Hirdetés
- Az első hardvertalálka az idei évben
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Apple asztali gépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
quby
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Természetesen nem mindent akarok megtudni fél nap alatt!
mindenre az OS teljes élteciklusa sem elég!! Csak hogy hogyan tovább. 2-3 hónap múlva kéne egy teszt rendszert inditsak aminek 2k8 kell. Addigra szeretnék az alapokkal tisztában lenni. Csak a cmd meglepett. Se a startx, se az apt-get install nem műxik 
-
quby
őstag
Sziasztok!
Csak tesztjelleggel telepitettem egy 2008 standard edition-t. Még sosem volt dolgom 2008 szerverrel (inkább debian) de most muszáj. Amit kaptam GUI-ként az egy egyszerű cmd! Ez igy rendben van? Ha igen hogyan tovább? Nincs valami gyorstalpaló hozzá (amit fél nap alatt el lehet olvasni, sajna nincs rá több időm
)? AD-re MySql-re és tartomány vezérlésre lenne szükségem. (esetleg NAT-olás + dhcp de ez már csak extraként
) -
sonar
addikt
Sziasztok,
Egy általános problémám lenne, remélem tudtok benne segíteni.
Adott egy 2k8 meg olyan 20-30 2k3. A 2k3-ak egyik interface csatlakozik a 2k8-hoz a többi meg egy rakat klienshez.
A problémám az, hogy 2k8-ról hogyan tudnám gyorsan managelni a 2k3-makat?
Most a beépített mmc.exe-t használom, de elég körülményes egy új kapcsolat felvétele, a sorrendek módosítása...
Nem tudtok vmi mást javasolniTHX
sonar
-
kraftxld
félisten
válasz
Agentkiller
üzenetére
Persze, amihez van Windows 7 64bit-es driver az menni fog Server 2008 R2 alatt is.
-
Agentkiller
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy teszt "szervert" építeni PC-s alkatrészekből.
Kérdésem:
A kommersz asztali PC-kbe való videókártyák működnek Windows 2008 R2 alatt is? -
lamoti
csendes tag
Szia, egy olyan gondom lenne, hogy beállítottam egy új szervert, de egy számlázó, raktárkezelő programot nem tudok elindítani rajta. Indítás után a homokóra felvillan, aztán semmi. Arra gondolok, hogy első lépésben a registry-be szeretné magát beírni, de nem tudja és talán ezért rögtön leáll. Tud valaki segíteni, hogyan lehet ezen javítani?
Előre is köszi.
-
kraftxld
félisten
Már bocsi, de ha lusta vagy legalább 1-2 leírást elolvasni róla, akkor hogyan szeretnéd megérteni a működését? Itt senki se fog oldalas litániákat írni arról, hogy kell használni mikor van több ezer jó forrás a neten. Sőt, a pontos környezetet sem ismerjük ahol a hiba előjött.
-
kraftxld
félisten
A RRAS konzolban elég egy jobb klikk a szerverre, disable, majd enable, és újrakezdi a varázslót. Lehet, hogy hülyeséget írok (még korán van, aztán hajnal 3-ig migráltam Exchange 2010-et meg SBS 2003-at öltem
) de szedd ki az internal adaptert a NAT-ból aztán van rá esély, hogy jó legyen. -
OddMan
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Azt még had kérdezzem meg, hogyan lehet újra futtatni a "Routing and Remote Access" varázslót?

Lehet valamit rosszul állítottam be, ezért szeretném törölni a jelenlegi beállításokat és utána újraindítani a RRAS varázslót. -
MeTaL
tag
sry kétszer ment el.
-
MeTaL
tag
Bobsys: Esetleg te meg tudod mondani, hogy mi ez a progi? mit csinál stb.
-
OddMan
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Amúgy ez alapján állítottam be, de valamiért egyszerűen nem akar működni.

-
OddMan
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Kerítettem egy laptopot és a köv. eredményeket kaptam. A 10.0.0.x-es hálózatba raktam a laptopot és tudom vele pingelni a server2008-ban lévő mindkét hálókártyát. Viszont a 192.168-as tartományban lévő gépek közül egyet sem, csak kizárólag a szerver 192.168..x.x címét.
Szóval ahogy sejtettem nem nat-ol a szerver.
Azt szeretném, ha a 10.0.0.x címeket átírná a szerver a 192.168.0.1-es címére és úgy továbbítaná a 10.0.0.x hálózatból érkező csomagokat a 192.168.0.x hálózatba. -
kraftxld
félisten
Ha a 10.0.0.x-es hálóra rákötsz egy gépet, mit adnak vissza a következő parancsok?:
1, Ping 10.0.0.1
2, Ping 192.168.0.1 (az ezen a hálón lévő router IP-je)
3, Ping 66.102.7.99
4, Tracert 192.168.0.1 (szintén router ip-re cserélendő)
5, Tracert 66.102.7.99
6, Ping www.google.com
7, Tracert www.google.com
8, nslookupNa, ezek után már lehet is valamit mondani

-
OddMan
őstag
Van egy Server2008-as gép, amibe 2 db hálókártya van. Az egyik hálókártya 192.168.x.x-es hálózatra csatlakozik és ezen a hálózaton van egy router amin keresztül ki lehet menni a netre. A másik hálókártyára közvetlenül egy NAS szerverhez van csatlakoztatva aminek a címe 10.0.0.1-es.
A kérdésem, hogy mi kell ahhoz, hogy a 10.0.0.x-es hálózatról képes legyen elérni a netet a NAS server?
A Routing and Remote Access szolgáltatás működik és a NAT is engedélyezve van, de valamiért mégsem működik a dolog. -
MeTaL
tag
Hello,
Lenne egy kis win 7-es probléma céges környezetben.
windows 7 enterprise kliensekről van szóa felhasználók profil elmentésével kapcsolatosan. ( nem mentődik el normálisan a profil kijelentkezésről -> nem tölti be normálisan )
# nem minden felhasználónál van ez a jelenség, csak pár usernél. beállítások image-ek ugyanazok.Konkrétan olyan problémákkal állunk szemben, mint pl.:
Gépbekapcsolás és/vagy kijelentkezés után és bejelentkezéskor nem tölt be a profil rendesen, pl. outlook megnyitáskor újra be kell állítani a személyes beállításokat, nem jelennek meg a személyes ikonjai az asztalon, olyan hibák is előfordulnak, hogy kijelentkezés gombra rányomva, nem jelentkezik ki a számítógépből ( egész éjszaka futott a gép, nem sikerült kijelentkezni ) Kijelentkezés ... és nem csinál semmit.
Látszólag minden beállításunk helyenek tűnik, mégis vannak ilyen problémáink. Főleg a NTUSER.MAN és NTUSER.DAT féle variációkkal sikerült eddig kiküszöbölni. például ha nem töltötte be a profilt, akkor man-ról átneveztük dat-ra, bejelentkeztünk roottal, töröltük az ő profilját, majd visszaneveztük manra és bejelentkeztünk a userével. ezután betöltötte a profilt. ezt nagyon kínos minden alkalommal eljátszani. tudnátok valami tippet mondani? -
gaborbol
őstag
válasz
Gregorius
üzenetére
2003 azert kapcsolja ki minden ujrainditaskor, mert nincs battery backup az SCSI vezerlon. Az igy lett megcsinalva, csinalhatsz vele barmit, ha nincs kikapcsolja. Anno keresgeltem mindenfele reg buzeratort 2003-hoz de semmi sem segitett (fuggetlen attol hogy virtual vagy fizikai)
Hogy a 2008 miert nem engedi konkretan azt nem tudom, ms azt irja bizonyos role-ok eseten ezt tiltott.Mivan ha az ide helyett is SCSI-t hasznalsz?
-
Gregorius
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Köszi, ezt már olvastam, de sajnos nem teljesen stimmel a felállás:
- A 2003-ban ha akarom be tudom kapcsolni a write-cache-t a lemezen (a DC adatbázis lemezen is, csak a következő indításkor kikapcsolja)
- A 2008 R2-ben semmilyen körülmények között nem tudom bekapcsolni.
Annyi mindenesetre látszik, hogy ha IDE+SCSI lemezeket használok, akkor az utóbbin legalább lesz write cache. -
Gregorius
őstag
Egy egészen érdekes jelenségbe futottam. Két szerverem fut Hyper-V alatt guest-ként: egy Windows 2003 Standard (ami egyben domain controller is) és egy Windows 2008 R2 Standard. Előbbi ugye alapból letiltja a disk write cache-t az AD adatbázis, az Ntfrs adatatbázis illetve sysvol share tárolóján, de ezt sikerült kiküszöbölni külön lemezre mozgatással, vagyis a rendszer nagyobbik részén sikerült teljesen bekapcsolni a write-cache-t.
Ellenben a Windows 2008 R2 teljesen szűz állapotban (integration components ugye nem kell, mert be van építve) explicit megtagadja a write-cache bekapcsolását. ("Windows could not change the write-caching setting for the device. Your device might not support the feature or changing the setting.") Ez miért van és a Win2003 esetén miért nem jelentkezik? Mindkét gép dynamic IDE lemezeket használ. Ha inkább SCSI lemezt rakok alá és a bootnak egy minimális IDE lemezt akkor "rendesen" működik? -
Macibook
tag
Ezzel en is szivtam 2008 alatt. Amig a 2003 siman mukodott 1723 as portot kinyitva plusz az 500asat. Adigg ez a jo eletert se akart menni. Nem is ertettem ragugliztam es akkor lattam hogy itt kell a 47 protokol is amit nem tud mindegyik router es ez nem csak az artol fugg mert a home piacra szant 20k korulikbe is volt olyan aki siman nem tudta.
Oh most olvastam tovabb hogy mar tobben is megvalaszoltak bocsi.
-
bobsys
veterán
A 47 az nem port hanem protocol szam, teljes neve IP Protocol 47 alias GRE. Na ezt kell tudnia forwardolni a routernek. Csak port az keves.
Raadasul a 1723 sem eleg. A kinyitando portok szama fugg az authentikacio fajtajatol.PPTP
TCP 1723
UDP 500L2TP
TCP 1701
UDP 500IPSec/ESP
UDP 500 -
Peetry
senior tag
hi!
VPN-t szeretnék beállítani egy 2008 fundation-re, de nem igazán akar sikerül:S
Ez alapján az útmutató alapján telepítettem, 1 hálózati csatoló van, ennek megfelelően telepítettem.
Error 812-t dob, amiről találtam is leírást, csak azt nem tudom hogy oldjam meg:S szóval ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném. Annyi infó még, hogy a szerver routeren lóg, szóval csillag topológia ága. Ehhez a routeren milyen beállításokat kell eszközölni? amit találtam 1723 és 47-es port forwardolva. Köszi előre is. -
kraftxld
félisten
válasz
Macibook
üzenetére
Ja, igy mar vilagos. Ha nem jelenik meg akkor pl csinalj egy sima usert mondjuk admin_pop3 neven, allitsd be ra a pop3 connectort, majd exchange 2007-ben a tovabbitast ra, hogy kuldje tovabb az rendes adminnak a leveleket. Amugy ajanlott a gyari rendszergarazda fiokot letiltani vagy legalabb atnevezni.
Amugy nem lett veletlenul kitorolve az admin postafiokja? Vagy ha migralva volt SBS 2003-rol akkor adsi editorral meg kell kicsit matatni a fiokot, hogy latszodjon a konzolban (msSBSCreationState = Created)Udv.
-
Macibook
tag
Hello!
windows 2008 sbsben nem lehet a beepitett administrator usert berakni a ser listbe hogy fel tudjak hozza venni kulsos emilt?
-
Balu77
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Jól hangzik a téma!
Egy gyenge pontja sajnos még van az alkalmazásnak. Az pedig az, hogy egy soros portra kötött gprs modemen folyamatosan kell kommunikálnia. Nem tudom ez mennyire működőképes virtuális környezetben. Ha virtuális környezetben hajtjuk, az nem lassítja le nagyon? -
kraftxld
félisten
Mivel maga az alkalmazas nem nagyon tamogatja a clustering-et, ha csak hardverkieses ellen szeretnel vedekezni, akkor en a kovetkezot csinalnam ha kicsi penzbol megy a tema:
iSCSI-t tamogato kicsi gbites NAS, vinyok raid1-ben, a ket szerveren meg az ingyenes Hyper-V szerver R2 failover clusterben, es egy virtualis gepen futna az adatbazis.
A NAS-rol pedig negyedorankenti inkrementalis mentes, plusz nap/heti full. -
Balu77
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Hát a dolog egyenlőre csak egy tervezet. Igazából 2 db Dell Poweredge T310-es, vagy R310-es gép lenne 2008 szerverrel (64 bit lehetőleg). Ha az egyik kiesik, akkor a másik átveszi egyből a melót, vagy igen rövid idő alatt munkába fogható.
Az sql-t egy igen béna programtákolmány hajtja, ha jól emlékszem pontosan firebird-öt használ (abból is jó régit
), a klaszterezést tuti nem támogatja... Szóval valami egy az egyben mirroring dologban kell gondolkodni, de ilyet még még csináltam.Ebben a rendszerben már hallottam annyit, hogy egy elvetemült kollega két xp-s asztali Dell optiplex 755-el csinált valami hasonlót. Azoknak a dell gépeknek a bios-ában van valami mirror szerver opció is...
-
kraftxld
félisten
Hat ez se volt valami bo info

Windows NT 4.0/2000/2003/2008/R2?
Az adatbazis tamogatja a clusterezest? Oracle/MySQL vagy milyen DB?
Milyen Dell szerverek?
Ha komolyan erdekel a dolog, dobsz egy privit, letisztazzuk a reszleteket, meg mondjuk egy kis sorrevalot aztan akar meg is csinalom
Ez nem az a fajta dolog amit ilyen egyszeru megcsinalni, rengeteg dologtol fugg a dolog es meg ennel is tobb buktato van a temaban. -
Balu77
őstag
Sziasztok!
Felmerült egy olyan kérdés, hogy kéne 2db szervert tükrözni. Ha egyik kiesik, akkor másik rögtön munkába fogható. Aki csinált már ilyet, vagy tud ebben segíteni, az írjon erről picit. Köszi!
-
_NCT
addikt
Azt elfelejtettem leírni, hogy 0-0 port range-et adtam meg, hogy állítsa be magának a tűzfalkivételeket az ftp server.
-
_NCT
addikt
Sziasztok.
Egy újabb kérdés.. Szóval csináltam egy Ftp server-t, beállítottam hogy ki érhesse el, milyen ip címen, és milyen portot használjon.
Server-en belül gyönyörűen működik tcm-el és böngészőből is az ftp elérés, viszont a tartomány többi tagja, időtullépés miatt nem tud kapcsolódni.
Ez miért lehet?
-
_NCT
addikt
Sziasztok. Kérdésem lenne IIS7-el kapcsolatban. Igazából baromi nagy a homály erről, hogy eszik-e, vagy isszák, egyáltalán mire jó(nagyvonalakban) szóval ezért kellene segítség, akár e-book, akár pdf formájában.
Próbáltam utánaguglizni, de nagyjából annyit értettem meg, hogy csinálsz egy weboldalt, amin a server bizonyos szolgáltatásait el tudod érni. Bocs ha hülyeséget kérdeztem...
Nem igazán vagyok képben, hogy IIS7-el lehet blokkolni bizonyos weboldalakat stb....
Köszi a segítségeteket!

-
DopeBob
addikt
Dual-boot jó megoldás, nekem is igy megy WinServer meg Win7.
Ha hazamegyek megnézem, mert mostanában nem használtam a VMWare-t, de ha úgy emlékszem, hogy VMWare Workstation-on próbáltam ki először a Microsot Hyper-V Server-t, és az ment (nem a hyper-v role, hanem a külön hyper-v server). Ha nincs CPU támogatás, úgyis rinyál már az elején.
-
_NCT
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Az első hardvertalálka az idei évben
- Linux Mint
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csak sokat kell olvasni!
És ahogy nézem mindent angolul! Ez "kicsit" lassitja a dolgot 
mindenre az OS teljes élteciklusa sem elég!! Csak hogy hogyan tovább. 2-3 hónap múlva kéne egy teszt rendszert inditsak aminek 2k8 kell. Addigra szeretnék az alapokkal tisztában lenni. Csak a cmd meglepett. Se a startx, se az apt-get install nem műxik
)? AD-re MySql-re és tartomány vezérlésre lenne szükségem. (esetleg NAT-olás + dhcp de ez már csak extraként
), a klaszterezést tuti nem támogatja... Szóval valami egy az egyben mirroring dologban kell gondolkodni, de ilyet még még csináltam.