Hirdetés

Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz Morden24 #14496 üzenetére

Az ISA több helyet foglal, azonkívül ma a használati értéke csekély. Szerintem nem jó a hasonlat.

Miért lenne felesleges? Mert neked felesleges? Attól még másnak néha nagyon jól jön, hogy van ilyen, sok helyet nem foglal, és a gyártásban sem okoz nagy költséget. Mondjuk nagyon nem fog hiányozni nekem sem, mert szerencsére egy kb. 3000 forintos alkatrésszel bármilyen P-ATA eszköz ráköthető S-ATA portra, csak az "ideje lenne" kitétel azt sejteti, mintha várná az illető a nevezett eseményt.

A jól, és gyorsan működő rendszert valóban nagy baromság elrontani egy újabb driverrel csak azért, hogy újabb legyen, ebben tökéletesen egyetértünk. Az viszont, hogy kinek mi a gyorsabb, nézőpont kérdése. Szegény windows sajnos rengeteg lemezműveletet végez, gyakorlatilag bármilyen más OS-hez képest, csak a saját működése miatt, ezért a leginkább észrevehető sebességnövekedést az adja, ha a háttértároló-kezelés gyorsul, vagy ha több memóriával tud gazdálkodni a gép (utóbbi nyilván egy határ felett már nem javít sokat/semmit). Az persze más kérdés, hogy kinek éri meg ezzel foglalkozni. Engem csak a "tökéletesen viszik a rendszert" szavak zavarnak, mert ez biztos, hogy nem igaz minden esetben, így elég merész dolog kijelenteni. Inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy az esetek nagy százalékában üzembiztosan működik velük az OS.

Aktív témák