Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- Androidos tablet topic
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
A web platform beetetésből nekem úgy tűnik, hogy a .net 2.0, 3.0, 3.5.1 és 4.0 server core-on elérhető lesz mint telepíthető fícsör. Vagyis a Server 2008 és a .net 4.0 bevárják egymást. Az év végi megjelenés mindkettőnél reálisnak tűnik. Jól gondolom?
-
kraftxld
félisten
Nem kell sokat tökölni a parancssorral, csak addig amíg beveszed mondjuk a tartományba meg a winrm-et engedélyezed. Utána bármilyen másik gépről mmc-vel tudod heggeszteni.
Amúgy kevesebb patch, biztonságosabb, meg hyper-v alapnak tökéletes. Valamint egy kis gép (legalább 512 rammal) sokkal gyorsabban szolgál ki vele dolgokat. Pl komplett AD, DNS, DHCP, printszerver stb. -
brd
nagyúr
A Core-nak egyébként mi értelme (a marketingrizsát ismerem, nem arra vagyok kíváncsi)? Vagyis miért éri meg "szenvedni" a mai világban parancssorral azért a feltételes teljesítménybeli megtakarításért, és a manapság abszolút nem számító kisebb helyfoglalásért?
Nem vitatkozni akarok, csak érdekel. -
kraftxld
félisten
válasz
Gregorius
üzenetére
Örülök neki

Időközben elkezdtem nyomkodni a Server 2008 R2 Core-t.
Van benne újdonság bőven
.net framework is van benne, tehát már viszi IIS-el az asp.net oldalakat.
az előző folyományaként van powershell 2 (még ctp állapotban), ezzel meg szép dolgokat lehet csinálni
sql már telepíthető a server core-ra!
certificate sevices is pakolható már rá
alapértelmezetten csak a 64bites cuccok kerülnek fel rá, ha 3rd party 32 bites dolgokat szeretne az ember futtatni akkor pár dolgot még telepíteni kell
file server resource manager-t is lehet rárakni -
Gregorius
őstag
Helyette most van egy másik gondom.
Tökmindegy, mit csinálok, a RRAS netmegosztás egyszerűen meghalt. Ha a publikus interfész nem megy, akkor a NAT mögötti gépekről pingelve szép nyugisan látszik a "destination unreachable", ha a publikus interfész megy, akkor viszont csak timeoutok vannak. Teljesen eltávolítottam és visszaraktam az NPS role-t, semmi változás. Tök jól kezdeményezi a dial-out kapcsolatot, amit egy klienstől jön a packet, ellenben adatforgalom az nuku. -
Gregorius
őstag
Hosszas tanakodás és rengeteg "feladom" után sikerült pontot tennem az egyik problémám végére. A development platformmá előléptetett Win2008-am érthetetlenül szaggatott bármilyen komolyabb grafikus tevékenység megkezdésekor legyen az videolejátszás, 3D, WPF vagy bármi egyéb, aminek köze van a videokártyához.
Mint kiderült a ludas a telepített Hyper-V role volt, amitől megkergül a vendor által szállított grafikus driver (nVidia és Intel egységekről van tudomásom, a beépített Win driver állítólag nem produkálja a tünetet, de nem próbáltam ki). A Hyper-V-nek búcsút intettem, most úgy tűnik, hogy minden úgy működik, ahogy kell.Kérdés: ki lehet valahogy gyomlálni, hogy a RRAS ne küldjön periodikusan rasadv (remote access service advertisement) broadcastot?
-
Gregorius
őstag
Kérdés: csak én vagyok béna, vagy a 2008 R2-höz adott Standard kulcs tényleg nem működik?! Aszongya érvénytelen. Meg azt is, hogy 3 napon belül automatikusan megkísérli az aktiválást. Meg azt is, hogy nem 30, hanem 60 napig működik kulcs nélkül. (Apropó a 2008 R2-ben is ugyanúgy megnyújtható a háromszorosára a trial period?)
-
FTeR
addikt
a hivatalos oldalon lévő silverlightos robotos banner titeket is egy spyware oldal gif-jére irányít?
-
siriq
őstag
Kint van a legujabb beta. Mar egy ideje fontolgatom hogy felrakom a win 2003 mellett ezt is de talan most. Igeretesnek tunik.
-
n0se
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy hyper-v -vel készített .vhd -t, képes-e kezelni az ms virtual server 2005 r2?
köszi
-
blaces
tag
Lehet a kinézetét változtatni? Van olyan honlap ahol a win server 2003/2008 úgy nézett ki mint a 2003/2008.
-
Gregorius
őstag
Gond nélkül lehet workstationként is használni. Egy-két fícsör nincs benne, ami a Vistában van, de a többséget elő lehet hozni kisebb-nagyobb szenvedéssel. Laptoppal is megy, a helyfoglalás ha jól tudom szintben van a Vistával. A Standard illetve ettől fölfelé mindegyikből van Hyper-V edisön és anélküli is. Az Enterprise nemigen nyújt olyat a Standardhoz képest, aminek egyszerveres környezetben értelme volna. Jah, egyébként ha jól emlékszem egy darab telepítőkit van és az edisönt a beírt termékkulcs határozza meg, úgyhogy nem tudsz rosszat letölteni. Ha meg esetleg óvakodsz az MSDNAA-tól, akkor 180 napos próbaverziót ingyen le lehet tölteni a Microsofttól.
-
blaces
tag
Sziasztok!
Nem igazán ismerem ezt a windowsnak a server ágát, meg nem nagyon találok "értelmezhető" írományt google-n nekem sok az ismeretlen.
Egy ingyenes tanfolyam találkoztam először, ahol az ASP.NET-et mutatták be, és laptopon a win server 2003 oprendszer futott. Meg fórumokon is olvastam, hogy a win server 2008-on játszanak. Illetve, hogy kliens gépen is használható.
Vagyis akkor az első kérdésem, hogy a Win Server 2008 képes kiváltani egy teljes (XP, Vista) oprendszert? Laptopra is feltehető?, mert olvastam, hogy gazdaságosan működik, meg mi minden titkosítás van rajta
Mennyi hely kell neki?http://www.microsoft.com/hun/windowsserver2008/prodinfo/editions/editions-overview.aspx itt találtam egy kis termékismertetőt, de nem látom azt hogy melyik rendelkezik Hyper-V technológiával a leírásban... És ha csak elsőkörben Laptopra kerülne akkor a standard verzió ajánlottabb az enterprise helyett? (ez a kettő érhető el msdnaa alatt, meg a web server)
Elsősorban azért kéne, hogy megismerjen ezt a rendszert, legyenek ilyen ismereteim, powershell kiprobálása, illetve a Visual Studio 2008 használatához kéne: ASP.NET és C#.
Illetve, ha beszeretnék tölteni (vagy ismeretek szerzése) egy windows server admin állásra, akkor honnan érdemes kezdeni?

-
Balu77
őstag
Valaki meg tudja mondani hogy win2008 standard serveren hol lehet +cal-okat hozzáadni?
-
kraftxld
félisten
Server 2008 R2 újdonságok
-
Zoldier
csendes tag
Újabb kérdésem, hogy a Hyper-V virtuális gépeit is egyszerűen csak másolgatni kell, mint a Virtual Server 2005-nél? Mert mikor ezzel próbálkoztam, soha nem tudtam csak úgy beimportálni a kész gépet egy másik gazdagépen. (Igaz, hogy az béta verziós Hyper V volt.) Van valakinek gyakorlati tapasztalata?
-
Zoldier
csendes tag
-
Syrano
tag
Sziasztok,
a munkahelyemen hamarosan szervercserék lesznek és beneveztem az egyik szerverhardverre. Ha esetleg megkapnám a hardvert akkor arra Win2008at szeretnék tenni. Jelenleg az MSDNAA keretében akármelyik verzióhoz hozzáférek ingyenesen, de hamarosan végzek és ilyenkor elvileg már nem használhatom a szoftvert (javítsatok ki ha tévedek). Ez a hardver egy szerverszobában lenne elhelyezve, nem otthon zümmögne nekem éjjel-nappal. Sok feladata nem lenne, mindössze amolyan backup meghajtó lenne a fontosabb fájljaimnak (pl diplomamunka) és webszerver (ASP és PHP) lenne. Fontos, hogy nem üzleti célra lenne a gép, csak és kizárólag saját használatra lenne.
Melyik Server 2008 verziót ajánljátok erre a célra? Vagy egyáltalán érdemes ehhez egy Servert venni? Mert ezeket a Vista is tudja.
Köszi
-
Gregorius
őstag
Erre varrjon valaki gombot, ha tud.
Épp ismerkedem a Win2008 x64-gyel, de bármit töltök le (IE7) a letöltő ablak 99%-nál megáll és lefagy. A fájl tökéletesen letöltődik és a helyére kerül, csak az ablak fagy le (és az egész IE ami mögötte van) -
brd
nagyúr
Az új RDP kliensben ki lehet azt valahogy kapcsolni, hogy ne a kapcsolódás előtt kérjen user/pass-t, hanem utána? Marha idegesítő, hogy ha valamiért rosszul adom meg, és nem enged be, akkor újra be kell írni.

-
topee
tag
Aha, ez megtaláltam köszönöm, de valahogy nem akart összejönni. Bármilyen domain-t hozok is benne létre, mindig közli: nem található.
Próbálkoztam már localhostal is mindennel.Találtam egy leírást, hogy állítsd be ezt és ezt. De én még odáig el sem jutottam, hogy egyáltalán lenne bármilyen házirend beállítás a GPMC-ben,
-
drkbl
őstag
-
topee
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyanra, hogy szeretnék kiadni egy felhasználónak olyan asztalt, hogy csak egy parancsikon van rajta, se tálca, se sajátgép semmi.
Ez az egy program futna csak rajta.Be tudom valahogy állítani hogy üres legyen az asztal?
Egy Windows Server 2006 R2 Trial verzión próbálnám ki. Réges régen a Corvinus egyetemnek volt a neptun rendszere hasonló módon.Köszönöm.
-
OddMan
őstag
Végre müxik a DaemonTools Lite. Asszem az volt a baj, hogy az alaplapi driverrel együtt nyomtam fel és így sikerült tönkretenni az os-t.
Aki játszani akar 2k8 alatt az ne felejtse el letölteni a legújabb 9-es DX-et. [link]
A 2k8-on a DX10 és a DX9 szépen megfér egymás mellett, de alapban a DX9 nincs fent full-ban, eléggé sok fájl hiányzik, ezért érdemes felrakni az utolsó legfrissebb változatot.
A 3DMark2006 is szépen megy nekem és szinte hajszálra ugyan annyit hoz, mint a 2k3. Szerintem a 2k8 sokkal jobban sikerült, mint a Vista, bár lehet, hogy az SP1-el már az is teljesen rendben lesz.
-
mycso
veterán
Hali van egy noname kormányom, nincsen hozzá semmilyen driverem, viszont ha csatlakoztatom (USB) vista és az xp is automatikusan felismeri....itt 2008 alatt van valami lehetőség arra, hogy felismertessem vele????
A vezérlőpultban nincs ilyen hardverre vonatkozó menü illetve hiába csatlakoztatom, semmit sem reagál rá....
OddMan: Ugyanez a Daemon van fent nekem is és működik hibátlanul.
-
OddMan
őstag
Melyik verziót használod?
Én a legújabbal próbálkoztam (DAEMON Tools Lite v4.12.3 32/64 Bits (with SPTD 1.56)), lehet, hogy ebben van valamilyen még nem ismert hiba. -
OddMan
őstag
Feltelepítettem pár nappal ezelőtt a „DaemonTools lite”-ot, aminek az lett az eredménye, hogy utána folyamatosan kék képernyővel elszállt minden induláskor a 2k8. Csak az újratelepítés segített.
Tapasztaltatok hasonlót?
-
OddMan
őstag
Erre az ablakra gondoltam, csak sajna itt meg állandóan újra be kell írnom a felhasználói nevemet. Persze ez nem meglepő, mivel ez az opció erre való.
Szóval ezt az ablakot szeretném látni, de úgy hogy már csak a jelszavamat kelljen beírnom és már be is jelentkeztem....kraftxld: Köszi a segítséget!
-
OddMan
őstag
Menni fog, pár játékot már én is kipróbáltam pl: "The Witcher" és minden gond nélkül ment.
Persze az fontos, hogy a driverek jók legyenek. Nekem nVidia videó és alaplapom van és Vista32bit-es drivereket használok 2k8 alatt.
A Creative Audigy SE hangkártyámat is sikerült beüzemelnem a nemrég kiadott Vista driverrel, EAX támogatás nélkül.
-
OddMan
őstag
Hogyan lehet előhozni a régi "login prompt"-ot?

-
adalbert1
veterán
-
anulu
félisten
egy olyan kerdessel fordulnek hozzatok, hogy tervezem otthon az atallast win vista-rol win 2008 server-re (a "miert"-re van jopar indokom, nem puszta "sok idom van, es el akarom tolteni valamivel"
)a vas megvan ala, azonban van egy olyan problemam, hogy nehanapjan szeretnek kikapcsolodni is, jatekokkal. eselyes, hogy ami vista alatt fut, az menni fog 2k8 alatt is, vagy necces a dolog?
-
kraftxld
félisten
És a migrálás után x domain teljesen megszűnne, nem y child domain-je lenne?
Mert ha igen, akkor most megcsinálod az usereket, bármilyen tartománynévvel, majd mikor be kell olvasztani őket ADMT-vel átmigrálod miután csináltál egy trust-ot a 2 tartomány között. Ezután az x domaint lepucolod, és csinálsz belőle rodc-t.
A windows server 2008-at támogató ADMT 3.1 beta elérhető a connect-en a következő promo kóddal: Cust-YCKP-QFH6
-
-KP-
veterán
meg tudnátok mondani nekem egy 2k8 server mennyit kóstál telepítve? ms oldalon 10min 40recommendedet írnak, de ott 16giga ramról és annak hibernálásáról stb beszélnek. egy 20-25gigás partíciót szánnék neki. elég lesz vagy tényleg kell a 40?
-
iwu
addikt
hali Prók!
lenne egy elvi kérdésem.
adott egy 2k8 szerver, amit iziben üzembe kell állítanom, ez nem is para...
DE, megold6ó az, hogy most csinálok egy x domaint a szerverre, de tudom, hogy max egy éven belül csatlakoznia kell a szervernek az y központi domainhez, akkor az ebben a domainbe létrehozott usereimet átmigráljam az y domainbe, ebből a szerverből meg az y-nak rodcje legyen?thx!
ÜDw:iwu -
A_ScHuLcZ
addikt
Miért van az, hogy az összes youtube-s video 2mp után megáll, indás videók 5mp-ig viszik..???
Tegnap előtt még jó volt, nemértem mi történhetett.
Oprendszer: Server 2008
Előtte vista volt fenn, és halál pontosan ugyanez a hiba volt annál is, részben ezért húztam új rendszert...Mi okozza ezt, mit tudok tenni? Csak firefoxnál van ez a probléma, IE viszi rendesen!
-
OddMan
őstag
Mit is kell módosítani a registry-be, hogy kikapcsoláskor ne keljen állandóan választgatni, hogy miért is akarom újraindítani vagy kikapcsolni a szervert?
Amúgy otthoni környezetben használom, mivel szeretnék megismerkedni vele, mire élesben is ezt kell használnia cégeknél addigra már lesz egy kis tapasztalat.
A lényeg, hogy tudnátok ajánlani egy jó personal firewall-t? Az ashampoo-t sikerült feltennem, de teljesen nem győzött meg. -
c41r0^
őstag
Az IIS7be nincs integrálva az FTP, ez külön letölthető csomag hozzá (azt nem tudom, hogy WinUpdate alatt is beszerezhető-e). Már a sima FTP mellett az FTP/SSL protokollt is támogatja, amit hitelesítési tanúsítvánnyal kell elképzelni (ha nem megvásárolt a tanúsítvány, akkor a kliensnek jelez, hogy nem hiteles forrásból származik, de működik), az FTP tárhelyek elkülöníthetőek egymástól, illetve az IIS GUIs menüjébe szépen bebővül, amint egy webhelyhez FTP-t is rendelünk. Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, de sztem az MS TechNet odlalról a screencastok meg egyebek letölthetőek, megnézhetőek hozzá.
-
westlake
félisten
server 2008 v6.0 build 6001? ez miez?

-
kraftxld
félisten
Lesz megint pár beta vizsga:
[link] -
westlake
félisten
kijott valami ujabb build
6001.17042.071107-1618 (egyelore meg csak a 32bites van meg) -
westlake
félisten
azoknak, akik le akarnak tolteni:
server 2008 rc0 enterprise 32bit
server 2008 rc0 enterprise 64bit -
westlake
félisten
en kozel sem ertek annyira a windows-hoz mint ti, egyszeruen csak azert teszem fel, mert szeretem a kulonbozo verziokat tesztelni (normal felhasznalo szinten).. lassu a microsoft szerver, ugyhogy reggel kirakom a ket iso (enterprise) a szerveremre.. mondjuk annyit mar megjegyeztem a server 2008-al kapcsolatban, hogy sokkal jobban tetszik, mint a vista..
-
DewiL
senior tag
a proci lista:
AMD
all K8 AMD (Athlon 64) processors from stepping "F" and all newer processors support AMD-V technology. This applies for all current Socket AM2 and Socket F processors.INTEL
Pentium 4 6x1 and 6x2 models
Pentium D 9x0
Xeon 3xxx/5xxx/7xxx
Core Duo (excluding T2300E)
Core 2 Duo processors (excluding the T5200, T5250, T5300, T5450, T5470, T5500, E4x00, E2xx0)btw:
nekem nagyon tetszik a server2008, néhány napja raktam fel virtualpc-re 2példányban még csak most mélyülök el benne jobban de eddig jobban tetszik mint a 2003a core edition próbálta már valaki?
-
kraftxld
félisten
Letölthető a Server 2008 RC0, valamint aktiválható a virtualization! (Csak megfelelő Intel vagy AMD procival - Ha van valakinek pontos listája a procikról az jól jönne nekem is)
-
kraftxld
félisten
5-én kijött a szeptemberi CTP (RC0) ha lázba hoz valakit

-
kraftxld
félisten
Csúszik az RTM
[link] -
kraftxld
félisten
Egyik nagy különbség, a BDC-hez képest, hogy a hitelesítés nem a RODC-n történik. Ha nincsenek cache-elve a jelszavak akkor kerberoson keresztül (krbtgt account felhasználásával) a RODC felveszi a kapcsolatot egy ''rendes'' DC-vel, ott hitelesít, majd csak ezután engedi be az usert.
-
kraftxld
félisten
Amennyiben elvitték a gépet, a RODC-t ki kell szedni a tartományból és ilyenkor felajánlja a szerver, hogy a cache-elt jelszavakat automatikusan reseteli, valamint a számítógép accountokat is lehet resetelni ilyenkor (szükséges újracsatlakoztatni őket a tartományhoz).
Bővebben: [link]
10. oldal -
-
moonman
titán
az nem read-only, hanem backup, a backup pedig replika. 2000/2003-ban már nem is backup-nak, hanem simán dc-nek hívják, oda-vissza replikálják magukat.
a rodc pedig egy csak olvasható címtár, a változások csak odafelé íródnak, a rodc-ről semmit nem lehet módosítani. pl. távoli telephelyen a sufniba betolt tartományvezérlő, amit ''nem baj'' ha megfúrnak. bár nálunk ez nem túl életszerű egyelőre.
engem inkább az érdekelne, hogy mondjuk ellopják a masinát. oké, hogy readony, de ott van rajta a teljes címtár, minden adattal. ilyenkor vasziszt? (tudom, hogy nem tárol jelszavakat, de akkoris)
[Szerkesztve] -
-
RODC mióta újdonság? Már NT4 Serverben is volt, mint Backup DC...
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
Exchange 2K7 vs Server 2K8

[link]
Legalább jó pénzeket lehet majd keresni annak aki keni-vágja a migrálást
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
Valakinek van némi ötlete, hogyan telepítsek VMware tools-t a server core-ra?
-
kraftxld
félisten
Ami még nagy okosság:
Már nem kell két domain ha különböző password policy-t akarunk használni, lehet group-onként más policy-t használni. (Sajna OU-ra nem lehet
) -
bobsys
veterán
szevasz!
múltkor néztem ezt a béta dolgot, abból is azt a verziót ami elvileg ugye csak command line-os lesz és atomstabil stb...
mikor megláttam elröhögtem magamat, elindul, betölti a guit és kidob egy cmd ablakot
, nincs semmi start menü ilyesmi, de a gui elindult
már látom hányan fogják fikázni, hogy mégiscsak van gui
szerk: a PowerShell viszont nagy találmány, abban van a jövő, meg kell tanulni
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
A 2007.06.06-i Technet előadás anyaga itt letölthető: [link]
-
kraftxld
félisten
Nemrégiben jött ki a Beta 3, ([link] itt letölthető), RC nyár végére, RTM év végére várható.
Tegnap volt technet előadás ezzel kapcsolatban, az elhangzott anyag egy része megtalálható a magazinban [link]
Pár újdonság a teljesség igénye nélkül:
- RODC (Read Only DC)
- NAP (Network Access Protection)
- Új IP stack, IPv6 teljeskörű támogatása
- Megújult clustering, terminal server
- IIS7
- Server CORE
- Feladatok jobb szeparálása szerepkörönként.
- Virtualizáció (Hypervisor) - 180 nappal várható az RTM után
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest