Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Már itthon is kapható a Huawei legújabb „papírkijelzős” táblagépe
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Cégünknél hamarossan bevezetésre kerül majd a 2008 Server és a Windows7.
A hálózatunk elég ngay 220 gépünk van. Vagyis 220 gépet kell xp-ről 7-esre átalakítani.
Létezik valami normális ingyenes vagy 2008-ban lévő megoldás mely segítségével távolról is képes leszek feltelepíteni a gépeket. Mind a 220 gép ugyan olyan, ugyhogy driver gond nincs. IP-cím gépnév amit állítani kellene.
Az nem gond ha manuálissan az a lényeg, hogy a telepítés menjen központi helyről.
Remélem vannak működőképes kipróbált ötleteitek.
Köszi -
kraftxld
félisten
válasz
Dimitryj
üzenetére
Aha, értem a dolgot.
Próbáld meg a guide alapján amit küldtem, és kezdd előről. Szerintem nem vészes. Amúgy pl a DirectAccess beállítása méghúzósabb, egyik vasárnap reggel 8-kor nekiálltam megcsinálni, este 8-kor le is töröltem mérgemben az összes virtuális gépet, mert a guide harmadáig se jutottam el. -
-
Balu77
őstag
válasz
Dimitryj
üzenetére
Arról van szó hogy a windows-ba kétféleképp lehet belépni. Az egyik az, amikor beírod a usernevet és a jelszót, a másik az, amikor minden user egy kis képpel látszódik és arra kattintva kéri a jelszót.
Itt ez utóbbi van és nincs a listában a rendszergazda, csak a "k" betűig vannak a userek. Nos hát ez volna a gond. Hogy miképp történt a dolog pontosan nem tudom, nekem is úgy mondták hátha tudok segíteni. -
Dimitryj
aktív tag
Ciki. Erre találták ki a szünetmentest.
Mit értesz azalatt hogy:
"
Amikor újraindították a gépet, akkor az a gondjuk lett hogy mivel a felhasználók grafikusan jelennek meg, csak az első 100-at mutatja és így rendszergazdaként nem tudnak belépni. Valaki tud erre megoldást?
"Ha több felhasználót létrehozott akkor azok valószínűleg nem lettek azonnal elmentve (bár ha jól tudom az AD azonnal létrehozza, lehet megsérült az AD).
Rendszergazda-ként belépni? He? Nem userek lettel étrehozva? Ha a local rendszergazdira gondolsz, akkor de kell álítani hova lépjen be (domain környezet vagy local). -
Balu77
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy ismerősöm iskolában 2008 szerveren elkezdett egy csomó fiókot (diákok) létrehozni, de egy kis malőr következtében áramszünet lett.
Amikor újraindították a gépet, akkor az a gondjuk lett hogy mivel a felhasználók grafikusan jelennek meg, csak az első 100-at mutatja és így rendszergazdaként nem tudnak belépni. Valaki tud erre megoldást?
-
-
Dimitryj
aktív tag
Nem tudja valaki hogy lehet elővarázsolni a Security tab-ot a file tulajdonságoknál?
-
gabesz82
őstag
Sziasztok!
Mappa átirányítással küzdök... Felhasználóknál be van állítva a kezdőmappa rendesen, azzal nincs is gond (ide kéne átirányítani a dokumentumok mappa tartalmát). GP-ben be is állítottam, de vagy csak részben (mappákat, vagy ilyen frd...tmp fájlokat) vagy egyáltalán nem helyezi át a dokumentumok tartalmát. A kliensek XP és Vista vegyesen, a mappáknál mindenki a saját mappájánál tulajdonos... mi lehet a gond?
-
kraftxld
félisten
Csinált már valaki Server 2008 enterprise core x64 => Server 2008 R2 enterprise core x64 upgrade-t?
-
Dimitryj
aktív tag
-
Dimitryj
aktív tag
Tudna segíteni valaki? 2k8R2
Hyper-v alatt egy 2k8R2 (DC és DNS role) tartományvezérlő alá beléptetve 2 win7, a hálózatot beállítottam hogy a router DHCPje ossza ki az ipket MAC alapján. Internet elérés működik, viszont bármelyik gépem próbálok frissítéseket letölteni sikít, hogy nem sikerült kacsolódni, és dob egy 8007ee2 hibát.
Próbáltam kikapcsolni a tűzfalat hátha az miatt van a gond de úgy sem működött.
Van valakinek ötlete mibe gabalyodhat bele? -
Ser
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy van-e arra lehetőség, hogy WinServer-en vlan-okat hozzak létre? Sajnos egy iskoláról van szó, és nincs keret manadzselhető switch-re, úgyhogy csak ez a lehetőségem volna.
Vagy esetleg más tipp a hatás kiváltására?
Köszi előre is.
-
anulu
félisten
csúnya workarounddal, de úgy tűnik sikerült jó helyen 2-t belerúgni.

volt itt komplett Hyper-V role reinstall, integration services újrapakolás minden gépen... most mind2 hálókártya bekötve routerbe, LAN1-et csak a 2008 használja, LAN2-n van a virtual network. LAN1-nél DNS a router, LAN2-n 1. VM-re rakott DC, 2. a router.
szóval hegesztés volt a javából, de kopp-kopp-kopp úgy tűnik most rendben megy.
fúúúúdejóvagyok

-
anulu
félisten
na. amint leszedtem a rendszerből a hyper-v networköt és visszaállt a 2k8 alap kapcsolatára minden megy gyorsan, stabilan. amint új virtual networköt létrehozok, azonnal meghülyül. most épp leszedem az összes integration cuccot a VM-ekről, uninstall hyper-v role, reinstall, újra felrak.
azt meglátom mi lesz.
-
anulu
félisten
driverből volt egy, amit elég régóta használtam (64bites Vista driver), tegnap lehúztam gyártó oldaláról este a legfrissebbet. valamitől egyik napról a másikra jött ki a dolog, csak semmihez nem tudom kötni
és pontosan azt sem tudom mikor, hogy nekiálljak eventlogot túrnialaplapi hálókártyát nehezen cserélek

-
anulu
félisten
megnéztem a többi virtual gép event logját is, és mindegyikben benne van ez a bejegyzés. nem értem a dolgot

-
anulu
félisten
némi update:
legacy controller van már a DNS virtual gépen. blizzard updater-t elindítottam a 2008-on, p2p szedi le a cuccost, ami kell neki, és simán lerohadt megint a kapcsolat. event log bejegyzés nem készült a miniport restartról a virtuális gépen. -
anulu
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
fent. virtual PC 2007 (sima) lett átrakva. migrálás előtt VPC components uninstall, server lelő, 2008 R2 fel, hyper-v alá bepakolás (új settings generálás), bottup, intr comp install. MAC addressek maradtak automaticon, ugyanazon a háló csatolón keresztül megy, mint anno Vista alatt. (dual-lan alaplap, 2. csatoló disabled)
-
kraftxld
félisten
Igen, át lehet.
Új szerver telepít, tartományba beléptet, dcpromo, az 5 fsmo role átvitele, filemegosztások átpakolása, dhcp-t frissíted, hogy mi az új szerver címe, a klienseken ipconfig /release /renew
Tesztelés, dcpromo a régi gépen, lefokozás, majd régi szerver kukázása. Utána a maradék problémák eltakarítása amiről nem szóltak
-
anulu
félisten
felmerült egy bajom a Hyper-V-vel.
adott egy 2008 R2 alap, rajta 2003 serverek, ezek közül az egyik AD, DNS, gateway. namost:
ha bármelyik másik serverről nyitok meg browserben oldalakat, teljesen jó, ám ha a 2008-on akkor az van, hogy lelővi a hyper-v network miniport drivert, és minden kapcsolat megszakad pár másodpercre.eventlog bejegyzés:
Event Type: Information
Event Source: netvsc
Event Category: None
Event ID: 4
Date: 10/7/2009
Time: 11:44:42 AM
User: N/A
Computer: xxxxxxx
Description:
The miniport 'Microsoft Virtual Machine Bus Network Adapter' reset.For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 00 00 00 00 02 00 52 00 ......R.
0008: 00 00 00 00 04 00 00 40 .......@
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........némi fórumozás után azt találtam, h hyper-v lan helyett a legaly LAN-t kéne használni, az megoldja. átvariáltam, de úgyanúgy szakad. valami ötlet?
-
anulu
félisten
ha jól értem, akkor teljesen másik vasról van szó. amit én tennék:
- join az új szervert a domainbe, AD, DNS minden felhúz, replikáljon át a 2008-ra 100%-ban. ha ez megvan, akkor elméletileg a 2003 lelőhető.
profilok a 2003 szerveren vannak vagy egy 3. kiszolgálón? ha a 2003-on, akkor a komplett AD-ben át kell vésni a user adatokat. hogy ezt hogy lehet lescriptelni az passz -
Creaft
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy win2003 R2 32bit szerver ami tartományvezérlő funkciót lát el. Most lett egy új vas amire szeretném ezt átmigrálni userestől profilostól mindenestől, hogy a felhasználó aki bejelentkezik a tartományba ne vegyen észre semmit az átállásból.Ja és 2008 R2 64-bitre szeretném átmigrálni.
-Első kérdés lehet e?
-Ha igen hogy?Köszi a segítséget!
-
anulu
félisten
víruskergetővel kapcsolatban van bajom. sima 2008-on elmegy a McAfee 8.5 Ent, de R2-re nem lehet telepíteni, mert compatibility issue-val leáll a telepítő, és nem lehet behergelni. van valami tapasztalatotok, hogy pici és gyors vírusírtók közül melyik az, amelyik felmegy R2-re?
-
Noh fiúk-lányok. Azt mondjátok meg nekem, mennyi a w2k8r2 server minimum installja..illetve mennyiben függ attól melyik verziót használom.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Ha RDS-el rámegyek a szerverre itt miért nincsen a startmenüben disconnect? Vagy máshova dugták el?
-
Gregorius
őstag
Erre varrjon valaki gombot.
Windows Server 2008 R2 Standard.
Friss boot után egyszer-egyszer előfordul, hogy hirtelen az egyik partícióra nem tudok írni. Olvasás megy gond nélkül, bárhonnan bármit, írásnál viszont access denied. Fájlrendszer rendben van, jogosultságok rendben vannak, viszont se rendszergazda, se TrustedInstaller, de még Őszentsége a LocalSystem se tudja írni.
Kisebb nagyobb vizsgálódás után sikerült egy értelmesebb hibaüzenetet előcsalni: "Media is write protected", majd ezt követte a gúgliban a megoldás a diskpart.exe segítségével:select volume <n>
attributes volume clear readonlyAmúgy meg a sima "attributes volume" parancs szerint a read only flag egyébként is no-ra van állítva ennek ellenére ez a parancs mégis megoldja a problémát.
Ez mitől van? -
westlake
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
windows 2008 r2 enterprise, bs.player pro 2.43.1008 es a legfrisebb forceware es directx 9.0 van feltelepitve.. avi-t akarok lejatszani, de nem hajlando a bs.player..kodekek rendben.. azert gondolom, hogy a bs.playerrel van baj, mert a hibauzenet is magyarul van, a windows viszont angol.. a tobbi oprendszerrel (xp, vista, w7) tokeletesen mukodik a dolog..
-
westlake
félisten
hogy tudom mukodesre birni a video lejatszast r2 alatt? minden megvan, amit emlit.
-
kraftxld
félisten
Akit érdekel:
DirectAccess step by step guide. [link]
Cirka 56 oldal konfigolás egy egyszerű teszt környezethez

-
bobsys
veterán
válasz
Gregorius
üzenetére
"Can Windows Vista and Windows Server 2008 read, write, and boot from GPT disks?
Yes, all versions can use GPT partitioned disks for data. Booting is only supported for EFI-based systems"
es
"GPT disk are supported with EFI systems. If your system is not EFI, then
the GPT disk can be used as DATA volumes only in Windows Server 2003 and
Windows Server 2008" -
Gregorius
őstag
Lemaradtam valamiről? Mintha régebben arról lett volna szó, hogy a Windows Server 2008 R2 csak GPT-s lemezre telepíthető ehhez képest épp most izzítom és konkrétan megtagadta, hogy GPT-s partícióra telepítsék.

-
kraftxld
félisten
-
bobsys
veterán
jol latom hogy server 2008 r2-bol nem lesz 32 bites verzio ?
-
kraftxld
félisten
Ha valaki nagyon penge licenszelésben akkor segíthetne

Lehet, hogy a következő dolog lesz az egyik helyen:2 db HP Proliant DL 380 G5, OEM Windows Server 2008 Standard-al.
Az alap operációs rendszer helyett Hyper-V szerver R2 lenne az alap, valamint az OEM win-ek futnának szépen 1-1 példányban mint virtuális gép.
A következő a kérdés. System Center Virtual Machine Managerrel átmozgathatom-e az egyik virtuális gépet a másikra, míg pl. ramot bővítek, lehal a gép, stb?
Mert ugyebár az OEM licensz szerint csak ugyanazon a vason futhat az OS. De egyszerre csak 2 példány futna. Vagy ebben az esetben venni kellene külön 2 dobozos OS-t csak ezért? -
canniball
nagyúr
"Valószínű, nem lesz szükséged a 2008 újításaira."
Senki többet harmadszor, megyek is a 2003 topikba.
"A magyar verziót én azért nem javaslom, mert nehezebb a hibakeresés, a magyar nyelvű hibaüzenetek miatt."
Merthogy Servernél ilyen gyakori hogy hibát kell keresni?
"Fileservernek egyébként (szerintem) felesleges (és drága mulatság) Windows Server...ha már ragaszkodsz a Windowshoz."
Ezt tudom lőni MSDNAA-ból, Linuxhoz meg nem értek.
-
brd
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Kérdés, mire használnád. Valószínű, nem lesz szükséged a 2008 újításaira. A nagyobb HW-igény nagyrészt a nagyobb memóriafogyasztást jelenti (meg a nagyobb területfoglalást: 20 GB-os partíció a minimum, ha nem akarsz kényelmetlenséget a későbbiekben), 1,5-2 GB alatt nem érdemes szórakozni vele, ha több feladata is lesz (ha csak fileserver lesz, akkor persze elég 1 GB is bőven). A magyar verziót én azért nem javaslom, mert nehezebb a hibakeresés, a magyar nyelvű hibaüzenetek miatt.
Fileservernek egyébként (szerintem) felesleges (és drága mulatság) Windows Server; egy NAS, vagy egy sima XP/2k is megteszi, ha már ragaszkodsz a Windowshoz.
-
front3r
őstag
Technet/MSDN -ről már tölthető a Windows Server 2008 R2 és van mellé magyar nyelvi csomag is akinek az kell. Illetve külön a Hyper-V Server 2008 R2, amihez kulcs se kell.
-
canniball
nagyúr
Nem találtam melyik Windowst használjam? topikot, felteszem hát itt a kérdésem, nézzétek el nekem hogy féloff.
Alakulóban van egy kis home server* és nem tudom mi kerüljön rá: Win Server 2003 vagy 2008? Előbbi egy ponttal vezet mert magyar nyelven is elérhető, de nem ez az egyetlen szempont, van a világon gépigény, stabilitás, biztonság stb. is. A kérdésem tehát (miután eddig még nem volt szerencsém Win Serverhez): melyiket szeressem? Miben más a 2008 mint a 2003? (Van esetleg valahol magyar nyelvű összehasonlítás?) Vagy ami különbség van a számomra amúgy is indiferens?*Intel D945GSEJT lap+1GB SO-DIMM+HDD, a feladata egyelőre nagyjából kimerül a (helyi hálón és neten keresztül elérhető) fájlszerver funkcióban.
-
bobsys
veterán
igaz, csak a LABunkban probaltam, eles rendszeren nem de van a StarWind iSCSI cucca, az ingyenes 2 TB lemnezkapacitasig mukodik
Itt egy technetes blogon a cikk rola
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elképzeltem hirtelen. Kell lennie ott egy olyannak is, hogy "Other User" v. magyarul valami olyasmi, hogy "Más Felhasználó". Erre kattintva azt írsz be, akit akarsz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)