Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Hobby elektronika
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
neverless
tag
Sziasztok
A problémám az, hogy nem tudom működésre bírni egyszerre a homegroup szolgáltatást ÉS az internet connection sharinget (ICS).
Úgy próbáltam, hogy először a szerver WAN felőli hálókártyájába direkt nem volt bedugva a net felé vezető kábel, szóval CSAK lan volt.
Ez rendben működött, minden gépen megvolt a homegroup, mindenki látott mindenkit (szervert is beleszámolva) és odavissza-keresztbe-mindenhogy működött egy teszt könyvtár megosztása is (read/write)
Eddig ok.
Ezután kezdtem neki megkreálni a PPPOE-es netkapcsolatot a szerver WAN felőli hálókártyáján keresztül. Miután ez megvolt, és meggyőződtem róla hogy működik is (van internet a szerveren), nekifeszültem megosztani az internetet a beépített Internet Connection Sharing (ICS) szolgáltatás segítségével, hogy ne csak a szerver lásson ki a netre, hanem a switchre felfűzött gépek is. A PPPOE kapcsolat tulajdonságainál engedélyeztem a netkapcs megosztását (ICS). És elviekben készen is lenne... Csakhogy.. a homegroup-osdi ekkor behal.
Az történik, hogy ugye homegroup csak "home" és "work" tipusúnak kikiáltott hálózatokon lehetséges, viszont a PPPOE-s kapcs illetve a netkapcsolatának megosztása után a LAN-os hálózat "home" tipusról magától átvált public tipusúra (a public a harmadik fajta a home és a work után), ami a homegroup megszünéséhez vezet. Nem lehetséges visszaállítani a LAN-t home tipusúra, de számomra érthetetlen módon a WAN kapcsolatot át lehet állítani "home" tipusúra. Ez azért fura, mert logikám szerint annak pont hogy "public"nak kellene lennie; a LAN os hálózatnak meg "home" tipusúnak. Ennek max a fodítottját tudom csak elérni, azaz a WANos lehet home, a LANos meg public, ami ugye nem jó...
Az internet megosztása működik, tehát mindegyik gépen van net, viszont a homegroup nem megy, csak bizonyos kombinációkban látják egymást a gépek.
Tudom, hogy a régimódi megosztást ugyanúgy használhatom win7ben, de ha már minden gépen win7 van, akkor homegroupot használnék inkább. De ha az istennek sem akar működni a homegroup, akkor maradok a hagyományosnál. A neten több, hasonló probléma posztját is láttam már, aminél a probléma az ICS és a homegroup "viszonya" volt, csak más topológiával és megoldást nagyon egyiknél se láttam
-Ha jól tudom, a homegroup IPv6-on megy, ez minden gépen megvan
-Futattam a win-es troubleshootert, illetve vergődtem a manuális HELP ben is
-Googleztam is, -nem is keveset-, de nem igazán találtam a fent látható topológiát alapul vevő megoldást.
-Win7-ek előtt minden gépen XP volt, és teljesen jól működött minden, csak ugye ott nem az új "homegroup" szolgáltatással.
-Olvastam csomó guide-ot az ICS ről és a homegroupról is KÜLÖN-KÜLÖN, de olyat, ahol mindkettőről egyszerre is szó van, nem találtam.Tud valaki segíteni?
Aktív témák
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Tp-Link Archer C64 Dual Band Full Gigabit Wi-Fi router
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest