Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
Ha elolvasod a leírását, akkor kiderül, hogy a kliensen az allowed ips sorral határozod azt meg, hogy mi felé tegye be a forgalmat a kliens. Ha ott azt mondod, hogy "0.0.0.0/1, 128.0.0.0/1" akkor a teljes forgalom be fog bújni, ha viszont egy/több publikus ip címet/tartományt sorolsz ott fel, vagy a távoli/otthoni alhálózatot, akkor azok felé a vpn szerveren keresztül és/vagy csatornában fog a forgalom menni.
Ezzel nem azt mondom, hogy tutira működni fog ezzel a beállítással a Yettel VoWiFi egy külföldi wlan-on, de egy próbát megérhet... -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Basszus.. Ezt a hsz barnibooo #7295 üzenetére szerettem volna küldeni kérdésként ...

4Grider #7393
A kollégának működik: #7295
Amúgy melyik márkára a legegyszerűbb feltelepíteni egy WG VPN klienst?tomp #7394
Köszönöm neked is! Már értem ezt a részét !
Sok lenne úgy a mobilszámla, meg nem minden esetben praktikus megoldás ez számomra. A VPN-s annál inkább! -
tomp
Topikgazda
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Kell egy másik telefon ami ugye roamingban van és arról megosztani a netet. Másik telefonon azzal a wifivel máris lesz VoWiFi.

-
4Grider
félisten
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Csak tipp: Az adott wifi helyi ip cím mögött lesz és a vpn kliensed azt nem tudja rendesen elrejteni.
Október végén fogok hasonló szituációt WG (igen, wireguard) klienssel kitesztelni (az otthoni routerem WG képes).
A WG kliensekbe bebújtatható a teljes forgalom és mások is írták, hogy azzal így megy. Én mondjuk szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, de eddig még csak OpenVPN kliensekkel játszottam (azokkal nem ment). -
4Grider
félisten
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Amikor bármilyen magyar előfizetéssel roamingolsz és használod a magyar mobilnetet, akkor bizony magyar ip címet kapsz a telefonodra. Ez viszont nem elégíti ki azt a feltételt, hogy a yettelnek magyar ip címre van szüksége a VoWiFi működéséhez, hiszen ilyenkor nem wifin lóg a készülék. Ha viszont van egy magyar netes (adat)sim és azt beteszed egy 4G/5G routerbe és azzal roamingolsz, az általa kapott ip is magyar lesz, így annak wlan-jára csatlakozva már mennie kell a yettel VoWiFi-nek Spanyolországban is. EU-n kívül ugye ez drága mulatság, mert a routerben lévő sim horror áron fog adatroamingolni.
A vodafone pont fordítva működik. Ott pont letiltódik a VoWiFi, ha roaming környezetben magyar ip címet kap wlan-on keresztül. Egyébként idővel ez a yettellel is meg szokott történni roaming környezetben...
A telekom VoWiFi csak addig működik bármilyen wlan-on, amíg az előfizetés utoljára a Magyar Telekom hálózatára volt feljelentkezve (repülő móddal lehet megoldani). Mihelyt bármilyen idegen hálózatra feljelentkezteted a telekom simet, letiltódik rajta a VoWiFi addig, míg honos hálózatot nem lát a SIM. -
mAtThEw0319
senior tag
WireGuard a WG rövidítés ? A saját VPN meg gondolom, hogy otthon a routeredre van telepítve és nem egy külső szolgáltatónak fizetsz és úgy pl egy NordVPN/Mullvad/ProtonVPN app az iOS-n. Mennyi idő alatt váltott át is VoWiFi-re?
Mert én próbálkozom kint, de hiába vagyok VPN-re csatlakozva (nem saját) semmi hatása."amiről tudjuk, hogy Roaming esetén is egy magyar jelen esetben Yetteles cím lesz"
Ezt kifejtenéd kérlek, hogy hogyan?
4Grider #7390
Külföldön, hogy szerezzek magyar IP-t? 😕 Nincs otthoni VPN-M, csak fizetős. És ahogy olvasom, az nem működik..
-
4Grider
félisten
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Yettel VoWiFi csak magyar ip címmel megy.
-
Ludovicus
aktív tag
Sziasztok! Nemrég céges kártyán megtörtént a Telekom -> Vodafone szolgálatóváltás. Eddig gond nélkül használtam Tkom hálózatom a vowifi-t, de Vodafone-on csak a volte működik, a vowifi eltűnt a beállításokból és a felülről lehúzható menüből is. Látom, másoknál az a probléma, hogy külföldön jártak a kártyával és viszont csak itthon használtam a szolgáltatóváltás óta. Elképzelhető, hogy a szolgáltató tiltotta le a vowifi-t? (Android rendszer és A32, ha számít az eszköz.)
-
M@Db0Y
senior tag
Japánbanban is megy a Vodafone vowifi szerda óta, most egy honor magic 5 pro és egy magic 6 pro van a munkatársamnál.
Samsung A51et elfelejtettem, de 16-án utánam jön akkor tesztelem azzal is. Illetve Thaiföldön is ki fogom tudni próbálni, de eddig sose volt gond, nem hiszem, hogy bármi anomália lenne. Samsungra vagyok kíváncsi..
-
4Grider
félisten
válasz
domper2015
üzenetére
Ha magyar telekom sim-ről (azaz magyar ip-ről van szó), akkor pont azért nem ment a VoWiFi, mert roaming környezetben kapott magyar ip-t a voda sim. A yettel pont fordítva működik, azt ez nem zavarja és úgy azzal menni szokott a VoWiFi.
-
domper2015
senior tag
Telekom simről megosztott adat esetén se ment ma Romániában a Vodafone VoWifi,inkább a Digi Ro-n roamingolt.igaz, hogy Romániában kapcsoltam be az a hotspotot, amikor már a Orange hálózatán volt.
-
Killing
addikt
válasz
thomas77
üzenetére
De tudok, ha WiFin van akkor az IMS átugrik hang és sms-re. 4G-n csak “Beszédhang” van a voda IMS mellett. Esetleg más iPhoneos a Beállítások -> Általános -> Infó -> Szolgáltató sorra nyomva megtudja mondani hogy mi szerepel az IMS állapot mellett?
Nekem mint látható a Telekom mind a kettőt írja, a voda csak a hangot. Mondjuk ez legyen a legkisebb baja van végre működik
-
thomas77
senior tag
válasz
Killing
üzenetére
Kinti IP-vel úgy, hogy a sim roamingoljón egy külföldi szolgáltató hálózatán. Tehát úgy, ahogy egy egyszerű turista is csinálná.
VoWifi kikényszerítéséhez persze repülőbe kellene tenned a telefont bekapcsolt Wifivel. Mert ugye ha van használható térerőd, akkor jó esetben sima mobilhívást fogsz indítani. Azzal meg nem vagyunk elöbbre.
Köszönjük a tesztet előre is!Azt még megnéznéd, hogy milyen verziót mutat a telefonod az "Általánás, Infó, Szolgáltató" sorban? Nekem 59.0 van most Voda kártyával. Nálad?
-
thomas77
senior tag
válasz
Killing
üzenetére
Olvastam a hozzászólásodat a vodás topikban is.
Nem mész mostanában külföldre? Elég lenne csak pár percre. Mert ugye mi itt a vodás VoWifi külföldi használatával kínlódunk.
iPhone-os még nem jelzett vissza a VoWifivel kapcsolatban külföldön. Vajon neked úgy is menne?Megoldás lehetne a VoWifi külföldön nem működésére a VoLTE ki-be kapcsoltatás?
-
4Grider
félisten
válasz
tibor23
üzenetére
Ez nekem logikusnak tűnik, ezért nem is próbálkoztam vele korábban. De itt valaki írta, hogy neki meg müködik így a VoWiFi külföldi ip címmel rendelkező wlan-ra csatlakozva. Erre a yettelt lehet tesztelni, mert ők csak a magyar ip címhez ragaszkodnak, a többi nem érdekli őket (ez már tesztelve van).
-
martonl
senior tag
válasz
tibor23
üzenetére
De van, csak az a csavar, hogy ne arról a telefonról vpn-ezz, amin vowifiznél, mert a vowifi a vpn "alatt" épül fel az eredeti netkapcsolat ip címével, erről volt is szó. Tehát kell egy külön hotspot, ami magyar ip-s netet szór, és az már lehet akár vpn-nel is megoldva.
-
Killing
addikt
Na megírom tapasztalataimat a vodafone VoLTE / VoWiFi kapcsán, hátha valakinek érdekes lehet.
A készülék egy vadonat új iPhone 16 Pro, Telekom VoLTE, VoWiFi természetesen megy egyből mint az álom. A vodafone viszont csak VoWiFi-t tudott produkálni, VoLTE-t azt az istennek sem, semmilyen beállítás mellett (utólag kiderült hogy minden jól volt beállítva).
Felhívtam a 1270-et hogy kapcsolják be, azt mondják be van (ebben igazuk volt, ugyanis a VoWiFi feltétele a bekapcsolt 4G hang szolgáltatás. IMS regisztráció nem zajlott le 4G-n, csak WiFi-n.
Természetesen ilyenkor mindig a SIM kártya cseréje a javaslat amit meg is tettem, mondom hátha, ezúttal átváltattam eSim-re a fizikait de ez nem oldotta meg a problémát.
Az üzletben rákérdeztem a 4G hangra,azt mondja nincs erre rálátása. Nem tudom kinek van ha az üzletben nincs?A 1270-en 3. (!!) próbálkozásra tudtam kifogni egy olyan nagyon segítőkész ügyintézőt akivel megtudtam beszélni hogy kapcsolja ki majd be a VoLTE szolgáltatást, megbeszéltem vele hogy azonnal kikapcsolom a telefont amint letettük, 5 perc múlva be.
Láss csodát, megoldotta a problémát, hasít a VoLTE!
-
-
thomas77
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nekem elmegy a VoWIfi a vodás simen akkor is, ha csak a vodás sim van a telefonban, és nem adok neki magyar IP-s wlan-t.
Nálam elmegy mindenképp, ahogy elkezd roamingolni a kártya és valamiféle forgalom indul, akár adat, akár hívás.De mindegy is...
Egy hónap múlva te is tesztelsz és meglátjuk, nálad milyen tüneteket produkál. -
4Grider
félisten
válasz
tibor23
üzenetére
Azt már korábban megírtam, hogy nem szabad voda sim-et roaming környezetbe vinni magyar ip címmel rendelkező wifin-vel mert el fog menni a VoWiFi és addig nem jön vissza, amíg vissza nem érsz vele honos hálózatba.
Én egy hónap múlva megyek csak a horvátokhoz, de nálam már ezért az lesz a stratégia, hogy a vodás sim-et tartalmazó telefon ne lásson kint magyar ip-s wlan-t. Ugye ez azért gáz, mert a Yetteles sim-nek meg pont az kell, de mivel a yeti sim-ek tudják a VoLTE roamingot a hrvatski telekom hálózatán, így inkább nem akarok majd a yeti sim-el VoWiFi-t használni, hogy a vodán legyen normális hangminőségű VoWiFi. -
tibor23
senior tag
Érdekes, hogy IWLAN hálózatot mutat, mint mikor vowifin van, de nem regisztrál a horvát hálózaton (telekomos kártya adja a wifit itt). -
thomas77
senior tag
válasz
tibor23
üzenetére
Annyiból örülök a visszajelzésednek, hogy nem csak nálam problémás ez a dolog. Persze mások is jelezték már hogy nem negy, de minden új visszajelzés hasznos lehet a többieknek is.
A közös táblázatot érdemes lenne frissíteni ezzel az infóval is, de mintha annak nem lenne most gazdája.
Érdemes lenne egy Voda VoWifi oszlopot létrehozni, + egy roamingban működik oszlopot is. -
tibor23
senior tag
Horvátországban vagyok, Telekom volte roaming megy hd+, voda nem, vowifi egyikkel sem, se horvát se telekomos wifivel. A52s és A53 (ebben csak t és digi) telefonok.
-
4Grider
félisten
-
Landsmann
addikt
Kipróbáltam a Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G-ben a Vodafoneos kártyát. Megy a VoLTE és a VoWiFi is. Érdekes, a beállításoknál nem cvsak az van, hogy Mobilhálózat előnyben, Wifi hálózat előnyben, hanem ilyen is van, hogy IMS első sorban, vagy valami hasonló elnevezés. Yetteles kártyánál nincs ilyen. Ez mit takar? Ha erre van állítva, a szolgáltató dönti el mely módon csatlakozzon a hálózathoz?
-
Killing
addikt
Sziasztok!
iPhone 16 Pro, voda vowifi megy, volte nem. Most került át a sim egy nem volte képes telefonból. Hogyan tudom aktiválni a volte-t?
-
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
iOS 18-as frissítés után régebbi iPhoneoknál (SE2, 12 Pro) megváltozott a Yetteles VoWiFi OP logo (régen itt is Yettel HU WiFi volt):
Viszont újabb iPhoneoknál (14 Pro), még a régi látszik:
Más is észre vette ezt a kis dolgot?
Szolgáltató profil mind a két eszköznél ugyan az (Yettel HU 59.0.1)
Ötlet, hogy ez miért van?
-
dchard
veterán
válasz
thomas77
üzenetére
"4Grider többször írta, hogy a Telekomnál is megy a VoWifi külföldön addig, amíg nem kezd roamingolni a sim. Ha innen nézzük, a Voda pont ugyanezt csinálja."
Igen ám, csak a Telekom deklarátlan azt állítja, hogy roaming környezetben nem működik a vowifi, míg a vodafone meg állítja, hogy igen. Tehát a Telekomnál ez a reklámozott működés része, a vodánál meg nem. És ha lenne ilyen "szűrés" akkor senkinek nem működne roaming környezetben sehol sem, ahogy a Telekomnál sem működik.
-
válasz
thomas77
üzenetére
Az iPhone-ok is az iOS 17 óta egy általános VoWiFi profilt használnak, ami kb minden szolgáltatóval megy (a Földön bárhol) ha van elérhető VoWiFi szolgáltatása.
A magyar vodafone és Yettel számára, valamint a román Digi-vel is így működik a VoWiFi iPhone-on, nincs külön szolgáltatói támogatottság, mint például a Telekomnál, egyszerűen egy általános profillal megy. Ezzel az általános profillal annyi tapasztalat van, hogy az ezt használó (saját iOS VoWiFi profil nélküli) szolgáltatókkal ha bekapcsolod a beállításokban a WiFi hívást, akkor pár nap után automatikusan kikapcsolja, ezért mindig újra be kell kapcsolgatni. Telekommal ilyenn nincs, mivel saját szolgáltatói VoWiFi profiljuk van iOS-re.iOS 17 utáni rendszereken még nem láttam olyat, hogy ne működött volna azonnal a VoWiFi ha be lett kapcsolva és a szolgáltatónál is van szolgáltatásilag.
Tekintve azt, hogy iPhone és Samsung (ami a másik olyan márka ami a legtöbb szolgáltatóval kompatibilis ilyen szolgáltatások terén) készüléken is teljesen ugyanazt tapasztalod és mindig a roaming hálózatra csatlakozás okozza a problémát, ezért én szolgáltató oldali problémára gyanakszom.
Szerintem a korábban feszegetett Samsung CSC roaming problémát is ezzel elég nagy valószínűséggel ki lehet zárni, hiszen nem csak a Samsungot érinti, nem csak arra kell koncentrálni, az iPhone-nak telejsen mindegy melyik földrészen van, a világ összes szolgáltatójával mennek ezek rajta.
De persze a másik oldalon meg ott van az, hogy másnak más Samsung, Apple telefonnal meg megy a vodás VoWiFi külföldön, szóval valami mégsem kerek itt.
A wireshark tényleg jó ötlet, ez az egyetlen biztos teszt ami kimutatja melyik oldalon van hiba. Plusz annak eredménye a voda felé is bizonyíték, hogy nem nálad van a hiba, amennyiben így van.
Amit még érdemes lenne látni, hogy mi a helyzet mások tapasztalatával, más vodás kártyákkal és más iPhone, más Samsung modellekkel hogy megy a VoWiFi külföldön? Bár utóbbiról volt már itt tapasztalat hogy csak pár napig megy. Bár az sem feltétlen az "egészséges" működésről tanúskodik.
-
thomas77
senior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Köszi, van tuti kártyám egy kazallal. Épp azokkal kínlódok.
-
csaszi75
őstag
válasz
thomas77
üzenetére
Ezt most milyen SIM-mel? Jah látom telekomos.
"Végső elkeseredésemben rápróbáltam az egyik telekomos simkártyámra. Meglepve tapasztalom, hogy megy a VoLTE roaming az EE-n és a Three-n is. A hangminőség kiváló, és egy pillanat alatt felépül a hívás. Aki ezt tapasztalja, pláne nem fog VoWifi után kapálózni nyaralás közben." -
csaszi75
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Pont erről írok én is, ha figyelmesen elolvasod.. Ahogy thomas77 írja is:
"A VoLTE használatához is kell az IMS regisztráció ugye? Pont úgy, mint a VoWifihez."
Az lehet a gond, hogy nem mindegy, hogy a telefon a mobil interface-n vagy a wifi interface-n akarja azt az IMS regisztrációt.. -
thomas77
senior tag
Nekem az nem fér a fejembe, hogy miért csak roamingban jön elő a probléma?
Magyarországon azonnal működik, mindenféle tétovázás nélkül.Ha a Yetteles kártyámmal próbálom, ott is azonnal felépül a VoWifi kapcsolat magyar IP-vel. Mindegy, hogy roamingol-e a sim, vagy nem.
A VoLTE használatához is kell az IMS regisztráció ugye? Pont úgy, mint a VoWifihez.
A Telekom kártyán az első hívás indításánál megtörténik az IMS regisztráció roamingban. Persze a VoWifi nem megy, de hát nem is kell neki.
A Yettelnél egyelőre nincs VoLTE roaming, de magyar IP-vel azonnal megy az IMS és így a VoWifi is.
A Voda esetében meg se VoLTE roaming, se VoWifi roamingban.Értem én, hogy Samsung profil problémára gyanakodsz, de az iPhone esetében is az lehet a gond?
4Grider többször írta, hogy a Telekomnál is megy a VoWifi külföldön addig, amíg nem kezd roamingolni a sim. Ha innen nézzük, a Voda pont ugyanezt csinálja.
-
thomas77
senior tag
Nem szűkíteném le a problémát a UK-re. Nekem sehol sem ment idáig. Egyik EU-s országban sem és az USÁban sem. Mindenhol ugyanaz volt a hibajelenség.
A Wireshark-os IPsec-es részhez kell egy kis idő, hogy megemésszem. Azt se tudom, hogy hogy álljak neki ennek, de ki fogom deríteni. Ehhez szívesen vennék egy kis segítséget privátban.
Amúgy egyetértek 4Grider-rel. Aki utazik, KB lesz@rja, hogy mit csinál a telefonja. Max annyi, hogy tud-e telefonálni, meg megy-e a FB. Ha ez OK, akkor nem firtatja, hogy van-e VoWifi, vagy nincs. És tényleg nem is tudják az emberek, hogy mifán terem.
Végső elkeseredésemben rápróbáltam az egyik telekomos simkártyámra. Meglepve tapasztalom, hogy megy a VoLTE roaming az EE-n és a Three-n is. A hangminőség kiváló, és egy pillanat alatt felépül a hívás. Aki ezt tapasztalja, pláne nem fog VoWifi után kapálózni nyaralás közben.
Én, akit érdekel a téma, magam is alig tudok időt szakítani nyaralás közben, hogy teszteljek 1-2 alap dolgot. -
dchard
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Abból a szempontból lehet igaza, hogy ha a telefon egy másik operátor mcc-mnc kódját érzékeli, a gyanú pedig az, hogy profil probéma van a telefon oldalon, akkor a készülék viselkedhet máshogy vowifi oldalon is. Tekinthető indirekt hatásnak.
Samsung telóról lévén szó én megpróbálnék CSC-t váltani, de ez végképp meghaladja ennek a topiknak a kereteit. Főleg akkor, ha beleköltözött, mert a CSC csere könnyen eredményez gyári állapotot...
-
csaszi75
őstag
válasz
thomas77
üzenetére
Azt próbáld ki, hogy mi van akkor, ha más és más operátort választasz kézzel.. és utána tolod végig a lenti listát... Vagyis hogy minden angliai szolgáltatónál ugyanígy működik?
Arra gondolok, hogy a Vodának nincs VoLTE roamingja.. eddig ok.
De mi van akkor, ha az angol szolgáltató meg engedné a VoLTE roamingot a magyar Vodának, de a magyar Voda meg elutasítja a VoLTE reget roamingból..
Lehet egy másik szogáltatónál máshogy van beállítva a kinti engedélyező lista. -
tibor23
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Vissza is kérdeztem, de nem igazán tudja hogyan volt, viszont nem net és telefon függő, az egész úton nem használt netet és nem telefonált, abban is biztos vagyok, hogy nem engedte fel a telefonját EU-n kívüli országokra út közben, úgyhogy részemről most már hihető a sztori.
Azt mondta úgy volt, hogy a szálláson nem volt hálózat és kiírta a telefonja, hogy kapcsolódjon wifihez a híváshoz. Ilyent sem hallottam, de azt mondja vowifi jelet mutatott a telefonja. -
4Grider
félisten
-
tibor23
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Annyiban igazad lehet, hogy csak néhány % user tudja, mi a vowifi (volte) , és abból is kevesen, hogy mire jó és milyen körülmények között, melyik szolgáltatóval. Pl. Angliában vagy Szerbiában, Unión kívül biztosan sokakat érdekelhetne a lehetőség ha tudnák hogyan érhető el. Még sokkal kevesebb a metszete azoknak akik tudják mire jó és használják ezt a fórumot ha problémájuk van. Akiknek meg nincs problémájuk nem nagyon fórumoznak.
Pl egy kollegám mondta nemrég (ismeri a vowifit), hogy Albániában a szállásra érkezéskor nem volt mobil hálózat, de rákapcsolódott a ház wifijére, és úgy tudta felhívni a tulajt. Mondtam neki biztos téved, mert T-nél nincs vowifi külföldön, de én is tőled tudom, hogy addig van, amíg nem kapcsolódott külföldi mobil hálózatra, úgyhogy igaza volt.
-
4Grider
félisten
Multinál vezető beosztásban dolgozó barátom, akinek néhány havonta el kell töltenie egy-egy hetet valahol külföldön munkaügyben, épp tegnap kérdezte tőlem, hogy mi az a VoWiFi és mire való.
Szóval én nem indulnék ki az átlag magyar roamingolókból.
Persze az is lehet, hogy mivel Telekomos a cég hazai flottája, nem is nagyon kommunikálja feléjük a flottamenedzsment hogy használják, mert ahol leginkább értelme volna, ott pont nem lehet használni. -
dchard
veterán
válasz
thomas77
üzenetére
Az utolsó mondatban téves a következtetés. Az emberek többségének megy a voda vowifi szerte Európában számos telefon típuson. A helyes kérdésfeltevés úgy hangzik, hogy mit nem csinál a te telefonod, illetve lehet-e ennek bármi köze ahhoz, hogy az angolok kiléptek az EU-ból, esetleg valami szabályozási kérdés miatt van ez stb. Az is érdekes, hogy rajtad kívül senki nem jelzett UK irányba probémát, pedig azért valószínűleg az egy népszerű uticél munka, és nyaralás szempontjából is.
Egyértelműen úgy lehet kizárni a telefont, ha az ember ránéz Wireshark-kal az IPsec részre: egyáltalán kezdeményezi-e a telefon az IPsec felépülést vagy sem. Yettelnél azt fogod látni nem magyar IP mögül, hogy a telefon próbál IPsec-et indítani, de az ePDG nem válaszol erre. Ha ugyanezt látnád vodával UK-ben, akkor kiderülne, hogy a szolgáltatónál van a gond, ha a telefon el sem kezdi az IPsec init-et, akkor telefon problémád van.
-
thomas77
senior tag
válasz
kissvendel
üzenetére
Betettem a tartalék fizikai sim-emet a Samuba.
Megpróbáltam létrehozni ezt az IMS profilt. Sikerült is beállítani mindent, ahogy a képeken mutattad, de sajnos nem megy.
Próbáltam sok egyéb más verziót is:
- Beírtam az eredeti APN beállításba az IMS-t
- Letöröltem az eredeti beállítást az MMS profillal együtt
- Kipróbáltam az egyéb APN-eket (vitamax, snet, standardnet)
Még sok egyéb variációt is próbáltam. Mindig újraindítottam a telefont, de nem megy. Akármit állítgatok, az eredmény ugyanaz.Ha egyszer is az IMS regisztráció állapota "Nincs regisztrálva" státuszúra vált (a roaming miatt), akkor soha többé nem épül fel az IMS kapcsolat.
Próbálgattam a Yettel-es kártyámmal is. Ott ahogy megkapja a magyar IP-t, azonnal regisztrál. Ahogy Angol IP, "nincs regisztrálva". Megint magyar IP, azonnal regisztrál.
Az IMS újraregiszrálása nem megy a Vodának a saját hálója nélkül.
Azt viszont nem értem, hogy mi lehet annak az oka, hogy egyes Xiaomi telefonokon mégis megy. Mit csinálnak azok a készülékek máshogy?
-
4Grider
félisten
válasz
kissvendel
üzenetére
Komoly, hogy egy inaktív apn-t is használ a rendszer?
-
kissvendel
tag
válasz
thomas77
üzenetére
Próbálj meg hozzáadni minden szolgáltató APN profijálhoz egy IMS nevű APN-t.
IMS (nagy betűvel), típus is csak ims legyen...
Hátha. Mert van ahol (pl Voda) nem hoz alapból létre, ami honos hálózaton nem gáz, mert kitolja magától, viszont roamingban nem. Ha manuálisan hozzáadod, akkor bepróbálja. Nekem így mindenhol ment a VOLTE és a VOWIFI is Pixelen.
Próba cseresznye

-
thomas77
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Első körben gondoltam csak repülőben üzemeltetem a telefont. Így csak akkor menne, ha wifi közelében van.
Mivel egyelőre nincs VoLTE roaming egyik angol szolgáltatóval se, így a GSM letiltásával ugyanúgy nem tudnám máshol használni, mint repülőben. Itt a környéken már csak az O2-nek van 3G hálózata, de annak is meg vannak számlálva a napjai. -
thomas77
senior tag
Még nem tudtam visszacsinálni a dolgot. Csináltam képernyőképet az APN beállításokról. Majd csinálok akkor, is, ha megint megy a VoWifi. Ha látok különbséget, akkor megírom.
Nézegettem a profil beállításokat is. Nem igazán tudok manuálisan állítani semmit. Persze ettől még a sim, vagy a hálózat simán belebabrálhat valamibe, ami a menüben nem látszik. -
donjohnson
addikt
válasz
thomas77
üzenetére
és dchard
nem ott romlik el, hogy gsm-nél megszakít minden adatsession-t?ha úgyis csak vowifi-re kell az a telefon, akkor tiltsd le a gsm-et:
letöltöd a Netmonster-t Google Play-ből. jobb alul 3 pötty aztán Phone Info.
Preferált hálózattípus beállítása pedig legyen NR/LTE/WCDMA
csak a volte és volte roaming is legyen bekapcsolva, mert különben nem lesznek bejövő hívásaid. -
dchard
veterán
válasz
thomas77
üzenetére
Érdekes ez a telefon. Vagy fordítási hiba van, vagy baromságot ír, volte roaming nélkül hogy írhatja ki, hogy a mobilos hanghívás típusa "LTE" IMS reg nélkül? Ez eleve nem stimmel. A 10. pontig minden úgy működik, ahogy kell amúgy.
Az lenne még érdekes, ha rájönnénk hogyan lehet ezt visszacsinálni anyós nélkül. Bakker nekem is csak most jut eszembe: az APN típust meg kellett volna nézni előtte és utána, hátha OTA-n tolnak le valamit a telónak, bár ezt valahogy kevéssé tartom valószínűnek.
Szerintem a probléma ott keletkezik, hogy amikor a telefon regel az EE MCC/MNC kódjára, a telefon valamit megváltoztat belül (régió/profil) és utána a telefon meg sem próbálja az IMS reget wifin keresztül, az utolsó session meg él ameddig él.
-
válasz
4Grider
üzenetére
Nekem is úgy emlékszem, hogy ment Telekom és Yettel VoWiFi külföldön saját WireGuard appos VPN-el iPhone-al is és androiddal is, szóval ezt érdemes próbálgatnotok.
És már azt is megcáfoltam a gyakorlatban, hogy Telekom VoWiFi ne menne amint roaming hálót kap. Jeleztem már korábban is itt, hogy van egy routeres site-to-site VPN egy külföldi wifi routerben magyar IP címre és a telefonom forgalma bele van irányítva a tunnelbe. Így nekem mindig azonnal felcsattan a magyar Telekom VoWiFi-re, amint felcsatlakozik arra a WiFi hálózatra, hiába van roaming hálózaton.
Viszont már egy ideje nem kínlódok ilyen megoldásokkal, mivel Telekomosak és Yettelesek lettünk, így többnyire megy a VoLTE Roaming a legtöbb EU-s országban. Majd EU-n kívüli országban lesz újra elővéve a WG trükk részünkről.
Vagy lehet előbb is, mert meg akarok majd próbálni egy vodás feltöltőkártyát külföldi VoWiFi céljából iPhone-on, ha már így felmerültek a problémák vele. -
thomas77
senior tag
Na... nekifutottam ahogy mondtad. Sajnos így sem működik.
1. Eltávolítottam az összes esimet és a fizikai simet a készülékből. [kép]
2. Kikapcsoltam + újra is indítottam a telefont. Itt még minden OK volt. Kikapcsoltam a repülő módot. Itt is minden OK. [kép]
3. Megjött az üdvözlő SMS. [kép]
4. Látszólag minden OK. [kép]
5. Továbbra is működött a VoWifi. [kép]
6. Itt már 4G-n van a készülék. A hanghívás típusánál LTE van, de ez furcsa. Jelenleg nincs VoLTE roaming az EE hálózatán. [kép]
7. Bekapcsoltam az adatforgalmat. Látszólag minden OK. [kép] [kép]
8. Még mindig minden OK. Hívás megy VoWifin. [kép]
9. Elindultam gyalog az utcában. Elhagytam a saját Wifim lefedettségét. Látszólag minden OK. [kép]
10. Indítottam egy hívást. A telefon levált GSM-re (VoLTE hiányában). [kép]
11. Hívás után IMS regisztráció sikertelen. [kép]
12. Visszatérve a házhoz csatlakozok a saját Wifimhez, de már nincs VoWifi. [kép]
13. Repülőben sem megy soha többet. [kép]Hát ennyi.
Kezdhetek megint udvarolni az anyósomnak.
-
-
Toninho13
aktív tag
Vodafone-nál alapból van VoLte és VoWifi tiltás? Céges kártya miatt érdeklődöm, hogy készüljek e fel a körülményes ügyintézésre.
-
-
thomas77
senior tag
Akkor még egyszer...
1. Visszakapcsolom a Voda appban a roamingot.
2. Eltávolítok minden fizikai és esimet az A35-ből.
3. Újraindítom a telefont repülő módban úgy, hogy csak a problémás esim van benne, ami utljára Magyarországon üzemelt és épp megy rajta a VoWifi.
4. Repülő módban látom, hogy továbbra is megy a VoWif.
5. Kikapcsolom a repülő módot és figyelem, hogy lehal-e a VoWifiKérdés: Mobilinternet be legyen kapcsolva vagy ne? Számít ez egyáltalán? Gondolom a wifi legyen folyamatosan bekapcsolva.
Délután, estefelé tudok próbálkozni. Délelőtt kell a telefon.
-
thomas77
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Egyre érdekesebb ez a hiba.
Tavasszal, amikor rájöttem, hogy repülőben módban hagyva a telefont működik a VoWifi, nekem 3-4 napig biztosan stabilan ment. Annyi különbséggel, hogy én nem magyar netet osztottam neki, hanem a saját angol routeremre voltam felcsatlakozva. Még el is cipeltem magammal a telefont a Tesco-ba. Ott is ment.Mind1. Most ki fog derülni. Még kipróbálom amit dchard javasol, aztán így marad hetekig, hónapokig, évekig. Majd megírom, ha nem működik hosszútávon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sok lenne úgy a mobilszámla, meg nem minden esetben praktikus megoldás ez számomra. A VPN-s annál inkább!
Érdekes, hogy IWLAN hálózatot mutat, mint mikor vowifin van, de nem regisztrál a horvát hálózaton (telekomos kártya adja a wifit itt).

tomp