000 van.. és csak ezzel mentem. Azt hiszem ebből játék törlés lesz..Mielőtt jön valaki, NEM, NEM vagyok közel sem pro játékos! Eddig ~2000 csatám volt, azt szerintem nem sok.. vagy de?
-
diegho
nagyúr
Megpróbáltam pár replay-t lejátszani QB-vel, amiken el tudná magyarázni miért csinálok és mit, erre csak fizetős emberek adhatnak neki replayt
fizessek egy nálam rosszabbnak, hogy kommentálja a replayeimet? Nem köszi
-
csapee
őstag
Most befőttek a szerverek vagy csak engem szopat?
Hihetelen, emiatt buktunk mert random kirak. pff -
Angel1981
veterán
válasz
GaburroSan #33897 üzenetére
Nagyon bátran játszottál, elismerésem!
#33926 HáGé: egyetértek, illetve annyit fűznék hozzá, hogy időnként a túlélésed múlhat a prémlőszeren, sőt, ritkán bár, de csatákat dönthet el.
Ma is volt rá egy példa; E 25-el magamra maradtam egy T 34 (mármint az amerikai) ellen. Nem volt hulldown-ban, de 150 pennel nem életbiztosítás az elejét lőni + messze is volt. Minden lövésem átütötte, félek, normál lőszerrel legalább 1-2 pattanó lett volna, és akkor tuti, hogy lett volna ideje még egy lövésre ellenem.... -
KaLeun
senior tag
Már itt is ez az MM sírás megy? Most már minden csata úgy kezdődik, hogy valaki szidja MM-t. Teljesen értelmetlen esetekben, pl. t10 csata egyforma csapatokkal és oldalanként van 3 arty és td, de egy IS-7 már csinálja cirkuszt. Mit szeretne? Loltrakik ellen menni?
Azt már nem is érdemes megemlíteni, hogy 2 szintes MM besorolással a játékosok többsége nincs tisztában. Ha mondjuk KT-rel megyek akkor nem az első sorban próbálom felfogni az ellen E-100-kat, KV-2-vel meg kifejezetten szeretem, ha t8-ba rak.
-
Jo33by
tag
Hihetetlen. Ez a játékos :EvilJoe 104K csatát ment már.
-
DaveNo1
veterán
válasz
Jo33by #33918 üzenetére
Mai nap tényleg katasztrófa, eddig 21 meccsből 6 győzelem 14 vereség 1 döntetlen, azt hiszem ez negatív rekord eddig. Amúgy a wn6om meg az effem még így is 1800 környékén van, csak sok mindent nem lehet úgy csinálni, hogy a fél csapat már kihal az elején.
Amúgy tapasztalataim alapján a nehéz tankokon megy el a meccs: vagy beállnak kempelni (és ekkor tudjuk mi lesz a vége), vagy fogalmuk sincs hogyan használják úgy a tankjukat, hogy ne üssék át őket (ma volt egy olyan meccsem ahol azért kaptunk ki mert a két top e75ös tankunk 0 kiosztott sebzéssel lehalt...megjegyzem városi pálya volt).
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Angel1981 #33923 üzenetére
Persze, én is azt szoktam mondani, hogy ha úgy érzed, hogy megéri 10-20-szoros pénzt fizetni egy ugyanakkorát sebző találatért, lelked rajta. Én ezt inkább veszem taktikai fontosságú ténynek, mintsem kib*szásnak, ugyanúgy mint a HE lövedék. Ha kis HP-n vagy, egy HE lövedék így is úgy is elpusztít, amivel számolni kell. Ha nem tudnak rendes AP-val belőni, akkor átváltanak aranyra, amivel szintén ugyanúgy számolni kell. De rinyálni mindig könnyebb, az E 25 pedig továbbra is a legnagyobb fun jelenleg a játékban, bárki bármit mond.
-
SoulReaver
veterán
obj 704 bukta... 15 emberből 10 nem csinált semmit...
-
Angel1981
veterán
válasz
Bingisz #33920 üzenetére
Idő közben egy még jobb - persze ezért már nem jár Master...
HáGé: ez így van!
Ő írta, hogy "bírom a gyerekeket a gold tankokkal"
Erre én; "32 vagyok"
Erre ő; "lehet, de gyerek fejjel" - sajna azt már nem volt időm beírni, hogy nézze meg a csata végi kiértékeléstHát ja, én a gold ammo miatt sem anyázom soha, mert semmi nem tiltja, én is használom időnként.
Problem? -
dfsz34
őstag
Megadta magát az e25, tank ász.
Hiába kérleltem a csapatomat, hogy védekezzünk és ne támadjanak, hiszen az ellenségnek sokkal több tankja van. Így hát magamnak kellett megoldani a végén és a megmaradt 5-7 ellenséget kilőni (nem tudom pontosan mikor halt meg az utolsó csapattársam) , akik nagyjából egyszerre támadtak
Most jól jött a brutális kamo és a gyorsaság, ami ennek a tanknak van.
Győzelem!
Map: Sand River
Date: 2013.12.08. 14:25:16
Jármű E 25
Szerzett tapasztalat 6 264 (x3 minden nap az első csatáért) Szerzett kredit: 85 446
Csatában elért Achievement: Top Gun, Elit lövész, Kolobanov medál, Kiváló sofőr jelvény: "Tank ász" -
Jo33by
tag
kiváncsi vagyok ez a sok "mazoista" mikor unja ezt meg. Már csak röhögni tudok rajta.
Tegnap ugyanezzel a járművel tank ász. Nem hinném hogy ennyire megváltoztam volna egyik napról a másikra elfelejtek játszani. 8 kör és nem tudtam triplázni. Mára ennyi ezt nem kell erőltetni. Odáig jut az ember hogy egyszerűen nem merek menni a tankjaimmal. -
Diarmand
senior tag
-
nyunyu
félisten
válasz
q13579 #33892 üzenetére
M8A1-gyel mászkálok és őszintén szólva nem rossz gép. VISZONT. Mi értelme a páncélvadásznak, ha nem tudok nagyobbat sebezni mint egy sima medium tank?
TDknek altalaban nagyobb penje van, mint a hasonlo szintu tankoknak, vagy ha nincs, akkor is gyorsabban+pontosabban lonek. (Lasd T49 vs Sherman, Hellcat vs M6, majdnem ugyanaz az agyujuk.)
Kiveve persze az AT-2.
-
bullseye
addikt
Én inkább a tankos részt várom. Réges-régen sokat szimulátoroztam, még a BF1942/DC-ben is sokat repültem, de itt nem jött be igazán se a WoWp se a WT - igaz csak pár órát repkedtem bennük.
A bevásárolható beta alapján nekem úgy tűnik, hogy ők is a lóvéra hajtanak, nem szentek. De abban még reménykedhetünk, hogy ezért profibban csinálják majd a dolgokat, vagy legalább jobban benyalnak nekünk
-
vhw
addikt
válasz
bullseye #33909 üzenetére
A tankos rész ugyan még homály, de repülőkkel nem annyira vészes egyedül játszani, mint mondjuk wot-tal (egyedül).
Jó-jó veszíthet ott is a csapat, de sokkal kevésbbé húzza fel az embert (főleg azért mert újra vissza tud menni a csatába egy másik géppel - egy hülye lépés után is tudja folytatni a harcot).
Persze nem lesz megváltás ez sem... de valahogy egyenletesebben osztja el a "feszültséget".
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #33904 üzenetére
A jelenlegi rendszer ebből a szempontból jó. +-2 teljesen használható. KV-1 mit tud tenni tier7-ben? 122-essel tudsz sebezni mindent autoaim-al, 85-össel tudod sebezni szemből az összes tankot weakspoton. Amikor utolsó tank vagy, akkor nem a sebzés osztás a dolgod, hanem a zavarkeltés. Ha leadsz 3 sebző lövést és van 400 sebzésed, az már bőven jó, csak jól kell megválasztani a pozíciódat és a célpontokat. (hozzáteszem egyetlen tier7 tank sincs, amit ne tudna egy KV-1 szemből sebezni). Milyen idegesítő tud lenni, amikor mondjuk 7-es heavy-vel vagy szemben egy 7-es med és egy KV-1, a KV-1 pedig csak láncolgat, hogy a 7-es med meg tudjon kerülni és ki tudjon nyírni. A KV-1 belehal, de a 7-es med lehet 100%-on marad és cserébe egy 7-es heavy veszett. Már sokszor mondtam, hogy ez észjáték, gondolkozzatok, hogy mi a legrosszabb az ellenfélnek és csináljátok azt. Tudjátok mennyi a tankotok átütése, tudjátok az ellenfél gyenge pontjait, innentől egyértelmű.
-
Jo33by
tag
Hát Ez a T28 proto egyik nap opp és mindenkit szétlövök vele, ma meg be sem tudok érni a városba nyilt mezőn ki vagyok löve messziről. Érthetetlen miért kell egy tankot ilyen sebességgel behozni a játékba, 7-el mentem be a város felé tudtam előre oldalba kapnak. Ha meg kint maradok hátul , semmit nem segítek. Azt hiszem opp vagy nem opp de a sebessége miatt el fogom adni. Karnyújtásnyira a T30. Pedig jó az MM is nem panaszkodhatok ezzel, a win-em ezzel a tankal a legjobb 59%. De a sebessége az botrányos és oldalról nem olyan védett.
-
bullseye
addikt
válasz
Remus389 #33869 üzenetére
Persze hogy többet ér a sebzés, mint a kill. A szexben is az a legjobb, amíg az ember elér egy szintre, a vége már nem olyan érdekes...
De majd jön a WT és akkor minden tökéletes és élvezetes lesz végre, és... "So, six hours of War Thunder tonight. Six hours of teamkilling, ramming, chat spam, harrassment and dogshit game after dogshit game. When it's good, War Thunder is great. When it's not good, it's enough to make you give up on humanity completely." (Jingles)
-
mefistofeles
veterán
válasz
Kakumix #33902 üzenetére
Igazad van de ez a video pl. éppen semmiben sem stimmel azon témámval kapcsolatban amiről beszéltem. Ha jól látom itt egy top tieres TD csinálja amit csinál. Abban azért gondolom egyet érthetünk, hogy top tierként minden tanknak sokkal nagyobbak a lehetőségei mint az általam felhozott low tieres heavyknek.....
-
mefistofeles
veterán
válasz
diegho #33900 üzenetére
Nézd, meghajlok tudásod és tapasztalatod előtt és tökéletesen elhiszem neked, hogy volt ennél rosszabb is. De attól, hogy volt rosszabb attól még ez szerinted jó? És most kérlek ereszkedj le az olymposz hegyéről és próbáld egy átlagos játékos szemével nézni a dolgokat....
Amúgy ha már megtiszteltél, léci adj tanácsot, hogy pl. egy KV1-el VII-es csatában (zömében VII-es, néhány VI-os és kb. ugyanannyi V-ös van) mi a jó taktika, egyáltalán mit tud tenni hatékonyan? (az elhalálozáson kívül) -
Simulacrum
senior tag
-
Kakumix
senior tag
válasz
mefistofeles #33893 üzenetére
Nem kell a gyorsaság a felderítéshez, elég a páncél és a szerencse. T95 mint felderítő
-
vhw
addikt
válasz
q13579 #33892 üzenetére
Az M8-ad egy egészen mozgékony, toronnyal is rendelkező TD - szinte már tank. (hasonlítsd össze egy M3 Lee-vel, ami közepes, nincs körbeforgatható lövege... az M8-ad mozgékonyságát se éri el)
Ne a kategóriát nézd, az csak egy címke, ami meghatározza melyik ágban található az adott jármű. Majd minden nemzetnél vannak ilyen "hibrid járművek". A különböző nemzetek azonos kategóriájú tankjai is sokszor igen eltérnek egymástól...
Amerikai TD ágon meg elég vegyes járművek vannak, először mozgékony, viszonylag gyengén páncélozott járművek, később hirtelen megjelenik a masszív páncélzat és nagyobb löveg, viszont mozgékonyság nem lesz.
Ilyen szempontból a többi nemzet TD ága "egyenletesebben" fejlődik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest