Hirdetés

Aktív témák

• Spirit

őstag

Sziasztok!

A napokban vettem észre, hogy az egérmozgatásra a CPU terhelés nagyon el tud szállni. A windows-bal ülök, idle-ben, CPU terhelés 0-1%. Elkezdem rángatni az egeret, amire 10-40% között terheli a gépet. Arra gondoltam, hogy biztosan a polling rate, hiszen 1000hz-en megy(Logitech G9). Levettem 125hz-re, erre megjavult. Kipróbálva egy másik gépnél, ahol szintén 1000hz-en megy az egér, 1-3%-on jár a CPU.(Razer Lachesis) Próbáltam leszedni a Setpointot, Windows-ban túrni, Bios beállításokat nézni, neten keresgélni, de érdemi megoldást nem találtam. Ekkor gondoltam megnézem a, hogy a vezetéknélküli 125hz-es egérrel mit csinál a 3. gép, egy notebook, amin ráadásul más USB-s eszköz nincs is. Ott akár 60-70%-ra is képes terhelni a gépet az egérmozgás, pedig 125hz-en megy! Átmentem apámhoz, akinek erősebb konfigja van,mint nekem, de ott is Logitech G9 van, szintén azt produkálja, mint az enyém, olyan 10-30% közötti terhelés.(erősebb CPU)
    4 különböző gép, többfajta egér, környezet, mégis 4-ből 3 gép produkálja. A 4. gépen semmi különös nincs, talán az, hogy nem Logitech egér(bár alap ms driverrel is hülye, nem a Setpoint csinálja szerintem).

Az egyetlen közös a 4 gépben, hogy Windows 7 fut rajtuk. Végigtúrtam a netet, sokaknak van hasonló gondja, de megoldást sehol nem találtam. Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert maszív fps csökkenés is jár vele a játékokban, a notebook-nak meg jó részét megzabálja az egér.

Aktív témák