Új hozzászólás Aktív témák
-
papg79
tag
Sziasztok!
Az alábbi vizsgafeladathoz szeretném a segítségeteket kérni, addig már eljutottam, hogy megvan a tartomány, és az ip címtartomány is készen van. Ott akadtam el, hogy a szervezeti egységeket kéne létrehozni, és ebben szeretnék segítséget kérni..Hogyan kell a szervezeti egységeket létrehozni és hogy lehet az egységek paramétereit beállítani? Ha a megosztott "közös" mappát létrehozom a C gyökérben, és a tartományból hozzárendelem a titkárságot, az úgy jó?
Egyébként az egészet Virtual PC-ben készítem, és még az is fogós kérdés, hogy a kliensgépet hogyan telepítem...Arra gondoltam, hogy a virtual pc-ben kérek virtuális gépet, és arra pedig feltelepítem a Win 7-et, utána pedig beléptetem a tartományba..
Bocs a sok láma kérdésért, de eddig nem igazán foglalkoztam a windows server 2008-al. S akkor itt a feladatsor:1. Szerver telepítés:
- Jelszavak mindenhol: Passw0rd
- Domain: PAGONY.LOCAL
- IP: 192.168.1.1
- DHCP: 192.168.1.10 - 192.168.1.100
- Szervezeti egységek:
Vezetoseg (nincs korlátozás)
Titkarsag (nem lehet kikapcsolni a gépet)
Tanarok (dokumentumaik a szerverre kerüljenek)
Diakok (néhány szabadon választott beállítás)
- Kérünk egy "közös" mappát, ahová a titkárság dolgozik (csak a titkárságnak de ott mindenkinek teljes hozzáféréssel) csatlakoztassuk "K" meghajtóként
- Kérünk egy "osztott" mappát a diákoknak csak olvasásra, csatlakoztassuk "O" néven a gépükre.
- Minden tanári gépre kérünk vírusirtó telepítést (Nod32 MSI)
- A szerver távoli elérésének biztosítása2. Kliens tartományba léptetése...
A struktúrába bele lehet nyúlni, lehet ötletesen alakítani a rendszert.
Az ellenőrzéshez minden típusú személyből kérünk egy-egy példa felhasználótKöszönöm szépen előre is a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock Phantom Gaming RX 7900XTX 24GB garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 5 5600U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest